brak logo

Ddg Domy Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Ddg Domy Sp. z o.o.

Dawid Siwiec 2014-10-29 14:45
Uwaga [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a przynajmniej zatrudniają złodziei !!!!!!!!!
8
Doradca 2016-08-29 13:01
Odradzam najgorsi ludzi do współpracy. Unikać. Pan M. "Szef" = brak jakiej kolejek kultury osobistej. Radzę uważać
1
Dynastia 2016-09-02 00:07
Trochę więcej pana Miodka i polszczyzna będzie słodka!
3
Zadowolony klient 2016-09-02 13:28
Długo zastanawialiśmy się, jakiej firmie powierzyć budowę naszego domu, aż trafiliśmy poprzez biuro projektowe STYL-BAU do firmy DDG Domy Sp. z o. o. Już pierwsze rozmowy z Panem Marianem Jarmondowiczem upewniły nas, że jest to firma jakiej poszukujemy, która może zapewnić nam jego bezstresową budowę. Budowaliśmy dom w okresie od lata 2008 do lata 2009. Stan surowy i prace deweloperskie powierzyliśmy firmie DDG Domy SP. z o. o., pozostałe prace wykończeniowe wykonywaliśmy we własnym zakresie. Nasze doświadczenia są bardzo pozytywne. Wstępnie opracowany kosztorys nie był przekraczany, nie było przykrych niespodzianek przy płatnościach. Budowa postępowała bez większych wysiłków z naszej strony, ekipy wykonywały swoja prace bardzo solidnie. Termin prac budowlanych był dotrzymany. Kupowane przez DDG Domy materiały były odpowiedniej jakości, dom jest gotowy i nie widać żadnych problemów. Wszystkie ekipy pracujące na budowie zachowywały się w sposób nie powodujący konfliktów z sąsiadami.
Nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń, co do jakości robót. Nie było sytuacji wymagających naszych interwencji związanych z sytuacją na budowie. Podsumowując, z pełną odpowiedzialnością możemy polecić firmę DDG Domy jako solidnego wykonawcę, a współpraca z DDG Domy to duży komfort.
1
Andrzej N. 2016-09-02 13:30
Budowa domu to duże wyzwanie zwłaszcza dla osoby, która robi to pierwszy raz i nie ma doświadczenia w pracach budowlanych. W mojej sytuacji, w której jestem mocno ograniczony czasowo, pracując na kilku etatach, nie pozostało mi nic innego jak poszukać firmy, która zajęłaby się tym fachowo i rzetelnie. Znajomi, którzy byli właśnie w trakcie budowy i korzystali z usług firmy DDG Domy SP. z o. o. pozwolili mi obejrzeć w jaki sposób pracuje firma DDG Domy i poradzili mi skontaktować się z Prezesem firmy P. Marianem Jarmondowiczem. Latem 2010 roku podpisaliśmy umowę. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że był to bardzo trafny wybór. Budowa ruszyła w październiku, a już w grudniu stał dom w stanie surowym. Roboty przebiegały naprawdę szybko. Nie musiałem martwić się o materiały budowlane, sprzęt, ewentualną kradzież czy zniszczenie. Materiały dostarczane na budowę były najlepszej jakości, z odpowiednimi atestami i certyfikatami. Na placu zawsze ktoś był i pilnował porządku, nie było tak nagminnego w budownictwie problemu z alkoholem. Zdarzały się, jak przy każdym dużym przedsięwzięciu, drobne odchylenia od moich oczekiwań, ale finalnie były naprawiane szybko i zgodnie z moimi oczekiwaniami. Każdemu kto choć w części znajduje się w podobnej do mojej sytuacji gorąco polecam współpracę z firmą DDG Domy Sp. z o. o.
2
Tomasz K. 2016-09-02 13:32
Miałem przyjemność być prawdopodobnie pierwszym klientem firmy DDG Domy powstałej na łódzkim rynku, po przekształceniu z filii warszawskiej firmy Wellmade, z którą wcześniej utrzymywałem kontakt. Otrzymana od DDG Domy wycena kosztów budowy opiewała na kwotę ponad 10% niższą od wcześniej otrzymanej, gdyż była ona dostosowana do łódzkiego rynku. Wysoko oceniam rzetelność wykonania tej wyceny, podział na kolejne etapy, co w konsekwencji skutkowało brakiem niespodzianek w postaci pojawiających się nagle kosztów dodatkowych. Jedyna niemiła niespodzianka jaka mnie spotkała, to brak jasnej informacji zarówno z firmy warszawskiej jak i DDG Domy, że w kalkulacji używa się cen netto. Warto, to zmienić w przyszłości. Inwestor kalkuluje wydatki wg stanu finansów na koncie. Wysoko oceniam szybkość i standard wykonawstwa jak i elastyczność w kwestii obniżania kosztów budowy bez uszczerbku dla jakości i estetyki każdego z etapów budowy oraz gotowość do wykonania prac nieokreślonych wstępnie umową, na które można było podpisać aneks w późniejszym terminie. W moim odczuciu DDG Domy można określić jako firmę rzetelną, sumienną, w pełni profesjonalną, uczciwą i można by tu jeszcze wymienić wiele innych pozytywnych cech. W związku z ukończeniem prac wynikających z Umowy chciałbym podziękować za owocną współpracę i polecić innym inwestorom budowanie domu właśnie z tą firmą.
2
Mariusz S. 2016-09-02 13:41
Pracowałem w DDG Domy 2 lata jako Przedstawiciel Handlowy
Plusy:
* w moim przypadku była to praca samodzielna, dająca dużą swobodę działania
* całkiem niezły socjal
* elastyczny (w miarę możliwości) grafik
* możliwość rozwoju zawodowego
* możliwość odbywania szkolenia produktowych
* żadnych problemów z umową o pracę pełny etat i czas nieokreślony :-)

Minusy:
* zarobki - mogłoby być lepiej
* wymagające szefostwo - brak tolerancji dla kłamstw i ściemniania w pracy


2
Znajomy Pani B. 2016-09-02 13:43
Jeżeli nie umiesz rozmawiać - to tego nie rób - nie oceniaj innych według siebie i swojej kultury osobistej :-).
kolejkowy 2016-09-02 14:35
Jeżeli brak kolejek to wszystko jasne, he he he
2
Rozczarowana 2016-09-07 14:16
Zawsze myślałam, że jak bierze się dewelopera to wszystko powinno być ok. Powinno. Niestety tak jest tylko pięknie na początku. Codzienne wizyty na budowie, brak pracowników o czym nawet nikt nie raczy powiadomić. Opóźnienia. Ale to tylko dopiero początek. Po wykonaniu stanu surowego dopiero się zaczęło. O rzetelnej pracy trudno tu powiedzieć. Pełno błędów, niedociągnięć, a kontakt z szefostwem zerowy. Wniosek tylko jeden, serdecznie odradzam. Raz, że dużo taniej bez dewelopera, dwa i tak ciągle trzeba na budowie przebywać, trzy pełno wad budowlanych!
4
Majster Paweł 2016-09-19 09:52
Super pracodawca. Solidny, rzetelny. Wypłaty na czas. Brak problemów. Budowy dopilnowane, materiały na czas. Polecam!
2
Mariusz 2016-12-17 13:39
Pan Marian to bardzo nie odpowiedzialny szef parcowalem u niego około roku wystawia inwestora faktury w kosmicznym kwotach za pracę które można zrobić za parę złoty. Potrafi przeprojektowac 3/4 budynku bez zgody i wiedzy inwestora. Oszustwa na materiale kierownik budowy pół roku dziennika budowy nie wypełnia. Pani Bożena na zalanie nadproża żwir na budowę przywiozła w kuwecie dla kotka i paru kartonach.Pan Marian zmienia wymiary pociągów a potem zgania na pracowników swoje błędy. Inwestorzy muszą dowozic sprzęt na budowę , bo pan Marian nie ma czym. Inwestorzy muszą mieć dużo szczęścia żeby dodzwonić się do pana Marian a o spotkanie to trzeba się dwa tygodnie prosić
Niedoszły klient 2017-02-21 19:19
Wszystkie pozytywne opinie wystawione 2016.09.02 w odstępie czasowym co minutę.
Marna wizytówka firmy.
1
Szef Marian 2017-03-23 13:46
Opinie zostały przeniesione ze strony internetowej i można się z tymi klientami, którzy je wystawili spotkać i porozmawiać Panie niedoszły kliencie, jeżeli jest Pan takie życzenie, tylko trzeba się ujawnić, a do tego to już trzeba trochę cywilnej odwagi, której wielu brakuje :-)
Szef Marian 2017-03-23 13:48
Cóż może powiedzieć pracownik, który za lekceważący stosunek do pracy, niedbalstwo, niegospodarność i dopuszczanie do kradzieży został wyrzucony z pracy ...
Zostaw swoją opinię o Ddg Domy Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ddg Domy Sp. z o.o.