Ideal Pflege

Kraków

Opinie o Ideal Pflege

Maria 2016-05-19 19:54
Po tym jak mi inna firma pieniędzy nie wypłaciła, to się bałam z firmami jeździć. Pojechałam z Idealem i nie było źle. Przynajmniej kasę mam i sztela dobra nawet. Do Berlina mają dużo ofert ! Ja zawsze z panią Beatką załatwię i jest ok. Pana Grzegorza nie znam - to nie wiem. Tylko z tymi składkami nie wiem czy płacą.Ale pensja jest zawsze na koncie na drugi dzień.
Jola80 2016-05-28 11:25
Teraz sie tak porobiło z tym zusem ze nie płaca I dlatego płacą zaliczkowo zeby ominąc zus I dla nich ten niezapłacony zus do kieszani a my głupie sie nie zorientujemy odeszłam bo nikt sie nie bedzie bogacił na mnie dwukrotnie NIE POLECAM
Ela66 2016-05-28 20:25
ZUS to nie wiem.płacą więcej niż Aterima i Promedica. Teraz jest na pewno lepiej niż było bo przynajmniej jedni i ci sami pracownicy są. DZIĘKI BOGU PANI KOWACZ NIE MA .TO PORAŻKA BYŁA !!
Zosia 2016-06-08 23:12
Kiedys zus płacili teraz płacą od całosci jeden zus tez odeszłam choc zal mirodziny bo obiecałam ze przyjade ale nie dosc ze zarabiaja na mnieto jeszcze zusu nie płaca jak nalezy
1
Marek 2016-06-13 19:07
To jak z tym ZUSEM w końcu?? Jak byłem z nimi pół roku temu to miałem normalnie płacony..Czy coś się zmieniło na gorzej?
Zamieszanie w biurze mają teraz okropne! Dawniej to przyszedłem do ich biura , z panią Beatką załatwiłem co trzeba i wyjeżdżałem. Teraz panie z Warszawy dzwonią, człowiek cały dzień czeka na telefon, w końcu z poślizgiem zadzwonią, jakby z łaską. Ogólnie zawsze byłem zadowolony, ale jak nie płacą ZUS to zmieniam firmę, bo na emeryturze muszę coś mieć.
Wiola 2016-06-14 22:48
Nie bede sie wypowiadała za innych, ale ja jezdze z nimi juz ponad rok i jesli chodzi o kase zawsze płacili w terminie, paski wypłat dostawałam i ZUS też mam płacony - 2 miesiące temu brałam zaswiadczenie z ZUs i było wszystko ok
Stawki podnieśli pod koniec zeszlego roku i za podróż płacą, mam stalą dobra zmiane więc nie mam co narzekac i narazie jezdzę z nimi..
Ania 2016-06-18 00:41
Nie płacą zus dlatego cwaniaki płacą zaliczkowo zeby ominąc zus a na koncu wyrownanie I wtedy jeden zus takze odeszłam do innej firmy ktora nie oszukuje
1
Ania 2016-06-23 08:14
Nie mają umów o pracę tylko zlecenie. Są wypłacane zaliczki a na koniec szteli rozliczają z całości i wtedy odprowadzają skladki.
Ale normalnie jestem zgloszona i wszystko dziala tak jak powinno.
1
Stefa 2016-06-24 11:26
Jeżdżę drugi rok. Zawsze zlecenie. Pieniądze w porządku i faktycznie zawsze na czas. ZUS płacą. Paski mam.
Ewa 2016-06-28 20:11
Niepłacą zus I mało płacą
Kociak 2016-07-01 16:41
maja dobre oferty, podnieśli stawki i zawsze płacą w terminie - pod tym wzglecdem są ok
Patrysia 2016-07-12 12:56
Zosia, coś ty zrobiła, że Cię z kontraktu ściągnęli?
Wiesia 2016-07-12 13:05
Wcześniej jeździłam z 2 innymi firmami. Tutaj jeżdżę 2 lata. Na początku miałam mniej trafione dwa kontrakty, teraz mam dobrą rodzinę i spokojne miejsce. Polubiliśmy się. Jak mam problem zawsze któraś dziewczyna wysłucha i próbuje go rozwiązać. Chyba nie mam mniejszych wymagań niż inni. Polecam.
1
Zoika 2016-07-12 21:56
Jestem już kolejny raz. Nie opowiadają jaka to fajna stelle dla mnie mają tylko jak jest. Duży plus za rzetelne informacje. A jeśli chodzi o pieniądze, to nie wiem z kim jeździcie, że tak niby inni świetnie płacą. Ja jestem zadowolona z tego co mam tutaj.
Niusia 2016-07-30 00:22
Prawie rok już jeżdżę, mówią jak jest i naprawdę się starają.
Niusia 2016-07-30 09:51
Nie ma obaw. Ja jestem opiekunką.
danka 2016-08-19 11:08
właśnie do nich wracam po rocznej przerwie, maja teraz duzo kontraktów, a i chyba sie troche tez zmieniło na lepsze - mam nadzieje :) stawki ok, umowa ok, podpytywałam koleżanke - mówi ze wypłaty na czas, zusy, ubezpieczenia, interesuja sie co sie dzieje. stela tez wydaje sie obeicujaca, wyjeżdzam pojutrze
trzymajcie kciuki :)
Barbara 2016-08-22 18:43
Jestem drugi raz i póki co, nie narzekam . To znaczy ponarzekać mogę , bo każdemu można coś zarzucić ... ale mam spokojną pracę i wypoczywam tutaj jak na wczasach. Byłoby lepiej, gdybym lepiej znała niemiecki - więc też na mnie mogą narzekać . :( Byłam wcześniej z inną firmą - więc mam porównanie ...i ta firma wypada w mojej dotychczasowej opinii jak na razie lepiej .
Barbara 2016-08-22 18:45
Jestem drugi raz i póki co, nie narzekam . To znaczy ponarzekać mogę , bo każdemu można coś zarzucić ... ale mam spokojną pracę i wypoczywam tutaj jak na wczasach. Byłoby lepiej, gdybym lepiej znała niemiecki - więc też na mnie mogą narzekać . :( Byłam wcześniej z inną firmą - więc mam porównanie ...i ta firma wypada w mojej dotychczasowej opinii jak na razie lepiej .
Gwiazdeczka 2016-08-22 19:04
Basia, ja też mam porównanie, to nie jest pierwsza firma, z którą jeżdżę. Każda cukruje, ale tu się starają.
1
iza 2016-08-26 02:08
mają chyba tego trochę, co rusz do mnie dzwonią z nowymi propozycjami, ale ja teraz wypoczywam :) i wracam na stele dopiero za misiac. Moze nawet sie skusze na ich jakas propozycje
Kaśka 2016-08-26 09:21
Izka, a ja nie wiedziałam co się z Tobą dzieje. Do mnie ciągle też dzwonią. Może byśmy znów pojechały w tę samą okolicę?
Mariola 2016-09-19 23:39
Zosia, ja dopiero teraz wróciłam. Niestety internet nie zawsze dobrze działał, ale za to jakie warunki. Świetna rodzina. Szukam kogoś zaufanego na zmianę, bo chcę tam wracać. Dziadzio taki fajny i pomaga mi się uczyć niemieckiego.
1
damiano 2016-09-20 10:11
Ja to się zastanawiam czy opróćz dobrej podstawy jest jeszcze jakaś szansa na premie? W koncu dbałość o takie zatrudnienie sprawia, że lepiej się wypełnia obowiązki.
Lidka 2016-11-24 20:40
Oj zmieniło się w Ideal. Rok z nimi nie byłam, jeszcze w Krakowie sie kontaktowali a teraz są w Warszwie. Dobrze sie z nimi teraz rozmawia Ofertę dostałam od ręki, bbyłam 2 mce w miłej rodzinie. Teraz wróciłam na świeta, ale po nowym roku jadę znowu.
Werka 2016-11-24 21:00
Ja też jestem zadowolona, ktoś im nawalił i pilnie szukali, dzięki temu to już 3 razy w tym roku z nimi byłam i rodzina jest fajna.
Józia 2016-11-24 21:08
Dobrze to wiedzieć, jeździłam z tą firmą jakieś 2 lata temu, potem nasze drogi trochę się rozeszły, bo z tymi busami nie wiadomo jak było, no ale dobrze wiedzieć, że jest ok. Chętnie do nich znów wrócę.
Lidka 2016-11-27 22:16
Ha, ha :) Masz rację, pamietam tez z tymi kosztami podróży zawsze kiedys był problem z rozliczeniem.
Teraz daja 100 euro netto na podróż i za Ciebie rezerwuja Sindbada lub busa. Ja jeżdzę teraz SIndbadem - mam dobre połaczenia do Stuttgartu, więc mi to wystarcza w ta i z powrotem i kilka euro jeszcze zostanie :)
Mobil 2017-01-05 13:45
Czy ktoś wie o zatrudnianiu kierowców w Niemczech? Bardzo bym chciał za ich pośrednictwem pracować za granicą. Jak przedstawiają się warunki socjalne i zarobki?
Lubiś 2017-01-18 10:41
Jestem mechanikiem i szukam pracy w Niemczech. Czy przez Ideal Work znajdę coś? Może ktoś wie i mógłby przekazać na jakie zarobki mogę liczyć ? Czy dają kwaterę?
Marek 2017-02-15 20:36
Nie widzę nigdzie nowych ofert pracy w Niemczech. Kiedyś kilka razy korzystałem z ich ofert i zawsze było wszystko ok. Dograne taj jak powinno być. Może uda się i teraz?
Wandzia 2017-02-17 13:31
Nie wiem, o czym ty Zosia piszesz. Ja jeżdżę z tą firmą od dawna. Jeśli jesteś w porządku to nie musisz się martwić o kary.
1
Witek 2017-02-19 13:26
Zawsze uważam, że takie agencje to fajna opcja pracy dla ludzi. Wszystko organizują szczególnie za granicą a ludzie jadą na gotową pracę.
Maria 2017-02-19 20:48
No co ty. Rok z nimi juz jestem bo kolezanka mi ich poleciła i jestem zadowolona. Maja dobre stelle, płacą na czas a ich obsługa czsami wrecz juz denerwuje tak czesto dzwonia i wciaz sie pytaja czy wszystko ok .
Znajoma miała problem,y z babcia to jej załatwili szybko inna stelle i jest super zadowolona.
Danka 2017-02-21 21:52
Z Ideal jestem juz po 2 wyjazdach. Pierwszy nie wypalił bo byl bardzo cięzki stan dziadka i po 2 miesiacach zrezygnowalam. Ale 2 stelle znalezli mi super. Własnie wrócilam i po swietach jadę z powrotem.
Nie powiem, starają się, jak jest problem z rodziną czy podopiecznym załatwaiją. Nie to co w poprzedniej mojej firmie gdzie odzywali sie tylko kiedy trzeba umowe podpisac. Tutaj poki co jestem zadowolona.
1
Joanna 2017-02-26 16:58
Jeżdzę z nimi od 2015. Miałam już 3 podopiecznych, teraz dla odmiany wzięłam małżeństwo za lespszą kasę. Placą coraz lepiej, zawsze na czas i maja sprawdzone stelle. jest ok
1
Agata 2017-02-28 10:32
Czy firma zapewnia transport na miejsce pracy?
Wiolka 2017-03-01 17:01
Witam koleżanki po fachu. W ideal jestem już od prawie roku i ogolnie jestem zadowolona - raz na poczatku trafiła mi się tylko wredna rodzina. Co do ransportu to daja dodatkowo 100 euro na reke do wynagrodzenia za podróż i pomagaja znalezć i zarezerwować Sindbada lub busiarza. Pamietam jak za pierwszym razem było z tym troche zamieszania zanim zrozumiałam ich rozliczenia bo pierw dodaja do wynagrodzenia a potem potracaja, ale chodzilo o to ze jak za mnie placą za bilet to potem mi to potracaja z tych 100 euro. Ale jest ok, jak jade Sindbadem to za bilet w 2 strony potracaja mi 350 zł a dostaje 100 euro, czyli prawie sto złociszy jeszcze zostaje. No i mnie przynajmiej zawsze albo rodzina albo ich jakiś przedstawiciel odbierał z dworca i potem odwozil z powrotem. Busem z nimi nie jezdziłam bo mam dobre połaczenia od siebie Sinbadem.
1
Joanna 2017-03-02 15:04
Mi za busa tez zwracają 100 euro. Jestem wtedy ok stowy do tyłu, bo za busa w dwie strony płacę 540 zł. Ale ja lubię busami, zabiorą zpod domu i dostarcza na miejsce. Dla mnie to wygodne, ale jak tam kto woli. O gustach się nie dyskutuje :)
Agata 2017-03-07 10:17
Wiolka, Joanna dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zapewne będą cenne dla innych użytkowników. :)
Martyna 2017-05-03 20:20
Same plusy -przeszłam do nich z w zeszłym roku i jestem zadowolona. Mam super stelle, pomagaja i placą tez nieżle. Oby tak dalej ... :)
Mańka 2017-05-09 16:15
Ideal Pflege śmiało można nazwać super agencją pracy.
Asia 2017-05-21 12:23
Popieram. Fajne oferty, super opieka koordynatorów, bezpiecznie.
Mobilek 2017-05-22 22:42
Myślę, że Ideal Pflege to świetna agencja. Dobrze mi się pracuje i jak poczytałam opinie to widzę, że sporo osób chwali sobie współpracę z nimi. Jest opieka za granicą a to jest bardzo ważne, można im zaufać.
Angelika 2017-06-12 15:15
Polecam p.Izabele - super koordynator!
Gosia 2017-06-12 20:44
Też tak uważam, dużo zleceń dostałam od pani Izy. Bardzo lubię też pana Andrzeja i pana Darka. Bardzo mili ludzie.
Magda 2017-06-18 16:39
Jedna.wielka zenada oszukują na składkach w. Zus mało płacą OMIJAĆ Z DALEKA
Norbi 2017-06-20 18:42
Bardzo zainteresowała mnie oferta pracy dla konsultanta ds. rekrutacji pracowników za granicę. Jakie wymagania stawia firma kandydatowi? Jeśli ktoś wie proszę o info.
jemand 2017-06-21 17:18
Czy ta banda troli nie liczy się z tym, że opisując fałszywe superlatywy robi krzywdę sobie, swoim dzieciom i innym za parę groszy. Dobra firma w porządku , ale z ch...jem w żałądku .
Mobil 2017-06-24 16:56
Mam pytanie jakie warunki trzeba spełniać żeby dostać pracę młodszego konsultanta ds. rekrutacji pracowników tymczasowych za granicę? Podpowiedzcie coś
Zostaw swoją opinię o Ideal Pflege - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Pflege