brak logo

Hochland Polska

Kaźmierz

Opinie o Hochland Polska

swenson 2015-06-28 23:53:06
"beton" to niby kto ? Niemcy ?
już nie pracujesz w Hochland ? co się stało ?
BYŁY PH 2015-06-29 22:45:45
?? kiedy się w końcu do roboty weźmie piwosz i danonowiec wraz z wszystkimi wszystko wiedzącymi kamami którzy do klientów wcale nie jeżdżą to jak w reklamie PRAWIE JAK PIWO PRAWIE JAK DANONE NIE RABI ŻADNEJ RÓŻNICY.
anka 2015-06-30 04:57:06
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą przedstawiciela handlowego w Rzeszowie bądź Katowicach, ew. Gorlicach czy Legionowie to teraz ma chyba szansę. http://www.pracuj.pl/praca/przedstawiciel-handlowy-rzeszow,oferta,4002556 Hochland ma też spoko socjal - prywatna opieka medyczna, pracowniczy program emerytalny.
Sw 2015-07-13 09:08:06
Czytam te komentarze i naprawdę robi mi się przykro gdy widzę co się stało z firmą Hochland. Uprzedzę komentarze pracowałem jakiś czas temu jako PH zwolniłem się sam poprzednio dźwigając teren na którym pracowałem z 5 na 16 ton miesiecznie. Uważam że wykonałem kawał dobrej roboty. Niestety ktoś później tą prace zmarnował ale nie mnie to oceniać. A teraz o Hochland słychać na rynku o genialnych negocjacjach z Lewiatanem o polityce cenowej w grupie Eurocash. Byliscie kiedys liderem to prawda ale jeszcze rok moze dwa i kupi was serpol :). Pozbyliście się ludzi którzy znali się na tej robocie a ich stanowiska obstawiliscie mało reprezentatywnymi hmmmm aby nikogo dalej nie obrazac napisze ludzmi. Nie skonczy sie to dla firmy dobrze. Dla was zreszta też. Mam nadzieje że mitoman podający się za samuraja zejdzie ze statku ostatni jak przystało na kapitana.
3
Szczęsliwy posiadacz nowego sam.służbowego 2015-07-19 17:38:57
Pewnie teraz sam zostaniesz na zdjęciu haha samochody już w Polskę wyjechały i reklamują HOCHLAND. GŁUPIO CI CO HAHAHA
2
emi 2015-07-19 18:53:58
he he kolego sam się zwolniłeś ?? :) Widać taki gwałtowny przyrost miałeś ze Firma nie wie co z kasą robić?Ty jesteś mitoman pisząc ze pracujesz od-do ?Widać boli Cię. to zeteraz trafiłeś do super Firmy co tak dobrze płacą , jak w Hochland nie trzeba pracować , wpisywać co się chce , kasa leci jak deszcz z nieba a pomimo tego tak tęsknisz :)??? Ja jestem Ph co właśnie przyszedł do Tej Firmy jakiś czas temu !Nigdy tak super mnie nie powitał w Firmie oraz mi nie pomógł jak ten o kim piszesz !I cieszę się ze tu pracuje , bo teraz Ja sprzątam po Mistrzach ? I powiem ze jestem =zdumiony ze Firma to akceptowała??Te komentarze negatywne to od osób pełnych frustracji , pseudo FACHOWCÓW którym dopiero życie dokopie ~Cóż !szkoda piany na takich ~~
1
ach te pytajniki... 2015-07-20 12:31:23
powiedz mi kolego emi a gdzie Ty sprzatasz i co? z tego co sie orientuje to wakat watem pogania i żadnego pistoleta ostatnio hochland nie zatrudnił...
1
nauczyciel polskiego od 30zł/h 2015-07-27 16:53:21
niezła składnia EMI
Sw 2015-07-29 14:16:36
Tak zwolniłem sie sam co więcej firma chciała mnie zatrzymać . Poziom twoich wypowiedzi świadczy właśnie o ludziach którzy teraz tam pracują . Nie ta klasa pH co kiedyś :)
2
edek 2015-07-30 12:12:25
@Sw rozumiem, że możesz coś więcej opowiedzieć na ten tamat, jak to było kiedyś.. może troche zmieniły się warunki, ale chyba nie na gorsze z tego co mi wiaodmo chyba nie można narzekać na nich, bo dostajesz benefity i z urlopami też nie ma żadnego problemu tak naprawde jednak, wiec to raczej na plus jest.
uzii 2015-08-25 12:37:17
A co z Hochlandem Baranowo??? Bo coś cicho ostatnio , wie ktoś co się stało??
olek 2015-08-29 15:20:38
a co się miało stać z Baranowem ja o tym nic nie wiem @uzii, wydaje mi się, że działają normalnie, nie ma w internecie żadnych informacji na ten temat, więc nie powinni mieć nadal normalnie pracować, ale też z drugiej strony nie zatrudniają nowych pracowników do firmy, wiec moze coś jest na rzeczy...
magazyn 2015-09-10 19:59:19
Słyszałem że zwolnili szefa wszystkich szefów ze Szczecina.To teraz niech sie wezmą za jego przydupasów z każdego działu zaczynając od magazynu ;-)
FASAtor 2015-09-26 15:08:53
A maja w tym Hochlandzie takie litewskie prymitywy, które doprowadzają ludzi do nerwicy o nazwie ARU?
edek 2015-09-28 18:59:26
widziałem własnie, że firma zrobiła krok naprzód i teraz będą rekrutować widze na stanowiska jako przedstawiciel handlowy i w Warszawie i w Legionowie, a ogólnie warunki nie są złe, bo w obowiazkach jest realizacja zadań sprzedażowych indywidualnych i zespołowych głownie no i budowanie długofalowych relacji biznesowych i profesjonalna obsługa klienta.
redondo 2015-10-02 23:35:47
hehehe Michał nice try:)
... 2015-10-03 16:45:46
Myślałem że Hochland to poważna firma. Byłem na rozmowie, rekruter powiedział że niezależnie od wyniku dadzą odpowiedź. Nie mam pretensji że się nie dostałem, widocznie byli lepsi. Tylko jeśli nawet nie stać Was na wysłanie maila o wynikach rekrutacji, to nie obiecujcie tego ludziom.
1
Morfeusz 2015-10-15 23:44:10
Widzę że nadal szukają. Np Płońsk jak sytuacja teraz kształtuje się w hochland? Jakie szansę rozwoju awansu?
W
maksik 2015-10-29 00:54:31
@Morfeusz wydaje mi się, że te oferty pracy już są nieaktualne, a szkoda, bo jednak fajnie by było znaleźć zatrudnienie w tej firmie. Zwłaszcza że rozmowa kwalifikacyjna przebiega u nich pozytywnie. Słyszałem ostatnio, że do zarobków są teraz naliczane jakieś premie, ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam
max 2015-10-31 19:54:33
Słyszałem że są jeszcze vacaty , i ze sa bardzo pozytywne zmiany w sprzedaży ?
Czy ktoś wie jakie są warunki finansowe ?Czy są jeszcze rekrutacje na południu ?Pozdrawiam
Kleks 2015-11-02 19:55:08
wciąż wisi ogłoszenie na dolny śląsk, więc pewnie i etat wolny.
Ogi 2015-11-18 03:54:51
Jedyne ogłoszenia jakie teraz znalazłem od hochland to przedstawiciel handlowy, ale szukaja w trzech lokalizacjach - Myślenice, Jelenia Góra oraz Bielsko-Biała. W sumie to sam zastanawiam sie, czy nie zaaplikowac, nie wyglada to tak źle. Mam jednak pytanie, jak tu jest z baza klientów, w sensie, czy jakas zapewniaja i jest ona aktualna, czy trzeba miec własną?
cebulka 2015-11-20 11:26:29
@ogi myslę że firma ma swoją jakąś bazę już, chociaż wiemy jak powinien działać przedstawiciel.ale za to już zapewniają programy emerytalne ciekawe
Rozczarowany.. 2015-11-20 19:36:43
Jak sie idzie na rozmowę, poświęca swój cenny czas to sie oczekuje informacji zawrotnej, czyz nie? Pamiętajcie drodzy rekruterzy firmy hochland ze to działa w dwie strony - nie tylko kandydat ma zrobić dobre wrażenie, ale przede wszystkim wy. Zdecydowany minus ze brak odpowiedzi po rozmowie.
2
pizio 2015-11-22 15:30:18
@Rozaczarowany.. odpowiadaja pewnie tym osoba ktorymi sa zainteresowani nic dziwnego jezeli ci nie odpisali widocznie nie selniles ich kryteriow
Rozczarowany 2015-11-22 20:12:38
To niech nie obiecują ze dadzą odpowiedz bez względu na podjęta decyzje. Dla mnie to brak szacunku. Proste..
1
tog 2015-11-24 18:32:58
To jest bardzo duża firma, samych przedstawicieli poszukują obecnie czterech, więc i kandydatów było mnóstwo, ja im się nie dziwie że odpowiadają wybranym.
1
Hoh 2015-12-14 18:32:25
Ostatnio szukali w Kazimierzu na HR. Jest to jeszcze aktualne?
nitk 2015-12-14 22:00:21
DObre osoby odeszły więc jak po pracujecie tu 3 miesiące i zarobisz samą podstawę to sam się zorientujesz że Wymagania mają a kasy nie dadzą.
1
gfgfgfgf 2015-12-14 22:08:12
@Hoh niestety w Kazimierzu nie ma juz aktualnie ofert pracy, ale widzialem ze szukaja nadal przedstawiciela handlowego miedzy innymi w Jeleniej Górze..
acn 2015-12-27 04:29:27
@gfgfgfgf w ogóle żadna oferta pracy nie jest teraz u nich aktualna. Kiedyś to szukali przedstawicieli handlowych, a ostatnio cisza, wiadomo czy coś będzie? Dzięki
kasent 2016-01-04 00:04:22
ofert są piszecie głupoty, faktycznie atmosfera zespołów fajna, premia rożnie, ale HR ma wiele do życzenia, niestety bardzo słaba komunikacja od nich ?Zresztą widać że nie mają pojęcia o handlu, a Regionalny który mnie rekrutował ..............dramat ! po piśmie jakie wysłali , szefostwo same i Hr będą sobie sprzedawać .
bohun 2016-01-04 03:38:35
@acn rzeczywiśćie ostatnio nie pojawiła się żadna oferta pracy. Widocznie wszyscy są zadowoleni z atmosfery jak i podwyżek w firmie. Ciekawe tylko jakie są benefity.
majak 2016-01-07 18:14:38
jest u nich oferta pracy jako Partner HR – doradca sprzedaży. Tylko, że tutaj trzeba mieć wykształcenie wyższe na pewno no i doświadczenie min 3 lata.
kondzio 2016-01-07 22:21:07
Obecnie szukają sześciu PH, rzeczywiście "wszyscy są zadowoleni" jak tylko znajdą pracę gdzie indziej...
dbdbdbdbdb 2016-01-08 10:34:01
Ale chyba tutaj nie chodzi o odpowiedź wszystkim kandydatom, którzy tylko wysłali maile. Chodzi o to, że obiecano odpowiedź osobom, które poświęciły swój czas na przyjazd do nich i dobre zaprezentowanie się, więc potraktowały Hochland z szacunkiem.
kizon 2016-01-09 21:50:23
No dobra ale takie pytanie, gdybyś przeprowadzał rekrutację i miałbyś kilkudziesięciu ochotników na jedno stanowisko to każdemu byś odpowiadał. Pewnie im się nie opłaca.
ZORK 2016-02-07 21:42:54
BYŁEM NA REKRUTACJI OSTATNIO JAKIŚ GOŚĆ GRUBY MNIE REKRUTOWAŁ Z OSOBĄ HR , CO BYM NIE WYMYŚLIŁ TEN KUPIŁ WSZYTKO ,WIEDZĘ MA SUPER:) PIWO SPRZEDAWAŁ CZY COŚ , WIDAĆ STANDARD BYM PODNIÓSŁ .JEDEN PH MI MÓWIŁ ŻE NALOTY ROBI BEZ ZAPOWIEDZI I ŻE CIĘŻKO Z PREMIĄ ,MOŻE DOBRZE ŻE TAM NIE JESTEM.
1
tanche 2016-02-07 21:44:02
absolutnie masz rację @dbdbdbdbdb. nawet nie chodzi o telefon, wystarczyłby uprzejmy mail, zostawiałby miłe wrażenie. widocznie nie mieli na to czasu. aplikowałeś na ph?
dominik 2016-02-09 21:46:01
na nic innego ,myślę , że nie mógł za bardzo aplikować bo i na nic innego nie przyjmują. W tej chwili jedyne stanowiska są dla przedstawicieli handlowych wolne
DJ 2016-02-11 23:50:34
Prawda szkoda tak fajnej firmy i tej atmosfery która panowała i tak mija już dwa lata jak to się mówi z "dużej chmury mały deszcz" , a i HR dziś pozwolił odejść kolejnemu doświadczonemu PH ,
byly 2016-02-12 00:02:55
Masz rację pracowałem tu jakiś czas temu. Nikt nie pyta dlaczego odszedłem , a raczej woleli pytać przez kogo?Odpowiadam -podstawa słaba system premiowy żaden, kolesiostwo Danon i dr KC wielkie rozczarowanie .Hr mega słabe zamiast spierać to szuka afery.A szefowa -nawet nowi mówią bez uśmiechu nikomu dzień dobry nie odpowie , widać nie dla ludzi ?Szacunku 0 , ktoś odszedł?Pewnie nie ostatni , wiem bo mam kontakt :)Gdyby nie atmosfera w zespole nie było by ICH więcej.
las 2016-02-12 11:22:29
byly, to dziwne, że Hochland płaci słabą podstawę, nie mówiąc już o braku dobrego systemu premiowego. Według mnie firma powinna docenić pracowników, jednak są wielką firmą i zarabiają majątek.
lkjh 2016-02-14 17:03:47
w zupelnosci sie z Toba zgadzam @las..ale w sumie to nie szukaja teraz pracownikow mimo ze nawet jakis czas temu poszukiwali na stanowisko przedstawieciela handlowego
kli 2016-02-16 09:31:55
Witam! Na samym wstepie pragne podziekowac Firmie Hochland za wspanialy program i wyjazd z tym związany. Miejsce i organizacja wspaniała -dziekuje w imieniu swoim jako klientka i dystrybutora.Jednak chcialam zwrócić uwage na zachowanie brak jakich kolwiek zasad dobrego wychowania oraz standardów ponizej ktorych część Panów nie zaznajomila sie.Awantura i pijanstwo w samolocie(przez caly pobyt również) gdzie w Etiopi chciano ladowac i wysadzic Panow z wschodu , pijanstwo i zajmowanie sie soba nie klientami bylo normalnoscia??Licze ze nowe Władze zainteresuja sie i zapytaja uczestników wyjazd o zdanie na ten temat , my Klienci zapraszamy? Dla nas motywacja i wyjazd byl wspaniały i jak Państwo wiecie z innych Firm korzystamy?prosimy o kolejne ale z osobami decyzyjnymi i na poziomie zgodne z etyka . Pozdrawiam Klientka
4
miłośnikserów 2016-02-16 17:13:39
z forum wynika, że w firmie nie jest aż tak źle @byly atmosfera czasem to nie wszystko w firmie, a o premie cóż wystarczy się postarać, jeśli będą jakieś rekrutacje na pewno składam papiery
5
xo 2016-04-06 11:21:44
miłosnikserów, możesz się rozczarować ponieważ mój znajomy pracuje w Hochland i sam mi to powiedział że do nich rekrutacje baaardzo rzadko się odbywają. Co za tym idzie jest naprawdę dobra atmosfera.
1
hygt 2016-05-06 12:06:32
@xo to chyba prawda bo nod dawna nic sie nie pojawilo
gość 2016-05-16 08:37:06
Może zwolni się miejsce na stanowisku kierownika utrzymania ruchu ... w końcu ktoś zwróci uwagę na to ,że do pracy przychodzi na kacu .
4
olek 2016-06-11 15:18:26
Kasia, ja tam widzę opinie najnowsze, aby zobaczyć starsze muszę zjechać w dół. A firma się sama broni, wystarczy zajrzeć do ofert pracy i zobaczyć. Mnie bardzo zachęca stanowisko .NET Developera, choć boję się odpowiedzialności tutaj w CoolPeople :)
4
Zostaw swoją opinię o Hochland Polska - Kaźmierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska