Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KRKA

Pracowałeś w firmie KRKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tereska - 2014-09-10 21:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolo - 2014-09-10 09:47:02]:
Witaj
Dziennie musisz zrobić 12 wizyt dziennie - tzn. musisz tyle zaraportować. Ponieważ jednak jesteś śledzony i sprawdzany, więc musisz pojechać do tych lekarzy i choć rzucić w nich ulotką. Trasa wizyt i kolejność jest z góry Ci narzucona - takie przypadki jak lekarz nieobecny w pracy, lub pacjenci cię nie wpuścili do gabinetu itp - nie istnieją. Jeździsz autem marki Toyota Auris kolor biały, przebieg między 250 tys a 300 tys km. Jak dostaniesz samochód z przebiegiem 180 tys km to dostajesz nówkę. Oczywiście auta są awaryjne.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-09-11 14:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tereska - 2014-09-10 21:52:27]:
a jak wygląda sytuacja finansowa tzn. podstawa , premia ile można zarobić ?
zdjecie uzytkownika
flota - 2014-09-11 18:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję od roku i jeżdżę starą mega awaryjną Corollą z 2005 roku. Przebieg 380tys km! Auto dobite totalnie. Dwa razy w miesiącu stoi w serwisie a regionalna ma do mnie o to pretensje......wg niej tym autem można jeździć. Narażamy swoje życie jeżdżąc tymi autami! Ale takie absurdy tylko KRKA!
zdjecie uzytkownika
On24 - 2014-09-12 16:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w Warszawie na drugim etapie ponad tydzień temu. Dzisiaj dostałem odpowiedź, że niestety nie mogą mi zaproponować tego stanowiska. Dziwne, na rozmowie wszystko wyglądało ok. Nie wiem czy kolejna firma robi badanie zainteresowania firmą, ale czekam na osobę, która została zatrudniona na zachodniopomorskie-pomorskie, przedstawiciel farmaceutyczny.
zdjecie uzytkownika
Dużo WIdziałem - 2014-09-17 00:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
totalnie nie polecam pracy w KRKA. Obiecuja gruszki na wierzbie a poźniej nic z nich nie widać ani gruszek ani wierzby. Dziennie 12 wizyt. Płaca marna 3 tys. na rękę. Nie trzeba miec doswiadczenia. Najważniejsze jest włazidupstwo i zachwalanie szefa. Możliwość awansu tylko poprzez włażenie w zadki i uśmiechanie sie do złej gry. Auta awaryjne na maxa. Toyoty, białe, nieoznakowane, brudne (a kwota jaka można wydać na myjnie miesiecznie to dwie dyszki). Limit na paliwo śmieszny a auta palą jak smoki. Co jakiś czas szkolenia (zwane cyklówkami), na których piękne lub niekoniecznie piękne panie przez małe p chodzą kręcąc zadkami przed podwładnymi i uśmiechają sie zalotnie udając, że wszystko wiedzą :) Nie polecam tej pracy. Znam wielu pracowników tej firmy, którzy chodzą po psychiatrach i leczą sie z cieżkiej depresji. AAA i jeszcze jedno, była w firmie dziewczyna, która zmarła na udar (którego doznała przed przychodnią) prawdopododnie na skutek stresu panującego w pracy ....
zdjecie uzytkownika
krka - 2014-09-19 15:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
napiszcie coś na temat pracy na stanowisku Przedstawiciel ds. kluczowych klientów, pojawiło się ogłoszenie na wlkp. Czy obecny/były przedstawiciel został zwolniony/sam uciekł ? Ile wizyt ? Jaka podstawa ?
zdjecie uzytkownika
Krka - 2014-09-25 13:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeds. ds. Kluczowych klientów Wielkopolska pracownik odszedł do innej firmy z tego co słyszałam teren zadbany kiero ok. płaca 3netto 10wiz. dziennie.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-09-25 13:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
On24- a byłes na rozmowie W Warszawie na Przedstawiciela Farmaceutycznego Otc czy Klienta ds. Kluczowych Klientów Rx
zdjecie uzytkownika
zUlicy - 2014-10-02 02:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę sporo nowych opinii w ostatnim czasie, więc dorzucę coś od siebie;)
Ponoć wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, ale akurat o KRCE to i spotykana na korytarzach 'konkurencja' źle mówiła. Choć nie ma się co oszukiwać, jakoby w innych firmach, gdzie biorą bez doświadczenia było dużo lepiej;)
Plusy są takie, że wypłata jest na czas, jak rozbijesz samochód to wcale nie pójdziesz z torbami - wszystko zgodnie z regulaminem, niska odpowiedzialność, a i flota nie zrobi Cie na szaro. Możesz złożyć wypowiedzenie w każdej chwili, więc wszelaki mobbing i śmierć spowodowana pracą w KRCE to delikatnie mówiąc nadinterpretacja.
Pracując w KRCE przygotuj się na tandetę i bylejakość, nikt tam nie jest doskonały i perfekcji nie wymaga. Prezentacje kierowników produktowych i te na tabletach są na poziomie internetu lat '90 - nawet migoczą jak blogaski nastolatek. Przekazy marketingowe są czasem żenujące, a gadgety SOV do wyrzucenia.
Do KRKI poszedłem jak to mówię "prosto z ulicy", nawet studia nie związane z medycyną - na terenie lekarze i inni przedstawiciele mnie z tego znali:) ale do rzeczy - dla mnie było to ciekawe doświadczenie, pierwsza praca, lubiłem jeździć, hajs mi się podobał jak na początek, szefem jakoś specjalnie się nie przejmowałem, może dlatego nie narzekam teraz jak Wy, że trafiłem na psychola:) Faktem jest, że kierownik nie jest Twoim przyjacielem i to trzeba sobie zapisać na czole, bo inaczej wszystko wykorzysta przeciwko Tobie w najgorszym momencie;)
Ogólnie w KRCE wszyscy przechodzą na 'Ty', taki porządek korporacyjny, ale nie ma co liczyć na szczere relacje z górą, trzeba jedynie pamiętać żeby przelizać kierownikowi nieco tyły i udawać że odchodzisz od zmysłów dla dobra firmy - ja nie umiałem udawać rozpaczy i gorzkich żali z powodu niezrealizowania ilości wizyt - swoją drogą takie naciskanie sprawia, że wizyty zaczynają być celem same w sobie - niestety kierownik nie wykazał się w tej kwestii wyczuciem i czuło się presję aby tych wizyt było max, niekoniecznie sukcesywnych...
Kierownictwo muszę ocenić na poziomie MLM, 'zarządzać' ludźmi nie potrafią - tu jest fatalnie. Część nie potrafi nawet sobie pracowników wybrać - na szkoleniu było kilka osób o tak niskim ilorazem inteligencji, że do dziś znajomym opowiadam;)) Oni oczywiście dalej pracują, bo wyuczyli się sztucznie kilku formułek (tylko lekarzy mi szkoda...) a i kierownicy równi poziomem jak oni, więc połowa firmy potem tak wygląda...
Pomimo zyskania bardzo dużej sympatii u lekarzy i "przekabaceniu" kilku totalnie opornych na KRKĘ, to nie przedłużono mi umowy, też bez podania przyczyny, z dziwnym uśmieszkiem i w identycznych okolicznościach, o których pisze "toto" - totalnie poniżej jakichkolwiek standardów.
Najważniejsze to spodobać się kierownikowi, relacja z nim jest ważniejsza niż relacja z lekarzem... ja swojego chyba zacząłem denerwować i przyznam, że tuż przed wypowiedzeniem nie umiałem przy nim pracować, jego obecność też mnie irytowała, a dodatkowo traktowałem go jak 'nauczyciela' - liczyłem na naukę, ale zapomniałem, że to były sprawdziany;) Cóż, ja wykonywałem dobrze swoją robotę, ilościowo i jakościowo nie odstawałem od innych repów, ale gdzieś się "rozminąłem" z kierownikiem "poglądami", więc nie pasowałem do jego "idealnego" zespołu i tyle... nie żałuje doświadczeń, idę dalej przed siebie;D
Pozdrawiam swój teren i tego Pana z Warszawy co nawet konkurencja mi z niego żartowała - w gruncie rzeczy tablety są ułatwieniem, ale u lekarzy ich skuteczność spada z każdą wizytą - i tak, pamiętamy, że wprowadziłeś je jeszcze przed dinozaurami ;)
zdjecie uzytkownika
On24 - 2014-10-02 12:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zUlicy - 2014-10-02 02:20:38]:
Ds. klientów kluczowych RX
zdjecie uzytkownika
mysza - 2014-10-02 16:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć. KRKA znowu szuka ludzi i zaproponowano mi rozmowę- Przedstawiciel naukowy /Kardio teren Wielkopolska. Wiecie co sie stało z poprzednia osobą, kto jest regionalnym? Ile placą, czy zmieniły sie auta, czy dalej PM jeżdża wysłuzonymi Toyotami?
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-04 20:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie,
czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja na woj. podlaskie? tak samo marnie jak w Warszawie czy w warm-mazurkim?
Czy przedstawiciel naukowy według KRKA jest tym samym co przedstawiciel farmaceutyczny/medyczny? Bo rozumiem, że obsługiwanie kongresów, konferencji (stanowisko, promocja firmy itd)to raczej nierealne?
zdjecie uzytkownika
zU. - 2014-10-05 23:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2014-10-04 20:21:23]:
przedstawiciel naukowy = przedstawiciel medyczny.
konferencje regionalni kierownicy czasem organizują i wtedy też tam uczestniczysz jako pomoc i towarzystwo lekarzy
zdjecie uzytkownika
mariola - 2014-10-07 14:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,
Czy Ktoś był na rozmowie we wtorek na podlaskie?
Jak Kier. z tego regionu?
Pzdr
zdjecie uzytkownika
dorota - 2014-10-07 17:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam, wydaje się spoko. Młody koleś. Zobaczymy czy uda się dostać do 2 etapu. Mam nadzieję że tak
zdjecie uzytkownika
mariola - 2014-10-07 19:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorota - 2014-10-07 17:39:57]:
Dorota, pracujesz w branży farm.?Ja siedze w FMCG.Daj znać czy zadzwonią do piątku, może razem się wybierzemy do Wawy.
Pzdr
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2014-10-07 20:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariola - 2014-10-07 19:13:17]:
Ok. Dam znać
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-10-08 13:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,dostałem wiadomość że jestem na drugim etapie w poniedziałek w Krka.Powiedzcie mi czy drugi etap to znaczy że jedzie się już tylko żeby pokazać w firmie i dostało się tą pracę czy jest kilka osób wybranych którzy dalej muszą walczyć.Pytanie może i głupie natomiast jest dla mnie problemem jechac do Warszawy żeby dowiedziec się że jednak nie.Będę wdzięczny za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
ppp - 2014-10-08 15:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2014-10-08 13:35:35]:
na jaki teren aplikowałeś ?
zdjecie uzytkownika
myślący - 2014-10-08 19:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ppp - 2014-10-08 15:54:04]:
Skoro rekrutacja jest dwuetapowa to chyba jasne że każdy etap jest decydujący. Ludzie to nie sklep z pracą!
zdjecie uzytkownika
On24 - 2014-10-08 19:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2014-10-08 13:35:35]:
Na etap do Warszawy dostaje się kilka osób. Ja po pierwszym i drugim etapie byłem z siebie zadowolony, ale dostałem negatywną odpowiedź. Po jakimś czasie okazuje się, że dalej nikt na tym terenie nie pracuje - ds. Klientów kluczowych RX zachodniopomorskie.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-10-09 14:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielkopolska ppp.Dzięki On24 za odpowiedź.Powiedzcie mi jeszcze czy sa zwracane koszty za paliwo,wolę się zapytać,domyślam sie że nie.
zdjecie uzytkownika
ppp - 2014-10-09 19:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2014-10-09 14:04:16]:
abc aplikowałeś na naukowego czy kluczowego ?
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-10-10 12:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ppp,jesteś koordynatorem?:) Bo zadajesz same pytania:)Poza tym ,na pytanie nie odpowiada się pytaniem;)Ale w sumie mogę powiedzieć bo jednak rezygnuje, naukowy.Z kim nie rozmawiam z tej branży to wszyscy ostrzegają przed Nimi bo źle traktują ludzi.Życzę powodzenia tym którzy się jednak zdecydują tam jechać.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wektor - 2014-10-13 21:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy w Warszawie, czy wie ktos, jak mozna zlozyc tam najlepiej aplikacje? Bo nie chce sie bawic w CV przez maila, bo wiem ze pewnei gdzies sie zapodzieje. Jakie warunki trzeba spelniac zeby w ogole byc branym pod uwage? Nieskromnie powiem, ze pracowalem juz wielu miejscach i w kazdej dawalem rade..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRKA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x