Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KRKA Polska

Pracowałeś w firmie KRKA Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-11-06 19:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pom - 2015-04-09 18:17:33]:
Oczywiścię to Tobie dziękuję za wyczerpującą wypowiedź :)
zdjecie uzytkownika
pytająca - 2015-11-09 18:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam serdecznie, jakie są zarobki w tej firmie na stanowisku Przedstawiciela naukowego w Dziale Promocji Produktów Weterynaryjnych ??? Czy naprawdę mobbingują ludzi?
zdjecie uzytkownika
mars - 2015-11-09 18:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak tak @karmazyn masz racje, ale oprocz tego oferuja dobrze zorganizowane środowisko pracy, z możliwością realizacji swych ambicji oraz rozwoju umiejętności zawodowych.
zdjecie uzytkownika
migol - 2015-11-11 21:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że zarobki na poziomie 2000 złotych na rękę to normalka na tym stanowisku, a pewnie jeszcze dochodzą jakieś premie.
zdjecie uzytkownika
axl - 2015-11-14 01:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@karmazyn - fajnie, że pozytywna atmosfera jest zapewniona, widać że to są działania pracowników, którzy dbają o relacje.
zdjecie uzytkownika
do axl - 2015-11-14 15:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozytywna atmosfera powiadasz? dobry żart :-) pracowałem tam ponad rok. zalezy gdzie trafisz i jakich będziesz miał przełozonych. atmosfere budują ludzie, Módl sie zebys nie trafił na aptecznego, bo bedziesz miał nad sobą.: ałynną Aurorę, Rafałka i Dominika,oraz pupilków zwanych kierownikami. Umarł w butach
zdjecie uzytkownika
Tt - 2015-11-15 22:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mars - 2015-11-09 18:50:26]:
Jest ok , sam ocen wpisy innych zawsze są bardzo subiektywne ...
zdjecie uzytkownika
kio - 2015-11-16 21:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co tam u naszej blondyneczki z Trojmiasta? Jak była PM to żebrała na dziecko...Kartuzy pamiętają! albo robisz tak jak ona albo wypad i następny....niestety ciagła rotacja niczego dobrego nie wróży ...... Ale to nie jest zły pomysł.....wystarczy aby Product Managerowie posłuchali wspaniałej koleżanki z Pomorza i wdrożyli taką strategię globalnie.
zdjecie uzytkownika
Mańiek - 2015-11-26 16:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ona nie powinna pracować z ludźmi ,to co potrafi ta ona A.....gwiazda to tropienie, znęcanie się nad ludźmi i zawsze wszystko źle ,to ma być szkolenie menadżerskie poczucie winy u Przedstawiciela .Do Ciebie pisze ,A .... pracowała w Sandozie w OTC przez rok,takiego jak ona człowieka nie spotkałem .Upał to się ubierała w czarne rajty i golf 30 stopni temperatura to trzeba mieć coś z garem.Kłamała jak z nut ta ofiara A.....
zdjecie uzytkownika
RobertS - 2015-11-26 16:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam zar z nieba 28 stopni lipiec a ta przyjechala w czarnych rajtuzach i skorzanej kurtce oczywisice tez czarnej....no ludzie kochani w przychodni sie patrzeli jak na wariata.
zdjecie uzytkownika
Marecki - 2015-11-26 16:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taaa a w sandozie jak sie do niej dzwonilo to wiecznie kazala czekac bo chyba policja za nia jedzie. Slow brak.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-11-29 13:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, pracowałam w Krka 6 mc, dostałam lepszą ofertę wiec sie zwolniłam. Z mojej strony chciałam powiedziec ze praca bardzo mi sie podobała, miałam normalnego kierownika, ktory w sposob ludzki traktował cały zespol, potrafil zmotywować, pożartować a jak trzeba było to i zwrócić uwagę na sprawy ktore wedlug niego mozna bylo lepiej zrobic. Zarobki realne, które można sobie wynegocjowac to 3 tys netto. Firma zwraca uwage przede wszystkim na wiedze metoryczna, czeste akcje promocyjne z gadzetami ktore lekarzom przewaznie sie podobały oraz poczestunki.fakt jest taki ze flota odstaje od innych firm farmaceutyczny ale auta sa serwisowane i jak tylko pojawia sie usterka od razu jest usuwana. Na dane teren jest ustalony limit paliwowy, w ktorym bez problemu sie miesci chyba ze ktos popiernicza prywatnie na koszt firmy a potem narzeka ze brakło. Mnie pracowało sie tam b.dobrze , ale slyszalam rowniez ze atmosfera moze byc rowniez bardzo ostra w zaleznosci od przelozonego, wiec jezeli masz szczescie i trafisz na fajnego kierownika powinno byc ok.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-12-01 15:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ola tak z ciekawości, co powiedziałaś w nowej firmie na pytanie dlaczego zmieniasz firmę po 6 miesiącach pracy? Wiesz pytam bo jak było tak super. ..
zdjecie uzytkownika
Ola2 - 2015-12-01 21:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z tymi usterkami to tak bez przesady, sprzęgło miałam do wymiany, kazali jeździć, aż się gdzieś w polu zatrzymam. Serwisy Toyoty rżą ze śmiechu z Krki.
zdjecie uzytkownika
moto on - 2015-12-03 02:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem co dokładnie masz na myśli to pisząc @Ola2, po prostu miałaś jakąś awarię tak? czy o co chodzi, raczej słyszałem o nich dobre opinie w branży moto
zdjecie uzytkownika
Straszne - 2015-12-04 00:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem przyjemność uczestniczyć w 2 rekrutacjach.

Chamstwo totalne - burdelowe rozmowy. Laski poziom - zaglądania do ludzkich gaci.

Informacja zwrotna na poziomie puszczenia słodkiego, mokrego bąka....
Czas płynie, zero wniosków, zero czyli chyba upadek w przyszłości.

Zaglądam czasami, po dystansie jak czułem się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w trakcie tych rekrutacji, zaglądam i widzę nadal brak zmian.

Nawet IMS zna kawały o rekrutacjach....

Szacunek dla Tomasza Bednarka - debile taką perełkę stracić...
zdjecie uzytkownika
rekrutacja - 2015-12-04 07:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podzielam Twoją opinię o sposobie i jakosci rekrutacji. Pozdrawiam Aurorkę L.i Rafała P. Patologia..
zdjecie uzytkownika
krka porazka - 2015-12-08 22:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
rekrutacja poziom zerowy. rafał p. siedzi rozwalony jakby byl z kumplami w barze zero kultury - w dodatku ziewa, kpi z rekrutowanych, jest bardzo znudzony widac ludzmi, a prekrutacji na codzien jest sporo. szkoda czasu i pieniedzy na dojazd. samochody firmowe do bani, kazdy przedst na nie klnie bo w kolko sa awarie ale nie ma sie czemu dziwic maja po 300tys km. no i smieszne limity na paliwo. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
firma - 2015-12-08 23:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest żalosna pod każdym względem.
nie polecam nikomu żeby nie przejechał sie tak,
jak ja po 2 miesiacach pracy,
teraz żaluję podjęcia takiej decyzji.
Mogłam wybrać inna firmę, gdyż miałam taka możliwość.
pozdrawiam fałszywych Aurorkę i Rafałka
zdjecie uzytkownika
MMMIINNII - 2015-12-09 11:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostalam propozycje pracy w Krka, terem Wielkopolska, linia apteczna OTC. Zaproponowane wynagrodzenie ok. 3000zl nettio. Wiecej szczegolow nie podali, zaprosili na podpisanie umowy i szkolenie. Czy dowiem się czegos więcej o doświadczonych z tego terenu Naprawde jest tak zle? Dodam ze na obu etapach rekrutacji było naprawdę ok, konkretnie i milo. Czy osoba z pierwszego etapu to późniejszy przelozony? Czy naprawdę ambitne i pomysłowe osoby sa tak mocno gnębione?
zdjecie uzytkownika
wlkp - 2015-12-09 14:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam na tym terenie. Odradzam. Zapomnij,ze dostaniesz 3.000 netto. To zmykla. To samo mi obiecywali i dostalam 2.100 bo to okres probny. Przy kolejnej umowie bedzie podwyzka. 100 zl
zdjecie uzytkownika
Realna - 2015-12-10 02:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma w Krka w terenie takich pensji 2100 - to kłamstwo i absurd. Pan Jacek wciela się we wszystkie możliwe osoby na tym forum. Proponuje się zabrać za robotę a nie za wylewanie nieuzasadnionych żali na forum. To jest już na prawdę żałosne bo wygląda na to że niektórzy to własnego życia i problemów nie mają.
zdjecie uzytkownika
wlkp - 2015-12-10 09:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda,ze nie można wysyłać załączników. udowodniłabym,że w KRKA na tym stanowisku nie ma pensji ok 3000 netto. Jacek trzymaj się :-)
zdjecie uzytkownika
MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jeśli na pismie potwierdzili wysokość zarobkow? Nie mogą zminic wysokości pensji...a jak jest z premiami kwartalnymi? N aile można relnie liczyc a ile obiecują? Czy historie z limitem kilometrówki dziennej to prawda?! I co wtedy nocleg w terenie czy wraca się do domu za swoje paliwo?
zdjecie uzytkownika
Realna - 2015-12-11 13:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie zobaczę ten załącznik - kwota 2100 to wierutne kłamstwo!!!!!! Limit km to prawda i wtedy nocleg, paliwo starczy, premie jak robisz wynik są. Maruderów i pieniaczy bezrobotnych, którzy straszą od półtora roku pozwem nie słuchaj bo to już żenujące.
zdjecie uzytkownika
Pomysł trochę - 2015-12-12 08:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23]:
Skoro byłaś na rozmowie rekrutacyjnej, trzeba było o to zapytać a nie teraz na forum rozpisywać sie i dowiadywać sie takich informacji z niepewnych źródeł. Skoro Cie przyjęli to chyba nie warto teraz poświęcać czas na takie sprawy. Naprawdę słabo to wyglada, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
piksal - 2015-12-12 11:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z perspektywy pracownika w lini RX: Wszystko zależy na jaki trafisz teren, jakie leki dostaniesz w promocji, z jakim kierownikiem będziesz współpracował.
Jeśli ktoś ogarnie sobie teren który ma, będzie miał dobre kontakty z kolegami/koleżankami na tym samym terenie, zdobędzie relacje z lekarzami to da się wytrzymać..
Firma oferuje naukę zawodu - więc tylko głupiec by nie skorzystał - po roku, dwóch drzwi do innych firm będą otwarte - bo Krka uchodzi za firmę która ma bdb przedstawicieli - którzy potrafią w warunkach takich jakie mają (czyli marnych :) ) robić niezłe wyniki.
Dostaniesz samochód, możesz nim jeździć prywatnie, kasę taką jak sobie wynegocjujesz na rozmowie (na kokosy i premię raczej nie ma co liczyć) - przy chęci do pracy i ogarniętym terenie czas 12 wizyt i 2 aptek nie powinien przekroczyć 8-9 godzin od wyjazdu do przyjazdu. W domu dużo pracy nie ma.
Jeśli chodzi o flotę - to racja, że jest kiepska. Fabie, Yarisy, Aurisy - w żadnej inniej firmie nie ma tak kiepskich samochodów - ale przy odrobinie szczęścia można trafić auto albo nowe albo z niskim przebiegiem.

zdjecie uzytkownika
verb - 2015-12-13 15:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@piksal bardzo dobry i pomocny komentarz. Też uważam, że fakt, iż praca zapewnia swojemu pracownikowi rozwój i otwiera później drzwi w karierze to ważna rzecz! Pieniądze pieniędzmi, myślę, że oferują dużo dobrego pomimo niewielkiej wypłaty. Warto.
zdjecie uzytkownika
Biczowanko - 2015-12-14 09:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej verb czyli na bank panienka z HR - wypada napisac z malych liter...

Twoje komentarze sa zalosne. Zrob sobie rachunek sumienia ile razy skrzywdzilas na rekrutacjach ludzi.

Pamietaj karma wrac.
zdjecie uzytkownika
realna - 2015-12-14 10:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biczowanko- zero kultury - tym sobie nie zjednasz ludzi przekonując do swoich wymyślonych racji. Pan Jacek generalnie na tym forum pokazuje dużo swoich wcieleń- czasem nawet komentując sam siebie a nawet schlebając sobie samemu. To godne podziwnu choć w zasadzie to się leczy.
zdjecie uzytkownika
Bydgoszczanin - 2015-12-15 12:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [realna - 2015-12-14 10:29:58]:
Dokładnie. Masz 100% racji. Jacek został zwolniony za swoje oszustwa i kłamstwa oraz za nieróbstwo. Teraz wylewa swoje żale i obraża wszystkich wkoło pod rożnymi Nick'ami.
Zwolnią go z kolejnej firmy, to przeniesie sie na inne forum.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-15 14:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro zostałem wezwany do tablicy to ..żal mi Was :-)
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-12-17 16:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamstwo i niedopowiedzenia to akurat wizytowka PRZELOZONYCH Krka . Kto by czego nie napisal i tak bedziecie wszystko dopisywac Jackowi,
Brawo brawo ktos wam na pewno uwierzy , macie to we krwi ;)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-12-19 08:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja Wam napisze od siebie jako były pracownik

Fajna rzecz ze można wejść do branży bez wcześniejszego doświadczenia w farmacji...

Wszystko zależy jaki teren i jaki kierownik bo to najważniejsze P, generalnie mega dużo stresu i ciśnienia P, najgorsze pierwsze pol roku, potem lepiej, szkolenia sa ok chociaż tez stresujące,

Warunki płacowe na początek od 2500 do około 3900 na rękę P, premie tragedia ja dostałem np 300zl, gdzie teraz w innej firmie 5300 :)

Flota słaba, chociaż jak odchodziłem to zmieniali powoli te stare auta...
Dużo nalotów bez zapowiedzi kierowników trenerów i itp

Po dwóch latach pojawiła sie atrakcyjna oferta z innej firmy, fajnie patrzą jeśli w co jest krka i trochę tam sie popracowalo....

Generalnie polecam tylko jesli ktoś chce wbić sie do branży i wytrzyma jakiś czas potem juz Mozą wybrać lepiej

Pzdr
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-12-19 08:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ps błąd na rękę od 2500 do około 3000
zdjecie uzytkownika
realnie - 2015-12-20 11:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie polecam. pracowalem krotko, nie ma opcji zeby wytrzymac, szkoda zdrowia dla marnego 2500zl - chorzy ludzie. a ty kobito z hr - pamietaj, ze karma wraca i oby ktos kiedys ciebie potraktowal w taki sposob jak ty to robisz
zdjecie uzytkownika
rere - 2015-12-28 00:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, zauwazyalem ze firma od jakiegos czasu prowadzi rekrutacje na kilka stanowsik miedzy innymi przedstaciwila naukowego albo inzyniera elektryka..
zdjecie uzytkownika
z terenu - 2016-01-07 07:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pracuję w firmie od 3 miesięcy i powiem szczerze,że gdybym nie musiała podjąć pracę to w życiu nie podjęłabym współpracy z KRKA. Niby stanowisko Przedstawiciel Naukowy,żeby ładnie brzmiało,a to zwykłe przedstawicielstwo.Pracowałam w FMCG i miałam dużo większy spokój. Sama praca jak praca,robie swoje ale te nagonki pod aptekami,wieczne telefony z rana:gdzie jestes? co robisz? jaki masz na dzisiaj plan ? itd. czytajac opinie na forach musze niestety potwierdzić,że w 99% to prawda. Zaczynam wysyłać CV. Ogłoszenia na pracuj.pl to mają chyba dożywotni termin,bo więcej ludzi ucieka z KRKA niż zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
sdfghj - 2016-01-07 22:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no a ja akurat sam sie zastanawialem nad podjeicem rpacy w firmie KRKA-POLSKA Sp. z o.o. bo znalazlem kilka ofert od nich, miedzy innymi na inzyniera elektryka
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel naukowy - 2016-01-08 00:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie pół roku i uważam ten czas za stracony, najgorsza firma jak dotąd .Wieczna inwigilacja. O 8 h pracy zapomnij, premia po 8 miesiącach przepracowanych.Lepiej wykup polisę na życie zanim wejdziesz do słuzbowego auriska. Praca bez perspektyw i nie stabilna, ciągłe redukcje. ..
zdjecie uzytkownika
K - 2016-01-08 13:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie dostałem propozycje pracy od krka ale w ostatniej chwili zrezygnowałem .. Teraz bije sie z myślami czy dobrze zrobiłem . Posiadam juz doświadczenie w tej branży ale opinie mnie przeraziły a prawdę mówiąc nie mam noża na gardle by brać jakakolwiek prace . Jednakże teraz dręczą mnie myśli czy słusznie postapilen
zdjecie uzytkownika
andy - 2016-01-10 20:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że KRKA ma sporo ogłoszeń na stanowisko Przedstawiciel Naukowy, może ktoś się orientuje jak tutaj z narzędziami pracy, w sensie jakie dają i pod jakimi warunkami.
zdjecie uzytkownika
A'la - 2016-01-11 23:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie i wszystkie opinie to prawda inwigilacja od rana, kierownicy lini nie maja pojęcia jak pracować z ludźmi żenujący myślia ze sa na jakimś stanowisku a zarabiają tyle co zwykły pracownik. Współczuje tym którzy tam zawitają. Na szkoleniach mówią jak jest pięknie ale to mega ściema. Trochę porównam do sekty.
zdjecie uzytkownika
groszek - 2016-01-18 21:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [A'la - 2016-01-11 23:34:44]:
co Ty gadasz. Jeśli masz dawać takie beznadziejne porówniania to je sobie po prostu daruj. Moim zdaniem KRKA działą prężnie i w dalszym stopniu się rozwija
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-19 09:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23]:
Płacą 3000zł netto na start,tyle zarabiałem przez 2 lata bez podwyżki.
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-01-21 14:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stefan to chyba nie jest zła stawka z tego co widze te 3000 zł netto. Ale jako Inżynier Elektryk no to i tak możesz wiecej zarobić przez te premie na przykład.
zdjecie uzytkownika
była - 2016-01-23 08:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na forum chyba sami frrstraci i niekochani piszą .... pracowałam tam i w innych miejscach - podobnie tyle że duża korporacja to i problemów liczbowo może i więcej ale % penie podobnie. NIgdzie nie ma nic za darmo - ciekawe czy w swojej frmie by ktoś nic tylko rozdawał pieniądze, co chwila wymieniał samochody na nowe, wysyłał na wycieczki, płacił ogromne premie - jesi ktoś zna takiego pracoodawcę niech napisze - chetnie tam złożę papiery !;) Mam już swoje lata doświadczeń i wiem że za nic to mozna tylko w py.sk dostać.
zdjecie uzytkownika
szukanie - 2016-01-23 08:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Moze wrto sie zapoznać z radami innych : Wyższe wykształcenie przestało być już gwarantem znalezienia dobrej posady. Nie stresuj się więc jego brakiem. Dziś najbardziej bowiem liczy się doświadczenie, zapał oraz w ogromnej mierze twoje nastawienie (© 123RF) Poszukiwanie pracy to proces, którego powodzenie bardzo często zależy od naszego nastawienia. Znalezienie nowego zajęcia wcale nie musi być trudne i stresujące! Wystarczy pamiętać o kilku podstawowych kwestiach, a także odważnie wykorzystywać nieszablonowe sposoby, by szanse na nowy etat zdecydowanie wzrosły. Jak powinno to wyglądać w praktyce? Wysłanie CV to nie wszystko, ofert pracy szukaj sam Ślesz dziesiątki CV, ale nadal nikt do ciebie nie dzwoni? Nie zniechęcaj się. – Według statystyk, jeśli szukamy pracy samodzielnie, trzeba wysłać około 50 CV, żeby zostać zaproszonym jedynie na od dwóch do pięciu rozmów kwalifikacyjnych — mówi Hanna Bielicka-Adamczyk z GP People. Oczywiście czasem jest to kwestia szczęścia i rezultat przynosi wysłanie tylko kilku aplikacji, jednak w większości przypadków dopiero po rozesłaniu kilkudziesięciu zgłoszeń dostajemy szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności przed potencjalnym pracodawcą. Pamiętajmy też, że nie każda rozmowa kwalifikacyjna kończy się zatrudnieniem, ale już samo zaproszenie na nią to świetny sygnał, bo oznacza, że nasza kandydatura budzi zainteresowanie. Kreatywne CV pozwala zwrócić na siebie uwagę Wielu ludzi wciąż do szukania pracy wykorzystuje jedynie internet i ma tendencję do wysyłania setek CV online, praktycznie w ciemno. Warto jednak pomyśleć o zupełnie innych sposobach. – Tylko nieliczni wpadają na pomysł, żeby osobiście przejść się do firmy i dotrzeć bezpośrednio do człowieka, który zajmuje się rekrutacją, by zapytać o szczegóły dotyczące wymagań względem kandydatów. Dobrze sprawdzają się też CV niestandardowe, na przykład w postaci wysyłek kreatywnych skierowanych do konkretnych osób w firmie odpowiedzialnych za zatrudnienie – radzi Hanna Bielicka--Adamczyk. – Dobrym pomysłem jest również podpytanie znajomych, czy w miejscach, w których pracują, nie odbywa się właśnie nabór nowych pracowników – dodaje. Pamiętajmy, że obecnie pracę można też znaleźć w mediach społecznościowych czy na różnego rodzaju forach branżowych – odwiedzajmy więc nie tylko portale z ogłoszeniami o pracę, ale też strony firm. Tam w zakładce „kariera” znaleźć też można oferty staży i pracy. Zatrudnij agencję Warto również wziąć pod uwagę skorzystanie z usług agencji zatrudnienia. Dla osób szukających pracy jest to bezpłatne. Dzięki temu w szybki i prosty sposób mamy możliwość konsultacji ze specjalistą oraz zyskujemy dostęp do wielu ofert. Pośrednictwo pracy to nowoczesne podejście do jej poszukiwania, które może ułatwić cały proces rekrutacji. Nie bójmy się więc korzystać z pomocy wykwalifikowanych osób oraz ich wiedzy. Wyższe wykształcenie przestało być już gwarantem znalezienia dobrej posady. Nie stresuj się więc jego brakiem. Dziś najbardziej bowiem liczy się doświadczenie, zapał oraz w ogromnej mierze twoje nastawienie. – Do agencji pracy równie często zgłaszają się zarówno absolwenci uczelni, jak i osoby ze średnim czy też zawodowym wykształceniem – mówi Hanna Bielicka-Adamczyk. – Obecnie bowiem dla pracodawców najważniejszy jest nie sam dyplom, ale dodatkowe kwalifikacje i unikalne umiejętności oraz gotowość do ciągłego rozwoju i zdobywania nowych kompetencji – dodaje. Praca tymczasowa? Dobry sposób na zmianę pracy Dobrym sposobem nie tylko na rozpoczęcie pracy zawodowej jest poszukanie tymczasowego zatrudnienia. Takie rozwiązanie pozwala na uelastycznianie godzin pracy oraz dostosowanie ich do własnego trybu życia, a co najważniejsze – zdobycie doświadczenia w różnych obszarach. To właśnie dlatego wielu nie tylko młodych ludzi świadomie się na nie decyduje. Wyróżnij się! W poszukiwaniu pracy, oprócz pozytywnego nastawiania, najważniejsze wciąż pozostają tak podstawowe kwestie, jak dobrze przygotowane CV i poprawnie napisany list motywacyjny. To oczywiste sprawy, jednak wielu ludzi wciąż o tym zapomina i popełnia błędy. – Obecnie, żeby wyróżnić się wśród innych kandydatów, trzeba stawiać na niestandardowe rozwiązania. Wideo-CV i filmiki zamieszczane na YouTube, zaskakująca grafika lub wyjątkowe umiejętności i zainteresowania – to tylko nieliczne pomysły na to, aby zwrócić na siebie uwagę rekruterów. Warto spróbować – zachęca Hanna Bielicka-Adamczyk

Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani Maria bardzo miła, lecz słabo przygotowana. Wszystkie pytania zadawała z kartki. Do pracy zniechęcała, bo wg niej praca bardzo ciężka i mało płatna. W ogłoszeniu napisane ze potrzebują na konkretne województwo w trakcie rozmowy okazuje się, że są to dwa województwa. Zaraobki marne bardzo marne jak na przestawiciela 2700 na ręke. Szukają jeleni do pracy. Rozmowa w Gorzowie.
Pytania: Co Cię motywuje, Jaki był Twój ostatni sukces, jaka porażka. Pytanie hit to sprzedaj śnieg eskimosowi czyli jak wcisnąć kit. Wg mnie firma niepoważna jak na firmę farmaceutyczną.
zdjecie uzytkownika
franek - 2016-01-23 20:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego właśnie ta firma nie szuka koniecznie osób z wykształceniem, a z doświadczeniem właśnie @szukanie. Oferty na PH wyglądają obiecująco, ciekawe jaka prowizja.
zdjecie uzytkownika
byly PN - 2016-02-04 15:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam firme. Chyba ze nie masz pracy i lubisz byc ponizany i mobbingowany. Szkoda,ze nie mozna dolaczac zdjec na forum. Przeslalbym pozew przeciwko Krka za mobbing. Czekamy na termin rozprawy sadowej.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie KRKA Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert