Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o KRKA

Pracowałeś w firmie KRKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-20 15:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przynajmniej dobrze że wyrzucają za drzwi bo wtedy to robota byłaby na marne. Ale zawsze znajdą czas na spotkanie z przedstawicielem?
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2013-09-23 11:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie

Już coś wiadomo dlaczego Krka tak oszczędza na pracownikach. Krka ma udziały/jest właścicielem paru Banków na Słowenii. 13 września 2013 ujawniono oficjalnie to, o czym w sektorze bankowym mówiło się po cichu. Banki te stały się niewypłacalne, PKO BP, ING, Bank Zachodni WBK i mniejsze nasze banki wstrzymały wszystkie przelewy i operacje finansowe z tymi Bankami Słoweńskimi.
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-23 16:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to że krka jest właścicielem banków to nie miałam pojęcia. I to dlatego krka kiedyś potęga na rynku tak oszczędza?
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2013-09-23 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Krka nigdy nie było idealnie, ale 1,5 roku temu zaczęły się bardzo duże oszczędności. Ostatnio przybrały już formę nieakceptowalną. Jeździ się starymi samochodami, Flota nie ma grosza na nowe, oszczędza się na naprawach, pracownicy mimo AC płacą za np. urwane - ukradzione lusterko. Firma bardzo opóźnia się z płatnościami - przelewy za serwis auta. Przeglądy są robione nie co 15 tys km ( jak zaleca producent) ale co 30 tys km. Zepsute części są regenerowane, nie wymieniane na nowe. Auta są z przebiegiem ok 300 tys km. Ogromne oszczędności na paliwie. Zarobki - jedne z najniższych w Polsce, Premii nie ma. Żadnych narzędzi do pracy z lekarzami. Pracowników traktują jak wyrobników. Leków sprzedaje się dużo, więc co się dzieje??? Dawniej tak źle. a leków sprzedawało się znacznie mniej. W Warszawie jest fabryka, produkuję też dla innych firm, wiec są duże dochody. I ci się dzieje z pieniędzmi?? jadą do Słowenii i znikają.
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-24 10:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To że w Warszawie jest fabryka to wiem i to nawet dość spora ona jest. Skoro tak jest oszczędzane na samochodzie to jak będzie jakiś wypadek to co wtedy?
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2013-09-25 12:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj
Jak masz wypadek to dzwonisz do floty ( jak oczywiście jeszcze żyjesz).
Jak wypadek jest drobny np. jakiś pirat drogowy cię stuknął i uciekł z miejsca wypadku - to płacisz 50% kosztów naprawy samochodu. Na czas naprawy nie masz auta zastępczego, ale musisz pracować. Więc albo wsiadasz do PKS-u, pociągu, busa, MPK, TAXI - NIE. Firma zwraca za bilety, lub jeździsz z koleżanką z terenu. Jak auto Ci się zepsuje - a to się zdarza dość często - postępujesz jw. Oczywiście Twój kierownik jest bardzo niezadowolony że nie masz sprawnego auta. Jak sama spowodujesz wypadek, to również obciążają Cię 20% - 50% kosztami naprawy. Jak masz ciężki wypadek to jesteś na L4, chcesz wrócić do pracy - ale twoje stanowisko już jest zajęte przez kogoś innego. Jak się zabijesz lub staniesz się kaleką to dostaniesz odszkodowanie z ubezpieczenia, Firma nie dorzuci ani złotówki. Ale już nie musisz ponosić kosztów naprawy.
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-25 13:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież to jest jakaś paranoja. Wystarczy że zaparkuje się samochód a jaki cwaniak porysuje go to już idzie z Twojej kasy. Nienormalne moim zdaniem i tyle
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2013-09-25 15:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz absolutnie rację, ale tak jest w Krka. W innych firmach jest lepiej
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-25 17:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tereska powiem szczerze że spodziewałam czegoś takiego po firmie Krka która zawsze mi się wydawało jakąś taką jakby to powiedzieć elitą
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2013-10-06 18:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak się pracuje w biurze? Podobno szukają product managerów?
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2013-10-06 23:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W biurze też jest jakoś nieciekawie, w lipcu odszedł jeden Prodact a teraz dwóch. Jesteś odpowiedzialny za jakiś lek, masz ustawić tak promocję aby zespół zrobił plan. Pytasz o budget??? i okazuje się że nie masz nic. tzn. na jakieś ulotko naklejki i karteczki będzie. trochę długopisów, trochę próbek. Konkurencja dysponuje konkretnymi narzędziami marketingowymi, do tego ma przedstawicieli wyszkolonych, dobrze opłacanych, z niewielkimi zmianami personalnymi. a Ty masz młodych, niewyszkolonych, źle opłacanych repów, bardzo duze zmiany personalne w (usunięte przez administratora) i pustą kasę. Ale masz zrobić plan. Jeżeli umiesz robić cuda - to staraj się o to stanowisko.
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-10-07 14:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wymygania odnośnie pracy przedstawiciela się trochę zmieniły? Chodzi mi tutaj dokładnie o to czy wymagania na to stanowisko w czasie rekrutacji się zmieniły
zdjecie uzytkownika
fiore - 2013-10-09 13:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie wymagania???? ta firma przyjmuje każdego , z doświadczeniem czy bez w wieku 22 lat czy 45. nie ma żadnych kryteriów. Jak to mówią 'chłopaki na mieście';) , zawsze można isc do pracy do krka, jak Cie już nigdzie nie chcą, hihihi
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-10-09 21:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czesc, powiedzcie mi ile w krka zarabia KAR????? prosze o pilna odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-10-10 11:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja to kiedyś słyszałam że żeby dostać się na stanowisko przedstawiciela to wymagają paru lat doświadczenia jako lekarz. Ale nie wiem czy to prawda
zdjecie uzytkownika
Anita - 2013-12-05 12:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedzę od jakiegoś czasu na(usunięte przez administratora) i co otworzę portal, to zawsze sztandarowo jest od (usunięte przez administratora)ogłoszeń na różne stanowiska w KRKA na woj. mazowieckie. Mnie akurat interesuje stanowisko przedstawiciela medycznego. Niech ktoś będzie tak uprzejmy i mi napisze o co chodzi, czy w mazowieckim jest tak kosmiczna i ciągła rotacja ?!?!?! A jacy są szefowie na tym terenie? Do jakiej linii tak non stop poszukują? Ile w ogóle płacą przedstawicielom z długoletnim doświadczeniem ?
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-12-11 21:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijaj KRKĘ, nie wywiązują się z umów, o podwyżce i premiach zapomnij, dostaniesz starego grata jako auto służbowe, rozliczane co do kilometra, budżet 1600 zł..śpisz w terenie, lekarze mają dość krki bo nic nie dajemy, a jak coś się pojawi to chińskie gadżety i słodycze jakbyśmy byli pracownikami cukierni...i super nowoczesna polityka tabletowa, fakt bardzo ułatwia to raportowanie, ale żaden lekarz na każdej wizycie nie będzie Ci się w tablet gapił, a rotacja jest na wszystkich terenach, 12 wizyt cięzko wyrobić
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2014-02-04 22:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie Ciągle pytacie się o kasę. Jak jesteś Przedstawicielem z doświadczeniem, super doświadczonym, miłym, ładnym, z polecenia lekarzy itp to dostaniesz maksymalnie 3000 zł netto. O podwyżce i premii zapomnij. Jak nie jesteś genialnym PM to dostaniesz na rękę mniej, ok 2400 netto. Do tego dostajesz stare awaryjne auto, rozliczasz się z każdego km, płacisz 60zł miesięcznie z góry za użytkowanie służbowego samochodu do celów prywatnych ( oczywiście płacisz za paliwo), możesz max prywatnie przejechać miesięcznie 500km. Limit km się nie sumuje, nie ważne czy prywatnie jeździłeś 100 km czy 500 km i tak zostawiasz im 60zł. Tak więc na urlopie nie poszalejesz. Oczywiście teoretycznie możesz przekręcić 2000 km, ale co zrobisz jak auto się zepsuje w trasie? Albo masz wypadek? Ale i tak samochody i pracownicy Floty to jest drobiazg w porównaniu z Szefem, Szefami linii i stosunkiem do pracownika.
zdjecie uzytkownika
pepe - 2014-02-10 20:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio była rekrutacja na Rzeszów. Wiecie czy już kogoś przyjęli?
zdjecie uzytkownika
janina - 2014-02-20 12:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz za to KRKA szuka na Warszawę, poszukiwany Product Manager Trainee (Kierownik Produktu - stażysta), Analityk i Sekretarka, może być ciekawie.
zdjecie uzytkownika
Dz - 2014-02-23 16:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, powiedzcie mi ile czasu się czeka na odpowiedź po II etapie rozmów?
zdjecie uzytkownika
MC - 2014-02-23 17:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem w zeszłym roku w KRKA na rekrutacji na Kierowika Regionu. Czekałem w recepcji prawie godzinę od umówionego czasu, bo pani z HR raczyła sie spóźnić, potem rozmowa o niczym, żadnych konkretnych pytań, sprawdzenia kompetencji, prośby o przykłady konkretnych działań "z życia", cala rozmowa 15 minut. Na odpowiedz czekałem miesiąc, w konczu przyszedł odmowny mail - pytanie po co zawracać komuś głowę i ciągnąc go z Krakowa do Warszawy na 15 minut jak sie w zasadzie nie jest tą osobą zainteresowanym?
zdjecie uzytkownika
mc - 2014-02-23 17:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anita - 2013-12-05 12:00:43]:
bo w warszawie lekarze mają nieco większe wymagania w stosunku do PM niż głupawe chińskie gadżety, poza tym w Warszawie aby mieć wynik trzeba kombinowac w hurtowniach i sieciach aptecznych - a do tego trzeba miec narzedzia oraz jakąkolwiek wiarygodność i relacje długoterminowe. Nowi PM tego nie mają, wiec nie robią wyniku, wiec szuka się nowych. Inna rzecz, że w Warszawie jest stosunkowo latwo o prace w lepszych firmach, wiec jesli ktos zdobedzie doswiadczenie i zobaczy jakie jest w KRKA dziadostwo sam ucieka gdzie indziej. Stąd ciągłe zmiany i wieczna rekrutacja
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-03-02 08:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nue pakujcie sie tu. na dolnym slasku dziewczyna z krki jest w szpitalu w spiaczce. po udarze b powaznym. efekt - stres zawodowy. do tego prowadzi praca w krce
zdjecie uzytkownika
Jola - 2014-04-14 09:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wskazana koleżanka już zmarła-bardzo przykro .... i nie jest wykluczone że to wynik stresu ....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
21 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x