logo Berner Polska

Berner Polska

Kraków

Opinie o Berner Polska

uciekać ale dokąd? 2016-12-08 19:05
Ja Ci, niestety, nie pomogę.
zainteresowany 2016-12-09 09:55
A czy Ty kolego wiesz już może jak wygląda to "mini assessment center"?
noniemozliwe 2016-12-09 17:08
Opiszę pokrótce moje doświadczenie w związku z procesem rekrutacji.
Aplikacje wysłałem w połowie września(data końca procesu - 31.10). Od razu dostałem zwrotkę, że w ciągu 2ch tygodni wszyscy kandydaci zostaną poinformowani o wynikach procesu. Dokładnie po miesiącu(w połowie października), otrzymałem informację, że proces nadal trwa, proszą o cierpliwość i że niebawem wyślą informację. Zaproszenie na rozmowę telefoniczną dostałem w połowie listopada, czyli 2 miesiące po wysłaniu aplikacji. Mniej więcej tydzień po rozmowie tel. dostałem zaproszenie na rozmowę w firmie i test kompetencji. Do tej pory za dobrego wrażenia ten proces na mnie nie wywarł - strasznie się przeciągał. Przyzwyczajony jestem, że w ciągu trzech miesięcy od wysłania aplikacji, dostaję list intencyjny z zamiarem zatrudnienia albo informację o wykluczeniu z procesu. Znacząco to obniżyło moją ich ocenę.
Jeżeli chodzi o rozmowę rekrutacyjną i testy to tutaj zaplusowali znacząco. Wszystko punktualnie i profesjonalnie. Dostałem godzinę na rozwiązanie paru zadań kompetencyjnych, które okazały się bardzo "życiowe" jeżeli chodzi o specyfikę stanowiska. Nie było testowania umiejętności nieprzydatnych jak to ma miejsce w wielu korpo. Później standardowa rozmowa kwalifikacyjna, wymiana informacji i na koniec zapewnienie, że otrzymam informację zwrotną niezależnie od wyniku procesu.

6
Karol 2017-01-01 14:07
Czy miałeś na rozmowie kwalifikacyjnej jakieś szczególne pytania? Czy miałeś jakieś specjalnie scenki do odegrania? "Prosze sprzedać mi ten produkt albo inny" ? Jakie scenki były zawarte w tym teście??
Karol 2017-01-01 14:08
Czy miałeś na rozmowie kwalifikacyjnej jakieś szczególne pytania? Czy miałeś jakieś specjalnie scenki do odegrania? "Prosze sprzedać mi ten produkt albo inny" ? Jakie scenki były zawarte w tym teście??
6
On 2017-01-05 08:41
Produkty drogie. Cisnienie na sprzedaz. Brak wsparcia rksa. Ktory nie ma pojecia o produktach. W krakowie siedzi moze jeden gosc ktory wie cos na temat.produktow skrot MM powinien wszystkim cos powiedziec. Reszta wraz z trenerami na czele powinna zmienic zawod. Nie wspomne o kompetentnej ekipie hr :) ehh dokad zmierzasz bernerze?
5
E.P. 2017-01-15 14:20
Na rozmowie faktycznie spotkałam fachowców, panią i pana, oboje znali się na swoich działkach, niestety rozmowa na tematy techniczne z panem mi nie poszła :/ ale wrażenie jak najbardziej pozytywne.
1
Adam K 2017-01-15 18:45
firma została mi pokazana przez kolegę po fachu. Głównie zamawiam u nich wkrętarki oraz narzędzia serwisowe. Zawsze gdy mam problem, śmiało dzwonie na infolinie i tam dalej rozwiązuje swoje problemy. Czasem uda mi się zareklamować sprzęt w ciągu 30minut, czasem trwa to parę dni, jednak ogólnie jestem zadowolony ze współpracy z firmą
1
Patrykowski-K 2017-01-16 17:59
Byłem na rozmowie i bardzo przyjemnie, brakło mi kompetencji niestety, bo to w sumie moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna.
