Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hochland Polska

Pracowałeś w firmie Hochland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-03-24 21:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozostaje nam jedynie współczuć wszystkim anonimom, których jak widać najciekawszym zajęciem jest produkowanie swoich wypocin, dość marnych i godnych pożałowania, w takim miejscu jak internet. Tak - internet to być może jedyne jeszcze miejsce, gdzie możecie się czymś popisać i zabłysnąć, a że przy tym pokazujecie światu jedynie swoją miernotę, kompletny brak profesjonalizmu i chamstwa..cóż zrobić, tacy też bywają. Po waszych komentarzach widać jedynie frustrację i niezadowolenie z samych siebie, brak spełnienia własnych oczekiwań i zawód co do samych siebie. Jeśli tak bardzo praca w tej firmie Wam ciążyła i rujnowała wasze życie to PO CO, W JAKIM CELU dalej toczycie ten wątek. Nie zajmujecie się własnym życiem, własną karierą, tylko wchodzicie na gowork, wypisujecie kolejne komentarze( bo opiniami bym tego nie nazwała), poświęcacie swój własny czas sile i energie na to żeby dodać tutaj coś od siebie, a im bardziej to chamskie i podłe tym czujecie się lepiej, przynajmniej na chwilę wasza samoocena wzrasta. I tylko taki jest cel waszych miernych tekstów.Przecież nie robicie tego żeby "ostrzec" innych, bo wówczas nawet pewnie nie chciałoby Wam się uruchamiać laptopa. Robicie to po to tylko, żeby obrzucić błotem innych, odnoszących sukcesy i ciężko pracujących na swoją pozycję. Skrytykować, spróbować sprowadzić do własnego poziomu, a nóż może dzięki takim wypowiedziom uda się umniejszyć ich sukces. No niestety ale nic z tego, ja po takich komentarzach szczerze chciałabym pracować z człowiekiem, który tak bardzo Was poruszył i którego tak oczerniacie, bo to oznacza tylko jedno- jest profesjonalistą!Taka nasza polska przypadłość, kiedy zdobywasz sukces z czasem i twoich wrogów również przybywa. Cóż, nie pozostaje nam nic innego jak szczerze współczuć wszystkim tym, których życie i kariera są na tyle słabe, że szukają odskoczni i ulgi w takim miejscu jak to, nawet jeśli są dalej tylko anonimami. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obserwator kurp - 2014-03-26 19:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "Póki co anonim" należało dłużej popracować na serowni wykazać więcej pokory ,a nie uciekać na aparatownię to(usunięte przez administratora). może byłaby szansa.
zdjecie uzytkownika
do wszystkich - 2014-03-27 20:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Pani z HR... Komentarze nt regionu południe to nie oczernianie tylko prawda, a pisane są po to, aby innych ostrzec i uświadomić Wam (mających wpływ na to kto pracuje, a kto nie w Hochlandzie) z kim macie do czynienia. Pisząc, że bardzo chcesz pracować z takim "człowiekiem" to współczuje...bo albo nie masz jeszcze pojęcia z kim masz do czynienia albo jesteś taka sama. Jeśli wyznacznikiem dobrej pracy jest negatywnie nastawienie do siebie wszystkich podwładnych to dlaczego zwolniliście innego kierownika, na którego PH się skarżyli,a tego nie??!! Czyżby znajomości?? Nie wierzę, że firma nie wie co ich ulubieniec wyrabiał w firmie keczupowej, popytajcie na hurtowniach. To, że ktoś żartuje i się uśmiecha w oficjalnych sytuacjach to nie znaczy, że jest dobrym kierownikiem. A odnośnie tego dlaczego nadal o tym piszemy to już odpowiadam...taki człowiek nie powinien być niczyim kierownikiem, dyrektorem, szefem, przełożonym...w żadnej firmie!!
zdjecie uzytkownika
póki co anonim - 2014-03-27 20:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że Jesteś osobą która zna sytuację ale nie trafiłeś we właściwą osobę, nie jestem K.O. Szansy nie było bo ubiegałem się o powrót , telefony, obserwowanie ruchów i kolejnych zwolnień lub awansów wysyłanie papierów przez internet i co .............i nic. Co do pokory to byłem pokorny i bardzo cierpliwy ale hochland mnie tego oduczył , o jakiej ucieczce na aparatownię się tu dowiaduję, w tamtych latach aparatownia miała nadmiar w szeregach i o przeniesieniu tam nawet nie marzyłem . I kim w ogóle jesteś ze mówisz rzekomo iż miał bym jakąś tam szansę ? Czyżby F4 a może F3? bo raczej nikt wyżej.
zdjecie uzytkownika
obserwator kurp - 2014-03-28 19:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We właściwą trafiłem osobę tak wyczuwam .Tak samo jest wyczuwalny brak takich osób na zakładzie.Jeśli ubiegasz się o powrót to proponuję spróbować teraz.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-03-28 21:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo, czytając Wasze opinie zaczynam się poważnie zastanawiać czy w ogóle iść na rozmowę... PH Małopolska
zdjecie uzytkownika
póki co anonim - 2014-03-29 09:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Była by tu jedna opcja - serownia nie wchodzi w grę! Jeśli wchodzę do firmy to tylko po to aby pracować a nie poświęcać swoją energię na użeranie się z kilku lub kilkunastoma ####### - mógłbym tu użyć odpowiedniego słowa lecz moderator i tak się tego pozbędzie. W swoim pierwszym komentarzu byłem deko za ostry zapomniałem wspomnieć o osobach które w tym chorym środowisku są perełkami, a takowe są choć to tylko jednostki, nie potrzebnie wrzuciłem wszystkich do jednej beczki - czego żałuję. Jeśli mówisz że mnie wykryłeś i wiesz kim jestem to podaj jakiś szczegół , pseudonim , nie wiem co kolwiek
zdjecie uzytkownika
póki co anomin - 2014-03-29 12:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybacz Panie kandydat przez pośpiech wybrałem zła odpowiedź , moja wypowiedź była skierowana do OBSERWATOR KURP
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-03-30 22:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie szkodzi, co nie zmienia faktu, że dalej nie wiem co sądzić o tej firmie. Widzę, czytam, że jesteś mocno zorientowany w realiach. Można prosić o jakieś informacje: -warunki pracy, ludzie i atmosfera. Jak faktycznie wygląda realizacja "targetu", "planu", czy "budżetu" bo nie wiem jak to określacie. Innymi słowy czy cyfry są realne do zrobienia a ekipa z przełożonym na czele daje wsparcie... Z góry dziękuję, Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obserwator kurp - 2014-03-31 10:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego z tego co napisałeś , że unikasz serowni to zalatuje lenistwem.
Szukasz zapewne spokojnej, dobrze płatnej,mało odpowiedzialnej,ciepłej posadki typu TPM. To te miejsca mocno zajęte i możesz o tym zapomnieć (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
prawnik - 2014-04-02 22:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Art. 212. Kodeksu Karnego
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2
zdjecie uzytkownika
póki co anonim - 2014-04-05 10:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Panie Kandydat , na wstępie przeproszę iż tak długo nie powiedziałem nic w tej kwestii . Bo przyznać muszę iż jest nadludzko zawiła sprawa . Hochland ma w Polsce trzy placówki a każda z nich ponad 7 działów. W każdym z nich panują odmienne warunki pracy i atmosfera , wszystko uzależnione jest od tego gdzie ubiegasz się o pracę. A co w kwestii targetu czy planowania to wiedz jedno że Hochland jest firmą o niemieckich korzeniach, tzn. że w tej firmie dużą rolę odgrywa skrupulatność i szczegółowość , każda minuta przestoju, każdy litr przerobionego surowca , każdy kilowat mocy , praca urządzenia, kg odpadu policzone przeliczone i oszacowane . Najwyższą rolę odgrywa ekonomika i pomnażanie efektów - stąd takie programy jak KAIZEN i TPM . co do celów to jedne są do realizacji a inne tylko w teorii. Tak jak Ci napisałem hochland to niemiecka firma ale pracujesz z polakami stąd te fatalne opinie o różnego typu akcjach i dwulicowych osobach , w tym kraju zawsze trzeba uważać na to z kim się pracuje , niemniej jednak praca w tak skonstruowanej firnie z niemiecką dokładnością to bardzo duże doświadczenie , dlatego myślę iż powinieneś śmiało zaryzykować.
zdjecie uzytkownika
Sosna - 2014-04-06 14:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nieźle nieźle. Miałam wysyłąć na Kraków ale się wstrzymam... artykułąmi straszycie?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-05-22 13:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1,5 gwiazdki... Tonący okręt :(
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-14 22:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do adwokata jak jest pan taki mocny i straszy to zapraszam ja dysponuje faktami filmami i fotografiami oraz papierami na tamat pysznego sera dla dzieci (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
palik - 2014-06-25 18:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i zaczyna byc ciekawie. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
. - 2014-07-14 19:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta stara Krowa obnizyla nam Pensje.
zdjecie uzytkownika
interesant - 2014-08-28 18:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobra to co takiego sie teraz dzieje w hohlandzie i dzialo ostatnio, ze az postanowilem zapytac o to bo tak straszycie. Co do pesnjji to o ile zostaly obnizone i dlaczego oraz na jakim sa teraz poziomie? generalnie chcialem pracowac w takiej firmie bo to znana marka i myslalem ze dobry pracodawca ale jak jest naprawde to nie wiem. mam nadzieje, ze napiszecie
zdjecie uzytkownika
uzii - 2014-09-06 22:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [interesant - 2014-08-28 18:48:00]:
Twój dylemat nie ma jedno znacznej odpowiedzi , aby ktoś CI pomógł musisz określić do której filii myślisz się ubiegać oraz dział i stopień stanowiska . masz do czynienia z dużą firmą gdzie dział działowi nie równy , gdzie z powodu pewnych zjawisk zależności i hierarchia między stanowiskami jest odwrócona a obecna sytuacja jeszcze bardziej komplikuje sprawy.
zdjecie uzytkownika
nowym? - 2014-09-15 15:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mnie interesuje praca jako przedstawiiel handlowy- chociaż z tego co widziałem na stronie intenrtowej hochlanda to niestety chyba nie ma prowadZozonej rekrutacji. ostatnie ogłoszenie było miesiać temu.mam rozumieć, że generalnie nie ma zbyt duzej rotacji w tej firmie - czy to może zależy wszystko od regionu.?
zdjecie uzytkownika
Andrew - 2014-10-01 19:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś się orientuje czy są obecnie przyjęcia do Firmy na stanowiska inżynierskie?
Ewentualnie jakiś kontakt email do działu rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
też szukam - 2014-10-06 18:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też szukam jakiegoś inżynierskiego stanowiska, nie chcę być na hali jakiejś i pracować jako magazynier albo keirwoca. potrzebuje dobrego zajęcia inżynierskiego. Orientujecie się właśnie gdzie naj;lepiej sięzgłosić albo do kogo żeby najłatwiej było dostać pracę na takim stanowisku? za wszystkie pomocne porady dzięki z góry
zdjecie uzytkownika
babol - 2014-10-22 19:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawnik - 2014-04-02 22:38:03]:
§ 2. Niema przestępstwa, jeżeli zarzut był prawdziwy.
zdjecie uzytkownika
babol - 2014-10-22 19:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babol - 2014-10-22 19:30:00]:
WSZYSTKICH INFORMUJĘ ŻE WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI I SWOBODA WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW JEST ZAGWARANTOWANA ART 54 KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ.
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-10-23 10:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babol - 2014-10-22 19:38:19]:
brawo,brawo,brawo.....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x