Ideal Pflege

Kraków

Opinie o Ideal Pflege

Kaśka 2016-08-26 09:21
Izka, a ja nie wiedziałam co się z Tobą dzieje. Do mnie ciągle też dzwonią. Może byśmy znów pojechały w tę samą okolicę?
Mariola 2016-09-19 23:39
Zosia, ja dopiero teraz wróciłam. Niestety internet nie zawsze dobrze działał, ale za to jakie warunki. Świetna rodzina. Szukam kogoś zaufanego na zmianę, bo chcę tam wracać. Dziadzio taki fajny i pomaga mi się uczyć niemieckiego.
1
damiano 2016-09-20 10:11
Ja to się zastanawiam czy opróćz dobrej podstawy jest jeszcze jakaś szansa na premie? W koncu dbałość o takie zatrudnienie sprawia, że lepiej się wypełnia obowiązki.
Lidka 2016-11-24 20:40
Oj zmieniło się w Ideal. Rok z nimi nie byłam, jeszcze w Krakowie sie kontaktowali a teraz są w Warszwie. Dobrze sie z nimi teraz rozmawia Ofertę dostałam od ręki, bbyłam 2 mce w miłej rodzinie. Teraz wróciłam na świeta, ale po nowym roku jadę znowu.
Werka 2016-11-24 21:00
Ja też jestem zadowolona, ktoś im nawalił i pilnie szukali, dzięki temu to już 3 razy w tym roku z nimi byłam i rodzina jest fajna.
Józia 2016-11-24 21:08
Dobrze to wiedzieć, jeździłam z tą firmą jakieś 2 lata temu, potem nasze drogi trochę się rozeszły, bo z tymi busami nie wiadomo jak było, no ale dobrze wiedzieć, że jest ok. Chętnie do nich znów wrócę.
Lidka 2016-11-27 22:16
Ha, ha :) Masz rację, pamietam tez z tymi kosztami podróży zawsze kiedys był problem z rozliczeniem.
Teraz daja 100 euro netto na podróż i za Ciebie rezerwuja Sindbada lub busa. Ja jeżdzę teraz SIndbadem - mam dobre połaczenia do Stuttgartu, więc mi to wystarcza w ta i z powrotem i kilka euro jeszcze zostanie :)
Mobil 2017-01-05 13:45
Czy ktoś wie o zatrudnianiu kierowców w Niemczech? Bardzo bym chciał za ich pośrednictwem pracować za granicą. Jak przedstawiają się warunki socjalne i zarobki?
Lubiś 2017-01-18 10:41
Jestem mechanikiem i szukam pracy w Niemczech. Czy przez Ideal Work znajdę coś? Może ktoś wie i mógłby przekazać na jakie zarobki mogę liczyć ? Czy dają kwaterę?
Marek 2017-02-15 20:36
Nie widzę nigdzie nowych ofert pracy w Niemczech. Kiedyś kilka razy korzystałem z ich ofert i zawsze było wszystko ok. Dograne taj jak powinno być. Może uda się i teraz?
Wandzia 2017-02-17 13:31
Nie wiem, o czym ty Zosia piszesz. Ja jeżdżę z tą firmą od dawna. Jeśli jesteś w porządku to nie musisz się martwić o kary.
1
Witek 2017-02-19 13:26
Zawsze uważam, że takie agencje to fajna opcja pracy dla ludzi. Wszystko organizują szczególnie za granicą a ludzie jadą na gotową pracę.
Maria 2017-02-19 20:48
No co ty. Rok z nimi juz jestem bo kolezanka mi ich poleciła i jestem zadowolona. Maja dobre stelle, płacą na czas a ich obsługa czsami wrecz juz denerwuje tak czesto dzwonia i wciaz sie pytaja czy wszystko ok .
Znajoma miała problem,y z babcia to jej załatwili szybko inna stelle i jest super zadowolona.
Danka 2017-02-21 21:52
Z Ideal jestem juz po 2 wyjazdach. Pierwszy nie wypalił bo byl bardzo cięzki stan dziadka i po 2 miesiacach zrezygnowalam. Ale 2 stelle znalezli mi super. Własnie wrócilam i po swietach jadę z powrotem.
Nie powiem, starają się, jak jest problem z rodziną czy podopiecznym załatwaiją. Nie to co w poprzedniej mojej firmie gdzie odzywali sie tylko kiedy trzeba umowe podpisac. Tutaj poki co jestem zadowolona.
1
Joanna 2017-02-26 16:58
Jeżdzę z nimi od 2015. Miałam już 3 podopiecznych, teraz dla odmiany wzięłam małżeństwo za lespszą kasę. Placą coraz lepiej, zawsze na czas i maja sprawdzone stelle. jest ok
1
Agata 2017-02-28 10:32
Czy firma zapewnia transport na miejsce pracy?
Wiolka 2017-03-01 17:01
Witam koleżanki po fachu. W ideal jestem już od prawie roku i ogolnie jestem zadowolona - raz na poczatku trafiła mi się tylko wredna rodzina. Co do ransportu to daja dodatkowo 100 euro na reke do wynagrodzenia za podróż i pomagaja znalezć i zarezerwować Sindbada lub busiarza. Pamietam jak za pierwszym razem było z tym troche zamieszania zanim zrozumiałam ich rozliczenia bo pierw dodaja do wynagrodzenia a potem potracaja, ale chodzilo o to ze jak za mnie placą za bilet to potem mi to potracaja z tych 100 euro. Ale jest ok, jak jade Sindbadem to za bilet w 2 strony potracaja mi 350 zł a dostaje 100 euro, czyli prawie sto złociszy jeszcze zostaje. No i mnie przynajmiej zawsze albo rodzina albo ich jakiś przedstawiciel odbierał z dworca i potem odwozil z powrotem. Busem z nimi nie jezdziłam bo mam dobre połaczenia od siebie Sinbadem.
1
Joanna 2017-03-02 15:04
Mi za busa tez zwracają 100 euro. Jestem wtedy ok stowy do tyłu, bo za busa w dwie strony płacę 540 zł. Ale ja lubię busami, zabiorą zpod domu i dostarcza na miejsce. Dla mnie to wygodne, ale jak tam kto woli. O gustach się nie dyskutuje :)
Agata 2017-03-07 10:17
Wiolka, Joanna dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zapewne będą cenne dla innych użytkowników. :)
Martyna 2017-05-03 20:20
Same plusy -przeszłam do nich z w zeszłym roku i jestem zadowolona. Mam super stelle, pomagaja i placą tez nieżle. Oby tak dalej ... :)
Mańka 2017-05-09 16:15
Ideal Pflege śmiało można nazwać super agencją pracy.
Asia 2017-05-21 12:23
Popieram. Fajne oferty, super opieka koordynatorów, bezpiecznie.
Mobilek 2017-05-22 22:42
Myślę, że Ideal Pflege to świetna agencja. Dobrze mi się pracuje i jak poczytałam opinie to widzę, że sporo osób chwali sobie współpracę z nimi. Jest opieka za granicą a to jest bardzo ważne, można im zaufać.
Angelika 2017-06-12 15:15
Polecam p.Izabele - super koordynator!
Gosia 2017-06-12 20:44
Też tak uważam, dużo zleceń dostałam od pani Izy. Bardzo lubię też pana Andrzeja i pana Darka. Bardzo mili ludzie.
Magda 2017-06-18 16:39
Jedna.wielka zenada oszukują na składkach w. Zus mało płacą OMIJAĆ Z DALEKA
3
Norbi 2017-06-20 18:42
Bardzo zainteresowała mnie oferta pracy dla konsultanta ds. rekrutacji pracowników za granicę. Jakie wymagania stawia firma kandydatowi? Jeśli ktoś wie proszę o info.
Mobil 2017-06-24 16:56
Mam pytanie jakie warunki trzeba spełniać żeby dostać pracę młodszego konsultanta ds. rekrutacji pracowników tymczasowych za granicę? Podpowiedzcie coś
Mobil 2017-07-02 21:18
Jak zawsze jedne osoby są bardzo zadowolone z pracy a inne bardzo negatywnie się wypowiadają i jak mam teraz myśleć o firmie. Słyszałem sporo dobrego o nich a tu taka niespodzianka! Sądzę, że prawda jest pośrodku.
Marek 2017-07-03 09:25
Masz rację - to jak z historią o weselu. Na weselu gości masa, wszyscy się bawią, jedzą, piją tylko jedna osoba w kącie siedzi niezadowolona bo jej albo kotlety nie smakują, albo muzyka gra za głośno ... albo inne coś jej przeszkadza. Jaki komentarz taki niezadowolony gość wystawi można przypuszczać - ale czy to znaczy że wesele było nieudane, że wszyscy byli niezadowoloeni ... ?
Mobilek 2017-07-14 11:18
@Michal Czy jesteś pewny, że w firmie pracują tylko osoby niezadowolone? Może akurat Tobie ta praca nie odpowiada ale nie narzucaj innym co ma się im podobać. Ja pracuję i nikt mi nie kazał pisać żadnej opinii. Oceniasz i wymieniasz ludzi na forum to zupełnie nie wypada.
Renata G. 2017-07-20 15:21
Od jakiej kwoty Ideal Pflege płaci składki? I czy przelewają całą należność, czy w formie diet?
Iza 2017-07-24 22:51
Czy oferta dla recepcjonistki jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby podzielić się na forum? Jak sie pracuje , w jakiej atmosferze? Proszę o kilka informacji.
Agata 2017-08-03 06:54
@Iza rekrutacja na stanowisko, o które pytasz nadal trwa - firma nadal utrzymuje takie ogłoszenie o pracy w sieci, więc warto aplikować. A może ktoś brał już w niej udział i zna konkrety na temat tej posady?
Joanna 2017-08-25 19:12
super firma, w porównaniu do poprzedniej czuć że dbają o mnie. Miałam problemy z synami podopiecznego którzy co chwila się wtrącali i wcale nie dbali o dziadka, zglosilam to do biura i zajęli się tym. Dzwonili do synów, pojawił sie ich przedsyawiciel i wszytsko złatwili. Dzwonia, pytają jak podopieczny, co u mnie. Po prostu szok. We wczesniejszej agencji dzwonili do mnie tylko 2 razy przez 4 miesiace, po przyjezdzie i przed wyjazdem. Widac można innaczej. Tak trzymac Ideal.
Marek 2017-08-25 22:09
Czy Ideal Pflege ma jakieś aktualne ofert pracy? Szukam przede wszystkim dobrego pracodawcy a o nich to słyszałem!
Agata 2017-08-28 06:32
@Marek w tej chwili nie widać aktualnych ofert pracy, ale warto przeglądać serwis codziennie - w przypadku firm, takich jak Ideal Pflege - wszystko dynamiczne się zmienia. Jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany?
Inspektor 2017-08-28 15:54
Kto mi napisze od jakiej kwoty firma odprowadza podatek na składki emerytalno-rentowe?Jak wygląda umowa, jako kto będziecie pracować itd.
Agata 2017-09-03 14:43
@inspektor, to zależy o jaką pracę pytasz bo Ideal Work, oferuje pracę stałą, tymczasową, czy pracę za granicą. Musisz sprecyzować o co dokładnie chodzi, tak żeby osoby, które są związane z firmą mogły rzetelnie odpowiedzieć na zadane pytanie.
Teresa 2017-09-07 08:38
Do mnie dzwonili zawsze tylko dwa razy , na początku czy dojechałam i pod koniec w sprawie rezerwacji busa.
Zero zainteresowania kontraktem , ani stanem zdrowia podopiecznego. W ofertach podają też nieprawdziwe dane np że podopieczny nie ma demencji, a na miejscu jest co innego . Miało być 70 kg a na miejscu ponad 100 kg.
Ja byłam już na 5 kontraktach i odchodzę , bo w umowie mam tylko 36 godzin, podczas gdy koleżanki z innych firm mają w umowie 48 godzin lub 44. Wypłata jest w zaliczkach , co skutkuje tym, że tylko raz odprowadzony jest ZUS za dany kontrakt .Pracuje się dwa czy 3 miesiące, a tylko w jednym miesiącu zapłacony jest ZUS ! Byłam i sprawdzałam w ZUSie. Od zadeklarowanej kwoty netto w kontrakcie są potrącenia za ubezpieczenie i nie wiadomo jeszcze za co ... chyba za kurs Euro, bo taka jest informacja przy wystawionej kwocie netto w danym kontrakcie. Nie wiadomo nawet ile się zarobi ... ? Otrzymuję zawsze poniżej moich obliczeń. Nie polecam , sama żegnam już tę firmę ! Chcę mieć w umowie przynajmniej więcej godzin, z IdealPflege nawet stażu pracy nie będzie ! Już dość czasu straciłam :(
Norbert 2017-09-07 20:51
Sądzę, że zdania o agencji Ideal Pflege są bardzo rozbieżne!
Mariola 2017-09-12 23:56
Niestety nigdy na 100% nie wiadomo komu wierzyc - a szkoda. Nic tylko trzeba rozmawiać i pytać sie agencje. Na każdą agencje można cos napisać. Nie tak, że się czasami nie należy ale czasami obiektywnie koleżanki też przesadzają. Mi poleciła ich znajoma, kiedyś z nimi rozmawiałam ale nic nie wyszło. Sprawiali dobre wrażenie. Dostałam ostatnio kilka maili od nich z różnymi propozycjami, znajoma jezdzi dalej z nimi. Pogadam z nimi i zobaczymy co mają do powiedzenia i co zaoferują ;)
Bartek 2017-09-13 08:17
Każdy może wybrać gdzie chciałby pracować i jaka umowę podpisuje. Wszystkie warunki sa zawsze uzgadniane na samym początku dlatego nie rozumiem niektórych osób. Narzekanie to prawie już plaga, może komuś lżej ?
Agata 2017-09-13 15:48
@Mariola, tak jak widzisz na forum jest wiele opinii osób, które z Ideal Pflege wyjeżdżały. Jedni sobie chwalą, inni niekoniecznie. Na pewno wiele zależy tutaj od danego projektu i miejsca. Dlatego dodając opinię warto pamiętać o dokładnym podaniu takich informacji, ze względu na ilość ofert, umożliwi to lepszą komunikację osobom zainteresowanym pracą.
ala 45 2017-09-24 17:56
Tak robią wszystkie firmy, chcą zatrzymać potencjalnego pracownika, dają propozycję, prowadzą rozmowy niby z rodziną, a potem cisza i jakby nigdy nic dzwonią z kolejną ofertą, nawet nie tłumacząc się, że nic nie wyszło z poprzedniej oferty, bo tak naprawdę jej nie było. Przerabiałam to z wieloma firmami niestety, a pracuję już 5 lat.
Tereza 2017-09-27 09:25
Słusznie ktoś zauważył, że wszędzie zdarzają się gorsze sytuacje ale to nie jest powód żeby odchodzić z firmy. Ideal Pflege to spoko firma i dobrze mi się pracuje.
Nieidealna :) 2017-10-13 16:03
Ja miałam w miarę spokojnych podopiecznych , słaby ZUS , składki takie , że pani z ZUS-u się dziwiła. Wypłata w zaliczkach , od których nie ma składek ZUS-u. . Poza tym z netto wypłaty potrącają ubezpieczenie , mało jest wypłaty. Brak numeru alarmowego, jest problem z dodzwonieniem się do firmy. Nie odzwaniają. Pobyt na kontrakcie ich już nie interesuje. Tylko rezerwacje busa i nic poza tym.
Nieidealna :) 2017-10-13 16:03
Ja miałam w miarę spokojnych podopiecznych , słaby ZUS , składki takie , że pani z ZUS-u się dziwiła. Wypłata w zaliczkach , od których nie ma składek ZUS-u. . Poza tym z netto wypłaty potrącają ubezpieczenie , mało jest wypłaty. Brak numeru alarmowego, jest problem z dodzwonieniem się do firmy. Nie odzwaniają. Pobyt na kontrakcie ich już nie interesuje. Tylko rezerwacje busa i nic poza tym.
Mańka 2017-10-16 10:54
Ideal Pflege może nie są idealną agencją ale to spoko firma.
Bartek Jurzysta Szczecin 2017-10-17 14:05
Panowie,
Ci którzy wybierają się do pracy jako kurier w GLS w Kassel za pośrednictwem Ideal Work bądź też Ideal Kurier - zachęcam do przeczytania tego. Pracowałem tam około pół roku więc mogę sporo opowiedzieć. Jedynym pozytywem pracy tam jest to, że firma opłaciła mi pokój w pensjonacie. Poza tym praca tragiczna, dużo paczek cholernie ciężkich po 25-30 kg, fatalna organizacja pracy na miejscu, ludzie przerzucają sobie paczki nawzajem co prowadzi do mega negatywnej atmosfery pracy. 12 h dziennie od 5 rano do 17 to norma. Umowa jest tak skonstruowana, że nie masz liczonych nadgodzin i im więcej pracujesz tym gorzej dla Ciebie. Do tego regularne potrącenia z wynagrodzenia, a to za niby spóźnienie, a to za niby zgubioną paczkę i ciągle coś się nie zgadzało z wypłatą. Także jak ktoś lubi pracować po 12h dziennie i nie dostać należnej mu kasy to może śmiało jechać. Wszystkim innym odradzam, szef Konrad G. was będzie robił w wała jak tylko się da. W razie pytań piszcie na maila bartek.jurzysta@outlook.com wszystko opowiem.
Zostaw swoją opinię o Ideal Pflege - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Pflege