logo Sig Sp. z o.o.

Sig Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Sig Sp. z o.o.

pracownik 2017-01-26 19:02
jeżeli to ten Arek M to była jeden z najmądrzejszych ludzi w tej firmie miałem przyjemność kilkuletniej
współpracy
pan Rafał nastepca to specjalista od projektów i robienia BBBiznessu dno
14
see you 2017-01-30 17:20
Jeżeli to prawda, to można się spodziewać kolejnej fali odejść solidnych i wartościowych ludzi.
Przede wszystkim starych WKTowców którzy znają wartość i solidność AM a mają dość drewnianej korporacji i sukcesów widzianych w krzywym zwierciadle.
22
WKTowiec forever 2017-01-30 21:01
POTWIERDZAM!!!!
14
WKTowiec forever 2017-01-30 21:02
POTWIERDZAM!!!!
11
Dam 2017-02-02 20:13
Witam,
Teraz w Warszawie szukają DTH, miejsce pracy warszawa na region mazowsze, czy może się ktoś wypowiedzieć jak faktycznie wygląda praca? Czy typowo na miejscu czy raczej w terenie?
Jakie warunki zatrudnienia, udogodnienia? Jaka podstawa? \
Welcome 2017-02-03 15:55
Właśnie się zaczęło . Widziałeś ile rekrutacji rozpoczęli
3
garba mam 2017-02-03 17:23
Nowego się weźmie, o dziwo często droższego od starego, to go się wyindukcjuje (łac. inductio - wprowadzenie), potem wykołczuje i sprzedaż idzie aż furczy.
9
mały ptaszek 2017-02-10 10:30
Tak to menago wysokich lotów ale jak spadnie z tego wysoka co lata to mokra plama zostanie.
Tylko, że region rozmontuje, bo ludzi nie rozumie i nie słucha a ludzi trzeba rozumieć i słuchać bo to oni raczej pracują a nie on. Sam tylko wie lepiej, najlepiej.
Dziwne, że wielki ptak ma jeszcze zaufanie a może już nie ma ?
11
Zniesmaczoona 2017-02-22 13:27
Pozdrawiam zwolnionych z SIG i całą konkurencje SIG.
Ale zaraz zaraz może łatwiej , aby nikogo nie pominąć , było napisać :

Pozdrawiam wszystkich którzy się tu wypowiadali jak do tej pory.
7
zniesmaczony 2017-02-22 23:39
Nie trafiłaś, wypowiadają się Ci którzy jeszcze pracują podkreślając JESZCZE bo to nie Sig zwalnia ... to ludzie sami odchodzą z tej niegdyś super firmy. Złe zarządzanie i menagerowie są tego przyczyną a sądząc po wypowiedzi to pewnie i Ty masz w tym swój udział.

Pozdrowienia dla menagerów i koordynatorów darmo zjazdów to Wy sprowadzicie tą firmę na dno
23
zniesmaczony 2017-02-22 23:46
Daszek się sypie a i reszta niezbyt dobrze się trzyma. W " budce " wszytko się posypało bo jak fundamenty są słabe to niestety ... musiało się posypać.
Ktoś kto nie jest dla ludzi autorytetem i nie potrafi słuchać ludzi nigdy nie bedzie dobrym menagerem
20
Paulina 2017-03-01 14:20
@zniesmaczony, pracowałeś w Sig Sp. z o.o.?
NICK 2017-03-08 23:37
Rafciu i co ty biedaczyno zrobisz w tym roku dziury po oddziale IT nie zasypiesz Arek zmienił im szyld na 3W IT (a raczej może sami zmienili) oby tylko nowa firma nie szła w stronę Menagerstwa bez pojęcia i pseudo Coach-owania a ekipa która robiła ROBOTĘ u ciebie będzie zadowolona i zrobi jeszcze większą w 3W
I tak sobie zostaniesz z paroma oddziałkami których jeszcze nie zdążyłeś doprowadzić do zamknięcia, a w tych oddziałach paru naprawdę dobrych weteranów którzy przespali okazję na przejście do normalniejszej firmy (jednej, drugiej, trzeciej) w odpowiednim momencie. Pozdrawiam Cię Biedaczyno i życzę powodzenia Chłopakom którzy się jeszcze z tobą i resztą towarzystwa wzajemnej adoracji męczą...
23
Paulina 2017-03-09 10:28
@NICK wnioskuję, że jesteś byłym pracownikiem Sig Sp. z o.o.? ;)
2
inz 2017-03-23 14:47
moim zdaniem albo jest to rekrutacja widmo, albo szukają pracowników za pół-darmo, choć zatrudnili profesjonalną firme HR. atmosfera w firmie dziwna, wydaje się, że nie są toba zainteresowani od samego poczatku na tej rekrutacji, pytania też mało wnoszące do rozmowy. osobiście nie polecam marnowania swojego czasu na rozmowy z tą firemką
1
Paulina 2017-03-23 15:16
@inz, a jakie usłyszałaś przykładowe pytania?
WKTowiec forever 2017-03-24 21:03
jak zamykamy w regionach pierwszy kwartał?
1
zniesmaczony 2017-04-03 22:50
Hmmm dziwne pytania zadajesz ... szpiegujesz dla Centrali ???!!!
2
zniesmaczony zniesmaczonym 2017-04-04 07:54
dla centrali 3W ewentualnie
Paulina 2017-04-04 09:16
@zniesmaczony, nie współpracuję z Sig Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Chętnie poznaję Waszą opinię na temat pracy w tej firmie. Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku.
Rudi 2017-04-17 16:24
Marketing teraz nową proocję wymyślił i w sumie dobrze, może zadziała. Ale tego grafika co im robił te plakaty to powinni zmienić dramat. Na leżakach widać tylko babę w żółtym staniku, wogóle nie widać logo firmy, nie wiadomo o co chodzi. trudno się zorentować że to wogóle leżaki z sigową promocją, wyrzucone pieniądze i tyle. Klienci leją, że chyba sig zmienia branżę i pytają, czy branża będzie turystyczna, czy towarzyska (no bo baba w bieliźnie). Ale nie czepiajmy się, ważne, że wreszcie jakąś promocję zrobili, zobaczymy, czy zadziała.
9
Monika Janus 2017-04-18 08:08
Bardzo mi przykro, że grafika na plakatach nie odpowiada Pana poczuciu estetyki. Celem było zwrócenie uwagi na klimat wakacji i jestem pewna, że takie założenie udało się zrealizować. Nie sądzę, żeby udało się wywołać większe zainteresowanie akcją wakacyjną, prezentując podstawowy atrybut, związany z naszą działalnością, czyli samochód dostawczy SIG. Grafika spełnia swój cel, jeśli się o niej mówi i jeśli się ją zauważa. Takie jest życie, jednemu się podoba, drugiemu - nie, najważniejsze jednak jest to, że zarówno Pan, jak i Pana klienci bardzo osobiście zaangażowaliście się w akcję, napisanie posta, rozmowa, żarty, wątpliwości i dywagacje, to więcej niż mogłam sobie wymarzyć projektując plakat, leżaki i dziesiątki innych drobniejszych nośników. Bardzo Panu dziękuję za ten wpis, mam nadzieję, że tak szybko mnie nie zwolnią i następnym razem, uda mi się zaprojektować coś, co spodoba się również Panu, choć wtedy pewnie nie spodoba się komuś innemu. Życzę dobrego dnia i udanych wakacji, w takim klimacie, jaki Panu sprawia przyjemność.
Pozdrawiam serdecznie
Monika Janus
3
jantar 2017-04-18 10:25
@Rudi, masz rację, mam to samo wrażenie. Projekt powinien być dobrą kreacją, ten jest odtwórczy i nie spasowany z branżą. A komentarz Pani "grafik" to jakaś żenada. Na rynku jest wiele dobrych, kreatywnych agencji, dlaczego SIG im nie zleci projektu? Oszczędności?:-)
4
jantar 2017-04-18 10:35
A Pani Monika zamiast przesiadywać na Fejsbuku w godzinach pracy mogłaby się doszkolić:-))))
5
ziutek 2017-04-18 18:28
@jantar - na przerośnięte ego pani graficzki nic nie poradzisz:-))) Miałem przyjemność poznać. Dużo gadania, z którego nic nie wynika:-)
4
arabello 2017-04-19 00:18
trochę hejtu tu widać, a przydałoby się bardziej merytorycznie. No to ja się postaram. Pani Graficzko (żeby nie używać imion). Kilka projektów było niezłych. ale były też gorsze. a na tym ostantnim to Pani poległa kopletnie. Czy Pani widziała rozlożone leżakii? Chyba nie. To proponuję przejść się do któregokolwiek oddziału (w Krakowie ma Pani chyba najblizej) i zobaczyć. Widać żółty leżak z - jak to ktoś pięknie określił - babą w staniku. Wszystko żółte. Dlaczego? Gdzie tu SIG? Rozumiem, że słońce, że piasek, to żółte. Ale pytam - gdzie tu SIG? Proszę popatrzeć na leżak z odległości kilku metrów - tak jak widzi go klient. Widzi Pani logo sig? nie. dopiero jak się podejdzie na odległość 1 m to widać. z góry, w miejscu najmniej widocznym na leżaku. Pierwsze skojarzenie? Że to promocja Isovera, bo oni są żłóci. i pewnie zacierają ręce teraz. pewnie pierwszy raz projektowałą Pani leżak - więc bądźy wyrozuiali - następnym razem zrobi pani lepiej. Ale proszę wyciągnąc wnioski z błędu. Na plakacie już SIG trochę lepiej widać, ale jest przyklejony do grupy dostawców i trzeba się dobrze wpatrzeć w plakat, żeby zobaczyć że to promocja organizowana przez sig. A jeśli Pani się już uparła na laskę w staniku, to może trzeba ten stanik było zrobić czerwony? Sigowy? jakieś nawiązanie do naszej kolorystyki, chociaż najdrobniejsze, cokolwiek... bo odjechaliśmy zupełnie. Pozdrawiam panią i życzę powodzenia w następnych projektach.
2
Russel 2017-04-19 00:33
jedno - kto zrobił projekt a drugie kto zatwierdził. czy ona nie konsultuje tego ze swoim szefem ani zespołem, bo chyba ktoś powinien zwrócić uwagę na to, że się to nie pasuje. Może Monika miała gorszy dzień, ale czy może wszyscy w zespole mają takie same "poczucie estetyki" które nie pasuje do niczego, albo mają to gdzieś. Ale leżaczki wygodne, można się poopalać przed drzwiami firmy, szkoda, że pogoda nie dopisuje, bo naśniegu to promocja wakacyjna wygląda nie najlepiej - ale to już nie wina pani Moniki :)
1
Paulina 2017-04-19 13:35
To już indywidualna kwestia gustu. Niektórym grafika może przypaść do gustu, innym nie. Proszę jednak o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w Sig Sp. z o.o., a nie na temat grafiki oraz osoby, która ją wykonała.
zniesmaczony 2017-04-23 09:38
Kultura pracy i w ogóle jakakolwiek w tej firmie, to coraz większe dno. Oczywiście ryba psuje się od głowy. Nikt nie wyraża na głos swoich opinii. Jeżeli już wyraża, to ważne aby były zgodne z polityką sukcesu. Jeżeli nie są zgodne z polityką sukcesu, są z góry skazane na porażkę. Raz na czas zdarza się osoba, która odpowiada na hejty podpisując się imieniem i nazwiskiem a i tak jest dalej hejtowana przez swoich własnych współpracowników, którym brakuje jaj żeby wprost wyrazić swoją opinię bezpośrednio.
5
jocker 2017-04-23 20:28
nie wiem jak wy ale ja mam już dość głupich docinek i żartów na temat leżaków i plakatów które są żenujące . Pani Moniko może zrobimy ankietę wśród klientów i dowie sie Pani ile warte sa Pani pomysły i całego zespołu oderwanego od rzeczywistości jak cała centrala. ilu więcej mielibyśmy klientów gdyby nie było takich pseudo menagerów i dyrektorów od siedmiu boleści i to by była najlepsza promocja firmy.
7
jim 2017-04-24 11:34
Projekty są żenujące, bo nikt nad nimi nie panuje. Przecież Pani Monika ma jakiegoś szefa nad sobą, co? Chyba, że on sam również ma takie "wyczucie" smaku, albo ma to w d...
3
zniesmaczony 2017-04-24 14:36
Komentarze na temat pracy w Sig Sp. z o.o. są chyba oczywiste, skoro nawet po wytknięciu, że współpracownicy hejtują Koleżankę, anonimowy hejt trwa dalej.
2
Ciekawy 2017-04-24 20:31
A jaki finał ma sprawa mobbingu w Katowicach? Słyszałem że SIG poległ w sądach. Prawda?
3
On 2017-04-24 21:02
Widocznie to nie pierwszy "genialny" projekt pani "graficzki" i ludzie cierpliwosc stracili. :-))
4
Zażenowana 2017-04-28 16:32
Szanowni Państwo, zamiast "pokazywać klasę" w Internecie anonimowymi opiniami proponuję przekazać swoje merytoryczne uwagi do projektów bezpośrednio Graficzce, która jest osobą z krwi i kości, potrafi czytać, słuchać i mówić. Brak informacji zwrotnej rozumiany jest jako akceptacja i brak zastrzeżeń, trudno oczekiwać, że ktokolwiek będzie Państwu czytać w myślach albo sugerować się bezimiennymi wrzutkami z sieci. Zalecam odrobinę profesjonalizmu i samorefleksji, bo zwróćcie uwagę, że za atmosferę pracy w tej firmie odpowiadacie również Wy, każdy z osobna.
jarek 2017-04-28 21:28
A czy ty miałaś do czynienia z "graficzką"? Chyba nie. Ja miałem i zgadzam się z wypowiedziami. Przerośnięte ego i bardzo odtwórcze działanie. Do tego osoba, która nie jest nastawiona na rozmowę, tylko na monolog. No może dla ciebie taka atmosfera jest normalna. Dla mnie nie, pracowałem w kilku firmach, więc wiem co mówie.
4
Paulina 2017-05-04 09:58
Przypominam o zamieszczaniu komentarzy na temat pracy w Sig Sp. z o.o., a nie na temat poszczególnych osób oraz jej projektów.
zniesmaczony zniesmaczonym 2017-05-05 06:33
Komentarze mówią wszystko o pracy w SIG.
6
lolek 2017-05-05 21:56
Warto czytać ze zrozumieniem:-) Podsumowując - w SIG obowiązuje brak współpracy - w przypadku wielu osób jak graficzka współpraca jest mocno zaburzona a komunikacja jednostronna. Brak odpowiedzialności za swoje działanie. Brak zaangażowania w to co się robi itd. Robienie show i "dobrego wrażenia" przy jednoczesnym braku kompetencji. Brak rzetelnosci, przerost formy nad treścią. Słupki, wykresy, piktogramy a daleko, daleko ludzie i relacje.
8
Zadowolona 2017-05-08 18:41
Wiesz Zniesmaczona nie każdy trzyma się kurczowo korporacji, są również inne miejsca gdzie można się realizować. PS. mnie nikt nie wyrzucił, sama odeszłam bo z firmy do której przyszłam pracować zostały tylko statystyki, słupki i procedury, a klient został całkowicie zignorowany. Ktoś chyba zapomniał kto w handlu daje zarobić. pozdrawiam niedobitki z WKT i Wodanu.
4
Wacek wielki 2017-05-09 15:09
Matko Monika co ci przyszło do głowy zabierać głos na takim forum. To przecież skupisko frustratów opluwających wszystko i wszystkich bez względu czy ktoś sobie na to zasłużył czy nie .
4
Bolo 2017-05-17 20:49
Ktoś wypowie się na temat pracy we Wrocławiu ? Jaki klimat, jakie szefostwo ?
kiedyś było lepiej 2017-05-18 17:16
witaj
ogólnie na oddziale ok
Śląsk zarówno dolny jak i górny ma beznadziejnych menagerów
Panowie rozwalili już połowę regionu i większość dyrektorów starej kadry już nie pracuje
na oddziałach w miarę ok niestety debilne dyspozycje czasem docierają na dół
a ci dyrektorzy którzy zostali już nie mają własnego zdania
siedzą i udają że wszystko gra

jeśli chodzi o zarobki ok
socjal itp. ok
zabawki samochód itp. wszystko gra
pensja nie spóźni się nawet o godzinę
brak problemów z towarem żadnych blokad u dostawców




5
miś 2017-05-21 16:15
a co tam w Krakowie ? podobno nieciekawie się robi?
1
Paulina 2017-05-22 11:35
@wkt Katowice Ruda, piszesz, że firma Sig Sp. z o.o. nie dba o pracowników fizycznych oraz przedstawicieli. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób firma nie dba o swoich pracowników? Jakie Ty zmiany byś wprowadził w tym temacie?
WKTowiec forever 2017-05-22 18:48
Rafałek dostał niezłą zje...kę od generała M.SZ
1
Zniesmaczona 2017-05-22 22:43
Tak SIG przegrał, bo nie można mobingiem nazywać zwracania uwagi komuś kto ewidentnie nie przyswaja wiedzy. A zeznania pseudo świadków którzy po prostu chcieli się pozbyć KN szybko zostały zweryfikowane i okazały się nieprawdą. Sig powinien spłacić jeszcze odszkodowanie Pani KN żeby było sprawiedliwie.
1
Zniesmaczona 2017-05-22 22:50
Szkoda tylko że go nie zwolnił !!! Bo dalej będzie rozwalał rynek swoimi głupomi pomysłami.
2
Olo 2017-05-23 13:38
A za co niby ta ( usunięte przez administratora )?? He co nabroił najlepszy z najlepszych ?
wiedzacy 2017-05-25 18:18
KN ty tak sama o sobie piszesz??? Buahahahaa
Zostaw swoją opinię o Sig Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sig Sp. z o.o.