brak logo

Exoflora Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Exoflora Sp. z o.o.

łodzienin 2013-11-27 22:08:57
Pracodawca nie szanuje pracowników. Warunki pracy w zimie katastrofalne. Na magazynie temperatura średnio 5C. Wynagrodzenie zależne od nastroju szefa. Pracę w tej firmie raczej należy traktować jako tymczasową. Brak możliwości rozwoju.
3
matt 2014-03-06 21:03:01
Pracowałem w tej firmie przed sześciu laty, potem stwierdziłem ze wyjadę za granicę bo tam będzie lepiej.... hmmmm dziś mogę powiedzieć tak: po 1,5 roku wróciłem do EXO-FLORY, może i jest zimą zimno, może i szef ma różne nastroje ale jestem w kraju mam umowę na stałe, wszystko jest legalnie i tak jak przed sześciu laty tak i teraz od 1 roku nigdy nie zdarzyło się żebym nie dostał wynagrodzenia na czas. I mimo że czasami bywa ciężko mam stałą prace i spokojnie śpię bo wiem że co miesiąc punktualnie mam stałe wynagrodzenie a w sezonie wcale nie jest takie małe jak na łódzkie warunki. PS dla tych co narzekają... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
3
adamus 2014-03-17 17:29:46
Pracuje tu 2 lata i nie mam powodów do narzekań. A kolega któremu jest zimą zimno myślę że powinien wyjechać w ciepłe kraje szukać pracy.
1
majkel 2014-05-04 21:24:07
szczerze nie polecam,obsługa karygodna ,wystawiaja towar ktorego nie maja , i wysyłaja inny , i sa problemy z egzekwowaniem pieniedzy
Robol 2014-11-27 15:08:19
Praca w tej hurtowni ogrodniczej, to jakaś porażka.
Szef strasznie nerwowy, wszędzie go pełno, zero wyrozumiałości, same nakazy i zakazy.
Wypłata jest na czas, ale jaka? (śmieszne pieniądze)choć na początku wiele obiecuje, podwyżki daje podobno średnio co 3lata 50gr. brutto(ale ja tego nie doczekałem)
Tak jak pisał kolega wcześniej ogrzewanie włączane jest tylko podczas mrozów (by rury nie zamarzły)brak choćby jednego stale ciepłego pomieszczenia.
Organizacja pracy fatalna, każdy jest od wszystkiego i do wszystkiego, szkoda gadać.
2
Tul 2015-10-26 20:39:48
Jeśli jesteś bezmyślnym "robolem" to faktycznie możesz mieć problem. Szef jest wymagający i lubi ludzi myślących. Umowy tylko legalne,stałe o prace. wynagrodzenie z premią +/- 16zl/godz. W sezonie w nadgodzinach więcej. Podwyżki faktycznie nie za częste, ale wynagrodzenie pewne. Atmosfera koleżeńska w załodze spoko. Temp. magazynowa przepisowa 14st.
ktoś 2015-11-27 14:29:04
Te dwie ostatnie opinie to chyba sam Szefo Exoflory wpisał Hi Hi....
Robol 2015-12-29 14:25:34
Widzę że Prezes firmy się obruszył moim postem i postanowił ripostować.
Niestety nic i nikt nie zmieni złych opini o tej firmie.
16zł(brutto) to może jest ale z pełną 30-to proc. premią która może być ale nie musi. Magazynier w Exoflorze ma ok. 11/12zł brutto na godz. co daje ok.7,90/8,60 na ręke i to jest wyznacznik a nie premia którą Szef firmy przyznaje według swojego widzimisie.
A co do tych 14-stu stopni temperatury na magazynie to oczywiście jest ale jak na zewnątrz jest +18 albo może u Prezesa w kantorku, bo napewno nie w na hali magazynowej, muszą być naprawdę minusowe temperatury by zostało włączone ogrzewanie i to nie ze względu na pracowników tylko by towar w płynie nie zamarzał lub wspomniane rury nie pękały.
Chyba przydała by się tam jakaś nieoczekiwana kontrola odpowiednich służb, niech sobie wejdą do szatni lub na stołówkę ale nie w mroźne dni tylko gdy na zewnątrz jest powyżej 0.
Pozdrawiam kolegów którzy jeszcze tam pracują chyba że już zmądrzeli i znaleźli inną pracę w przyzwoitej firmie.
Loki 2015-12-29 19:39:26
Problemy jak się spóźni człowiek? Nawet nie wiesz jakie. W firmie jesteś 7.55 ale z szatni wyjdziesz 8.02 i już jesteś wpisany w zeszyt. Nieważne, że wyszedłeś z szatni później, ponieważ musiałeś założyć na siebie pięć warstw ciuchów żebyś nie zamarzł na kość. Oczywiście jak klient przyjechał 15.55 i trzeba z nim zostać do 16.20 to za ten czas nie masz zapłacone ale za "spóźnienie" odpowiednio ci odliczy z premii. Wszystko działa tylko w jedną stronę. Stronę szefa. Temperatury 14 stopni to od października do marca na magazynie nie zobaczysz, chyba że średnią z całego roku wyciągniesz. Z reguły jest to około 6-7 stopni. Oczywiście uzależnione jest to od temperatury na zewnątrz. Co do wychodzenia wcześniej, to owszem, ale jak nie ma sezonu. Czyli od października do (może)połowy stycznia. W sezonie to możesz zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu. Nawet jak dziecko Ci będzie umierać, czy żonę będziesz miał w szpitalu nie wyjdziesz.Szefa nie obchodzi co ty musisz zrobić po pracy, ty masz być na jego zawołanie bo, cytuję " ja tak chce" jego ulubione powiedzenie.Pensja, to tak jak przedmówca napisał. Uzależniona od nastroju szefa i składu pracowników. Im mniej pracowników tym pewniej że premie dostaniesz całą.Szkoda że nie jest to uzależnione od twojej pracy a od puli pieniędzy, którą ma aktualnie szef przeznaczoną na pracowników. Bez premii to 11 zł brutto na start. W sezonie za soboty płacone są 50 %. Ale chyba nie muszę mówić że gdy masz za dużo owych "50-tek" to szef umiejętnie obetnie ci premię by wyszedł na swoje a ty przyszedłeś za darmo w sobotę. Szef mydli oczy że w sezonie można sporo zarobić na nadgodzinach . Jakich nadgodzinach? Pracownicy przychodzą na zmiany od 8-16 a druga od 10-18, więc nie widzę tutaj nadgodzin a o sobotach już wspomniałem. Rotacja w pracy to około 6-7 pracowników rocznie z których żaden nie zostaje. Jeśli zostaje to po kilku miesiącach nie wytrzymuje psychicznie i odchodzi. Kompletny brak szacunku dla pracowników, mobbing to za mało powiedziane co się dzieje w tej firmie. Wyzywanie i bluźnienie na ludzi to norma. Gdy przychodzisz do firmy, szef organizuje zebranie i informuje cię czego Ci nie wolno. Przygotuj się na godzinę pogadanki bo jedyne co ci wolno to pracować i to jeszcze biegiem by szefuniu był zadowolony. Z ciekawych rzeczy których nie wolno to sjest moje "ulubione":) nie wolno ci wstawiać pełnego czajnika wody bo za dużo prądu pobiera, mimo że kilka osób pije herbatę. Rewelacja :) Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie pracowałem u tak chytrego "kogoś" bo człowiekiem to on na pewno nie jest, na pewno nie dla pracowników. Odradzam pracę w tym zakładzie.
poniedziałek 2016-01-04 19:01:13
16zł to chyba w 2040 roku, "11/12zł brutto na godz. co daje ok.7,90/8,60 na ręke" tyle tam się zarabia i to jest 100% stawka jaką dostaniesz, oczywiście nie od razu.
Prawda jest taka że na początku szef da ci niższą stawkę a potem sukcesywnie będzie ci podwyższał aż do tedo pułapu.
I na tym koniec twoich podwyżek, pracownik który tam pracuje ponad rok nie ma co liczyć na jaką kolwiek podwyżkę, chyba że nikt nowy się nie złapie bo wtedy nóż na gardle jak w zezonie nie ma kto robić.
pracownik 2016-01-11 19:54:02
W tej firmie to nie ma tylko dyskusji z szefem. Zawsze musi stanąć na jego. W tej branży to może i płacą dobrze ale nie w exoflorze. 11 zł brutto na start to wszystko. Podwyżki to tam nie zobaczysz. Jak ktoś dobrze napisał 16zł to może i tam będzie ale w 2040 roku i to na dodatek kwota brutto. I jeżeli ktoś liczy pensje z premią to gratuluje. Tylko żeby nie był zdziwiony jak premii nie dostanie i zarobi grosze, użerając się z szefem. Jak ktoś nie wierzy w opinie to niech sam się przekona. Na taką renomę sobie zapracowali i już nic jej nie zmieni.Byli i tacy co nawet do końca dnia nie przerobili, tak "miły" jest szef. Nawet klienci się z niego śmieją jak chytrym człowiekiem jest. Na ogrzewaniu to już chyba majątek zaoszczędził. Na magazynie temperatura nie przekracza 7 stopni. Odradzam. Chytrość w tym zakładzie wchodzi na nowy wymiar. Jeszcze nigdy nie pracowałem w takim zakładzie.
pracownik 2016-01-24 19:05:48
goaw to może idź tam pracuj i odezwij się za trzy miesiące czy dostałeś podwyżkę. Życzę powodzenia. Kierownik ma 13zł brutto to myślisz, że pracownik też będzie miał tyle? Skoro zaczyna od 11/12zł. Gdy szedłem tam do pracy, podchodziłem w ten sam sposób co Ty(goaw) nie wierzyłem w opinie, pomyślałem że będę się starał i może ze mną będzie inaczej. Błąd myliłem się i to bardzo. Szef tylko jak pracownicy odchodzą i ma nóż na gardle próbuje przekupić ich bonami. Chwilowo mydląc im oczy że będzie lepiej. Błąd. Nie będzie. Starasz się i w tragicznych warunkach (bardzo niska temperatura na magazynie) pracujesz a szef i tak na koniec miesiąca ucina ci premie. Dlaczego? Bo może i ma takie widzimisię. Zarobki w tej firmie nie są uzależnione od tego jak pracujesz, tylko od humoru szefa, a ten ma zawsze tragiczny. Jego notoryczne zebrania z pracownikami i wprowadzany chaos tylko zaognia sytuację. Jednego dnia mówi coś, by następnego sobie zaprzeczyć a całą winę zwala na pracowników. Wszystkich traktuje jak śmieci, nawet klientów.
Ja tę słyszałem o takich praktykach(pracujesz - dostajesz podwyżkę), ale nie w tej firmie. Przekraczając bramy Exoflory nie masz żadnych praw, kończą się przed bramą zakładu. Co roku jest to samo ogłoszenie o pracę, ponieważ nie potrafią utrzymać pracowników przy sobie. To o czymś świadczy, skoro się nie wierzy w opinie. Szef w okrutny sposób traktuje pracowników. NIE POLECAM
szef 2016-02-03 18:42:18
Panowie "literaci"
którzy tak rozpisaliście się na mój temat. Nie odnosiłem się dotąd na wasze wypociny bo internet jak wiadomo przyjmie wszystkie anonimy bez cenzury.
Ponieważ, jak wnioskować po częstotliwości styczniowych wpisów, wywiązała się między wami ożywiona polemika ,postanowiłem w drodze wyjątku jednorazowo włączyć się w jej tok ponieważ zagląda tu być może także wiele osób postronnych.
Jednego z "literatów" rozpoznaję po jego często powielanym powiedzeniu "szefo",
nie jesteś zatem już anonimowy. Współczuję ci ,że tak szybko wyjeżdżając do tej
Belgii oznajmiłeś mi to z dnia na dzień o g.12 bez okresu wypowiedzenia i równie szybko stamtąd wróciłeś choć miałeś tam zarabiać miliony. Nic dziwnego że teraz chcesz się odgryź za świadectwo z porzuceniem pracy. Drugiemu z was
skoro jestem tak okrutny i tak źle jest w Exoflorze, dziwię się że jeszcze u nas pracuje (jeśli pracuje).Nie będę odnosił się do wszystkich waszych insynuacji bo nie mam tyle czasu na pisanie co wy, skomentuję zatem tylko te ważniejsze. Odnośnie wynagrodzenia przykładowo w miesiącu kwietniu zarobiłeś bez nadgodzin 2253zł brutto (inni do2700zł), w marcu z nadgodzinami zarobiłeś 2964zł brutto (inni magazynierzy do 3700zl)więc chyba nie musiałbyś czekać aż do 2040roku.
Pracę porzuciło nie 6-7 pracowników ale dwóch z tobą, wyjeżdżając dorobić się na
Zachód i obaj szybko wróciliście, w tym jeden z powrotem chętnie do Exoflory
a ciebie nie przyjąłbym nawet gdybyś chciał. Ci co chcą pracować ,pracują w naszej firmie po 5-7 i 20lat. Nygusy odchodzą a bezmózgowców nie chcę.
Bony otrzymywali pracownicy w nagrodę za zadania specjalne lub za przepracowany okres bez nieobecności, a nie w sytuacji gardłowej. Wielu z nich nie musi się dopytywać o podwyżki ,dostają je za odpowiedzialną pracę w miarę możliwości firmy. Kierownik nie zarabia 13zł bo go od roku nie ma. Jedyne więc z czym mogę się zgodzić to to że nie jest za ciepło zwłaszcza z rana, ale nie na jadalni.
Szkoda tylko że nie napisaliście też ze przez swoją nieodpowiedzialną , roztargnioną i bezmyślną pracę przynieśliście w skali roku straty na kwotę 25000zł z tytułu braków towaru i dodatkowe 10000zł z tytułu jego marnotrawstwa i nie dołożyliście z tego tytułu ani złotówki a może mógłbym, lepiej te kwoty przeznaczyć na dogrzanie sali. To ten okropny szef pokrył wasze straty.
Więcej nie będę komentował waszych anonimów. "PISZTA CO CHCETA" a czytelnicy niech sami wyciągną wnioski. SZEF.
Julian 2016-02-05 15:04:07
Moim zdaniem to agenci obcego wywiadu. Może MOSAD albo ktoś z byłego KGB.
Bo przecież żaden przyzwoity pracownik by tak nie obsmarował swojego byłego szefa.
To z pewnością dobry człowiek jest.
Ha ha ha.....
Bezstronny 2016-02-11 17:07:21
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadek. Można gdybać co by był gdyby. Skoro prowadzi pan firmę i nie stać pana na ogrzanie hali to proszę zamknąć zakład. Prawo jest dla wszystkich takie samo. Przepisy mówią, że na hali musi być minimum 14 stopni, skoro ich nie ma to jest łamanie zasad BHP. A każdy pracodawca ma obowiązek ich przestrzegać. Mówi pan: "Jedyne więc z czym mogę się zgodzić to to że nie jest za ciepło zwłaszcza z rana, ale nie na jadalni" z własnego doświadczenia wiem, że podczas ośmiu godzin pracy na jadalni spędza się od 15 do 30 minut w zależności od tego jaka jest przerwa w danym zakładzie. Więc to nie jest żadne wytłumaczenie że na jadalni jest ciepło, ponieważ pozostały czas spędza się w zimnie.
czarny 2016-03-12 10:52:58
Jedyna prawda którą tu napisałeś to że atmosfera w załodze ok?(bo muszą się razem trzymać w takich warunkach)
Julia 2016-05-12 15:37:00
Wiesz co, jeśli chodzi o atmosferę to masz całkiem wielka rację, że na wysokim poziomie jest tutaj atmosfera, ale też nie tylko, przecież pensja też jest całkiem dobra i są możliwości rozwoju, więc tak mi się wydaje, że to należy mieć na uwadze od razu
Zostaw swoją opinię o Exoflora Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exoflora Sp. z o.o.