brak logo

Aflofarm Farmacja Polska

Pabianice

Opinie o Aflofarm Farmacja Polska

Donek 2015-03-13 07:38:26
Cytat"
to znaczy, że u nich nie może być innej formy zatrudnienia niż mieć własną działalnośc i wystawiac im faktury itd? "

Firma pod wieloma wzgledami jezeli chodzi o forme zatrudnienia jest dziwna
PH - pracuja na dzialalnosci
reszta - na umowe o prace
Nikt nie rozumie powodow, ale prawdopodobnie chodzi o rotacje, PH czesto sie zwalnia i wykorzystuje ponad norme, wiec nie trzeba im placic odpraw L4 itp.

Donek 2015-03-13 08:01:29
"Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej, wiecie o co mi chodzi? b o jednak tyle osób mogłoby pracowac, które maja większe doswoadczenie i sa po prostu lepszymi praconikami ale nie mają działalności i to je skreśla.. "

Nie bedzie, firmie rozkrecila rynek reklamami i rekoma przedstawicieli, ze teraz nie zalezy im na dobrych pracownikach, biora ludzi ktorzy nie maja doswiadczenia i beda pracowac za coraz nizsze stawki, mlodych ktorzy boja sie miec wlasne zdanie i beda wykonywac slepo polecenia z obawy przed zwolnieniem.
bezrobotny 2015-03-13 15:41:52
Hej, jakie sa wymagania na przedstawiciela farmacetycznego ?
ktos moze cos podpowiedziec jak wyglada rozmowa ?
1
Mala_Mi 2015-03-18 20:09:39
Długo czekaliście na odpowiedź o rekrutacji? Jestem po 3 etapie rozmowy, czekam już dwa tyg i nic.
Ktoś wie ile płacą na najniższych stanowiskach w marketingu?
3
andrzej 2015-03-23 20:14:31
Byłaś na rozmowie na stanowisko technologa? Bo dostałem zaproszenie na rozmowę. Powiedź mi co o nich myślisz i jak mniej więcej było.
2
Mała_Mi 2015-03-24 11:36:01
Ja też dzisiaj byłam na kolejnej rozmowie (inne stanowisko), ale mi nie poszło. Zawszy jest rozmowa, potem zadania praktyczne. Z poprzedniej rekrutacji nadal nie mam odp. Nie wiem czy mnie nie chcą i nie piszą, czy nadal nie mają wyników... Denerwujące.
3
x 2015-03-30 10:10:50
Firma w rozmowie przez telefon nie może ujawnić jakie zarobki oferują kandydatom, gdyż "kwestie zarobków poruszają dopiero na rozmowie z kadydatami". Oczywiście na rozmowie kwalifikacyjnej co najwyżej zadają pytanie ile ktoś by chciał zarabiać ale sami to nie moga powiedziec ile oferują bo jak to by było. Nie wiem czemu ale można odnieść wrażenie że może firma wstydzi się przyznać jakie zarobki oferuje zeby sobie siary nie robić. No jak ktoś oferuje miskę ryżu to może lepiej się tym nie chwalić. Sorry ale jak wy tak podchodzice do kandydatów to niedługo wszyscy kandydaci wyrobią sobie o was opinie i nikt do was nie będzie chciał przyjść.
2
rr 2015-04-02 21:49:29
Firma jest nieprofesionalna, i oferuje jedne z gorszych zarobkow, nie mowiac o traktowaniu pracownikow jak niewolnika. bazuja na tym ze sa najwiekszym pracodawca w okolicy
1
doswiadczony 2015-04-04 17:00:37
Żałosne są komentarze byłych pracowników, którzy zapewne myśleli, że można brać pieniądze za nic. Pracuję długo w branży medycznej, jest to moja 5 firma. Wiedziałem mnóstwo leserów którzy się potem użalają na forach i widzę dziesiątki albo i setki przedstawicieli którzy są zadowoleni i o tym nie piszą. Powiem krótko, firma jest dobra, płaci przyzwoicie i jest w niej dobra atmosfera. Oczywiście wymaga - w końcu to firma sprzedażowa.I w każdej tego typu firmie tak jest. A płaczki jęczą w każdej.
3
ph 2015-04-09 16:41:44
Pan doswiadczony, pewnie to ktorys z kierownikow, uprawiajacych polityke sukcesu, niestety jedyne co jest prawdziwe to ze trzeba zasuwac na dwa etety, za pensje na poziomie sredniej krajowej, na dzialalnosci, bez urlopu i l4
2
drugidoswiadczony 2015-04-10 07:34:13
Potwierdzam wpis "doświadczonego". Pracuję tam już parę lat i jest całkiem nieźle. Konkrety? Ja mam 5,500 brutto/miesiąc i dodatkowo co kwartał wyciągam minimum 10,000 brutto premii- średnia całkiem niezła. Jak się chce pracować to się ma. A własna działalność jest tylko u handlowych, którzy tu się użalają. Jak jesteście tacy świetni i tak Wam źle to dlaczego tam pracujecie?
