brak logo

Konbet Sp. z o.o. Sp.k.

Poznań

Opinie o Konbet Sp. z o.o. Sp.k.

realista 2014-12-30 06:35:36
CHCIAŁEM ZADZWONIC DO TEJ FIRMY .PRACOWAŁEM NA FILIGRANACH W NIMCZECH ALE POPRZECZYTANIU OPINI DAM SOBIE Z NIMI SPOKÓJ.ODPUSZCZE TA FIRME.
2
KONBET 2014-12-30 10:14:10
Szanowny Panie Realisto,
proszę wziąć pod uwagę, że większość negatywnych opinii w sieci jest generowana przez nieuczciwą konkurencję... Zachęcamy do kontaktu, by mógł sobie Pan sam wyrobić opinię o naszej firmie na podstawie własnych doświadczeń. Korzystając z okazji - życzymy wszystkiego co najlepsze w nowym roku!
KONBET 2015-01-02 12:04:17
CV prosimy wysyłać na adres spółki - KONBET POZNAŃ, ul. św Wincentego 11,61-003 Poznań lub e-mail: biuro@konbet.pl

Warto mieć postanowienia noworoczne realne do spełniania, a to z pewnością takie jest :) Korzystając z okazji - życzymy wszystkiego co najlepsze w nowym roku!
Ramzes 2015-02-02 15:03:23
Myślę, że na tej stronie trudno znaleźć obiektywna ocenę o pracodawcy, ponieważ najczęściej wypowiadają się pracownicy skonfliktowani z firmami.

Osoby, które naprawdę chcą pracować, a nie stwarzać pozory, z całą pewnością będą mile widziane przez każdego pracodawcę.
jack 2015-03-30 13:05:51
W Poznańskim Konbecie pensja pracownika, któremu chce się pracować dochodzi do 5.000 - 6.000 BRUTTO.
Zizi 2015-04-02 19:15:59
Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy,pensje 5- 6 tyś. to może kierownik i jego koledzy zarabiają. Takie wpisy jak wyżej to sami kierownicy piszą aby złapać frajerów do pracy,nowy pracownik może liczyć co najwyżej na 9.10 góra 11 złotych na godzinę i to wszystko.Premia nie istnieje ,nadgodzin brak a jak sporadycznie coś się trafi to wypłacane są po pół roku.Praca w błocie po kostki, hałasie i bałaganie.Ogólnie żenada.
3
KONBET 2015-04-20 11:46:59
Płace to temat indywidualny, ustalany w drodze negocjacji pracownika z pracodawcą. Podczas rozmowy o pracę każdy pracownik dostaje propozycję, którą może przyjąć lub nie. To dobrowolna sprawa. W naszej firmie każdy kto ma kwalifikacje i pracuje wydajnie zarabia dobrze :) Prosimy zatem o nierozsiewanie nieprawdziwych informacji. Zwłaszcza przedstawicieli konkurencji... :) pragniemy tez zauważyć, że w tym wątku często mylą nas Państwo z firma Kon-bet z Konina. To zupełnie inny podmiot, niemający z nami nic wspólnego.
Joe 2015-04-28 16:34:39
Pracowałem w konbecie dwa lata. Fakt faktem, że zmieniłem potem pracę, ale każdy wie na jakie warunki wynagrodzenia się godzi, więc nie rozumiem potem pretensji. Co do atmosfery było ok. Wiadomo, że czasami są sytuacje stresowe (jak w każdej pracy zresztą). Na rozmowę o pracę zawsze możecie iść i sami się przekonać czy taka praca wam odpowiada.
kopertowa 2015-05-08 19:49:16
pracuję w konbecie i powiem szczerze, że praca nie należy do łatwych - jednak mi daje satysfakcję, gdyż wolę pracować niż się obijać. Zdarzają się sytuacje stresowe, nadgodziny (płatne) a warunki wynagrodzenia - można ponegocjować. Atmosfera - super. Gdy ma się problemy "góra" pomaga w ich rozwiązaniu. Także nie narzekać tylko przyjdzie i sami się przekonajcie jak jest :)
nikto 2015-06-23 00:30:59
Nikt Was nie myli z Kon - Betem w Koninie, ( żeby zdobyć klientów nawet nazwę firmy skopiowaliście) Tak ,to zdecydowanie inny podmiot, który wie co to poszanowanie klienta, jakość prefabrykatów. W Koninie nie muszą kupować,konstruktorów , klientów, ani zaniżać cen. Ludzie pracują po 10 i więcej lat, a klienci sami wracają. Macie tylko kolorowe opakowanie ,zawierające w środku same buble. Zawiść i sprzedaż m2 za wszelka cenę wypacza u Was pojęcie godności i zdrowej konkurencji.
3
Nikt 2015-06-23 15:59:42
CYTAT: Myślę, że na tej stronie trudno znaleźć obiektywna ocenę o pracodawcy, ponieważ najczęściej wypowiadają się pracownicy skonfliktowani z firmami.

Osoby, które naprawdę chcą pracować, a nie stwarzać pozory, z całą pewnością będą mile widziane przez każdego pracodawcę.

A ja myślę, że pracodawca wypowiadając się na temat płac, pracy jak to wspaniale jest w firmie nigdy nie powie o sobie nic złego, ale niestety tak nie jest...a pracownicy skonfliktowani nie są bez powodu... daję to do myślenia ... PRAWDA
1
lolo 2015-06-23 16:32:25
No to super pensja i te słowa "któremu się chce pracować": to jakieś 3500 zł netto jak na Poznań to normalnie szaleństwo... tutaj jeszcze wypada zapytać czy razem z nadgodzinami bo może mu się chce albo i nie a jak mu się nie chce pracować to nic nie robi.
A to moje zdanie ile powinni poszczególni pracownicy zarabiać i negocjować... bo jak to bywa w Polsce to co wynegocjujesz na początku to będziesz miał i na pewno nie dostaniesz podwyżki bo zawsze się znajdzie powód a to kryzys a to co innego:

-kierownik produkcji, kordynator itp. 7000 zł netto
- projektant konstrukcji 7000 zł netto
-pracownik biurowy 3000 zł netto
- pracownik na hali : 2500 - 3500 netto.
Nie dajcie sobie wmówić, że jesteście gorszymi ludźmi, że nie ma pieniędzy tyczy się to wszystkich firm w Polsce.
3
max 2015-06-24 09:10:37
Co ty wypisujesz za brednie - projektant konstrukcji 7000zł netto ??? oferują 3500zł a chcą za to i uprawnień i projektowania i jeszcze nie wiadomo co . Wole w błocie nadzorować budowy :)
leeo 2015-06-24 11:16:37
no taaak, bo to na pewno nie pracujesz w tej firmie... ;) Mielibyście chociaż odwagę pisać oficjalnie. Człowiek szuka roboty podczytuje od firmach, wchodzi chce poczytać rzetelne opinie, a tu jak wszędzie konkurencja tylko wali się po pyskach. haha. Sorry ale jak wchodze na te waszą stronkę kon-bet.com.pl to wy raczej wyglądacie jak marna podróba. "tradycja i nowoczesność" dobre, dobre. A strona w latach 90 się zatrzymała? :P
Realista 2015-06-24 12:42:40
Proponuję założyć firmę i zagwarantować w/w warunki płacowe. Na pewno chętnych do pracy będzie wielu.
lolo 2015-06-24 13:56:24
Uważasz, że nie znajdą się za 7000 zł netto pracownicy na tym stanowisku??? Uwierz mi, że chętnych nie będzie brakować.
2
lolo 2015-06-24 13:58:45
Wolisz w błocie pracować pewnie za minimalną krajową niż pracować jako konstruktor za 7000 zł netto. To się nazywa syndrom Sztokholmski.
2
Pokolenie Y 2015-06-24 14:02:26
Zawsze mrzesz zamknąć firmę. Bez pracowników i ty nie zrobisz.
2
Realista 2015-06-24 15:35:06
Uważam, ze sam bym się zatrudnił we firmie, która tak dużo płaci i daje gwarancje zatrudnienia.
lolo 2015-06-24 15:40:36
Czas zmienić pracę ;)ja zmieniłem i mam jeszcze więcej
2
KONBET 2015-06-29 11:24:32
Witam, to jest właśnie powód dla którego zdecydowanie odcinamy się od konkurencji. Co tu odpowiedzieć firmie, która od lat "podpina" się pod nasze działania promocyjne i próbuje "podbierać" nam współpracowników? Trudno nam ustosunkować się do tych kłamstw. Naszą pozycję na rynku zawdzięczamy ciężkiej pracy i innowacyjnej ofercie produktów, którą cały czas rozwijamy. Rozumiemy, że sukces może wzbudzać zazdrość, ale czy nie lepiej by każdy zajął się tym w czym jest najlepszy? No chyba, że nasza szanowna konkurencja specjalizuje się już tylko w takich fałszywych obelgach...
KONBET 2015-07-28 08:58:38
ojek - na pewno warto weryfikować znalezione w sieci informacje :) My nie mamy się czego wstydzić, dlatego komentujemy oficjalnie. KONBET Poznań, jak każda dobra firma, potrzebuje dobrych ludzi. I dla takich nasze drzwi są zawsze otwarte. Zapraszamy - aplikacje można przesyłać na adres: KONBET POZNAŃ, ul. Św. Wincentego 11, 61-003 Poznań lub mailowo na adres: biuro@konbet.pl
