Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KRKA Polska

Pracowałeś w firmie KRKA Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jeśli na pismie potwierdzili wysokość zarobkow? Nie mogą zminic wysokości pensji...a jak jest z premiami kwartalnymi? N aile można relnie liczyc a ile obiecują? Czy historie z limitem kilometrówki dziennej to prawda?! I co wtedy nocleg w terenie czy wraca się do domu za swoje paliwo?
zdjecie uzytkownika
Realna - 2015-12-11 13:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie zobaczę ten załącznik - kwota 2100 to wierutne kłamstwo!!!!!! Limit km to prawda i wtedy nocleg, paliwo starczy, premie jak robisz wynik są. Maruderów i pieniaczy bezrobotnych, którzy straszą od półtora roku pozwem nie słuchaj bo to już żenujące.
zdjecie uzytkownika
Pomysł trochę - 2015-12-12 08:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23]:
Skoro byłaś na rozmowie rekrutacyjnej, trzeba było o to zapytać a nie teraz na forum rozpisywać sie i dowiadywać sie takich informacji z niepewnych źródeł. Skoro Cie przyjęli to chyba nie warto teraz poświęcać czas na takie sprawy. Naprawdę słabo to wyglada, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
piksal - 2015-12-12 11:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z perspektywy pracownika w lini RX: Wszystko zależy na jaki trafisz teren, jakie leki dostaniesz w promocji, z jakim kierownikiem będziesz współpracował.
Jeśli ktoś ogarnie sobie teren który ma, będzie miał dobre kontakty z kolegami/koleżankami na tym samym terenie, zdobędzie relacje z lekarzami to da się wytrzymać..
Firma oferuje naukę zawodu - więc tylko głupiec by nie skorzystał - po roku, dwóch drzwi do innych firm będą otwarte - bo Krka uchodzi za firmę która ma bdb przedstawicieli - którzy potrafią w warunkach takich jakie mają (czyli marnych :) ) robić niezłe wyniki.
Dostaniesz samochód, możesz nim jeździć prywatnie, kasę taką jak sobie wynegocjujesz na rozmowie (na kokosy i premię raczej nie ma co liczyć) - przy chęci do pracy i ogarniętym terenie czas 12 wizyt i 2 aptek nie powinien przekroczyć 8-9 godzin od wyjazdu do przyjazdu. W domu dużo pracy nie ma.
Jeśli chodzi o flotę - to racja, że jest kiepska. Fabie, Yarisy, Aurisy - w żadnej inniej firmie nie ma tak kiepskich samochodów - ale przy odrobinie szczęścia można trafić auto albo nowe albo z niskim przebiegiem.

zdjecie uzytkownika
verb - 2015-12-13 15:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@piksal bardzo dobry i pomocny komentarz. Też uważam, że fakt, iż praca zapewnia swojemu pracownikowi rozwój i otwiera później drzwi w karierze to ważna rzecz! Pieniądze pieniędzmi, myślę, że oferują dużo dobrego pomimo niewielkiej wypłaty. Warto.
zdjecie uzytkownika
Biczowanko - 2015-12-14 09:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej verb czyli na bank panienka z HR - wypada napisac z malych liter...

Twoje komentarze sa zalosne. Zrob sobie rachunek sumienia ile razy skrzywdzilas na rekrutacjach ludzi.

Pamietaj karma wrac.
zdjecie uzytkownika
realna - 2015-12-14 10:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biczowanko- zero kultury - tym sobie nie zjednasz ludzi przekonując do swoich wymyślonych racji. Pan Jacek generalnie na tym forum pokazuje dużo swoich wcieleń- czasem nawet komentując sam siebie a nawet schlebając sobie samemu. To godne podziwnu choć w zasadzie to się leczy.
zdjecie uzytkownika
Bydgoszczanin - 2015-12-15 12:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [realna - 2015-12-14 10:29:58]:
Dokładnie. Masz 100% racji. Jacek został zwolniony za swoje oszustwa i kłamstwa oraz za nieróbstwo. Teraz wylewa swoje żale i obraża wszystkich wkoło pod rożnymi Nick'ami.
Zwolnią go z kolejnej firmy, to przeniesie sie na inne forum.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-15 14:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro zostałem wezwany do tablicy to ..żal mi Was :-)
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-12-17 16:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamstwo i niedopowiedzenia to akurat wizytowka PRZELOZONYCH Krka . Kto by czego nie napisal i tak bedziecie wszystko dopisywac Jackowi,
Brawo brawo ktos wam na pewno uwierzy , macie to we krwi ;)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-12-19 08:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja Wam napisze od siebie jako były pracownik

Fajna rzecz ze można wejść do branży bez wcześniejszego doświadczenia w farmacji...

Wszystko zależy jaki teren i jaki kierownik bo to najważniejsze P, generalnie mega dużo stresu i ciśnienia P, najgorsze pierwsze pol roku, potem lepiej, szkolenia sa ok chociaż tez stresujące,

Warunki płacowe na początek od 2500 do około 3900 na rękę P, premie tragedia ja dostałem np 300zl, gdzie teraz w innej firmie 5300 :)

Flota słaba, chociaż jak odchodziłem to zmieniali powoli te stare auta...
Dużo nalotów bez zapowiedzi kierowników trenerów i itp

Po dwóch latach pojawiła sie atrakcyjna oferta z innej firmy, fajnie patrzą jeśli w co jest krka i trochę tam sie popracowalo....

Generalnie polecam tylko jesli ktoś chce wbić sie do branży i wytrzyma jakiś czas potem juz Mozą wybrać lepiej

Pzdr
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-12-19 08:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ps błąd na rękę od 2500 do około 3000
zdjecie uzytkownika
realnie - 2015-12-20 11:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nie polecam. pracowalem krotko, nie ma opcji zeby wytrzymac, szkoda zdrowia dla marnego 2500zl - chorzy ludzie. a ty kobito z hr - pamietaj, ze karma wraca i oby ktos kiedys ciebie potraktowal w taki sposob jak ty to robisz
zdjecie uzytkownika
rere - 2015-12-28 00:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, zauwazyalem ze firma od jakiegos czasu prowadzi rekrutacje na kilka stanowsik miedzy innymi przedstaciwila naukowego albo inzyniera elektryka..
zdjecie uzytkownika
z terenu - 2016-01-07 07:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pracuję w firmie od 3 miesięcy i powiem szczerze,że gdybym nie musiała podjąć pracę to w życiu nie podjęłabym współpracy z KRKA. Niby stanowisko Przedstawiciel Naukowy,żeby ładnie brzmiało,a to zwykłe przedstawicielstwo.Pracowałam w FMCG i miałam dużo większy spokój. Sama praca jak praca,robie swoje ale te nagonki pod aptekami,wieczne telefony z rana:gdzie jestes? co robisz? jaki masz na dzisiaj plan ? itd. czytajac opinie na forach musze niestety potwierdzić,że w 99% to prawda. Zaczynam wysyłać CV. Ogłoszenia na pracuj.pl to mają chyba dożywotni termin,bo więcej ludzi ucieka z KRKA niż zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
sdfghj - 2016-01-07 22:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no a ja akurat sam sie zastanawialem nad podjeicem rpacy w firmie KRKA-POLSKA Sp. z o.o. bo znalazlem kilka ofert od nich, miedzy innymi na inzyniera elektryka
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel naukowy - 2016-01-08 00:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie pół roku i uważam ten czas za stracony, najgorsza firma jak dotąd .Wieczna inwigilacja. O 8 h pracy zapomnij, premia po 8 miesiącach przepracowanych.Lepiej wykup polisę na życie zanim wejdziesz do słuzbowego auriska. Praca bez perspektyw i nie stabilna, ciągłe redukcje. ..
zdjecie uzytkownika
K - 2016-01-08 13:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie dostałem propozycje pracy od krka ale w ostatniej chwili zrezygnowałem .. Teraz bije sie z myślami czy dobrze zrobiłem . Posiadam juz doświadczenie w tej branży ale opinie mnie przeraziły a prawdę mówiąc nie mam noża na gardle by brać jakakolwiek prace . Jednakże teraz dręczą mnie myśli czy słusznie postapilen
zdjecie uzytkownika
andy - 2016-01-10 20:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że KRKA ma sporo ogłoszeń na stanowisko Przedstawiciel Naukowy, może ktoś się orientuje jak tutaj z narzędziami pracy, w sensie jakie dają i pod jakimi warunkami.
zdjecie uzytkownika
A'la - 2016-01-11 23:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie i wszystkie opinie to prawda inwigilacja od rana, kierownicy lini nie maja pojęcia jak pracować z ludźmi żenujący myślia ze sa na jakimś stanowisku a zarabiają tyle co zwykły pracownik. Współczuje tym którzy tam zawitają. Na szkoleniach mówią jak jest pięknie ale to mega ściema. Trochę porównam do sekty.
zdjecie uzytkownika
groszek - 2016-01-18 21:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [A'la - 2016-01-11 23:34:44]:
co Ty gadasz. Jeśli masz dawać takie beznadziejne porówniania to je sobie po prostu daruj. Moim zdaniem KRKA działą prężnie i w dalszym stopniu się rozwija
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-19 09:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MMMIINNII - 2015-12-11 12:24:23]:
Płacą 3000zł netto na start,tyle zarabiałem przez 2 lata bez podwyżki.
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-01-21 14:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stefan to chyba nie jest zła stawka z tego co widze te 3000 zł netto. Ale jako Inżynier Elektryk no to i tak możesz wiecej zarobić przez te premie na przykład.
zdjecie uzytkownika
była - 2016-01-23 08:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na forum chyba sami frrstraci i niekochani piszą .... pracowałam tam i w innych miejscach - podobnie tyle że duża korporacja to i problemów liczbowo może i więcej ale % penie podobnie. NIgdzie nie ma nic za darmo - ciekawe czy w swojej frmie by ktoś nic tylko rozdawał pieniądze, co chwila wymieniał samochody na nowe, wysyłał na wycieczki, płacił ogromne premie - jesi ktoś zna takiego pracoodawcę niech napisze - chetnie tam złożę papiery !;) Mam już swoje lata doświadczeń i wiem że za nic to mozna tylko w py.sk dostać.
zdjecie uzytkownika
szukanie - 2016-01-23 08:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Moze wrto sie zapoznać z radami innych : Wyższe wykształcenie przestało być już gwarantem znalezienia dobrej posady. Nie stresuj się więc jego brakiem. Dziś najbardziej bowiem liczy się doświadczenie, zapał oraz w ogromnej mierze twoje nastawienie (© 123RF) Poszukiwanie pracy to proces, którego powodzenie bardzo często zależy od naszego nastawienia. Znalezienie nowego zajęcia wcale nie musi być trudne i stresujące! Wystarczy pamiętać o kilku podstawowych kwestiach, a także odważnie wykorzystywać nieszablonowe sposoby, by szanse na nowy etat zdecydowanie wzrosły. Jak powinno to wyglądać w praktyce? Wysłanie CV to nie wszystko, ofert pracy szukaj sam Ślesz dziesiątki CV, ale nadal nikt do ciebie nie dzwoni? Nie zniechęcaj się. – Według statystyk, jeśli szukamy pracy samodzielnie, trzeba wysłać około 50 CV, żeby zostać zaproszonym jedynie na od dwóch do pięciu rozmów kwalifikacyjnych — mówi Hanna Bielicka-Adamczyk z GP People. Oczywiście czasem jest to kwestia szczęścia i rezultat przynosi wysłanie tylko kilku aplikacji, jednak w większości przypadków dopiero po rozesłaniu kilkudziesięciu zgłoszeń dostajemy szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności przed potencjalnym pracodawcą. Pamiętajmy też, że nie każda rozmowa kwalifikacyjna kończy się zatrudnieniem, ale już samo zaproszenie na nią to świetny sygnał, bo oznacza, że nasza kandydatura budzi zainteresowanie. Kreatywne CV pozwala zwrócić na siebie uwagę Wielu ludzi wciąż do szukania pracy wykorzystuje jedynie internet i ma tendencję do wysyłania setek CV online, praktycznie w ciemno. Warto jednak pomyśleć o zupełnie innych sposobach. – Tylko nieliczni wpadają na pomysł, żeby osobiście przejść się do firmy i dotrzeć bezpośrednio do człowieka, który zajmuje się rekrutacją, by zapytać o szczegóły dotyczące wymagań względem kandydatów. Dobrze sprawdzają się też CV niestandardowe, na przykład w postaci wysyłek kreatywnych skierowanych do konkretnych osób w firmie odpowiedzialnych za zatrudnienie – radzi Hanna Bielicka--Adamczyk. – Dobrym pomysłem jest również podpytanie znajomych, czy w miejscach, w których pracują, nie odbywa się właśnie nabór nowych pracowników – dodaje. Pamiętajmy, że obecnie pracę można też znaleźć w mediach społecznościowych czy na różnego rodzaju forach branżowych – odwiedzajmy więc nie tylko portale z ogłoszeniami o pracę, ale też strony firm. Tam w zakładce „kariera” znaleźć też można oferty staży i pracy. Zatrudnij agencję Warto również wziąć pod uwagę skorzystanie z usług agencji zatrudnienia. Dla osób szukających pracy jest to bezpłatne. Dzięki temu w szybki i prosty sposób mamy możliwość konsultacji ze specjalistą oraz zyskujemy dostęp do wielu ofert. Pośrednictwo pracy to nowoczesne podejście do jej poszukiwania, które może ułatwić cały proces rekrutacji. Nie bójmy się więc korzystać z pomocy wykwalifikowanych osób oraz ich wiedzy. Wyższe wykształcenie przestało być już gwarantem znalezienia dobrej posady. Nie stresuj się więc jego brakiem. Dziś najbardziej bowiem liczy się doświadczenie, zapał oraz w ogromnej mierze twoje nastawienie. – Do agencji pracy równie często zgłaszają się zarówno absolwenci uczelni, jak i osoby ze średnim czy też zawodowym wykształceniem – mówi Hanna Bielicka-Adamczyk. – Obecnie bowiem dla pracodawców najważniejszy jest nie sam dyplom, ale dodatkowe kwalifikacje i unikalne umiejętności oraz gotowość do ciągłego rozwoju i zdobywania nowych kompetencji – dodaje. Praca tymczasowa? Dobry sposób na zmianę pracy Dobrym sposobem nie tylko na rozpoczęcie pracy zawodowej jest poszukanie tymczasowego zatrudnienia. Takie rozwiązanie pozwala na uelastycznianie godzin pracy oraz dostosowanie ich do własnego trybu życia, a co najważniejsze – zdobycie doświadczenia w różnych obszarach. To właśnie dlatego wielu nie tylko młodych ludzi świadomie się na nie decyduje. Wyróżnij się! W poszukiwaniu pracy, oprócz pozytywnego nastawiania, najważniejsze wciąż pozostają tak podstawowe kwestie, jak dobrze przygotowane CV i poprawnie napisany list motywacyjny. To oczywiste sprawy, jednak wielu ludzi wciąż o tym zapomina i popełnia błędy. – Obecnie, żeby wyróżnić się wśród innych kandydatów, trzeba stawiać na niestandardowe rozwiązania. Wideo-CV i filmiki zamieszczane na YouTube, zaskakująca grafika lub wyjątkowe umiejętności i zainteresowania – to tylko nieliczne pomysły na to, aby zwrócić na siebie uwagę rekruterów. Warto spróbować – zachęca Hanna Bielicka-Adamczyk

zdjecie uzytkownika
franek - 2016-01-23 20:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego właśnie ta firma nie szuka koniecznie osób z wykształceniem, a z doświadczeniem właśnie @szukanie. Oferty na PH wyglądają obiecująco, ciekawe jaka prowizja.
zdjecie uzytkownika
byly PN - 2016-02-04 15:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam firme. Chyba ze nie masz pracy i lubisz byc ponizany i mobbingowany. Szkoda,ze nie mozna dolaczac zdjec na forum. Przeslalbym pozew przeciwko Krka za mobbing. Czekamy na termin rozprawy sadowej.
zdjecie uzytkownika
Ktoś tam - 2016-02-27 20:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co Stefan w końcu się zdecydowałeś i zmieniłeś? Czy dalej stękasz za te 3000 ?
zdjecie uzytkownika
steffen - 2016-02-28 23:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam super kasa, dobre auta , zero złego ciśnienia i przełożeni ok. Produkty znane i same rotują. Ciekawe prezentacje na Ipad, aa co najważniejsze premie!!
zdjecie uzytkownika
Ktoś tam - 2016-02-29 10:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ty żeś teraz dowalił do pieca. Haha chyba chciałeś rozpętać wojnę bo za nudno ci było
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-03-05 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,a w Łodzi też tak marnie , też taka rotacja? Odezwijcie sie przedstawiciele z rejonu łódzkiego :)
zdjecie uzytkownika
Jonny - 2016-03-13 21:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć jak ma się sprawa rotacji w @krka-polska czy często zwalniają czy raczej na spokojnie można tutaj popracowac jakiś przynajmniej rok, bo w to własnie chciałem uderzać?
zdjecie uzytkownika
Manthor - 2016-03-18 01:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najsłabszym ogniwem tej firmy jest niekompetencja HR :) Ta nieprzyjemna blondyna ma tam chyba jakieś znajomości. Efekt ? Ogromna rotacja pracowników, źle dobrani ludzie do zawodu. Ja bym ją dawno stamtąd wykopał.
zdjecie uzytkownika
kardamon - 2016-03-18 10:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mówisz o jakiejś konkretnej placówce @Manthor to rzeczywiście ogłoszeń jest może i sporo ale i wymagania są duże co może skutkować tym, że jest mało odpowiednich kandydatów na stanowiska
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2016-03-18 14:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś dostał już info po II etapie? Czy jeżeli ktoś się nie dostanie to taką informację dostaje czy "wieczna cisza i czekanie na telefon"?
zdjecie uzytkownika
łaczasei - 2016-03-20 12:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydatka bardzo możliwe, że jest to po prostu czekanie, chociaż na 2 etapie powinni mieć już mniej osób i informowanie chyba nie aż takie kłopotliwe by było. Ja również chcę się zatrudnić, ale na stanowisku przedstawiciela naukowego. Wyższe wykształcenie jest wymagana tak samo jak i doświadczenie, ale myślę, że zarobki będą dobre.
zdjecie uzytkownika
byly PN - 2016-03-20 14:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli piszecie o slynnej,samotnej Aurorce to nie wyrzuca jej bo odwala cala robote za Rafalka. Zapytajcie co odwalala w Sandoz i Beckiser
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2016-03-20 17:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@łaczasei to była rekrutacja na naukowego :) prawdopodobnie na cała Polske bo kandydatów było sporo.
zdjecie uzytkownika
ponczek - 2016-03-22 18:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie na pewno jest sporo mkandydatów i mają na całą Polskę zatrzęsienie nowych ofert. ale weź pod uwagę że leki generyczne to szalenie rozwijający się biznes obecnie z wielu powodów
zdjecie uzytkownika
Manthor - 2016-04-04 16:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kardamon Istnieje tylko jedna placówka, gdzie się rekrutuje i zatrudnia na ul. Równoległej... ;-)

Mało odpowiednich ludzi na stanowiska wynika z faktu, że przy rekrutacji jest bardzo powierzchowna ocena kandydatów, w ogóle nie wnika się w typowe cechy niezbędne do wykonywania zawodu. Mnóstwo ludzi rozczarowanych, zestresowanych i wcześnie się zwalniających.
Z zatrudnieniem to masowa kampania w na całą Polskę, wszak pozwalniali, akcje KRKA spadają na łeb w tym roku, a swoje najlepsze lata firma miała w 2014 roku, zatem szykuje się dokręcanie śruby motywacyjnej. To jest właśnie konsekwencja kulawej rekrutacji, wytrzymałych pracowników coraz mniej. Stawia się na młode szczury z bogatym doświadczeniem, które łatwo przeprogramować czy zastraszyć. Paradoks w tej branży polega na tym, że łatwiej radzą sobie ludzie z charakterem, ale tacy jeszcze zaczną się w końcu buntować ;-) Paniom z HR polecam taką lekturę - Francis Fukuyama "Zaufanie: kapitał społeczny a droga do dobrobytu". Może zrozumieją, że siłą korporacji, jest człowiek a nie tresowane szczury na dole piramidy, które wymienia się na inne po wyssaniu energii życiowej. Dziękuję za uwagę.
zdjecie uzytkownika
julka - 2016-04-04 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak praca na stanowisku przedstawiciel ds kluczowych klientów ? w ofercie niewiele jest wiadomości a mnie interesuj ta praca, może ktoś napisze kilka informacji?
zdjecie uzytkownika
poinformowany - 2016-04-04 21:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [julka - 2016-04-04 16:26:30]:
Tyle że w HR pracuje facet już od jakiegoś czasu więc komu ty każesz to czytać. Zresztą hr to jedno a zarządzanie w tej firmie to inna para kaloszy- managerowie niech czytaja i się uczą. Firma jak firma- ja pracuje w dobrym regionie i generalnie nie narzekam. Dziękuję za uwagę
zdjecie uzytkownika
Tereska - 2016-04-05 23:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Wszystkim.
Widzę że pracownicy HR i Kierownicy z Krka zaczęli pisać na forum pochlebne opinie - czyżby zabrakło chętnych do wykorzystywania w Słoweńskim Obozie Pracy?? Mimo stałych ogłoszeń ludzie nie pędzą do WAS CO?? Trzeba podreperować opinie Firmie, nazmyślać o premiach, wysokiej pensji itp. Krka to najgorsza firma farmaceutyczna na rynku. Jeżeli w niej popracujesz i wytrzymasz to faktycznie łatwo znajdziesz nową robotę w innych firmach. Po prostu jak ktoś wszedł na Giewont to na kopiec Kościuszki też wejdzie. Jeżeli jesteś bezrobotny, zdesperowany, głodny, nagi i nie masz na bilet MPK a Krka chce Cię zatrudnić - to przyjmij tą pracę. Stare, awaryjne auto, obłuda i mobbing są lepsze niż głód,chłód i ubóstwo. A może będziesz miał szczęście i akurat trafi Ci się szef, który nie jest psychopatą. O premii zapomnij od razu. Jeżeli jednak stać Cię na chleb z margaryną i bilet na autobus - to poszukaj innej pracy, nawet w Biedronce jest lepiej. Szkoda po prostu zdrowia, nerwów. Jeżeli ktoś zrezygnował z pracy w tej firmie, czy nie przyjął propozycji- niech sobie nie robi wyrzutów. Pozdrowionka
zdjecie uzytkownika
Manthor - 2016-04-07 13:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Tereska - 2016-04-05 23:06:45]:
@poinformowany
No proszę, Pani z działu HR, o wilku mowa :) Zaimek rzeczowy pisany z małej litery wybitnie świadczy o protekcjonalizmie. To nie lekcja dla managerów, tylko dla Ciebie moja droga. Tylko z odpowiedniej gliny da się cokolwiek uformować, ale dobór zależy wyłącznie od działu HR.
Poza tym nie wspominałem o panu z działu HR, tak na logikę i inteligencję ;)

@Tereska
Nie tylko zaczęli pisać pochlebnie na forum, na pierwszym spotkaniu kwalifikacyjnym niektórzy (Ci uczciwi) kierownicy wprost nawiązują do mobbingu w KRKA czy coś o tym wiemy haha ;) i oczywiście że tak nie jest!
Obawiam się, że całkiem sporo ludzi pędzi do tej firmy, ale niestety głównie tych nieświadomych, dla których szczytem luksusu to garnitur, własny samochód, laptop czy tablet albo po prostu z chęci wybicia się pułapki niskich dochodów.
Ale trafnie to ujęłaś, praca w tej firmie jedynie wtedy gdy głód, chłód i ubóstwo. Poza desperacją, nie widzę rozsądnych powodów. No może poza jednym - wyszkolić się, a po 6-9 miesiącach pryskać do innej firmy farmaceutycznej. Mimo, że to firma farmaceutyczna o najniższych zarobkach, to plusem jest, że umożliwia zdobycie doświadczenia ludziom nie związanym wcześniej z branżą farmaceutyczną i dalszego rozwoju w niej.
Jeszcze kilka słów o właścicielach, Słoweńcach. Nigdy nie spotkałem się z tak nadętymi bufonami. Powiesz "dzień dobry" i nawet na Ciebie nie spluną :) Szczyt chamstwa i arogancji. Oto wizytówka tej firmy i stosunek do jej pracowników niższego szczebla.
zdjecie uzytkownika
Krycha - 2016-04-10 20:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
czy mógłby ktoś z Was napisać jak wygląda 2 etap na Równoległej w Warszawie?
w mailu dostałam informację że na rozmowie będzie kobieta z HR oraz dyrektor działu.
zdjecie uzytkownika
develope yourself - 2016-04-13 22:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kochani, po przeczytaniu całego formum nie mam ochoty pójść na rozmowę do tej firmy. Co prawda jestem z innej branży, posiadam udokumentowane wyniki, chce zmienić na lepsze czyli z forda focusa (nowego) do dyspozycji prywatnej również, zarobków 3800-5200 (przy kwartale), szkoleń za granicą itd to chyba na lepsze nie zmienię? Dlaczego w branzy medycznej jest tak słabo? Pewnie dlatego, że to ludzie stanowią "poziom" wszystkiego, od wynagrodzenia zaczynając. A odwiedzając fora firm, które mnie zapraszają (branża medyczna), ponad 50% wypowiedzi to sort i rynsztok, z którego odeszłam... Zastanówcie się nad wizerunkiem, a przynajmniej nad dobrym wrażeniem, czasem lepiej pójść do Lidla a nie do lekarza. Zarobki wysokie a przynajmniej nikt się Was nie będzie czepiał ;) peace and love
zdjecie uzytkownika
były PF - 2016-04-14 08:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
drugi etap to fikcja. Zapytają ciebie co wiesz i co słyszałaś/eś o firmie KRKA,bo wiedzą,że mają straszną opinię. Polecam forum o słynnej Aurorze,Rafałku i ich pieskach. Odradzam
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-04-28 21:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wlkp - 2015-12-09 14:13:28]:
Mało wiesz koleżko, piszesz bzdury, nie wiem w jakim celu . Pracuję aktualnie w KRKA. Chyba masz problem ale ze sobą.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ja miałem I etap przez tel z hr w warszawy. Spotkanie z kierownikiem to była formalność ale pytania typu dlaczego chce co robiłem dotychczas warunki itp bez spinki. Jak się później okazało ten mój przełożony jest po prostu słaby to i pytania nie były najwyższych lotów
Pytania: J.w.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-29 07:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam to co napisał były pf. a obserwator to pewnie jeden z włazidupów.
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-04-29 15:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy to prawda, że jak zapraszają na II etap do Warszawy to jest już tylko formalność aby dostać pracę ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie KRKA Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert