brak logo

Westerberg Komponenty Sp. z o.o.

Jaworzno

Opinie o Westerberg Komponenty Sp. z o.o.

admin 2015-08-11 14:23
Jak układała się Wam współpraca z kolegami z pracy, z szefem w firmie Westerberg Komponenty Sp. z o.o. ? Czekamy na Wasze opinie!
43
madziulka 2016-02-10 17:50
Hej . Mam pytanie.
jak wyglada praca w tej firmie.?
jaka jest umowa na poczatek?, po jakim czasie na cały etat?
jakie są zarobki?
na jakie świadczenia można liczyć?
proszę o szczere odpowiedzi
45
Czarny 2017-05-10 20:59
Nie polecam tej firmy!!!za najniższa krajowa wymagania jak na zachodzie jeśli ktoś choruje na jakieś choroby to nie polecam ponieważ gorące kleje obkurczywarki robią swoje jest bardzo gorąco a filtry w klimach zmiana jak producent pewno zalecił-Bo koszty a Pan przyjęty do kontroli emeryt sprawdza co do milimetra jak by się na tym znał chłop odciagniety od węgla zabiera młodym pracę a Aro to kapuś z Sosnowca ogólnie patrzą żeby zarobić na tobie nie ważne czy się starasz czy nie w dupie to mają przyjmują ludzi z U.P. mają z tego zysk i mile widziani ludzie z grupą. Kiedyś podobno dobra firma teraz schodzą na psy.Pozdrawiam szefa!!!oby tak dalej
7
Biały 2017-05-17 18:13
....tobie sie ta praca od samego początku nie podobała ,przyszlas i chciałaś zarabiać kokose
1
Ja 2017-05-17 21:05
Umawa na caly etat pierwsza na okres 3 miesiecy. Najniższa krajowa + premia. Normy wysokie i co chwilę jeszcze wyższe. Tak wiec tą premie ciezko wypracować. Z taka prędkością pracy albo ilość albo jakoś... a wymaga się wszystkiego. Niekiedy sie zastanawiasz czy zrobic norme czy isc sie napic wody, bo czas wyliczasz sobie co do sekundy i niekiedy braknie Ci 15 minut na wykonanie odpowiedniej ilosci sztuk. I kolejny dzień zmarnowany o suchym pysku
8
Zoska 2017-05-17 21:07
Tak potwierdzam opnie...Pracowalam tam trzy miesiace i faktycznie przyjmujac sie do tej firmy bylam zadowolona poniewaz slyszalam same dobre opinie o tym zakladzie.Teraz moge powiedziec ze to wyzysk kosztem naszego zdrowia i zaangazowania...Kazali nam bez zadnych zabezpieczen pracowac bezposrednio golymi rekami i bez wentylacji w oparach kleju cyjanoakrylowego.Dziewczyny dostawaly na twarzy na skorze plamy uczuleniowe.Dobrze ze nam sie oczy nie posklejaly.Praca za najnizsza krajowa.Przy przyjeciu obiecywali okres probny 3 miesiace a pozniej minimum rok.Okazuje sie ze zwalniaja produktywnych pracownikow by zatrudnic grupowo z biura pracy ludzi .Tego typu praca wykonywana jak chinczycy malymi raczkami za marne pieniadze....a wymagania jak u producenta swiatowej slawy..
8
KKK 2017-05-17 21:11
Potwierdzam. Uczulenie od kleju dostała nie jedna osoba a jakiekolwiek prośby zmiany na inne stanowisko kończyły się fiaskiem.
6
:) 2017-05-18 15:30
Brygadzista Pan D. to typowy człowiek z problemami emocjonalnymi. Wyżywa się na swoich pracownikach psychicznie. Normy masakrycznie wysokie. "Kolesiostwo" w firmie.
14
Rozbawiona 2017-05-20 00:23
Nie chce sie pracowac to sie narzeka....
3
Pokrzywdzona 2017-05-20 01:06
Właśnie chce się pracować, ale proszę nie mylić pojęć pracy z wyzyskiem,zresztą nie sądzę, że Pani "rozbawiona" jest z grupy pracujących na produkcji, lecz jak domniemam "elita"z biura.Totalna żenada!
5
Szał.dziki.szał 2017-05-20 21:42
Dziwna sprawa że są osoby które pracują tam po kilka lat i nie uciekły hmmm... Dziwne. Masochistki chyba jakieś! Pracować się nie chciało, po kątach się chowało bo myślały że nikt nie widzi? Kamera widzi wszystko. Zwolnili za brak efektów w pracy to się teraz obsmarowuje wszystkich. Czekam na opinie jakie to nie są stare pracownice :-D proszę mi pokazać firmę jaworznicką gdzie się dostaje od razu umowę o pracę, wczasy pod gruszą i premie świąteczną...
4
btgg 2017-05-21 00:55
Jeżeli chodzi o brak efektów to tych może być coraz więcej. Człowiek się stara, chce robić dobrze ale jakkolwiek by nie zrobił to i tak: tu krzywo, tu źle, tu za mało. A normy coraz wyższe. Robić trzeba coraz szybciej przy tym też idealnie. To cholernie człowieka zniechęca. Zero zachęty, nic, bo jeżeli mowa o tych "premiach" to śmiech na sali. I szkoda mi kobiet które nie idą do toalety, nie piją, nic kompletnie bo: NORMA. To chore. A co do starych pracownic to żadna się nie przyzna. Ale opinie o tym że kiedyś było dużo lepiej a teraz to idzie w złym kierunku słyszy się coraz częściej. ..
5
Kk 2017-05-21 12:49
Stare pracownice czyli matki samotnie wychowujace dziecko. Trudno żeby taka osoba się zwolniła i tynk ze ścian jadła dopuki nowej pracy nie znajdzie...
6
????? 2017-05-21 16:25
Po pierwsze jeżeli komuś praca w tym zakładzie pracy nie pasuję droga wolna można zmienić na inny zakład pracy, myślę że tam wszyscy zostaną mile przywitani wyższymi wynagrodzeniami i niższymi normami:) nikt nikogo nie trzyma na siłę prawda? jakoś nie widzę masowej rotacji we firmie? czyżbym się myliła? Po drugie bardzo dużo wszyscy o osobie wiecie, kto jest starym pracownikiem, kto jest matką samotnie wychowującą dzieci itp. skoro tak ciężko pracujecie i nie macie czasu do WC wyjść, wody się napić to kiedy macie czas na zdobywanie informacji o sobie na wzajem i plotkowanie no chyba nie w trakcie pracy i na przerwie 30 minutowej bo jeżeli tak to normy chyba są za niskie, a przerwę zgodnie z przepisami trzeba skrócić do 15 minut . Po trzecie do Czarnego masz coś do ludzi z grupą????? przeszkadzają Ci ????? albo do ludzi z UP, nikt Ci nie broni być niepełnosprawnym ani zarejestrować się w UP, pokaż na co cie stać !!!!! ciesz się że jesteś zdrowy i zaradny i życzę Ci żeby tak zostało, bo każdy z nas chce żyć i normalnie funkcjonować i każdemu należy dać szansę w szczególności ludziom niepełnosprawnym. Po czwarte do Pokrzywdzonej, masz coś do elity to zapraszam na górę do biura to sobie wszystko wyjaśnimy, nikt kochana nie bronił ci studiować, uczyć się języków, żeby teraz móc być elitą z biura, jak się miało lenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za młodu i ma się teraz, to żadna firma nie będzie dla Ciebie dobra, weź się do roboty to może nie będziesz musiała zazdrościć elicie z biura i lepiej Ci się żyć będzie.
Powtórzę jeszcze raz jest tyle zakładów na Jaworznie że można zmieć. Nie rozumiem ludzi którym nic nie pasuję, a nic z tym nie robią, tylko narzekają i wylewają swoje żale na internecie. Odważni są za plecami i pod przykrywką anonimowości gratuluję inteligencji.