Obiecujemy, że rozpatrzymy każdą poważną kandydaturę :)
KONBET 2015-08-18 14:29:34
@Góra - od kilku miesięcy w portalu pracuj.pl prowadzimy rekrutację ciągłą :)
Pozdrawiamy!
VVV8 2015-08-19 01:39:44
Witam wszystkich.
Nie pracowałem w tej firmie, a jedynie moja przygoda z tą firmą skończyła się na etapie rozmów. Zapewne wielu zadaje sobie pytanie po co tutaj się wypowiadam skoro tam nie pracowałem. Otóż wyjaśniam - ubiegałem się o stanowisko kierownicze. Wszystko pasowało, do momentu kiedy usłyszałem jakie wynagrodzenie proponują. Zaznaczam że ubiegałem się o jedno ze stanowisk kierowniczych, a okazało się że mam pełnić przy okazji drugie stanowisko kierownicze, czyli moja odpowiedzialność dotyczyła by dwóch stanowisk kierowniczych. Zaproponowano mi wynagrodzenie w wysokości 3250zł i to było wynagrodzenie brutto. Dwukrotnie zapytałem czy to jest netto czy brutto, ponieważ nie wierzyłem. Moim zdaniem firma się ośmiesza. Jestem pewien że dałbym radę obejmując oba stanowiska, ale wybaczcie, za tak dużą odpowiedzialność tak śmieszne wynagrodzenie. Rozmawiałem z samym prezesem, co jest dla mnie tym bardziej śmieszne. Tak duża firma, która stara się być liderem musi tak bardzo się ośmieszać. Pewnym jest to że kiedykolwiek będę miał do czynienia z tą firmą, negocjacje cenowe będą trudne i drastyczne dla tej firmy. Skoro tak mało płacą swoim pracownikom, to mają bardzo niskie koszty wytworzenia. No chyba że zarząd tej firmy jest tak bardzo niegospodarny.
3
KONBET 2015-08-20 14:16:42
Szanowny Panie, jeśli rzeczywiście był Pan u nas na rozmowie rekrutacyjnej, to najprawdopodobniej coś Pan źle zrozumiał lub nie miał Pan odpowiednich kwalifikacji wymaganych na tym stanowisku przez co zaproponowano Panu takie, nie inne warunki... A ponieważ nie pisze Pan nic konkretnie, mamy prawo przypuszczać, że taka sytuacja w ogóle nie miała miejsca. Podkreślamy, że dla odpowiednich kwalifikacji są adekwatne, atrakcyjne wynagrodzenia.
KONBET 2015-09-21 12:20:38
@defrv - każda chętna do pracy i wykwalifikowana osoba nie tylko może, ale i powinna wysłać do nas swoje CV :) Swoje zgłoszenia prosimy kierować na adres: KONBET POZNAŃ, ul. Św. Wincentego 11, 61-003 Poznań lub mailowo na adres: biuro@konbet.pl
bolek 2015-09-27 19:00:00
Pracowałem w tej firmie i z ręką na sercu NIE POLECAM tego pracodawcy nikomu kto ma jakikolwiek szacunek do siebie i do swojej pracy. Odpowiedź firmy Konbet na komentarz użytkownika VVV8 jest oczywistym świadectwem tego jakim jest pracodawcą. Ktoś powiedział prawdę i konkrety na temat tylko krótkiej wizyty (kwota zaproponowana tej osobie za stanowisko kierownicze tak właśnie tam wygląda) , a stanowisko firmy Konbet jest takie jak zwykle- robi się z człowieka kłamcę i idiotę, starając się maksymalnie zdyskredytować w oczach innych odbiorców, zasłaniając tym samym swoje wady i nieudolność w kierowaniu przedsięwzięciem… niestety wad jest sporo: totalny brak szacunku dla ludzi (zero jakichkolwiek ludzkich odruchów, nawet najlepszy pracownik jak popełni mały błąd może być dyscyplinarnie zwolniony) kary finansowe nakładane są na pracowników zanim dojdzie się do tego dlaczego coś w ogóle mogło pójść nie tak. Chaos i brak komunikacji sprawia, że wszystko tam stoi na głowie, pracownicy na poszczególnych szczeblach starają się nad wszystkim zapanować, ale to tak zwana „góra” która powinna wszystkim mądrze sterować tylko w tym przeszkadza i nie ma pomysłu kompletnie na nic. Oczywiście jakikolwiek system premiowy (nawet pochwała słowna) w w/w zakładzie nie występuje. Wynagrodzenia na poziomie który przedstawił VVV8 to nie bajka wyssana z palca jak twierdzi Konbet, a realia jakie panują w tej firmie. Podsumowując- OSTRZEGAM przed tym pracodawcą i nikomu nie życzę żeby musiał tam trafić, bardziej szanuje się ludzi pracujących na kasie w biedronce i lepiej się ich opłaca niż osoby na stanowiskach kierowniczych w Konbecie, nie wspomnę o pracownikach fizycznych…
5
KONBET 2015-09-28 15:14:57
Zatrudniamy bardzo wielu ludzi - jak się okazuje z czasem, część z nich nie nadaje się do pracy - niektórzy przypuszczalnie do żadnej - niezależnie od firmy czy stanowiska. Warunki płacowe są określane drogą negocjacji z przyszłym pracownikiem i skoro dochodzimy do porozumienia, uznajemy, że obie strony są usatysfakcjonowane - w przeciwnym wypadku nikt chyba nie podpisałby umowy. Trudno także oczekiwać dodatkowej gratyfikacji za lekceważący stosunek do pracy. Takie przypadki się zdarzają w każdej firmie i - jesteśmy przekonani - w każdej firmie są piętnowane.
robass 2015-10-12 15:43:57
a ja mam dobre wspomniania z tej roboty .kasa w standarcie a ekipa na zakladzie najlepsza. ale tu wszyscy na kierownikow od razu ida wiec nie pogadasz ehehe. pozdro chlopaki.
M.P. 2015-12-23 16:01:19
Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich pracowników firmy a w szczególności dla Pani Prezes za bardzo przyjazne nastawienie do ludzi. :-)
K 2016-02-13 09:56:31
Ciągła rotacja w tej firmie o czymś świadczy.Do firmy gdzie szanują pracownika bardzo trudno jest się dostać a tutaj co jakiś czas ogłoszenie że potrzebują projektantów. Tak długo jak nie będą szanować pracowników tak długo będą wystawiać swoje ogłoszenia na portalach pracowniczych i jeszcze jedno szkoda ,że nigdy nie piszą w ofercie nazwy swojej firmy.
4
Stanley 2016-02-14 14:30:31
Widać, że autor tego wpisu ma zerowy poziom na temat sposobów rekrutacji pracowników.
2
Tiru 2016-02-16 12:10:54
A nie sądzisz ze częste rekrutacje mogą być związane z rozwojem firmy? Takie polskie podejście, zawsze szukać dziury w całym ;) a ukryte rekrutacje to chyba standard w porządnych firmach, które posiłkują się firmami HRowymi itp.
1
total 2016-03-19 09:48:33
Uważajcie na umowy i lojalki od tego pracodawcy. Radzę dobrze przeczytać a jak nie poradzić się prawnika.
6
total 2016-03-19 11:34:45
Zapytajcie przy okazji czy czasami nie chcą zamknąć oddziału w Poznaniu, żebyście czasami nie stracili pracy za wcześniej. Ludzie gadają, pytanie na ile to prawda?
1
Michał 2016-03-20 14:13:45
Lojalki są dość często stosowanym zabezpieczeniem. Jeżeli ktoś się ich boi, to może to nasuwać wątpliwości co do uczciwych intencji pracownika.
KONBET 2016-03-22 12:04:48
Szanowni Państwo,
obecnie rozbudowujemy biuro w Poznaniu - nasza firma się efektywnie i dynamicznie rozwija, w portfolio pojawiają się nowe produkty – czego przykładem jest nagrodzony na tegorocznej BUDMIE strop Vector, angażujemy się także w wiele innych przedsięwzięć związanych z branżą budowlaną. Zatem stale rekrutujemy, bo do tych działań potrzeba wielu ludzi - wysoko wykwalifikowanej kadry. Zachęcamy do przesyłania swoich aplikacji, rozpatrzymy każdą poważną kandydaturę.
hehe 2016-04-02 10:32:23
A może nikt do was nie chce przyjść, a może tak cienko firma stoi, że nie stać was na nowych pracowników, a w szczególności z wysokimi kwalifikacjami i oczekiwaniami finansowymi, a może faktycznie coś jest na rzeczy, że zakład mają zamknąć??
1
Peter 2016-04-03 18:22:58
Ten komentarz to chyba żart primaaprilisowy :-)
Czy nie lepiej samemu sprawdzić jak jest naprawdę, zamiast pisać bajeczki i oczerniać konkurencję?
KONBET 2016-04-04 11:58:38
Jeśli masz odpowiednie kwalifikacje - zapraszamy, przekonaj się sam(a) :) Tylko wtedy wygłaszanie jakichkolwiek opinii będzie miało sens ;)
Piper 2016-04-07 13:55:36
Jak czytam niektóre opinie to już sam nie wiem co pisać. Sam pracowałem w tej firmie (co prawda nie jakoś super długo) i powiem jedno. Każdy jest kowalem swojego losu. Nie podobają Ci się warunki finansowe, nikt Cię nie zmusza do pracy w tym miejscu. Chcesz zarabiać więcej możesz iść gdzie indziej – droga wolna! Nie dogadujesz się z przełożonymi, to może warto pomyślec czy aby na pewno wina jest tylko po jednej stronie. Ja się cieszę, że miałem okazję pracować w tej firmie bo poznałem fajnych ludzi. Dali mi szansę, chociaż akurat w tamtym momencie nie miałem łatwej sytuacji w życiu, ale udało mi się znowu stanąć na nogi. Jeżeli coś się komuś nie podoba to też powinno się to powiedzieć na odchodne prosto w oczy przełożonego. Anonimowo i bez konfrontacji na żywo to każdy potrafi pisać negatywnie…
1
masakra 2016-04-21 23:41:21
szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bagno i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Rozważny 2016-04-24 21:31:49
Ojojoj... internet wbrew pozorom nie jest anonimowy. W przyszłości radzę się zastanowić trzy razy nad treścią wpisu zanim konkurencyjna firma oczernia innych :-)
masakra piłą mechaniczną 2016-04-25 17:56:45
bynajmniej nie pracuję w konkurencji, chociaż jakby się nad tym zastanowić o ile dobrze pamiętam w umowie o zakazie konkurencji, która była załącznikiem do umowy o pracę nie było jasno wskazane co jest ową konkurencją, więc można wysunąć dalekie przypuszczenia, że wszystko jest konkurencją ;-)
W samym Poznaniu nie ma firmy konurencyjnej dla konbetu, bo nawet pekabeks jest graczem z innej bajki dla konbetu, a z tego co wiem, to tam też nie jest kolorowo, ale przynajmniej lepiej płacą i zaczynają powoli doceniać pracowników.
I dodam, że tłumaczenie się "to nie my, to konkurencja" lub "konkurencja nas oczernia" (w domyśle kon-bet konin) jest bardzo typowe dla tej firmy ;-)
2
KONBET 2016-04-26 15:41:04
Szanowni Państwo,
uważamy, że forum to nie jest dobre miejsce na rozwiązywanie swoich problemów. Jeśli w pracy pojawiają się jakieś zastrzeżenia czy niedogodności ze strony przełożonych czy innych pracowników istnieje droga formalna, by tego typu konflikty rozwiązywać. Pisząc na forum, pod anonimowym, choć niezwykle sugestywnym nickiem, stawiając poważne zarzuty bez jakichkolwiek dowodów, nie budujemy wiarygodności. Wiedząc iż intencje autorów tych wpisów są oczywiście wielowątkowe, przypominamy, że również w sieci każdy ponosi odpowiedzialność za swoje słowa. Niemniej jednak czujemy się w obowiązku odpowiadać na tego rodzaju zaczepki, aby bronić dobrego imienia naszej firmy. Nie godzimy się na pomówienia, bo jesteśmy poważnym przedsiębiorstwem i wszystkie elementy naszej działalności są dla nas niezwykle istotne.
z daleka od nich... 2016-05-03 22:34:48
zdecydowanie nie polecam, no chyba że pracownik szeregowy, z komornikiem bez żadnych perspektyw, kto ma trochę oleju w głowie radzę omijać, nawet ogłoszenia o pracę wstawiają jako ukryta rekrutacja :) :) :)
cookiemonster 2016-05-05 22:11:56
No nie ma jak konkretna opinia ;) naprawdę, bardzo przydatna. Jako ze 97 procent opinii w sieci jest negatywnych trudno o wiarygodność.
zal.pl 2016-05-19 03:10:18
Kondolencje dla rodziny zmarłego pracownika w Konarzycach [*] [*]
romniak 2016-06-16 23:21:00
Dobrze, że jest umowa o pracę, bo o taką stabilną umowę jest trudno.
Zostaw swoją opinię o Konbet Sp. z o.o. Sp.k. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konbet Sp. z o.o. Sp.k.