2
Anonimownik 2017-01-16 23:39
Całkiem niedawno miałem sporo wspólnego z tą firmą i muszę powiedzieć, że mimo, że nasze drogi się rozeszły, wszystko zawsze było na odpowiednim poziomie i nie mogę złego zdania powiedzieć :)
3
Andriu 2017-01-17 00:50
produkują dobre kosmetyki do samochodów, raz kupiłem i się przekonałem. Bardzo dobry stosunek jakość/cena i przede wszystkim są skuteczne. POLECAM
1
Dawid Mi 2017-01-17 01:35
Profesjonalna kadra, roboty w ciul, szefowie gonią ale wiedzą co robią
1
Marchewa 2017-01-17 18:39
wynagrodzenia nawet ok, jednak mogłyby być trochę wyższe. Jako handlowiec w terenie sporo zapieprzania na dobry wynik. Firma nawet ok, wspólne wyjazdy integracyjne, niezła zabawa ale jednak zarobki mogłyby być ciut wyższe
1
Mariusz 2017-01-18 11:20
Pracowałem kiedys w Bernerze i nie rozumiem złych opinii na temat tej firmy, zdrowa komunikacja, jasne warunki, najął was ktos do pisania negatywow czy co?
an 2017-01-19 20:11
Czy ktoś jest stanie napisać jakie zadania były na drugim spotkaniu na teście?
dno 2017-01-20 11:09
Na jakim drugim spotkaniu ? Przeciez berner przyjmuje jak leci, nawet nie sprawdza w cv co wczesniej robiles, poprzez ludzi w ogole nei zwiazanych z branza. Fajnie sobie napukac o sobie pozytywnych komentarzy, naszczescie sa tez te prawdziwe. Ludzie pracuja po 5 lat i nie widzieli 5 z przodu przy wyplacie, juz nie wspominajac o 4. Wiec sami sobie mozecie dopowiedziec co to za praca. Kierownik na spotkaniu regionalnym myli branze, dyrektor go musi poprawiac. wielkie dno. nie polecam !!
9
mcdonald 2017-01-20 22:30
Zaraz pewnie pojawi się z dziesięć pozytywnych komentarzy. Wszystkie pisane na jedno kopyto.
Marcepan 2017-01-21 23:26
może firma nie jest idealną jednak nie można wrzucić jej do worka z tymi bardzo złymi..
2
agga 2017-01-23 14:05
Witajcie, może ktoś pomoże mi w kwestii pytań technicznych na rozmowie rekrutacyjnej jako przedstawiciel techniczno-handlowy; jakie to są konkretnie pytania bądź jakiego typu?

Gdyż jest to dla mnie istotne bo na dniach wybieram się na rozmowę, wiec proszę o pomoc bądź sugestie.
pth666 2017-01-23 21:54
np. czym się różni tłok od tłuka.
1
nie zainteresowany 2017-01-24 14:20
Konkretne pytania,no cóż będziesz miał pytania handlowe.Dla Bernera nie musisz miec dużej wiedzy technicznej,biorą prawie wszystkich,bo mało kto z branży godzi się na pensje 2000zł. netto. Dostaniesz na początek paru klientów,a całą bazę musisz zbudować sobie sam,ale plany już będziesz musiał robić.Widzę że ludzie jakoś nie palą się na te ich zarobki.Ale powodzenia
1
Andrzej 2017-01-24 15:34
do mnie też dzwonili, wcześniej dwa maile dostałem... Na czym polega ten test kwalifikacji? Sprzedawanie długopisu czy liczenie marży netto od zysku brutto pomnożonego przez współczynnik stopy zwrotu minus koszt uzyskania podzielony przez koszt amortyzacji i wpływ faz księżyca oraz sytuację geopolityczną Albanii? :) Ktoś poleca tą pracę czy to kolejny korpo-cyrk z kilometrowymi rubrykami w makrach excela? Następna firma licząca na to, że w końcu jako 15ty handlowiec nagle zaczniesz sprzedawań jak głupi mimo, że 14 na tym terenie już poległo
2
agga 2017-01-24 20:42
Jeśli się dopiero zaczyna karierę to na dobry początek 2000 zł to i tak dobrze, nikt bez większego doświadczenia nie da mi i tak więcej.