2
lala 2015-04-10 16:31:35
drugi doswiadczony a to cykl w aflofarmie nie jest 4 miesieczny? Ty zapewne jestes najlepszy w firmie skoro Ty wyciągasz minimum 10,000 brutto premii co kwartał - powiedz co zrobić zeby dostawać tak jak Ty co kwartał a nie co 4 miesiace jak dostaje ja? hmmm....
bardzo doświadczony 2015-04-14 17:29:01
Żałosny to Ty jesteś!!!!!! Widać jakim jesteś przedstawicielem, jak to już Twoja piąta firma. Co???w czterech poprzednich jęczałeś, czy Cię wywalili na zbity pysk. Co Ty człowieku możesz wiedzieć o pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie i o sprzedawaniu jak jesteś medycznym. Wydaje mi się,że niewiele!!!!
Anna 2015-04-15 08:29:40
kupiłam regenerumdo paznokci /serum/. Mialam dośc dobre paznokcjie ale chciałam je wmzmocnić.Wszystkie smaruję już od miesiąca oprócz kciuków. Nie mam już żadnych paznokci oprócz tych któr
ych nie smarowałam. Pieniądze wyrzucone w błoto.
2
nielubiedupowlazow 2015-04-17 12:27:37
jak wyciągasz 10 000 premii to powiedz czym dodatkowo handlujesz na boku , bo napewno nie z pracy w aflo :)
te czasy już mineły że aflo płaciło przyzwoicie, teraz płacą coraz mniej, a zwiększają wymagania.
No chyba, że jestes pan Krzysio z Gdynii, on może tyle wyciąga...
2
Biały Kruk 2015-04-18 09:45:59
Bardzo ciekawa konwersacja o jednej z najsilniejszych firm na rynku farmaceutycznym. Widać problemy jak w każdej innej organizacji zarządzanej w sposób "pseudo-amerykański".
Swego czasu jak pracowałem w firmie z pierwszej 5 największych firm spożywczych na świecie, i byłem w pierwszej 10 najlepszych PH na prawie 300 osób. Firma - matka - podsuwała nam co roku - nowe porozumienie płacowe i mówiła tak: Sprzedawaj więcej, i zarabiaj mniej - to dla Ciebie korzystne - podpisz :-) Skończyło się to tak,że wyniknął wątek z ponad 1000 wpisów na temat firmy w ciągu 2 miesięcy na znamym portalu... Rozpętało się piekiełko. Można było poznać od razu kto jest z menegmentu a kto jest szeregowcem, w sposób faktyczny wykorzystywanym przez firmę. Widać było że kierownicy dostali rozkazy udzielania się na forum... Cóż , taka praca i ochrona własnych interesów. Jeśli się jednak nad tym panuje to człowiek pozostaje człowiekiem dla innych ludzi a nie jakąś k.... bez zasad i etyki. Problem jednak w tym, że większość kierowników nie jest na tyle silna psychicznie by pod ciśnieniem właściwie współpracować z ludźmi szeregowymi.... Firma-matka połączyła fakty (pewnie na różne dozwolone i być może niedozwolone prawem sposoby) i ludzi, którzy mieli odwagę się wypowiadać na forum - a jednocześnie mających najlepsze wyniki zwolniła (naturalnie wszystko zgodnie z prawem i elegancko, żeby syfu nie było). Konkurencja tylko na to czekała, i wszystkich zwolnionych od matki przyjęła w ciągu kwartału do pracy :-) Ci którzy mają mniejsze ambicje pracują tam do dziś. Ci którzy chcieli się rozwijać poszli wyżej... Z punktu widzenia moich doświadczeń (14 lat w sprzedaży) Jak czytam żę dyrektor w AFLO nie znosi krytyki i widać to po nim (pąsowieje na twarzy) to znaczy, że nie nadaje się na dyrektora z punktu widzenia XXI wiecznych teorii zarządzania ludźmi. Jeśli kierownik otwarcie grozi zwolnieniami - to jest mobbing - Nagrałbym go od razu i do sądu. Jak jest podejrzenie, że firma fałszuje wyniki żeby okraść pracowników - polecam Państwową Inspekcję Pracy i Urząd Skarbowy. Świat jest piękny, a spawiedliwość zwycięża. tylko trzeba mieć odwagę :-)
2
niepracujacywaflo 2015-06-03 08:40:39
"Bardzo ciekawa konwersacja o jednej z najsilniejszych firm na rynku farmaceutycznym. Widać problemy jak w każdej innej organizacji zarządzanej w sposób "pseudo-amerykański"."

Właśnie, Krzysio jest osobą która sądzi, że jest nie omylna, a ta nieomylność spływa na kierowników, stąd mierny sposób zarządzania. Zresztą co niektórzy kierownicy to ludzie kompletnie nie mający podstaw zarządzania. Zarządzanie przez cele, sposoby motywacji, to pojęcia o których chyba nawet nie słyszeli.
Pisze Krzysio, bo jestem z dyrektorem na ty.

"Jeśli się jednak nad tym panuje to człowiek pozostaje człowiekiem dla innych ludzi a nie jakąś k.... bez zasad i etyki. Problem jednak w tym, że większość kierowników nie jest na tyle silna psychicznie by pod ciśnieniem właściwie współpracować z ludźmi szeregowymi."

I tu mamy tego świetny przykład. Kierownicy którzy mieli własne zdanie i potrafili budować zespół , musieli odejść , niekiedy w dość dziwnych okolicznościach. Po szefunio chce mieć miernych ale wiernych.

"Jak czytam żę dyrektor w AFLO nie znosi krytyki i widać to po nim (pąsowieje na twarzy) to znaczy, że nie nadaje się na dyrektora z punktu widzenia XXI wiecznych teorii zarządzania ludźmi. Jeśli kierownik otwarcie grozi zwolnieniami - to jest mobbing - Nagrałbym go od razu i do sądu. Jak jest podejrzenie, że firma fałszuje wyniki żeby okraść pracowników - polecam Państwową Inspekcję Pracy i Urząd Skarbowy. Świat jest piękny, a spawiedliwość zwycięża. tylko trzeba mieć odwagę :-)"

Wiesz np PH ciężko zwolnić, bo oni nie mają umowy o prace, tylko jednoosobowa działalność. To sie kwalifikuje do PIPu, bo mają umowy o współprcy miedzy firmami, ale pracują jak siła najemna
- 8 godzinny dzień pracy, rozliczany na podstawie GPS'a
- mają przełożonego, do którego raportują
choć oficjalnie, są niezależna firma, ale to jest tylko po to aby obejść prawo pracy, nie płacić za L4, nie dawać urlopów, móc zwolnić z dnia na dzień

2
HELP ME 2015-06-16 23:34:43
Ludzie szukam kolegi pracującego w Aflo.
Jak to bywa ze zmianą telefonu straciłem do Niego numer.Na imię ma Robert i jest z Łodzi.
2
beznicka 2015-07-21 21:24:38
Witam.Dotyczy jednego z produktów tejże firmy a mianowicie chodzi o "PERSPIBLOCK".Ma to być suplement diety,który pomaga i przyczynia się do hamowania nadmiernego pocenia się na całym ciele!!.A ja go stosuję już któryś raz z rzędu,tzn.połykam(bo to są tabletki)i powiem tyle,że reklamy kłamią i jak się pocę tak się pocę z równym skutkiem a naprawdę wydzielam dużo potu,więc połknę co mam i już więcej nie kupuję i raczej to będę faktycznie używał innych produktów jak choćby te które choć faktycznie na chwilę pomagają a nie jak ten!.Tak że nie wierzcie reklamom i faktycznie spytajcie się dziadków jak sobie radzili z potem domowymi sposobami.
1
Olek 2015-08-07 00:06:20
Niezłą kasę? Rekrutację na jakie stanowisko masz na myśli? Bo słyszałem, że w Marketingu nie jest różowo.
1
smutny 2015-08-21 12:41:33
wyslalem tam na 3 rekrutacje technologa r&d cv i dotad nikt sie nie odezwal, czy oni faktycznie kogos szukaja, czy to tak wisi tylko? ktos wie, czy to ogloszenie pod kogos, czy po prostu nie wpisuje sie w ich wizje pracownika?
Gość 2015-08-21 23:21:06
Chyba nie wpisujesz się w normy bo dzwonią
kruk 2015-09-04 21:39:34
Firma nie inwestuje, tylko ludzie sie masowo zwalniaja z tego (usunięte przez administratora)
1
czesio 2015-09-16 21:33:28
No i nie ma wynikow w aflo, premie mizerne, i kierowniczki zgrzytaja zebami, bo tez nie dostali :)
Maks 2015-09-23 12:00:53
Czytając te wpisy mam wrażenie, że to forum sfrustrowanych przedstawicieli… Sam pracuję w Aflo od 3 lat i muszę powiedzieć, że choć jest to wymagająca praca, to szczerze polecam to miejsce. Firma daje możliwości dużego rozwoju i realizacji własnych ambicji zawodowych, atmosfera w biurze bardzo dobra, a na wynagrodzenie nie narzekam. Oczywiście, jeśli komuś nie chce się pracować, nie jest to miejsce dla niego – ale w obecnych czasach nikt nie płaci już za przychodzenie do pracy i picie kawy. Dlatego z czystym sumieniem mogę polecić pracę w Aflo zarówno dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę na rynku pracy jak i tych, którzy chcą rozwinąć się w jednej z największych firm farmaceutycznych.
Lizka 2015-09-29 09:37:28
W Aflo jest spoko, jak tylko chce się pracować, a nie obijać, umie się żyć z ludźmi i dogadać na spokojnie. Atmosfera przyjemna, nikt nikogo nie "zjada". Zarobki są przyzwoite - niektórzy chyba za dużo od razu by chcieli. Sama wiem po swoich znajomych świeżo po studiach, którzy chodzą na rozmowę o pracę, jakie kosmiczne wymagania mają w stosunku do pracodawcy. Najlepiej 5 tysi na rączkę od razu. Firma daje możliwość rozwoju osobistego i stawia przed pracownikiem kreatywne zadania
Nick 2015-10-15 12:55:24
Nie wiem czy ktos mi odpowie na takie pytanie, ale jaka jest placa na stanowisku technologa w Aflofarm. Ile moze oczekiwac osoba bez doswiadczenia w przemysle farmaceutycznym (z doswiadczeniem chemika w laboratorium)?
Pirat 2015-10-28 19:04:02
A jak wygląda flota Aflofarmu dla farmaceutycznych i medycznych? Jakie narzędzia pracy? laptopy? Ipady? Drukarki?
4
Hehehe 2015-11-24 20:55:34
Dostaniesz telefon samsunga s4, jakies auto sluzbowe na 99% po kims oklejone jak buda cyrkowa i zasuwasz - laptop i inne fanaberie to zapomnij, laptopa musisz miec wlasnego, nie proboj sie upomniec o legalnego offica , ktorego musisz miec , bo kierownictwo wymaga raportow w tych formatach , jedna przedstawicielke chcieli zwolnic bo sie upomniala kiedys , krzys stwierdzil ze jak sie nie podoba to niech spada
sąsiad 2015-12-03 13:22:11
Widzę, że pojawiły się ogłoszenia w temacie IT, jedno to admin IT a drugi to Kierownik działu IT. Czy ktoś ma wiedzę czy Panowie odeszli sami, bo było źle w firmie czy ich zwolnili, bo nie podołali obowiązkom. Ktoś coś słyszał jakiego rzędu wynagrodzenie na tych stanowiskach jest proponowane?
3
obi wan 2015-12-09 12:13:04
"raczej wyjazdy integracyjne nie są najważniesze, Ale skoro zapewione są szkolenia to dobrze, tyle że współpraca jest w oparciu o własną działalność gospodarczą."

wyjazdy i szkolenia sa w jednym rano szkolenia , wieczorem integracja
tylko z reguly zahaczaja o weekend - sobota zmarnowana - nie platna
szkolenia sa rozne , czasami fajne, a czasami denne i niepotrzebne
Józka 2016-01-03 17:39:22
Moi drodzy, gorąco prosiłabym o wyjaśnienie kilku rzeczy związanych z pracą w dziale marketingu.
Jestem młodą osobą z doświadczeniem w produkcji reklamowej. Szukam pracy w tej branży w Łodzi. Od wielu osób słyszałam, że głównym żywicielem na łódzkim rynku reklamowym jest Aflofarm. Nie potrafię jednak znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie - kto jest producentem tych reklam? Czy to prawda, że wszystkim zajmują się marketingowcy z tej firmy i nie korzystają z klasycznego podziału klient - agencja - dom produkcyjny?
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!!!
2
xxx 2016-01-10 19:55:34
z tego co mi wiadomo Aflofarm sam tworzy reklamy i posiada wlasne studio.
Mariusz 2016-01-14 03:37:10
Czytam tego bloga i nie wierzę. Pracowałem w tej firmie przez 6 lat za czasów prezesa AF. Pracy było dużo i na 100% wymagająco !.
Pamiętam jak dziś jak prezes AF mówił o swojej wizji i o pensji na produkcji większej niż POLFA Pabianice. W końcu na początku nazywaliśmy się AFLOPA ;)
Pozdrawiam wszystkich "starych" pracowników !
PH 2016-02-03 18:07:46
Cześć orientuje się ktoś jakie warunki oferują na stanowisko Przedstawiciel handlowy - rynek suplementów diety dla sportowców i osób aktywnych oraz jakieś info co do tego stanowiska bo 3 miesiące temu też była ta oferta?? Z góry dzięki
PH 2016-02-03 18:15:55
Tak , tylko ciekawe czy dają słabe warunki czy targety nie do zrealizowania?
1
nowyy 2016-02-04 14:57:15
na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku przedstawiciel handlowy w tej firmie??
obi wan 2016-02-07 10:45:54
Zarobki to okolo 2000 2500 na reke, plus premia tylko w ostatnim roku tak dziwnie sie sklada ze zamiast premi dostaje sie kola ratunkowe - taki opier... zamiast premii
Poza tym ph to robota nie 8 godzin tylko 8 godzin w aucie i wizyty plus praca w domu 4-6 godzin plus zjazdy firmowe obowiazkowe w soboty rowniez - czyli zasuwasz dla tej firemki za 1000 bo nadgodziny nie platne. A pracujesz na dzialalnosci wiec nie masz urlopu l4 ani okresu wypowiedzenia
W zaleznosci od regionu mozesz trafic na kierownika lub kierowniczka nie polecam poludnia kierownik to nieporozumienie
1
Bartas 2016-02-07 12:34:12
To kiedy dostałes ostatni raz premie?
bl@bl@ 2016-02-09 20:41:05
a wiecie coś o pracy na stanowisku Technolog Analityk? Czy to praca zmianowa i w weekendy?
daf 2016-03-02 14:21:14
a ja się zastanawiam jak tam jest w dziale marketingu - czasem widzę fajne oferty, ale komentarze na temat pracy w tej firmie nie są za dobre.
Ma ktoś z marketingu może jakieś doświadczenia? Atmosfera, praca, zarobki?
Piotrek 2016-04-18 10:48:05
Witam orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki i organizacja pracy na kierunku mechanik oraz specjalista ds technicznych. To ciekawe oferty które by mnie interesowały.
asika 2016-05-16 17:17:20
+ stabilne zatrudnienie
+ wypłata zawsze na czas
- duża premia w porównaniu do podstawy
- zabieranie premii według "uznania"
- nieciekawa, monotonna praca
- brak możliwości rozwoju
- nerwowa i napięta atmosfera
Ogólnie - NIE POLECAM
8
niemoge 2016-05-25 09:47:14
LUDZIE! "Wypłata zawsze na czas"
Serio? WoooooooW!!! Co za mentalność niewolnicza...
4
mmm 2016-06-08 20:43:53
Firma stricte marketingowa. Jak ktoś gdzieś wyżej napisał: produkcja jest traktowana jak piąte koło u wozu.(usunięte przez administratora) Dramat.
5
jacek 2016-08-06 22:02:27
jak jest obecnie z praca przedstawicieli farmaceutycznych? jakie zarobki? plany realnie do zrealizowania? na co najwieksza uwage zwracaj na rozmowach i w CV?
Jackie 2016-09-20 19:53:19
call me serio ? karnet na siłke i umowa to w dzisiejszych czasach taka abstrakcja ? Dostaniesz tam pierwszą wypłatę to będziesz żałował, ze w ogolę podpisałeś tą umowę ...
Krzysiek 2016-10-13 12:48:05
Cześć,

a jak kształtuje się pensja na stanowisku PR Manager?
Pozdrawiam!
1
Iron 2016-10-20 18:28:29
Cześć, mam prośbę czy ktoś mógłby napisać coś rzetelnego na temat pracy w firmie Aflofarm (stanowisko reprezentant medyczny)? Jakie są zarobki, jakie auta, ogólnie atmosfera w firmie, czy warto podjąć tam prace przechodząc z konkurencji? Z góry dzięki za konkretne informacje.
@kk 2016-10-21 12:26:37
Witajcie,
podpisuje się pod prośbą przedmówcy.
Prosimy o rzetelne informacje które pozwolą nam z naszego punktu widzenia stwierdzić czy firma spełnia nasze oczekiwania czy jednak nie.
Mnie osobiście nie interesuje sytuacja tp "atmosfera w pracy" bo to jest indywidualny punkt widzenia.
Bardziej zależałoby mi na informacji z zakresu płacy, premii, socjalu oraz floty.

Jeśli ktoś mógłby odpowiedzieć na te proste pytania to będę wdzięczna.
Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o Aflofarm Farmacja Polska - Pabianice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aflofarm Farmacja Polska