brak logo

Gestind Poland

Bielsko-Biała

Opinie o Gestind Poland

anonim 2009-08-29 21:38:04
azarus - 2009-08-29 00:07:29

Jeśli ktoś poczuł się obrażony moją wypowiedzią to przepraszam!!!
Nie chciałem obrazić nikogo w GP bo nikogo tam nie znam.
Skłoniły mnie do tego wcześniejsze wypowiedzi i moje własne doświadczenia - ponad 30 lat na produkcji.
-weźcie się w końcu lenie i pijaki do roboty a nie narzekajcie!
-Nieroby jestescie i tyle , idzcie lepiej do hipermarketu tam moze nie bedziesz musial pracowac az tyle !!!
-A co do dyrektora to się nie dziwie że go zmieniają bo nie miał zielonego pojęcia co się w GP dzieje.

A oto 100% autentyczna rozmowa 2 kierowników w jednej z większych firm w Bielsku-Białej

cześć k.....
cześć k.....
chodź idziemy pogonić klasę robotniczą do pracy.
Jeden z nich z wykształcenia to kelner a drugi fryzjer.

Ja chciałbym wiedzieć czy w waszym zakładzie jest jakaś cywilizacja skoro niektórym jest tak dobrze a niektórym źle, bo po to chyba jest to forum.

Czy zakład wydaje ubrania robocze i środki czystości?
Czy istnieje jakiś system dokształcania pracowników?
Jaki jest system oceny i przeszeregowań pracowników i jak to działa?
Czy istnieje jakiś program zdrowotny oprócz badań okresowych?
Czy istnieje jakiś program integracyjny dla załogi?
Czy na zakładzie działają związki zawodowe które dbają o sprawy pracownicze?










raz na rok dostajesz spodnie i buty co pol roku koszula flanelowa,recznik i 2 koszulki.nie ma systemu doksztalcania pracownikow,nie istnieje system oceny i przeszeregowania na jednej najnizszej stawce mozesz pracowac nawet kilkanascie lat nie ma drogi awansu zawodowego a prace mozesz stracic nawet za drobiazg wszystko zalezy wylacznie od kierownika i jego niodwolalnej decyzji(nie nalezy chorowac,brac urlopow i odmawiac pracy po godzinach)nie ma zadnego programu zdrowotnego a raz w roku jest festyn rodzinny na ktory z powodu atmosfery w zakladzie przychodzi coraz mniej osob zwiazki zawodowe ostatnio zasnely obudza sie w przyszlym roku bo beda wybory ogolnie BARDZO CIEZKA PRACA za niewielkie pieniadze w niemilej atmosferze DUZYM STRESIE trudno mowic o jakiejs cywilizacji jest tu kapitalizm w najgorszym wydaniu
neli 2009-08-29 23:07:40
Zapomniales napisac ze dostajesz bony na swieta,paczki dla dzieci(nie we wszystkich firmach tak jest),procz pikniku rodzinnego na ktory przychodzi DUZO ludzi i jest przyjemnie)dostajemy pieniadze na piknik wydzialowy.Procz ubran co kwartal jest tez mydlo,krem i pasta.
Urlop mozesz wziac jesli potrzebujesz , a w sierpniu jest postoj wiec znowu jest urlop,badania i szczepienia gratis.
Co do ZWIAZKOW to lepiej zeby ich nie bylo, a co do reszty to latwo sie przekonac na tym forum ze sa ludzie ktorym pracuje sie dobrze i sa i tacy ktorym sie nie podoba ( choc w tym drugim przypadku nie rozumie po co jeszcze tu pracuja skoro im naprawde tak zle)
dolata 2009-09-02 20:15:11
Ja nie wiem czy my wszyscy pracujemy w tym samym zakładzie????Bo w GP na pewno są ubrania robocze i wszystkie podstawowe środki higieny,na pewno pracownicy są dokształcani i na pewno mozna awansowac tylko trzeba pracowac!Urlop jest zawsze bo firma ma tzw.postój tak jak we wszystkich firmach motoryzacyjnych.Pikniki są co roku i są świetne,dosyc jedzenia,picia i dzieci mają super rozrywkę bo dla nich jest mnóstwo konkursow.Jedyne co czasem nie dopisuje to pogoda a nie ludzie ale na to już wpływu się nie ma.A o związkach to szkoda gadac bo można sobie zespuc wieczór.
kari 2009-09-02 20:23:48
Popieram,popieram.Nie ma co narzekac.Jak kazda praca,raz jest ciezko a raz lzej to zalezy od wymogu klientow i zapotrzebowania na czesci,ale tak pozatym to jest ok i zarobki wcale nie sa tragiczne a awansowac tez mozna jesli sie pracuje a nie obija albo "choruje".
TT 2009-09-03 17:31:32
Do dd !!! ty nie zle pieprzysz, musisz siedziec na fajnym stanowisku w G.P że ich bronisz.Moze nowy dyrektor przejzy na oczy i zobaczy ile jest TYCH( usunięte przez administratora ) po dwoch kierownikow,co siedza w swoich kanciapach,jakiś liderow z zewnątrz z ludzi robia.Każdy wie co do niego należy i musi zrobić.Ile to kasy.A co do palenia ciekawe gdzie ta biurokracja pali i czy tez tylko na przerwie!!!!????
anonim 2009-09-06 21:58:39
Gp w tej chwili to jes[usunięte przez admina]a nie zakład pracowałem tam 4 lata i wiem jak się tam zmieniło na szczęście już tam nie pracuję
LORD 2009-09-08 20:56:11
NARZEKAĆ I WYMAGAĆ TO KAŻDY POTRAFI TYLKO ŻEBY DO PRACY TAK CHĘTNIEJ I MOŻE TROCHĘ SIĘ POSTARAĆ TO JUŻ NIE MA CHĘTNYCH!!!!!!!!!!!!
pracownik 2009-09-19 23:39:40
moglby to kieronik przeczytac i naprawde sie zastanowic nad tym czy kobiety powinny pracowac na linii a napewno zastepcze stanowisko by sie znalazlo bo nie ma ich duzo wogole to jest jakas paranoja kobieta na lini masakra
bonia 2009-09-21 07:46:19
Ja też pracuję na lini i jakoś dla mnie to nie jest jakas paranoja!!!skoro ja mogę to reszta kobiet też!!! Ja nie wiem co w tej Polsce się dzieje?ludzie,wy powoli to chcielibyście wypłatę za leżenie!a tak dobrze to póki co nigdzie nie ma!
anonim 2009-10-02 19:59:28
Czytając wasze opinie muszę przyznać że dla osoby która poszukuje pracy pewno komentarze odstraszają nie wiem jak jest w tym zakładzie bo tam nie pracuję ale stawka nie jest rewelacyjna bo podejmując niedawno prace na wstępie dostałem 1700 netto wiec jak czytam że 1600 dostaje się dopiero po4 latach to jest to typowy [usunięte przez admina] ludzi za marna kasę
anonim 2009-10-02 21:00:08
Jak na poczatek dostales 1700 na reke to albo pracujesz u Prezydenta albo sciemniasz - nochyba ze pracujesz w FAP i odbebniasz 12 godz.dziennie + niedziele!!!
W GP z nadgodzinami,sobotami itp mozesz dostac nawet 3000,ale ja nie mam ochoty sie az tak wysilac , 1600+premia i pare nadgodzin mi wystarczy.
anonim 2009-10-04 18:23:43
he nie ma co po prostu przez przypadek złożyłem podanie i tyle zarabiam w eatonie daleko dobrej pracy nie trzeba szukać
kiszka 2009-11-08 11:17:21
Czytając Wasze opinie, mogę stwierdzić jedno - nieźle się porobiło w tym Waszym zakładzie...

Do TONI : Proszę zadbać o stosunki międzyludzkie.

zzzzzzzzza 2009-11-10 14:02:04
na luz mozna pozwolić sobie tylko na toczni na 2 zmianie koniec jest już o 20
modern 2009-11-23 22:02:13
akurat nie pracuję już w tym zakładzie ale też robiłem w biurze i wierzcie,że jak konczyłem pracę to nie wiedziałem jak się nazywam! to nie jest łatwy kawałek chleba i takiej pracy nieda sie skończyc po 8miu godzinach!niestety
10 2009-11-30 12:51:23
Marcin Kumorek - 2009-11-29 23:08:51

Jak widać nie piszę anonimowo, więc biorę za to odpowiedzialność. Jak komuś się to bardzo nie spodoba to w kadrach są pełne namiary na mnie.
Pracowałem na PM, flex. Praca lekka nie była zwłaszcza latem gdy temperatura przy formach dochodzi do 35-40 stopni a na niektórych stanowiskach to się niemalże cały czas biega, wentylatorów nie wystarczająca ilość, a długi czas na początku gdy były największe upały w ogóle ich nie było. Za taką pracę średnie miesięczne wynagrodzenie (bez nadgodzin) 1300zł. Jest plan podwyżek ponoć płaca rynkowa ma być osiągnięta w ciągu najbliższych 3 lat, ale dlaczego 3 a nie od razu, skoro duża część produkcji przeznaczona do Fiata świetnie się sprzedaje, wiec pieniądze są. Według mnie tamu by móc maksymalizować zyski jeszcze przez 3 lata kosztem pracowników. Wszech obecny syf, za który zawsze obwiniani są pracownicy, bo oprócz głównych dróg dla wózków nikt tam nie sprząta, w szatniach jeszcze gorzej. [usunięte przez administratora]. Pan od BHP, na szkoleniu zapewnia że wypadków niemalże nie ma , a przynajmniej na moim stanowisku były dość częste chociaż zazwyczaj nie groźne.
Podsumowując nikomu nie polecam zakładu, pracowałem wcześniej na produkcji i nawet w podobnej branży, ale było znacznie lepiej wiec to nie jest standard. Nie dajcie się przyzwyczaić do [usunięte przez administratora]!

BRAWA DLA CIEBIE !!!
bezrobotna 2009-12-18 18:30:12
z ogromna uwaga przeczytalam wszystkie wypowiedzi i jestem w niezlym dolku co postanowic.... mysle,ze jak sie nie dowiem osobiscie jak sie pracuje w tym zakladzie to sie nie dowiem prawdy. a wiec odezwe sie na tym forum jesli dostane sie tam do pracy i popracuje troche. szczerze powiem,ze jestem palaczka i nie wyobrazam sobie jak wytrzymac bez papierosa godzine a co dopiero 4! ale tak jest wszedzie coraz czesciej,ze nie wolno palic i to potrafie zrozumiec. jakis plasterek na ten czas i glodu nikotynowego sie nie odczuje tak bardzo.powiedzcie mi jeszcze czy oprocz przerwy mozna dostarczac plyny do organizmu i wyjsc do toalety? bo tak wnioskuje z tych wszystkich wypowiedzi,ze nie bardzo i nie wiem czy sie myle czy nie. bo jezeli zaklad pracy ogranicza zalatwianie potrzeb fizjologicznych to dlaczego jeszcze funkcjonuje. czyzby wszyscy tak bardzo narzekali a nikt odwagi nie ma na powiadomienie odpowiednich organow? cos nie do konca moge uwierzyc ze taki oboz pracy tam panuje i ze ktos poprostu narzeka z zemsty ze zostal zwolniony albo innego powodu. pozdrawiam wszystkich na tym forum bez wzgledu czy sa za czy przwciw tej firmie.
nowy 2009-12-22 22:35:34
Hejka wszystkim malkontentom ;) ja właśnie złożyłem papiery na pracownika i zaproponowali mi 3,5 na rękę a po 3 miesiącach nienagannej pracy 5-6 tyś więc nie pieprzcie że tak mało tu zarabiacie.

skoda tylko że palić nie można, ale to się da przeżyć, rano przed pracą pół paczki a po powrocie drugą i będzie git

tania 2009-12-22 22:47:09
10 - 2009-11-30 12:51:23

Marcin Kumorek - 2009-11-29 23:08:51

Jak widać nie piszę anonimowo, więc biorę za to odpowiedzialność. Jak komuś się to bardzo nie spodoba to w kadrach są pełne namiary na mnie.
Pracowałem na PM, flex. Praca lekka nie była zwłaszcza latem gdy temperatura przy formach dochodzi do 35-40 stopni a na niektórych stanowiskach to się niemalże cały czas biega, wentylatorów nie wystarczająca ilość, a długi czas na początku gdy były największe upały w ogóle ich nie było. Za taką pracę średnie miesięczne wynagrodzenie (bez nadgodzin) 1300zł. Jest plan podwyżek ponoć płaca rynkowa ma być osiągnięta w ciągu najbliższych 3 lat, ale dlaczego 3 a nie od razu, skoro duża część produkcji przeznaczona do Fiata świetnie się sprzedaje, wiec pieniądze są. Według mnie tamu by móc maksymalizować zyski jeszcze przez 3 lata kosztem pracowników. Wszech obecny syf, za który zawsze obwiniani są pracownicy, bo oprócz głównych dróg dla wózków nikt tam nie sprząta, w szatniach jeszcze gorzej. [usunięte przez administratora]Pan od BHP, na szkoleniu zapewnia że wypadków niemalże nie ma , a przynajmniej na moim stanowisku były dość częste chociaż zazwyczaj nie groźne.
Podsumowując nikomu nie polecam zakładu, pracowałem wcześniej na produkcji i nawet w podobnej branży, ale było znacznie lepiej wiec to nie jest standard. Nie dajcie się przyzwyczaić do[usunięte przez administratora]!

BRAWA DLA CIEBIE !!!

Ja również doceniam to że jesteś taki odważny, na jestem dołowana wyzyskiwana, przez [usunięte przez administratora] więc nie mogę pisać jawnie ale popieram odwagę
anonim 2010-01-09 17:33:23
czytam wasze opinie i mosze wam powiedziec ze pracuje w pewnej firmie przez agencje pracy gdzie robia fale nowym pracownikom i dyskryminuja nowych. do tego osoba szkolaca celowo pokazuje blednie wykonywaneie pracy. mam juz serdecznie dosyc po paru dniach. odmowili mi natychmiastowego wypowiedzenia za porozumieniem stron, wiec przepracuje caly okres ale nikomu nie polecam firmy w czechowicach gdzie wykonuje sie uszczelki z gumy.
nowy 2010-02-17 12:36:57
no dobra bieda z nędzą ale mam jedno pytanie jak wygląda praca operatora wózka w GP bo szukają a ktoś kto tam robi mógłby udzielić jakis konkretów tylko prosze o konkrety
ALIEN 2010-02-21 05:13:47
ok
. wszyscy Wy macie częściowo racje,ale od związków wara.Gdyby nie one,byłoby jeszcze gorzej, a polowa z Was już dawno by tam pewnie nie pracowała.
nevermind1987 2010-03-19 09:57:25
anonim - 2009-10-02 21:00:08

Jak na poczatek dostales 1700 na reke to albo pracujesz u[usunięte przez administratora] albo sciemniasz - nochyba ze pracujesz w FAP i odbebniasz 12 godz.dziennie + niedziele!!!
W GP z nadgodzinami,sobotami itp mozesz dostac nawet 3000,ale ja nie mam ochoty sie az tak wysilac , 1600+premia i pare nadgodzin mi wystarczy.

O czym ty gadasz? jakie 12 + niedziele? jak nie masz o czym pojecia to moze przestan pisac.

Moze sie dowiedz jak płaca we FAP, ja akurat na start bez nadgodzin mialem 1.800 zł. Takze 1600 po 4 latatch to jakas farsa. No ale coż, jezeli ci to styka to Twoja sprawa. :)
anonim 2010-03-19 10:44:09
To Ty chyba nie wiesz o czym gadasz.Ja pracuje w FAP i prawda jest to ze dupiemy 12 godz i dodatkowo soboty,a czasami nawet nocki w sobote i nocka z niedzieli na poniedzialek.Takze jak nie wiesz to siedz cicho.Wszedzie sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marna kase,wiec ci w GP nie maja co narzekac.
BLACKBIRD 2010-03-28 16:14:44
wiecie co. [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszna w tym zakladzie.poczawszy od kierownictwa po zarobki.zwlaszcza zarobki, bo nawet po 15 latach pracy mozna byc na najnizszej stawce.to prawda!!! mozna sie starac , a i tak tego nikt nie zauwazy .no moze znajomosci pomoga.albo lizanie dupy!!! ja ich nie mam ,bo nie musial bym nic pisac. mam tylko nadzieje ze STRAJK wypali i pokazemy tym palantom,ze bez nas to oni sobie moga pietruszke na targu sprzedawac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-03-31 07:05:14
Pietruszke to ty bedziesz sadzil jak zamkna ta wasza bude i przeniosa zaklad do Czech!!!
Pamietaj ze to nie polacy sa wlascicielami a im to zwisa w ktorym miejscu bedzie firma.
Milego zbierania pietruszki...
pracownik Proseat 2010-04-08 11:07:17
Strajk nigdy nie był niczym dobrym. Prawda jest taka, że nie zarabiamy wcale źle!!! Pracujemy w naprawdę dobrych warunkach i mocno się zdziwimy jak w końcu zamkną nam Produkcję i będziemy potem szukać pracy, a bezrobocie jest naprawdę duże. Dziwie się Wam drodzy koledzy, że jesteście tak napaleni na tą podwyżkę, ale może się obudzicie jak nie będzie co wsadzić do gara, tylko wtedy juz nie bedzie odwrotu!!! A Pracodawca nie żartuje, zlikwiduje nam zaklad i bedziemy siedziec z palcem w nocniku!
realista 2010-04-08 11:12:51
JA TEŻ JESTEM PRZECIWNY AKCJI STRAJKOWEJ !!!
- Bielkon strajkował i udał,
- Stocznie strajkujące pozamykali chociaz byly Panstwowe,
a to jest zaklad prywatny a nie panstwowy ludzie HALO ?




alllle 2010-04-12 17:38:54
Nie będę strajkować!!!!!!!! Ciesze się że mam pracę a i pensja nawet nie jest najgorsza!!!Popytajcie w innych zakładach pracują po 20 lat za 1200-1300 a za granicą tez nie ma miodów zarobki może 1500-2000 e a bochenek chleba 4 euro!Dajcie sobie na wstrzymanie i bierzcie co dają przyjdą lepsze czasy to i lepiej płacić będą(a gdzie nam do Fiata!!!!)
anonim 2010-04-13 13:28:48
lepiej siÄ� chÅ�opie zastanów co chcesz zrobiÄ� przyjÄ�ty przez agencje zarobisz na rÄ�kÄ� jakieÅ� 1200 do 1300zÅ� możesz nastukaÄ� nadgodzin ale albo ci zapÅ�acÄ� albo do wybrania znam ludzi którzy mieli po 2 miesiace nadpracowane a nie mieli ani kasy ani wolnego:( jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez administratora]pracy gdzie rzadza dorobkiewicze po technikach wieczorowych. idż wszedzie byle nie tam
lipcia 2010-04-22 21:38:18
witam, czy byłaby w gestind poland praca dla kobiety? przyjmują młode osoby
new 2013-07-16 18:57:27
Warto by napisać,że firma od kilku lat nazywa się PROSEAT Sp. z o.o.
Do anonim: o jakie ty narzędzia pytasz? O sierp i młot czy szpilki i pinezki .... ?
eureka 2013-07-21 16:00:09
Hej babeczki powiedzcie gdzie u was znajduje się szwalnia (gdzie szyjecie zagłówki i podłokietniki) w Bielsku na Międzyrzeckiej czy w Czechowicach na Orzeszkowej
janek 2015-02-16 19:22:13
a słuchajcie jak to jest jeśli chciałbym się do nich dostac konkretnie do pracy? bo nie wiem jak mam do nich iśc teraz, czy wystarczy CV czy jeszcze jkiś list motywacyjny będzie potrzebny? bo nie wiem teraz co mam konkretnie zorbić cyz isv do nich czy jednak nie? dajcie znac jeszcze jak płaca konkretnie na produkcji.
aj 2016-05-07 15:08:35
Oj bo to zawsze wszyscy narzekają @ron. Niestety nie dogodzi się widocznie.
Zostaw swoją opinię o Gestind Poland - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gestind Poland