brak logo

KRKA Polska

Warszawa

Opinie o KRKA Polska

Manthor 2016-03-18 01:39:34
Najsłabszym ogniwem tej firmy jest niekompetencja HR :) Ta nieprzyjemna blondyna ma tam chyba jakieś znajomości. Efekt ? Ogromna rotacja pracowników, źle dobrani ludzie do zawodu. Ja bym ją dawno stamtąd wykopał.
kardamon 2016-03-18 10:58:04
a mówisz o jakiejś konkretnej placówce @Manthor to rzeczywiście ogłoszeń jest może i sporo ale i wymagania są duże co może skutkować tym, że jest mało odpowiednich kandydatów na stanowiska
kandydatka 2016-03-18 14:00:13
Czy ktoś dostał już info po II etapie? Czy jeżeli ktoś się nie dostanie to taką informację dostaje czy "wieczna cisza i czekanie na telefon"?
łaczasei 2016-03-20 12:13:03
@kandydatka bardzo możliwe, że jest to po prostu czekanie, chociaż na 2 etapie powinni mieć już mniej osób i informowanie chyba nie aż takie kłopotliwe by było. Ja również chcę się zatrudnić, ale na stanowisku przedstawiciela naukowego. Wyższe wykształcenie jest wymagana tak samo jak i doświadczenie, ale myślę, że zarobki będą dobre.
byly PN 2016-03-20 14:16:11
Jesli piszecie o slynnej,samotnej Aurorce to nie wyrzuca jej bo odwala cala robote za Rafalka. Zapytajcie co odwalala w Sandoz i Beckiser
kandydatka 2016-03-20 17:15:00
@łaczasei to była rekrutacja na naukowego :) prawdopodobnie na cała Polske bo kandydatów było sporo.
ponczek 2016-03-22 18:35:58
ogólnie na pewno jest sporo mkandydatów i mają na całą Polskę zatrzęsienie nowych ofert. ale weź pod uwagę że leki generyczne to szalenie rozwijający się biznes obecnie z wielu powodów
Manthor 2016-04-04 16:21:13
@kardamon Istnieje tylko jedna placówka, gdzie się rekrutuje i zatrudnia na ul. Równoległej... ;-)

Mało odpowiednich ludzi na stanowiska wynika z faktu, że przy rekrutacji jest bardzo powierzchowna ocena kandydatów, w ogóle nie wnika się w typowe cechy niezbędne do wykonywania zawodu. Mnóstwo ludzi rozczarowanych, zestresowanych i wcześnie się zwalniających.
Z zatrudnieniem to masowa kampania w na całą Polskę, wszak pozwalniali, akcje KRKA spadają na łeb w tym roku, a swoje najlepsze lata firma miała w 2014 roku, zatem szykuje się dokręcanie śruby motywacyjnej. To jest właśnie konsekwencja kulawej rekrutacji, wytrzymałych pracowników coraz mniej. Stawia się na młode szczury z bogatym doświadczeniem, które łatwo przeprogramować czy zastraszyć. Paradoks w tej branży polega na tym, że łatwiej radzą sobie ludzie z charakterem, ale tacy jeszcze zaczną się w końcu buntować ;-) Paniom z HR polecam taką lekturę - Francis Fukuyama "Zaufanie: kapitał społeczny a droga do dobrobytu". Może zrozumieją, że siłą korporacji, jest człowiek a nie tresowane szczury na dole piramidy, które wymienia się na inne po wyssaniu energii życiowej. Dziękuję za uwagę.
1
julka 2016-04-04 16:26:30
jak praca na stanowisku przedstawiciel ds kluczowych klientów ? w ofercie niewiele jest wiadomości a mnie interesuj ta praca, może ktoś napisze kilka informacji?
poinformowany 2016-04-04 21:09:30
Tyle że w HR pracuje facet już od jakiegoś czasu więc komu ty każesz to czytać. Zresztą hr to jedno a zarządzanie w tej firmie to inna para kaloszy- managerowie niech czytaja i się uczą. Firma jak firma- ja pracuje w dobrym regionie i generalnie nie narzekam. Dziękuję za uwagę
Tereska 2016-04-05 23:06:45
Cześć Wszystkim.
Widzę że pracownicy HR i Kierownicy z Krka zaczęli pisać na forum pochlebne opinie - czyżby zabrakło chętnych do wykorzystywania w Słoweńskim Obozie Pracy?? Mimo stałych ogłoszeń ludzie nie pędzą do WAS CO?? Trzeba podreperować opinie Firmie, nazmyślać o premiach, wysokiej pensji itp. Krka to najgorsza firma farmaceutyczna na rynku. Jeżeli w niej popracujesz i wytrzymasz to faktycznie łatwo znajdziesz nową robotę w innych firmach. Po prostu jak ktoś wszedł na Giewont to na kopiec Kościuszki też wejdzie. Jeżeli jesteś bezrobotny, zdesperowany, głodny, nagi i nie masz na bilet MPK a Krka chce Cię zatrudnić - to przyjmij tą pracę. Stare, awaryjne auto, obłuda i mobbing są lepsze niż głód,chłód i ubóstwo. A może będziesz miał szczęście i akurat trafi Ci się szef, który nie jest psychopatą. O premii zapomnij od razu. Jeżeli jednak stać Cię na chleb z margaryną i bilet na autobus - to poszukaj innej pracy, nawet w Biedronce jest lepiej. Szkoda po prostu zdrowia, nerwów. Jeżeli ktoś zrezygnował z pracy w tej firmie, czy nie przyjął propozycji- niech sobie nie robi wyrzutów. Pozdrowionka
1
Manthor 2016-04-07 13:45:10
@poinformowany
No proszę, Pani z działu HR, o wilku mowa :) Zaimek rzeczowy pisany z małej litery wybitnie świadczy o protekcjonalizmie. To nie lekcja dla managerów, tylko dla Ciebie moja droga. Tylko z odpowiedniej gliny da się cokolwiek uformować, ale dobór zależy wyłącznie od działu HR.
Poza tym nie wspominałem o panu z działu HR, tak na logikę i inteligencję ;)

@Tereska
Nie tylko zaczęli pisać pochlebnie na forum, na pierwszym spotkaniu kwalifikacyjnym niektórzy (Ci uczciwi) kierownicy wprost nawiązują do mobbingu w KRKA czy coś o tym wiemy haha ;) i oczywiście że tak nie jest!
Obawiam się, że całkiem sporo ludzi pędzi do tej firmy, ale niestety głównie tych nieświadomych, dla których szczytem luksusu to garnitur, własny samochód, laptop czy tablet albo po prostu z chęci wybicia się pułapki niskich dochodów.
Ale trafnie to ujęłaś, praca w tej firmie jedynie wtedy gdy głód, chłód i ubóstwo. Poza desperacją, nie widzę rozsądnych powodów. No może poza jednym - wyszkolić się, a po 6-9 miesiącach pryskać do innej firmy farmaceutycznej. Mimo, że to firma farmaceutyczna o najniższych zarobkach, to plusem jest, że umożliwia zdobycie doświadczenia ludziom nie związanym wcześniej z branżą farmaceutyczną i dalszego rozwoju w niej.
Jeszcze kilka słów o właścicielach, Słoweńcach. Nigdy nie spotkałem się z tak nadętymi bufonami. Powiesz "dzień dobry" i nawet na Ciebie nie spluną :) Szczyt chamstwa i arogancji. Oto wizytówka tej firmy i stosunek do jej pracowników niższego szczebla.
6
Krycha 2016-04-10 20:08:19
witam,
czy mógłby ktoś z Was napisać jak wygląda 2 etap na Równoległej w Warszawie?
w mailu dostałam informację że na rozmowie będzie kobieta z HR oraz dyrektor działu.
1
develope yourself 2016-04-13 22:00:11
Kochani, po przeczytaniu całego formum nie mam ochoty pójść na rozmowę do tej firmy. Co prawda jestem z innej branży, posiadam udokumentowane wyniki, chce zmienić na lepsze czyli z forda focusa (nowego) do dyspozycji prywatnej również, zarobków 3800-5200 (przy kwartale), szkoleń za granicą itd to chyba na lepsze nie zmienię? Dlaczego w branzy medycznej jest tak słabo? Pewnie dlatego, że to ludzie stanowią "poziom" wszystkiego, od wynagrodzenia zaczynając. A odwiedzając fora firm, które mnie zapraszają (branża medyczna), ponad 50% wypowiedzi to sort i rynsztok, z którego odeszłam... Zastanówcie się nad wizerunkiem, a przynajmniej nad dobrym wrażeniem, czasem lepiej pójść do Lidla a nie do lekarza. Zarobki wysokie a przynajmniej nikt się Was nie będzie czepiał ;) peace and love
4
były PF 2016-04-14 08:57:47
drugi etap to fikcja. Zapytają ciebie co wiesz i co słyszałaś/eś o firmie KRKA,bo wiedzą,że mają straszną opinię. Polecam forum o słynnej Aurorze,Rafałku i ich pieskach. Odradzam
2
Obserwator 2016-04-28 21:54:01
Mało wiesz koleżko, piszesz bzdury, nie wiem w jakim celu . Pracuję aktualnie w KRKA. Chyba masz problem ale ze sobą.
pracownik 2016-04-29 07:37:48
potwierdzam to co napisał były pf. a obserwator to pewnie jeden z włazidupów.
anka 2016-04-29 15:53:10
witam czy to prawda, że jak zapraszają na II etap do Warszawy to jest już tylko formalność aby dostać pracę ?
pilaf 2016-05-04 18:17:44
a to jednak kilka etapów... wiedziałam że przedstawiciela naukowego nie będzie się łatwo u nich dostać. wy,agane medyczne lub farmaceutyczne wyższe wykształcenie to jednak jeszcze nie gwarant sukcesu tutaj.
1
karmazyn 2016-05-06 10:45:33
@pilaf może nie jest łatwo, bo trzeba spełnić konkretne wymagania, ale samych ofert na to stanowisko jest bardzo dużo
anka 2016-05-06 11:43:30
witam, jeśli dostała Pani tam pracę to jak wygląd a fizycznie odpowiedź jeśli chodzi o rekrutację. Byłam na rozmowie i czekam na odpowiedź . Jak długo Pani czekała ?
zen 2016-05-25 22:20:50
Jeżeli ktoś za chwilę, nie rozliczy się pozytywnie w mojej firmie (a wiele na to wskazuje, że to nie nastąpi), będę zmuszony opisać ten przykład ku przestrodze i dla Szefostwa KRKA. Chodzi o osobę, która ma podjąć pracę od pocz. czerwca (płn. wsch.), więc zainteresowane osoby będą wiedziały...
3
faro 2016-05-25 22:48:21
chyba wiem o kogo chodzi. gość jest do kitu. ale wybrali, więc niech kuleją.
pozdr
OLS ;)
mi 2016-05-25 22:53:34
Dziś dał ciała w naszej firmie. To dziad!
lilll 2016-05-25 23:15:56
dziś jesteśmy razem i jesteśmy aktywni, bo tak się zgadaliśmy.
Potwierdzam: gość z ol..., to nie jest kolega, to oszust i wygląda na to, że przekęci i WAS!
xx 2016-06-01 18:47:34
A jakie sa zarobki na produkcji jako operator?
2
janek 2016-06-11 15:20:12
To ogromne przedsiębiorstwo, jak sam napisałeś @kiw. Nie dziwi mnie więc ich podejście do pracownika :)
nowy 2016-06-17 19:44:58
Witam,
Obecnie pracuje w dużej firmie FMCG i szukam "czegoś" nowego. Zostałem zaproszony na rozmowę na PH. Jakie są warunki? Jakie zarobki? Jaka podstawa i czy premie realne czy fikcyjne? Czy z auta można korzystać prywatnie i na jakich zasadach?
Pozdrawiam
Marek 2016-06-17 20:37:19
Powiem Wam, że czytam te oferty przedstawiciela handlowego i jestem mocno zaciekawiony tym jakie benefity oferują, mam nadzieję, że ten telefon służbowy i samochód to jest pewna sprawa i że będzie to dobrze rozliczane.
były PN 2016-06-18 15:37:58
człowieku. życie Tobie nie miłe? jesli pracujesz w FMCG i masz dobrze,to nie pchaj się do firmy z mobbingiem. Poczytaj opinie i sam sie zastanów czy warto poświecać rodzinę dla krka? Tam pracują zombie, którzy nie liczą się z człowiekiem.
1
e4rt 2016-06-18 15:40:55
@Marek chyba chodzilo Ci o prace przedstawiciela naukowego? wymagane jest wykształcenie wyższe (medyczne lub farmaceutyczne będzie dodatkowym atutem) umiejętność pracy na komputerze (środowisko Windows)
2
Daria 2016-06-20 19:33:17
Czy drugi etap w Warszawie na PM to tylko formalność, czy też wszystko może się zdarzyć ? Nie zwracają za dojazd i nie wiem, czy warto jechać.
4r 2016-06-20 21:08:03
ale teraz nie tlyko PN szukaja tylko na przyklad tez analityak w Warszawie na pewno wymagane jest wykształcenie wyższe z zakresu nauk ścisłych lub ekonomicznych znajomość statystyki i technik ekonometrycznych
naukowiec kurkowiec 2016-07-10 09:34:10
"Naukowy "...Żenada. Nauka 7 ulotek leków i ciągłe powtarzanie tych samych ulotek na "szkoleniach" i "warsztatach " to "naukowość "??? Szczerze mówiąc nawet goryl nauczyłby się tych informacji i potężnej "wiedzy " w 3 godziny. I wtedy też mógłby być "naukowcem "
3
kiko 2016-07-10 10:45:49
Wiesz, trzeba posiadać pewne umiejetnosci to jest branża medyczna wiec tym bardziej, przedstawiciel posiadac powinien tez spora wiedze
aktualny 2016-07-10 21:29:46
Naukowy to tylko sztuczna nazwa przedstawiciela aptecznego żeby podniesc rangę stanowiska. Kazdy z nas był szkolony z produktów żebysmy wiedzieli co mamy oferowac w aptekach. Nie ma to nic wspólnego z naukowym stanowiskiem.
1
janek 2016-07-10 21:32:46
Raczej każdy jest zadowolony z pracy, bo nawet rotacji wśród pracowników. To doskonały znak na to, że relacje między pracownikami opierają się na dobrych stosunkach. Wiecie czy można liczyć na benefity socjalne do podstawy zarobków? To zdecydowanie urozmaica zatrudnenie.
wienio 2016-07-11 09:20:47
@janek, fakt rotacja malutka, teraz to tylko w Łodzi i Kaliszu na stanowisko Przedstawiciel Naukowy w Dziale Promocji Produktów Weterynaryjnych szukają.dla ludzi po weterynarii albo zootechników to świetna oferta i pewnie długo aktualna nie będzie w necie
pati majonez 2016-07-21 21:10:22
wstydu nie macie, żeby pisać sobie pochwalne posty i jeszcze na nie odpowiadać. firma słynie w środowisku z mobbingu i każdy kto ma łeb na karku i możliwość ucieka z niej już po paru miesiącach. przeczytajcie posty kolegi Manthor wyżej, pisze on uczciwie, obiektywnie i bez zbędnego jadu.

sama forma tych dwóch postów propagandowych "wienia" i "janka"jest tak prymitywna, że oddaje najlepiej stosunki panujące w tej toksycznej korporacji
1
Walny 2016-07-21 21:41:01
Przedstawiciel Naukowy w Dziale Promocji Produktów Weterynaryjnych to jest świetna sprawa, jedna z lepszych
jacek 2016-08-06 21:35:29
witam, powiedzcie jak wygląda sprawa aby zatrudnić się jako przedstawiciel farmaceutyczny na co najwieksza uwage zwracaja, co biora pod uwagę? Czy na rozmowie jest ciężko testy są jakieś?
[ 2016-08-06 21:51:34
@walny a gdzie ty przyjacielu taką rekrutację w internecie widzisz? podaj prosze namiary bo też chętnie się z nią zapoznam jeśli ona na serio istnieje+
Janusz 2016-09-09 13:56:03
Byłem na rozmowie. Rekrutowała stara baba z toną tapety na twarzy i jakiś młody leszcz. Cały czas rechotali między sobą jak nienormalni.
Dwa hity. 1) Młody mówi, że przedstawiciel w jego firmie musi biegać po przychodni między lekarzami jak kozica.
2) Stara pyta się, ile czasu dziennie zamierzam poświęcać na pracę. Mówię, że zgodnie z Kodeksem Pracy. Ona, że u nich jest zadaniowy czas pracy. Ja na to jej mówię, że zgodnie z KP zadaniowy czas pracy to nie robota po kilkanaście godzin dziennie. Przełożony powinien tak wyznaczać zadania, by czas pracy mieścił się w 40 godzinach tygodniowo. Jej mina - bezcenna.
Wiem, że to była ustawka, bo mieli już swojego kandydata - dowiedziałem się po czasie. Ale po co zawracać głowę osobom pracującym w branży, żeby się pośmiać ?
norbi 2016-09-09 14:03:07
no to w takim razie ciekawe ile ich zdaniem w firmie na wynosić ten wspomniany zadaniowy czas pracy
kindness 2016-09-10 08:31:15
Hej, ale jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na przedstawiciela ds. kluczowych klientów? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne.
abi\ 2016-09-14 09:30:47
kindness a w którym mieście będziesz aplikować kolego?
alex 2016-09-15 11:25:31
Bardzo dobre szkolenia i wprowadzenie do pracy. Atmosfera ok, warunki i narzędzia- nie mogę narzekać poziom dobry. Dobra marka, dobre znane produkty ale łatwo nie jest bo rynek jest trudny. Dużo pozytywów od obecnych pracowników choć widzą też jakieś minusy to jednak wszystko jest w normach normalnego pracodawcy. Polecam- mi się bardzo dobrze pracuje
2
karmazyn 2016-09-15 12:38:43
Już chyba teraz dużo pracy jest do obsadzenia go ogłoszeń jest dużo @alex główne szukają przedstawicieli naukowych. Czy kto jest w stanie opisać jakos to stanowisko, czy jest spoko premia i czy podstawa pensji jest wysoka? Będę mega wdzięczny za jakieś wyjaśnienia
2
Malyna 2016-09-24 00:17:06
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy sa jakieś pytania lub testy wiedzy? Jest szansa dla kogos bez doświadczenia? Ile wynosi podstawa?
welnflon 2016-09-24 10:27:48
czy Przedstawiciel ds. Kluczowych Klientów zarobi u was więcej niż klasyczny przedstawiciel szeregowy? chodzi mi o to jaka jest konkretnie rożnica i czy warto się się spinać żeby walczyć właśnie o to stanowisko dla tego kluczowego. konkretnie chodzi mi o Ostródę
Zostaw swoją opinię o KRKA Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA Polska