Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsalnet

Pracowałeś w firmie Konsalnet i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Biber - 2014-05-02 23:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poza tym firma ma całkiem uznaną markę więc może dlatego nie cofnęli certyfikatu? Trochę to dziwne - przyznaję, ale coś głębszego za tym musi być.
zdjecie uzytkownika
biko - 2014-05-14 19:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za dużo tu z Waszej strony pocisków wobec Konsalnetu, żeby w ogóle brać ich pod uwagę przy wyborze pracodawcy
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-23 18:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, a jak się pracuje w warszawie na sortowni?, ktoś tu jeszcze wchodzi?
zdjecie uzytkownika
biko - 2014-06-24 19:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie że konsalnet ma się co raz gorzej, a tu ofert pracy od nich jest obecnie chyba i na całą Polskę
zdjecie uzytkownika
TMS - 2014-06-30 10:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsza firma w jakiej pracowałem na terenie województwa warmińsko-mazurskiego. Nie dość, że brak organizacji był porażający, gdyż dojeżdżając do pracy 40 km (w jedną stronę) mogłeś się dowiedzieć, że jej nie ma bez jakiegokolwiek wcześniejszego poinformowania (chociaż dni pracy były umawiane wcześniej), to stawka godzinowa została obniżona od wartości, która została wcześniej umówiona i tak samo było ze zwrotem za paliwo. Podsumowując -( usunięte przez administratora ) Serdecznie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
biko - 2014-06-30 15:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TMS - 2014-06-30 10:58:19]:
no to jak ich poziom organizacji dalej będzie stał w tym miejscu to to samo prędzej czy później walnie
zdjecie uzytkownika
hajko - 2014-07-12 16:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli tak jak ktoś wcześniej wspominał. Brak organizacji i wyobraźni... jeżeli to działa w taki sposób w jaki opisują to użytkownicy tego forum to albo to samo wszystko walnie albo ktoś z włądz się zainteresuje wreszcie tą działalnością
zdjecie uzytkownika
tak tak - 2014-08-04 15:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2013-06-28 08:35:02]:
To nie komuna , nic za darmo ......
TYLKO SIŁA ROBOCZA DARMOWA ?
To jest typowe myślenie pseudo - kapitalistów = wyzyskiwaczy.
Nie martwcie się i wam skończą się jelenie i woły robocze.
zdjecie uzytkownika
kombo - 2014-08-09 14:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tak tak - 2014-08-04 15:53:58]:
konsalnet jest obecnie największą firmą ochroniarską w naszym kraju, więc jeżeli uważasz , że warunki jakie ona zapewnia swoim pracownikom są poniżej wszelkiej krytyki to pomyśl w jakich warunkach pracują ludzie w innych firmach w tej branży - a nie narzekają tak jak Ty. Oczywiste jest, że ochroniarze nie dostają niesamowicie wysokich pensji i nie mają komfortowej pracy, ale idąc do pracy w ochronie większość osób zdaje sobie z tego sprawę. Gdyby chcieli robić kariery to poszliby na prawo lub medycyn . Ale poszli do ochrony i wiedzą, że Konsalnet zapewnia głównie pewną stabilność zatrudnienia swoim ludziom ( 25 tysiącom ludzi) dzięki ponad 3200 obiektom ochranianym fizycznie czy też 40 tysiącom obiektów na których montowali monitoring. Bo oczywiście ta firma po za standardową ochroną osób i mienia zajmuje się również montażem monitoringu i obsługą gotówki (na przykład chodzi tutaj o konwojowanie )
zdjecie uzytkownika
Skin - 2014-08-11 21:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Haha. Kiedy widzę komentarze pisane przez koordynatorów wzgl kierowników czy innych to mogę powiedzieć tylko haha. O jakiej stabilności mówisz? Ja pracowałem tam tymczasowo i wiem jaką ,,stabilność'' mają ci ludzie. Praca stojąca 11-13 godzin 5-6 dni w tygodniu na umowie zlecenie. Chorujesz-zdychaj z głodu. Stawka śmieszna jak za taką robotę. 0 życia prywatnego. To tyle jeżeli chodzi o opinie przeciętnych ochroniarzy pracujących tam 2-3 lata. A teraz moja opinia jako pracownika tymczasowego. Prawdopodobnie na rozmowie kwalifikacyjnej naopowiadają ci cuda niewidy, stały obiekt w pobliżu miejsca zamieszkania, grafik na 1-2 tygodnie w przód, zwroty za bilety itp. Rzeczywistość? Przez 3 miesiące pracy nawet nie powąchałem grafiku, w najlepszym wypadku wiedziałem jak stoję z pracą na 2-3 dni do przodu, w najgorszym- telefon o 19 wieczorem mówiący że jutro na 9 mam się stawić na obiekcie bo jakiś ty zalał się w trupa i nie może nawet ruszyć palcem. W teorii w takich przypadkach koordynator rzuca ci gadkę typu-no to za dyspozycyjność pan sobie doliczy 2-3 dyszki, ale to jest tylko kolejny kit który ci wciskają po to żebyś stawił się jutro do pracy. To samo tyczy się zwrotów za bilety. Kij w to że mieszkam w warszawie i dojazd do łomianek to dla mnie jakieś 30 dychy wydatku w ciągu tygodnia. Gdy mówię że nie mogę że w taki sposób to ja tyram za 6 zł za godzinę koleś mówi- spokojnie zwracamy za bilety ale to po prostu kolejny kit. I tu dochodzimy do obiektów ,,W pobliżu miejsca zamieszkania" nie wiedziałem że mówiąc to mieli na myśli ogólnie warszawę tzn. mieszkasz w warszawie (w moim przypadku bemowo) to dojazd np. do wawra nie sprawi ci problemu no bo to w końcu też warszawa nie? Chyba nie muszę tego mówić bo można się tego domyśleć ale o stałym obiekcie też można zapomnieć.
zdjecie uzytkownika
Ozib - 2014-08-12 21:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety tu sie zgodzę z nie którymi opiniami ze najgorsze są telefony ok.19 lub i pozniej ze nastepnego dnia trzeba isc tu albo tu bo ktos sie nie stawi bo jest zalany i to jest minus..
z doliczaniem za pojscie gdzies ze bedzie premia ze pojdzie sie itp. to jest niestety tez kit.
zdjecie uzytkownika
Skin - 2014-08-14 11:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dodam jeszcze że kazali mi zapłacić za UŻYWANIE służbowych ubrań. Widzę zresztą że w dalszym ciągu się ogłaszają więc apeluje do was ludzie abyście nie dali się zrobić tak jak ja.
zdjecie uzytkownika
KonRad - 2014-08-31 22:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KOT - 2014-01-10 18:03:20]:
Nażekacie , ja pracuję w konsalnecie a dokładnie w biedronce pilnuję , przepracuję 220 h i mam 1700 zł Ciulowy ochroniaż to ciulowa pensja , ja dostałem premie i zwiększyli mi stawke po 2 miesiącach pracy
zdjecie uzytkownika
mati7 - 2014-09-07 22:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Konsalnet to złodziejska firma. W kodeksie pracy pracodawca ma obowiązek zapewnić darmowe ubranie ,a przy oddaniu oni każą płacić !!!
zdjecie uzytkownika
hiszpan - 2014-09-09 09:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
konsalnet schodzi do rynsztoka z braku niewolnikow przyjmuje juz kogo popadnie nawet takich ktorych inne firmy sie pozbyly z takich czy innych powodow jesli chodz o obiekt to jeszcze obleci ale o konwoje to trzeba byc chorym aby takich przyjmowac no ale zreszta jak cos sie stanie to ten co przyjmowal i tak za to nic nie bedzie odpowiadal tylko zaloga co z takim jezdzi co do jazdy to tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzyjmowali z jazda kiepsko a cisna bo sie filmow naogladali a pozniej wisza po drzewach TRAGEDIA Z TAKA OCHRONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oferty Pracy odpowiedz
2014-09-09
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
  Lider w branży usług bezpieczeństwa, na rynku od 1994 r., posiadający 12 spółek zależnych i zatrudniający 25 000 pracowników, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje kandydatów do pracy na stanowisko:   Pracownik Ochrony - Poznań Miejsce pracy: Poznań Obowiązki: podejmowanie działań mających na celu zapobieganie powstawaniu strat zapewnienie be
zdjecie uzytkownika
konsalnet - 2014-09-09 20:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-09-09 20:43:14]:
konsalnet to bagno jeśli ktoś mówi,że 1700 zyla za 240godzin to superja mu mówię,że albo jest emerytowany policjantem albo trepem i nawet za 3 złocisze brutto będzie gibał bo takim zawsze jest za mało.Pracowałem w konwojach w bydgoszczy 300,350 godzin a tym złodziejom było jeszcze mało.Co z tego ,że zarabiałem jakieś tam pieniądze jak z dzieciakami się nie widywałem.Ktoś tam pisał o stabilizacji to farsa za byle błąd wywalali z roboty albi zmuszali by samemu się zwolnić.Mobbing to codzienność,podejmowane przez kierownika decyzjeto idiotyzm.A najlepsz jest to,że od zwykłego pracownika chcą zaświadczenie o niekaralności a dytektorem od konwoji w warszawce jest nijaki M.Górniak z torunia,fagas z wyrokiem sądowym za kupno i posługiwanie się fałszywym świadectwem maturalnym.Taki to jest KONSALNET super firma UBecka dla UBeków.Odradzam wszystkim którzy nie chcą babrać się w błocie.napisał bym dobitniej ale usuną.
zdjecie uzytkownika
54himem - 2014-09-11 14:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwię się!!!!!! Czy z Inspekcji Pracy nikt tych stron nie ogląda? Nie czyta? Składajcie Państwo chociaż anonimy do PIP, bo jak widzę 350 przepracowanych godzin i 1700 zł do wypłaty, to na miejscu Społecznych Inspektorów Pracy sam podjąłby kontrolę!!!!!!
zdjecie uzytkownika
jak - 2014-09-15 08:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na rozmowie o prace oferuja obiekty dalsze od miejsca zamieszkania;pozniej ma czlowiek klopot bo ci wpisze taki pacan jeden zdrugim ze odmawiasz oferty pracy na skirowaniu z up i cie wyrejestrowywuja normalnej pracy potrzeba a nie robienie za murzyna i wola niedlugo sami beda zasuwac po 300 godzin za te grosze szkoda slow na to badziewie isyw
zdjecie uzytkownika
jak - 2014-09-15 08:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na rozmowie o prace oferuja obiekty dalsze od miejsca zamieszkania;pozniej ma czlowiek klopot bo ci wpisze taki pacan jeden zdrugim ze odmawiasz oferty pracy na skirowaniu z up i cie wyrejestrowywuja normalnej pracy potrzeba a nie robienie za murzyna i wola niedlugo sami beda zasuwac po 300 godzin za te grosze szkoda slow na to badziewie isyw
zdjecie uzytkownika
Konsalnet - 2014-09-16 13:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma żerująca na Ludzkim nieszczęściu Obiekt Świnoujście-......... Nakładanie kar finansowych na pracowników bez jakiego kol-wiek uzasadnienia - bazująca na tym, iż żaden pracownik się nie odwoła - a kary po 500 z. Ludzie szanujcie się. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-18 19:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randze nie przyjmować się do tej firmy. Wygrali nowy obiekt na trzy miesiące,jest nim Nowe Muzeum Śląskie. Jest tam czysty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze. Dowódcy to zatrudnieni tyrani co mają w głębokiej du..ie ludzi. Dostali awans i obrośli w piórka. Szybko z tej firmy uciekłem i z tego obiektu. Pozbyli się najbardziej wartościowych ludzi którzy umieją pracować i są szanowani przez ludzi. Zostali potraktowani jak śmieci. Uciekajcie z daleka od obiektu Nowe Muzeum Śląskie, jak chodź jeden mnie posłucha to będzie sukces,bo to będzie uratowany jeden człowiek. Aha,nie da się u nich zarobić 1240zł za 168h,trzeba przepracować 200h żeby mieć 1680zł brutto.
zdjecie uzytkownika
wokus - 2014-09-21 02:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-09-18 19:09:03]:
to dziwne co piszesz, chyba że nie byłeś zatrudniony w Konsalnecie na umowie o prace, a z tego co wiem to właśnie taką umowę proponują swoim pracownikom w tej firmie. Oczywiście nie można zarobić więcej niż najniższa krajowa, ale to chyba ludzie zatrudnieni w ochronie wiedzą o tym najlepiej, bo tak jest wszędzie
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-15
Żródło: Gowork.pl
Czmoń
(wielkopolskie)
  Lider w branży usług bezpieczeństwa, na rynku od 1994 r., posiadający 12 spółek zależnych i zatrudniający 25 000 pracowników, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje kandydatów do pracy na stanowisko:   Pracownik Ochrony - Czmoń gm. Kórnik Miejsce pracy: Czmoń gm. Kórnik Obowiązki: zapewnienie bezpieczeństwa osób i mienia Wymagania:
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
człowiek z Gdańska - 2014-09-21 11:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kombo - 2014-08-09 14:59:21]:
Konsalnet to teraz wielka ściema. Ja pracuje w konwojach. Wiesz ile trzeba wyciągnąć godzin żeby zarobić np.: 3000 pln= 300h.Pracujemy od rana do nocy. Gdzie jest odpoczynek 12H? I co jest wszystko w porządku? Przestań bzdury wypisywać.Konsalnet dobrze stoi.Dlaczego są obcinane pensje?Ile mamy pracować 300,400,500 godzin w miesiącu.Zastanówcie sie zanim bedzięcie wypisywać takie bzdury,wy kierownicy ,dyrektorzy.Ja jestem z placówki Konsalnet konwój Gdańsk.Mnie nie oszukacie.
zdjecie uzytkownika
Szczecin - 2014-09-22 10:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś może jak wygląda sytuacja w Szczecinie na obiekcie Outlet Park ??
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x