Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hochland Polska

Pracowałeś w firmie Hochland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do dyslektyka analityka - 2015-06-25 18:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [analityk - 2015-06-25 15:10:25]:
"Letko" to wybarwiasz odpowiedzialność osób, które mają za to płacone by sprzedaż rosła. W normalnych firmach jeżeli PH nie wykonuje planów jest z tego rozliczony, jeżeli cały zespół - to kierownik obrywa, a tutaj twój PR "?" ciągnie tą firmę na dno. Owszem planów nie musisz robić bo swoje na boku "zdobędziesz"?", ale Niemcy w końcu wyciągną liczydło "?" i pójdziesz gdzie indziej swoją "karierę PR-owca" kontynuować... "?" każdy, wie kto dopisuje w tej firmie znak "?" w zdaniach twierdzących...
zdjecie uzytkownika
analityk - 2015-06-28 23:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam wrażenie, że nasz sprytny dyslektyk pracuje w Hochland, od co najmniej fefnastu lat, przychodzi do swojej pracy rano albo wsiada do służbowego auta, generalnie jest sfrustrowany bo ma to zapisane w naturze, jest przeciętnym menad'zerem, nikt go nie zaprasza do procesów rekrutacyjnych, ona nawet nie szuka nowej pracy, nie lubi pewnie zmian i reaguje na nie agresją, stąd wszystko co się od 3-4 lat dzieje w Hochland tak mocno go wkurwia ? i to nie jest zdanie twierdzące, choć pewnie powinno nim być :) mając naturę przedstawiciela handlowego trudno podejmować z kimś takim dyskusję o perspektywie szerszej niż poziom żółci w każdym artykułowanym słowie. Generalnie żenujące ale widocznie taka kultura organizacji.
zdjecie uzytkownika
swenson - 2015-06-28 23:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zatrudniony :) - 2015-06-21 20:26:23]:
"beton" to niby kto ? Niemcy ?
już nie pracujesz w Hochland ? co się stało ?
zdjecie uzytkownika
BYŁY PH - 2015-06-29 22:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
?? kiedy się w końcu do roboty weźmie piwosz i danonowiec wraz z wszystkimi wszystko wiedzącymi kamami którzy do klientów wcale nie jeżdżą to jak w reklamie PRAWIE JAK PIWO PRAWIE JAK DANONE NIE RABI ŻADNEJ RÓŻNICY.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-06-30 04:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą przedstawiciela handlowego w Rzeszowie bądź Katowicach, ew. Gorlicach czy Legionowie to teraz ma chyba szansę. http://www.pracuj.pl/praca/przedstawiciel-handlowy-rzeszow,oferta,4002556 Hochland ma też spoko socjal - prywatna opieka medyczna, pracowniczy program emerytalny.
zdjecie uzytkownika
Sw - 2015-07-13 09:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam te komentarze i naprawdę robi mi się przykro gdy widzę co się stało z firmą Hochland. Uprzedzę komentarze pracowałem jakiś czas temu jako PH zwolniłem się sam poprzednio dźwigając teren na którym pracowałem z 5 na 16 ton miesiecznie. Uważam że wykonałem kawał dobrej roboty. Niestety ktoś później tą prace zmarnował ale nie mnie to oceniać. A teraz o Hochland słychać na rynku o genialnych negocjacjach z Lewiatanem o polityce cenowej w grupie Eurocash. Byliscie kiedys liderem to prawda ale jeszcze rok moze dwa i kupi was serpol :). Pozbyliście się ludzi którzy znali się na tej robocie a ich stanowiska obstawiliscie mało reprezentatywnymi hmmmm aby nikogo dalej nie obrazac napisze ludzmi. Nie skonczy sie to dla firmy dobrze. Dla was zreszta też. Mam nadzieje że mitoman podający się za samuraja zejdzie ze statku ostatni jak przystało na kapitana.
zdjecie uzytkownika
Szczęsliwy posiadacz nowego sam.służbowego - 2015-07-19 17:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jeszcze zatrudniony - 2015-06-21 22:14:46]:
Pewnie teraz sam zostaniesz na zdjęciu haha samochody już w Polskę wyjechały i reklamują HOCHLAND. GŁUPIO CI CO HAHAHA
zdjecie uzytkownika
emi - 2015-07-19 18:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Szczęsliwy posiadacz nowego sam.służbowego - 2015-07-19 17:38:57]:
he he kolego sam się zwolniłeś ?? :) Widać taki gwałtowny przyrost miałeś ze Firma nie wie co z kasą robić?Ty jesteś mitoman pisząc ze pracujesz od-do ?Widać boli Cię. to zeteraz trafiłeś do super Firmy co tak dobrze płacą , jak w Hochland nie trzeba pracować , wpisywać co się chce , kasa leci jak deszcz z nieba a pomimo tego tak tęsknisz :)??? Ja jestem Ph co właśnie przyszedł do Tej Firmy jakiś czas temu !Nigdy tak super mnie nie powitał w Firmie oraz mi nie pomógł jak ten o kim piszesz !I cieszę się ze tu pracuje , bo teraz Ja sprzątam po Mistrzach ? I powiem ze jestem =zdumiony ze Firma to akceptowała??Te komentarze negatywne to od osób pełnych frustracji , pseudo FACHOWCÓW którym dopiero życie dokopie ~Cóż !szkoda piany na takich ~~
zdjecie uzytkownika
ach te pytajniki... - 2015-07-20 12:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [emi - 2015-07-19 18:53:58]:
powiedz mi kolego emi a gdzie Ty sprzatasz i co? z tego co sie orientuje to wakat watem pogania i żadnego pistoleta ostatnio hochland nie zatrudnił...
zdjecie uzytkownika
nauczyciel polskiego od 30zł/h - 2015-07-27 16:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emi - 2015-07-19 18:53:58]:
niezła składnia EMI
zdjecie uzytkownika
Sw - 2015-07-29 14:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak zwolniłem sie sam co więcej firma chciała mnie zatrzymać . Poziom twoich wypowiedzi świadczy właśnie o ludziach którzy teraz tam pracują . Nie ta klasa pH co kiedyś :)
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-07-30 12:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Sw rozumiem, że możesz coś więcej opowiedzieć na ten tamat, jak to było kiedyś.. może troche zmieniły się warunki, ale chyba nie na gorsze z tego co mi wiaodmo chyba nie można narzekać na nich, bo dostajesz benefity i z urlopami też nie ma żadnego problemu tak naprawde jednak, wiec to raczej na plus jest.
zdjecie uzytkownika
uzii - 2015-08-25 12:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z Hochlandem Baranowo??? Bo coś cicho ostatnio , wie ktoś co się stało??
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-08-29 15:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co się miało stać z Baranowem ja o tym nic nie wiem @uzii, wydaje mi się, że działają normalnie, nie ma w internecie żadnych informacji na ten temat, więc nie powinni mieć nadal normalnie pracować, ale też z drugiej strony nie zatrudniają nowych pracowników do firmy, wiec moze coś jest na rzeczy...
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2015-09-10 19:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że zwolnili szefa wszystkich szefów ze Szczecina.To teraz niech sie wezmą za jego przydupasów z każdego działu zaczynając od magazynu ;-)
zdjecie uzytkownika
FASAtor - 2015-09-26 15:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A maja w tym Hochlandzie takie litewskie prymitywy, które doprowadzają ludzi do nerwicy o nazwie ARU?
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-09-28 18:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem własnie, że firma zrobiła krok naprzód i teraz będą rekrutować widze na stanowiska jako przedstawiciel handlowy i w Warszawie i w Legionowie, a ogólnie warunki nie są złe, bo w obowiazkach jest realizacja zadań sprzedażowych indywidualnych i zespołowych głownie no i budowanie długofalowych relacji biznesowych i profesjonalna obsługa klienta.
zdjecie uzytkownika
redondo - 2015-10-02 23:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehehe Michał nice try:)
zdjecie uzytkownika
... - 2015-10-03 16:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Myślałem że Hochland to poważna firma. Byłem na rozmowie, rekruter powiedział że niezależnie od wyniku dadzą odpowiedź. Nie mam pretensji że się nie dostałem, widocznie byli lepsi. Tylko jeśli nawet nie stać Was na wysłanie maila o wynikach rekrutacji, to nie obiecujcie tego ludziom.
zdjecie uzytkownika
Morfeusz - 2015-10-15 23:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że nadal szukają. Np Płońsk jak sytuacja teraz kształtuje się w hochland? Jakie szansę rozwoju awansu?
W
zdjecie uzytkownika
maksik - 2015-10-29 00:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Morfeusz wydaje mi się, że te oferty pracy już są nieaktualne, a szkoda, bo jednak fajnie by było znaleźć zatrudnienie w tej firmie. Zwłaszcza że rozmowa kwalifikacyjna przebiega u nich pozytywnie. Słyszałem ostatnio, że do zarobków są teraz naliczane jakieś premie, ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
max - 2015-10-31 19:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że są jeszcze vacaty , i ze sa bardzo pozytywne zmiany w sprzedaży ?
Czy ktoś wie jakie są warunki finansowe ?Czy są jeszcze rekrutacje na południu ?Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kleks - 2015-11-02 19:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wciąż wisi ogłoszenie na dolny śląsk, więc pewnie i etat wolny.
zdjecie uzytkownika
Ogi - 2015-11-18 03:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedyne ogłoszenia jakie teraz znalazłem od hochland to przedstawiciel handlowy, ale szukaja w trzech lokalizacjach - Myślenice, Jelenia Góra oraz Bielsko-Biała. W sumie to sam zastanawiam sie, czy nie zaaplikowac, nie wyglada to tak źle. Mam jednak pytanie, jak tu jest z baza klientów, w sensie, czy jakas zapewniaja i jest ona aktualna, czy trzeba miec własną?
zdjecie uzytkownika
cebulka - 2015-11-20 11:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ogi myslę że firma ma swoją jakąś bazę już, chociaż wiemy jak powinien działać przedstawiciel.ale za to już zapewniają programy emerytalne ciekawe
zdjecie uzytkownika
Rozczarowany.. - 2015-11-20 19:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak sie idzie na rozmowę, poświęca swój cenny czas to sie oczekuje informacji zawrotnej, czyz nie? Pamiętajcie drodzy rekruterzy firmy hochland ze to działa w dwie strony - nie tylko kandydat ma zrobić dobre wrażenie, ale przede wszystkim wy. Zdecydowany minus ze brak odpowiedzi po rozmowie.
zdjecie uzytkownika
pizio - 2015-11-22 15:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Rozaczarowany.. odpowiadaja pewnie tym osoba ktorymi sa zainteresowani nic dziwnego jezeli ci nie odpisali widocznie nie selniles ich kryteriow
zdjecie uzytkownika
Rozczarowany - 2015-11-22 20:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To niech nie obiecują ze dadzą odpowiedz bez względu na podjęta decyzje. Dla mnie to brak szacunku. Proste..
zdjecie uzytkownika
tog - 2015-11-24 18:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest bardzo duża firma, samych przedstawicieli poszukują obecnie czterech, więc i kandydatów było mnóstwo, ja im się nie dziwie że odpowiadają wybranym.
zdjecie uzytkownika
Hoh - 2015-12-14 18:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio szukali w Kazimierzu na HR. Jest to jeszcze aktualne?
zdjecie uzytkownika
nitk - 2015-12-14 22:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DObre osoby odeszły więc jak po pracujecie tu 3 miesiące i zarobisz samą podstawę to sam się zorientujesz że Wymagania mają a kasy nie dadzą.
zdjecie uzytkownika
gfgfgfgf - 2015-12-14 22:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Hoh niestety w Kazimierzu nie ma juz aktualnie ofert pracy, ale widzialem ze szukaja nadal przedstawiciela handlowego miedzy innymi w Jeleniej Górze..
zdjecie uzytkownika
acn - 2015-12-27 04:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gfgfgfgf w ogóle żadna oferta pracy nie jest teraz u nich aktualna. Kiedyś to szukali przedstawicieli handlowych, a ostatnio cisza, wiadomo czy coś będzie? Dzięki
zdjecie uzytkownika
kasent - 2016-01-04 00:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [acn - 2015-12-27 04:29:27]:
ofert są piszecie głupoty, faktycznie atmosfera zespołów fajna, premia rożnie, ale HR ma wiele do życzenia, niestety bardzo słaba komunikacja od nich ?Zresztą widać że nie mają pojęcia o handlu, a Regionalny który mnie rekrutował ..............dramat ! po piśmie jakie wysłali , szefostwo same i Hr będą sobie sprzedawać .
zdjecie uzytkownika
bohun - 2016-01-04 03:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@acn rzeczywiśćie ostatnio nie pojawiła się żadna oferta pracy. Widocznie wszyscy są zadowoleni z atmosfery jak i podwyżek w firmie. Ciekawe tylko jakie są benefity.
zdjecie uzytkownika
majak - 2016-01-07 18:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest u nich oferta pracy jako Partner HR – doradca sprzedaży. Tylko, że tutaj trzeba mieć wykształcenie wyższe na pewno no i doświadczenie min 3 lata.
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2016-01-07 22:21:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie szukają sześciu PH, rzeczywiście "wszyscy są zadowoleni" jak tylko znajdą pracę gdzie indziej...
zdjecie uzytkownika
dbdbdbdbdb - 2016-01-08 10:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gfgfgfgf - 2015-12-14 22:08:12]:
Ale chyba tutaj nie chodzi o odpowiedź wszystkim kandydatom, którzy tylko wysłali maile. Chodzi o to, że obiecano odpowiedź osobom, które poświęciły swój czas na przyjazd do nich i dobre zaprezentowanie się, więc potraktowały Hochland z szacunkiem.
zdjecie uzytkownika
kizon - 2016-01-09 21:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra ale takie pytanie, gdybyś przeprowadzał rekrutację i miałbyś kilkudziesięciu ochotników na jedno stanowisko to każdemu byś odpowiadał. Pewnie im się nie opłaca.
zdjecie uzytkownika
ZORK - 2016-02-07 21:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kasent - 2016-01-04 00:04:22]:
BYŁEM NA REKRUTACJI OSTATNIO JAKIŚ GOŚĆ GRUBY MNIE REKRUTOWAŁ Z OSOBĄ HR , CO BYM NIE WYMYŚLIŁ TEN KUPIŁ WSZYTKO ,WIEDZĘ MA SUPER:) PIWO SPRZEDAWAŁ CZY COŚ , WIDAĆ STANDARD BYM PODNIÓSŁ .JEDEN PH MI MÓWIŁ ŻE NALOTY ROBI BEZ ZAPOWIEDZI I ŻE CIĘŻKO Z PREMIĄ ,MOŻE DOBRZE ŻE TAM NIE JESTEM.
zdjecie uzytkownika
tanche - 2016-02-07 21:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
absolutnie masz rację @dbdbdbdbdb. nawet nie chodzi o telefon, wystarczyłby uprzejmy mail, zostawiałby miłe wrażenie. widocznie nie mieli na to czasu. aplikowałeś na ph?
zdjecie uzytkownika
dominik - 2016-02-09 21:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tanche - 2016-02-07 21:44:02]:
na nic innego ,myślę , że nie mógł za bardzo aplikować bo i na nic innego nie przyjmują. W tej chwili jedyne stanowiska są dla przedstawicieli handlowych wolne
zdjecie uzytkownika
DJ - 2016-02-11 23:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [analityk - 2015-06-25 15:10:25]:
Prawda szkoda tak fajnej firmy i tej atmosfery która panowała i tak mija już dwa lata jak to się mówi z "dużej chmury mały deszcz" , a i HR dziś pozwolił odejść kolejnemu doświadczonemu PH ,
zdjecie uzytkownika
byly - 2016-02-12 00:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DJ - 2016-02-11 23:50:34]:
Masz rację pracowałem tu jakiś czas temu. Nikt nie pyta dlaczego odszedłem , a raczej woleli pytać przez kogo?Odpowiadam -podstawa słaba system premiowy żaden, kolesiostwo Danon i dr KC wielkie rozczarowanie .Hr mega słabe zamiast spierać to szuka afery.A szefowa -nawet nowi mówią bez uśmiechu nikomu dzień dobry nie odpowie , widać nie dla ludzi ?Szacunku 0 , ktoś odszedł?Pewnie nie ostatni , wiem bo mam kontakt :)Gdyby nie atmosfera w zespole nie było by ICH więcej.
zdjecie uzytkownika
las - 2016-02-12 11:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byly, to dziwne, że Hochland płaci słabą podstawę, nie mówiąc już o braku dobrego systemu premiowego. Według mnie firma powinna docenić pracowników, jednak są wielką firmą i zarabiają majątek.
zdjecie uzytkownika
lkjh - 2016-02-14 17:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zupelnosci sie z Toba zgadzam @las..ale w sumie to nie szukaja teraz pracownikow mimo ze nawet jakis czas temu poszukiwali na stanowisko przedstawieciela handlowego
zdjecie uzytkownika
kli - 2016-02-16 09:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam! Na samym wstepie pragne podziekowac Firmie Hochland za wspanialy program i wyjazd z tym związany. Miejsce i organizacja wspaniała -dziekuje w imieniu swoim jako klientka i dystrybutora.Jednak chcialam zwrócić uwage na zachowanie brak jakich kolwiek zasad dobrego wychowania oraz standardów ponizej ktorych część Panów nie zaznajomila sie.Awantura i pijanstwo w samolocie(przez caly pobyt również) gdzie w Etiopi chciano ladowac i wysadzic Panow z wschodu , pijanstwo i zajmowanie sie soba nie klientami bylo normalnoscia??Licze ze nowe Władze zainteresuja sie i zapytaja uczestników wyjazd o zdanie na ten temat , my Klienci zapraszamy? Dla nas motywacja i wyjazd byl wspaniały i jak Państwo wiecie z innych Firm korzystamy?prosimy o kolejne ale z osobami decyzyjnymi i na poziomie zgodne z etyka . Pozdrawiam Klientka
zdjecie uzytkownika
miłośnikserów - 2016-02-16 17:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
z forum wynika, że w firmie nie jest aż tak źle @byly atmosfera czasem to nie wszystko w firmie, a o premie cóż wystarczy się postarać, jeśli będą jakieś rekrutacje na pewno składam papiery
zdjecie uzytkownika
xo - 2016-04-06 11:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miłosnikserów, możesz się rozczarować ponieważ mój znajomy pracuje w Hochland i sam mi to powiedział że do nich rekrutacje baaardzo rzadko się odbywają. Co za tym idzie jest naprawdę dobra atmosfera.
zdjecie uzytkownika
hygt - 2016-05-06 12:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xo to chyba prawda bo nod dawna nic sie nie pojawilo

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hochland Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert