Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aflofarm Farmacja Polska

Pracowałeś w firmie Aflofarm Farmacja Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
observver - 2015-03-04 09:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
juz nie dlugo, do wiosny
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-03-09 16:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy, że u nich nie może być innej formy zatrudnienia niż mieć własną działalnośc i wystawiac im faktury itd? Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej, wiecie o co mi chodzi? b o jednak tyle osób mogłoby pracowac, które maja większe doswoadczenie i sa po prostu lepszymi praconikami ale nie mają działalności i to je skreśla..
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-09 19:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam i szczerze odradzam, teraz pracuję dla konkurencji i mam wrażenie, że trafiłam do innego kraju...tzn. takiego gdzie szanuje się pracownika, jego zdanie no i oczywiście jego czas wolny.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-03-11 17:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co zrobić gdy firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ims?
jakie muszą być dowody zeby np wygrać z nimi w sądzie?
Pracuje jako przedstawiciel medyczny i odkryłam że niestety firma zaniża znacznie moje wyniki, bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje ponieważ pierwszy raz sięz tym spotykam
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-03-11 17:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co zrobić gdy firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ims?
jakie muszą być dowody zeby np wygrać z nimi w sądzie?
Pracuje jako przedstawiciel medyczny i odkryłam że niestety firma zaniża znacznie moje wyniki, bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje ponieważ pierwszy raz sięz tym spotykam
zdjecie uzytkownika
krzys - 2015-03-13 07:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
musisz miec dowody na to, ze to co firma przedstawia nie jest tym co jest w umowie, albo swiadkow ktorzy potwierdza falszerstwo. Oglnie rzecz ujmujac , musisz miec dokumenty, ktore okreslaja zasady rozliczania, dokumenty przedstawiajace rozliczenia faktyczne (czyli te rzekomo sfalszowane) i dokumenty potwierdzajace falszerstwo czyli rzeczywiste rozliczenie
zdjecie uzytkownika
Donek - 2015-03-13 07:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cytat"
to znaczy, że u nich nie może być innej formy zatrudnienia niż mieć własną działalnośc i wystawiac im faktury itd? "

Firma pod wieloma wzgledami jezeli chodzi o forme zatrudnienia jest dziwna
PH - pracuja na dzialalnosci
reszta - na umowe o prace
Nikt nie rozumie powodow, ale prawdopodobnie chodzi o rotacje, PH czesto sie zwalnia i wykorzystuje ponad norme, wiec nie trzeba im placic odpraw L4 itp.

zdjecie uzytkownika
Donek - 2015-03-13 08:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Donek - 2015-03-13 07:38:26]:
"Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej, wiecie o co mi chodzi? b o jednak tyle osób mogłoby pracowac, które maja większe doswoadczenie i sa po prostu lepszymi praconikami ale nie mają działalności i to je skreśla.. "

Nie bedzie, firmie rozkrecila rynek reklamami i rekoma przedstawicieli, ze teraz nie zalezy im na dobrych pracownikach, biora ludzi ktorzy nie maja doswiadczenia i beda pracowac za coraz nizsze stawki, mlodych ktorzy boja sie miec wlasne zdanie i beda wykonywac slepo polecenia z obawy przed zwolnieniem.
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2015-03-13 15:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, jakie sa wymagania na przedstawiciela farmacetycznego ?
ktos moze cos podpowiedziec jak wyglada rozmowa ?
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-03-18 17:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzadnej, im mniej umiesz, to masz mniejsze wymagania, a aflo chce płacić jak najmniej. Główne chechy to, morda w kubeł i zapier....my, wykorzystają i wycisną jak cytryne, a potem zwolnią, albo wcześniej jak sie podpadnie Krzysiowi M.
Ostatnio cały czas straszy wszystkich zwolnieniami i każe dziękować, że nikogo nie zwolnił dzisiaj...
zdjecie uzytkownika
Mala_Mi - 2015-03-18 20:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Długo czekaliście na odpowiedź o rekrutacji? Jestem po 3 etapie rozmowy, czekam już dwa tyg i nic.
Ktoś wie ile płacą na najniższych stanowiskach w marketingu?
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-03-23 20:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [łyżeczka90 - 2015-01-08 12:11:40]:
Byłaś na rozmowie na stanowisko technologa? Bo dostałem zaproszenie na rozmowę. Powiedź mi co o nich myślisz i jak mniej więcej było.
zdjecie uzytkownika
Mała_Mi - 2015-03-24 11:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też dzisiaj byłam na kolejnej rozmowie (inne stanowisko), ale mi nie poszło. Zawszy jest rozmowa, potem zadania praktyczne. Z poprzedniej rekrutacji nadal nie mam odp. Nie wiem czy mnie nie chcą i nie piszą, czy nadal nie mają wyników... Denerwujące.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-03-30 10:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma w rozmowie przez telefon nie może ujawnić jakie zarobki oferują kandydatom, gdyż "kwestie zarobków poruszają dopiero na rozmowie z kadydatami". Oczywiście na rozmowie kwalifikacyjnej co najwyżej zadają pytanie ile ktoś by chciał zarabiać ale sami to nie moga powiedziec ile oferują bo jak to by było. Nie wiem czemu ale można odnieść wrażenie że może firma wstydzi się przyznać jakie zarobki oferuje zeby sobie siary nie robić. No jak ktoś oferuje miskę ryżu to może lepiej się tym nie chwalić. Sorry ale jak wy tak podchodzice do kandydatów to niedługo wszyscy kandydaci wyrobią sobie o was opinie i nikt do was nie będzie chciał przyjść.
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-04-02 21:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest nieprofesionalna, i oferuje jedne z gorszych zarobkow, nie mowiac o traktowaniu pracownikow jak niewolnika. bazuja na tym ze sa najwiekszym pracodawca w okolicy
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-04 17:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Żałosne są komentarze byłych pracowników, którzy zapewne myśleli, że można brać pieniądze za nic. Pracuję długo w branży medycznej, jest to moja 5 firma. Wiedziałem mnóstwo leserów którzy się potem użalają na forach i widzę dziesiątki albo i setki przedstawicieli którzy są zadowoleni i o tym nie piszą. Powiem krótko, firma jest dobra, płaci przyzwoicie i jest w niej dobra atmosfera. Oczywiście wymaga - w końcu to firma sprzedażowa.I w każdej tego typu firmie tak jest. A płaczki jęczą w każdej.
zdjecie uzytkownika
baśka - 2015-04-08 19:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co się nad sobą użalać doświadczony, masz rację, trzeba sioę brać ciężko do pracy. od razu szczerze przyznam że mnie wcale nie interesuje atmosfera w firmie, tylko i wyłącznie chcę wiedzieć jak to jest u nich z wynagrodzeniami. napisałeś że płaca dobrze, rozwiń proszę bardziej ten ciekawy temat
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-04-09 16:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan doswiadczony, pewnie to ktorys z kierownikow, uprawiajacych polityke sukcesu, niestety jedyne co jest prawdziwe to ze trzeba zasuwac na dwa etety, za pensje na poziomie sredniej krajowej, na dzialalnosci, bez urlopu i l4
zdjecie uzytkownika
drugidoswiadczony - 2015-04-10 07:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzam wpis "doświadczonego". Pracuję tam już parę lat i jest całkiem nieźle. Konkrety? Ja mam 5,500 brutto/miesiąc i dodatkowo co kwartał wyciągam minimum 10,000 brutto premii- średnia całkiem niezła. Jak się chce pracować to się ma. A własna działalność jest tylko u handlowych, którzy tu się użalają. Jak jesteście tacy świetni i tak Wam źle to dlaczego tam pracujecie?
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-04-10 16:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drugi doswiadczony a to cykl w aflofarmie nie jest 4 miesieczny? Ty zapewne jestes najlepszy w firmie skoro Ty wyciągasz minimum 10,000 brutto premii co kwartał - powiedz co zrobić zeby dostawać tak jak Ty co kwartał a nie co 4 miesiace jak dostaje ja? hmmm....
zdjecie uzytkownika
bardzo doświadczony - 2015-04-14 17:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [baśka - 2015-04-08 19:07:26]:
Żałosny to Ty jesteś!!!!!! Widać jakim jesteś przedstawicielem, jak to już Twoja piąta firma. Co???w czterech poprzednich jęczałeś, czy Cię wywalili na zbity pysk. Co Ty człowieku możesz wiedzieć o pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie i o sprzedawaniu jak jesteś medycznym. Wydaje mi się,że niewiele!!!!
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-15 08:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były - 2015-03-09 19:00:59]:
kupiłam regenerumdo paznokci /serum/. Mialam dośc dobre paznokcjie ale chciałam je wmzmocnić.Wszystkie smaruję już od miesiąca oprócz kciuków. Nie mam już żadnych paznokci oprócz tych któr
ych nie smarowałam. Pieniądze wyrzucone w błoto.
zdjecie uzytkownika
nielubiedupowlazow - 2015-04-17 12:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyciągasz 10 000 premii to powiedz czym dodatkowo handlujesz na boku , bo napewno nie z pracy w aflo :)
te czasy już mineły że aflo płaciło przyzwoicie, teraz płacą coraz mniej, a zwiększają wymagania.
No chyba, że jestes pan Krzysio z Gdynii, on może tyle wyciąga...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja profesjonalna, nie mam zastrzeżeń. Kilka etapów, zagadnienia z marketingu i reklamy, rozmowa prowadzona w sposób kulturalny, dająca niestety pozytywny obraz firmy, nie wskazująca w najmniejszym stopniu na to co czeka kandydata po podjęciu pracy w dziale marketingu.
Pytania: Nie padły żadne zaskakujące pytania. Rozmowa była rozmową, gdyż można było pytać o firmę, warunki, określić swoje oczekiwania względem pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
Biały Kruk - 2015-04-18 09:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo ciekawa konwersacja o jednej z najsilniejszych firm na rynku farmaceutycznym. Widać problemy jak w każdej innej organizacji zarządzanej w sposób "pseudo-amerykański".
Swego czasu jak pracowałem w firmie z pierwszej 5 największych firm spożywczych na świecie, i byłem w pierwszej 10 najlepszych PH na prawie 300 osób. Firma - matka - podsuwała nam co roku - nowe porozumienie płacowe i mówiła tak: Sprzedawaj więcej, i zarabiaj mniej - to dla Ciebie korzystne - podpisz :-) Skończyło się to tak,że wyniknął wątek z ponad 1000 wpisów na temat firmy w ciągu 2 miesięcy na znamym portalu... Rozpętało się piekiełko. Można było poznać od razu kto jest z menegmentu a kto jest szeregowcem, w sposób faktyczny wykorzystywanym przez firmę. Widać było że kierownicy dostali rozkazy udzielania się na forum... Cóż , taka praca i ochrona własnych interesów. Jeśli się jednak nad tym panuje to człowiek pozostaje człowiekiem dla innych ludzi a nie jakąś k.... bez zasad i etyki. Problem jednak w tym, że większość kierowników nie jest na tyle silna psychicznie by pod ciśnieniem właściwie współpracować z ludźmi szeregowymi.... Firma-matka połączyła fakty (pewnie na różne dozwolone i być może niedozwolone prawem sposoby) i ludzi, którzy mieli odwagę się wypowiadać na forum - a jednocześnie mających najlepsze wyniki zwolniła (naturalnie wszystko zgodnie z prawem i elegancko, żeby syfu nie było). Konkurencja tylko na to czekała, i wszystkich zwolnionych od matki przyjęła w ciągu kwartału do pracy :-) Ci którzy mają mniejsze ambicje pracują tam do dziś. Ci którzy chcieli się rozwijać poszli wyżej... Z punktu widzenia moich doświadczeń (14 lat w sprzedaży) Jak czytam żę dyrektor w AFLO nie znosi krytyki i widać to po nim (pąsowieje na twarzy) to znaczy, że nie nadaje się na dyrektora z punktu widzenia XXI wiecznych teorii zarządzania ludźmi. Jeśli kierownik otwarcie grozi zwolnieniami - to jest mobbing - Nagrałbym go od razu i do sądu. Jak jest podejrzenie, że firma fałszuje wyniki żeby okraść pracowników - polecam Państwową Inspekcję Pracy i Urząd Skarbowy. Świat jest piękny, a spawiedliwość zwycięża. tylko trzeba mieć odwagę :-)
zdjecie uzytkownika
radzio - 2015-04-23 19:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a pracuje ktoś może na stanowisku Specjalista Ds. Sprzedaży - Rynek Nowoczesny i byłby w stanie je polecić? Bo widze, że szukają i się zastanawiam nad aplikacją.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aflofarm Farmacja Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aflofarm Farmacja Polska?
Zadaj pytanie
alert