brak logo

KRKA Polska

Warszawa

Opinie o KRKA Polska

Ktoś tam 2016-02-27 20:24:22
A co Stefan w końcu się zdecydowałeś i zmieniłeś? Czy dalej stękasz za te 3000 ?
steffen 2016-02-28 23:25:05
Polecam super kasa, dobre auta , zero złego ciśnienia i przełożeni ok. Produkty znane i same rotują. Ciekawe prezentacje na Ipad, aa co najważniejsze premie!!
Ktoś tam 2016-02-29 10:28:39
No ty żeś teraz dowalił do pieca. Haha chyba chciałeś rozpętać wojnę bo za nudno ci było
Monika 2016-03-05 16:13:40
Witam,a w Łodzi też tak marnie , też taka rotacja? Odezwijcie sie przedstawiciele z rejonu łódzkiego :)
Manthor 2016-03-18 01:39:34
Najsłabszym ogniwem tej firmy jest niekompetencja HR :) Ta nieprzyjemna blondyna ma tam chyba jakieś znajomości. Efekt ? Ogromna rotacja pracowników, źle dobrani ludzie do zawodu. Ja bym ją dawno stamtąd wykopał.
1
kandydatka 2016-03-18 14:00:13
Czy ktoś dostał już info po II etapie? Czy jeżeli ktoś się nie dostanie to taką informację dostaje czy "wieczna cisza i czekanie na telefon"?
1
byly PN 2016-03-20 14:16:11
Jesli piszecie o slynnej,samotnej Aurorce to nie wyrzuca jej bo odwala cala robote za Rafalka. Zapytajcie co odwalala w Sandoz i Beckiser
kandydatka 2016-03-20 17:15:00
@łaczasei to była rekrutacja na naukowego :) prawdopodobnie na cała Polske bo kandydatów było sporo.
Manthor 2016-04-04 16:21:13
@kardamon Istnieje tylko jedna placówka, gdzie się rekrutuje i zatrudnia na ul. Równoległej... ;-)

Mało odpowiednich ludzi na stanowiska wynika z faktu, że przy rekrutacji jest bardzo powierzchowna ocena kandydatów, w ogóle nie wnika się w typowe cechy niezbędne do wykonywania zawodu. Mnóstwo ludzi rozczarowanych, zestresowanych i wcześnie się zwalniających.
Z zatrudnieniem to masowa kampania w na całą Polskę, wszak pozwalniali, akcje KRKA spadają na łeb w tym roku, a swoje najlepsze lata firma miała w 2014 roku, zatem szykuje się dokręcanie śruby motywacyjnej. To jest właśnie konsekwencja kulawej rekrutacji, wytrzymałych pracowników coraz mniej. Stawia się na młode szczury z bogatym doświadczeniem, które łatwo przeprogramować czy zastraszyć. Paradoks w tej branży polega na tym, że łatwiej radzą sobie ludzie z charakterem, ale tacy jeszcze zaczną się w końcu buntować ;-) Paniom z HR polecam taką lekturę - Francis Fukuyama "Zaufanie: kapitał społeczny a droga do dobrobytu". Może zrozumieją, że siłą korporacji, jest człowiek a nie tresowane szczury na dole piramidy, które wymienia się na inne po wyssaniu energii życiowej. Dziękuję za uwagę.
4
poinformowany 2016-04-04 21:09:30
Tyle że w HR pracuje facet już od jakiegoś czasu więc komu ty każesz to czytać. Zresztą hr to jedno a zarządzanie w tej firmie to inna para kaloszy- managerowie niech czytaja i się uczą. Firma jak firma- ja pracuje w dobrym regionie i generalnie nie narzekam. Dziękuję za uwagę
Tereska 2016-04-05 23:06:45
Cześć Wszystkim.
Widzę że pracownicy HR i Kierownicy z Krka zaczęli pisać na forum pochlebne opinie - czyżby zabrakło chętnych do wykorzystywania w Słoweńskim Obozie Pracy?? Mimo stałych ogłoszeń ludzie nie pędzą do WAS CO?? Trzeba podreperować opinie Firmie, nazmyślać o premiach, wysokiej pensji itp. Krka to najgorsza firma farmaceutyczna na rynku. Jeżeli w niej popracujesz i wytrzymasz to faktycznie łatwo znajdziesz nową robotę w innych firmach. Po prostu jak ktoś wszedł na Giewont to na kopiec Kościuszki też wejdzie. Jeżeli jesteś bezrobotny, zdesperowany, głodny, nagi i nie masz na bilet MPK a Krka chce Cię zatrudnić - to przyjmij tą pracę. Stare, awaryjne auto, obłuda i mobbing są lepsze niż głód,chłód i ubóstwo. A może będziesz miał szczęście i akurat trafi Ci się szef, który nie jest psychopatą. O premii zapomnij od razu. Jeżeli jednak stać Cię na chleb z margaryną i bilet na autobus - to poszukaj innej pracy, nawet w Biedronce jest lepiej. Szkoda po prostu zdrowia, nerwów. Jeżeli ktoś zrezygnował z pracy w tej firmie, czy nie przyjął propozycji- niech sobie nie robi wyrzutów. Pozdrowionka
5
Manthor 2016-04-07 13:45:10
@poinformowany
No proszę, Pani z działu HR, o wilku mowa :) Zaimek rzeczowy pisany z małej litery wybitnie świadczy o protekcjonalizmie. To nie lekcja dla managerów, tylko dla Ciebie moja droga. Tylko z odpowiedniej gliny da się cokolwiek uformować, ale dobór zależy wyłącznie od działu HR.
Poza tym nie wspominałem o panu z działu HR, tak na logikę i inteligencję ;)

@Tereska
Nie tylko zaczęli pisać pochlebnie na forum, na pierwszym spotkaniu kwalifikacyjnym niektórzy (Ci uczciwi) kierownicy wprost nawiązują do mobbingu w KRKA czy coś o tym wiemy haha ;) i oczywiście że tak nie jest!
Obawiam się, że całkiem sporo ludzi pędzi do tej firmy, ale niestety głównie tych nieświadomych, dla których szczytem luksusu to garnitur, własny samochód, laptop czy tablet albo po prostu z chęci wybicia się pułapki niskich dochodów.
Ale trafnie to ujęłaś, praca w tej firmie jedynie wtedy gdy głód, chłód i ubóstwo. Poza desperacją, nie widzę rozsądnych powodów. No może poza jednym - wyszkolić się, a po 6-9 miesiącach pryskać do innej firmy farmaceutycznej. Mimo, że to firma farmaceutyczna o najniższych zarobkach, to plusem jest, że umożliwia zdobycie doświadczenia ludziom nie związanym wcześniej z branżą farmaceutyczną i dalszego rozwoju w niej.
Jeszcze kilka słów o właścicielach, Słoweńcach. Nigdy nie spotkałem się z tak nadętymi bufonami. Powiesz "dzień dobry" i nawet na Ciebie nie spluną :) Szczyt chamstwa i arogancji. Oto wizytówka tej firmy i stosunek do jej pracowników niższego szczebla.
9
Krycha 2016-04-10 20:08:19
witam,
czy mógłby ktoś z Was napisać jak wygląda 2 etap na Równoległej w Warszawie?
w mailu dostałam informację że na rozmowie będzie kobieta z HR oraz dyrektor działu.
3
develope yourself 2016-04-13 22:00:11
Kochani, po przeczytaniu całego formum nie mam ochoty pójść na rozmowę do tej firmy. Co prawda jestem z innej branży, posiadam udokumentowane wyniki, chce zmienić na lepsze czyli z forda focusa (nowego) do dyspozycji prywatnej również, zarobków 3800-5200 (przy kwartale), szkoleń za granicą itd to chyba na lepsze nie zmienię? Dlaczego w branzy medycznej jest tak słabo? Pewnie dlatego, że to ludzie stanowią "poziom" wszystkiego, od wynagrodzenia zaczynając. A odwiedzając fora firm, które mnie zapraszają (branża medyczna), ponad 50% wypowiedzi to sort i rynsztok, z którego odeszłam... Zastanówcie się nad wizerunkiem, a przynajmniej nad dobrym wrażeniem, czasem lepiej pójść do Lidla a nie do lekarza. Zarobki wysokie a przynajmniej nikt się Was nie będzie czepiał ;) peace and love
7
były PF 2016-04-14 08:57:47
drugi etap to fikcja. Zapytają ciebie co wiesz i co słyszałaś/eś o firmie KRKA,bo wiedzą,że mają straszną opinię. Polecam forum o słynnej Aurorze,Rafałku i ich pieskach. Odradzam
5
Obserwator 2016-04-28 21:54:01
Mało wiesz koleżko, piszesz bzdury, nie wiem w jakim celu . Pracuję aktualnie w KRKA. Chyba masz problem ale ze sobą.
pracownik 2016-04-29 07:37:48
potwierdzam to co napisał były pf. a obserwator to pewnie jeden z włazidupów.
1
anka 2016-04-29 15:53:10
witam czy to prawda, że jak zapraszają na II etap do Warszawy to jest już tylko formalność aby dostać pracę ?
anka 2016-05-06 11:43:30
witam, jeśli dostała Pani tam pracę to jak wygląd a fizycznie odpowiedź jeśli chodzi o rekrutację. Byłam na rozmowie i czekam na odpowiedź . Jak długo Pani czekała ?
1
zen 2016-05-25 22:20:50
Jeżeli ktoś za chwilę, nie rozliczy się pozytywnie w mojej firmie (a wiele na to wskazuje, że to nie nastąpi), będę zmuszony opisać ten przykład ku przestrodze i dla Szefostwa KRKA. Chodzi o osobę, która ma podjąć pracę od pocz. czerwca (płn. wsch.), więc zainteresowane osoby będą wiedziały...
5
faro 2016-05-25 22:48:21
chyba wiem o kogo chodzi. gość jest do kitu. ale wybrali, więc niech kuleją.
pozdr
OLS ;)
mi 2016-05-25 22:53:34
Dziś dał ciała w naszej firmie. To dziad!
lilll 2016-05-25 23:15:56
dziś jesteśmy razem i jesteśmy aktywni, bo tak się zgadaliśmy.
Potwierdzam: gość z ol..., to nie jest kolega, to oszust i wygląda na to, że przekęci i WAS!
xx 2016-06-01 18:47:34
A jakie sa zarobki na produkcji jako operator?
4
nowy 2016-06-17 19:44:58
Witam,
Obecnie pracuje w dużej firmie FMCG i szukam "czegoś" nowego. Zostałem zaproszony na rozmowę na PH. Jakie są warunki? Jakie zarobki? Jaka podstawa i czy premie realne czy fikcyjne? Czy z auta można korzystać prywatnie i na jakich zasadach?
Pozdrawiam
były PN 2016-06-18 15:37:58
człowieku. życie Tobie nie miłe? jesli pracujesz w FMCG i masz dobrze,to nie pchaj się do firmy z mobbingiem. Poczytaj opinie i sam sie zastanów czy warto poświecać rodzinę dla krka? Tam pracują zombie, którzy nie liczą się z człowiekiem.
5
Daria 2016-06-20 19:33:17
Czy drugi etap w Warszawie na PM to tylko formalność, czy też wszystko może się zdarzyć ? Nie zwracają za dojazd i nie wiem, czy warto jechać.
naukowiec kurkowiec 2016-07-10 09:34:10
"Naukowy "...Żenada. Nauka 7 ulotek leków i ciągłe powtarzanie tych samych ulotek na "szkoleniach" i "warsztatach " to "naukowość "??? Szczerze mówiąc nawet goryl nauczyłby się tych informacji i potężnej "wiedzy " w 3 godziny. I wtedy też mógłby być "naukowcem "
5
aktualny 2016-07-10 21:29:46
Naukowy to tylko sztuczna nazwa przedstawiciela aptecznego żeby podniesc rangę stanowiska. Kazdy z nas był szkolony z produktów żebysmy wiedzieli co mamy oferowac w aptekach. Nie ma to nic wspólnego z naukowym stanowiskiem.
4
pati majonez 2016-07-21 21:10:22
wstydu nie macie, żeby pisać sobie pochwalne posty i jeszcze na nie odpowiadać. firma słynie w środowisku z mobbingu i każdy kto ma łeb na karku i możliwość ucieka z niej już po paru miesiącach. przeczytajcie posty kolegi Manthor wyżej, pisze on uczciwie, obiektywnie i bez zbędnego jadu.

sama forma tych dwóch postów propagandowych "wienia" i "janka"jest tak prymitywna, że oddaje najlepiej stosunki panujące w tej toksycznej korporacji
5
jacek 2016-08-06 21:35:29
witam, powiedzcie jak wygląda sprawa aby zatrudnić się jako przedstawiciel farmaceutyczny na co najwieksza uwage zwracaja, co biora pod uwagę? Czy na rozmowie jest ciężko testy są jakieś?
Janusz 2016-09-09 13:56:03
Byłem na rozmowie. Rekrutowała stara baba z toną tapety na twarzy i jakiś młody leszcz. Cały czas rechotali między sobą jak nienormalni.
Dwa hity. 1) Młody mówi, że przedstawiciel w jego firmie musi biegać po przychodni między lekarzami jak kozica.
2) Stara pyta się, ile czasu dziennie zamierzam poświęcać na pracę. Mówię, że zgodnie z Kodeksem Pracy. Ona, że u nich jest zadaniowy czas pracy. Ja na to jej mówię, że zgodnie z KP zadaniowy czas pracy to nie robota po kilkanaście godzin dziennie. Przełożony powinien tak wyznaczać zadania, by czas pracy mieścił się w 40 godzinach tygodniowo. Jej mina - bezcenna.
Wiem, że to była ustawka, bo mieli już swojego kandydata - dowiedziałem się po czasie. Ale po co zawracać głowę osobom pracującym w branży, żeby się pośmiać ?
7
alex 2016-09-15 11:25:31
Bardzo dobre szkolenia i wprowadzenie do pracy. Atmosfera ok, warunki i narzędzia- nie mogę narzekać poziom dobry. Dobra marka, dobre znane produkty ale łatwo nie jest bo rynek jest trudny. Dużo pozytywów od obecnych pracowników choć widzą też jakieś minusy to jednak wszystko jest w normach normalnego pracodawcy. Polecam- mi się bardzo dobrze pracuje
3
Malyna 2016-09-24 00:17:06
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy sa jakieś pytania lub testy wiedzy? Jest szansa dla kogos bez doświadczenia? Ile wynosi podstawa?
lolo 2016-10-01 10:19:27
wiemy kto pisze pochlebne opinie-włazidupy lub praciwnicy KRKA. Poczekajcie jeszcze chwilkę i się przekonacie czy w firmie KRKA nie ma mobbingu. Do wielu aptek kierownicy nie są wpuszczani wraz z przedstawicielem,bo po korporacyjnym szkoleniu rządzą się w cudzych aptekach jakby zjedli wszystkie rozumy. Farmaceuci źle postrzegają KRKA jako pracodawce,mimo,że są fajne preparaty. Wielu już nie zamawia produkty OTC ze względu na lojalnosc wobec przedstawicieli,oraz na fakt nie wywiązywania się z umów przez KRKA.Jak nie wiemy o co chodzi, to chodzi o kasę. Stare Aurisy z przebiegiem ok 200-300.000km, limity na paliwo, gdy wykorzystasz go tydzien przed koncem miesiaca to lejesz za swoje,a firma nie oddaje kasy,lub musisz isc na zwolnienie lekarskie. Naloty przełożonych,wyskakiwanie zza krzaka,wieczne telefony od rana do późnego wieczora i wysyłanie e-maill to norma. Jeśli masz słabe nerwy to psychiatra murowany z powodu mobbingu.
11
nowy 2016-10-05 17:22:27
witam czy ktoś może z ręką na sercu powiedzieć na jakie pieniądze możne liczyć PN w KRKA na początku swojej pracy
hejo 2016-10-05 17:34:07
O takich rzeczach i tak najlepiej dowiadywać się bezpośredniol u nich @sasbi, a najważniejsze jest to, że zapewnione ejst u nich stabilne zatrudnienie, zwłaszcza, że umowa jest w pełni respektowana. A socjale normalne są zapewnione? Dzięki za odpowiedź
Znam cię 2016-10-26 20:11:13
To po co szedłeś skoro tak słaba firma dla Ciebie???
Jesteś śmieszny.
Nie wzięli Cie na drugi etap i teraz najeżdżasz na firmę.,
Jesteś cienki dlatego cię nie chcieli.
Ale skoro o kobiecie piszesz "stara baba" to juz niezbyt dobrze o tobie świadczy.

P.s. Nie pisze "tobie" z dużej litery bo na to nie zasługujesz
2
gość 2016-10-27 15:14:51
Czy jest wśród tu zgromadzonych ktokolwiek kto pracował w dziale marketingu, dokładniej komunikowanie medialne?
Irena 2016-10-28 18:08:17
Mam pytanie czy ta firma daje odpowiedź zwrotną po II etapie bez względu jaka by nie była?
Zootechnik 2016-11-03 21:17:58
A czy ktos moze powiedziec cos na temat PN współpracujacego z lek.weyerynarii ? Jakie warunki, czy duzy nacisk na sprzedaz. Jak z autem, no i jak finansowo. Dzieki z góry za odp.
Karol 2016-11-04 10:40:51
Jako zootechnik to zapomnij,biorą tylko lek.wet. ,kasa słaba - mniej niż w dziale ludzkim ,praca ciężka. Nie polecam.
1
iron 2016-11-12 19:01:48
Pracuję w tej firmie prawie 2 lata i niestety nie mogę z czystym sumieniem napisać za dużo dobrego na jej temat. Często jest tak, że na forach tego typu wypowiadają się głównie malkontenci ale prawda jest taka że:
- auta w tej firmie to porażka (na początek dostaniesz toyotę z przebiegiem CONAJMNIEJ 200.000tys. + ja w swojej krótkiej karierze przerobiłem już 3 takie złomy)
- jedne z niższych zarobków w branży
- mało kompetenta kadra kierownicza
- dużo osób pracujących w krka wydaje się "wzięta z łapanki", firma woli zatrudnić kogoś nawet bez doświadczenia byle za niskie wynagrodzenie niż kogoś kto zna branżę i chce normalnego wynagrodzenia i przede wszystkim reprezentuje "coś" swoją osobą
- narzędzia pracy typu: tablet i telefon komórkowy (zwłaszcza ten drugi) to jest nieporozumienie - doskonale można to porównać do aut, które tam jeżdzą..
- prezentacje na tabletach ehhh... KRKA uważa, że to jedyny dobry sposób na promocję leków. Czy zdrowo myśląca firma po kilku latach takiej obłudy nie doszłaby do wniosku, że to bez sensu? Czy myślicie, że przedstawiciel będąc 6 raz w kwartale u tego samego lekarza pokazuje po raz ..enty te same bzdury? A lekarz kiwa głową z aprobatą i zadowoleniem?... A to jest jeden z twardych punktów podczas rozmowy oceniającej z pracownikiem.
- szkolenia pocykliczne i scenki sprzedażowe - ile pan doktor wypisze? do kiedy? - zostawię to bez komentarza
- praca w aptekach - przedstawiciel musi zamawiać leki rx mimo tego, że w terenie pracują przedstawiciele apteczni, (oni do lekarzy nie muszą chodzić żeby nam pomagać ;). Efekt jest taki, że do jednej apteki chodzi na przykład 4 przedstawicieli i każdy chce zamówić ten sam lek wtf?!
Dosyć narzekania teraz plusy :)
- firma ma na prawdę dobre i rozpoznawalne leki
- jest jedną z nielicznych firm, która zatrudnia ludzi bez doświadczenia - szansa wejścia w branżę farmaceutyczną
- i to na tyle :)
Żeby było jasne, nie zaczynam swojej kariery od pracy w KRKA, mam już trochę doświadczenia i wiem, że nigdzie nie płacą za nic nie robienie. Jednak jedno bardzo mi się nie podoba - jeżeli firma sprzedaje tak duże ilości leków, a przedstawicieli wykorzystuje do granic możliwości nie oferując w zamian zbyt wiele dobrego to coś tu jest nie tak. Olbrzymia rotacja oraz spotkania cykliczne z dziesiątkami nowych twarzy mówią same za siebie :)
Peace
8
fafik 2016-11-21 21:17:19
dokładnie tak wygląda praca w KRKA :) lepiej bym tego nie ujął :)
1
Paweł 2016-11-22 15:35:20
mam pytanie. mam jechac na drugi etap rozmowy o pracę. Mam obawy,gdyż wiele słyszałem o Pani która ma na imię Aurora. Możecie napisac kim ona jest i dlaczego jest tyle niepochlebnych opinii na jej temat.?
Janusz 2016-11-22 17:29:34
Po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] palancie. Sam jesteś śmieszny. Mam 10 lat doświadczenia w branży i oczekuję szacunku od potencjalnego pracodawcy, nie perspektywy tyrania po naście godzin dziennie. KRKA nie interesuje doświadczenie zawodowe, oni szukają frajerów do ciężkiej roboty za grosze. Mam prawo pisać o nieuczciwych rekruterach, jak chcę, skoro oni z góry wiedzieli, że nie są w stanie spełnić moich oczekiwań i tylko niepotrzebnie zajęli mój czas. Sam nie zasługujesz na szacunek - jesteś tylko nędznym robolem za groszową stawkę, z wypranym mózgiem przez korporację i kredytem hipotecznym na dokładkę.
Zam Cie 2016-11-23 00:08:26
Język jakim sie posługujesz bardzo źle o tobie świadczy. Tak nie powinien sie wypowiadać dobrze wychowany człowiek, a napewno juz nie powinien tak mowić człowiek ktory swoją osobą reprezentuje jakąś firmę.

Wyzywasz drugą osobę tylko dlatego że zwracam ci uwagę.

Śmiem twierdzić że jesteś osobą nie wykształconą.
Źle wypowiadasz sie o firmie ktora zwolniła cię z pracy lub do niej Cie nie przyjęła.
Wylewasz w ten sposób swoje żale.
Był tu kiedyś podobny do ciebie. Nazywał sie Jacek i pisał sporo komentarzy pod innymi nickami.

Napisz swoje imię i nazwisko skoro jesteś taki mocny.
1
Ok 2016-11-24 17:29:21
Zootechnik jest Ok
Zootechnik 2016-11-28 17:17:58
Ok to znaczy.? Jaka kasa jest realna ? Prosze o odp
agent 2016-12-01 17:42:43
czy dostał ktoś odpowiedź z listopadowej rozmowy rekrutacyjnej w Częstochowie?
Zostaw swoją opinię o KRKA Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA Polska