Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hochland Polska

Pracowałeś w firmie Hochland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
póki co anonim - 2014-04-05 10:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Panie Kandydat , na wstępie przeproszę iż tak długo nie powiedziałem nic w tej kwestii . Bo przyznać muszę iż jest nadludzko zawiła sprawa . Hochland ma w Polsce trzy placówki a każda z nich ponad 7 działów. W każdym z nich panują odmienne warunki pracy i atmosfera , wszystko uzależnione jest od tego gdzie ubiegasz się o pracę. A co w kwestii targetu czy planowania to wiedz jedno że Hochland jest firmą o niemieckich korzeniach, tzn. że w tej firmie dużą rolę odgrywa skrupulatność i szczegółowość , każda minuta przestoju, każdy litr przerobionego surowca , każdy kilowat mocy , praca urządzenia, kg odpadu policzone przeliczone i oszacowane . Najwyższą rolę odgrywa ekonomika i pomnażanie efektów - stąd takie programy jak KAIZEN i TPM . co do celów to jedne są do realizacji a inne tylko w teorii. Tak jak Ci napisałem hochland to niemiecka firma ale pracujesz z polakami stąd te fatalne opinie o różnego typu akcjach i dwulicowych osobach , w tym kraju zawsze trzeba uważać na to z kim się pracuje , niemniej jednak praca w tak skonstruowanej firnie z niemiecką dokładnością to bardzo duże doświadczenie , dlatego myślę iż powinieneś śmiało zaryzykować.
zdjecie uzytkownika
Sosna - 2014-04-06 14:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no nieźle nieźle. Miałam wysyłąć na Kraków ale się wstrzymam... artykułąmi straszycie?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-05-22 13:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1,5 gwiazdki... Tonący okręt :(
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-14 22:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Do adwokata jak jest pan taki mocny i straszy to zapraszam ja dysponuje faktami filmami i fotografiami oraz papierami na tamat pysznego sera dla dzieci (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
palik - 2014-06-25 18:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i zaczyna byc ciekawie. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
. - 2014-07-14 19:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta stara Krowa obnizyla nam Pensje.
zdjecie uzytkownika
interesant - 2014-08-28 18:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobra to co takiego sie teraz dzieje w hohlandzie i dzialo ostatnio, ze az postanowilem zapytac o to bo tak straszycie. Co do pesnjji to o ile zostaly obnizone i dlaczego oraz na jakim sa teraz poziomie? generalnie chcialem pracowac w takiej firmie bo to znana marka i myslalem ze dobry pracodawca ale jak jest naprawde to nie wiem. mam nadzieje, ze napiszecie
zdjecie uzytkownika
uzii - 2014-09-06 22:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [interesant - 2014-08-28 18:48:00]:
Twój dylemat nie ma jedno znacznej odpowiedzi , aby ktoś CI pomógł musisz określić do której filii myślisz się ubiegać oraz dział i stopień stanowiska . masz do czynienia z dużą firmą gdzie dział działowi nie równy , gdzie z powodu pewnych zjawisk zależności i hierarchia między stanowiskami jest odwrócona a obecna sytuacja jeszcze bardziej komplikuje sprawy.
zdjecie uzytkownika
nowym? - 2014-09-15 15:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mnie interesuje praca jako przedstawiiel handlowy- chociaż z tego co widziałem na stronie intenrtowej hochlanda to niestety chyba nie ma prowadZozonej rekrutacji. ostatnie ogłoszenie było miesiać temu.mam rozumieć, że generalnie nie ma zbyt duzej rotacji w tej firmie - czy to może zależy wszystko od regionu.?
zdjecie uzytkownika
Andrew - 2014-10-01 19:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś się orientuje czy są obecnie przyjęcia do Firmy na stanowiska inżynierskie?
Ewentualnie jakiś kontakt email do działu rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
też szukam - 2014-10-06 18:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też szukam jakiegoś inżynierskiego stanowiska, nie chcę być na hali jakiejś i pracować jako magazynier albo keirwoca. potrzebuje dobrego zajęcia inżynierskiego. Orientujecie się właśnie gdzie naj;lepiej sięzgłosić albo do kogo żeby najłatwiej było dostać pracę na takim stanowisku? za wszystkie pomocne porady dzięki z góry
zdjecie uzytkownika
babol - 2014-10-22 19:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawnik - 2014-04-02 22:38:03]:
§ 2. Niema przestępstwa, jeżeli zarzut był prawdziwy.
zdjecie uzytkownika
babol - 2014-10-22 19:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babol - 2014-10-22 19:30:00]:
WSZYSTKICH INFORMUJĘ ŻE WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI I SWOBODA WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW JEST ZAGWARANTOWANA ART 54 KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ.
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-10-23 10:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babol - 2014-10-22 19:38:19]:
brawo,brawo,brawo.....
zdjecie uzytkownika
czemu sobie tak robicie? - 2014-10-23 17:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem tych ostatnich 3 wypowiedzi. wiadomo, że każdy może mówić to co myśli ale jednocześnie nie może osoby obrażać i narzuszać jej nietyklaności i dobrego imienia. takie moje zdanie - a co do samego hochlanda to słyszeliście o pracy na produkcji gdzies może - tak bez dośwaiadczenia ? pozdrawiam i czekam na odpoweidź!
zdjecie uzytkownika
KTOŚ - 2014-11-04 22:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [uzii - 2014-09-06 22:23:42]:
Kiedyś była to świetna rozwijająca się firma zarządzana przez mądrych oddających serce i czas fachowców. Dziś ekipa dyletantów i karierowiczów dojada resztki po tamtych sukcesach żeby za chwilę się spakować i umyć ręce. Jeżeli potrafisz świetnie się podlizywać , grać głupka przed swoim szefem , kupować wyniki u klientów bez względu na koszty to to miejsce jest właśnie dla Ciebie!
zdjecie uzytkownika
uzii - 2014-11-05 10:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [KTOŚ - 2014-11-04 22:04:44]:
No per Pana/Pani muszę się z Tobą zgodzić w 100% , bynajmniej jednak ja nie szukam pracy w tej firmie , ja tylko udzielałem małej wskazówki niejakiemu interesantowi. To o czym piszesz jest mi bardzo dobrze znane - poznałem to na własne oczy , słyszałem niejedno i mógłbym napisać na tym portalu dosłownie kronikę o realiach pracy w tej firmie lecz po wielu przemyśleniach dotarło do mnie , że wylewanie żółci na tego typu stronach to syzyfowa praca bo jest tak jak mówisz , odpowiednie figury dojedzą co trzeba aż się utuczą a przy tym jeszcze obsadzą rodzinkę a potem pewnego dnia znikną - uciekną pierwsi jak szczury z tonącego okrętu , ale przy tym wszystkim jak to zwykle jest ucierpią zwykli pracownicy którzy przez lata ciężką pracą swych rąk dawali z siebie wszystko , oni zapłacą za błędy tych decydentów .
zdjecie uzytkownika
serowar - 2014-11-05 23:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też szukam - 2014-10-06 18:37:45]:
szukasz pracy w hochland, zgłoś się tutaj: http://workexpress.pl/
Kariera przed tobą stoi otworem
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-11-07 18:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mi nie tylko zależy na karierze, ale też na dobrym i adekwatnym do pracy i obowiązków wynagrodzeniu, więc napiszcie czy to też jest w porządku w tej firmie u nich. Chce teraz zmienić pracę, stad te pytania i na kwestii finansowej zależy mi najbardziej w chwili obecnej, bo mi córeczka urodziła i to dlatego.
zdjecie uzytkownika
Kieran - 2014-11-23 15:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zaczęła świetnie prosperować i jest naprawdę znana na rynku i już dorwały się do niej nieodpowiednie osoby. Jak to w świecie zawsze bywa. @edek juz składałeś CV do nich? Bo w Twojej sytuacji to pewnie nie czekałeś na odzew
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-12-08 14:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jakie niby nieodpowiednie osoby się do niej dorwały? masz na myśli tutaj kogoś konkretnego? czy chodzi Ci o szefa, jakiś zarząd i w ogóle skąd masz takie wnioski, pracujesz tam u nich? napisz koniecznie jak to wszystko wygląda jak masz pojecie o tym, dobra? pozdrawiam i czekam na informacje nowe!
zdjecie uzytkownika
maru - 2014-12-08 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie sa roznie dlatego chcialbym zweryfikowac informacje o ktorych piszecie...czy moge liczyc na przyklady? wyslalem cv i chcialbym wiedziec czego moge sie spodziewac. A napiszcie czy szef potrafi dostrzec potencjał, i tak pokierować, by wykorzystać wszystkie mocne strony i jednocześnie udoskonalić słabe?
zdjecie uzytkownika
karol2 - 2014-12-10 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to ta placówka wypadła bardzo słabo (to było jakiś czas temu więc nie powiem jak jest teraz). Z HR był stażysta (nie wiadomo jak długo był już na zleceniu), bardzo zarozumiały. Pominę brak mapy dojazdu w mailu co jest standardem w firmach szanujących czas potencjalnych pracowników. Na rozmowie kwalifikacyjnej ten bardzo młody Pan bardzo wyraźnie starał się pokazać, że robi łaskę, grał cwaniaka, ale gdy przyszło do rozmowy o stanowisku to już nie miał za wiele do powiedzenia. Jeszcze nie byłem na rozmowie, w której HRowiec zniechęcał swoją postawą potencjalnego pracownika.
zdjecie uzytkownika
LOL - 2014-12-12 18:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Aplikowałem ostatnio do tej firmy na stanowisko specjalistyczne, zostałem zaproszony na rozmowę. Chociaż siedzę już 11 lat w zawodzie pan kierownik działu spoglądając na moje CV ku mojemu zaskoczeniu zastrzelił mnie stwierdzeniem na wstępie, że nie jestem tym za kogo się podaję na papierze i nie posiadam podstawowej wiedzy. Ewidentnie pan kierownik zapoznawał się z moim CV przy mnie i skomentował to po swojemu lub firma obrała sobie taktykę rekrutacji poprzez dyskredytację aplikanta. Drodzy państwo w firmie Hochland -szanujmy swój czas i analizujmy nadesłane dokumenty, wierzcie mi, że nie jesteście jedynymi pracodawcami na rynku i pierwsza selekcja kandydatów na dane stanowisko powinna być wykonana przed rozmową kwalifikacyjną. Pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem, żenujące.
zdjecie uzytkownika
cotojest - 2014-12-14 16:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechałem do Kaźmierza na rozmowę. Tutaj uwaga, jak zapraszacie na rozmowę to wysyłajcie rozkład autobusów! Nie każdy mieszka na wsi! Po przybyciu okazało się, że wymagania w ogłoszeniu to pic na wodę, były kompletnie nieadekwatne. Personalny spojrzał na CV bo chyba pierwszy raz je na oczy widział, przeczytał i podziękował. Szukają na śmieciowe takich co się boją odezwać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Hochland Polska?
Zadaj pytanie
x