brak logo

Eris Partner Katowice Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Eris Partner Katowice Sp. z o.o.

fiona 2013-01-29 12:30:09
Kiedyś atmosfera w firmie wspaniała. Realizacja planów na poziomie minimum 90% - 100%. Spore wsparcie w realizacji.
Wszystko zaczęło się sypać jakieś dwa lata temu, gdy przyszła nowa kierowniczka, nie mająca pojecia o co w tym wszystkim chodzi...
Dodatkowo szef dla którego ważniejszy jest GPS niż realizacja planów. Szkoda, bo produkty świetne,ale nikt ze starej ekipy już nie został.
Było nas 3 farmaceutycznych + 4 sklepowych + 1 osoba tele.
Brak autorytetów, wsparcia. Wiadomo - na rynku nie jest lekko, ale firma z prężnie działającej za chwilę chyba sięgnie dna.
A wielka szkoda.
Zarobki słabe. Odliczanie za benzynę, telefon i wszystkie możliwe koszty... Czepianie się w zasadzie o wszystko. Zresztą firma EP odział Katowice nigdy nie cieszyła się dobrą sławą w Polsce.
Kiedyś w skali od 1 do 6 dałabym 5, na dzień dzisiejszy... słaba 2 :(
7
fasola 2013-05-17 12:16:24
Porażka. GPS w aucie ważniejszy niż plan...
4
Lewiatan 2013-12-24 22:59:00
(usunięte przez administratora)Kiedyś tam pracowałem, jeszcze za czasów prezesa, a nie pani prezes Joanny. Było spoko, ale w ciągu 5 lat odeszli chyba wszyscy handlowcy i połowa kierowców. Szef wolał stracić najlepszego przedstawiciela niż dać mu 200 pln podwyżki. Nie wiem jak teraz, ale radzę unikać...
8
Były pracownik 2014-12-12 12:45:23
Praca sama w sobie była fajna, ale nie za te pieniądze i nie z tymi osobami zarządzającymi!!! Tak jak napisał Lewiatan - firma woli stracić dobrego przedstawiciela niż dać mu 200 zł podwyżki. Podstawa bardzo marna, plany nierealne do realizacji miesiąc w miesiąc, kontrola gps'a na każdym kroku, ilość wizyt ok 20 dziennie, raporty, raporciki, odliczanie paliwa za każdy prywatny km. Jeśli uda się zrobić plan i dostać tą długo wyczekiwaną premię to i tak do czegoś się przyczepią, żeby tylko tą premię jednak odebrać. Brak szacunku do ludzi, traktowanie jak małe dzieci dorosłych doświadczonych pracowników, którzy ciężko zapieprzają. Na wszelaką pomoc ze strony szefostwa absolutnie nie ma co liczyć, nigdy nie stanęli po stronie swoich ludzi! Wśród pozostałych dystrybucji Eris Partner Katowice od bardzo dawna ma złą opinię. Ja miło wspominam przedstawicieli i dziewczyny z biura, z którymi mogłem współpracować, natomiast jako pracodawce niestety nie polecam.
11
Joker 2015-01-04 00:08:32
Spędziłem w tej firmie dłuższy czas… Parę lat temu pracowali tam wspaniali ludzie, którzy walczyli o Pracowników… ( może ktoś jeszcze pamięta ) Prezes Ryszard, Zarządzający Iwona i Zbigniew. Zgrana ekipa Przedstawicieli i Dostawców m.in. Kasia, Karola, Ewelina, Dorota, Marek, Mariusz, Rafał, Lucek, Andrzej, Darek, Janusz, Agnieszka, Grzegorz.
Wszyscy z grupy zarządzającej i handlowej odchodzili stopniowo z tej firmy po zmianie na stanowisku Prezesa….
Jeżeli nic się nie zmieniło, a pewnie tak jest i Joanna M. jest nadal Prezesem, to pewnie Lewiatan i Były pracownik mają rację…
Pozdrawiam ( z tamtych, dawnych czasów ) Zarządzających, Tele Monię, cały zespół handlowy, magazyn, księgowość i główną księgową Agnieszkę , dział sprzedaży i… Pana Bartosza-Właściciela „EP Katowice”.
11
snake 2015-07-18 17:20:05
bzdury do potęgi....
1. Podstawę ph trudno nazwac marną a prowizja od sprzedaży niejednokrotnie jest większa od podstawy, nie mówiąc już o dodatkowych nagrodach i premiach kwartalnych-robisz plan to zarabiasz, dodam, że plany są realne i nawet nowi handlowcy je wykonują. Być może kiedyś było inaczej, na chwilę obecną firma jest w TOP 3 POLSKA.
2. Nikt się nie czepia wskazań GPS jeśli wykonujesz zadania. Możesz robić plan siedząc nawet w domu jeśli tylko potrafisz. To samo sie tyczy ilości wizyt- nie jesteś w stanie robić 20 chyba że masz w danym dniu jedną miejscowość i akurat masz tam 20 klientów :)
3. Odliczanie za paliwo.... oczywiście że tak. jezdzisz samochodem, który jest własnością firmy, skoro używasz go prywatnie to tankujesz jak swój. Ale nie płacisz OC, nie płacisz za przeglądy, a jak się coś zepsuje to nie naprawiasz za swoje. To mega uczciwe podejście, nie uważasz?
4. Szefostwo jest po stronie handlowców. Masz problem to masz wsparcie i to w każdej kwestii. Nawet prywatnej.
5. Zespół handlowców jest mega zgraną ekipą, tak samo zespół "biurowy"- fantastyczni ludzie. Wszyscy którzy kombinowali jak zarobić a się nie narobić przeszli do historii :) Reszta ma się świetnie i dobrze zarabia.
6. Firma nie zmieniła nazwy ani branży
7. I najważniejsze - atmosfera, szacunek do ludzi i zasady fair są w tej firmie na pierwszym miejscu. Uczciwość i zaangażowanie działają w obie strony.
8. Oczywiście można się przyczepić do drobiazgów, nie ma perfekcyjnych firm, ale zmieniło się dużo na ogromny plus odkąd sięgam pamięcią i praca w Eris Katowice oraz sama firma jest bez zarzutu.

Pozdrawiam wszystkich malkontentow i niezadowolonych z życia i siebie byłych pracowników. I nie.... nie jestem Prezesem :) jestem handlowcem zadowolonym z pracy.
1
Reksio 2015-08-26 14:59:49
Mój Boże - widzisz a nie Grzmisz.... ostatnie opinie pewnie wypisuje sama pani kierownik
1
snake 2015-08-27 13:56:13
Bog widzial i nie grzmial jak co niektorzy walki krecili az milo.... a szkoda bo stracili na tym obecni pracownicy i dobre i imie firmy.
Reksio 2015-08-31 17:30:57
Twoja postawa absolutnie pokazuje, że jesteś aktualnym pracownikiem a w szczególności pracownikiem nieco wyższego szczebla, bo najwyższy już zajęty. Co do wałków o których wspominasz - zastanów się jak rzucasz oskarżenia. Nie bez powodu wiecznie pojawiają się ogłoszenia EP Katowice na portalach z ofertami pracy... A i jeszcze jedno: żal jaki słyszy się od klientów na temat EP Katowice też nie bierze się z powietrza a mam z nimi styczność do tej pory...
1
teodor 2016-02-03 21:22:42
swięte słowa
Halik 2016-04-27 18:12:20
Jaka flota w erisie, ktoś wie moze czym śmigają PH ?
Halik 2016-04-28 00:56:03
Słyszałem, ale ja juz mam fajna prace ;) Pytam bo mijałem ladna dziewczynę wlasnie w toyocie ostatnio i nie byłem pewien czy to PH z erisa. Avensisy ??
henryk 2016-08-13 00:00:13
bzdura
6
Adasko 2016-10-19 19:45:50
Piszesz bzdury i na bank nie jesteś PH no chyba że początkującym handlowcem bez doświadczenia lub z kadry Menagerskiej.
Jestem handlowcem z 6 letnim doświadczeniem czyli nie jakoś wybitnie doświadczonym ale poparty udokumentowanymi sukcesami.
Strasznie wkurzają mnie takie komentarze.
1. Samochód służbowy jest zawsze w każdej szanującej siebie i przede wszystkim handlowców dodatkiem do wynagrodzenia.
2. Za samochód służbowy ustawowo płaci się 250zł (ściągają z wypłaty) w zamian albo masz nielimitowane kilometry prywatne lub masz limit 500-1000km. (zależy od firmy). Tą opłatę ponosi każda osoba, która posiada samochód służbowy w Polsce (chodzi o podatki dla skarbu Państwa). Jeśli myślisz że tej opłaty nie ponosisz bądź chcesz nabrać przyszłych PH to wystarczy spojrzeć na pierwszy pasek z rozliczenia miesięcznego.
3. Pisanie, że płacisz za kilometry prywatne, bądź stosowane w praktyce bez przywilejowego limitu km jest najważniejszą oznaką, że PH nie jest w tej firmie szanowany tylko ma być maszynką do robienia kasy.
4. Nie jestem pracownikiem tej firmy i nigdy nie byłem, ale czytając twój post też nim nie będę i każdemu niedoświadczonemu handlowcowi odradzam.
1
awa 2016-10-19 21:03:11
nie nie mają tez sprawdzałam, wlasnie tez mnie to zastanowilo tym bardziej, ze sa ardzo dosiwadczona firma w branzy i rekrutuja bardzo dobryc kandydatów do działu kadry managerskiej
pytajacy 2016-11-03 15:23:02
WITAM
Czy ktos moze napisać jak wygląda raca PH w firmie tj.
- jakie plan czy możliwe do realizacji( i pytam jako nauczony pracy a nie lewar )
- jaka atmosfera
- na jakie pieniądze można liczyć ( jaka podstawa, premia)
-jakie auto i czy można używać prywatnie
Za szczere odpowiedzi z góry dziekuje
2
Zostaw swoją opinię o Eris Partner Katowice Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eris Partner Katowice Sp. z o.o.