Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aflofarm Farmacja Polska

Pracowałeś w firmie Aflofarm Farmacja Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rr - 2015-04-02 21:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest nieprofesionalna, i oferuje jedne z gorszych zarobkow, nie mowiac o traktowaniu pracownikow jak niewolnika. bazuja na tym ze sa najwiekszym pracodawca w okolicy
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-04 17:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Żałosne są komentarze byłych pracowników, którzy zapewne myśleli, że można brać pieniądze za nic. Pracuję długo w branży medycznej, jest to moja 5 firma. Wiedziałem mnóstwo leserów którzy się potem użalają na forach i widzę dziesiątki albo i setki przedstawicieli którzy są zadowoleni i o tym nie piszą. Powiem krótko, firma jest dobra, płaci przyzwoicie i jest w niej dobra atmosfera. Oczywiście wymaga - w końcu to firma sprzedażowa.I w każdej tego typu firmie tak jest. A płaczki jęczą w każdej.
zdjecie uzytkownika
baśka - 2015-04-08 19:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co się nad sobą użalać doświadczony, masz rację, trzeba sioę brać ciężko do pracy. od razu szczerze przyznam że mnie wcale nie interesuje atmosfera w firmie, tylko i wyłącznie chcę wiedzieć jak to jest u nich z wynagrodzeniami. napisałeś że płaca dobrze, rozwiń proszę bardziej ten ciekawy temat
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-04-09 16:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan doswiadczony, pewnie to ktorys z kierownikow, uprawiajacych polityke sukcesu, niestety jedyne co jest prawdziwe to ze trzeba zasuwac na dwa etety, za pensje na poziomie sredniej krajowej, na dzialalnosci, bez urlopu i l4
zdjecie uzytkownika
drugidoswiadczony - 2015-04-10 07:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Potwierdzam wpis "doświadczonego". Pracuję tam już parę lat i jest całkiem nieźle. Konkrety? Ja mam 5,500 brutto/miesiąc i dodatkowo co kwartał wyciągam minimum 10,000 brutto premii- średnia całkiem niezła. Jak się chce pracować to się ma. A własna działalność jest tylko u handlowych, którzy tu się użalają. Jak jesteście tacy świetni i tak Wam źle to dlaczego tam pracujecie?
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-04-10 16:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drugi doswiadczony a to cykl w aflofarmie nie jest 4 miesieczny? Ty zapewne jestes najlepszy w firmie skoro Ty wyciągasz minimum 10,000 brutto premii co kwartał - powiedz co zrobić zeby dostawać tak jak Ty co kwartał a nie co 4 miesiace jak dostaje ja? hmmm....
zdjecie uzytkownika
bardzo doświadczony - 2015-04-14 17:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [baśka - 2015-04-08 19:07:26]:
Żałosny to Ty jesteś!!!!!! Widać jakim jesteś przedstawicielem, jak to już Twoja piąta firma. Co???w czterech poprzednich jęczałeś, czy Cię wywalili na zbity pysk. Co Ty człowieku możesz wiedzieć o pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie i o sprzedawaniu jak jesteś medycznym. Wydaje mi się,że niewiele!!!!
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-15 08:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były - 2015-03-09 19:00:59]:
kupiłam regenerumdo paznokci /serum/. Mialam dośc dobre paznokcjie ale chciałam je wmzmocnić.Wszystkie smaruję już od miesiąca oprócz kciuków. Nie mam już żadnych paznokci oprócz tych któr
ych nie smarowałam. Pieniądze wyrzucone w błoto.
zdjecie uzytkownika
nielubiedupowlazow - 2015-04-17 12:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyciągasz 10 000 premii to powiedz czym dodatkowo handlujesz na boku , bo napewno nie z pracy w aflo :)
te czasy już mineły że aflo płaciło przyzwoicie, teraz płacą coraz mniej, a zwiększają wymagania.
No chyba, że jestes pan Krzysio z Gdynii, on może tyle wyciąga...
zdjecie uzytkownika
Biały Kruk - 2015-04-18 09:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo ciekawa konwersacja o jednej z najsilniejszych firm na rynku farmaceutycznym. Widać problemy jak w każdej innej organizacji zarządzanej w sposób "pseudo-amerykański".
Swego czasu jak pracowałem w firmie z pierwszej 5 największych firm spożywczych na świecie, i byłem w pierwszej 10 najlepszych PH na prawie 300 osób. Firma - matka - podsuwała nam co roku - nowe porozumienie płacowe i mówiła tak: Sprzedawaj więcej, i zarabiaj mniej - to dla Ciebie korzystne - podpisz :-) Skończyło się to tak,że wyniknął wątek z ponad 1000 wpisów na temat firmy w ciągu 2 miesięcy na znamym portalu... Rozpętało się piekiełko. Można było poznać od razu kto jest z menegmentu a kto jest szeregowcem, w sposób faktyczny wykorzystywanym przez firmę. Widać było że kierownicy dostali rozkazy udzielania się na forum... Cóż , taka praca i ochrona własnych interesów. Jeśli się jednak nad tym panuje to człowiek pozostaje człowiekiem dla innych ludzi a nie jakąś k.... bez zasad i etyki. Problem jednak w tym, że większość kierowników nie jest na tyle silna psychicznie by pod ciśnieniem właściwie współpracować z ludźmi szeregowymi.... Firma-matka połączyła fakty (pewnie na różne dozwolone i być może niedozwolone prawem sposoby) i ludzi, którzy mieli odwagę się wypowiadać na forum - a jednocześnie mających najlepsze wyniki zwolniła (naturalnie wszystko zgodnie z prawem i elegancko, żeby syfu nie było). Konkurencja tylko na to czekała, i wszystkich zwolnionych od matki przyjęła w ciągu kwartału do pracy :-) Ci którzy mają mniejsze ambicje pracują tam do dziś. Ci którzy chcieli się rozwijać poszli wyżej... Z punktu widzenia moich doświadczeń (14 lat w sprzedaży) Jak czytam żę dyrektor w AFLO nie znosi krytyki i widać to po nim (pąsowieje na twarzy) to znaczy, że nie nadaje się na dyrektora z punktu widzenia XXI wiecznych teorii zarządzania ludźmi. Jeśli kierownik otwarcie grozi zwolnieniami - to jest mobbing - Nagrałbym go od razu i do sądu. Jak jest podejrzenie, że firma fałszuje wyniki żeby okraść pracowników - polecam Państwową Inspekcję Pracy i Urząd Skarbowy. Świat jest piękny, a spawiedliwość zwycięża. tylko trzeba mieć odwagę :-)
zdjecie uzytkownika
radzio - 2015-04-23 19:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, a pracuje ktoś może na stanowisku Specjalista Ds. Sprzedaży - Rynek Nowoczesny i byłby w stanie je polecić? Bo widze, że szukają i się zastanawiam nad aplikacją.
zdjecie uzytkownika
tolo - 2015-06-03 08:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli ktoś chce pracować w tej firmie to musi zapomnieć o: życiu prywatnym, godności, poszanowaniu jego osoby, musi być na każde zawołanie, nie mieć własnego zdania. Nikt cię nie doceni, nikt nie powie dobrego słowa. Masz być bezwolna maszynka na usługach pseudo managerów.
Podstawowe wymagania na PH
- ładna, młoda dziewczyna - kierownicy to sami faceci
- bez doświadczenia, bo mogłaby chcieć zarabiać za dużo
- inteligencja i asertywność nie mile widziane
- w pełni dyspozycyjna , najlepiej bez dzieci i męża
takie osoby są ostatnio rekrutowane
zdjecie uzytkownika
niepracujacywaflo - 2015-06-03 08:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Bardzo ciekawa konwersacja o jednej z najsilniejszych firm na rynku farmaceutycznym. Widać problemy jak w każdej innej organizacji zarządzanej w sposób "pseudo-amerykański"."

Właśnie, Krzysio jest osobą która sądzi, że jest nie omylna, a ta nieomylność spływa na kierowników, stąd mierny sposób zarządzania. Zresztą co niektórzy kierownicy to ludzie kompletnie nie mający podstaw zarządzania. Zarządzanie przez cele, sposoby motywacji, to pojęcia o których chyba nawet nie słyszeli.
Pisze Krzysio, bo jestem z dyrektorem na ty.

"Jeśli się jednak nad tym panuje to człowiek pozostaje człowiekiem dla innych ludzi a nie jakąś k.... bez zasad i etyki. Problem jednak w tym, że większość kierowników nie jest na tyle silna psychicznie by pod ciśnieniem właściwie współpracować z ludźmi szeregowymi."

I tu mamy tego świetny przykład. Kierownicy którzy mieli własne zdanie i potrafili budować zespół , musieli odejść , niekiedy w dość dziwnych okolicznościach. Po szefunio chce mieć miernych ale wiernych.

"Jak czytam żę dyrektor w AFLO nie znosi krytyki i widać to po nim (pąsowieje na twarzy) to znaczy, że nie nadaje się na dyrektora z punktu widzenia XXI wiecznych teorii zarządzania ludźmi. Jeśli kierownik otwarcie grozi zwolnieniami - to jest mobbing - Nagrałbym go od razu i do sądu. Jak jest podejrzenie, że firma fałszuje wyniki żeby okraść pracowników - polecam Państwową Inspekcję Pracy i Urząd Skarbowy. Świat jest piękny, a spawiedliwość zwycięża. tylko trzeba mieć odwagę :-)"

Wiesz np PH ciężko zwolnić, bo oni nie mają umowy o prace, tylko jednoosobowa działalność. To sie kwalifikuje do PIPu, bo mają umowy o współprcy miedzy firmami, ale pracują jak siła najemna
- 8 godzinny dzień pracy, rozliczany na podstawie GPS'a
- mają przełożonego, do którego raportują
choć oficjalnie, są niezależna firma, ale to jest tylko po to aby obejść prawo pracy, nie płacić za L4, nie dawać urlopów, móc zwolnić z dnia na dzień

zdjecie uzytkownika
tomaszek - 2015-06-03 13:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niepracujacywaflo nie ma sensu obarczanie wina kierowników, skupmy się uczciwie na sobie.w sumie ja to po dziennikarstwie bardzo chętnie do nich uderzę bo widze szukają redaktora stron internetowych a farmacji połączona z dziennikarstwem możby być ciekawym połączeniem, słyszałem że to praca dla kreatywnych
zdjecie uzytkownika
HELP ME - 2015-06-16 23:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie szukam kolegi pracującego w Aflo.
Jak to bywa ze zmianą telefonu straciłem do Niego numer.Na imię ma Robert i jest z Łodzi.
zdjecie uzytkownika
lll - 2015-07-03 12:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w aflo nie ma sie kolegow, pryjaciol, w aflo sie zapierd..a
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-07-03 16:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, @III kolegów czy koleżanki z pracy to ma się zawsze, bez znaczenia gdzie sie pracuje także myślę że z tym nie powinieneś przesadzać. Swoją drogą warunki Aflofarm Farmacja Polska tez daje całkiem niezłe jak tak patrzę na ofertę na pracuj.pl dla przedstawiciela handlowego. Samochód służbowy, szkolenia, całkiem nieźle
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-07-07 13:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam te opinie i może przydałoby się kilka sprostowań. W AFL były świetne warunki i prawdziwie rodzinna atmosfera za Pana Andrzeja Furmana. To człowiek który przede wszystkim dbał o pracowników a nie własne potrzeby. Jego mottem były słowa: "W trosce o dobro ludzi, chcemy aby nasze leki były w każdej aptece". I to był Aflofarm. Obecnie AFL prowadzi Jacek Furman, syn Andrzeja i śmiało można powiedzieć że dobre czasy już dawno za NAMI. I tak jak w tamtych czasach AFL był dobrym pracodawcą tak w chwili obecnej na rynku farmaceutycznym nawet nie można go porównywać.. Obecnie pracownicy są przyjmowani za najniższą krajową -jeżeli chodzi o podstawę. po okresie próbnym obiecywana jest premia uznaniowa która trochę tę pensję podnosi, a która za WSZYSTKO jest zabierana. Pracownik który choruje. Otrzymuje 80% wynagrodzenia (zgodnie z prawem), nie dostaje za te dni premii i w dodatku za karę zostaje ukarany zabraniem ok 100-200zł premii. Dodam że ja po nastu latach pracy w sytuacji kiedy zabraliby mi całą premię otrzymam mniej niż pracownik biedronki. Wszelkie podwyżki jeżeli już są to większa premia uznaniowa (o ok 100zł). Ostatnia była uwarunkowana absencją w pracy. Jeżeli kogoś nie było ponad 15 dni - nie dostał. Dodam że wlicza się w to, macierzyński, wychowawczy, wypadki w pracy.. nie ma znaczenia powód. Jeżeli pracownik przyjdzie chory do pracy, również mu się zabiera premię. A jeżeli ktoś pracował w podobnej firmie to nie muszę dodawać że przy klimatyzacji, różych ciśnieniach i temperaturze nie trudno o przeziębienie. W AFL mile widziane jest donoszenie (co na ostatnim zebraniu zostało przez panią kierownik otwarcie powiedziane) Za donoszenie na kolegów otrzyma się część premii którą koledze czy koleżance zabiorą. Jak można się domyśleć atmosfera między pracownikami jest coraz "lepsza". Z pozytywów są premie świąteczne w wysokości 350zł na BN i Wielkanoc. oraz wczasy pod gruszą w kwocie ok 400zł na osobę. Nie wiem jak procentowo jest przy zwrocie za fakturę. ale na logikę im ktoś jeździ na droższe wycieczki tym wiecej dostanie. Dodam że prezes też jest pracownikiem i jego wycieczki także się wliczają, a pula jest jedna. Długo by opisywać inne zalety AFL jako pracodawcy.. Co do przedstawicieli handlowych. No ładnie to wygląda na pracuj.pl. ale tam jest taka rotacja pracowników (podobnie jak w marketingu) że jeżeli ktoś ma pracę to uwierzcie - nie warto. Może pytajcie, jak chcecie wiedzieć coś więcej. Dodam na koniec, jeżeli masz jakiekolwiek doświadczenie i wiedze w farmacji, to wybierz zakład gdzie doceniają pracownika i go szanują. Z AFL dużo ludzi odchodzi. Zostają tylko Ci którym mniej niż dalej do emerytury, czy mają jakieś zobowiązania i boją się zmieniać pracę. A przyjmowani są raczej starsi pracownicy - nie młodzi, bo Ci znajdą pracę. A dla takiego 50 latka to jak dar od losu. Oczywiście pozostali musza mu "pomagać" jak czegoś nie może zrobić.

Więc jeżeli chcesz pracować za innych, nie musisz wiele zarabiać i nie przeszkadza Ci że wciaż zabierają Ci część wypłaty. Jeżeli nie chorujesz (wliczając macierzyństwo), jeżeli chcesz być zmuszany do przychodzenia w weekendy do pracy to zapraszamy. Aflfoarm Farmacja Polska czeka na Ciebie :)
zdjecie uzytkownika
beznicka - 2015-07-21 21:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Dotyczy jednego z produktów tejże firmy a mianowicie chodzi o "PERSPIBLOCK".Ma to być suplement diety,który pomaga i przyczynia się do hamowania nadmiernego pocenia się na całym ciele!!.A ja go stosuję już któryś raz z rzędu,tzn.połykam(bo to są tabletki)i powiem tyle,że reklamy kłamią i jak się pocę tak się pocę z równym skutkiem a naprawdę wydzielam dużo potu,więc połknę co mam i już więcej nie kupuję i raczej to będę faktycznie używał innych produktów jak choćby te które choć faktycznie na chwilę pomagają a nie jak ten!.Tak że nie wierzcie reklamom i faktycznie spytajcie się dziadków jak sobie radzili z potem domowymi sposobami.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-02 20:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Mario - 2015-08-02 20:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@beznicka A jesteś przekonany czy aby na pewno spełniasz wszystkie warunki przedstawione w ulotce, bo znam kilka osób, które doświadczyły realnego działania tych tabletek - chyba że to efekt placebo...Albo dobrzy marketingowcy pracują w firmie. Swoją drogą - jakieś informacje o rekrutacji do firmy, bo słyszałem,, że niezłą kasę dają.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2015-08-07 00:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niezłą kasę? Rekrutację na jakie stanowisko masz na myśli? Bo słyszałem, że w Marketingu nie jest różowo.
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-08-12 11:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba być nie lada DEBILEM żeby wypisywać takie głupoty o takich wysokich zarobkach pracuję tam 2 lata
zdjecie uzytkownika
smutny - 2015-08-21 12:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyslalem tam na 3 rekrutacje technologa r&d cv i dotad nikt sie nie odezwal, czy oni faktycznie kogos szukaja, czy to tak wisi tylko? ktos wie, czy to ogloszenie pod kogos, czy po prostu nie wpisuje sie w ich wizje pracownika?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja profesjonalna, nie mam zastrzeżeń. Kilka etapów, zagadnienia z marketingu i reklamy, rozmowa prowadzona w sposób kulturalny, dająca niestety pozytywny obraz firmy, nie wskazująca w najmniejszym stopniu na to co czeka kandydata po podjęciu pracy w dziale marketingu.
Pytania: Nie padły żadne zaskakujące pytania. Rozmowa była rozmową, gdyż można było pytać o firmę, warunki, określić swoje oczekiwania względem pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 23:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-21 23:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie wpisujesz się w normy bo dzwonią
zdjecie uzytkownika
roman - 2015-09-01 23:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem, ze teraz firma inwestuje w pracowników i się rozwija, bo sporo nowych ofert się pojawiło pod koniec sierpnia. Mnie szczególnie zainteresowała ta jako technolog w dziale R&D, bo można podobno dobrze zarobić, masz pewne zatrudnienie, zespół zgrany, możliwość realizacji własnych projektów no i szkolenie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aflofarm Farmacja Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aflofarm Farmacja Polska?
Zadaj pytanie
alert