brak logo

Elsta Sp. z o.o.

Wieliczka

Opinie o Elsta Sp. z o.o.

Mirek 2013-10-07 20:33
Do maro: ze mną po prostu porozmawiali i dali kawałek maila po angielsku, żadnych certyfikatów nie mam, pracowałem w angli i Norwegii.
5
pracownik 2013-10-07 22:40
nie pchac się do tej firmy byłem praktykantem 3 lata 2 lata pracy po praktykach owszem nauczyłem się dużo ale wyłącznie dzięki starym pracownikom co już niektórych nie ma na tym swiecie miałem prawie najniższa krajowa po 5 latach z praktyka odeszłem mam 8 euro netto plus zjazd co 10 dni z austri i normalne traktowanie ( usunięte przez administratora )
12
Mściciel 2013-11-09 17:02
Jak się masz Boguś. Jak tam leci w Austrii. Powinieneś się cieszyć, że Firma z (usunięte przez administratora) zrobiła pracownika, dzięki czemu dostałeś prace w OBI a teraz w Austrii.
1
marc 2013-12-01 12:43
witam panowie. tu kieruje pytanie do osób które pracowały na projekcie w Anglii a zrezygnowali z dalszej wspolpracy z w.w firmą. Czy ktoś z was orientował sie w temacie zamkniecia tych calych dzialalnosci, ktore mamy pootwierane??jak sie sprawy mają?
2
marcus 2014-01-10 12:30
Hej kolego. masz moze troszke czasu napisz na mail marek2008-82@tlen.pl a napisze opinie inna ,nie chce tutaj .pzd
marian 2014-01-13 02:20
Dzięki za opinie, od pół roku moje papiery leżą w kadrach. Starałem się dostać do tej firmy, rozmowy w Wieliczce przeszedłem pomyślnie ale zbieg okoliczności sprawił że nie załapałem się tam do pracy. Jestem w kontakcie z kadrami, szukają pracowników na nowe budowy i chyba uniknąłem porażki, powyższe posty przesądziły o mojej rezygnacji z przyjęcia się do Elsty. W aktualnej firmie szału ni ma ale przynajmniej płacą regularnie. Pozdrawiam
3
Wika 2014-03-06 00:31
Więc skoro nic takiego nie piszą to może rzeczywiście to troszeczkę przesadzone opinie są. Pozdrawiam
1
ciekawski 2014-04-01 15:57
Panowie nie wiem jak jest ale zaproponowali mi całkiem solidne warunki pracy. w porównaniu z moim poprzednim pracodawca płaca mi za mieszkanie za jeden ciepły posiłek ,do pracy mnie będą wozić, raz na 2 miesiące mam być na tydzień w domu . praca podobno 10 godzin od pn do pt oraz osiem w sobotę .w niedziele budowy zamknięte . niby zatrudnienie na najniższą krajową + delegacja. Napiszcie coś konkretnego jak tam jest z terminowością wypłat. nie ukrywam zostawiam w kraju żonę z dzieckiem które muszę utrzymać tym ich wynagrodzeniem
1
marian 2014-04-05 23:23
Znowu do mnie dzwonili. Chyba mają problem z pracownikami bo kobieta z kadr pytała czy nie znam odpowiedniego kandydata. Za takie wynagrodzenie jak oni proponują nie trzeba jeździć na wyspy lub do Skandynawii...
1
ert 2014-04-10 20:23
To musisz nieźle zarabiać w Polsce. Średnia krajowa.
1
marian 2014-04-15 08:41
wyjaśnienie dla ert: miałem na myśli pracę w Niemczech czy Holandii. Jest bliżej i są możliwe częstsze przyjazdy do kraju.
1
prolog 2014-07-30 20:30
Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?
7
prolog 2014-07-30 20:30
Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?
jarek 2015-02-05 00:22
a w jaki sposób ta firma źle działa trzeba tak koniecznie wpisać się w łaski szefa zeby pracowac i byc dobrym pracownikiem? czy delegacje sa wpisane w ta firmę ..w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania ..mozna liczyc na pomoc przełozonych w razie problemów z góry dziękuje za odpowiedzi...
ostry 2015-02-05 20:18
napisz meila albo gg to pogadamy
2
rafalpr21 2015-02-16 12:03
witam
też zostałem zaproszony na rozmowę na środę. Proszę o jakieś opinie czy warto jechać ?
6
rafalpr21 2015-02-16 12:04
mój mail: rafalpr21@o2.pl
2
kmicic220 2015-04-15 22:43
byłem...kawałek dokumentacji technicznej do przeczytania i pytania ogólne...chyba poszło mi nieźle, ale ja chce pracować w kraju
mają mi dać znać do końca miesiąca
3
sqd 2015-04-23 18:13
ile tam mzona zarobic jako mlodszy specjalista ds. zakupów. ogloszenie jest. pisza ze prefruja z niewielkim doswiadczeniem. ja mam kilka lat doswiadczenia w zakupach i nei wiem czy skladac.
misiek 2015-06-25 20:07
ale to gdzie tak jest w Szwecji bo wiem ze oni prowadza kilka róznych prac na raz
1
misiek 2015-06-25 20:27
a po za tym mógłbyś coś napisać o warunkach pracy itd , bo mnie zapraszali na rozmowę i proponowali Wielką Brytanie - może wiesz coś o tym czy tam jest źle.I ile tam można w takim razie zarobić skoro nie 10 000 na rękę. Pracuje się tez w soboty i niedziele czy od poniedziałku do piątku ??
2
Jeszcze pracownik 2015-06-28 10:54
Misik , 10 000 i nie mniej wołajcie , Rodney , będziesz mieszkał w getcie , a od dogadywania się będą cię ręce bolały bo będziesz się dogadywał na migi .
jo 2015-07-22 11:49
Pracuje może ktoś poprzez elstę w wielkiej brytanii?/ Jakie warunki mieszkalne i zarobkowe są???
3
halloo 2015-07-30 20:38
halooo!Napiszcie czy warto jechać do wielkiej brytani jak tam jest ile na rękę czy cyganią czy mydlą oczy?
qwqewr 2015-08-12 20:38
Jeszcze pracownik - albo już były pracownik o imieniu na F ... meil z audio nie dotarł. Jeśli wiesz o czym mówię/ przejęły dziewczyny z biura/ musisz wysłać bezpośrednio do dyrekcji np. t.zur@elsta.pl
,. 2015-08-25 06:35
przyjmują do Kozienic na montaż tras, ciekawe jakie stawki oferują
2
misiek 2015-08-25 19:13
warunki na pewno będą lepsze choćby z tego powodu ze Elsta ma siedzibę w Wieliczce a Kozienice są gdzie są . Więc należy się wam dodatek typu dieta . ponieważ jest dalej niż 150 km od siedziby firmy .
lii 2015-08-26 15:33
tam nie będzie pieniędzy, tam trzeba zapier.... kilometry tras kablowych i kilometry kabli do położenia
pac 2015-08-26 15:36
jaka dieta? darmowe zakwaterowanie i obiad
2
energetyk 2015-10-22 20:18
Rozmowa Kwalifikacyjna to jak przesłuchanie na policji...wścibska baba pyta i trzeba "śpiewać" bez zająknięcia; gdzie, po co, z kim, za ile, dlaczego, nazwiska, kontakty, itd...
.....a staweczka 1950 brutto dla młodych i goni do roboty buc kierownik, kilometr trasy kablowej dziennie...
Bogus 2015-10-23 18:51
dokładnie potwierdzam gonią jak rąbnięci do roboty - metry metry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wiecznie mało mało a no i 10 godzinek pracy panowie plus sobota obowiązkowo
2
młody11 2015-11-01 09:36
Jestem nowym pracownikiem w Elście i pracuje na Kozienicach od 2 miesięcy (dodam, że to nie jest moja pierwsza praca w tej branży) i jak ktoś tu pisze że gonią do roboty to nie wiem gdzie wcześniej pracował. Fakt jest taki, że tu nie potrzeba statystów tylko chętnych do pracy, ponieważ jesteśmy rozliczani z brygady a nie indywidualnie, tak wiec kierownik nie musi nikogo gonić, jak jesteś "leń" to koledzy Cie sami zdyscyplinują.
4
handlowiec 2015-11-17 19:01
Kolego, generalnie w każdej branży stanowiska handlowe cechują rożnego rodzaju "beneficiki". Zwłaszcza w branży elektrycznej gdzie obracają się duże pieniądze :-). Cytując rodzimego poetę można by powiedzieć "Będziesz Pan zadowolony".
Mayhem 2016-01-17 17:21
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko magazyniera. Powiem tak... pytania dosyć nie rozsądne jeśli chodzi o dane stanowisko pracy. Magazyn to nie stanowisko kierownicze nie potrzeba znać historii firmy ale co tam pomińmy ten etap z uśmiechem na twarzy :). Po samej rozmowie która była prowadzona w dziwnej atmosferze zrezygnowałem znalazłem po tygodniu nowe zajęcie z którego jestem zadowolony i co najważniejsze " kasa się zgadza ". a tak by the way nie " tu " to " tam ". Pozdrawiam osobiście jestem na " NIE ".
2
niko 2016-02-25 08:31
Dzwonili może do kogoś po rozmowie rekrutacyjnej która odbyła się pierwszego lutego?
1
Czaja 2016-02-26 12:29
Hej, od ok miesiąca poszukują specjalistów z branży IT i to zarówno administratorów UNIX jak i programistów. Jako że zamierzam aplikować, chciałem dowiedzieć się czy ktoś juz przechodził ten etap rekrutacji. Widać gołym okiem że wymagania stawiał jakiś rekruter który chciałby znaleźć pracownika typu wash and go - wszystkowiedzącego. Ale może przynajmniej wynagrodzenie godziwe.
Ktoś coś?
Adam 2016-03-30 22:35
Czy ktoś miał rozmowę kwalifikacyjną na inżyniera budowy w Kozienicach albo Angli i jakie stawki oferują dla nich bo kolega planuje się tam zgłosić
Dział HR Elsta Sp z o.o. 2016-04-22 11:48
W imieniu Elsta z Sp z o.o. pragniemy poinformować, że podmiot ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH, którego dotyczą ostatnie negatywne wpisy nie jest w żaden sposób powiązany ze spółką Elsta Sp z o.o.

Na terenie Niemiec nie prowadzimy żadnych kontraktów.

Jednocześnie wyjaśniamy, że aktualnie rekrutujemy pracowników na projekty w Polsce, Wielkiej Brytanii i Szwecji.

Działania ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH naruszają dobre imię Elsta Sp z o.o. i dlatego zostały już podjęte stosowne kroki prawne.
gość 2016-05-22 18:20
Ciekawi mnie jak traktują pracowników obecnie.
3
Przemek 2016-09-09 15:43
Szanowni Państwo Forumowicze.
Jesteśmy otwarci na dialog i z uwagą zapoznajemy się z wszelkimi uwagami pracowników. W przypadku takich anonimowych oskarżeń czy osobistych pomówień nie mamy takiej możliwości odpowiedzi i odniesienia się do konkretnych sytuacji.
Jako osoba zajmująca się na codzień zarządzaniem projektami Grupy Elsta na terenie UK chciałbym ze swojej strony zaprosić do bezpośredniego kontaktu ze mną.

Z poważaniem
Przemysław Hajto
Chief Operating Officer
Project Manager
Mob PL +48 605 989 494
Mob UK +44 7707312664
mail:przemyslaw.hajto@elsta.pl
3
mat 2017-01-08 14:01
Pracowałem w biurze na Janińskiej 32 - ogólnie spoko jeśli chodzi o atmosferę pracy, godziny, możliwości nauki nowych rzeczy. Trochę mnie denerwowało niektóre zasady organizacyjne. Niemniej jednak moje zarobki nie były powalające.
R 2017-02-14 21:31
+ Płatności zawsze w terminie
+ Nadgodziny i delegacje rozliczane zgodnie z kodeksem
+ Można się dużo nauczyć - ciekawe projekty
+ Dość dobra atmosfera - fajna zespół ludzi

- Zwłaszcza na początku wynagrodzenia cienkie
- Duża ilość nadgodzin
- Permanentny nadmiar obowiązków
- Na większości stanowisk ciągłe delegacje
Anonim 2017-04-24 15:32
Czy ktoś wie jak wygląda tam teraz praca ? Konkretnie w dziale IT ?
darek 2017-04-27 00:21
Czemu Elsta kasuje negatywne opinie ?
4
Nowy 2017-06-15 19:23
Ile można zarobić w zakupach w Wieliczce? Czy ktoś zna realia?
normatyw : 2017-06-19 12:41
Do szanownych osób które tutaj narzekają,chciałbym tylko przekazać,że to nie jest koncert życzeń,płaca proszę państwa jest przyznawana wedle zaangażowania i tego co się sobą reprezentuje,no i oczywiście umiejętności ale w parze z tym troszkę chęci i da się zarobić ^^
Pozdrawiam :>
5
PracownikWyElstowy 2017-08-17 15:52
Praca w Elście to tylko dobra jak chce się zdobyć staż. Nie da się pracować na stałe. Zarobek nie jest odpowiedni do stanowiska, ale ja nie narzekam. Nawet na pracodawce, tylko "koleżeństwo" bywa dziwne. Aż czuć lekką nutkę dyskryminacji ze strony koleżanek czy kolegów, ale lepiej na budowie.
PracownikWyElstowy 2017-08-17 15:57
Oj tak na staż można liczyć. Ale na zdobycie praktycznego doświadczenia marne szanse. Na przykład zakładowy kurs angielskiego. Jakby uważano, że mi nie jest potrzebny.
mat 2017-08-23 11:12
Generalnie nie pracuje się źle jako szeregowy skromny projektant - poza jednym - poziomem płac. Zarobki naprawdę nie powalają i nie trudno znaleźć pracę lepiej płatną. Firma aktualnie mocno się rozwija - a przy tym przybywa głupich procedur i formalności które pewnie wkrótce ten rozwój zahamują. Ambicje są zapewne wielkie - korporacja, międzynarodowe projekty itd - a to wszystko najchętniej poprowadzić za pomocą studentów za 2000tys netto. Zastanawiam się tylko do czego te ambicje doprowadzą... Dla zainteresowanych - praca góra na 1-2lata i polecam się zmywać :)
1
mat 2017-08-23 11:15
Polecam zorientować się co oferują inne firmy :) :)
Zostaw swoją opinię o Elsta Sp. z o.o. - Wieliczka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elsta Sp. z o.o.