brak logo

Westerberg Komponenty Sp. z o.o.

Jaworzno

Opinie o Westerberg Komponenty Sp. z o.o.

admin 2015-08-11 14:23
Jak układała się Wam współpraca z kolegami z pracy, z szefem w firmie Westerberg Komponenty Sp. z o.o. ? Czekamy na Wasze opinie!
47
madziulka 2016-02-10 17:50
Hej . Mam pytanie.
jak wyglada praca w tej firmie.?
jaka jest umowa na poczatek?, po jakim czasie na cały etat?
jakie są zarobki?
na jakie świadczenia można liczyć?
proszę o szczere odpowiedzi
46
Biały 2017-05-17 18:13
....tobie sie ta praca od samego początku nie podobała ,przyszlas i chciałaś zarabiać kokose
1
Ja 2017-05-17 21:05
Umawa na caly etat pierwsza na okres 3 miesiecy. Najniższa krajowa + premia. Normy wysokie i co chwilę jeszcze wyższe. Tak wiec tą premie ciezko wypracować. Z taka prędkością pracy albo ilość albo jakoś... a wymaga się wszystkiego. Niekiedy sie zastanawiasz czy zrobic norme czy isc sie napic wody, bo czas wyliczasz sobie co do sekundy i niekiedy braknie Ci 15 minut na wykonanie odpowiedniej ilosci sztuk. I kolejny dzień zmarnowany o suchym pysku
10
Zoska 2017-05-17 21:07
Tak potwierdzam opnie...Pracowalam tam trzy miesiace i faktycznie przyjmujac sie do tej firmy bylam zadowolona poniewaz slyszalam same dobre opinie o tym zakladzie.Teraz moge powiedziec ze to wyzysk kosztem naszego zdrowia i zaangazowania...Kazali nam bez zadnych zabezpieczen pracowac bezposrednio golymi rekami i bez wentylacji w oparach kleju cyjanoakrylowego.Dziewczyny dostawaly na twarzy na skorze plamy uczuleniowe.Dobrze ze nam sie oczy nie posklejaly.Praca za najnizsza krajowa.Przy przyjeciu obiecywali okres probny 3 miesiace a pozniej minimum rok.Okazuje sie ze zwalniaja produktywnych pracownikow by zatrudnic grupowo z biura pracy ludzi .Tego typu praca wykonywana jak chinczycy malymi raczkami za marne pieniadze....a wymagania jak u producenta swiatowej slawy..
12
KKK 2017-05-17 21:11
Potwierdzam. Uczulenie od kleju dostała nie jedna osoba a jakiekolwiek prośby zmiany na inne stanowisko kończyły się fiaskiem.
8
:) 2017-05-18 15:30
Brygadzista Pan D. to typowy człowiek z problemami emocjonalnymi. Wyżywa się na swoich pracownikach psychicznie. Normy masakrycznie wysokie. "Kolesiostwo" w firmie.
18
Rozbawiona 2017-05-20 00:23
Nie chce sie pracowac to sie narzeka....
4
Pokrzywdzona 2017-05-20 01:06
Właśnie chce się pracować, ale proszę nie mylić pojęć pracy z wyzyskiem,zresztą nie sądzę, że Pani "rozbawiona" jest z grupy pracujących na produkcji, lecz jak domniemam "elita"z biura.Totalna żenada!
7
Szał.dziki.szał 2017-05-20 21:42
Dziwna sprawa że są osoby które pracują tam po kilka lat i nie uciekły hmmm... Dziwne. Masochistki chyba jakieś! Pracować się nie chciało, po kątach się chowało bo myślały że nikt nie widzi? Kamera widzi wszystko. Zwolnili za brak efektów w pracy to się teraz obsmarowuje wszystkich. Czekam na opinie jakie to nie są stare pracownice :-D proszę mi pokazać firmę jaworznicką gdzie się dostaje od razu umowę o pracę, wczasy pod gruszą i premie świąteczną...
