Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Konsalnet

Opinie o Konsalnet

Pracowałeś w firmie Konsalnet i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
asssasin - 2015-04-30 13:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ojojoj - 2015-02-05 10:42:00]:
racja! te wszystkie kierownicze stanowiska powinny miesiąc pracować jak my na umowie zlecenie.
24 zmiany 12 godzinne w miesiącu 31 dniowym!!! to jest chore!!!
a odezwać się nie można, bo pada zapytanie "a to pani chce pracować czy nie?"
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2015-04-30 13:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam
zdjecie uzytkownika
kasia-wzka - 2015-05-01 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maloneq - 2015-03-09 11:09:38]:
tak to nie tylko warszawa ale i slask tychy
zdjecie uzytkownika
Bej - 2015-05-03 15:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje 3 lata w SOLID i nie narzekam :)))))
zdjecie uzytkownika
bagietka64 - 2015-05-14 19:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dowiedziałem się od kierownika że jest to zakład pracy chronionej a okazalo się że jest obozem pracy z przekrętami od początku .umowa o pracę na 40h tygodniowo ale musisz robić 200 godz w miesiącu lecz zapłacone masz za normę czyli w zależności od miesiąca od 168 do 192 h jak się upomniałem że to jest przekręt i to na moją niekorzyść to usłyszałem że robię do końca miesiąca bo nikt nie będzie się ze mną wykłócał o godz.pracy ,więc pożegnam się z tą firmą bez żalu i innym też to doradzam niech sami bakają po 200 h za 1249,50 na miesiąc mając dotacji za osobę ze znacznym stopniem niepełnosprawności ponad 2800 zł na miesiąc .
zdjecie uzytkownika
bagietka64 - 2015-05-14 19:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bagietka64 - 2015-05-14 19:19:16]:
dodam jeszcze tylko że po raz pierwszy w życiu złożę doniesienie do PIP-u o tych przekrętach a dowodem może być choćby grafik jaki mam skserowany i umowa o pracę której jeszcze nie podpisałem bo czekałem na nią ponad miesiąc .a odnośnie rotacji pracowników to głowa mała .chyba tylko ludzie z nożem na gardle u nich będą pracować .
zdjecie uzytkownika
bagietka64 - 2015-05-14 19:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kanamet - 2015-02-28 11:43:44]:
jak nie masz pomysłu na życie to idż tam pracować ale jeśli szanujesz samego siebie to se odpuść
zdjecie uzytkownika
obóz pracy - 2015-05-17 01:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jak z PRL u i nawyki te same Pan Mackiewicz był moim inspektorem, jak na sbeka fajny chłop, czemu tylko 5 złoty placą.
zdjecie uzytkownika
oskar - 2015-05-21 06:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [i - 2015-02-11 22:28:26]:
pracowalem w tej pieprzonej firmie osiem lat przezylem 4 kierownikow....ale teraz jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nie idzie....jeszcze gorzej niz bylo...po polaczeniu z grupa4 to jest jedna wielka pomylka.....odradzam pracy w tej pieprzonej firmie....wyzysk,wyzysk i jeszcze raz wyzysk.....nie szanuja ludzi....jak pracujesz to jestes ok!a jak chcesz wolne to niema ludzi.....jedna wielka dupna porazka....nie szanuje sie pracownikow ktorzy dlugo pracuja......
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-05-24 09:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcio - 2015-04-17 08:51:42]:
A co to jest premia ,coś mi świta ale już zapomniałam a tez pracuję w tej firmie
zdjecie uzytkownika
hihi - 2015-05-25 16:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam najpierw w g4s kilka lat po połałączeniu z konsalnetem zostałam na pare kolejnych lat i co z tego od 6 lat zarabiam wciąż tyle samo a coraz mniej szacunku i coraz większy mobbing. firma porażka robisz wszystko za 1300 zł
zdjecie uzytkownika
HEBE - 2015-05-25 17:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jedna wielka hamówa i wyzysk.Szkoda sobie głowy zawracać.Kierownicy tylko płaczą że ludzi im brakuje. A kto wam qur... będzie robić za taką kase na tych piep... monitorkach. Pozdro hb
zdjecie uzytkownika
mackowiak - 2015-05-28 18:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Afera korupcyjna w Marynarce Wojennej w Wejherowie. Policjanci z Wydziału do walki z Korupcją KWP w Gdańsku wspólnie z żołnierzami Żandarmerii Wojskowej zatrzymali dwóch mężczyzn podejrzanych o organizowanie nieuczciwych przetargów. Nieprawidłowości dotyczyły organizacji przetargów na ochronę obiektów wojskowych realizowanych przez Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Fajna zabawa w KONSALNECIE
zdjecie uzytkownika
norman - 2015-06-02 13:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bej - 2015-05-03 15:48:44]:
w bytomiu jest tak samo.sprawdzanie ludzi na kazdym kroku oraz zwalnianie z pracy za byle co.koordynatorzy spoko idzie z nimi pogadac o roznych sprawach ,a dowodcy obiektow(ORZEL BIALY)pozal sie boze
zdjecie uzytkownika
andypendy - 2015-06-09 14:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HEBE - 2015-05-25 17:08:03]:
na lotnisku bemowo rzadzi niekompetetna karinka grzanka
zdjecie uzytkownika
nola - 2015-06-14 19:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich.
Mam niestety nóż na gardle i jestem zmuszona podjąc pracę w Konsalnecie na stanowisku liczarza. Jakie są realne zarobki (mój kolega, który tu pracuje twierdzi, że na umowe o pracę zarabia 1800 zł- pracuje już trzy lata). Mnie zaproponowano um/zlec oczywiście i podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej podano kwotę 2000 brutto na początek (160 godzin/ mc).
zdjecie uzytkownika
Tomasz W. - 2015-07-08 15:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W g....na firma w łodzi tak przekręca klientów że aż strach, a ja zbieram za to operdo... Bo oczywiście handlowiec wciska kity i choćby skały s...ły to nie jesteśmy w stanie tego zrealizować.
zdjecie uzytkownika
Kira - 2015-07-08 17:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej agencji ochrony a mianowicie w oddziale Opolskim.
Pracowałem około dwa lata, po paru miesiącach pracy firma okrajała nam wypłaty od 20-100 miesięcznie, oczywiście firma nie potrafiła tego wyjaśnić.
Ciężki kontakt z menadżerami i księgową a z dyrektorem to już bajka.
Dwie umowy to żadna nowość w cieciurity ale zapis w umowie, że pracownik nie może dostać nie mniej niż 4,50 zł. Czyli legalnie dymają swoich pracowników!
zdjecie uzytkownika
Secur - 2015-07-08 17:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nola - 2015-06-14 19:25:59]:
Nie wierzę w to co powiedział Ci twój przyjaciel, nie wszyscy na konwoju mają stawkę 10zł a jak wiadomo jest to najlepiej zarabiający dział oprócz OiM i VIP. Pewnie będą obiecywać Ci że dostaniesz umowę o pracę ale dostaniesz ją wtedy jak dostaniesz orzeczenie.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-08 21:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-07-08 21:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest taki adwokat w gdańsku co wygrywa sprawy o nadgodziny od konsalńetkonwoj jego numer (usunięte przez administratora)

zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-07-09 14:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie ten adwokat jest niedrogi i bardzo dobry. Wygrywa wszystkie sprawy z Konsalanet i to w całej Polsce
zdjecie uzytkownika
przemowy - 2015-07-12 11:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj jeszcze raz numer jak możesz.
zdjecie uzytkownika
dusek - 2015-07-22 23:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM
Również miałem tą przyjemność podjąć pracę w tej udanej firmie,rozmowa s menadżerem spoko,od razu podpisana umowa stawka 7,30 za godzinę ,nie mówiąc o tym ze czekałem tydzień czasu na ubranie było wszystko o.k . Wszystko się zaczęło jak rozpoczęłam pracę na obiekcie handlowym . Masakryczny grafik ,warunki gorzej jak za komuny ,wszędzie byłem pilnowany ,wszystko musiałem zgłaszać ! Przerwa 20 min. Która liczyli co do sekundy. Niebylo się można zpuznic nawet o 5 min ,wtedy kara 100zł! Popracowalem tydzień ,potem mnie zwolnili ,podobno się zpuznialem do pracy ,nietraktowalem poważnie ujęć itp. Po prostu głupoty . Rotacja pracowników straszna! W sumie to co zarobiłem połowę dałem na busa . Nie polecam tej firmy i odradzam ! To już 100 razy lepszy Argus .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa krótka ,podpisanie umowy zlecenie ,nizka stawka ,w sumie wszystko w pożądku . Problemy się zaczynają przy rozpoczęciu pracy.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-22 23:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
dernol - 2015-07-22 23:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej pisza ze wysok stawka za godzine czy to tylko chwyt reklamowy haczyk na pracownikow? Czy ktoś już pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Bydgoszcz&oferta_opinie=bydgoszczak.pl81419 bo nie chciałbym tracić czasu na rozmowy które nie będą adekwatne do oferty.
zdjecie uzytkownika
biko - 2015-08-22 15:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmiało mogę polecić pracę w tej firmię. Nie ma co spoglądać na jakieś negatywy które raz na jakiś czas ktoś zechce wstawić. Najważniejsze , aby samemu poznać firmę i kierować się swoim zdaniem. Wiele osób przychodzi do konsalnetu z dziwną myślą , że będzie to praca ich życia. A to ciężka harówa i wielu to nie odpowiada
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Konsalnet?
Zadaj pytanie
alert