brak logo

Hochland Polska

Kaźmierz

Opinie o Hochland Polska

do dyslektyka analityka 2015-06-25 18:32
"Letko" to wybarwiasz odpowiedzialność osób, które mają za to płacone by sprzedaż rosła. W normalnych firmach jeżeli PH nie wykonuje planów jest z tego rozliczony, jeżeli cały zespół - to kierownik obrywa, a tutaj twój PR "?" ciągnie tą firmę na dno. Owszem planów nie musisz robić bo swoje na boku "zdobędziesz"?", ale Niemcy w końcu wyciągną liczydło "?" i pójdziesz gdzie indziej swoją "karierę PR-owca" kontynuować... "?" każdy, wie kto dopisuje w tej firmie znak "?" w zdaniach twierdzących...
5
analityk 2015-06-28 23:42
mam wrażenie, że nasz sprytny dyslektyk pracuje w Hochland, od co najmniej fefnastu lat, przychodzi do swojej pracy rano albo wsiada do służbowego auta, generalnie jest sfrustrowany bo ma to zapisane w naturze, jest przeciętnym menad'zerem, nikt go nie zaprasza do procesów rekrutacyjnych, ona nawet nie szuka nowej pracy, nie lubi pewnie zmian i reaguje na nie agresją, stąd wszystko co się od 3-4 lat dzieje w Hochland tak mocno go wkurwia ? i to nie jest zdanie twierdzące, choć pewnie powinno nim być :) mając naturę przedstawiciela handlowego trudno podejmować z kimś takim dyskusję o perspektywie szerszej niż poziom żółci w każdym artykułowanym słowie. Generalnie żenujące ale widocznie taka kultura organizacji.
2
swenson 2015-06-28 23:53
"beton" to niby kto ? Niemcy ?
już nie pracujesz w Hochland ? co się stało ?
BYŁY PH 2015-06-29 22:45
?? kiedy się w końcu do roboty weźmie piwosz i danonowiec wraz z wszystkimi wszystko wiedzącymi kamami którzy do klientów wcale nie jeżdżą to jak w reklamie PRAWIE JAK PIWO PRAWIE JAK DANONE NIE RABI ŻADNEJ RÓŻNICY.
Sw 2015-07-13 09:08
Czytam te komentarze i naprawdę robi mi się przykro gdy widzę co się stało z firmą Hochland. Uprzedzę komentarze pracowałem jakiś czas temu jako PH zwolniłem się sam poprzednio dźwigając teren na którym pracowałem z 5 na 16 ton miesiecznie. Uważam że wykonałem kawał dobrej roboty. Niestety ktoś później tą prace zmarnował ale nie mnie to oceniać. A teraz o Hochland słychać na rynku o genialnych negocjacjach z Lewiatanem o polityce cenowej w grupie Eurocash. Byliscie kiedys liderem to prawda ale jeszcze rok moze dwa i kupi was serpol :). Pozbyliście się ludzi którzy znali się na tej robocie a ich stanowiska obstawiliscie mało reprezentatywnymi hmmmm aby nikogo dalej nie obrazac napisze ludzmi. Nie skonczy sie to dla firmy dobrze. Dla was zreszta też. Mam nadzieje że mitoman podający się za samuraja zejdzie ze statku ostatni jak przystało na kapitana.
3
Szczęsliwy posiadacz nowego sam.służbowego 2015-07-19 17:38
Pewnie teraz sam zostaniesz na zdjęciu haha samochody już w Polskę wyjechały i reklamują HOCHLAND. GŁUPIO CI CO HAHAHA
3
emi 2015-07-19 18:53
he he kolego sam się zwolniłeś ?? :) Widać taki gwałtowny przyrost miałeś ze Firma nie wie co z kasą robić?Ty jesteś mitoman pisząc ze pracujesz od-do ?Widać boli Cię. to zeteraz trafiłeś do super Firmy co tak dobrze płacą , jak w Hochland nie trzeba pracować , wpisywać co się chce , kasa leci jak deszcz z nieba a pomimo tego tak tęsknisz :)??? Ja jestem Ph co właśnie przyszedł do Tej Firmy jakiś czas temu !Nigdy tak super mnie nie powitał w Firmie oraz mi nie pomógł jak ten o kim piszesz !I cieszę się ze tu pracuje , bo teraz Ja sprzątam po Mistrzach ? I powiem ze jestem =zdumiony ze Firma to akceptowała??Te komentarze negatywne to od osób pełnych frustracji , pseudo FACHOWCÓW którym dopiero życie dokopie ~Cóż !szkoda piany na takich ~~
1
ach te pytajniki... 2015-07-20 12:31
powiedz mi kolego emi a gdzie Ty sprzatasz i co? z tego co sie orientuje to wakat watem pogania i żadnego pistoleta ostatnio hochland nie zatrudnił...
1
nauczyciel polskiego od 30zł/h 2015-07-27 16:53
niezła składnia EMI
Sw 2015-07-29 14:16
Tak zwolniłem sie sam co więcej firma chciała mnie zatrzymać . Poziom twoich wypowiedzi świadczy właśnie o ludziach którzy teraz tam pracują . Nie ta klasa pH co kiedyś :)
2
uzii 2015-08-25 12:37
A co z Hochlandem Baranowo??? Bo coś cicho ostatnio , wie ktoś co się stało??
magazyn 2015-09-10 19:59
Słyszałem że zwolnili szefa wszystkich szefów ze Szczecina.To teraz niech sie wezmą za jego przydupasów z każdego działu zaczynając od magazynu ;-)
FASAtor 2015-09-26 15:08
A maja w tym Hochlandzie takie litewskie prymitywy, które doprowadzają ludzi do nerwicy o nazwie ARU?
redondo 2015-10-02 23:35
hehehe Michał nice try:)
... 2015-10-03 16:45
Myślałem że Hochland to poważna firma. Byłem na rozmowie, rekruter powiedział że niezależnie od wyniku dadzą odpowiedź. Nie mam pretensji że się nie dostałem, widocznie byli lepsi. Tylko jeśli nawet nie stać Was na wysłanie maila o wynikach rekrutacji, to nie obiecujcie tego ludziom.
3
Morfeusz 2015-10-15 23:44
Widzę że nadal szukają. Np Płońsk jak sytuacja teraz kształtuje się w hochland? Jakie szansę rozwoju awansu?
W
max 2015-10-31 19:54
Słyszałem że są jeszcze vacaty , i ze sa bardzo pozytywne zmiany w sprzedaży ?
Czy ktoś wie jakie są warunki finansowe ?Czy są jeszcze rekrutacje na południu ?Pozdrawiam
Kleks 2015-11-02 19:55
wciąż wisi ogłoszenie na dolny śląsk, więc pewnie i etat wolny.
Rozczarowany.. 2015-11-20 19:36
Jak sie idzie na rozmowę, poświęca swój cenny czas to sie oczekuje informacji zawrotnej, czyz nie? Pamiętajcie drodzy rekruterzy firmy hochland ze to działa w dwie strony - nie tylko kandydat ma zrobić dobre wrażenie, ale przede wszystkim wy. Zdecydowany minus ze brak odpowiedzi po rozmowie.
4
Rozczarowany 2015-11-22 20:12
To niech nie obiecują ze dadzą odpowiedz bez względu na podjęta decyzje. Dla mnie to brak szacunku. Proste..
3
Hoh 2015-12-14 18:32
Ostatnio szukali w Kazimierzu na HR. Jest to jeszcze aktualne?
nitk 2015-12-14 22:00
DObre osoby odeszły więc jak po pracujecie tu 3 miesiące i zarobisz samą podstawę to sam się zorientujesz że Wymagania mają a kasy nie dadzą.
1
kasent 2016-01-04 00:04
ofert są piszecie głupoty, faktycznie atmosfera zespołów fajna, premia rożnie, ale HR ma wiele do życzenia, niestety bardzo słaba komunikacja od nich ?Zresztą widać że nie mają pojęcia o handlu, a Regionalny który mnie rekrutował ..............dramat ! po piśmie jakie wysłali , szefostwo same i Hr będą sobie sprzedawać .
kondzio 2016-01-07 22:21
Obecnie szukają sześciu PH, rzeczywiście "wszyscy są zadowoleni" jak tylko znajdą pracę gdzie indziej...
dbdbdbdbdb 2016-01-08 10:34
Ale chyba tutaj nie chodzi o odpowiedź wszystkim kandydatom, którzy tylko wysłali maile. Chodzi o to, że obiecano odpowiedź osobom, które poświęciły swój czas na przyjazd do nich i dobre zaprezentowanie się, więc potraktowały Hochland z szacunkiem.
ZORK 2016-02-07 21:42
BYŁEM NA REKRUTACJI OSTATNIO JAKIŚ GOŚĆ GRUBY MNIE REKRUTOWAŁ Z OSOBĄ HR , CO BYM NIE WYMYŚLIŁ TEN KUPIŁ WSZYTKO ,WIEDZĘ MA SUPER:) PIWO SPRZEDAWAŁ CZY COŚ , WIDAĆ STANDARD BYM PODNIÓSŁ .JEDEN PH MI MÓWIŁ ŻE NALOTY ROBI BEZ ZAPOWIEDZI I ŻE CIĘŻKO Z PREMIĄ ,MOŻE DOBRZE ŻE TAM NIE JESTEM.
1
DJ 2016-02-11 23:50
Prawda szkoda tak fajnej firmy i tej atmosfery która panowała i tak mija już dwa lata jak to się mówi z "dużej chmury mały deszcz" , a i HR dziś pozwolił odejść kolejnemu doświadczonemu PH ,
byly 2016-02-12 00:02
Masz rację pracowałem tu jakiś czas temu. Nikt nie pyta dlaczego odszedłem , a raczej woleli pytać przez kogo?Odpowiadam -podstawa słaba system premiowy żaden, kolesiostwo Danon i dr KC wielkie rozczarowanie .Hr mega słabe zamiast spierać to szuka afery.A szefowa -nawet nowi mówią bez uśmiechu nikomu dzień dobry nie odpowie , widać nie dla ludzi ?Szacunku 0 , ktoś odszedł?Pewnie nie ostatni , wiem bo mam kontakt :)Gdyby nie atmosfera w zespole nie było by ICH więcej.
kli 2016-02-16 09:31
Witam! Na samym wstepie pragne podziekowac Firmie Hochland za wspanialy program i wyjazd z tym związany. Miejsce i organizacja wspaniała -dziekuje w imieniu swoim jako klientka i dystrybutora.Jednak chcialam zwrócić uwage na zachowanie brak jakich kolwiek zasad dobrego wychowania oraz standardów ponizej ktorych część Panów nie zaznajomila sie.Awantura i pijanstwo w samolocie(przez caly pobyt również) gdzie w Etiopi chciano ladowac i wysadzic Panow z wschodu , pijanstwo i zajmowanie sie soba nie klientami bylo normalnoscia??Licze ze nowe Władze zainteresuja sie i zapytaja uczestników wyjazd o zdanie na ten temat , my Klienci zapraszamy? Dla nas motywacja i wyjazd byl wspaniały i jak Państwo wiecie z innych Firm korzystamy?prosimy o kolejne ale z osobami decyzyjnymi i na poziomie zgodne z etyka . Pozdrawiam Klientka
7
gość 2016-05-16 08:37
Może zwolni się miejsce na stanowisku kierownika utrzymania ruchu ... w końcu ktoś zwróci uwagę na to ,że do pracy przychodzi na kacu .
5
olek 2016-06-11 15:18
Kasia, ja tam widzę opinie najnowsze, aby zobaczyć starsze muszę zjechać w dół. A firma się sama broni, wystarczy zajrzeć do ofert pracy i zobaczyć. Mnie bardzo zachęca stanowisko .NET Developera, choć boję się odpowiedzialności tutaj w CoolPeople :)
4
Zzzzz 2016-11-14 16:49
Siema. Kiedy jest wigilia firmowa?ktoś wie?
3
Lolek 2017-01-25 07:30
olek, nie idź tam, dobrze radzę, kierownik IT to stary dyktator.
2
Kaziu 2017-02-20 09:49
Lolek ma rację, facet najchętniej zatrudniłby studenta z 10-letnim stażem za minimalną krajową. Zachowuje się jakby był drugim Billem Gatesem, a jak przychodzi co do czego to braki w wiedzy wychodzą.
Tango 2017-03-26 19:08
Nepotyzm jeśli chodzi o dobrze płatnie miejsca pracy natomiast na stanowiska które są na stronie hochlandu nikt nie chce nikogo z rodziny na minę wysłać. Na te stanowiska nepotyzmu juz nie ma.
1
ITspecjalist_junior 2017-04-02 08:10
Zaproponowano mi staż ze stawką 1300pln bo to zaszczyt tu pracować i do CV mogę sobie dopisać staż w takiej super firmie . Chyba im się w głowach poprzewracało i zapomnieli ze rynek IT troche "stawkowo" im odjechał - nie bez powodu ciągle tam szukają tanich "mudżinów". Nigdy więcej tam.
3
ORA_DBA 2017-04-03 07:18
Krótko na temat - GROSZE a najlepiej za darmo. Szkoda czasu i jeszcze ten dojazd z Poznania na tą wioskę.
4
Były pracownik 2017-04-28 08:33
Trzeba kogoś znań znać, żeby tu pracować a to jest niezgodne z compliance.
1
wow 2017-05-08 08:48
Ciągle szukają informatyków, ale z takim pogardliwym podejściem i z takimi żałosnymi stawkami nikt nie będzie jeździł na tę wieś. Tak jak pisze ORA_DBA, to się po prostu nie opłaca.
1
Grosik 2017-05-25 23:21
Od 23.05.2017 znowu szukają młodszego specjalistę it i darmowego stażystę. Młodszego znaczy taniego. Taniego znaczy niedouczonego. Trzeba się otaczać takimi ludźmi żeby być z nich najmądrzejszą. Najwidoczniej ten co zatrudnia za mądry to on nie jest. Co z tą firmą jest nie tak że nie mogą nikogo znaleść? Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy albo obawa ze szybko zostaną rekruterzy rozpoznani.......
2
Grosik 2017-05-25 23:27
Nabory tak częste - prawie jak w Glaxo....... Prawie robi różnice.
1
Do WOW 2017-05-26 07:36
Bo Poznań to jest dzielnica Każmierza......
1
Cisco# 2017-05-27 12:46
Kolaga był to powiedzieli za mało umie, ja byłem to moga dac 1/3 tego co mam teraz. Szkoda czasu. Nie polecam.
2
Stażysta 2017-06-02 20:31
otrzymasz referencje po zakończeniu stażu;

dojazd? To nie problem. Codziennie na trasie Poznań-Kaźmierz kursują autobusy podmiejskie (linia 813, 102) – zwracamy koszt biletów na linie podmiejską w czasie trwania stażu. - dlatego płatny


hłe hłe hłe hłe
beka

1
załamana 2017-06-14 08:55
Czas się opamiętać .... jeśli kadra zarządzająca nie podniesie zarobków handlowcom to chyba sama zacznie sprzedawać -praca za miskę ryżu....szkoda garstki dobrych handlowców którzy jeszcze zostali..... a nie mają możliwości przeżycia za takie pieniądze nie mówiąc już o motywacji....
3
O rany! 2017-06-30 19:57
Specjalista ds. Wsparcia IT z 30.06.2017
Czy naprawdę nie ma nikogo kto spełnia oczekiwań hochlandu?


1
Jober 2017-07-13 00:49
Oferują 6 tys netto obecenie
Lobber 2017-07-23 11:31
@Jober: Jakby tyle oferowali to 80% obecnych informatyków by się pozwalniało. Tyle to nawet brutto nie mogą zaoferować :P
Karolina 2017-07-25 08:08
@Lobber ale to są Twoje przypuszczenia, czy jesteś pracownikiem Hochland Polska i znasz sytuacje od środka? @Jober czy to są stawki, na które mogą również liczyć nowi pracownicy firmy?
HR 2017-07-25 12:56
budzet to max. 6000brutto na to stanowisko
Zostaw swoją opinię o Hochland Polska - Kaźmierz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska