Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hochland Polska

Pracowałeś w firmie Hochland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KTOŚ - 2014-11-04 22:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [uzii - 2014-09-06 22:23:42]:
Kiedyś była to świetna rozwijająca się firma zarządzana przez mądrych oddających serce i czas fachowców. Dziś ekipa dyletantów i karierowiczów dojada resztki po tamtych sukcesach żeby za chwilę się spakować i umyć ręce. Jeżeli potrafisz świetnie się podlizywać , grać głupka przed swoim szefem , kupować wyniki u klientów bez względu na koszty to to miejsce jest właśnie dla Ciebie!
zdjecie uzytkownika
uzii - 2014-11-05 10:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [KTOŚ - 2014-11-04 22:04:44]:
No per Pana/Pani muszę się z Tobą zgodzić w 100% , bynajmniej jednak ja nie szukam pracy w tej firmie , ja tylko udzielałem małej wskazówki niejakiemu interesantowi. To o czym piszesz jest mi bardzo dobrze znane - poznałem to na własne oczy , słyszałem niejedno i mógłbym napisać na tym portalu dosłownie kronikę o realiach pracy w tej firmie lecz po wielu przemyśleniach dotarło do mnie , że wylewanie żółci na tego typu stronach to syzyfowa praca bo jest tak jak mówisz , odpowiednie figury dojedzą co trzeba aż się utuczą a przy tym jeszcze obsadzą rodzinkę a potem pewnego dnia znikną - uciekną pierwsi jak szczury z tonącego okrętu , ale przy tym wszystkim jak to zwykle jest ucierpią zwykli pracownicy którzy przez lata ciężką pracą swych rąk dawali z siebie wszystko , oni zapłacą za błędy tych decydentów .
zdjecie uzytkownika
serowar - 2014-11-05 23:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też szukam - 2014-10-06 18:37:45]:
szukasz pracy w hochland, zgłoś się tutaj: http://workexpress.pl/
Kariera przed tobą stoi otworem
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-11-07 18:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no mi nie tylko zależy na karierze, ale też na dobrym i adekwatnym do pracy i obowiązków wynagrodzeniu, więc napiszcie czy to też jest w porządku w tej firmie u nich. Chce teraz zmienić pracę, stad te pytania i na kwestii finansowej zależy mi najbardziej w chwili obecnej, bo mi córeczka urodziła i to dlatego.
zdjecie uzytkownika
Kieran - 2014-11-23 15:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zaczęła świetnie prosperować i jest naprawdę znana na rynku i już dorwały się do niej nieodpowiednie osoby. Jak to w świecie zawsze bywa. @edek juz składałeś CV do nich? Bo w Twojej sytuacji to pewnie nie czekałeś na odzew
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-12-08 14:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jakie niby nieodpowiednie osoby się do niej dorwały? masz na myśli tutaj kogoś konkretnego? czy chodzi Ci o szefa, jakiś zarząd i w ogóle skąd masz takie wnioski, pracujesz tam u nich? napisz koniecznie jak to wszystko wygląda jak masz pojecie o tym, dobra? pozdrawiam i czekam na informacje nowe!
zdjecie uzytkownika
maru - 2014-12-08 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie sa roznie dlatego chcialbym zweryfikowac informacje o ktorych piszecie...czy moge liczyc na przyklady? wyslalem cv i chcialbym wiedziec czego moge sie spodziewac. A napiszcie czy szef potrafi dostrzec potencjał, i tak pokierować, by wykorzystać wszystkie mocne strony i jednocześnie udoskonalić słabe?
zdjecie uzytkownika
karol2 - 2014-12-10 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeżeli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to ta placówka wypadła bardzo słabo (to było jakiś czas temu więc nie powiem jak jest teraz). Z HR był stażysta (nie wiadomo jak długo był już na zleceniu), bardzo zarozumiały. Pominę brak mapy dojazdu w mailu co jest standardem w firmach szanujących czas potencjalnych pracowników. Na rozmowie kwalifikacyjnej ten bardzo młody Pan bardzo wyraźnie starał się pokazać, że robi łaskę, grał cwaniaka, ale gdy przyszło do rozmowy o stanowisku to już nie miał za wiele do powiedzenia. Jeszcze nie byłem na rozmowie, w której HRowiec zniechęcał swoją postawą potencjalnego pracownika.
zdjecie uzytkownika
LOL - 2014-12-12 18:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Aplikowałem ostatnio do tej firmy na stanowisko specjalistyczne, zostałem zaproszony na rozmowę. Chociaż siedzę już 11 lat w zawodzie pan kierownik działu spoglądając na moje CV ku mojemu zaskoczeniu zastrzelił mnie stwierdzeniem na wstępie, że nie jestem tym za kogo się podaję na papierze i nie posiadam podstawowej wiedzy. Ewidentnie pan kierownik zapoznawał się z moim CV przy mnie i skomentował to po swojemu lub firma obrała sobie taktykę rekrutacji poprzez dyskredytację aplikanta. Drodzy państwo w firmie Hochland -szanujmy swój czas i analizujmy nadesłane dokumenty, wierzcie mi, że nie jesteście jedynymi pracodawcami na rynku i pierwsza selekcja kandydatów na dane stanowisko powinna być wykonana przed rozmową kwalifikacyjną. Pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem, żenujące.
zdjecie uzytkownika
cotojest - 2014-12-14 16:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechałem do Kaźmierza na rozmowę. Tutaj uwaga, jak zapraszacie na rozmowę to wysyłajcie rozkład autobusów! Nie każdy mieszka na wsi! Po przybyciu okazało się, że wymagania w ogłoszeniu to pic na wodę, były kompletnie nieadekwatne. Personalny spojrzał na CV bo chyba pierwszy raz je na oczy widział, przeczytał i podziękował. Szukają na śmieciowe takich co się boją odezwać.
zdjecie uzytkownika
wielki Maniek - 2014-12-22 10:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szanowny panie administrator,gdzie jest wcześniejsza opinia od wielkiego Mańka??????
zdjecie uzytkownika
vs wielki Maniek - 2014-12-22 23:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Takie rzeczy to tylko w Hochland Polska!Oto historia jak zakład w Baranowie,wizytówka nawet Europy został doprowadzony do niebytu rynkowego.Fenomen o tyle,że wszystko odbyło się pod szyldem i okiem, rzekomo solidnego niemieckiego metalu jakim jest Stal???!!!
Cały proces, szczególnie intensywnie rozpoczęto w 2008r.przy okazji wykrzesywania,rzekomo drzemiącego,niewykorzystanego potencjału w tym zakładzie.Całość prowadził(cała reszta,niekoniecznie przeszkadzała)jeden z najlepszych fachowców(w tym w AG),wg.niektórych z powszechnie znanymi(w tym HR) "problemami osobistymi",natury ułomnej i przewlekłej.Fachowiec bardzo zaangażowany i pracowity,skoro pracę,często rozpoczynał w pierwszych godzinach rozpoczynających dobę,nierzadko w towarzystwie białych myszek,bo o tej porze na zakładzie z reguły nie ma żywej duszy,szarych myszy też,bo deratyzacja i dezynfekcja jest skuteczna.Z całym swym kunsztem,zamiast wabić podniebienia konsumentów,sukcesywnie i skutecznie je drażniąc-zniechęcając do kupowania..Wszystkich przeszkadzających,skutecznie wymiatano.Ta metoda szczególnie pasowała pupilowi metalowemu,wypełniając zadufaną wirtualną operacyjność,która za pomocą długich wąskoszyjnych macek opanowała całą organizację,usprawiedliwiając niepowodzenia globalnym kryzysem ekonomicznym o długoszyjnym zasięgu dotykającym,rzekomo Polski sektor mleczarski po dziś dzień.Wykorzystując moment porykiwania rosyjskiego niedźwiedzia, wymówkę bóli Migrenowych i pod osłoną Mazurskiej nocy letniej udało się, zmiękczyć i skruszyć nawet solidną niemiecką Stal.Nawet dzielny Laki Luk nie zdołał odwrócić tego procesu,bo rok to zdecydowanie za krótko.Wszystkim zainteresowanym ciekawych refleksji,bo najwyraźniej- wilk syty i owca cała,skoro nie ma rozczarowanych całą sytuacją...!!??Powodzenia
zdjecie uzytkownika
w sprawie wielki Maniek - 2015-01-06 22:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
...zapomniano też dodać, że to główny bohater afery o podłożu leperowskim, i że oprócz wybitnych cech osobowo-zawodowych, drzemie w nim demon i koneser szatańskich walorów...!!!
więc szanowni kandydaci,jeśli posiadacie takie walory, lub/i wszystkie wcześniej wyżej wymieniane lub/i typu Szczególnie Wrednej S..i; szczególnie umiejętności niemo-wazeliniarsko-liżące, to walcie jak w dym, a z pewnością Wirtualna Operacyjność z kliką w mroku Mazurskiej nocy letniej-to doceni,
a kandydaci solidni i wartościowi-szkoda czasu i zdrowia, bo i tak zweryfikują Was w ramach filtrująco-czystkowych systemów operacyjnych...!!!
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-01-25 22:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Chcę ubiegać się na stanowisko Ph w Wrocław, ale mówiono mi że rekrutacja to pomyłka, Regionalny słaby bardzo - MIERNIKIEM PRZYJĘCIA JEST PODOBNO ABY BYĆ SŁABSZYM OD KIEROWNIKA??Co się dzieje na tym regionie ze ludzie się zwalniają ,mówią ze to z jego powodu ??Proszę o info czy warto startować ??
zdjecie uzytkownika
wróżka - 2015-01-26 00:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kandydat - 2015-01-25 22:58:40]:
lepiej poszukaj sobie czegoś innego nie warto nikt niczego Cie nie nauczy a Kierownik dobrze słyszałeś słabiutki
zdjecie uzytkownika
ŻYCZLIWY - 2015-01-26 00:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
coś jest na rzeczy od roku sklepy podupadły , słaby serwis ,wymiany, regionalny do sieci sklepow nie jeździ a i ludzi źle traktuje
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-01-26 21:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich,
na jaką kasę można liczyć jako PH? ile podstawy i jakie premie?
zdjecie uzytkownika
postronny obserwator - 2015-01-31 22:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te Życzliwy, rzeczywiście coś jest na rzeczy. 3 komentarze w ciągu 1,5h jasno dają do zrozumienia jak bardzo są obiektywne... (napisane przez 1 osobę lub team)

kandydat - 2015-01-25 22:58:40
wróżka - 2015-01-26 00:01:22
ŻYCZLIWY - 2015-01-26 00:25:37
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-02-02 23:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [wróżka - 2015-01-26 00:01:22]:
zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjna. 20 minut odpowiadania na pytania. odpowiadalem glupoty na temat rynku a oni wszytsko potwierdzali. jak tak wyglada wiedza kierownikow tej firmy to ja dziekuje. ludzie sie tam za czesto zmieniaja
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-02-05 10:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Widać pan rekruter poległ bo teraz randstander rekrutuje. Btw też byłem na rozmowie, najpierw był test, który pan kierownik skomentował, że byli tacy co pierwszego zadania nie zrobili. Jak się pisze bzdury w ogłoszeniu rekrutacyjnym byle ludzie się nie wystraszyli to tak jest. Trzeba było pisać co ma kandydat umieć no chyba, że nie wiecie. Test i wymagania w ogłoszeniu nie pokryły się. Mimo, że zrobiłem cały test to podważano moje kompetencje. Głównym tematem rozmowy była kwestia dlaczego wiem czego chcę. Nie wiem o co chodziło, ale rozmowa rekrutacyjna była dziwna.
zdjecie uzytkownika
tymonek - 2015-02-06 15:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie, też mi się wydaje, że najpierw na dzień dobry dostaje się taki test do wypełnienia i jak sądzę, to w tej branży jest już standardem tak naprawdę. Powiedzcie jeszcze jak sprawa wygląda jeśli chodzi o zatrudnienie, bo nie mam już tutaj dobrych ofert pracy, a nie wiem czy na takie fizyczne stanowiska tez zatrudniają?
zdjecie uzytkownika
marchew kabaczek hop - 2015-02-20 19:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no w sumie to raczej macie rację, to dobrze że są takie testy bo przynajmniej już na tym etapie firma dba o swój poziom usług.jednocześnie boję się że mogę nie zdać takich testów bo nie wiem za bardzo się spodziewać... macie jakieś porady i wskazówki jak poradzić sobie u nich na takich testach i egzaminach?
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-03-02 18:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marchew kabaczek hop - 2015-02-20 19:00:27]:
Jeżeli bardzo chcesz je 'zdać' to możesz ściągać, bo zostajesz sam. Jednak nie polecam tej praktyki, wole pisać co umiem, ewentualne braki mogę nadrobić w trakcie pracy. W takich testach musisz pokazać swoją mocną stronę, nie musisz wzorowo wypełnić całości, nikt nie jest doskonały, a jak jest to nie idzie do pracy na podrzędne stanowisko. Czy 'firma dba o swój poziom usług'? Nie powiedziałbym. Tak jak pisałem wyżej, test jest jakimś zlepkiem przypadkowych pytań, które kierownik działu sobie wymyślił i to bez uzgodnienia z panem rekruterem. Wymagania z ogłoszenia i test to dwie różne sprawy, a rozmowa to jeszcze inna bajka.
zdjecie uzytkownika
dawido - 2015-03-07 17:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hochland to bardzo popularna marka serów w naszym kraju, jest co prawda może trochę droższa od konkurencji, ale za to smaczniejsza moim zdaniem. Z tego co widziałem poszukują Przedstawicieli Handlowych. Możecie coś więcej napisac o warunkach, bo w ogłoszeniu podali same ogólniki, co to za niezbędne narzędzia, atrakcyjne wynagrodzenie oraz bogaty pakiet świadczeń socjalnych?
zdjecie uzytkownika
karlo - 2015-03-23 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawia mnie ten sposób rekrutacji.. nie chce mi się wierzyć że tak znana firma nie posiada kompetentnych kierowników czy rekruterów sprawdzających wiedzę. przy jakim stanowisku dawali ten test. powinny moim zdaniem być jeszcze testy jakieś manualne. A warunki o które pytacie to chyba najlepiej poznać po decyzji firmy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Hochland Polska?
Zadaj pytanie