brak logo

Falken Trade Polska Sp. z.o.o. Sp.k.

Olsztyn

Opinie o Falken Trade Polska Sp. z.o.o. Sp.k.

anonim 2011-01-21 15:01
Pani Katarzyno, a jak przebiega rekrutacja, na co się nastawić?
9
kandydatka 2015-04-07 11:53
Nie polecam! Samo pójście na rozmowę na stanowisko stażysty to strata czasu! Dwie damulki, które rekrutują słabo zainteresowane umiejętnościami, bardziej zainteresowane Twoim życiem prywatnym. Mówią, że oddzwonią w piątek. Okazuje się w poniedziałek, że zapomniały z kim rozmawiały i dzwonią z zaproszeniem na drugi etap we wtorek. Pytają o to samo. W piątek mają być wyniki i co ? Zero odpowiedzi.( usunięte przez administratora )Nie polecam. ( usunięte przez administratora ). Firma Erdol.
3
niezadowolony 2015-12-22 14:11
Firma bardzo koszmarnie zarządzana. Brak możliwości awansu. Bardzo słaba płacą – ( usunięte przez administratora )
Ustalona hierarchia, należy wielbić ulubienicę szefa, nie wolno mieć własnego dnia i własnych pomysłów.
3
niezadowolony 2016-01-12 15:50
@wsdefrgtyhju
Więc widać że nie pracowałeś/aś w Falken Trade.
2
Pieter 2016-02-21 22:00
A mnie się podobalo. Młody zgrany i ambitny zespół... Ciekawe obowiązki i dużo wyzwań. Warto spróbować.
1
Yyyyy 2016-02-23 22:18
Hej No skoro tak ci sie podobało to dlaczego tam nie pracujesz ....
5
erty 2016-03-12 11:14
Ogólnie firma warta polecenia. Ciekawa praca z możliwością kontaktów międzynarodowych.
1
jfh 2016-03-19 15:46
Ciekawa praca i zadania. Polecam
dec 2016-03-21 13:00
W firmie faworyzowane są osoby, które nawzajem na siebie donoszą. Słabe zarobki.
Nie przestrzegane ( usunięte przez administratora )ogóle zasady kultury człowieka.
3
Mac 2016-04-02 18:41
Polecam firmę. Sporo doświadczenia i wiedzy można tam zebrać.
x 2016-04-05 15:03
I pracownicy podbiją pozytywne opinie, za co dostają bonusy od szefuncia.
2
SA 2016-06-30 14:16
znam parę osób, które tam pracują. Wszystkie pozytywnie się wypowiadają.
2
listek 2016-07-06 15:47
Logistyka w tej firmie wymienia się średnio co pół roku - jak kończą się bezpłatne staże z urzędu pracy.
3
kot 2016-07-29 20:55
Praca daje szansę się rozwijać, młody zgrany zespół. Co do logistyki - moim zdaniem świetnie dziala. Ktoś kto komentuje nie bardzo wie o czym mówi lub mówi to z czystej zazdrości. Po stażu każdemu dawana jest szansa - nie bardzo wiem skąd opinie ze tak nie jest.
1
Aaa 2016-08-13 14:11
Polecam prace w firmie
odp 2016-08-13 18:16
a dlaczego konkretnie przyjacielu polecasz>? czy możesz podac jakieś konkrety proszę? z góry dzięki za odp
Prof 2017-02-03 23:26
Zgrany młody zespół... dobra atmosfera w pracy. Firma szybko się rozwija co daje duże możliwości rozwoju.
Ala 2017-02-15 15:52
Cieżko się dostać ? Czego wymagają ? Jak płacą ?
2
Maja 2017-04-07 13:50
@Prof długo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy.
Ona-1990 2017-04-20 08:59
Byłam skierowana z urzędu pracy. Rozmowę przeprowadzały dwie paniusie, które nie były zainteresowane moim wykształceniem. Zadawały pytania jaką książkę ostatnio przeczytałam, gdzie lubię imprezować w weekend, czy nie mam planów na wakacje bo one mają już ustalone i to mogłoby kolidować z ich urlopem. W piątek miały być wyniki i cisza. Babka z Urzędu Pracy wydzwania czy już mam podpisaną kartę, a ja nie bo zapomnieli o mnie. W poniedziałek zadzwoniły i zaprosiły na drugi etap na środę. Znów pytały o to samo. Kabaret. Powiedziały, że w piątek będzie decyzja. To w piątek była cisza. Dzwoni z Urzędu że już kogoś wybrali. Okazało się, że w czwartek ktoś znajomy przyniósł CV i go wzięli. Nie polecam. Ogłoszenia na necie są co pół roku.
1
miska 2017-04-23 22:03
A na jakie stanowisko to było?
pracownica 2017-04-25 13:05
Witam Panią,
odpowiadając na Pani komentarz:
Do zdobycia pracy nie liczą się tylko kwalifikacje ale również inne kompetencje miękkie jak również cechy osobowościowe danej osoby, dlatego też była Pani pytana również o inne aspekty - radzę zapoznać się z technikami przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych, co może przydać się Pani w przyszłych rozmowach. Na pewno nie była Pani pytana o plany na wakacje. Bardzo nieprofesjonalne jest wprowadzanie ludzi w błąd i głoszenie nieprawdy - to, że nie została Pani wybrana jest wynikiem tego, że zdecydowano się na osobę o wyższych kwalifikacjach i kompetencjach - po prostu ktoś był lepszy. Radzę nauczyć się radzić sobie z porażką, w dzisiejszym świecie może się to Pani przydać.
Pracuję w tej firmie już dosyć długo i mam kontakt z osobami przeprowadzającymi rekrutację -dwie rzetelne osoby - z ich informacji wynika, że dopiero dziś, po drugim etapie rekrutacji, zapadła decyzja o wyborze kandydata, na drugi etap dostało się niewiele osób i z pewnością nie była Pani w tym gronie ponieważ informacje są niezgodne.
Ogłoszenia o nowe stanowiska pracy faktycznie są często - firma bardzo się rozwija i wciąż zatrudniane są nowe osoby, więc na pewno niebawem znów się coś pojawi.
Nikol 2017-05-13 07:56
Chyba boisz się że stracisz stołek skoro tak bronisz tych Pań. Ja również znalazłam się w takiej sytuacji jak koleżanka wyżej. Jak nie wierzysz to idź na jedną z takich rekrutacji. Po prostu tam się dzieje kabaret. I firma się nie rozrasta tylko żeruje na Urzędzie Pracy. Bo po co płacić za stażystę po stażu jak można mieć kolejnego. Dobrze, że mnie nie zatrudnili, bo bym sama musiała się zwolnić. Moja koleżanka się dostała i strasznie tego żałuje. Wyzysk.
1
CiociaDobraRada 2017-05-15 08:22
Znam kilka osób odbywających staż w tej firmie. Zaraz po stażu zostały zatrudnione. Aktualnie są bardzo zadowolone. Owszem bywa tak, iż po stażu osoby odchodzą, ale na pewno nie jest to decyzja przełożonych, a samych stażystów. Jak wiadomo, nie wszyscy czują się dobrze w danym zawodzie. Radziłabym wziąć się w garść i przyjąć porażkę z godnością, a nie marnować czas pisząc bzdury... Czas ten warto poświecić na szukanie pracy, życzę powodzenia;)
SleepyHollow 2017-05-25 14:27
Zgadzam się z przedmówczyniami.
Strata czasu na rozmowie kwalifikacyjnej. Brak kompetentnych osób ds zarządzania zasobami ludzkimi. Wylansowane paniusie zainteresowane prywatą i plotkami, a nie prawdziwymi umiejętnościami.

Urząd Pracy powienien się nimi poważnie zainteresować.

2
Nikol 2017-05-29 21:46
Poważnie? Widać kto musi pisać te bzdury. Mając choć trochę przyzwoitości byś opisała prawdę, a nie kłamała dalej. O moją pracę się nie martw bo ją mam. Czas wolny mogę wykorzystywać jak chcę , a nie jak mi szef każe.
2
Pracownik 2017-06-22 10:13
Mając choć trochę przyzwoitości przestałabyś wypisywać te bzdury, oczerniając firmę, która na to kompletnie nie zasługuje i której nie znasz. Pracuje w tej firmie już długi czas i wszystko co napisałaś jest sprzeczne z rzeczywistością. Firma ciągle szuka młodych i ambitnych ludzi do pracy, nie tylko stażystów. Ponadto firma inwestuje w pracowników dając ogromne możliwości rozwoju. Nie wspomnę o miłej i przyjaznej atmosferze, która panuje w biurze.
Maja 2017-06-22 11:26
@Pracownik piszesz, że Falken Trade Polska inwestuje w rozwój pracowników. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy są to możliwości podnoszenia kwalifikacji, czy jakieś dodatkowe szkolenia? I czy są one dostępne dla wszystkich pracowników, czy też dla określonych działów firmy?
Zostaw swoją opinię o Falken Trade Polska Sp. z.o.o. Sp.k. - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Falken Trade Polska Sp. z.o.o. Sp.k.