brak logo

Dentalholding Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Dentalholding Sp. z o.o.

Kartor 2015-04-11 19:18
Nie liczą się z pracownikami, nie polecam, nieprofesjonalni.
6
nobel 2015-05-07 10:45
wyjatkowo beznadziejna firma, ledwie kilku pracownikow sympatycznych
6
łukasz 2015-06-26 07:59
Wolę jechać w teren niż patrzeć na to co się dzieje w firmie i co się wyprawia.
2
Paweł 2015-07-03 11:24
Czegoś nie rozumiem. Ze wszystkich informacji wynika że rotacja ludzi jest dość duża. W takiej sytuacji trudno spodziewać się profesjonalizmu. Co więc skusiło was do podjęcia pracy w tej firmie. Czy warunki płacy i pracy nie były z góry ustalone ?
3
Wojtek 2015-07-09 12:54
Przez rok pracowałem w serwisie tej "firmy". W tym czasie przez dział przewinęło się około 10 osób. Jak odchodziłem w serwisie została tylko jedna osoba, która pracowała już jak ja zaczynałem swoją pracę. Warto podkreślić, że wszyscy odchodzili z własnej inicjatywy. Podczas rozmowy o pracę wszystko wyglądało pięknie, niestety szybko okazało się, że tak nie jest. Ja niestety podjąłem tą pracę, ponieważ była to moja pierwsza praca. Jestem przekonany, że teraz nie dałbym się tak nabrać. Co do pieniędzy - jeśli ktoś chce pracować po ponad 250h miesięcznie za około 3k zł to jego wybór. Ja stanowczo odradzam
1
jurij 2015-07-18 12:12
Wydaje mi się że kasa jest słaba bo pracując na półtora etatu powinna być większa podstawa. Dla osób które nie mają życia prywatnego to bajka. Odnośnie premii to sam nie wiem jak oni to liczą bo różnie dostawałem. Myślę że ciągłe zmiany i rotacje w firmie mogą ją zniszczyć. Jak kiedyś odchodzilem to nawet nie próbowali zatrzymac. Trochę wtedy sie zdziwiłem. Fakt wyjazdów miałem dużo praktycznie tydzień poza miastem. Przydałoby się troszkę stabilizacji i mniej serwisów na jeden dzień to może by było lepiej. A jest tak ze jedzie się do kilku miast dziennie. Myślałem że częste wyjazdy są ale nie codziennie.
Paweł 2015-07-28 22:36
Ok. 3K może i mało , lecz zauważ że to twoja pierwsza praca. Jak doświadczenie i wiedza ( której nie umniejszam ) w tej dziedzinie. Przewinęło się 10 osób. Z jakim bagażem doświadczenia ?...z jakimi umiejętnościami ?. Słyszałem że odeszło kilu wieloletnich pracowników z wielkim doświadczeniem i to dopiero może o czymś świadczyć. Wiesz : rok pracy ...to jest nic. A z tego co widzę, większość chciała by na komuterku 8 godzin po klikać i do domu, a to nie tak i nie wszędzie
3
do oooops 2016-01-07 08:08
Zapewnia możliwość rozwoju ?? ....jakiego ? 16h na dobę to rozwój ? zapewniają auto z gps-em i pełną inwigilację miejsca pobytu i trasy przejazdu to także rozwój ? Jak sam czegoś nie doczytasz, nie wyszperasz to na pomoc raczej nie licz. Chcesz aplikuj, twoja sprawa. Ja abdykuje.
1
poinformowany 2016-01-20 15:49
oferty pracy brzmią ciekawie, rzeczywistość jest jednak znacznie gorsza...
1
poinformowany 2016-01-22 15:24
Koledzy wyżej opisali pracę w serwisie w tej firmie. Jeśli uważasz,( usunięte przez administratora ) za tego typu pracę to dużo to rekrutuj, na pewno znajdzie się wolny wakat ( co chwilę ktoś rezygnuje :)). Będziesz miał masę kasy, a jeszcze więcej wolnego czasu.
Pomyśl 2016-02-22 11:00
3-4 tysiące na rękę, umowa o pracę, z jakiego więc powodu taka rotacja ?
1
opa 2016-03-03 22:02
Jak sie patrzy na komentarze to aż prosi się by rzec że rotacja jest większa niż jest w rzeczywistości :D
2
Paweł 2016-03-10 19:58
Skąd więc te opinie byłych pracowników? Wszyscy byli źli? ...i sami odeszli i przeszli do konkurencji? z jakiego powodu ? tak wyśmienicie było ? warto przemyśleć
4
Wojtek 2016-03-11 15:09
Piszesz "puki co" No to moze tam jest wlasnie dla takich ludzi jak Ty praca.... Jedynie czlowiek bez wyksztalcenia i perspektyw na dluzsza mete da sie wykorzystywac
1
szukaja przedstawiciela 2016-05-13 10:08
"hej hej" i nie tylko.
Artur 2016-05-19 11:54
Kogo jeszcze szukają ? Jakiegoś technika może ?
Ooo 2016-05-19 15:36
"Swobode pracy" - humor im dopisuje :)
były pracownik 2016-06-06 21:07
Witam
Miałem niewątpliwą przyjemność pracować w renomowanej firmie Dentalholding jako inżynier serwisu. Muszę stwierdzić że jest to miejsce pracy godne polecenia. Praca lekka i przyjemna, nienormowany czas pracy więc pracujemy kiedy chcemy, dużo wyjazdów więc można zwiedzić kraj i zawrzeć nowe znajomości gdzie z reguły są to lekarze stomatolodzy ludzie o bardzo przyjemnym i życzliwym usposobieniu którzy są wyrozumiali na każdą wpadkę jaką się zaliczy. Praca polega na naprawie i uruchomieniach sprzętu bardzo zaawansowanego co daje nam możliwość zaznajomienia się z medycyną oraz systemami do obrazowania RTG i innym sprzętem medycznym. Współpracownicy są naprawdę fajnymi ludźmi, serwis jest znakomicie zorganizowany, oczywiście zdarzają sie wpadki jak wszędzie ale bardzo rzadko. Dodatkowo dostajemy różne benefity itp. itd no i oczywiście wysokiej klasy auto służbowe do wyboru oraz telefon służbowy. Na koniec pragnę dodać że są bardzo dobre warunki płacowe i do dnia dzisiejszego żałuję że odszedłem do innej firmy konkurencyjnej której w ogóle nie można przyrównać do DentalHolding
5
Co ???? 2016-06-09 12:34
Umieść to w dziale "dowcip dnia "
1
były pracownik 2016-06-16 00:45
Nie znacie się i po prostu jesteście zazdrośni bo sobie nie radziliście i zostaliście zwolnieni ze względu na to że nie oddawaliście się całkowicie jedynemu słusznemu dobru jakim jest Serwis DH!
1
@koma 2016-06-28 09:33
O tej renomie poczytaj na innych forach, zwłaszcza tych specjalistycznych i nie tylko ty dostrzec cokolwiek potrafisz. Cała reszta to także nie ślepcy. No może na początku. Po czasie oczy sie otwierają i to szeroko.
nic 2016-07-06 20:58
Jaki tani ?! Chyba że w zakupie.
Ja 2016-07-06 21:00
...albo zrobieni. Reszte sobie dodaj
1
Ja 2016-07-26 10:30
"jak bedzie wyglądało u nich zatrudnienie"
A jak może wygladać ? Dostaniesz umowę o pracę i tyle. Imprezy z tego powodu raczej sie nie spodziewaj. Idziesz do pracy a nie na dyskotekę. Resztę zweryfikuje życie.
2
hejn 2016-07-27 23:17
No to dobrze, że zawierana jest umowa o pracę @Ja, w końcu można liczyć na jakieś benefity socjalne.
1
kuleciak 2017-01-27 09:35
Przedstawi ktoś aktualne opinie o firmie? Warto u nich pracować?
WS 2017-03-17 10:28
Pracowałem praktycznie od samego początku firmy. Trochę ludzi faktycznie się przewinęło, ilu z nich liczyło na pracę na przeczekanie (zatrudniają często również studentów, a ci czasami zostają a czasami odchodzą). Dobrze radzę , jeżeli ktoś szuka łatwej pracy bez zaangażowania to niech po prostu nie podpisuje umowy i poszuka sobie innej pracy.
6
Serwisant niezalezny 2017-04-01 03:42
Właśnie kończę swoją współpracę z DentalHolding po niespełna 3 lat . Uważam, że jest to stabilna firma, z bardzo miłą atmosferą, dająca możliwość zarobienia sensownych pieniędzy (podstawa + bardzo uczciwie skonstruowany system prowizyjny). GPS jest, ale mi to nie przeszkadza. Nie ma możliwości stracić pracę, jak ktoś sumiennie ją wykonuje. Oczywiście, nic nie jest doskonałe i tu też można się przyczepić do paru szczegółów, ale uważam, że w Dentalholding jest ich bardzo niewiele.