1
konkurent 2017-01-25 16:58
Nie jest to typowa korpo,nie masz tam tabelek,zestawień,dłubania czegos po pracy.Ty masz tylko jeżdzić i sprzedawać produkty,dobrze żeby coś codziennie sprzedać i pozyskać nowego klienta.I tu już będzie cieżko,bo konkurencja jest duża a produkty co tu mówić do tanich nie należą.Ale jak to Twoja 1 praca to nabierzesz doświadczenia i z czasem sie pożegnasz z nimi.
2
Jerry 2017-01-29 18:34
bez spiny, ciśnień. Bardzo elegancka atmosfera, wszyscy na luzie. Płaca na 3+ jednak klimat bardzo fajny. Czasem trzeba sie spiąć jednak jest ok.
pth666 2017-01-29 20:52
no coś ty, poważnie?
1
konkurent 2017-01-30 21:15
Tylko kasa jak na kogoś kto siedzi już w tym od lat trochę żenująca,żaden szanujący sie PH nie pójdzie za 3000 br. uprawiać akwizycji bo tak to wygląda w Bernerze.
1
Chętny do pracy 2017-02-02 14:51
Witam,

Troszkę przeczytałe i mam jeszcze klika konkretnych pytań:
- po za podstawą jakiej wysokości prowizja i od jakiego parametru - obrotu czy marży?
- samochód służbowy, jak z używaniem do celów prywatnych?
- czy jakieś dodatkowe benefity np. Multisport?
- czy plany do realizacji są osiągalne czyli ile na 12 w roku się da zrobić?

Z góry dziękuję
1
Paweł Dąbek 2017-02-02 23:33
Zaopatruje mój warsztat w sprzęt od Bernera (tworzę meble). Co prawda cena jest trochę wyższa od makity lub de-walt jednak jakość wykonania oraz trwałośc bardziej do mnie przemawia.
Miła telefoniczna obsługa klienta, jednak czasami jest problem żeby się dodzwonić. Ogólnie sprzęt wykonuje swoje zadanie - jestem zadowolony, polecam!
technik 2017-02-04 09:10
To nikt Ci nie uświadomił że narzędzia elektryczne robi dla nich własnie Makita a na prąd Bosch??
1
John 2017-02-04 18:02
Podstawa 3500brutto przez pierwsze 6msc. Pozniej masz 3000brutto. Samochod sluzbowy z,limitem paliwa ok 200litrow na miesiac. Mozesz jezdzic prywatnie, ale jak jedziesz dalej niz 100km musisz poprosic o zgode flotowca. Dostajesz teren na ktorym juz kazdy byl wszyscy maja Cie,dosc, albo Twoj poprzednik krecil walki i spada na Ciebie odpowiedzialnosc. Dzielisz rynek z innymi grupami auto, cv, metal, budowlanka mimo ze nie powinniscie sobie wchodzic w droge to i tak sie spotkacie. Klienci Ci lepsi sa porozdawani po innych handlowcach zebys czasem nie podebral ich do konkurencji. Mimo ze sa na Twoim terenie. Wiec znowu zaczynacie dublowac sobie tereny. Konkurencja oczywiście tez jest. Ciezki kawalek chleba i jestes zdany na.siebie, bo rks ma swoje problemy i raczej niechetnie Ci pomoze. Stany magazynowe to tez inna bajka. Wiecznie brakuje czegoś :) zapomnij ze sie dodzwonisz do krakowa, a jak juz dodzwonisz to tam jest pelen czill i maja wy**ne na.Ciebie. Zreszta jak masz byc dobrze.przygotowany do pracy skoro szkolenie prowadza dwie osoby ktore nie maja zielonego pojecia o szkoleniu. Praca dobra dla studentow dorabiajacych. Plany nierealne. Nie polecam z calego serca.
18
wurth 2017-02-06 10:55
Potwierdzam opinie poniżej,ja pożegnałem sie z nimi w ub.roku i to była bardzo dobra decyzja.Szkoda czasu na prace w Bernerze.
3
Chętny do pracy 2017-02-06 11:50
I co teraz Wurth? Tam lepiej?
1
wurth 2017-02-06 18:28
To że podpisałem sie Wurth, nie oznacza że tam pracuje.Ale wiem że Berner w porównaniu z Wurtem to jest mała popierdółka.
3
Armani 2017-02-08 12:21
Berner jako mniej znana firma na rynku ma trochę niedoskonałości. Jako przedstawiciel mogę powiedziec, że czasem zdarzy sie, iż produktu nie ma na stanie lub wogole trzeba go ściągać z zagranicy, pomimo ze jest umieszczony w gazetce. Jednak z tego wszystkiego praca mi sie podoba, wiadomo nie jest to tylko leżenie i odbieranie przelewów, trochę trudniej wbić sie na rynek, znaleźć klienta jednak nie jest to tez niemożliwe. Przy odrobinie dobrego podejścia do klienta oraz sporej liczby uśmiechów da sie wynegocjować naprawdę fajne obroty. Trzeba się po prostu starać.
Paulina 2017-03-01 10:34
Był ktoś z Was ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej do Berner Polska? Jak przebiegała? Pochwalcie się!
Nick. 2017-03-02 13:29
Witam. Jestem umówiony na rozmowę kw. na przedstawiciela. Jak wygląda przebieg rozmowy?? na jakie pytania techniczne można liczyć?? proszę pomóżcie!!
Paulina 2017-03-02 13:34
@Nick mam nadzieję, że ktoś udzieli Ci tutaj przydatnych informacji. Poniżej zamieszczam link do artykułu, który znajduje się na naszym blogu - znajdziesz tam kilka porad jak zachowywać się podczas rozmowy kwalifikacyjnej http://www.praca.blog.gowork.pl/rozmowa-kwalifikacyjna-czego-unikac/ Powodzenia!
Mechanik BDG 2017-03-09 22:43
Prowadze warszat w Bydgoszczy i korzystam z produktów Bernera. Ogólnie jestem zadowolony, mam bardzo miłego i sympatycznego przedstawiciela w mojej okolicy, stąd zawsze mogę liczyć na szybką reakcję z jego strony. Zawsze jest do usług, nie skąpi od rabatów pomimo, że nie robię jakiś wielkich zakupów. Jakościowo produkty są na bardzo wysokim poziomie, jednak adekwatnie do tego cena również nie jest niska. Czasem zdarzy się jakaś fajna nowość w gazetce z gwiazdką, której niestety nie ma wogóle w Polsce na magazynie i już nie jest tak kolorowo. Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą.
Paulina 2017-03-10 10:28
@Mechanik BDG dziękuję za Twoją ocenę. Dla chętnych, firma zamieściła oferty pracy. Pojawiają się na portalach ogłoszeniowych.
Przyszły przedstawiciel? 2017-03-10 16:51
Dostałem się na rozmowę w przyszłym tygodniu i będzie to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna jako przedstawiciel. Więc się trochę stresuję. Więc o to moje zapytanie. Jak wygląda rozmowa. O co pytają? Na jakie pytania techniczne można liczyć bop wyczytałem, że takie zadają? Czy jakieś scenki do odegrania itp? Czy jest tutaj ktoś taki co może pomóc? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
MechanikKRK 2017-03-10 18:13
Mechanik BDG a znasz jeszcze jakies podobne bajki?
Naprawde myslicie Bernerki, ze ktos uwierzy w te "komentarze"?
Naprawde myslicie, ze ktos uwierzy, ze mechanicy maja czas, aby wchodzic na forum dotyczace opinii o pracodawcach i wystawiac takie opinie? Ocena -1/10
12
szewcKRK 2017-03-10 22:21
właśnie.
1
Paulina 2017-03-14 13:29
@Przyszły przedstawiciel? mam nadzieję, że znajdziesz tutaj przydatne informacje. Ja ze swojej strony życzę powodzenia! Może na naszym blogu znajdziesz jakieś przydatne wskazówki http://www.praca.blog.gowork.pl/rozmowa-kwalifikacyjna-czego-unikac/ Zachęcam do lektury!
Forch 2017-03-22 14:38
I TY mechaniku tak sobie siedzisz i szukasz pracy. Znajdujesz Bernera i wychwalasz pod niebiosa.
Coś tu jest niekoszerne. ;-)
7
szewc KRK 2017-03-23 00:24
właśnie
4
piroman 2017-04-25 08:45
W ubiegłym roku złożyłem aplikacje do nich. Rozpatrywali ją około miesiąca po czym odmówili mailowo. Następnego dnia wystawili nowe ogłoszenie o naborze. W tym roku znów znalazłem ich ogłoszenie i aplikowałem. Po ok. 3 tygodniach dostałem maila z informacją o rozmowie telefonicznej do jakiej mnie zapraszają. Po następnych 2 tygodniach zadzwoniła średnio miła pani i musiałem jej opowiedzieć to samo co napisałem w cv plus wymagania finansowe. Mówiła że do tygodnia otrzymam jakąkolwiek odpowiedź. P dwóch tygodniach otrzymałem maila z kolejnym zaproszeniem do rozmowy telefonicznej. Ponad tydzień później zadzwoniła inna pani zadając jednak te same pytania co jej poprzedniczka. Poinformowała mnie że do tygodnia dadzą znać czy jadę do Krakowa na rozmowę czy mi dziękują. Faktycznie po tygodniu przysłali maila że dziękują. Tydzień później na pracuj.pl odnowili swoje ogłoszenie. Jak dla mnie to szkoda mojego czasu na takie zabawy. Zrobili na mnie niezbyt dobre wrażenie. Mianowicie wrażenie bałaganu, złej organizacji i braku szacunku dla potencjalnych pracowników. Jak można prawie trzy miesiące prowadzić rekrutacje która okazuje się bezskuteczna? Być może moje wymagania finansowe były za duże (całe 4-5 tyś na "rękę" :) ) więc szukają królewiczów za pensję lokaja?
5
strażak 2017-04-26 17:42
Po pierwsze; wiele firm ma teraz problem z zatrudnieniem nowych pracowników, ponieważ spada bezrobocie. Po drugie, kto Ci powiedział, że się nadajesz do tej pracy i muszą Cię zatrudnić?
piroman 2017-05-08 15:18
Ja nie twierdzę że muszą mnie zatrudniać. Wystarczy odpowiedź że nie spełniam ich wymagań. Zresztą to nie jest tak że czepiam się Bernera. Wiele firm prowadzi dziwną politykę wobec potencjalnych pracowników. Działy HR to czasem instytucje w instytucjach. Panie po kursach psychologi traktują poważnych ludzi jak pacjentów poradni psychiatrycznych. ZAZNACZAM ŻE TA OPINIA NIE DOTYCZY BERNER'A! Opisałem tylko w poprzednim poście jak to wyglądało w moim przypadku i jak sam to oceniam. W końcu od tego jest to forum.
1
ŁL 2017-05-17 22:31
Ktoś potrzebuje pomocy a ty jaja sobie robisz, zajmujesz mój czas i wielu innych płaskimi odpowiedziami, więc lepiej będzie jak przestaniesz się udzielać. A jeżeli zadajesz sobie pytanie czy tam pracuję to odpowiedź brzmi NIE!
Zostaw swoją opinię o Berner Polska - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berner Polska