Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KRKA Polska

Pracowałeś w firmie KRKA Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-08 22:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowisko na naukowy otc lubelskie już obsadzony ? Były oferty i cisza ? czy nie doszły mnie interesujące wieści
zdjecie uzytkownika
obecny pf - 2015-03-09 19:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie pracuję z patologicznymi przełożonymi.Wszyscy wiedzą co robią,a czego nie robią a powinni.Nikt nic nie robi u "góry" zeby to zmienic udając,że nia ma problemu z przetrzymywaniem faktur od farmaceutów przez kilka miesięcy. Aptekarze wkurzeni nie chcą domawiać gdy nie otrzymają swoich pieniędzy,a ja k...a jestem rozliczany z wyników sprzedażowych. Najgorsze to,że Rafał,Dominik i reszta nic z tym nie robią wiedząc co się wyprawia..o co tutaj k...a chodzi????
zdjecie uzytkownika
biuro - 2015-03-09 21:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie będę się ujawniac...ale powiem,że w biurze jest podobna atmosfera.Kazdy z nas boi sie jak Wy (przedstawiciele) każdego kolejnego dnia,że to nas dzien ostatni. Wszyscy wiedzą jak "zarządzają" Wami przełożeniu ale odgórnie jest na tego typu ciśnienie zgoda. Tylko sprawa w Sądzie może coś zmienić-miejmy nadzieję, że osoby które zebrały dowody na mobbing złożą niedługo pozew,Liczymy na zmiany jak i Wy.
zdjecie uzytkownika
laski - 2015-03-13 03:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w lekkim szoku po przeczytaniu tych komentarzy na temat pracy w KRKA. Od zawsze tak było? W ogóle sa czeste zwolnienia, skoro jak kolega napisał żyje sie w strachu? Czy tylko straszą, a tak naprawdę nikogo nie zwolnili? Chyba zreszta musi byc konkretny powód do zwolnienia, to nie rozumiem czego tu się bać, jak pracuje się uczciwie i ma się wyniki.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-03-13 07:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak Ty mało wiesz laska o pracy w KRKA. W firmie nawet jak masz zajebiste wyniki to wreczaja wypowiedzenia bez słowa wyjasnienie,więc nie pieprz głupot,ze jak ktos uczciwie pracuje i ma wyniki to go firma nie zwolni!!! Tak juz jest,ze najwiecej głupot do powiedzenia maja osoby które nie maja pojecia. Mimo wszystko zyczymy Tobie powodzenia i wielkiej kariery.
zdjecie uzytkownika
relax - 2015-03-13 12:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miruś się przyłączył
zdjecie uzytkownika
Kat - 2015-03-16 20:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętaj... Jeśli ty tego nie zrobisz, ja to zrobię, albo zrobi to ktoś inny, ale to ma być zrobione i będzie zrobione! Nie piszą? Będą pisali! T.Indihar
zdjecie uzytkownika
opinia - 2015-03-17 07:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o opinie o pracy w KRKA.Dostałam propozycje spotkania rekrutacyjnego ale pytając przedstawicieli z innych firm WSZYSCY mi odradzali KRKA. Czytając opinie w internecie to jestem przerażona,że ludzie tam pracują. Ile w tym prawdy,bo mam pracę ale nie chciałabym wpaść w deszczu pod rynnę. Wszędzie przewija się negatyw o nie jakiej Aurorze. Czy to rzeczywiście taka kosa? Mam nadzieję,że nie będę musiała z nią współpracować gdy dostanę się do firmy.
zdjecie uzytkownika
masakra - 2015-03-18 06:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc. Nie wiem na jakie stanowisko,linię,dział aplikujesz ale nie polecam działu aptecznego. Szefowa-masakra!!! Jej pupilki? -jeszcze gorzej. Generalnie przełozeni maja gdzies dobro swoich pracowników.Stres max. Wyrywanie narzędzi pracy pod apteka to norma.Naloty pod aptekami,wynurzanie się zza śmietników to ich "standardy" ale miejmy nadzieję,że to się niedługo skończy :-) Liczymy na WAS
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-18 15:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szumu z sądem narobiliście na forum, a w praktyce brak odważnych :)
zdjecie uzytkownika
Sąd - 2015-03-18 22:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cierpliwości :-))) już niedługo :P-)))
zdjecie uzytkownika
Do gościa - 2015-03-22 20:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-03-18 15:01:34]:
Nie martw się desperato z stanowiska kierowniczego którego nikt nie chciał z regionu, uważnie obserwuj listonosza.
zdjecie uzytkownika
hipcio - 2015-03-22 21:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do gościa - 2015-03-22 20:05:04]:
potwierdzam,,,,Krka zapłaci,a osoby odpowiedzialne stracą zapewne pracę i będą musiały oddać kasę :-) Reputacja firmy KRKA zapewne wiele straci,a i tak na chwilę obecną nie jest za najlepsza. Miejmy nadzieję,że osoby które "wyżywają" się na pracownikach otrzymają karmę.
zdjecie uzytkownika
Sam - 2015-03-28 12:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niezadowolony - 2015-03-05 19:19:51]:
Nadal dają łapówy lekarzom.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-04-06 08:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często czytamy takie fora i szukamy infor o pracy. Wydaje nam sie że to co tu sie pisze to wytwór wk…-zwolnionych pracowników, a tu jest 100% prawdy.
Firma fatalna, zarobki marne, atmosfera często dno. Dyrektorstwo zakompleksione- lekarze od siedmiu boleści, którzy poszli za kasą w czasach kiedy to firma rozdawała badania na prawo i lewo, też mi sukces wiedzieć komu i ile dać .... Przyklejają łatki każdemu, nie znając ludzi i nie rozmawiając z kierownikiem regionu. Praca max na rok-dwa potem nie ma szans na przedłużenie umowy. Wyniki nie mają znaczenia bo pracownicy z pierwszej 10tki robią 50-80% planu, a premie super jak są to 1000-1500 .... brutto - mało kto je widzi. Jedynie starzy pracownicy często „święte krowy” z umową na czas nieokreślony mogą sie czuć bezpiecznie, ich się nie rusza tylko dlatego że firma nie wie jak... Obawia sie sądów. Sami nie odejdą bo po co kasa 4000-6000 netto źle ??? i wystarczy wychodzić z domu i spotykać się twarzysko z lekarzami... Nakazy zwolnienia ich daje się kierownikowi i uważa ze to ich nieudolność skoro nie może znaleźć haka.... a zwolnienia dla poprawy morale w regionie czemu nie … Za to ze ludzie odchodzą sami za kasą lub do normalnych firm to też wina kierownika. Kierownicy też są zastraszani tylko w bielszych rękawiczkach. Takich jak Aurora jest tu więcej tylko inni co innego robią a co innego mówią ... Prawdopodobnie najgorszy pracodawca w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Pom - 2015-04-07 14:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie,

chce napisać coś dla osoób poszukujących pracy jako PM, bądz startujących w rekrutacji do Krka. Oczywiście pomijam całą dyskuje dotyczaca pani o imieniu Aurora, ponieważ nie spotkałam się nigdy z ta osoba ani nie słyszałm nic na jej temat.
Pracowałam w Krka na stanowisku PM, i śmiało mogę powiedzieć że praca PM jest lepsza niż PF w tej firmie.
Ale do rzeczy. Przed 1 spotkaniem rekrutacyjnym też miałam obawy bo naczytałam się tych strasznych opinii z forum, ale stwierdziłam że jak nie spróbuje to nie dowiem się jak jest na prawde. Szukałam już długi czas pracy a zarobki jak na 1 prace w branży wcale nie wydawały mi się małe. Konkrety wyglądały tak:
-auto Toyota Corolla albo Auriska przebieg 200 – 300 tyś dla nowych, chociaż na styczniowej rekrutacji niektórzy dostali nówki Skody. Z autami jest to losowanie.
-zarobki – jak sobie wynegocjujesz. Dla nowych nie całe 3 tyś netto czyli na rękę. Nie wygląda źle na początek.
-premie dla nowych – po przepracowaniu około 6 mcy jest to jakieś 400-600 zł netto ale oczywiście coś za coś. Trzeba mieć wyniki. Jeśli nie masz takich jakie powinieneś mieć to dostaniesz 60-80 zł albo nic.
-atmosfera – ogólnie nie najlepsza, to nie jest praca w której możesz się z kimś zaprzyjaźnić i komuś zaufać, to praca w której nauczysz się dbać tylko o własny tyłek i pilnować tego co mówisz bo nawet koleżanka z grupy może cię podp...dolić. To praca w której często twoim szefem są byli przedstawciele, tzw. karierowicze. Nauczysz się tu mówić to co chcą usłyszeć, udawać, że jest tak jak oni by chcieli oraz że starasz się tak bardzo i poświecasz wszystko aby tylko tu pracować. Że jesteś zadowolony.
-tzw. śledzenie, wieczne omawiane na tym forum – gps w tablecie, który powinieneś mieć zawsze włączony kiedy jestes w pracy, czyli tzw. monitorowanie twojej pracy, podpisujesz papier ze się na to zgadzasz. Oczywiście słyszałam historie typu, że kierownik wyskakuje ci zza krzaka. Ale mi czesciej zdarzały się telefony, że ktos u mnie będzie za 20 min. więc ogólnie rzecz biorąc można czuć przez to mocny dyskomfort pracy bo nigdy nie wiesz kto danego dnia cię odwiedzi, z czego przepyta lub co od Ciebie chce. A więc nie ma możliwości przygotować się do spotkania z szefem, trzeba być cały czas gotowym. Stresujące jest też to że często zdarza się że lekarz nie chce wpuścić cię do gabinetu bo jest za bardzo zajęty, a ty akurat tego dnia jesteś z kier, a sytuacja się powtarza, no i jak to. Godzina 12 a wy nie macie żadnej wyzyty, to nie wygląda dobrze, to wygląda jakbyś nie umiał pracować, choć nie ma w tym twojej winy.
-dużo szkoleń, e-learningów, testów sprawdzających wiedzę, warsztatów na cyklówkach itp. itd. Testy praktycznie co 2 tygodnie. Piłowanie ciągle tego samego do bólu i na pamięć, hasła i slogany reklamowe. Na początku fajna zabawa bo zyskujesz dużo wiedzy, ale po czasie widać że nie jest to ważne czy coś tam jest metabolizowane przez cytochrom P419 czy jakiś inny tylko ile ten lek koszuje, albo jakie główne wskazania.
-pamiętaj Krka to firma sprzedażowa, nie farmaceutyczna i to się liczy.
-dział IT istnieje ale chyba tylko formalnie. Pomocy ma udzielić ci szef, jeśli on nie wie, to musisz liczyć na siebie i google. Dział floty – jeśli złapiesz gumę a jesteś kobietą albo sama zmieniasz koło, albo kasują ci za Assistance. Ale jeśli np. masz stłuczkę to nie jest tak źle bo 1 słuczka to mniej niż 100 z pensji.
-pomocnym narzędziem jest tablet – przyjnajmniej jeśli chodzi o planowanie wizyt, czasem siedząc pod gabinetem planujesz na następne tygodnie. Nie musisz robić tego w domu z laptopem. Tablet jest też w pewnym sensie utrudnieniem. Przedstawiciel powinien przeprowadzać prezentacje, których lekarze zwykle i w spotej większości nie chcą oglądać i nie mają na to czasu. Dla lekarza bardziej przydatna jest ulotka, karteczka na której może coś zanotować, a z tym jest baaarddzzzooo duży problem, bo zawsze jest deficyt ulotek. Poza tym pacjenci są tak uprzejmi że jak odkryją że jesteś przedstawicielem to już postarają się o to abyś nie wszedł do gabinetu.
-gadzety – zawsze fajnie jest zainteresować lekarza, ale niestety w Krka gadzety są tak beznadziejne, ze głowa mała. Lekarze przeważnie się z nich smieją, nie chcą ich lub każa zabierać. Kiedyś lekarka mogła dostać od PM srebrny łancuszek z wisiorkiem lub elegancki portfel, teraz dostaje spinacze do papieru albo tzw poczestunek, czyli pudełko z 2 batonikami, soczkiem i serwetką, w zamian które ma ci pokwitować pieczątkę, że to nie ty zjadłeś (z tego mnie najbardziej wyśmiali) I jak tu zachować twarz?
-brak jakichkolwiek budżetów – serce lekarza zdobędziesz pchając go na kursy, szkolenia, konferencje. Wśród przedstawicieli jest takie hasło „XXXX zastanawia się jak wszystkich lekarzy zmieścić na konferencji na Krka jak wszystkim odmówić”. Nagłe odwoływanie miejsc na konferencji to norma.
-limity paliwowe, wszystko zależy na jaki
zdjecie uzytkownika
co dalej Pom - 2015-04-08 13:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pom, dokończ proszę swoją wypowiedź. Jestem zainteresowany pracą w firmie, a Twoja wypowiedź jest sensowna. Długo pracujesz/ pracowałeś w firmie?? Ogólnie polecasz?? Dobra na start w branży??
zdjecie uzytkownika
Pom - 2015-04-09 18:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dokańczam:
-limity paliwowe, wszystko zależy na jaki teren trafisz, mi akurat starczało, są przyznane od rejonu
-ogromna rotacja to fakt. Na 1 szkoleniu myslałam że będzie co najwyżej kilkanaście osób ze mną, było ponad 50. zajęcia dosyć męczące bo od rana do wieczora


Podsumowując, praca dobra jeśli to 1 raz w branży bo poznasz ją od podszewki, ale na max 6 -12 miesięcy. Bo na początku zawsze możesz powiedzieć że jestes jeszcze nowy, a potem zawinąć się do lepszej firmy.
Jeśli nie pracowałeś nigdy w korporacji a chciałbyś dostać lepsze pieniądze niż np. w biurze jakieś lokalnej firemki, ale z całą odpowiedzialnością wiesz, że dziennie będziesz robić 200-250 km autem w pośpiechu, wpychając się między pacjentów do gabinetu narażając się na złośliwe komentarze, ale mając pracę mobilną i na pewno nie nudną, choć chwilami monotonną, to polecam. Weź jednak też pod uwagę, że piszę o zarobkach, które na początek są OK. Dlaczego? Dlatego że po przepracowaniu kilku 2,3,4,5 mcy zauważysz że ryzyko jakie ponosisz w tej pracy jest znacznie więcej warte niż 3 tys/mc. Jeśli jesteś choć trochę pracowity i uczciwy, ale przy tym masz troche pokory ale i asertywności, to poradzisz sobie bez problemu.

Jest też kilka plusów tej pracy, których nie można pominąć:
-po pierwsze: masz pracę!
-Następnie: po 2-3 mcach możesz już spokojnie pracować w godzi 8-15 czy do 15.30, czasami nawet krócej, choć bywało i do 17 (ale rzadko), trzeba przy tym tylko troche pomyśleć, jak ułożyć trasę, tak aby była najkrótsza ale zgodna z wymogami. Więc zawsze tygodniowo zaoszczedzisz troche czasu i masz go więcej dla siebie (ale nie na początku, wtedy jest dużo nauki). Na rozmowie pytaj dokladnie jakie miasta ma obejmować twój teren, i potem sprawdz w domu w jakim czasie pokonujesz takie odległości.
-nie spędzasz wieczorów na robienie tabel, zestawień, raportów, wizyty raportujesz zaraz po wyjściu z gabinetu
-masz auto do dyspozycji, zmieniło się to, że rozliczają cię za dni w których je używasz prywatnie a nie za cały miesiąc ( zresztą auto+paliwo jest dość liberalnie traktowane)
-jesli trafisz na kierownika-człowieka, i będziesz wykonywać polecenia służbowe i mieć jako takie wyniki, po pewnym czasie zaczniesz myśleć że masz „ciepłą posadkę”



Pozdrawiam wszystkich zastanawiających się. Jeśli decydujesz się na Krka – pamiętaj : nie dowiesz się jak jest dopóki sam nie spróbujesz.
zdjecie uzytkownika
otc - 2015-04-09 18:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie dział apteczny OTC. Pracuje-wyżywa się tam przełożony (Aurora)nad swoimi przedstawicielami farmaceutycznymi. Tzw. standardy firmy to: zaskakiwanie pracowników pod aptekami,zwalnianie przedstawicieli w trakcie pracy,nie znasz dnia ani godziny...wszyscy mówią żeby jeździć do pracy z zwolnieniem lekarskim in blanko:-) polecam mieć przy sobie dyktafon żeby nagrać kierownika DM jak i Aurorkę jak mobbingują ludzi w terenie,jak obniżają wartość człowieka,jak krytykują wszystko co zrobi przedstawiciel...reasumując: wszystko co zrobisz jed do dupy. Po kilku podwójnych,potrójnych,poczwórnych wizytach masz dość. Albo szybko szukasz innej pracy lub trafiasz do lekarza z nerwicą.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-04-13 12:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z tym pozwem do sądu, jakoś dalej cisza...dalej żalenie na forum. Gratuluje Pom super podejścia do życia i nastawienia :)
zdjecie uzytkownika
:-))) - 2015-04-13 20:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cierpliwosci cierpliwosci:-)))) pośpiech nie jest dobrym doradcą...trzeba robić wszystko z głową...na 100% osoby odpowiedzialne za mobbingowanie przedstawicieli dostaną za swoje :-)) dokumenty są kompletowane i dla ciekawskich...jeszcze w marcu wizyta u prawnika celem napisania pozwu do KRKA,a po odmowie do Sądu...Osoby pracujące,które są mobbingowane muszę się jeszcze trochę pomęczyć :-))
zdjecie uzytkownika
Brawo - 2015-04-14 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj ludzie... czarny PR frustratów!!!! Brawo
zdjecie uzytkownika
symfo - 2015-04-17 09:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie dajcie spokój nic na Aurore nie macie. ... a nawet jeśli jakieś maile to nikt tego nie uzna- żaden sąd za uporczywe nękanie czy mobbing ... wy chyba nie wiecie co to jest mobbing ...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani Maria bardzo miła, lecz słabo przygotowana. Wszystkie pytania zadawała z kartki. Do pracy zniechęcała, bo wg niej praca bardzo ciężka i mało płatna. W ogłoszeniu napisane ze potrzebują na konkretne województwo w trakcie rozmowy okazuje się, że są to dwa województwa. Zaraobki marne bardzo marne jak na przestawiciela 2700 na ręke. Szukają jeleni do pracy. Rozmowa w Gorzowie.
Pytania: Co Cię motywuje, Jaki był Twój ostatni sukces, jaka porażka. Pytanie hit to sprzedaj śnieg eskimosowi czyli jak wcisnąć kit. Wg mnie firma niepoważna jak na firmę farmaceutyczną.
zdjecie uzytkownika
informator - 2015-04-17 19:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [symfo - 2015-04-17 09:21:58]:
Popytajcie kolegów/kolezanek dlaczego Aurora wyleciała z Reckitt,Sandoz i miejmy nadzieje,że i niedługo wyleci z KRKA ...Kto tutaj mówi tylko o e-mailach?
sprawa nie tylko bedzie dotyczyła Aurory...ale i również jej "piesków" DM..którzy są gorsi niż ona sama
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-04-17 23:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygladaja szkolenia w falentach oraz czas wolny po?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy KRKA Polska?
Zadaj pytanie