logo Berner Polska

Berner Polska

Kraków

Opinie o Berner Polska

Jarek K. 2016-04-06 19:46:45
tak są ale w kwietniu zawsze się zmieniają w poniedziałek kumpel ma spotkanie roczne a tam dostanie nowe plany i nowa umowa to mogę się dowiedzieć co i jak.
z tego co pamietam jak pracowalem to na poczatek 2500 brutto i 3% prowizji od obrotu netto (np obrót 30000 zł netto to 900 zł brutto)+ plan Klientów aktywnych i kupjących(jak wyrobisz oba to 500 brutto) dlatego przez pierwsze pół roku nie zarobisz wiecej niż 2500 netto (na reke) a z tego co słyszałem to plany są tak wywalone w kosmos ze wiek=lu przedstawicieli rozwaza zmiane pracy.
Jarek K. 2016-04-06 20:01:12
tak są ale w kwietniu zawsze się zmieniają w poniedziałek kumpel ma spotkanie roczne a tam dostanie nowe plany i nowa umowa to mogę się dowiedzieć co i jak.
z tego co pamietam jak pracowalem to na poczatek 2500 brutto i 3% prowizji od obrotu netto (np obrót 30000 zł netto to 900 zł brutto)+ plan Klientów aktywnych i kupjących(jak wyrobisz oba to 500 brutto) dlatego przez pierwsze pół roku nie zarobisz wiecej niż 2500 netto (na reke) a z tego co słyszałem to plany są tak wywalone w kosmos ze wiek=lu przedstawicieli rozwaza zmiane pracy.
Ciekawy 2016-04-08 17:56:24
Witam,
Czy ktoś z pracujących obecnie osób jako PH jest tutaj aktywny, lub też pracujących kiedyś w tej firmie? Jaka jest podstawa netto? czy jest jakiś target miesięczny do zrobienia? jakiej wielkości prowizje można uzyskać dobrą sprzedażą? Jak wygląda użytkowanie prywatne samochodu służbowego? czy tylko można wyskoczyć po pracy do sklepu, czy wypad weekendowy 200-300km też jest dozwolony? Samochody to faktycznie jakieś stare fabie i corsy czy może nowe modele i z wyższego segmentu typu octavia, megane, focus? Czy dostaje się bazę klientów na wejściu czy zaczynamy pracę od pozyskiwania od samego początku? jak wygląda sprawa dodatkowych narzędzi codziennej pracy typu tablet czy telefon? Czy firma proponuje dodatkowe benefity takie jak prywatna opieka medyczna czy też pakiet Multisport?
Chyba wyczerpałem wszystkie nurtujące mnie pytania.
Bardzo proszę o rzetelną, merytoryczną i rozsądną odpowiedź.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jacek_O 2016-04-12 08:53:42
podstawa 3000 brutto.Target w zależności od regionu od 25-80 tyś netto. Prowizja od 2-5% w zależności od wykonania planu, 500 zł premii za Klientów kupujących,auto na początek corsa fabia lub fiesta 2-3 letnia (auta wymieniane po 3,5 roku. Baza Klientów jest, w zależności od regionu rozbudowana w różnym stopniu. Karta Multisportu (ok System) opieka medyczna, Narzędzia pracy ipad, telefon samochód. autem można jeździć prywatnie tyle że są limity paliwowe więc na dłuższą trasę trzeba tankować i uzyskać zgodę flotowca (wyjazd powyżej 100 km). po przekroczeniu odpowiednich pułapów obrotowych podstawa i premia się zwiększa, wtedy też auto jest wyższej klasy. mam nadzieję że pomogłem
Jacek_O 2016-04-12 08:53:52
podstawa 3000 brutto.Target w zależności od regionu od 25-80 tyś netto. Prowizja od 2-5% w zależności od wykonania planu, 500 zł premii za Klientów kupujących,auto na początek corsa fabia lub fiesta 2-3 letnia (auta wymieniane po 3,5 roku. Baza Klientów jest, w zależności od regionu rozbudowana w różnym stopniu. Karta Multisportu (ok System) opieka medyczna, Narzędzia pracy ipad, telefon samochód. autem można jeździć prywatnie tyle że są limity paliwowe więc na dłuższą trasę trzeba tankować i uzyskać zgodę flotowca (wyjazd powyżej 100 km). po przekroczeniu odpowiednich pułapów obrotowych podstawa i premia się zwiększa, wtedy też auto jest wyższej klasy. mam nadzieję że pomogłem
1
wqrw 2016-04-21 19:37:03
Pani przeprowadzająca wstępną rozmowę kwalifikacyjną - telefoniczną gwarantuje, że poinformują o przebiegu rekrutacji, nieważne jaki będzie jej wynik. Tymczasem cisza. Wystarczyłoby maila napisać z informacją, że kandydat nie spełnia oczekiwań lub coś podobnego. Dla mnie to brak szacunku. W związku z powyższym nie polecam.
6
nowy 2016-04-24 22:01:34
Skoro jakiś akwizytor od wina został RKS'em w tej firmie to chyba mają problemy personalne i zatrudniają kogo popadnie. Ile wynosi średnia życia w tej firmie ?
Tino 2016-05-03 18:34:47
Sam jestes jak agencja. Dzwonilem i faktycznie ciekawa oferta ale nie na mój region niestety.
znam firmę 2016-05-03 18:56:40
kilka lat temu miałem to samo z Bernerem, najpierw po rozmowie nawet odpisali, że mnie zatrudnią, a potem przestali się odzywać, czyste prostactwo, chamstwo i głupota w ich wykonaniu!
3
Den 2016-05-04 08:09:54
To skoro Ci odpisLi ze Cie przyjmuja to miales na papierze potwierdzenie i nic z tym nie zrobiles?albo jestes glupek albo klamiesz.
znam znam firmę 2016-05-04 23:00:40
Ja go znam. To głupek.
1
Roman 2016-06-11 10:50:16
Przeszedłem rozmowę telefoniczną i zostałem zaproszony na spotkanie. Warunki płacowe są mi znane. Mam pytanie, czy handlowcy w tej firmie pracują, zgodnie z Kodeksem Pracy, po 8 godzin dziennie, czy też pracuje się dłużej ? Oraz, czy szkolenie wstępne jest płatne i już obowiązuje wtedy umowa o pracę ?
pol 2016-07-02 23:23:41
Te opinie mi wystarczą, by oszczędzić czas i nie aplikować.
bob 2016-07-07 07:06:39
3000tys brutto? żart? nie ma dobrych handlowców pracujących za takie marne pieniądze.
7
bób 2016-07-08 00:21:56
3000000 brutto to mało, bobie? Gdzie zarabiają więcej niż u nas?
Nowy@@@ 2016-08-12 17:49:55
Witam wszystkich forumowiczów :) Chciałbym aby ktoś z was udzielił mi informacji o warunkach pracy co mnie interesuje

1. Podstawa w pierwszym okresie pracy
2. Suma premii jaką wyrobi się w pierwszych 3 miesiącach pracy
3. Czy na aucie wozimy jakieś katalogi, części, produkty
4. Ilość pracy czy w 10 h przy intensywnej pracy bez żadnego opierdzielania się wyrobimy
5. Flota Aut czy auta są w gazie,benzynie, czy ropie
6. Jest możliwość korzystania z aut poza czasem pracy np; urlop, wyjazd na mazury

Prosiłbym o informacje dotyczące moich pytań,
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Łukasz B 2016-08-18 23:02:52
Witam,
Byłem na rekrutacji w firmie Berner i muszę powiedzieć, że wbrew niektórym opiniom, moja ocena jest bardzo pozytywna - pomimo, że na ostatniej prostej odpadłem. Gratulacje dla konkurenta:)
Była to najbardziej profesjonalna rekrutacja w jakiej miałem okazję uczestniczyć, za co bardzo dziękuję:)
Pytania, zadania oraz przykładowe sytuacje do rozwiązania są jak najbardziej sensowne i choć wymagające, to jak najbardziej konieczne do wyłonienia najlepszego kandydata.
Wspomnieć należy też o prezentach/upominkach jakie otrzymuje kandydat po rozmowie i gościnności jaka mnie spotkała w Krakowie, oraz terminowości w informowaniu o przebiegu rekrutacji.
Generalnie nie jestem aktywny na forach internetowych ale czuje moralny obowiązek napisania pozytywnej opinii po tym, co mnie spotkało podczas tej rekrutacji. Celem moim jest aby osoby takie jak ja mogły ze spokojnym sercem aplikować i czuć się swobodnie podczas procesu rekrutacji, wiedząc, że są traktowani poważnie i z szacunkiem.
1
nick 2016-08-22 16:52:59
ha ha ha
2
Prawdomówny 2016-08-23 21:03:47
pewnie to samo co mnie, czyli opinia "Łukasz B" oraz "hhh", przecież nikt nigdy tak nie pisze. ŻENADA.
Na marginesie- w Bernerze jest jak widać spora rotacja, ogłosznie było w kwietniu, jest sierpień i znowu szukają.
3
re 2016-08-24 20:55:34
a kogo jeszcze można utrzymać za taką stawkę?
re 2016-08-24 21:41:57
gdy brakuje ci siana, posłuchaj bociana. Karola Bociana.
2
sanders 2016-09-01 21:38:50
Pamiętam ją, ona już chyba dawno tu nie pracuje. Swoja drogą ciekawe gdzie teraz...
Dawid 2016-09-05 11:26:06
Napewno potwierdzam to ze zapewnienie pani po wsteonej rozmowie telefonicznej,o skontaktowaniu sie w ciagu 2 tyg.niezaleznie od decyzji mozna miedzy bajki wlozyc.Minely 2 tyg.I zero jakiejkolwiek wiadomosci.Czyli juz na start pokazuja jak szanuja ludzi.
Dawid 2016-09-05 11:26:31
Napewno potwierdzam to ze zapewnienie pani po wsteonej rozmowie telefonicznej,o skontaktowaniu sie w ciagu 2 tyg.niezaleznie od decyzji mozna miedzy bajki wlozyc.Minely 2 tyg.I zero jakiejkolwiek wiadomosci.Czyli juz na start pokazuja jak szanuja ludzi.
dick 2016-09-05 17:26:13
ha, ha, ha
2
stefan b 2016-09-05 21:50:21
chcesz być starszym specjalistą IT i szukasz informacji na forum a nie w firmie? Oj chłopie, chyba się nie nadajesz.
2
stefan b 2016-09-05 21:50:46
chcesz być starszym specjalistą IT i szukasz informacji na forum a nie w firmie? Oj chłopie, chyba się nie nadajesz.
Dawidoff 2016-09-23 17:49:08
W ubiegły piątek były przeprowadzane rozmowy w jednym z miast w wielkopolsce,całkiem miłenie było wyżelowanego gogusia a całkiem dobrze gadajacy RMS.Mieli sie odzywac bez względu na wynik do dziś,zero odzewu.Zero profesjonalizmu ze strony Bernera,tyle moge napisać.
1
Rafał. 2016-09-28 10:08:32
Tak czytam te opinie i na tych co marudza smiech mnie bierze,panowie zapraszam do innych hurtowni np.z rynku motoryzacyjnego.Np 1 najwieksza w polsce Ic,gdzie handlowiec musi byc na własnej działalności,co za tym idzie Vat,dochodowy t i ZUS jest na jego barkach i portfelu, za użytkowanie auta tez musi płacić i ogólnie ma tyle rzeczy na głowie że najlepiej żeby pracował po 12 godz. a pracuje 10. I to wszystko za bajońska sumę 3000 zl.netto podstawy na Fv. plus premia jeśli wyrobi nieskonczenie dużo czynników do niej.A wy tu marudzicie że firma daje tyle czy tyle.
Aaaauris 2016-10-04 19:44:34
Jak wygląda wzrost tej podstawy? Dla mnie 3000 brutto to trochę mało, chciałbym 4000 ale wiadomo, że na początku można chcieć mniej, pytanie tylko czy wzrost jest realny czy to tylko ściema i jak nie wyszarpiesz na rozmowie to nie dostaniesz? W poprzedniej firmie tak było, że jak dobrze się sprzedałeś to była dobra podstawa i to było ważne, bo podwyżki potem śmieszne...
Auris 2016-10-05 10:40:19
Taa pewnie też dostali propozycję działalności i sobie poszli...
Auris 2016-10-05 11:59:20
Eeee pomyłka, to było o innej firmie ;)
Auris 2016-10-05 13:32:23
Napisałem o działalności gospodarczej itp, wypowiedź dotyczyła innej firmy którą jestem zainteresowany, można skasować, nie ważne :)
rozsądny 2016-10-06 20:47:35
Szkoda czasu na rozmowy w tej firmie, koleś z dziwnym tikiem nerwowym nie bardzo wie o co pytać, a kobieta która mu towarzyszy ewidentnie przyszla z jakiejs korpo-szczurowni, bo probuje za wszelka cene zdominowac i stłamsić. Atmosfera jaka tworzą jest nie do zaakceptowania na rozmowie kwalifikacyjnej, powinni przedstawić firmę od jak najlepszej strony i zachęcić do współpracy - to oczywiście poza poznaniem kandydata, tymczasem skutecznie odstraszają. Proponowana kasa słaba, atmosfera już na rozmowie słaba. Brak informacji o rezultacie rekrutacji. NIE POLECAM!
5
Auris 2016-10-10 10:57:35
Ciekaw jestem jak dużą trzeba mieć wiedzę techniczną i branżową na stanowisko PH... wiedza raczej ogólnomotoryzacyjną przeciętnego faceta wystarczy? Trudno mi okreslić jak bardzo trzeba się znać technicznie a jak bardzo sprzedażowo, są ludzie np z innych branż?
Auris 2016-10-10 19:55:26
to to mogę przeczytać w ogłoszeniu także yyy... dzięki?
To nie jest odpowiedź na moje pytanie.
frf 2016-10-17 17:47:36
nooooooooooooo
dickchenney 2016-10-17 22:02:22
"czasami samochód"?. A ci co nie dostają to zapier...ą metrem?
Dociekliwy 2016-10-18 09:06:27
PTH dostaje na dzień dobry trzy tysiace brutto plus 500 zl brutto tzw ochronke. Samochod jak Ci sie uda to fieste, albo fabie II, raczej corse daja z 200 000 przebiegiem. Bazy klientow przeorane przez innych handlowcow i plany raczej nie do zrobienia. Oczywiscie jest legenda ze ktos widzial kiedys premie, ale nie wiem kto, 2% prowizji i na tym koniec. Duzy plus to szkolenia ktore w pierwszym okresie pracy masz czesto. Rozmowa kwalifikacyjna to Twoj bezposredni przelozony i Pani z HRow, ktora ta rozmowe prowadzi. Po 6 miesiach pracy dostajesz gola podstawe i jazda. Brak stanow magazynowych, problematyczny CRM i raporty raporty i jeszcze raz raporty. I najwazniejsze limity paliwowe, ktore to wygladaja plus minus 200 litorw na miesiac.
3
Forsch 2016-10-27 15:25:13
Ostatnio handlowcy jezdza micrami, spotkalem kolege z dzialu auto i mowi ze dramat
berner 2016-10-27 18:41:12
a koledzy z forsch zapitalają na skuterach
Shell 2016-11-04 20:03:08
Jak z kadra zarządzająca? kierownicy? Jaka flota w firmie dla kier dyr? benefity?
Zainteresowany pracą 2016-11-14 12:20:46
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Techniczno - Handlowy obszar: Bydgoszcz, Toruń, Inowrocław.
Jestem osobom młodą [22 lata] z wykształceniem technicznym, od 2 lat pracuje w branży Automotive.
Mam kilka pytań:
1. Czy na początku do 3000zł brutto podstawy doliczane są jakieś premie, prowizje, inne dodatki?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę ?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów odbywa się wizytą niezapowiedzianą czy zapowiedzianą, a może zależy to od strategii indywidualnej PTH ?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdy godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
Niepolecam 2016-11-18 11:14:56
1. Czy na początku do 3000zł brutto podstawy doliczane są jakieś premie, prowizje, inne dodatki?
Ad1 ochronka 500zl
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
Ad2 szkolenia sa ale bardzo slabe, kiedys byly lepsze. Teraz strata czasu
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
Ad3 po 12miesiacach pod warunkiem obrotu
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
Ad4 po miesiacu jak zrobisz plany
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę ?
Ad5 Ok 8h powinno starczyc
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów odbywa się wizytą niezapowiedzianą czy zapowiedzianą, a może zależy to od strategii indywidualnej PTH ?
Ad6 indywidualna pth
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
Ad7 sam na siebie
8. Czy raportować trzeba każdy godzinę pracy skrupulatnie?
Ad8 zalezy od kr, ale raczej sms na koniec dnia i raport w crm
Masakra 2016-11-19 10:45:18
Jezdza micrami z wypozyczalni. Haha to jest powazna firma? Stany magazynowe ubogie. Limity paliwowe. Masakra.
Zainteresowana pracą 2016-11-23 13:49:32
Ubiegam się o stanowisko Młodszego Specjalisty ds. personalnych w tej firmie. Orientujecie się jakiej podstawy (brutto) mogę się spodziewać? Nie chcę podać zbyt wygórowanej kwoty w oczekiwaniach... Z góry dziękuję za odpowiedź i wszelkie cenne wskazówki i rady ;)
1
Uciekać 2016-11-24 16:02:04
Dziewczyna ktora byla wytrzymala od sierpnia, ale zobaczyla ten balagan i uciekla.
2
uciekać ale dokąd? 2016-11-24 17:43:40
widziałem ją wczoraj.
dalej biegła
1
Zainteresowana pracą 2016-11-28 13:24:50
naprawdę jest aż tak źle? dlaczego?
uciekać ale dokąd? 2016-11-28 18:51:57
to był żart. nie jest najgorzej.
Zostaw swoją opinię o Berner Polska - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berner Polska