Pozdrawiam i życzę owocnej pracy.

12
btgg 2017-05-21 23:09
Wiedziałam że pojawi się gadka typu trzeba było ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na studia, uczyć się języków i tak dalej. Ale co z tego? Co komu po studiach? Jak się ma znajomości, studiów nie trzeba mieć, o językach nie wspominając. Mało to ludzi po studiach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy łopacie? idealny przykład Pan D, kolejny: "chłop odciągnięty od węgla". Może skończył studia inżynierskie hę? Ze specjalizacją budowa i jakość baterii.? I ludzie się nie odważą bo mają dzieci na wychowaniu, są samotnymi matkami. A za coś trzeba żyć. Ale co Pani z biura może o tym wiedzieć co? Kobieta sukcesu, inteligentna - nie tak jak ludzie z produkcji, bez studiów, znajomości. I tak, nie ma jeszcze zbyt wielkiej rotacji. Chociaż jak 3 kobiety naraz odchodzą to już o czymś świadczy. Ino patrzeć jak wejdzie agencja pracy, 3 zmiany, bo firma chce coraz większe zyski co za tym idzie trzeba robić więcej. A przecież ludzi za 1459 zł zachęcanych wyższymi zarobkami po okresie próbnym, co nie ma nic wspólnego z prawdą, chętnych do roboty, bez perspektyw, zdesperowanych - w cholerę. Więc co im tam opinia pracowników? Przecież: "jeżeli komuś praca w tym zakładzie pracy nie pasuję droga wolna można zmienić na inny zakład pracy, myślę że tam wszyscy zostaną mile przywitani wyższymi wynagrodzeniami i niższymi normami:) "
2
Rozbawiona 2017-05-22 05:27
Niestety pudlo....produkcja :-)
1
Rozbawiona 2017-05-22 05:46
Niestety takim sie nie dogodzi...praca czysta siedzaca z dodatkami ale przeciez lepiej w takim zakladzie gdzie pracuje sie na akord lub stoja nad osoba....takim to by sie przydalo trafic do typowego obozu pracy gdzie jrst wyzysk aby sie przekonaly co to znaczy...kaza pracowac to zle i trzeba narzekac...ile nowych pracownic potrafi wyrabaic normy i wyjsc do ubikacji zrobic sobie kawe...tylko ze one przychodza i zajmuja sie praca...a to ze sa wymogi co do rownosci aby bylo prosto itd to chyba normalne....i ciagle teksty typu kiedys bylo.,.po pierwsze kiedys to byla grupka pracownikow duzo mniejsza ilosc projektow i mozna bylo sobie pozwolic na wiekszy luz...ale szczesliwie firma sie rozrasta dajac mozliwosc zarobku wiekszej iloscu osob i wiadoma sprawa jest to ze zaczna byc wprowadzane wymogi normy...najlepiej pewnie by bylo aby kazdy robil sobie co chce ile chce z takim mysleniem to prosze sobie zalozyc wlasna firme i wtedy bedzie sie robilo co chce ile chce kiedy chce...high life....prawda jest taka ze wiekszosc osob w teh pracy zajmuje sie plotkowaniem obserwowaniem knuciem a nie praca a potem maja pretensje....
6
poirytowana 2017-05-22 09:11
Mnie praca sie podoba a jak komus nie to pa pa widze ze kazdy jest odwazny pod przykrywka anonimowosci, badz tak odwazny i ujawnij sie, wtedy zobaczymy czy jestes taka madra/madry.
7
ANIA 2017-05-22 21:43
Czytajac wszystkie posty mozna wywnioskowac ze powstaly dwa obozy.Jeden oboz to Ci ktorzy chca naprawde pracowac i zarobic premie to ci ktorzy uwierzyli ze po okresie probnym choc 100-200zl dostana wiecej..to ci ktorzy naprawde sie staraja gdzie wyksztalcenie za najnizsza krajowa nie powinno byc poruszane a drugi oboz to ten na gorze ktory woli przyjac mnostwo pracownikow dac im najnizsza krajowa i zastraszyc wyrzuceniem z pracy.Gdzie tu logika????Przeciez po to w okresie probnym szkoli sie pracownika by pozniej mogl pracowac sumiennie i godziwie.Jaki to sens zatrudniac setki pracownikow zakladajac ze zaden nie dostanie wiecej niz najnizsza krajowa uniemozliwiajac wyrobienie normy,,placic z osobna za kazdego zus i podatek....W normalnym logicznym rozrachunku przeciez lepiej sie oplaca miec mniej pracownikow dac mu wieksza wyplate i wtedy wymagac lepszej produktywnosci.Nie rozumie jaki to biznes dla firmy miec setki pracownikow i wysmiewac sie z nich ze w okresie kiedy mogli studiowac wybrali np zalozenie rodziny....Dobry pracodawca szanuje opinie swoich pracownikow nawet niewygodne dla swojego punktun widzenia...nie wysmiewa sie z wyksztalcenia jesli daje jalmuzne najnizszej krajowej i pomaga by zespol mobilizowac do pracy dobra wyplata a nie zastraszaniem ...
3
Zostaw swoją opinię o Westerberg Komponenty Sp. z o.o. - Jaworzno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Westerberg Komponenty Sp. z o.o.