Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aflofarm Farmacja Polska

Pracowałeś w firmie Aflofarm Farmacja Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
biuroo? - 2014-11-12 14:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jak tam wygląda praca w biurze w aflofarmie? bo widziałem parę ogłszeń do pracy w biurze aflofarmu np w dziale marketingu jako junior brand menager. interesuje mnie to stanowisko najbardziej, ale chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą atmosferą w biurze, czy nowi pracownicy są dobrze traktowani?
zdjecie uzytkownika
nnn - 2014-11-20 15:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [biuroo? - 2014-11-12 14:51:37]:
Tak są dobrze traktowani. Nikt ich nie bije nie szczypie, nie przezywa...
zdjecie uzytkownika
semafor - 2014-11-26 18:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nnn - 2014-11-20 15:14:34]:
@nnn, dobrze wiesz , że nie chodzi o to i nie podchodź do tego pytania jakby zadawało je dziecko. Dobrze wiesz , że pytanie głównie odnosi się tego jak wygląda atmosfera w pracy w Aflofarmie. W niektórych miejscach pracy jest ona napięta jak struna tak że wysiedzieć się nie da, także myślę , że @biuroo? właśnie takiej sytuacji chciałby uniknąć
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-27 22:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie kto jest dyrektorem przedstawicieli medycznych w tej firmie??
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-11-30 13:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, jak wygląda rekrurutacja na stanowisko technologa? Ile jest rozmów jakie padają pytania? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aflo - 2014-12-05 18:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ja widze, to na stanowisko technologa to rekrutują już od 3 miesięcy i nic. Podejrzana sprawa. Ma ktoś jakieś info na ten temat.
zdjecie uzytkownika
Raku strąku - 2014-12-09 20:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ludzie ! Mam rozmowę w aflofarm na rx lekarze pediatrzy teren Śląsk , ktoś cos wie ? Zarobki, atmosfera, dyrektor ?
Bardzo będę wdzięczna za pomc !!!!
zdjecie uzytkownika
szyjka - 2014-12-10 22:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Raku strąku - 2014-12-09 20:37:55]:
kiedy masz właściwie te rozmowę kwalifikacyjną ? czy już za późno piszę ? bo jeżeli masz jeszcze do niej trochę czasu to mogę popytać po znajomych bo pamiętam , że po moim kierunku ze dwie osoby tutaj w Aflofarmie pracowały. Jeśli się jednak spóźniłem to napisz jak poszła Ci ta rozmowa i czego można się spodziewać
zdjecie uzytkownika
ggdgdstg - 2014-12-25 05:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema, z tego co widzę stronie Aflofarm można starać się o stanowisko TECHNOLOG, i tak się nad tym zastanawiam - jestem po farmacji, mam prawojazdy kat. B, dobrze znam angielski, mam na to papier, a prócz tego byłam bardzo długo w harcerstwie wiec umiejętności organizacyjne na rożnych płaszczyznach też posiadam. Myścicie że warto tam próbować się dostać?
zdjecie uzytkownika
łyżeczka90 - 2015-01-08 12:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to stanowisko pracy jako technolog jest nadal wolne i do wzięcia? czy jeśli jestem świezutko po uniwerku na kierunku farmacja to mam już szansę na zatrudnienie w Aflofarm Farmacja Polska? nie wiem czy ta firma przyjmuje nowych ludzi młodych czy stawia raczej na tylko doświadczonych pracowników? napiszecie?
zdjecie uzytkownika
niska - 2015-02-08 16:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ludzie, może ktoś coś powiedzieć na temat kierownika w regionie południowo-zachodnim gp-der i atmosfery w regionie?
zdjecie uzytkownika
observver - 2015-03-04 09:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To moze troche faktow bez emocji (przedstawiciel farmaceutyczny):
- praca na dzialalnosc (nie ma sie L4 i urlopu)
- firma daje pule 20 dni, cos jak urlop - wykorzystuje sie to podczas L4, jak kierownik kaze wziac wolne, czasami odgornie narzucane. Kolejne dni chorobowe i inne wolne sa nieplacone. Potracana jest stawka dzienna od wyplaty.
- mimo pracy na dzialalnosc, firma wymaga 8 godzinnego dnia pracy w terenie.
- rozliczenia na podstawie GPS w samochodzie i wizyt wbijanych w FarmaProm.
- do tego dochodza roznego rodzaju dzialania biurowe w domu. Wypelnianie raportow, planerow, tabelek i innych sprawozdan. Dodatkowe kilka godzin 3-5 dziennie. Jak sa jakies akcje to i dluzej. Bywalo ze konczylo sie prace o 2 w nocy. Mimo bieglej obslugi komputera.
- zarobki - kwota bazowa okolo 3000 pln do tego dochodza roznego rodzaju premie.
- przegladajac PIT'a z zeszlego roku wychodzi okolo 4500-5500 pln na reka na miesiac. Wszystko zalezy od wynikow.
- wyniki rozliczane na podstawie IMS i planow ustalonych przez firme, ale te IMS'y sa wstepnie "obrabiane" przez firme, tak aby nikt nie dostal za duzo kasy. Nikt na oczy nie widzial nigdy prawdziwych IMS'ow tylko juz te obrobione.
- Firma daja do dyspozycji samochod. Mozliwe wykorzystanie do wlasnych celow - 1000km , reszta platna - rozliczane cos kolo 60gr za 1km - to reguluja przepisy.
- wszelkie parkingi, autostrady sa platne z wlasnej kieszeni
- mamy tez telefon firmowy, jak przekroczymy kwote, to doplacamy z wlasnych pieniedzy.
- dokladnie to placimy za wynajem samochodu i telefon - dostajemy faktury ktore wrzucamy w koszty - te koszty pokrywa czesciowo firma, reszta jest potracana z wyplaty
- mimo dzialalnosci mamy kierownika regionalnego i szefa wszystkich szefow Krzysztof nie Jarzyna ze Szczecina tylko z Gdynii.
- Co okolo 2 miesiace odbywaja sie spotkania 2-3 dniowe obecnosc obowiazkowa, z reguly zachodzace na weekend, nikt nie zaplaci za dodatkowy czas

A teraz subiektywnie:
- nie ma sie czasu na zycie prywatne, firma dba o to aby czlowiek nie myslal o niczym innym tylko o zasuwal bezrefleksyjnie, potrafia zagospodarowac nawet weekendy.
- zarobki w porownaniu do nakladu pracy raczej mierne.
- stres, parcie na wyniki, prawie mobbing
- zwolnienia zalezne od widzimi sie kierowniczkow lub wielkiego boss'a, z dnia na dzien.
- Szef wszystkich szefow - to autokrata, despota, nie przyjmuje krytyki, co zaraz widac jak jego twarz staje sie purpurowa. Falszywosci i gra pozorow majaca na celu podlizanie sie prezesowi i utrzymanie sie na stolku. Nie wspomne juz o nocnych incydentach z ostatniego zjazu, i ukrywaniu tego przed prezesem.
- kierownik potrafi, osoba co mialy zarezerwowane wyloty na wakacje, kazac je odwolac, po akurat wypadal zjazd w tym terminie czy trzeba bylo numeryke zrobic, nie pamietam dokladnie - bez zwrotu kosztow. Mimo wczesniejszej zgody tegoz samego.
- pomine juz gierki, klamstwa, mataczenia, napuszczanie na siebie, zawisc, zazdrosc i intrygi kierowniczkow, bo to zalosne jest aby, wydawalo sie dorosli ludzie, sie tak zachowywali. (choc sa wyjatki i wsrod nich)
- nierownosc w traktowaniu, niktorzy ponosza konsekwencje dzialan, ktore u innych sa akceptowane - zalezy od prywatnych sympatii

jak to mowia , byle do wiosny i zegnaj pseudo firemko ...
zdjecie uzytkownika
observver - 2015-03-04 09:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
juz nie dlugo, do wiosny
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-03-09 16:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy, że u nich nie może być innej formy zatrudnienia niż mieć własną działalnośc i wystawiac im faktury itd? Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej, wiecie o co mi chodzi? b o jednak tyle osób mogłoby pracowac, które maja większe doswoadczenie i sa po prostu lepszymi praconikami ale nie mają działalności i to je skreśla..
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-09 19:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam i szczerze odradzam, teraz pracuję dla konkurencji i mam wrażenie, że trafiłam do innego kraju...tzn. takiego gdzie szanuje się pracownika, jego zdanie no i oczywiście jego czas wolny.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-03-11 17:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co zrobić gdy firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ims?
jakie muszą być dowody zeby np wygrać z nimi w sądzie?
Pracuje jako przedstawiciel medyczny i odkryłam że niestety firma zaniża znacznie moje wyniki, bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje ponieważ pierwszy raz sięz tym spotykam
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-03-11 17:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co zrobić gdy firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ims?
jakie muszą być dowody zeby np wygrać z nimi w sądzie?
Pracuje jako przedstawiciel medyczny i odkryłam że niestety firma zaniża znacznie moje wyniki, bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje ponieważ pierwszy raz sięz tym spotykam
zdjecie uzytkownika
krzys - 2015-03-13 07:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz miec dowody na to, ze to co firma przedstawia nie jest tym co jest w umowie, albo swiadkow ktorzy potwierdza falszerstwo. Oglnie rzecz ujmujac , musisz miec dokumenty, ktore okreslaja zasady rozliczania, dokumenty przedstawiajace rozliczenia faktyczne (czyli te rzekomo sfalszowane) i dokumenty potwierdzajace falszerstwo czyli rzeczywiste rozliczenie
zdjecie uzytkownika
Donek - 2015-03-13 07:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cytat"
to znaczy, że u nich nie może być innej formy zatrudnienia niż mieć własną działalnośc i wystawiac im faktury itd? "

Firma pod wieloma wzgledami jezeli chodzi o forme zatrudnienia jest dziwna
PH - pracuja na dzialalnosci
reszta - na umowe o prace
Nikt nie rozumie powodow, ale prawdopodobnie chodzi o rotacje, PH czesto sie zwalnia i wykorzystuje ponad norme, wiec nie trzeba im placic odpraw L4 itp.

zdjecie uzytkownika
Donek - 2015-03-13 08:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Donek - 2015-03-13 07:38:26]:
"Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej, wiecie o co mi chodzi? b o jednak tyle osób mogłoby pracowac, które maja większe doswoadczenie i sa po prostu lepszymi praconikami ale nie mają działalności i to je skreśla.. "

Nie bedzie, firmie rozkrecila rynek reklamami i rekoma przedstawicieli, ze teraz nie zalezy im na dobrych pracownikach, biora ludzi ktorzy nie maja doswiadczenia i beda pracowac za coraz nizsze stawki, mlodych ktorzy boja sie miec wlasne zdanie i beda wykonywac slepo polecenia z obawy przed zwolnieniem.
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2015-03-13 15:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, jakie sa wymagania na przedstawiciela farmacetycznego ?
ktos moze cos podpowiedziec jak wyglada rozmowa ?
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-03-18 17:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzadnej, im mniej umiesz, to masz mniejsze wymagania, a aflo chce płacić jak najmniej. Główne chechy to, morda w kubeł i zapier....my, wykorzystają i wycisną jak cytryne, a potem zwolnią, albo wcześniej jak sie podpadnie Krzysiowi M.
Ostatnio cały czas straszy wszystkich zwolnieniami i każe dziękować, że nikogo nie zwolnił dzisiaj...
zdjecie uzytkownika
Mala_Mi - 2015-03-18 20:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długo czekaliście na odpowiedź o rekrutacji? Jestem po 3 etapie rozmowy, czekam już dwa tyg i nic.
Ktoś wie ile płacą na najniższych stanowiskach w marketingu?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: pelna amatorka , w knajpie przy stoliku, dwaj smutni panowie nie majacy pojacie o rekrutacji, zadaja smieszne pytania z internetu
Pytania: Poszukaj w necie klasycznych pytan
ile chcialby pan/pani zarabiac itp
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-03-23 20:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łyżeczka90 - 2015-01-08 12:11:40]:
Byłaś na rozmowie na stanowisko technologa? Bo dostałem zaproszenie na rozmowę. Powiedź mi co o nich myślisz i jak mniej więcej było.
zdjecie uzytkownika
Mała_Mi - 2015-03-24 11:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też dzisiaj byłam na kolejnej rozmowie (inne stanowisko), ale mi nie poszło. Zawszy jest rozmowa, potem zadania praktyczne. Z poprzedniej rekrutacji nadal nie mam odp. Nie wiem czy mnie nie chcą i nie piszą, czy nadal nie mają wyników... Denerwujące.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aflofarm Farmacja Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aflofarm Farmacja Polska?
Zadaj pytanie