Dla chcących pracować i zarabiać sensowne pieniądze, ZDECYDOWANIE POLECAM
7
Marcin 2017-04-03 15:25
Ja pracowałem 3 lata , moje doświadczenie z tą firmą jest bardzo dobre. Firma zatrudnia młode osoby ponieważ najważniejszym elementem pracy serwisu jest zdalne wsparcie informatyczne. Często dla nich to pierwsza praca w życiu. Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć coś pozytywnego o firmie. Wiadomo chodzi o to aby zarobić jak największe pieniądze. Ważne jest również traktowanie pracownika jako partnera, dlatego pomimo ciężkiej pracy pod presją klientów uważam, że nie było źle. Teraz pracuję w innej branży i może jest łatwiej ale praca daje mi chyba mniej satysfakcji. Jest to moja opinia do której chyba mam prawo.
6
cs 2017-04-10 13:41
WS=klamca
Wiewiór 2017-04-11 18:47
Zaczyna mnie to już denerwować jako pracownika z długoletnim stażem. Widzę, że najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy nie pozostawili po sobie pozytywnego wizerunku. Pisząc i oczerniając firmę oczerniacie także mnie i kolegów, którzy obsługują codziennie klientów. Zastanówcie się koledzy i koleżanki. Zal mi tych, którzy czują się przegrani i w ten sposób manifestują swoją nieudolność, może nie umieliście postawić sprawy na swoim i walczyć, a tylko użalacie się nad sobą. OK , ale to chyba nie jest droga do sukcesu. A praca jest taka, że często jest ciężka i bez sukcesów a czasami wesoła i pomyślna , jak życie i myślę, że doświadczeni życiowo to potwierdzą.
5
JB 2017-04-12 09:44
Pracowałem ponad 3 lata w DH było różnie, ale na pewno wiele się nauczyłem. Teraz pracuję w firmie konkurencyjnej. Jak jest ? Trochę inaczej , ale tak naprawdę podobnie. Dostałem sugestie od kolegów , że powinienem kierować klientów na opinie o DH w internecie i w ten sposób zdobywać przewagę. To nie maja bajka. Ale teraz widzę jak to dział J23 prawda? Gratuluję stylu.
6
Lucek 2017-04-13 17:07
Czy zatrudniają na umowę o pracę? Obecnie pracuję w innej firmie ale mam od nich dość dobrą propozycję. Opinie są różne widzę, że wiele osób po prostu szukało innej pracy, ja pracuję w podobnej firmie więc wiem jak wygląda praca w serwisie. Zależy mi jednak na umowie o pracę.
3
Karol 2017-04-22 08:10
Pracowałem w serwisie DH . Umowa o pracę, wyjazdy cała Polska, jak się pracuje, a była to moja pierwsza praca wydaje się ciężko, ale z perspektywy czasu w sumie OK.
5
Din 2017-04-25 16:50
Pracuję w DH. Zatrudniają na umowę. Nie ma czasu na nudę. Dużo pracy i wyjazdów, jak się zatrudniałem szczerze spodziewałem się, że będzie dużo ciężej. Szukałem podobnej pracy ale inne oferty były podobne, więc na razie zostaję.
3
1990 2017-05-29 22:07
Pracuję w dh od 2 lat są dwie opcje albo środowisko się zmieniło albo kilka z opinii powyżej jest bez znaczenia. Na początku przed zatrudnieniem się czytałem niektóre opinie o dh. Przyznam się, że maiłem trochę obaw na początku . J23, Kornik , Salomon nie wystawili najlepszej opinii. Jak jest naprawdę?
Na pewno nie różowo, pracy sporo, dużo wyjazdów itd.
Ale na pewno nie jest to firma dla "korpo szcurów" - jesteśmy indywidualistami i takimi możemy pozostać.
To tyle czy polecam tą firmę, trudno powiedzieć , ale przynajmniej się nie nudzę.
5
byly_pracownik 2017-06-28 14:24
Hahahaha, Marzenka wzięła się za poprawę wizerunku w sieci :)
1
były_pracownik 2017-06-28 14:30
szkoda mi tylko ludzi, którzy uwierzą w te pozytywne komentarze i zrezygnują z innej pracy by u nich za przynajmniej 1,5 etatu zarabiać 3 tysiące...
BTW: Zwalniałem się niecałe 2,5 roku temu i nie kojarzę od komentarza WS, a ponoć pracowali 3 lata :P
JB 2017-07-13 09:39
Zapewne znalazłeś doskonałą pracę i dlatego masz dużo czsu na żałosne komentarze , niemniej gratuluję, również stylu dorsdzam jednak nie używanie imion bo to może być bardzo kosztowne.
2
Karolina 2017-07-25 08:07
@1990 a możesz napisać też coś więcej o samych warunkach zatrudnienia? Jakich zarobków może tu się spodziewać potencjalny nowy pracownik aplikujący na oferty pracy z Dentalholding Sp. z o.o.? Warunki zatrudnienia - stawki, charakter umowy - to bardzo ważne aspekty zatrudnienia dla każdego pracownika.
thymallus 2017-09-02 14:05
Witam, Wiadomo Panu coś na temat autoklawów DAC 2000 zakupionych ok. 2008 roku w fabryce SIRONA DENTAL tzw. opcji B stock, a sprzedanych następnie jako NOWE (nieużywane) nieświadomym tego nabywcom?
Jeśli coś się panu obiło o uszy to proszę o kontakt na priv.: thymallus@wp.pl
Karolina 2017-09-02 14:34
@thymallus o czym dokładniej mówisz? Czy według twoich informacji taka sytuacja miała miejsce? To dla osób, które poszukują ofert pracy bardzo niepokojące pogłoski. Mógłbyś rozwinąć temat?
thymallus 2017-09-02 15:37
Przepraszam, właściwy adres to: thymallus07@wp.pl
thymallus 2017-09-02 16:27
@Karolina: w 2008 roku został zakupiony "nowy" autoklaw DAC 2000 (kosztował jak nowy).
Po upływie ok. 5 lat od zakupu uległ poważnej awarii, która zakończyła jego działalność.
Wówczas, podczas próby jego naprawy w innym autoryzowanym serwisie okazało się, że tenże autoklaw został wyprodukowany na dłuuuuugo przed rokiem 2008.
Ostatecznie udało się ustalić, że DAC 2000 został wyprodukowany w fabryce w Danii w styczniu 2003 roku, był następnie używany i powrócił do fabryki macierzystej, został przetestowany i sprzedany w opcji B stock firmie DH w listopadzie 2008 roku.
Wiem również, że nie był to jedyny autoklaw nabyty w takiej opcji przez firmę DH w tej fabryce. Myślę, że pozostałe autoklawy również trafiły do nieświadomych nabywców jako nowe....
I to by z grubsza było tyle.

Nie mam żalu do DH, interesuje mnie jedynie ile wytrzymały pozostałe autoklawy?

Karolina 2017-09-10 12:51
@thymallus dzięki za odpowiedź. Sytuacja stała się trochę bardziej jasna. Z tego co mówisz, wygląda więc na to, że firma sama została oszukana przez osoby je sprzedające. Czy w najbliższym czasie firma ma zamiar dokonywać podobnych zakupów?
thymallus 2017-09-14 19:21
@Karolina.
Niestety. DH dobrze wiedział co kupił, nie raczył jedynie o takim szczególe poinformować kupującego autoklaw. W przypadku urządzeń z tzw. opcji „B-stock” kupujący (czyli w tym przypadku Dental H.) był poinformowany przed złożeniem zamówienia, że decydując się na zakup takiego urządzenia w zamian za specjalną (znacznie niższą w stosunku do fabrycznie nowego) cenę otrzyma produkt w 100% sprawny. Nie był to zatem sprzęt nowy, ale został sprzedany za cenę nowego(!), ze znacznym zyskiem.
Niczego nie był świadomy jedynie nabywca produktu, który zakupił go w DH nie znając jego prawdziwej historii.
Gdyby klient chciał zakupić sprzęt używany zapewne szukałby ofert sprzedaży w komisach z używanym sprzętem medycznym...
Nie wiem co zamierza firma DH i już mnie to specjalnie nie iteresuje - myślę, że zdała sobie sprawę z faktu, że ta metoda jej działania już została rozszyfrowana i jest znana w branży więc pewnie odpuściła.
Matrix 2017-09-16 06:27
Stare ople to auto wysokiej klasy? Hahaha
thymallus 2017-09-16 19:02
Buhahahahahha!!!!
O mało mi przepona nie pękła ze śmiechu. W OPLU nie sprzedają rumowia jako nowego auta i tym samym nie oszukują ludzi!!!
1
Karolina 2017-09-27 15:12
@thymallus, skoro nie planuje kolejnych tego typu transakcji to zapewne jest tak. Jeśli w całej branży została tak zapamiętana, to teraz musi budować wizerunek od nowa. Może jakieś nowe strategie będą niedługo wdrażane?
thymallus 2017-10-12 21:19
Zapewne tak. Oby to były strategie nie oparte na idei wprowadzania klientów w błąd. Ale zapewne już wiedzą co zrobić...przede wszystkim siedzieć cicho....
Zostaw swoją opinię o Dentalholding Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dentalholding Sp. z o.o.