Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Konsalnet

Opinie o Konsalnet

Pracowałeś w firmie Konsalnet i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bzyl - 2015-10-22 09:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W sobote mam rozmowe w Sandomierzu na jednostce wojskowej jak tam jest prosze o opinie jako wartownik
zdjecie uzytkownika
obserwująca - 2015-11-06 11:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracuję w tej firmie w Szczecinie dość długo . Jeśli ktokolwiek zastanawia się nad pracą w tej firmie to niech się porządnie zastanowi.Praca jak praca pracować wszędzie trzeba i nie powiem gdyby nie kierowniczka CDG-u w Szczecinie było by całkiem nieźle. Ciągły terror ze strony pani S.L. wprowadzony w firmie daje dużo do życzenia. Ciągłe poniżanie pracowników, ciągłe wyrywanie pieniędzy z rąk liczarzy bo szybko trzeba zaksięgować wpłaty, niestety pani S.L. widzi tylko czubek swojego nosa i nic poza nim martwi się tylko o siebie.Niestety jest to praca z pieniędzmi i nie można na ludzi wywierać presji. Szkoda że pan prezes tego nie widzi bo ładnie mydli mu oczy. Nie raz rozmawiając przez telefon ładnie się ,,wybiela,, i obgaduje innych aby tylko bronić siebie. Od kilku lat w firmie nie było podwyżek, pracujemy za najniższą krajową. Od ostatniego czasu zabrali nawet dodatek na święta a dają go tylko tym co są wielodzietni. Ludzie nie są dowartościowywani ani doceniani.Żadnego szacunku, żadnego docenienia pracowników. A gdy ma przyjechać kontrola z Warszawy pani S.L. stawia wszystkich na nogi bo CDG musi ładnie wyglądać i musi być wszystko na swoim miejscu - szkoda tylko że na codzień tak nie jest. Pan Dyrektor Regionalny T.L. na spotkaniu obiecał że zebrania będą się w firmie z kierownikami odbywać co miesiąc a z pracownikami co trzy miesiące i ja się pytam gdzie te zebrania skoro od jego ostatniego spotkania minęło 7 miesięcy?! Obiecał również podwyżki i premie jak wydajność w CDG-u się podniesie i co?- ludzie stawali na głowie pracowali po 18 godzin dziennie zostając po nockach i przychodząc po paru godzinach znów do pracy aby tylko firma nie miała strat i co z tego skoro żadnego szacunku i docenienia pracowników w tej firmie nie ma. Może pan prezes zainteresował by się CDG-iem w Szczecinie. Od roku ludzie odchodzą bo mają dość ,,chorej,, sytuacji w CDG-u w Szczecinie dodam że to bardzo dobzi pracownicy a niedługo zostaną nieliczni. Mam nadzieję że pan Prezes czytając to co napisałam zastanowi się nad całą sytuacją bo kolorowo nie wygląda. Zamiast przychodzić do pracy z uśmiechem na twarzy ludzie przychodzą jak na skazanie.
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2015-11-07 09:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jak to jest ze osoba nazywa się menadżerem która nigdy nie pracowała w ochronie a ludzie z licencja zatrudniacie za 5 zł.???
zdjecie uzytkownika
hancza - 2015-11-09 21:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda tylko że tak mało informacji podają na temat pracy w firmie Konsalnet, bo jeśli chodzi o stanowisko pracownika ochrony to chcą chyba mieć pracownika który no nie wiem, siedzi czy stoi. No ale ma chronić obiekty handlowe, podobno atrakcyjna stawka no i premia, ale nie wiem na jakiej to zasadzie jest.
zdjecie uzytkownika
KAROL - 2015-11-10 19:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Secur - 2015-07-08 17:18:44]:
Firma beznadziejna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
rfgbhh - 2015-11-12 00:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hancza ciekaw jestem jakie tam dają wynagrodzenie na tym stanowisku, bo oferta wydaje się dosyc ciekawa
zdjecie uzytkownika
biko - 2015-11-14 16:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rfgbhh - 2015-11-12 00:57:43]:
kasa nie jest najgorsza ale nie licz na jakieś luksusy. Oczywiście nie najgorsze jak na te branże ...
zdjecie uzytkownika
dfsd - 2015-11-16 19:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wynagrodzenie u nivh jst na poziomie ok 2000 zł, wiec nie jest źle, a też premie są wiec można dorobić dodatkowo.
zdjecie uzytkownika
Franio - 2015-11-17 09:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma porażka.Pseudo menadżerowie dbają tylko i wyłącznie o swoją (usunięte przez administratora).Dostać umunorowanie to cud.
zdjecie uzytkownika
gruby83 - 2015-11-25 09:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiecie co piszecie i o czym rozmawiacie.Jesli CHCESZ pracujesz,jesli NIE to nara,tak od co.Podobno zmienil sie Dyrektor w regionie stolicy,czy ktos cos o tym slysdzal??????bo to chyba zwykly farmazon
zdjecie uzytkownika
gruby i łysy - 2015-11-27 22:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma jak praca w ochronie na umowe zlecenie za 6.50 czyli mniej niż baby w firmach sprzątających.
Polecam!
zdjecie uzytkownika
myszka - 2015-11-28 20:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka 9zł netto za godz sklepy Tesco wrocław , a 6,50zł na godz jest tylko w pierwszych trzech dnia szkolenia ,a wiec polecam KonSalnet na obiektach handlowych TESCO !
zdjecie uzytkownika
Konsalnet - 2015-12-02 16:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hancza - 2015-11-09 21:38:16]:
Ma być po kosztach, po trupach, byle jak , aby do przodu. Prezesom ma się zgadzać kasa, a reszta nieważna. Stawka jak to w ochronie, stanowiska kierownicze dla kolesiów, dupowłazów i konfidentów. Ogólnie młodym ludziom odradzam pracę w ochronie, mam licencję 15 lat, miało być pięknie, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szukajcie innej, bardziej ambitnej pracy, ochroniarz w Polsce, ten z agencji, to po prostu cieć.Zero przyszłości, rozwoju, chyba że lubicie wchodzić pod biurko bądź dobrze strzelacie z ucha. A propos chamskich kierowników, zjechać jak psa, nie warto za kilka zł na godzinę pozwolić zrobić z siebie szmatę do wycierania butów dla jakiegoś tępego buraka. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Młody ale bystry - 2015-12-02 17:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam w 100% !!! Przykład odział Siedlce-Węgrów-Sokołów Podlaski-Łochów.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-12-03 12:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie 3 lata , cały czas oszukiwali na pensji. Nawet teraz po odejściu nie potrafią dobrze wypisać Świadectwa Pracy . Dlatego idę do Sądu Pracy. Praca w tej firmie to porażka.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-12-03 16:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale teraz sytuacja firmy już przecież się chyba poprawiła? widziałem, ze szukają ludzi jako Projektant instalacji teletechnicznych czyli stawiają na specjalistyczne usługi.
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2015-12-03 20:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z tego iz ludzie pisza tu opinie,czy to cos zmieni?jest zle a jak cos chcesz od funkcyjnego to i tak ma cie w d... .
zdjecie uzytkownika
Rafixfrancuz333 - 2015-12-03 22:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie podoba mi się w tej firmie zajmowanie się koszykami przy kasach masakra w tym momęcie mogą sobie poczynać złodzieje następnie monitoring fatalny nie wspominając o atmosferze i narażaniu się na niebezpieczeństw,mam pytanie podpisałem papiery które już niby poszły do warszawy przepracowałem dwa dni i chce zerwać tą umowę po prostu już tam nie pójdę i tyle oleję ich sobie grozi mi coś za to? proszę o odp
zdjecie uzytkownika
45678 - 2015-12-13 21:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej widzialem ze mozna teraz aplikowac do nich miedzy innymi na stanowsiko regionalnego przedstawiciela handlowego ds. monitorowania w technologii GPS/GPRS
zdjecie uzytkownika
jozek - 2015-12-23 09:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest taki adwokat w gdańsku co wygrywa w całej polsce wszystkie sprawy o nadgodziny od konsalnet konwoj chłopaki z gdanska maja do niego numer telefonu
zdjecie uzytkownika
niewolnik - 2015-12-23 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex agent - 2015-10-08 21:05:37]:
Wyzyskiwacze jak wszyscy na święta dziady nawet po 50zł. nie dali.
zdjecie uzytkownika
gthyju - 2015-12-28 00:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej moze kogos z was zainteresowalby oferty pracy od firmy KONSALNET, w internecie pisali ze szukaja pracownika ochrony, magazyniera z uprawnieniami..
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-12-30 14:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopaki zadowala po 480 godzin kierownik nie zapytał nawet czy chcą, mogą wziąć nadgodziny, 4 miesiące pod rząd nie zgadzala mi się pensja, obiecywali opłatę składek od stycznia oczywiście nowa umowa tego nie przewiduje i zamiast tego w gratisie w umowie dostaliśmy stawkę "umowna" która mogą nam w każdej chwili zmienić uciekam stąd jak najszybciej nie polecam a ciuchy hmmm od czterech miesięcy nie mogę doprosic się koszul
zdjecie uzytkownika
Jasio - 2015-12-30 15:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moze ktos z gdanska da mi numer do tego adwokata bo wreszcie trzeba porządek zrobic, mysle ze pis zrobi z nimi pąrządek
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-01-01 20:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za ich pazernosc. Wyzysk I zle traktowanie wylecieli z Okęcia. Slusznie tak sie stalo I nie bez przyczyny.zasluzyli sobie na to. Firma ta to porazka.
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-02 12:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet na swieta nic nie dano pracownikom pracujacym po pare lat. Aby dostac
jakies pieniadze, trzeba bylo przedstawic pity calej rodziny. Bez pitow nie jestesmy juz pracownikami.Aby uniknac placenia skladek od zlecenia, kombinuja jak nas zalatwic - to zapłacą od punktu, to umowa bez podanej kwoty... - i tak sie nas zalatwi. Panie i Panowie prezesi opanujcie sie, zacznijcie traktowac nas jak ludzi! W koncu to my pracujemy na wasze gaże po calych dniach...i nocach...
zdjecie uzytkownika
grazia - 2016-01-02 22:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez za zwykla umowe zlecenie jak macie bo z tego co przeczytałam to tak wynika, rowniez dostaniecie pity11 przeciez pracodawca musi je wam do konca lutego wystawic
zdjecie uzytkownika
PAJĄK - 2016-01-05 08:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytane w "Sieci" cyt:."Dla Konsalnetu, który zatrudnia 22 tys. osób w całej Polsce, oddelegowanie 40 ochroniarzy do eskorty pochodu (Orszak 3 Króli) to niewielki wysiłek. Pracownicy na wyścigi wpisywali się na listęm bo udział w takiej imprezie to nie tylko atrakcja lecz i prestiż dodaje Pagon.... Fajnie jest potem pochwalić się przed rodziną czy znajomymi, że chroniło się ważnych dostojników kościelnych i państwowych biorących udział w paradzie.."
zdjecie uzytkownika
iii - 2016-01-05 13:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@grazia pewnie że jak jest umowa zlecenia to są i odprowadzane składki, o to się nie trzeba martwić. Cały czas pojawiają się u nich oferty pracy, ale głównie na pracowników ochrony.
zdjecie uzytkownika
J23 - 2016-01-11 23:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy oni są ponad prawem , oszukują na kasie za umowe zlecenie i nikt im niemoze zrobic
zdjecie uzytkownika
ziro - 2016-01-12 03:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@J23, przecież umowa zlecenie to nie przestępstwo, zresztą nie musisz jej podpisywać jesli nie chcesz. Może ktoś napisac w ogóle ile obecnie zarabia tu taki pracownik ochrony fizycznej, bo akurat poszukują.
zdjecie uzytkownika
J23 - 2016-01-13 12:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wstyd! dla tej firmyżeby czlowiek ze wszystkimi uprawnieniami, pozwoleniami na wszyskie rodzaje broni , zarabiał mniej niz normalny ciec w supermakecie , jeszcze na dodatek oszukują na kasie
zdjecie uzytkownika
zzet - 2016-01-15 11:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koniec z wyzyskiem , juz za głośno o tej firmie i jej polityce ,
zdjecie uzytkownika
bey - 2016-01-16 15:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co dokładnie masz na myśli @zzet bo ja nic nie słyszałem, a szukają teraz trochę osób na stanowiska np. pracowników ochrony fizycznej, mają o jakieś 15% lepsze stawki niż u konkurencji
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-01-18 18:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich! Mam pytanie i będę wdzięczna jeśli ktoś mi pomoże. Niedługo mam zacząć pracę na lotnisku Okęcie, oczywiście z Konsalnetu. Czy jest ktoś kto tam pracuje? Chętnie poznam opinie odnośnie warunków, ilości godzin, wypłat i atmosfery w pracy. Bardzo dziękuję :)
zdjecie uzytkownika
ygrek - 2016-01-18 20:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowa wszystko w swoim czasie się dowiesz.Ja nikogo nie chcę uprzedzać, bo każdy swoje wnioski może wyciągać. Z tego co kojarzę to jednak ostatnio sporo miejsc się pozwalniało.
zdjecie uzytkownika
roger00000007 - 2016-01-19 13:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WYNAGRODZENIE - ORHINALNY PUNKT ZAWARTY W UMOWIE:
1. Za wykonanie Usługi ZLECENIOBIORCY przysługuje wynagrodzenie według kwoty wzajemnie akceptowalnej, zależnej pd obiektu, na którym Usługi są realizowane i rodzaju Usług wykonywanych przez ZLECENIOBIORCĘ. O stawce ani słowa i należy przez to rozumieć, iż wypłatę i stawkę za godzinę pracy dostaniemy w zależności od humoru Pana Inspektora a pieniądze na uzusowienie Konsalnet dostaje. Dlaczego są takie umowy? Bo jest przekonanie, iż w ochronie pracują takie debile, kretyni i połmuzgi, iż podpiszą wszystko bez przeczytania i najlepiej "in balanco", i nestety to prawda. Znajda się tacy (emeryci mundurowi czy chłopki ze wsi), którzy zaakceptuja te beznadziejne warunki zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Stan - 2016-01-19 18:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [roger00000007 - 2016-01-19 13:33:36]:
Nie tylko "ze wsi". Wielu co się urodziło i wychowało w Warszawie, daje się robić w bambuko przez te pseudo firmy ochroniarskie i inne, że aż przykro patrzeć jak ich wykorzystują.
zdjecie uzytkownika
dkdkdkd - 2016-01-19 19:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję na recepcji, płaca bardzo niska, umowa zlecenie. Wypłaty terminowe czasami tylko spóźniają się o góra jeden dzień.
zdjecie uzytkownika
Zzet - 2016-01-20 10:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem czy te umowy zlecenia to jest robione prawnie ale to co oni robią to powinna sie zając nie inspekcja pracy a prokuratura
zdjecie uzytkownika
Zzet - 2016-01-20 10:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem czy te umowy zlecenia to jest robione prawnie ale to co oni robią to powinna sie zając nie inspekcja pracy a prokuratura
zdjecie uzytkownika
@(?) - 2016-01-20 16:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram cie zzet ,widze ze ludzie zaczeli głośno o tym mówic i pisac ,już raz koncesje im PIS zabrał
zdjecie uzytkownika
hops - 2016-01-20 20:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko. Szukam pracy i w sumie Konsalnet mnie zainteresował. Pracowałem na magazynie w kilku miejsach, warunki wszędzie inne. Chętnie dowiem się jak to wygląda u nich.
zdjecie uzytkownika
fifirifi - 2016-01-22 21:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cięzko mi powiedziec coś o samej pracy na magazynie, ale znajomy pracował jako ochroniarz, fajne było to ze mimo tego że jest lekko niepełnosprawny potraktowali go równo oraz dali umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
dek - 2016-01-27 10:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wierzę w umowie nie ma ani słowa za ile
może jest okreslone za dyżur ,a umowa nie doczytana do końca jak ktoś ma to niech ją przeanalizuje i opisze na forum będę wdzięczny i myślę ,że inni też.
zdjecie uzytkownika
grazia - 2016-02-01 14:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, przeciez na umowie zawsze masz podane stawke brutto a wiadomo ze netto to mniej wyjdzie,poza tym sa termine wypłaty na konto i zawsze grafik mozna sobie dopasować
zdjecie uzytkownika
sn - 2016-02-06 08:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa ze styczniowymi wypłatami nadaje się do sądu. Domagajcie się minimalnej stawki na umowie bo was zrobią bez mydła.
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-02-06 20:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez nadziejna firma
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa krótka ,podpisanie umowy zlecenie ,nizka stawka ,w sumie wszystko w pożądku . Problemy się zaczynają przy rozpoczęciu pracy.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
alek - 2016-02-06 20:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwolnijcie ptaka cwaniak niema pojęcia o pracy w ochronie tylko sie chwali jaki to cwaniak w wieśniackiej marynarce wyzysk ludzi oszukuja na kasie obecnie pracuje na tesco jelenia gora ale koncze z tym sprawe pujdzie do s... kradną ja udaje ze pracuje taka płaca
zdjecie uzytkownika
bozydar - 2016-02-06 20:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zasada jest prosta: oni udawają że płacą, wy udajecie że pracujecie :) A jak się menadzerek przypierdziela to krotka pilka wypominac im przekrety to sie zapowietrzaja

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Konsalnet!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert