brak logo

Elpigaz Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Elpigaz Sp. z o.o.

krótko ale treściwie 2011-11-12 09:27:39
pracowałem w sumie parę tygodni i uciekłem. Atmosfera nie do wytrzymania a co do finansów... głównie wizje złotych gór
2
były 2012-01-09 21:32:29
Witam
Przedmówcy wszystko już wyjaśnili. Rzeczywiście byłaby to fajna firma gdyby zmieniła się w niej polityka odnośnie zarządzania. Nastawienie na klienta jest tragiczne. Jeśli chodzi o samą pracę to nie polecam. Można się zajechać a i tak nikt tego nie doceni tylko jeszcze bardziej da w kość.
2
kandydat 2012-02-16 09:36:01
Ostatnio pojawiały się ogłoszenia do działu marketingu do firmy. Kierownik Działu oraz Specjalista. Zamierzam wysłać swoją aplikację. Czy ktoś może się wypowiedzieć bardziej na ten temat? Czy ktoś tam pracował wcześniej i może podzielić się swoim doświadczeniem jak wygląda wspolpraca?
2034J 2012-02-28 20:28:47
Głupi jesteś? Firma w ogłoszeniu o pracę oferuje m.in.
\"Możliwość wyjazdów służbowych (targi, konferencje, kontrahenci)\" - to jest żenujące..
3
Gość 2012-03-04 10:11:58
Masz rację ,powinni pisać -jeśli nie lubisz siedzieć w domu ,lubisz zapracowywać się za marne pieniądze( usunięte przez administratora )Gdzie marketing ogranicza się do ????? Trudno powiedzieć ,bo kto wie coś o Elpigazie poza branżą. To zapraszamy ! Przynajmniej bez żenady.
1
były 2012-05-09 10:03:30
hehehe, jak widze w Elpigazie nic się nie zmieniło.
Jak to się dzieje, że najszczęśliwsi pracownicy tej firmy, to byli pracownicy :))))
1
rowerek 2012-05-11 09:11:17
hej. To jak jest w tej firmiie? Bo zamierzam aplikowac na stanowisko handlowca lub marketingowca i nie wiem czy jest sens. Mam doswiadczenie w handlu nie boje sie ciezkiej pracy ale chce zarabiac kase. Jesli ktos pracowal tam jako handlowiec czekam czy marketingowiec niech sie wypowie jak sprzedaje sie produkt jaki jest klimat itd.? Pozdrawiam
goß© 2012-06-01 14:29:12
gościu, jeżeli chcesz zarabiać kasę nawet się nie zbliżaj do Elpigaz!!! Żenada, bieda i brak warunków pracy... masakra!!! Odradzam!!! na 100% NIE
6
ex elpigaz 2012-06-23 00:34:14
uciekać, zero perspektyw, praktycznie Elpigaz w ogóle niezwraca uwagi na konkurencję bo bez niej sam sie wykańcza
2
Była pracownica 2012-10-16 10:23:48
Szkoda tej firmy bo mogłaby być fajną ,rodzinną firmą przyjazną ludziom. Kiedy ja pracowałam było wielu dobrych ,fachowych pracowników ,których zniechęcał stosunek prezesostwa i dyrektorstwa do pracowników. Na produkcji kupowaliśmy sobie na spółke ciasta i na przerwie razem jedliśmy to zamontowali nam kamery i podsłuch . Zawsze lepiej było inwestowac w strazników i psy niż motywować ludzi.
Ale co się dziwić skoro taki sam stosunek Prezes miał do żony która u nas myła kible :/ . Myślę ,że ta firma upadnie z wielkim hukiem :( a szkoda.
2
Końcówek 2012-11-21 18:11:05
No i koniec tej firmy w Gdańsku .
2
ANA 2012-11-30 22:54:52
Taaa Osowa ... dobre firmy przeprowadzają się raczej do Warszawki ??? Berlina ,Paryża .Ale życzę sukcesów .
2
mario 2012-12-03 22:57:50
Nie mam możliwości sprawdzenia osobiście, ale mam nadzieję, że teraz lepiej się prezentuje siedziba firmy, bo na szybowcową wstyd było kogokolwiek zapraszać :) a niby taka światowa firma
1
praca 2013-02-14 21:33:26
Tutaj chodzi o ocenę zatrudnienia się w firmie a nie ranking popularności obsługi.Generalnie w Gdańsku są przedstawiciele handlowi i to pewnie nie długo bo firma ,produkcja ,prezes przenieśli się do Gorlic.Więc jako miejsce zatrudnienia wąska działalność.
Nowy 2013-05-15 20:47:31
Taka firma nie może upaść, wszak jesteśmy w unii i zewsząd napływają różnego rodzaju dotacje - i z tego (naszym kosztem) firma żyje.
1
Waldeck 2013-06-26 16:27:24
które opisałem powyżej. Samochód, tak jak wspomniałem, niby jest, ale poza tym że jest ściśle limitowany, to jest jeden samochód na dwóch handlowców. Czyli nie ma możliwości, żeby się skupić na sprzedaży i każego dnia jeździć i sprzedawać. Następna bardzo ważna sprawa: każdy handlowiec ma na głowie swój magazyn, czyli towar firmy za który odpowiada (wartości co najmniej kilku- lub kilkunastu tysiecy złotych), a którego nie ma możliwości upilnować, bo jest on w tym samym pomieszczeniu co towar warsztatu montażowego i towar drugiego handlowca. Ale jeżeli coś zginie, to nie ma zmiłuj, wtedy bulisz, a więc odpowiadasz finasowo za ten cały majdan. Chciałbym, żeby osoba która się tam zatrudnia, miała tego świadomość. Praca w terenie to coś pomiędzy typowym przedstawicielstwem handlowym (utrzymywanie relacji, zbieranie zamówień), a typowym van-sellingiem (sprzedaż towaru prosto z samochodu, przyjmowanie kasy, wystawianie pokwitowań i faktur). Czyli też takie nie wiadomo co. Idąc dalej: wynagrodzenia. Niestety, tu jest bardzo źle i nie mam na myśli tylko wysokości tych wynagrodzeń (bo naprawdę są śmiesznie niskie), ale również tego jak firma do tego podchodzi. Podstawy wynagrodzeń oscylują w granicach najniższej krajowej, ale bywa też tak, że firma na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuje ci więcej, ale na umowę i tak wpisuje mniej. Obiecują 1% prowizji, co samo w sobie nie byłoby takie złe, ale wypłata prowizji jest obciążona tyloma różnymi wskaźnikami (realizacja celu miesięcznego - który jest po prostu nierealny, realizacja celu marży, realizacja celu klientów oraz ocena pracy przedstawiciela), że firma ma ogromne możliwości by tej prowizji ci nie wypłacić, więc zapomnij o tym, że jak sprzedałeś np. za 30 000 zł w miesiącu to dostaniesz należne ci 300 zł prowizji, bo nie dostaniesz. Żeby operować konkretami, powiem tylko że premia dla przedstawiciela handlowego wynosi np. 30 zł, albo np. 45 zł. No super kasa po prostu. Rotacja przedstawicieli w firmie jest bardzo duża, są ta
1
Waldeck 2013-06-26 16:29:08
Rotacja przedstawicieli w firmie jest bardzo duża, są tacy co przychodzą i jak widzą z czym mają do czynienia, to od razu dają sobie spokój, bo widzą że nie ma sensu tam siedzieć. Ogólnie jest obiecywanie złotych gór na rozmowie kwalifikacyjnej i czarna rzeczywistość po rozpoczęciu pracy. Pracowałem tam jakiś czas temu, rozmawiałem z kilkoma handlowcami, widzę że nic się nie zmieniło. Nie miałem zamiaru wystawiać opinii tej firmie, nie jestem mściwy i małostkowy, ale raz że nie wywiązali się ze swoich obietnic względem mnie, poza tym widzę że znowu szukają przedstawicieli, więc czuję się w obowiązku ostrzec potencjalnych kandydatów. Szkoda, że mnie wcześniej nikt nie ostrzegł, bo zmarnowałem niepotrzebnie czas w tej firmie. Całe szczęście to już tylko wspomnienie.
3
apropo 2013-08-06 10:58:19
Kolega o pseudonimie Waldeck nie ma w ogóle bujnej wyobraźni, bo zwyczajnie napisał fakty. Jestem byłym pracownikim - na szczęście. Ktoś nawet wpadł na pomysł profilu na FB (podajże EXELPIGAZ) Nie bede powielał przedmówców, po za tym żeby sie porzadnie zastanowić nad tą kuźnią młodych handlowców :P
GALL ANONIM 2013-08-30 12:59:50
Niestety muszę przyznać z przykrością, że naprawdę tak w tej firmie jest, sama atmosfera spoko, gorzej jeśli chodzi o kasę, przychodzi dzień wypłaty a tam jałmużna. Pracowałem kilka lat w tej firmie, więc mogę trochę więcej opisać co tam się dzieje, niż osoby które przewijały się i pracowały nawet nie 3 miesiące, za każdym razem jak ktoś nowy przychodził to musiałem wszystko tłumaczyć ile można, nie to, że nie jestem otwarty na ludzi, ale to stało się tak nagminne, że nie miałem czasu zając się swoją robotą tylko na okręta wdrażanie pracowników, bo dyrektorzy handlowi posiadali minimum wiedzy, a jak się jechało w Polske do klienta z takim '( usunięte przez administratora ) MOZE DZIS TO SIE ZMIENILO NIE WIEM. Ale nie chcialbym przechodzic jeszcze raz tej szkoly zycia. Idzie ogarnac ten caly temat instalacji, ludzie tez sa nawet w porzadku jednym glownym problemem byla kasa, na tym poziomie nie szlo sie dogadac ;(
2
jan 2014-04-10 16:22:03
Ja bym proponował wrócić do głównego tematu i zapytac jak się pracuje w elpigaz i czy w ogóle od czasu do czasu kogoś przyjmują?
1
took 2014-04-13 13:45:51
Jasne, że przyjmuja, nawet teraz Elpigaz ma aktualne pięć ofert pracy, dwie do Gdańska i trzy do Gorlic.
farmer 2014-12-12 19:56:39
Nie polecam, a nawet odradzam!
Pracowałem w gorlickim dziale handlowym. Ta firma i jej stosunek do pracowników to farsa.
1
nikodem 2015-01-13 17:49:50
Kolego "rolniku" farmer dobrze ocenił tą firmę. Ja również pracowałem w DH w Gorlicach. Praca tam to pomyłka i marnotrawstwo czasu.Płacą minimum a wymagania nieziemskie ,zwłaszcza jeśli chodzi o realizację targetów. DH w Gorlicach został odgórną decyzją zlikwidowany (pracownicy dostali wypowiedzenia).
Firma bez perspektyw - brak poszanowania dla pracowników, zarządzana jednoosobowo.
4
wolf 2015-02-09 07:44:02
Porażka. W ogłoszeniu o prace stanowisko, które proponują to Regionalny Doradca Handlowy. Nawet w tej chwili. Na miejscu się okazuje z chwilą podpisania umowy że to jest młodszy handlowiec lub sprzedawca regionalny- więc już na starcie kłamstwo. Żenująca wypłata z poślizgiem 1-2 dni. Byle jakie narzędzia pracy. Nadmierna biurokracja, brak możliwości podejmowania jakichkolwiek decyzji, brak miejsca, zbyt niski budżet na noclegi, duża rotacja na którą zwracają uwagę sami klienci. Osobiście uważam że SZKODA CZASU na pracę w takiej firmie nawet dla początkującego handlowca ponieważ niczego się tam nie nauczy.
2
sylwester 2015-07-02 19:51:13
wszystkie negatywne opinie potwierdzam.niestety.jak ktos sie dopiero stara o prace nie ma prawa sie wypowiadac.pan prezesina pelna zenua
1
wolf 2015-08-17 12:31:36
O czy ty piszesz? jaki czas na wystawienie przelewow? 15 dni to malo? wg kodeksu pracy pracodawca ma obowiazaek najpozniej do 15 dnia miesiaca wyplacic wynagrodzenie za zeszly miesiac- i tu masz miec fizyczny dostep do tych pieniedzy! jak sie spoznisz z rata kredytu to bank nie bedzie sie ciebie pytac tylko ci kare pieniezna naliczy. co do premii to jest kilka zadan do wykonania ocenianych zerojedynkowo ktore sie pozniej mnozy, jesli jednego nie spelnisz to jak myslisz ile premii otrzymasz?
wolf 2015-08-18 18:47:21
10*
3
bbb 2015-10-26 11:25:28
niby niewielkie...1-2 dni; ale często noszą za sobą konsekwencje- bo prezes nie podpisał listy płac!!!
Były 2015-12-29 13:26:30
Jakoś nie kojarzę nigdy takiego awansu w tej firmie ,chyba ,że kuzyn ...
1
Entet 2016-02-24 05:55:30
manipulacja
bbcpl 2016-03-15 11:55:44
Widać że te zachwalające komentarze to cały czas wypisuje jeden i ten sam analfabeta... nie potrafi nawet jednego poprawnego stylistycznie zdania złożyć... prezes czy kierownik?
byly 2016-04-09 13:20:37
BBCPL- prezes, no takiego czlowieka to ja w zyciu nie spotkalem. Zal.pl
pioo 2016-04-18 13:32:58
Najgorsza firma w ktorej pracowalem ,ne ma nic procz wymagan ,najnisza pensjia,sami donośiciele , zadnych premi , dodatkow światecznych ,wszystkich zatrudniaja bo kazdy odchodzi ,tylko nie starsi bo nie maja wyjśćia, katastrofa ,jesli tam pracujesz lub pracowałeś napisz opinie
4
skarpetka 2016-05-29 21:36:17
Widzę, ze co drugi pozytyw to tzw. pracownik firmy który wykonuje polecenie tzw. Prezesa - zresztą samozwańczego, bo ten prezes to do prezesa na pewno nie dorósł i śmiem twierdzić że nigdy nie dorośnie- nawet do pięt.
Każdy ten pozytyw to wielkie kłamstwo, dlatego się odezwałem. Miałem nieprzyjemność pracować w tej niby firmie i powiem krótko : brak szacunku , nikt się z Tobą nie liczy, kłamią na rozmowie kwalifikacyjnej , płaca minimalna - reszta premia zero-jedynkowa , czyli 0 . Odpowiedzialność magazynowa- gdzie pracują osoby niewiarygodne i każdy płaci . Telefony - starocie, komputery jeszcze starsze , siedzisz jeden na drugim, jak ktoś puści bąka to wszyscy się duszą , jak zatrudnią dużo - to w pomieszczeniu 3x4m z 10 osób.
Jak jeszcze raz jakiś dupowłaz a są tacy napisze pozytyw to dalej będę się odzywał co jakiś czas.
2
janina 2016-09-13 22:12:51
a czym konkretnie niby się objawia to amatorstwo? jakoś i się przyjacielu nie chce wierzyć w taki komentarz powiem szczerze. nawet jak na Gorlice t moim zdaniem trzymaj a bardzo wysoki poziom, nawet i chciałam startowac na to stanowisko ale niestety nie mam już prawa jazdy
Mort 2016-11-18 12:53:41
Tragedia !
Renomowany zakład Elpigaz , montujacy instalacje pod ich banderą , zrobił źle dosłownie wszystko!! . Powyżej 4.2 tys obrotów na gazie auto traci moc . Okazuje się że reduktor wytwarzał 4 razy takie ciśnienie niz powinno być . Zawiódł nie dość że sam reduktor to i " fachowiec" który wyniósł się zamknał warsztat i ŻADNYCH reklamacji stwierdził że nie będzie ! . Po telefonie do Elpigazu dogadaliśmy się że postawie samochód do firmy STAG ( wcześniejsza instalacja u nich przebiegała bez żadnych problemów w innym aucie wiec moge polecić ! ) Tam auto miało spędzić 2 dni i być naprawione , Stag wysłał reduktor wedle zaleceń Elpigazu do nich gdzie miał być "naprawiony" i odesłany . Po 3 tygodniach od poinformowaniu auto nadal jest nie naprawione , bo jak stwierdzono w Elpigaz ,- z powodu choroby jakiegoś majstra od napraw . Pytanie , co Mnie to interesuje ?! 3 tygodnie bez auta , totalnie spaprana robota , podzespoły kiepskiej jakości a w dodatku końca "naprawy" nadal nie widać . Żenujące podejście do klienta ! ODRADZAM wszystkim instalację tej "Firmy" !!!.
Zostaw swoją opinię o Elpigaz Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elpigaz Sp. z o.o.