brak logo

Grupa Handlo-Budowa Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Grupa Handlo-Budowa Sp. z o.o.

ghbowiec 2011-12-06 13:07
Niestety nie podzielam w pełni opini o GHB. Fatk ludzie super ale sama praca zle płatna brak mozliwości rozmowju. Prezes ciągle na urlopie i tak naprawde nie ma kto wlaczyć o ofertę. Jak ktoś chce wystartować w brazy budolanej to zapraszam ale w tej braży wynagrodzenie min to 4 tyś na łapę a w ghb max to 2 tyś.
1
wlp 2011-12-06 13:10
Słyszałem ze wywalili gościa za to że pasek w aucie mu poleciał, przecież to nie jego wina!!! Pracuje u producenta i opinia o tej firmie w branży nie najlepsza. Jak to mówi sie łykną co im sie podsunie. Szkoda Czasu!!!!
Max 2012-03-02 00:14
Dzisiaj handlowcy zarabiają min. 2500 max. 3700 na rękę podstawy + premie do 6 pensji rocznie. W zależności od efektów. Tak mi mówił kolega, który tam pracuje. Niestety odwalili moją aplikację. Trudno jest tam się dostać, bo mają małą rotację.
Awangarda 2012-03-02 21:55
Człowieku 2.5 to max, premie max to 2500 tys. brutto przy realizacji chorego planu który nie ma nić wspólnego z rzeczywistością a tak naprawde to 500-600zł na kwartał, Szef zamiast pomóc ci w pracy to rozlicza ci GPS-a. Jedyny plus to ludzie którzy tam pracują oczywiści z małymi wyjątkami. Ci co tam pracują to wieszość z zasiedzenia, a nowi co przychodzą to tylko jak znajdą okazje to uciekają. Mnie wywalili na próg z dnia na dzień, Chłopak po mnie wytrzymał rok i poszedł do innej firmy. Praca, pensja i atmosfera wgole nie motywują do pracy wręcz przeciwnie. Jak nie chcecie żałować to szukajcie innej pracy!!!!!
loko poko 2012-03-04 23:43
Chciałem tylko dodać że z tych 6 handlowców tylko jednego wylał za pasek, a reszta sama odeszła. Za dużo płacił i ludzie nie chcieli tyle zarabiać......
1
były 2012-04-24 18:57
Słuchajcie ludzie co pracują w GHB (z wyjątkami) są zajebiści pozostała reszta dramat. Nie polecam brak motywacji tylko gps w głowie (usunięte przez administratora)i rozliczanie z czasu pracy. Teraz odeszło trzech handlowców dlaczego to zrobili???? z tym pytaniem zwrócić się trzeba do pana (usunięte przez administratora) i nie tylko do niego. NIE POLECAM
1
ghbowiec 2012-04-24 19:13
To prawda dramat. Pracę zaczynasz o 7.30 i kończysz o 16.30 zjedziesz wcześniej to afera,wyjedziesz zbyt późno afera. 9 godzin w pracy pod nadzorem GPS. Nie polecam. Dobre dla początkujących.
1
normalny 2012-04-25 22:40
A witam. Jestem tu pierwszy raz i z tego co tu widze i czytam potwierdza sie opinia na rynku o GHB,(informacje wymieniane między handlowcami branża budowlana),że nie jest firmą gdzie można składac aplikacje. Szkoda Pozdrawiam wszystkich.
1
ja 2012-05-06 21:25
Oj tam Znowu tak żle nie było (kwestia podejścia do pracy) Gdyby nie to, że mnie posądzili o to,że chce przejsć do konkurencji (durnej hurtowni(usunięte przez administratora)) pewnie pracowałbym do dzisiaj.
anonim 2012-05-20 12:43
Z wesołkiem to byś miał dopiero wtopę. Tam jest masakra. poczytajcie opinie o wesołku, porozmawiajcie z ludźmi co tam pracowali i pracują.
1
lukas 2014-05-09 02:39
Może jednak poprawiła się ta sytuacja kadrowa, bo coś dawno nikt nie napisał negatywnego komentarza na temat grupy handlo-budowa.
jak w GHB 2014-05-20 16:30
@Mikasa: co konkretnie masz na myśli? Nic nie zrozumiałem, sorry. Ktoś poza Mikasa wie jak tam sie teraz pracuje?
locke 2014-05-31 00:16
Nie wiecie jak sie dostac do Grupy Handlo-Budowa do hurtowni, co by prace znaleźć? Rekrutują co jakiś czasz?
jokoono 2014-06-03 15:17
siedzą cicho bo sie boja,że ich z pracy wywali .....
pewniak 2014-06-22 22:10
Oczywiście,że masz rację jokoono - jak się szanujecie to nie myślcie jak tam się dostać - bo tam nikt nikogo nie szanuje...
podgląd 2014-12-29 11:43
Problem jest w zarządzie. To prawda że prezesa często nie ma i często krąży myślami jakby tworzył nie wiadomo jaką firmę. Dodatkowym problemem jest jego zastępczyni która jest lekko nadpobudliwa i nieobliczalna z nieobliczalna huśtawką nastrojów. Płacą tak sobie GPS jest sprawdzany a w biurze wszyscy sterroryzowani przez czarnowłosego buldoga.
5
Olek 2015-03-17 13:20
te opinie są jak najbardziej adekwatne, jeszcze tylko czekać aż tam wejdzie UKS, aż dziwne że do tej pory nie przetrzepali tej firmy
Polonus 2015-09-15 10:38
Dzięki za opinie, dzięki nim stwierdziłem że nie popełnię błędu i nie będę aplikował.
Maniol 2016-05-15 12:05
No chyba nie jest tak, że całkowicie zaprzestali rekrutacji, pewnie kiedyś jeszcze będą szukać ludzi do siebie @łuki.
manifold 2016-11-22 12:17
Witam: dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko Przedstawiciela Handlowego.
Podrzućcie proszę, jak to wygląda obecnie (koniec listopada 2016), chodzi mi głównie o przeciętne zarobki atmosferę w pracy itp.
pozdrawiam
Waldek 2016-12-05 16:27
do manifold - byłeś u nich na tej rozmowie na PH? Jakie wrażenia, jak poszło, jaką podstawę zaproponowali?
manifold 2016-12-07 11:58
Do: Waldek: Nie byłem, zrezygnowałem po zasięgnięciu opinii aktualnych handlowców.
Szkoda czasu, większosć grup handlowych w budowlance oferuje zdecydowanie korzystniejsze warunki pracy i zarobki. Poświęciłem sporo czasu, żeby to sprawdzić.
Pozdrawiam
1
Waldek 2016-12-25 10:50
Dziękuję manifold za informację. Ja też zrezygnowałem z rozmowy, ponieważ na pierwszą rozmowę kazali mi przyjechać do Bydgoszczy... a jestem z podkarpacia... Też miałem obawy, że zaproponują niskie warunki płacy... chyba dobrze zrobiłem...
andrew 2017-02-17 13:12
Hej widzę że dużo piszecie o tej firmie, powiem tak pracowałem dla nich przez pewien okres i sprawa wygląda tak:
- prezesa nigdy nie, dodatkowo pije po cichu na tych swoich łódkach
- Pani Vice - troszczy się o swojego męża handlowca a nie o firmę
- Jeździsz do Bydgoszczy a Prezes opowiada ci jakieś bajki co z realiami mają tyle wspólnego co nic
- nepotyzm jak cholera, jak ja pracowałem to z rodziny pani vice prezes pracował mąż, siostra i chyba jakaś kuzynka - chociaż ta ostatnia fajna była ;)
I najgorsze strategia firmy bardzo słaba, nie rozwija się, brak pomysłów na rozwinięcie skrzydeł. Przy konkurencji jak np PSB która inwestuje w nowe pomysły jak (mrówka, profi itd) to słabo to wygląda.
Olol 2017-05-03 18:43
Co do Pani vice to prawda. Tak to jest niestety jak w firmie pracuje żona i mąż i ta pierwsza jest szefem tego drugiego. Zawsze na pierwszym miejscu postawi męża. Jest jeszcze siostra która równie grzeje się za plecami siostry. Dziwnym trafem zawsze jak jest jakiś plan do zrobienia meżulek i siostrunia wyrabiają na 100%
Wszyscy wiedzą jak to się odbywa. Panie pracujące w sprzedaży, muszą stanąć na rzesach żeby zrobić obrót na konto pana męża i siostry. Wstyd pani vice. Brak kompetencji i uczciwości. Jeżeli chodzi o rozwuj firmy, to jak ma się rozwijać firma o którą prezes w ogóle nie dba. Ma swojego pitbulla czyli vice i tyle. Ta vice natomiast nie pozwoli nikomu wypłynąć na powierzchnię ze swoimi pomysłami. Dlaczego? Żeby nikt nie pomyślał że jest mądrzejszy od niej. A wielu takich już było w tej firmie. Niestety każdy kto miał zadatki na zbyt mądrego był eliminowany. Także tak w skrócie wygląda problem firmy GHB.
Dopóki prezes nie poskromi zlosnicy Pani M nigdy nic się tam nie zmieni.

Alicja 2017-05-04 11:49
Jesteś pracownikiem Grupa Handlo-Budowa Sp. z o.o.? Chętnie dowiemy się więcej o oferowanych warunkach. Czy firma organizuje jakieś imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne?
free 2017-06-22 09:23
Panie Olol - czy ci mądrzejsi też piszą "rozwuj" zamiast rozwój?
Zostaw swoją opinię o Grupa Handlo-Budowa Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Handlo-Budowa Sp. z o.o.