4
btgg 2017-05-21 00:55
Jeżeli chodzi o brak efektów to tych może być coraz więcej. Człowiek się stara, chce robić dobrze ale jakkolwiek by nie zrobił to i tak: tu krzywo, tu źle, tu za mało. A normy coraz wyższe. Robić trzeba coraz szybciej przy tym też idealnie. To cholernie człowieka zniechęca. Zero zachęty, nic, bo jeżeli mowa o tych "premiach" to śmiech na sali. I szkoda mi kobiet które nie idą do toalety, nie piją, nic kompletnie bo: NORMA. To chore. A co do starych pracownic to żadna się nie przyzna. Ale opinie o tym że kiedyś było dużo lepiej a teraz to idzie w złym kierunku słyszy się coraz częściej. ..
8
Kk 2017-05-21 12:49
Stare pracownice czyli matki samotnie wychowujace dziecko. Trudno żeby taka osoba się zwolniła i tynk ze ścian jadła dopuki nowej pracy nie znajdzie...
8
????? 2017-05-21 16:25
Po pierwsze jeżeli komuś praca w tym zakładzie pracy nie pasuję droga wolna można zmienić na inny zakład pracy, myślę że tam wszyscy zostaną mile przywitani wyższymi wynagrodzeniami i niższymi normami:) nikt nikogo nie trzyma na siłę prawda? jakoś nie widzę masowej rotacji we firmie? czyżbym się myliła? Po drugie bardzo dużo wszyscy o osobie wiecie, kto jest starym pracownikiem, kto jest matką samotnie wychowującą dzieci itp. skoro tak ciężko pracujecie i nie macie czasu do WC wyjść, wody się napić to kiedy macie czas na zdobywanie informacji o sobie na wzajem i plotkowanie no chyba nie w trakcie pracy i na przerwie 30 minutowej bo jeżeli tak to normy chyba są za niskie, a przerwę zgodnie z przepisami trzeba skrócić do 15 minut . Po trzecie do Czarnego masz coś do ludzi z grupą????? przeszkadzają Ci ????? albo do ludzi z UP, nikt Ci nie broni być niepełnosprawnym ani zarejestrować się w UP, pokaż na co cie stać !!!!! ciesz się że jesteś zdrowy i zaradny i życzę Ci żeby tak zostało, bo każdy z nas chce żyć i normalnie funkcjonować i każdemu należy dać szansę w szczególności ludziom niepełnosprawnym. Po czwarte do Pokrzywdzonej, masz coś do elity to zapraszam na górę do biura to sobie wszystko wyjaśnimy, nikt kochana nie bronił ci studiować, uczyć się języków, żeby teraz móc być elitą z biura, jak się miało lenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za młodu i ma się teraz, to żadna firma nie będzie dla Ciebie dobra, weź się do roboty to może nie będziesz musiała zazdrościć elicie z biura i lepiej Ci się żyć będzie.
Powtórzę jeszcze raz jest tyle zakładów na Jaworznie że można zmieć. Nie rozumiem ludzi którym nic nie pasuję, a nic z tym nie robią, tylko narzekają i wylewają swoje żale na internecie. Odważni są za plecami i pod przykrywką anonimowości gratuluję inteligencji.

Pozdrawiam i życzę owocnej pracy.

15
btgg 2017-05-21 23:09
Wiedziałam że pojawi się gadka typu trzeba było ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na studia, uczyć się języków i tak dalej. Ale co z tego? Co komu po studiach? Jak się ma znajomości, studiów nie trzeba mieć, o językach nie wspominając. Mało to ludzi po studiach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy łopacie? idealny przykład Pan D, kolejny: "chłop odciągnięty od węgla". Może skończył studia inżynierskie hę? Ze specjalizacją budowa i jakość baterii.? I ludzie się nie odważą bo mają dzieci na wychowaniu, są samotnymi matkami. A za coś trzeba żyć. Ale co Pani z biura może o tym wiedzieć co? Kobieta sukcesu, inteligentna - nie tak jak ludzie z produkcji, bez studiów, znajomości. I tak, nie ma jeszcze zbyt wielkiej rotacji. Chociaż jak 3 kobiety naraz odchodzą to już o czymś świadczy. Ino patrzeć jak wejdzie agencja pracy, 3 zmiany, bo firma chce coraz większe zyski co za tym idzie trzeba robić więcej. A przecież ludzi za 1459 zł zachęcanych wyższymi zarobkami po okresie próbnym, co nie ma nic wspólnego z prawdą, chętnych do roboty, bez perspektyw, zdesperowanych - w cholerę. Więc co im tam opinia pracowników? Przecież: "jeżeli komuś praca w tym zakładzie pracy nie pasuję droga wolna można zmienić na inny zakład pracy, myślę że tam wszyscy zostaną mile przywitani wyższymi wynagrodzeniami i niższymi normami:) "
2
Rozbawiona 2017-05-22 05:27
Niestety pudlo....produkcja :-)
1
Rozbawiona 2017-05-22 05:46
Niestety takim sie nie dogodzi...praca czysta siedzaca z dodatkami ale przeciez lepiej w takim zakladzie gdzie pracuje sie na akord lub stoja nad osoba....takim to by sie przydalo trafic do typowego obozu pracy gdzie jrst wyzysk aby sie przekonaly co to znaczy...kaza pracowac to zle i trzeba narzekac...ile nowych pracownic potrafi wyrabaic normy i wyjsc do ubikacji zrobic sobie kawe...tylko ze one przychodza i zajmuja sie praca...a to ze sa wymogi co do rownosci aby bylo prosto itd to chyba normalne....i ciagle teksty typu kiedys bylo.,.po pierwsze kiedys to byla grupka pracownikow duzo mniejsza ilosc projektow i mozna bylo sobie pozwolic na wiekszy luz...ale szczesliwie firma sie rozrasta dajac mozliwosc zarobku wiekszej iloscu osob i wiadoma sprawa jest to ze zaczna byc wprowadzane wymogi normy...najlepiej pewnie by bylo aby kazdy robil sobie co chce ile chce z takim mysleniem to prosze sobie zalozyc wlasna firme i wtedy bedzie sie robilo co chce ile chce kiedy chce...high life....prawda jest taka ze wiekszosc osob w teh pracy zajmuje sie plotkowaniem obserwowaniem knuciem a nie praca a potem maja pretensje....
9
poirytowana 2017-05-22 09:11
Mnie praca sie podoba a jak komus nie to pa pa widze ze kazdy jest odwazny pod przykrywka anonimowosci, badz tak odwazny i ujawnij sie, wtedy zobaczymy czy jestes taka madra/madry.
8
ANIA 2017-05-22 21:43
Czytajac wszystkie posty mozna wywnioskowac ze powstaly dwa obozy.Jeden oboz to Ci ktorzy chca naprawde pracowac i zarobic premie to ci ktorzy uwierzyli ze po okresie probnym choc 100-200zl dostana wiecej..to ci ktorzy naprawde sie staraja gdzie wyksztalcenie za najnizsza krajowa nie powinno byc poruszane a drugi oboz to ten na gorze ktory woli przyjac mnostwo pracownikow dac im najnizsza krajowa i zastraszyc wyrzuceniem z pracy.Gdzie tu logika????Przeciez po to w okresie probnym szkoli sie pracownika by pozniej mogl pracowac sumiennie i godziwie.Jaki to sens zatrudniac setki pracownikow zakladajac ze zaden nie dostanie wiecej niz najnizsza krajowa uniemozliwiajac wyrobienie normy,,placic z osobna za kazdego zus i podatek....W normalnym logicznym rozrachunku przeciez lepiej sie oplaca miec mniej pracownikow dac mu wieksza wyplate i wtedy wymagac lepszej produktywnosci.Nie rozumie jaki to biznes dla firmy miec setki pracownikow i wysmiewac sie z nich ze w okresie kiedy mogli studiowac wybrali np zalozenie rodziny....Dobry pracodawca szanuje opinie swoich pracownikow nawet niewygodne dla swojego punktun widzenia...nie wysmiewa sie z wyksztalcenia jesli daje jalmuzne najnizszej krajowej i pomaga by zespol mobilizowac do pracy dobra wyplata a nie zastraszaniem ...
8
kama 2017-05-23 11:53
to jest nie prawda pan brygadzista D.TO fajny człowiek nigdy do nas głosu nie podnosi idż do innej pracy i się przekonasz jak kierownicy i brygadziści się odnaszą do ludzi polecam aneks
8
.... 2017-05-23 12:51
zgadza sie, brygadzista D jest ok, tylko innym nic nie pasuje jak zwykle.
6
ktoś miły 2017-05-23 14:45
Fajnym brygadzistą jest Pan A. Pan D. mógłby się czasami zastanowić nad tym co mówi, ale ogólnie nie jest źle. Praca spoko dla ludzi którzy chcą pracować. Ja polecam.
6
Rozbawiona 2017-05-23 18:24
Prawda jest ze na niektore zachowania nie mozna sobie pozwolic, ale zeby miec pretensje o to, ze wymagaja pracy dokladnej oraz wyrabiania norm to juz jest smieszne..Ciekawa jestem czy osoby krytykujace i dziwiace sie zasadom panujacym na produkcji zakladajac swoja firme to dawalyby na start pracownikom 2200zl na reke trzymaly osoby ktore sa nieproduktywne pozwolilyby na to aby ktos zamiast pracowac zajmowal sie wszystkim innym...naprawde mam czasami wrazenie ze wypowiadaja sie osoby ktore mysla ze zatrudniajac sie i to na produkcje oczekuja ze beda zarabiac krocie nic od siebie nie dajac...w kazdym zakladzie bedzie cos nie tak ale robienie z dobrego miejsca pracy opinii o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest troche nie na miejscu...takie osoby naprawde powinny trafic do takiego zakladu gdzie dostalyby taki wycisk ze pot po tylku by sie lal...a stwierdzenie ze nikt nie trzyma na sile czy droga wolna sa w tym wypadku jak najbardziej trafione bo jezeli sie cos komus nie podoba to czemu nie szuka czegos innego sa przyjecia w galenie w fashion house w valeo czy aneksie....wiadomo ze zarobki zawsze moglyby byc wyzsze ale i tak nie jest zle patrzac na inne miejsca pracy a poza tym mozna zawsze probowac rozmawiac na temat podwyzek co niejednokrotnie bylo robione i udalo sie wywalczyc pewne rzeczy....a co do "kolesiostwa" to gdzie teraz nie ma czegos po kolezensku...prawda jest taka ze polowa firmy tutaj jest od kogos i zapewne wczesniej wypowiadajacy sie rowniez...
5
rozba 2017-05-23 21:03
TY ..."rozbawiona" widac twoje wysokie wyksztalcenie....Moze jak cos bedziesz pisac daj mamie by ci sprawdzila interpunkcje i naucz sie ukladac zdania.Piszesz tak chaotycznie ze zaczynajac zdanie kilometrowe zapominasz co w koncu chcialas powiedziec by z wazelina sie zakrasc do elity...Zadzwon to polonistki ktora cie uczyla i naucz sie ponownie pisac z sensem bo jak narazie jestes stronnicza i jesli uwielbiasz wdychac klej na dniowce za najnizsza krajowa to znaczy ze lubisz to i elite ktora ci to kaze robic i usmiechac sie jak pszczolka Maja do Gucia za 1460zl
2
Polonistka 2017-05-23 23:07
*Twoje
*Ci
*chaotycznie, że
*zapominasz, co
*powiedzieć, by
*zadzwoń do
*polonistki, która
*z sensem, bo
*krajową, to
*elitę, która

Nie szydź z innych, jak sam(a) jesteś niedouczon(y)a :)
4
Rozbawiona 2017-05-23 23:59
Nie podobaja Ci sie moje posty z razaca interpunkcja itd to ich nie czytaj...nikt Ci tam pracowac nie kaze...wdawac sie w szkolne pyskowki nie bede
1
m. 2017-05-24 12:42
( usunięte przez administratora ).. Jeżeli naprawdę jesteście wszyscy tak inteligentni to już skończcie z tymi kłótniami bo i tak góra z dołem się nie dogada. Pogarszacie tylko opinie Firmy. Ja czytające te opinie już bym się tam np nie przyjęła.
2
Aga 2017-05-24 15:42
Tez tam pracowałam. Prawdy trochę to w tym jest ale jak komuś zalezy na robocie to będzie pracował, ja chciałam ale jakimi kategoriami osadzona potem człowieka to nie wiem? Jeden się stara i pracuje a inna przychodzi nawalona do roboty idzie na pijackie L4 wraca i dalej pracuje i to podobno już 2 raz przyszła w takim stanie i pracowała nawet na to nie zwracają uwagi chyba trzeba jakieś służby poinformować o tym żeby jakieś kontrolę robiły
7
ktoś 2017-05-24 21:12
Pani nawalona poprostu ma pochytane. Ciekawe czy jak by inna pracownica przyszła pod wpływem alkoholu to czy by też przymknęli na to oko. Inni boją się iść na l4 z powodu zwykłej choroby i wolą iść do pracy chorzy. A takiej to wolno. Jeszcze jak się przyszło pijaną do pracy to się udawało że się ma alergię. Śmiech na sali. No, ale cóż, niektórym wolno w tej firmie.
4
och jak miło 2017-05-25 08:17
Jestem pracownikiem ze średnim stażem w tej firmie , uważam , że wszystkie negatywne opinie zostały napisane przez osoby nowe lub zwolnione .... Ludzie po co tak psuć opinie firmy ? Jeśli komuś praca tak bardzo nie odpowiada to dlaczego się nie zwolni ? Jest to chamstwo! ktoś dał pracę na umowę , uczciwie płaci , należy się pełen socjal i jeszcze źle ! Co do norm są może wysokie , ale do zrobienia
.To oczywiste , iż nowo przyjęta osoba nie jest w stanie wyrobić narzuconej normy , ale jeśli mija już pewien okres czasu uważam że powinna , gdyż to może nie praca jest zła tylko ktoś się do niej nie nadaje ? życzę wszystkim którzy piszą takie bzdury na temat tej firmy, aby zostali wyrzuceni na zbity pysk za te wszystkie oszczerstwa :-)
10
abt 2017-05-25 19:31
Współczuje Ci że piszesz takie rzeczy o osobie która być może ma problem i jest chora. To tylko wskazuje jaka ograniczona jesteś i mało o tej chorobie wiesz. Życzę Ci byś na własnej skórze przekonała się jak to jest. I koleżance niżej również. Naprawdę brak empatii i wstydu żeby o takich już rzeczach wypisywać na forum. I do "ktoś": Inni boją się iść na l4 z powodu zwykłej choroby. Alkoholizm to tez jest choroba. I ludzie na tą chorobę biorą l4.
3
Helcia 2017-05-27 11:33
Jeżeli to taka dobra firma to niech jej pomogą zaproszą do Aa wyślą na odwyk a nie przyjmują do pracy w stanie nietrzeźwości w innych firmach za takie coś płaci firma grubą kase plus pracownik osobno o renomie firmy nie wspomnę źe ma pracowników takich
3
sw 2017-05-28 13:10
To są sprawy osobiste których nikt nie powinien poruszać jak i osobiście tak i na forum publicznym . Jest bardzo dobrą koleżanką. Jako firma jest bardzo dobra , normy są wysokie lecz po jakimś czasie jak najbardziej wykonalne . + wc +kawa.
6
atina 2017-05-29 13:31
Pracowałam w tej firmie i bardzo żałuję że nie przedłużono mi umowy. Bardzo chętnie wskoczyłabym na miejsce osoby której się tam tak bardzo nie podoba. Normy jak normy, jedne można zrobić od razu, inne są mocno zawyżone. Zastanawiam się czy osoba która te normy ustala testowała czy są one wykonalne czy jest to czysty przypadek. Ja osobiście nie miałam przyjemności przez 3 miesiące siedzieć ani razu na projektach na których normę można wyrobić już w pierwszym dniu. I bardzo tego żałuję bo może wyniki pracy miałabym lepsze i tym samym może dostałabym szanse dalszej pracy. Nie wiem od czego to zależy do jakiego projektu człowiek zostaje przydzielony i jak długo na nim pozostaje, ale uważam że nie jest to do końca dopracowane. Żeby mieć szanse nauczyć się wszystkiego powinno się wszystkiego spróbować i jakiś czas to robić. Atmosfera w pracy była fajna i uważam nikt nikomu krzywdy nie wyrządzał dlatego dziwie się czytając niektóre opinie.
Pozdrawiam "starych" i "nowych" pracowników i czekam na nową rekrutację na pewno się zgłoszę :) :)
6
zofia 2017-05-31 11:30
Dokładnie zgadzam się człowiek z problemami w dodatku zero podejścia do pracownika zero szacunku kompletny idiota
4
ok 2017-05-31 20:09
Czy wy jako byłe pracownice (tak przypuszczam)nie macie nic do roboty tylko obgadywać ludzi ,a na to wygląda ,że powinni was pogłaskać za żle zrobione baterie .
2
OnaOna 2017-06-01 20:47
W Gatito sie dostaje
2
Helcia 2017-06-02 12:19
Nie chwalcie tak tej firmy bo d.py nie urywa za najniższą krajową praca jak na zachodzie a płacę jak na wschodzie.Mozna pracować szybko dokładnie bo z biegiem czasu człowiek do wszystkiego się przyzwyczaić.Ale za ile-śmiech
Pozdrawiam
4
Ona28 2017-06-06 23:16
Zgadzam się....można zawsze iść na studia lub uczyć się języków , nie narzekać tylko podwyższyć swoje kwalifikacje.
3
sraty taty 2017-06-13 00:56
Chyba się troszkę w d***ch poprzewracało. Zachodu się zachciało. Jak chcecie zarabiać jak na zachodzie to nikt nie broni wyjechać. Może zajmijcie się szukaniem tej roboty gdzie nic nie będziecie robić, a będą wam płacić 3000 na rękę i nie zwolnią jak z Westerberga. Jak to mawia przysłowie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zawsze możecie iść do galerii, postać 12 godzin, mieć 15 minut przerwy i użerać się z klientami, na pewno dają więcej niż najniższa krajowa yhym. A ja jutro pójde, zrobię dniówkę 8 godzin, zrobię sobie normę na premie, wypiję kawkę, zrobię siku i będę się cieszyła że niema wśród nas marud! Dajcie znać do jakich firm się dostałyście i jakiej wysokości dają wczasy pod gruszą i premie na święta.
Dobranoc :-)
3
Nie byli a obecni 2017-07-05 07:39
Nie zwalajcie tych najgorszych opinii na byłych pracowników bo Ci obecni sami na tą robotę nadają ile mogą ale najlepiej zwalić to na tych których tam już nie ma bo przecież po co sobie szkodzić i się wzajemnie podejrzewać.
5
Monia 2017-08-16 11:49
Czy są lub będą w najblizszym czasie przyjęcia do firmy?
Helcia 2017-08-19 20:21
Będą będą rotacja co 3msc
Zostaw swoją opinię o Westerberg Komponenty Sp. z o.o. - Jaworzno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Westerberg Komponenty Sp. z o.o.