brak logo

Elsta Sp. z o.o.

Wieliczka

Opinie o Elsta Sp. z o.o.

felek 2013-08-07 21:12
Dzięki Panowie za informacje, a już nie dużo brakowało i bym się wsadził na maxa...
Fakt w biurze gadają co innego - to jest teraz standard polskich pseudo firm
ktos 2013-08-08 17:32
od kiedy to na NIN to potrzeba swoja dzialalnosc idziesz tylko do placowki JOB CENTER musisz posiadac miejsce zameldunku lub jakies rachunki platnosc za media znac ang.umawiasz sie na rozmowe i po krzyku a na dzialalnosc to potrzebujesz otrzymac CIS ale nie musisz jej miec a otwierajac konto w banku takze rachunki ze jestes zameldowany na lokacji i tyle w tym problemu (usunięte przez administratora)
wyzwolony z obozu 2013-08-11 20:22
Nie no coś Ty , wszyscy szukają pracy ciężkiej , brudnej i nisko płatnej a najlepiej wogóle . Będę zasuwał zasuwał po 250 h w miesiącu w zamian za satysfakcję '' udziału w poważnym projekcie'' i za to że mi prezes rękę uściśnie.

Podobno w Szwecji proponują trochę lepsze warunki niż w UK ale i tak niczego po tej firmie bym się nie spodziewał.

W biurze Ci naobiecują a na budowie okaże się co innego.
Mają w tym duże doświadczenie
1
wyzwolony z obozu 2013-08-11 20:24
To do '' ert''
pajac 2013-08-19 19:17
ile placa programistom uC ?
1
1500_100_900 2013-08-21 22:24
Do kolegi: ert
A tak poważnie to pisałem może jakie mam wykształcenie? lub że często zmieniam pracę? Kwituje to jednym zdaniem chłopcze i durniu nawet ELSTA Sp.z o.o nie będzie z Tobą współpracować - wiesz dla czego? ponieważ jesteś typowym niemotą bez obrazy oczywiście! Pozdro...
5
error 2013-10-02 20:16
maro - 2013-10-02 18:25:02

Czy ktoś z was orientuje się, na jakiej postawie firma weryfikuje znajomość języka? Trzeba przedstawiać jakieś certyfikaty?
Chłopie szukaj roboty w normalnej firmie - daj sobie spokój z Elstą. Chyba że, lubisz hardcor i pracę za free!
hans_klos 2013-10-03 00:02
Pragnę koledze też podpowiedzieć iż jeżeli nie masz problemów to nie odwiedzaj Wieliczki, a szczególnie ul.Janińskiej 32
Miernota niesamowita
Mirek 2013-10-07 20:33
Do maro: ze mną po prostu porozmawiali i dali kawałek maila po angielsku, żadnych certyfikatów nie mam, pracowałem w angli i Norwegii.
3
pracownik 2013-10-07 22:40
nie pchac się do tej firmy byłem praktykantem 3 lata 2 lata pracy po praktykach owszem nauczyłem się dużo ale wyłącznie dzięki starym pracownikom co już niektórych nie ma na tym swiecie miałem prawie najniższa krajowa po 5 latach z praktyka odeszłem mam 8 euro netto plus zjazd co 10 dni z austri i normalne traktowanie ( usunięte przez administratora )
10
Mściciel 2013-11-09 17:02
Jak się masz Boguś. Jak tam leci w Austrii. Powinieneś się cieszyć, że Firma z (usunięte przez administratora) zrobiła pracownika, dzięki czemu dostałeś prace w OBI a teraz w Austrii.
marc 2013-12-01 12:43
witam panowie. tu kieruje pytanie do osób które pracowały na projekcie w Anglii a zrezygnowali z dalszej wspolpracy z w.w firmą. Czy ktoś z was orientował sie w temacie zamkniecia tych calych dzialalnosci, ktore mamy pootwierane??jak sie sprawy mają?
2
marcus 2014-01-10 12:30
Hej kolego. masz moze troszke czasu napisz na mail marek2008-82@tlen.pl a napisze opinie inna ,nie chce tutaj .pzd
marian 2014-01-13 02:20
Dzięki za opinie, od pół roku moje papiery leżą w kadrach. Starałem się dostać do tej firmy, rozmowy w Wieliczce przeszedłem pomyślnie ale zbieg okoliczności sprawił że nie załapałem się tam do pracy. Jestem w kontakcie z kadrami, szukają pracowników na nowe budowy i chyba uniknąłem porażki, powyższe posty przesądziły o mojej rezygnacji z przyjęcia się do Elsty. W aktualnej firmie szału ni ma ale przynajmniej płacą regularnie. Pozdrawiam
1
Wika 2014-03-06 00:31
Więc skoro nic takiego nie piszą to może rzeczywiście to troszeczkę przesadzone opinie są. Pozdrawiam
1
ciekawski 2014-04-01 15:57
Panowie nie wiem jak jest ale zaproponowali mi całkiem solidne warunki pracy. w porównaniu z moim poprzednim pracodawca płaca mi za mieszkanie za jeden ciepły posiłek ,do pracy mnie będą wozić, raz na 2 miesiące mam być na tydzień w domu . praca podobno 10 godzin od pn do pt oraz osiem w sobotę .w niedziele budowy zamknięte . niby zatrudnienie na najniższą krajową + delegacja. Napiszcie coś konkretnego jak tam jest z terminowością wypłat. nie ukrywam zostawiam w kraju żonę z dzieckiem które muszę utrzymać tym ich wynagrodzeniem
1
marian 2014-04-05 23:23
Znowu do mnie dzwonili. Chyba mają problem z pracownikami bo kobieta z kadr pytała czy nie znam odpowiedniego kandydata. Za takie wynagrodzenie jak oni proponują nie trzeba jeździć na wyspy lub do Skandynawii...
1
ert 2014-04-10 20:23
To musisz nieźle zarabiać w Polsce. Średnia krajowa.
1
marian 2014-04-15 08:41
wyjaśnienie dla ert: miałem na myśli pracę w Niemczech czy Holandii. Jest bliżej i są możliwe częstsze przyjazdy do kraju.
1
prolog 2014-07-30 20:30
Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?
6
prolog 2014-07-30 20:30
Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?
jarek 2015-02-05 00:22
a w jaki sposób ta firma źle działa trzeba tak koniecznie wpisać się w łaski szefa zeby pracowac i byc dobrym pracownikiem? czy delegacje sa wpisane w ta firmę ..w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania ..mozna liczyc na pomoc przełozonych w razie problemów z góry dziękuje za odpowiedzi...
ostry 2015-02-05 20:18
napisz meila albo gg to pogadamy
2
rafalpr21 2015-02-16 12:03
witam
też zostałem zaproszony na rozmowę na środę. Proszę o jakieś opinie czy warto jechać ?
3
rafalpr21 2015-02-16 12:04
mój mail: rafalpr21@o2.pl
2
kmicic220 2015-04-15 22:43
byłem...kawałek dokumentacji technicznej do przeczytania i pytania ogólne...chyba poszło mi nieźle, ale ja chce pracować w kraju
mają mi dać znać do końca miesiąca
3
sqd 2015-04-23 18:13
ile tam mzona zarobic jako mlodszy specjalista ds. zakupów. ogloszenie jest. pisza ze prefruja z niewielkim doswiadczeniem. ja mam kilka lat doswiadczenia w zakupach i nei wiem czy skladac.
misiek 2015-06-25 20:07
ale to gdzie tak jest w Szwecji bo wiem ze oni prowadza kilka róznych prac na raz
1
misiek 2015-06-25 20:27
a po za tym mógłbyś coś napisać o warunkach pracy itd , bo mnie zapraszali na rozmowę i proponowali Wielką Brytanie - może wiesz coś o tym czy tam jest źle.I ile tam można w takim razie zarobić skoro nie 10 000 na rękę. Pracuje się tez w soboty i niedziele czy od poniedziałku do piątku ??
2
Jeszcze pracownik 2015-06-28 10:54
Misik , 10 000 i nie mniej wołajcie , Rodney , będziesz mieszkał w getcie , a od dogadywania się będą cię ręce bolały bo będziesz się dogadywał na migi .
jo 2015-07-22 11:49
Pracuje może ktoś poprzez elstę w wielkiej brytanii?/ Jakie warunki mieszkalne i zarobkowe są???
3
halloo 2015-07-30 20:38
halooo!Napiszcie czy warto jechać do wielkiej brytani jak tam jest ile na rękę czy cyganią czy mydlą oczy?
qwqewr 2015-08-12 20:38
Jeszcze pracownik - albo już były pracownik o imieniu na F ... meil z audio nie dotarł. Jeśli wiesz o czym mówię/ przejęły dziewczyny z biura/ musisz wysłać bezpośrednio do dyrekcji np. t.zur@elsta.pl
,. 2015-08-25 06:35
przyjmują do Kozienic na montaż tras, ciekawe jakie stawki oferują
2
misiek 2015-08-25 19:13
warunki na pewno będą lepsze choćby z tego powodu ze Elsta ma siedzibę w Wieliczce a Kozienice są gdzie są . Więc należy się wam dodatek typu dieta . ponieważ jest dalej niż 150 km od siedziby firmy .
lii 2015-08-26 15:33
tam nie będzie pieniędzy, tam trzeba zapier.... kilometry tras kablowych i kilometry kabli do położenia
pac 2015-08-26 15:36
jaka dieta? darmowe zakwaterowanie i obiad
2
energetyk 2015-10-22 20:18
Rozmowa Kwalifikacyjna to jak przesłuchanie na policji...wścibska baba pyta i trzeba "śpiewać" bez zająknięcia; gdzie, po co, z kim, za ile, dlaczego, nazwiska, kontakty, itd...
.....a staweczka 1950 brutto dla młodych i goni do roboty buc kierownik, kilometr trasy kablowej dziennie...
Bogus 2015-10-23 18:51
dokładnie potwierdzam gonią jak rąbnięci do roboty - metry metry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wiecznie mało mało a no i 10 godzinek pracy panowie plus sobota obowiązkowo
2
młody11 2015-11-01 09:36
Jestem nowym pracownikiem w Elście i pracuje na Kozienicach od 2 miesięcy (dodam, że to nie jest moja pierwsza praca w tej branży) i jak ktoś tu pisze że gonią do roboty to nie wiem gdzie wcześniej pracował. Fakt jest taki, że tu nie potrzeba statystów tylko chętnych do pracy, ponieważ jesteśmy rozliczani z brygady a nie indywidualnie, tak wiec kierownik nie musi nikogo gonić, jak jesteś "leń" to koledzy Cie sami zdyscyplinują.
3
handlowiec 2015-11-17 19:01
Kolego, generalnie w każdej branży stanowiska handlowe cechują rożnego rodzaju "beneficiki". Zwłaszcza w branży elektrycznej gdzie obracają się duże pieniądze :-). Cytując rodzimego poetę można by powiedzieć "Będziesz Pan zadowolony".
Mayhem 2016-01-17 17:21
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko magazyniera. Powiem tak... pytania dosyć nie rozsądne jeśli chodzi o dane stanowisko pracy. Magazyn to nie stanowisko kierownicze nie potrzeba znać historii firmy ale co tam pomińmy ten etap z uśmiechem na twarzy :). Po samej rozmowie która była prowadzona w dziwnej atmosferze zrezygnowałem znalazłem po tygodniu nowe zajęcie z którego jestem zadowolony i co najważniejsze " kasa się zgadza ". a tak by the way nie " tu " to " tam ". Pozdrawiam osobiście jestem na " NIE ".
1
niko 2016-02-25 08:31
Dzwonili może do kogoś po rozmowie rekrutacyjnej która odbyła się pierwszego lutego?
1
Czaja 2016-02-26 12:29
Hej, od ok miesiąca poszukują specjalistów z branży IT i to zarówno administratorów UNIX jak i programistów. Jako że zamierzam aplikować, chciałem dowiedzieć się czy ktoś juz przechodził ten etap rekrutacji. Widać gołym okiem że wymagania stawiał jakiś rekruter który chciałby znaleźć pracownika typu wash and go - wszystkowiedzącego. Ale może przynajmniej wynagrodzenie godziwe.
Ktoś coś?
Adam 2016-03-30 22:35
Czy ktoś miał rozmowę kwalifikacyjną na inżyniera budowy w Kozienicach albo Angli i jakie stawki oferują dla nich bo kolega planuje się tam zgłosić
Dział HR Elsta Sp z o.o. 2016-04-22 11:48
W imieniu Elsta z Sp z o.o. pragniemy poinformować, że podmiot ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH, którego dotyczą ostatnie negatywne wpisy nie jest w żaden sposób powiązany ze spółką Elsta Sp z o.o.

Na terenie Niemiec nie prowadzimy żadnych kontraktów.

Jednocześnie wyjaśniamy, że aktualnie rekrutujemy pracowników na projekty w Polsce, Wielkiej Brytanii i Szwecji.

Działania ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH naruszają dobre imię Elsta Sp z o.o. i dlatego zostały już podjęte stosowne kroki prawne.
gość 2016-05-22 18:20
Ciekawi mnie jak traktują pracowników obecnie.
1
Przemek 2016-09-09 15:43
Szanowni Państwo Forumowicze.
Jesteśmy otwarci na dialog i z uwagą zapoznajemy się z wszelkimi uwagami pracowników. W przypadku takich anonimowych oskarżeń czy osobistych pomówień nie mamy takiej możliwości odpowiedzi i odniesienia się do konkretnych sytuacji.
Jako osoba zajmująca się na codzień zarządzaniem projektami Grupy Elsta na terenie UK chciałbym ze swojej strony zaprosić do bezpośredniego kontaktu ze mną.

Z poważaniem
Przemysław Hajto
Chief Operating Officer
Project Manager
Mob PL +48 605 989 494
Mob UK +44 7707312664
mail:przemyslaw.hajto@elsta.pl
1
mat 2017-01-08 14:01
Pracowałem w biurze na Janińskiej 32 - ogólnie spoko jeśli chodzi o atmosferę pracy, godziny, możliwości nauki nowych rzeczy. Trochę mnie denerwowało niektóre zasady organizacyjne. Niemniej jednak moje zarobki nie były powalające.
R 2017-02-14 21:31
+ Płatności zawsze w terminie
+ Nadgodziny i delegacje rozliczane zgodnie z kodeksem
+ Można się dużo nauczyć - ciekawe projekty
+ Dość dobra atmosfera - fajna zespół ludzi

- Zwłaszcza na początku wynagrodzenia cienkie
- Duża ilość nadgodzin
- Permanentny nadmiar obowiązków
- Na większości stanowisk ciągłe delegacje
Zostaw swoją opinię o Elsta Sp. z o.o. - Wieliczka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elsta Sp. z o.o.