brak logo

Hochland Polska

Kaźmierz

Opinie o Hochland Polska

koleżanka 2015-05-03 11:59
Nie pytaj tylko składaj CV :) Będziesz zadowolony:)
kolega 2015-05-03 19:44
Czy ktoś może mi napisać jaki jest proces rekrutacji na PH
kroczek 2015-05-27 19:28
co sie dzieje w hochlandzie? slyszalem i tez widze po ogloszeniach ze trwa jakis exodus. warto aplikowac?
3
Były kandydat na PH 2015-06-07 23:57
Trzeba przyznać że w firmie Hochland panuje wirus który po zmianach w Firmie powoduje wzrost zwolnień lekarskich samych Liderów:-)a Wrocław wciąż leży na łopatkach!Tak się kończy kiedy zasadą rekrutacji Kierownika Regionu jest mniejsza kompetencja od niego samego
1
sprawiedliwy 2015-06-08 13:15
Kierownikiem regionu na Wrocław został jeden z najsłabszych przedstawicieli to czego tu oczekiwać. Ale kryterium spełniał. Był głupszy od Samuraja. Przykład idzie z góry. Najlepiej popytać ludzi którzy tu pracują jaki poziom reprezentują i jakie mają osiągnięcia te gwiazdy ze spranymi łbami, recytujące regułki piwnych i ketchupowych korporacji. A gdzie wyniki ? Wszytko się wali. Gratuluję !
4
elewina 2015-06-17 19:46
chciałam aplikować, ale dowiedziałam się, że grubo sie podziało w hochlandzie. bardzo duzo osob odeszlo, a ci co zostali rozgladaja sie za czyms innym. pieniadze z tego co pisze zatrudniony srednie jak na ilosc obowiazkow... moze ktos jeszcze cos podeslac?
4
ByłyZatrudniony 2015-06-19 23:22
Witam.
Warunki finansowe które opisałem wcześniej już nieaktualne. Przy obecnej konstrukcji systemu premiowego realne zarobki poniżej 3 000pln.
Premia do wyciągnięcia tylko za modern trade.
Do osoby pod kryjącej się pod nickiem "Dominik", nie wprowadzaj ludzi w błąd bo zdecydowanie nie warto.
Jak pisałem wcześniej ludzie z największym doświadczeniem zostają zwolnieni bądź sami odchodzą. Aktualnie sytuacja przedstawia się następująco:
-zamiast pani dyrektor odpowiedzialnej za sprzedaż całej polski jest 2 dystryktów
-północ- chłop w porządku, mimo iż jego epizod ze stanowiskiem we wsparciu sprzedaży nie był udany i osobiście zraził mnie do swojej osoby (opowiadania dyrdymałów, kiepskie pomysły) to na obecnym stanowisku daje rade. Wcześniej był wiele lat RMem, jego PH stali za nim murem. Teraz jest podobnie, tych którzy jeszcze zostali promuje i rozwija. Niestety w tym układzie niema za wiele do gadania mimo zarządzania 1/2 polski.
-aktualnym "mózgiem" i prowodyrem wspomnianego wirusa panującego w Hochlandzie jest dystrykt z południa. Pracował z aktualnym prezesem w poprzedniej firmie. W skrócie- jako regionalny- nie robił planów. Jako KAM odpowiedzialny za mały i średni hurt mający pod sobą bodajże 5 ludzi nie robił planów. Prezentacja przygotowana na każdego z PH nawet nie ze swojego regionu a także na RMa. Aktualna "wojna" pomiędzy PH od moderna i detalu a ludźmi od małego i średniego hurtu wywołana przez niego. Doprowadził do zwolnienia RMa z najdłuższym stażem i wynikami, wprowadził na jego miejsce swojego człowieka który na dzień dobry otrzymał 4 wakaty w prezencie :) Na wrocku również RMmem została "gwiazda" wielkiego formatu. Generalnie mistrz marketingu własnej osoby, był wszędzie i z każdym rozmawiał, wszystko widział. Przyjacielski i miły, do czasu. To on zarządza całą polską, to jego głos i pomysł się liczą. Aktualni RMowie na jego terenie są tylko pionkami bez własnego zdania.
-dyrektor Chmura- jeszcze rok temu wydawało się że poukłada tą firmę i wyprowadzi na prostą, miał silną pozycję i własne zdanie. Potrafił przyjechać do PH który chciał odejść i przekonać go żeby został w firmie. Niestety z obietnic nic nie zostało, został zgaszony przez "beton", pewnie niedługo odejdzie
- na awans i obiecane od roku podwyżki niema co liczyć, mimo deklaracji brak rekrutacji wewnętrznych na wyższe stanowiska, mimo zapisu w polityce flotowej PH nadal tłuką się rozklekotanymi trupami bez bagażnika zagrażającymi ich zdrowiu i życiu (kto raz miał ostre hamowanie a przewoził akurat nie przypięte niczym pakunki na tylnej kanapie ten wie o czym mówię).
Całokształt firmy nie rysuje się zbyt wesoło, sprzedaż pikuje w dół, konkurencja depcze po piętach, pomysłów (sensownych) na rozwiązanie sytuacji brak.
Jeśli chcesz przyjść na region północ, teoretycznie można zaryzykować z uwagi na dystrykta, na południe daj sobie spokój bo szkoda zdrowia.
6
Zatrudniony :) 2015-06-21 20:26
Były zatrudniony chyba niezły był z Ciebie ORZEŁ :)I pewnie wszyscy za Tobą tęsknią w Hochland , a bez Ciebie Firma sobie nie radzi :)Co możesz wiedzieć jak Ciebie nie ma już w tej Firmie!Tacy jak Ty ,,doświadczeni "odchodzą he he i jak widać chyba sobie nie radzą bo mają czas tęsknić za tą Firmą ?Podajesz fałszywe informacje Kolego bo samochody już są NOWE !I to co piszesz to już pokazuje NIEPRAWDĘ!!zmiany są i będę sami wiemy jak było :) Fajnie się zarabiało prawie nic nie robiąc , Ja sam nie pamiętam czy choć raz był u mnie kierownik ??Aipaq przyjął wszytko:)A Pani Kierownik , na zadane pytanie odsyłała mnie wszędzie byle nie odpowiedzieć ?Ja się cieszę bo choć teraz nie ma tzn ,,ULUBIEŃCÓW " I nie pisz głupot bo obrażasz wszystkich a jesteś na BEZROBOTNYM :)I nie na Wrocku są vacaty więc gadasz bzdury!bo FRUSTRAT z ciebie i Kuroniówka Ci doskwiera .Zabierz się do roboty bo masz za dużo czasu !
2
jeszcze zatrudniony 2015-06-21 22:14
były zatrudniony powiedział całą prawdę, oczywiście samochody nowe już są ale na "slajdzie na rzutniku". Co do przyszłości w firmie w zarządzaniu to sprawa prosta za 4-5 miesięcy samuraj wytnie swojego "przyjaciela" z północy, a potym to samo spotka Dyrektora Chmurę. Już w tej chwili samuraj realizuje swój plan, właśnie szabelką pokroił część tortu, a kolejną potnie za chwilę
4
oj 2015-06-21 22:27
Ciekawe kiedy Piwosz odejdzie dość namieszała hurt na łopatkach ?
1
Zatrudniony :) 2015-06-21 22:46
ale was boli :) Chyba się go boicie , nie strać was powiedzieć to gościowi i Piwoszowi w oczy ha ha bo co ? Pamiętać trzeba ze to się do Was wróci, złość , złe życzenia i frustracja z ogromną siłą :)
Ewa 2015-06-23 14:00
w końcu ktoś napisał prawdę. Ludzie (PH)uciekają i nie sa na bezrobociu, tylko w lepszych firmach lub zostali RM gdzie indziej,

wszystkich, którzy cos potrafili szykanował i opowiadał głupoty. Nie zajmuje się pracą (raz zrobił plan), tylko własnym PR i kopaniem dołków pod innymi.

Klienci i rynek to zweryfikuja.

Szkoda firmy i ludzi, którzy ją budowali. Krzystof Ch.- wielkie rozczarowanie,

Do "jeszcze zatrudniony" - właśnie wraca, do tych oszustów i PR-owców bez pmysłu na biznes
5
analityk 2015-06-25 15:10
ludzie, jeśli myślicie i wierzycie w to, że za dramatyczną sytuację biznesową odpowiadają zmiany w śmiesznie małej strukturze sprzedaży, to chyba nie wiecie o czym mówicie. Przecież za wynikami biznesu stoi zdecydowanie więcej ! cała branża ? strategia firmy ? konsument ? polityka cenowa ? strategia marek ? nowości ?
zastanawialiście się nad tym ? chyba nie skoro nadal myślicie, że przedstawiciele handlowi i kilku regionalnych mają realny wpływ na biznes :-)
za dużo siedzicie przed ekranami komputerów albo na komórkach przy uchu bo pogubiliście się letko :-)
1
do dyslektyka analityka 2015-06-25 18:32
"Letko" to wybarwiasz odpowiedzialność osób, które mają za to płacone by sprzedaż rosła. W normalnych firmach jeżeli PH nie wykonuje planów jest z tego rozliczony, jeżeli cały zespół - to kierownik obrywa, a tutaj twój PR "?" ciągnie tą firmę na dno. Owszem planów nie musisz robić bo swoje na boku "zdobędziesz"?", ale Niemcy w końcu wyciągną liczydło "?" i pójdziesz gdzie indziej swoją "karierę PR-owca" kontynuować... "?" każdy, wie kto dopisuje w tej firmie znak "?" w zdaniach twierdzących...
5
analityk 2015-06-28 23:42
mam wrażenie, że nasz sprytny dyslektyk pracuje w Hochland, od co najmniej fefnastu lat, przychodzi do swojej pracy rano albo wsiada do służbowego auta, generalnie jest sfrustrowany bo ma to zapisane w naturze, jest przeciętnym menad'zerem, nikt go nie zaprasza do procesów rekrutacyjnych, ona nawet nie szuka nowej pracy, nie lubi pewnie zmian i reaguje na nie agresją, stąd wszystko co się od 3-4 lat dzieje w Hochland tak mocno go wkurwia ? i to nie jest zdanie twierdzące, choć pewnie powinno nim być :) mając naturę przedstawiciela handlowego trudno podejmować z kimś takim dyskusję o perspektywie szerszej niż poziom żółci w każdym artykułowanym słowie. Generalnie żenujące ale widocznie taka kultura organizacji.
2
swenson 2015-06-28 23:53
"beton" to niby kto ? Niemcy ?
już nie pracujesz w Hochland ? co się stało ?
BYŁY PH 2015-06-29 22:45
?? kiedy się w końcu do roboty weźmie piwosz i danonowiec wraz z wszystkimi wszystko wiedzącymi kamami którzy do klientów wcale nie jeżdżą to jak w reklamie PRAWIE JAK PIWO PRAWIE JAK DANONE NIE RABI ŻADNEJ RÓŻNICY.
Sw 2015-07-13 09:08
Czytam te komentarze i naprawdę robi mi się przykro gdy widzę co się stało z firmą Hochland. Uprzedzę komentarze pracowałem jakiś czas temu jako PH zwolniłem się sam poprzednio dźwigając teren na którym pracowałem z 5 na 16 ton miesiecznie. Uważam że wykonałem kawał dobrej roboty. Niestety ktoś później tą prace zmarnował ale nie mnie to oceniać. A teraz o Hochland słychać na rynku o genialnych negocjacjach z Lewiatanem o polityce cenowej w grupie Eurocash. Byliscie kiedys liderem to prawda ale jeszcze rok moze dwa i kupi was serpol :). Pozbyliście się ludzi którzy znali się na tej robocie a ich stanowiska obstawiliscie mało reprezentatywnymi hmmmm aby nikogo dalej nie obrazac napisze ludzmi. Nie skonczy sie to dla firmy dobrze. Dla was zreszta też. Mam nadzieje że mitoman podający się za samuraja zejdzie ze statku ostatni jak przystało na kapitana.
3
Szczęsliwy posiadacz nowego sam.służbowego 2015-07-19 17:38
Pewnie teraz sam zostaniesz na zdjęciu haha samochody już w Polskę wyjechały i reklamują HOCHLAND. GŁUPIO CI CO HAHAHA
3
emi 2015-07-19 18:53
he he kolego sam się zwolniłeś ?? :) Widać taki gwałtowny przyrost miałeś ze Firma nie wie co z kasą robić?Ty jesteś mitoman pisząc ze pracujesz od-do ?Widać boli Cię. to zeteraz trafiłeś do super Firmy co tak dobrze płacą , jak w Hochland nie trzeba pracować , wpisywać co się chce , kasa leci jak deszcz z nieba a pomimo tego tak tęsknisz :)??? Ja jestem Ph co właśnie przyszedł do Tej Firmy jakiś czas temu !Nigdy tak super mnie nie powitał w Firmie oraz mi nie pomógł jak ten o kim piszesz !I cieszę się ze tu pracuje , bo teraz Ja sprzątam po Mistrzach ? I powiem ze jestem =zdumiony ze Firma to akceptowała??Te komentarze negatywne to od osób pełnych frustracji , pseudo FACHOWCÓW którym dopiero życie dokopie ~Cóż !szkoda piany na takich ~~
1
ach te pytajniki... 2015-07-20 12:31
powiedz mi kolego emi a gdzie Ty sprzatasz i co? z tego co sie orientuje to wakat watem pogania i żadnego pistoleta ostatnio hochland nie zatrudnił...
1
nauczyciel polskiego od 30zł/h 2015-07-27 16:53
niezła składnia EMI
Sw 2015-07-29 14:16
Tak zwolniłem sie sam co więcej firma chciała mnie zatrzymać . Poziom twoich wypowiedzi świadczy właśnie o ludziach którzy teraz tam pracują . Nie ta klasa pH co kiedyś :)
2
uzii 2015-08-25 12:37
A co z Hochlandem Baranowo??? Bo coś cicho ostatnio , wie ktoś co się stało??
magazyn 2015-09-10 19:59
Słyszałem że zwolnili szefa wszystkich szefów ze Szczecina.To teraz niech sie wezmą za jego przydupasów z każdego działu zaczynając od magazynu ;-)
FASAtor 2015-09-26 15:08
A maja w tym Hochlandzie takie litewskie prymitywy, które doprowadzają ludzi do nerwicy o nazwie ARU?
redondo 2015-10-02 23:35
hehehe Michał nice try:)
... 2015-10-03 16:45
Myślałem że Hochland to poważna firma. Byłem na rozmowie, rekruter powiedział że niezależnie od wyniku dadzą odpowiedź. Nie mam pretensji że się nie dostałem, widocznie byli lepsi. Tylko jeśli nawet nie stać Was na wysłanie maila o wynikach rekrutacji, to nie obiecujcie tego ludziom.
3
Morfeusz 2015-10-15 23:44
Widzę że nadal szukają. Np Płońsk jak sytuacja teraz kształtuje się w hochland? Jakie szansę rozwoju awansu?
W
max 2015-10-31 19:54
Słyszałem że są jeszcze vacaty , i ze sa bardzo pozytywne zmiany w sprzedaży ?
Czy ktoś wie jakie są warunki finansowe ?Czy są jeszcze rekrutacje na południu ?Pozdrawiam
Kleks 2015-11-02 19:55
wciąż wisi ogłoszenie na dolny śląsk, więc pewnie i etat wolny.
Rozczarowany.. 2015-11-20 19:36
Jak sie idzie na rozmowę, poświęca swój cenny czas to sie oczekuje informacji zawrotnej, czyz nie? Pamiętajcie drodzy rekruterzy firmy hochland ze to działa w dwie strony - nie tylko kandydat ma zrobić dobre wrażenie, ale przede wszystkim wy. Zdecydowany minus ze brak odpowiedzi po rozmowie.
4
Rozczarowany 2015-11-22 20:12
To niech nie obiecują ze dadzą odpowiedz bez względu na podjęta decyzje. Dla mnie to brak szacunku. Proste..
3
Hoh 2015-12-14 18:32
Ostatnio szukali w Kazimierzu na HR. Jest to jeszcze aktualne?
nitk 2015-12-14 22:00
DObre osoby odeszły więc jak po pracujecie tu 3 miesiące i zarobisz samą podstawę to sam się zorientujesz że Wymagania mają a kasy nie dadzą.
1
kasent 2016-01-04 00:04
ofert są piszecie głupoty, faktycznie atmosfera zespołów fajna, premia rożnie, ale HR ma wiele do życzenia, niestety bardzo słaba komunikacja od nich ?Zresztą widać że nie mają pojęcia o handlu, a Regionalny który mnie rekrutował ..............dramat ! po piśmie jakie wysłali , szefostwo same i Hr będą sobie sprzedawać .
kondzio 2016-01-07 22:21
Obecnie szukają sześciu PH, rzeczywiście "wszyscy są zadowoleni" jak tylko znajdą pracę gdzie indziej...
dbdbdbdbdb 2016-01-08 10:34
Ale chyba tutaj nie chodzi o odpowiedź wszystkim kandydatom, którzy tylko wysłali maile. Chodzi o to, że obiecano odpowiedź osobom, które poświęciły swój czas na przyjazd do nich i dobre zaprezentowanie się, więc potraktowały Hochland z szacunkiem.
ZORK 2016-02-07 21:42
BYŁEM NA REKRUTACJI OSTATNIO JAKIŚ GOŚĆ GRUBY MNIE REKRUTOWAŁ Z OSOBĄ HR , CO BYM NIE WYMYŚLIŁ TEN KUPIŁ WSZYTKO ,WIEDZĘ MA SUPER:) PIWO SPRZEDAWAŁ CZY COŚ , WIDAĆ STANDARD BYM PODNIÓSŁ .JEDEN PH MI MÓWIŁ ŻE NALOTY ROBI BEZ ZAPOWIEDZI I ŻE CIĘŻKO Z PREMIĄ ,MOŻE DOBRZE ŻE TAM NIE JESTEM.
1
DJ 2016-02-11 23:50
Prawda szkoda tak fajnej firmy i tej atmosfery która panowała i tak mija już dwa lata jak to się mówi z "dużej chmury mały deszcz" , a i HR dziś pozwolił odejść kolejnemu doświadczonemu PH ,
byly 2016-02-12 00:02
Masz rację pracowałem tu jakiś czas temu. Nikt nie pyta dlaczego odszedłem , a raczej woleli pytać przez kogo?Odpowiadam -podstawa słaba system premiowy żaden, kolesiostwo Danon i dr KC wielkie rozczarowanie .Hr mega słabe zamiast spierać to szuka afery.A szefowa -nawet nowi mówią bez uśmiechu nikomu dzień dobry nie odpowie , widać nie dla ludzi ?Szacunku 0 , ktoś odszedł?Pewnie nie ostatni , wiem bo mam kontakt :)Gdyby nie atmosfera w zespole nie było by ICH więcej.
kli 2016-02-16 09:31
Witam! Na samym wstepie pragne podziekowac Firmie Hochland za wspanialy program i wyjazd z tym związany. Miejsce i organizacja wspaniała -dziekuje w imieniu swoim jako klientka i dystrybutora.Jednak chcialam zwrócić uwage na zachowanie brak jakich kolwiek zasad dobrego wychowania oraz standardów ponizej ktorych część Panów nie zaznajomila sie.Awantura i pijanstwo w samolocie(przez caly pobyt również) gdzie w Etiopi chciano ladowac i wysadzic Panow z wschodu , pijanstwo i zajmowanie sie soba nie klientami bylo normalnoscia??Licze ze nowe Władze zainteresuja sie i zapytaja uczestników wyjazd o zdanie na ten temat , my Klienci zapraszamy? Dla nas motywacja i wyjazd byl wspaniały i jak Państwo wiecie z innych Firm korzystamy?prosimy o kolejne ale z osobami decyzyjnymi i na poziomie zgodne z etyka . Pozdrawiam Klientka
7
gość 2016-05-16 08:37
Może zwolni się miejsce na stanowisku kierownika utrzymania ruchu ... w końcu ktoś zwróci uwagę na to ,że do pracy przychodzi na kacu .
5
olek 2016-06-11 15:18
Kasia, ja tam widzę opinie najnowsze, aby zobaczyć starsze muszę zjechać w dół. A firma się sama broni, wystarczy zajrzeć do ofert pracy i zobaczyć. Mnie bardzo zachęca stanowisko .NET Developera, choć boję się odpowiedzialności tutaj w CoolPeople :)
4
Zzzzz 2016-11-14 16:49
Siema. Kiedy jest wigilia firmowa?ktoś wie?
3
Lolek 2017-01-25 07:30
olek, nie idź tam, dobrze radzę, kierownik IT to stary dyktator.
2
Kaziu 2017-02-20 09:49
Lolek ma rację, facet najchętniej zatrudniłby studenta z 10-letnim stażem za minimalną krajową. Zachowuje się jakby był drugim Billem Gatesem, a jak przychodzi co do czego to braki w wiedzy wychodzą.
Tango 2017-03-26 19:08
Nepotyzm jeśli chodzi o dobrze płatnie miejsca pracy natomiast na stanowiska które są na stronie hochlandu nikt nie chce nikogo z rodziny na minę wysłać. Na te stanowiska nepotyzmu juz nie ma.
1
ITspecjalist_junior 2017-04-02 08:10
Zaproponowano mi staż ze stawką 1300pln bo to zaszczyt tu pracować i do CV mogę sobie dopisać staż w takiej super firmie . Chyba im się w głowach poprzewracało i zapomnieli ze rynek IT troche "stawkowo" im odjechał - nie bez powodu ciągle tam szukają tanich "mudżinów". Nigdy więcej tam.
2
ORA_DBA 2017-04-03 07:18
Krótko na temat - GROSZE a najlepiej za darmo. Szkoda czasu i jeszcze ten dojazd z Poznania na tą wioskę.
4
Zostaw swoją opinię o Hochland Polska - Kaźmierz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska