logo Souter Holdings Poland Sp. z o.o.

Souter Holdings Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Souter Holdings Poland Sp. z o.o.

Benek 2014-05-27 10:40:29
Nie polecam. Praca słabo płatna (no chyba że będziesz jeździć za granicę) bardzo dużo czasu spędzasz poza domem ale nie widać tego na pasku wypłat. Z oferowanych bogatych ofert szkoleń to chyba BHP, tacho obsługa i pierwsza pomoc. Brak socjalu, darmowych przejazdów (cztery w roku to kpina), kilka biletów do kina (jak jest w twoim mieście). Jak widać po ilości ogłoszeń rotacja jest duża właśnie ze względu na małą atrakcyjność pracy.
kierowca 2014-09-16 14:59:34
popieram przedmowce kpina z placa kierowcy zarabiaja max 2600 a odpowiedzialnosc za 90 pasazerow ogromna moim zdaniem minimum to 3000 tys przy takiej odpowiedzialnosc nic dziwnego ze jest taka rotacja jak sie popracuje 2 3 miesiace za taka kwote
boniek 2014-10-29 12:00:27
Chciałbym przestrzec potencjalnych panów kierowców którzy z nadzieją ze w PB jest dobrze płatna praca. Otóż nic bardziej mylnego. Z racji rozwoju w firmie panuje duży nieład. Brakuje autobusów, kierowców, warunki w jakim przyszło nam teraz pracować są poniżej minimum. Obiecane szkolenia to fikcja, socjalne to bilety do kina raz na 3 mce, tel służbowy 5 zeta na koncie służy tylko po to by można było się dodzwonić o 23 czy o 5 rano. Zarobki po 3 mce 2200 - 2600 przy dużej ilości diet. Chyba ze będzie jazda za granicę gdzie diety są w euro to o 3 - 4 stów jest więcej. Ale większość miast jezdzi tylko po Polsce. Przerwy często spędzasz pod gołym niebem lub w MaCu jak jest w okolicy. Mieszkania lub pokoje w których kierowcy spędzają czas nie spełniają wymagań bhp tj brud i smród. W ostatnim półroczu odeszło wielu bardzo dobrych kierowców na ich miejsce są przyjmowani osoby bojąc się własnego cieni a powierza się im autokar z 80 osobami. Niestety tylko na zewnątrz polski bus wygląda pięknie, atmosfera jest napięta. Totalny brak jakikolwiek nadzieji na poprawe. Jeśli myślisz ze dołączysz do prestiżowej grupy polskiego busa to jesteś w błędzie. Chyba że za 2500 chcesz być odpowiedzialny za 89 osób , być pod presją czasu, spędzać po 5 godzin na mrozie czekając na autobus to ta praca jest dla Ciebie :)
rafi 2014-11-13 21:07:55
Uwierz kiero ze może brakować kierowców i taboru. Kierowcy z innych miast są wysyłani na 2 tygodniowe delegacje, są ściągani do warszawy by robili za pilota itd. A co do taboru to opóźnienia z początkowych przystanków to skąd się biorą a właśnie z stąd ze nie ma co podstawić i kierowca czeka aż przyjedzie z trasy autokar i go przejmuje często bez sprzątania itp. Umowa długo terminowa z zewnętrznym przewoźnikiem to przejaw czego? Firma działa na 110% czyli ze sprzętu wyciągnąć jak najwięcej ale pracownikowi dać jak najmniej. Wyzysk na całego.
kora 2014-12-02 17:57:35
Praca kierowcy polega na tym ze dostajesz grafik na cały miesiąc i tam masz wyszczególnione godziny pracy. Służba może się zacząć o 3 rano lub o 15 czy o 23. Nie ma reguły. Podałem przykładowe godziny.Czas pracy to w zasadzie o 7 do 13 h z wyjątkami. Zależy od trasy. Praca również w weekendy. Na pewno 1 niedziela wolna.
rocki 2015-01-07 20:44:05
Panowie szkoda czasu na pracę w PB. Po 6 mce masz dosyć tego bałaganu. Ja po 8 mce spędzonych tam średnio zarobiłem 2500 zł. Kpina.
dobry mechanik 2015-01-09 23:33:17
WITAM. Firma souter holding polska znana jako polski bus zatrudnia nie tylko kierowcow. Ale
rowniesz mechanikow tak jak mnie.
Zarobki kiepskie w wysokosci 2700 za miesiac
praca po 12 godzin w syfie chlewie w braku jakich kolwiek zasad bhp. Spychologia ogulna.
sluzba trwa 12 godzin w grafiku potrafi byc nawet i 4noce po 12 godzin z rzedu. To kpina niezgodnie z prawem.
ale nikt tego nie widzi bo kierownictwo ktore gow....sie zna wychodzi o 16 i maja gdzies parobkow.
firma wyglada bardo fajnie na zewnatrz ale w srodku jest szkocki syf.
ja niestety jeszcze tu pracuje ze wzgledu na dzieci. Ale jesli tylko nadarzy sie okazja nawet sie niezawacham.
Takze polecam ciekawa i rozwijajaca prace;) syf i chlew
2
naiwny 2015-01-12 21:05:16
Dobrze to w souter holding juz było. Nadal wysyłają kierowców do szczecina na delegacje. Od paru miesięcy nie mogą zatrudnić ludzi do pracy. Powód jeden - kasa.
Góra skluca ze sobą kierowców. Ludziom ze związków dają delegacje zagraniczne a ci buźki zamykają. Firma ma w nosie pracowników liczy się tylko sprzedaż biletów ale i to podupada.
2
lukas 2015-01-19 21:11:45
Ja tez czekam na tel od polskiego busa. Na ich stronie znajdziesz info co i jak. Wiec nie trać nadzieji. Co do zarobków to niestety nie jest różowo. Plusem jest to ze jest umowa o pracę i regularnie płacą. Co do wysokości to jest kiepsko dobry mechanik zapomniał dopisać ze to kwota brutto. Do zobaczenia w PB.:)
bagazowy 2015-02-06 18:02:06
Nie licza sie zadne granice BHP, wyzysk maksymalny. Jeden czlowiek sprzedaje bilety, sporzadza listy pasazerow, udziela informacji, trzyma puls nad wozoobiegiem,(w kontakcie z dyspozytorem, serwisem DAFa) przerzuca tony bagazy, nie wspomne juz o sezonie letnim. Srednio w pt, czy niedziele kolo 40 ton na zmiane.Kazdy bagaz jest zabierany nawet po 40 kg, zero zasad. Malo tego pracuje w skrajnych warunkach (na dworzu) i to od 4 rano. Jeden czlowiek oblsugujacy wszystko zarabia az 1800zl netto. W firmie jedno wielkie kolesiostwo, no ale jak mowi przyslowie na uklady nie ma rady ;-)
2
PolskiBus.com 2015-02-11 15:49:58
Dziękujemy za zaciekawienie się Polskim Busem jako potencjalnym pracodawcą.
Osoby zainteresowane współpracą z nami, zachęcamy do zapoznania się z naszym profilem pracodawcy znajdującym się na stronie:
http://www.pracuj.pl/poznaj-pracodawce/souter-holdings-poland-sp.-z-o.o.,20088675/poznaj-nas,4926


Aplikacje prosimy składać poprzez formularze zgłoszeniowe znajdujące się w zakładce pt. „Dołącz do naszego zespołu”

W przypadku rozpoczęcia procesu rekrutacji dotyczącego danego stanowiska skontaktujemy się z kandydatami, o profilu zawodowym zbliżonym do stanowiska.

Zespół Rekrutacyjny,
PolskiBus.com
stary 2015-02-25 13:04:55
Polskibus.com jako pracodawca to porażka. Mobing na każdym kroku. Jako kierowca stres jest non stop, czepiają się wszystkiego, nie ważne jakbyś się starał i takt coś znajdą. Zarobki makabryczne, w komunikacji mają dużo lepiej, dodatkowo mają dodatki a w PB nic. Socjalne to jest porażka. Idzie wiosna tylko w tym mce zwolnili się 5 osób, przezimowali i jak najszybciej chcą zapomnieć o tej firmie. Bezulskiemu konkurencja siedzi na ogonie i nie spodziewamy się poprawy a wręcz przeciwnie. Jestem bardzo zawiedziony ta firmą.
1
kurch 2015-04-05 18:28:37
Tak, śmiało można składać swoje CV. Etaty są odblokowane, co prawda nie z powodu rozwoju firmy tylko ludzie rezygnują z pracy i to ci co pracują miesiąc i ci ze dłuższym stażem. No coment.
żabka 2015-04-30 11:46:50
mają kiepską logistykę. Kierowca z krakowa jedzie dzień wcześniej do wrocławia tam śpi. Rano robi kurs do Krakowa i odstawia autobus na bazę we wrocławiu. Po czym wraca 270 km do domu. czasem po 5 godzinach snu jedzie znowu w trase.
1
pik 2015-04-30 21:32:16
Nie tylko logistyka kuleje. Zarobki również, wynagrodzenie za 200 godzin pracy mają być wyższe niż 2500 zł.
Polski Bus jest kiepskim pracodawcą. Kierowcy, personel pokładowy czyli ci co mają do czynienia bezpośrednio z pasażerem powinni mieć większą motywację niż te 2 tys.
gifi 2015-05-26 09:54:17
Byłam na rozmowie na stanowisko personel pokładowy, niestety straciłam tylko cały dzień. Trzy panienki mało produktywnie próbowały przekonać iż warto narażać swoje życie za 1 500 zł. Szkoda czasu.
gifi 2015-05-27 18:46:50
@kasika, nie sposób się zgodzić z Tobą iż umowa o pracę to wielka zaleta. Zarobki na tym poziomie to jest bliżej do minimum niż do tego żeby można było powiedzieć że jest nie źle. Tym bardziej że praca nie polega na podróżowaniu po kraju. Obowiązków jest co nie miara a i na pewno wszystkiego nie powiedzieli. Wiele dziewczyn bardzo by chciało tam pracować ale jak podsmują to wolą iść za bar i zarobić większą kasę. Wspominałaś o przejazdach promocyjnych. Pudło. Żadna rewelacja, bodajże 4 przejazdy w ciągu roku za które trzeba zapłacić cenę 2+1 zł. Tak się składa że jechałam już parę krotnie za ta kwotę a nie jestem pracownikiem PB. Wystarczy zaplanować wcześniej podróż. Zależało mi na tej pracy ale po spotkaniu emocje opadły.
bani 2015-06-19 09:01:27
Polski Bus schodzi na psy. Kasuje catering na liniach a tam gdzie jest konkurencja to go ograniczają. W najbliższych mce zostaną wprowadzone duże zmiany co kierowcą się nie spodoba i zaczną masowo odchodzić. Afery są zamiatane pod dywan, wszędzie szukają oszczędności kosztem wypoczynku kierowcy, dobrze by było by ITD posprawdzala czasy kierowców, bo pauza w aucie to już norma.
Odradzam prace w PB, ja już się rozstałem. Za 2,5 tys to można znaleźć inna pracę gdzie nie będzie człowiek pomiatany.
ola 2015-09-10 14:07:20
Promocje i ceny biletów z czegoś wynikają.. Jak już ktoś to napisał, wyzysk maksymalny.. jedna osobą robi za cztery.
gutek 2015-09-17 09:54:29
Szkolenia! Nie żartuj sobie. Szkolenia w PB jeżeli już są to przeprowadzają je sami pracownicy PB. Zero profesjonalizmu, tyle by tylko mieć pretekst do podpisu że odbyło się szkolenie. Np. szkolenie z bezpiecznej jazdy przeprowadza panienka (pewnie jeszcze studiuje) od bhp:) Jeżeli tak mają wyglądać szkolenia w firmie transportowej to życzę powodzenia bo by przekazać wiedzę też trzeba potrafić, a przede wszystkim ją mieć.
A tak na marginesie to największą motywacją dla pracownika jest pieniądz. Jeżeli kierowca w PB zarabia 2800 brutto to jest to zdecydowanie za mało. Oczywiście kulturę osobistą i ogarnięcia tematów podbramkowych pracownik dorzuca od siebie gratis. Bo pracodawca podchodzi do tego tematu bardzo przedmiotowo "ciesz się że pracujesz w PB " .
Firma się rozwija tylko zapomnieli o tym że nie maja dostatecznej ilości kierowców. Ale przecież można wstrzymać urlopy lub poszukać pracownika by przyszedł z wolnego.
Niestety od strony pracowników PB jest mało atrakcyjnym pracodawcą bezwzglęu na stanowisko. Bo i z biura też ludzie rezygnują.
A co do bezpieczeństwa to jak kierowcy przestaną dorabiać na wolnym to na pewno się poprawi a i dodatkowo bardziej będzie mu zależało by nie stracić jej.
Problem w tym że model biznesowy PB jest taki by jak najmniej dać a jak najwięcej wyciągnąć.
To tyle w temacie.
1
polek 2015-09-30 09:35:24
Przestrzegam wszystkich potencjalnych kierowców którzy chcą zatrudnić się w Polski Bus.com. W firmie jest totalny bałagan. Brak grafików, brak możliwości zapoznania się z nowymi trasami. Praca powyżej 200 h za 2,5 tys., bardzo niekorzystne zmiany.
Na negatywne opinie Polski Bus.com sobie za pracował ignorując siłę napędową firmy czyli kierowców. Firma ma poważny kłopot z zatrudnieniem kierowców, bilans jest ujemny tzn więcej odchodzi niż przyjmują. A jak już są nowi to totalna porażka, w każdym razie na pewno nie poprawiają wizerunku firmy. Mam nadzieje że czyta to ktoś z biura i zastanowi się nad przyczyną negatywnych opini.
1
Krynia 2015-11-10 11:25:21
Witam!
Praca mechanika w PB wygląda tak od godziny 15 do 3 lub 19 do 7 i tak na okrągło.Nie ma godzin rannych, wiadomo przerywnik jest tzn. wolne dni, ale potrafi zadzwonić dyspozytor i w wolny dzień /wszystkich świętych/ lub dzień wolny z planowanego grafika 11 listopada, 1 dzień świąt bożego narodzenia trzeba przyjść do pracy. A tak ogólnie zwalniają się mechanicy bo ten system pracy nie sprzyja aby rodzina normalnie funkcjonowała.
vaider 2015-11-14 19:19:45
To znaczy co oferują? Konkrety. Umowa po 3 mce pracy, dostajesz na 1 rok, szkolenia fikcja, żadnych szkoleń poza bhp, 'darmowe' bilety za za które trzeba zapłacić. Dodatkowo gratis delegacje za 30 zł dziennie na 2 tygodnie, atmosfera pracy z rodem piekła, 250 h miesięcznie za 2700. Grafiki 1 dzien przed rozpoczynajacym sie mce. To wszystko w standardzie od pana Soutera. Jak ktoś chciałby zweryfikować to zapraszamy co czwartek jest na plochocinskiej w warszawie rekrutacja. Jakoś nie widać tłumów chętnych do pracy a i teraźniejsza zaloga się kurczy.
12 2015-11-18 14:16:33
To znaczy co dają? Czytałem na forum że socjalne jest do kitu a mają też zlikwidować dodatek do urlopu. Więc jeśli to się potwierdzi to jest to żenada. Ogólnie dużo negatywnych opini w sieci jako pracodawca. Widocznie zarząd ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika i wyciska ma maksa za podstawę. Chyba poszukam jeszcze innych ogłoszeń. Zobaczę jak zadzwonią to się przejdę i będę miał swój obraz tego co tam się dzieje. Pogadam z kierowcami może będą tak mili.
pico 2015-11-19 09:42:45
Panowie, jezeli liczycie na socjal w polski busie to mam dla was informacje. Souter od nowego roku zlikwidowal wczasy pod gruszą oraz nagrodę co roczną, obniżył dofinasowanie benefitu a osoby posiadajace dzieci dodatkowo 1000 zł mniej. Zostaja bilety za zlotówkę. Dziekujemy panie Souter. Miłego dnia.
Kris 2015-11-22 16:13:07
1500 to dobry zarobek ? , co za debil to napisał
liv 2015-12-05 13:56:10
Ktoś wczesniej pisał, że personel pokładowy zarabia 1500. Az nie chce mi się wierzyc, że tak słabo w tej firmie. Kolejna sprawa to święta. Więcej przejazdów itd. Zatrudniają jako personel czy do obsługi klienta a co będzie jak fala - swiatecznych/noworocznych przejazdów minie? pozwalniaja...?
kargul 2015-12-07 23:38:18
Firma PB jest nastawiona na zarabianie pieniędzy. Zatrudnia na stanowiska za minimalną stawkę. Personel 1500 zł, obsługa klienta 1800 zł kierowca 2 300 zł to są kwoty netto.
I niech Bezulski nie pieprzy o nagrodach dla firmy bo to jest mocno naciągane. Firma cierpi na brak kadry największe braki to kierowcy, skutek wstrzymane urlopy od 6 mce. Tylko patrzećk jak PIP zainteresuje się i po sypia się kary.
Zarządzanie firmą jest masakryczne. Najlepiej to widać po ostatnich zmianach systemu sprzedaży. Porażka po całej długości i tak jest w każdym dziale PB.
1
endloch 2015-12-12 23:08:00
I to wszystko firma robi w imię dbania o rozwój i zadowolenie finansowe pracownika.
bury 2015-12-15 16:21:45
Praca w Polskim Busie? Większość kierowców jak tylko ogarnie inna pracę wypisuje się z tej zakłamanej dziury.
Traktowanie pracowników jest na poziomie niewolnictwa. Bezulski potrafi złote góry obiecać by tylko zyskać parę dni lub tygodni spokoju. Aż do czasu gdy wyjdzie na jaw że to co obiecał jest kłamstwem. Przekupuje ludzi z biedniejszych regionów a oni jak głupcy idą w ciemną za nim i wielbią go niczym świętą figurkę. Dzięki takim ludziom firmie nie ma jedności by walczyć o minimum. Ciekawe jaką będą mieć minę jak dowiedzą się o cofnięciu zgody na wypłacenie premi rocznej. Która była wielokrotnie obiecana. Niestety firma
Polski Bus Sp z o.o. jest tak zarządzana że od paru miesięcy pikuje i to ostro. Czekamy jak pensja będzie wypłacana na raty. Dziękujemy Panie Bezulski.
1
buk 2016-01-03 10:10:08
Tak, zaczeli od zwolnień w Olsztynie.
Słowo "rozwijać" w tej firmie nie istnieje.
były 2016-01-05 19:26:29
A na jakie stanowisko kolego?
yeti 2016-01-09 15:43:15
Jako pracownik danych statystycznych będziesz liczył pasażerów u konkurencji. O umowie o pracę to zapomnij.
W PB zwalniają ludzi, wypłatę w tym miesiącu podzielili na dwie części, nagrody rocznej mimo wcześniejszych zapowiedzi nie wypłacił. Więc jako pracodawca polskibus.com jest mało stabilny tym bardziej że liczba pasażerów drastycznie spadła.
luki 2016-01-28 22:32:17
Chciałbym przestrzec chętnych kierowców którzy myślą o pracy w Polskim Busie. Trwa zwalnianie 70 osób zatrudnionych na umowy o pracę na czas określony. Niektórzy to nie przepracował 3 miesięcy. Tak właśnie traktuje się ludzi w Polskim Busie którzy często rezygnować z dotychczasowej pracy ma rzecz bociana. A tu taka przykra niespodzianka, bez żadnych wyjaśnień rozwiązują umowę. Przykre.
luki 2016-02-03 15:25:57
Remake, nie wiem skąd masz takie optymistyczne informacje na temat PB.Bo jakbyś choć jeden dzień przepracował w tej firmie to byś wiedział, że w najbliższych dniach zwolnienia obejmą ludzi z Ostródy, Gdańska, Lublina, Rzeszowa, Łodzi, Wrocławia. Co do rozwoju lini to kolejna bzdura. Rzeź lini właśnie się zaczęła i nie jest to nawet połowa czego już niebawem nie będzie.
luki bis 2016-02-04 08:13:29
Edgar, promocyjne przejazdy tj 4 przejazdy na jednego członka rodziny każdy za 2 zł, odzież jest to najtańszy wyrób szyty pod Warszawą, telefon 5 zł do wykorzystania :) szkolenia? Żarty żadnych szkoleń, jeśli kierowca nie wyszkoli się we własnym zakresie to będzie tyle wiedział i miały takie umieścić jakie wyniósł z kursu na kat D.
Więc nie kopiuj cie ogłoszeń tylko po pytajcie u źródła co proponuje Polski Bus. We styczniu zwolnili się kilkunastu kierowców z firmy. Daje do myślenia.
radek 2016-02-06 15:14:47
To w końcu jak jest w Polski Busie. Bo można przeczytać ze zwalniają a z drugiej strony na portalach są ogłoszenia o pracę dla kierowcy. Nie chciałbym się zatrudnić a po miesiącu żeby mnie zwolnili. Już sam nie wiem co robić.
grupa warszawska 2016-05-08 17:29:35
prawda jest taka że przy 220 godzinach zarobi się 2600 pracowałem tam prawie 2 lata.A teraz zwalniają na potege.nie rozpisuje sie bo nie ma to sensu bezulski to pajac jakich (usunięte przez administratora)
1
e[w 2016-06-03 18:57:41
to i tak uwazzam jest naprawdę godziwa kwota jak na polskie warunki, a mam nadzieję że Polski Bus wyszedł już kryzysow i walk z konkurencją bo chcę jako kierowca u was pracę dorwać
Zostaw swoją opinię o Souter Holdings Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Souter Holdings Poland Sp. z o.o.