brak logo

Sequoia Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sequoia Sp. z o.o.

do Nowego 2013-05-03 11:00
Nowy , jak Cię podnieca zniewolenie to się zaciągnij na galery .Uparłeś się jak szczerbaty na suchary
Do nowego 2013-05-15 20:49
Ale jak nie masz odpowiedzi? Napisali, że auto to KIA, podstawa to nie jest sprawa oczywista i jawna, telefon no nie zupełnie nowy, delikatnie mówiąc, GPS owszem ale nie w aucie, nie tankujesz za swoje, co do reszty tzn. samej pracy w firmie można dyskutować. W zależności od tego czy masz się do czego odnieść i porównać
@ omegamedpregna 2013-06-17 22:52
A to wpis konkurencji? Żenujące.....................żeby takie bzdury pisać, ktoś tu chyba nie wie co uczciwa konkurencja!
vonpazerni 2013-06-25 12:26
pazerny biznes farmaceutyczny , a niech by się pozagryzali na śmierć!
noname 2013-07-20 19:10
witam,
miałam z ta firma to same doświadczenie - generalnie nie polecam.
I etap podobnie, prowadziła pani [usunięte przez moderatora] Typowa rozmowa rekrutacyjna, było całkiem spoko. Po tygodniu telefon że zakwalifikowałam się do II etapu. Spoko. Pojechałam. Rekrutacja opóźniona, jakies osoby przedemną, te co mają być po mnie już też się stawiły. Masaka. Wchodzę, rozmowa z 2 kobietami (paniami kierownik), niczym nie różniąca się od I etapu. Brak inf. zwrotnej. Dopiero po upomnienieu się o inf. napisali, że mnie nie przyjęli.. A za 2-3 tyg znowu to samo ogłoszenie, że kogoś szukają... masakra!
terminowa 2013-07-30 13:23
a palety przeterminowanych supli wysyłają do repów dalej?:)
Matka Polka 2013-07-30 13:37
@ omegamedpregna - 2013-06-17 22:52:49

A to wpis konkurencji? Żenujące.....................żeby takie bzdury pisać, ktoś tu chyba nie wie co uczciwa konkurencja!
nie konkurencja tylko Matka Polka
nieprzesadzaczomega 2013-08-10 11:41
Niedawno wyszło na jaw, że kapsułki z olejem rybim mogą zwiększać ryzyko zachorowania na raka prostaty. To szokująca wiadomość dla mężczyzn, stosujących je, by złagodzić ból stawów czy wzmocnić serce. Badanie, przeprowadzone na ponad 2 tysiącach uczestników pokazało, że ci, u których poziom kwasów omega-3 we krwi był najwyższy, byli aż o 71 procent bardziej narażeni na złośliwy nowotwór.
owocewarzywa 2013-08-10 11:42
Zdaniem kierującego badaniem [usunięte przez moderatora] z Centrum Badań nad Rakiem Freda Hutchinsona w Seattle, istnieje zadziwiająco niewiele dowodów na to, że jakiekolwiek witaminy są w stanie zapobiegać chorobom. Ich przyjmowanie zalecone jest wyłącznie w przypadkach, gdy w organizmie występują znaczne niedobory określonego pierwiastka.
preczzniewolnictwem 2013-08-31 02:40
Osoby pracujące dłużej niż 50 godzin tygodniowo narażają się na choroby psychiczne - ostrzega The Economic Times. Naukowcy z Kansas State University zbadali zależność między pracoholizmem, a zdrowiem fizycznym i psychicznym.
1
piniu 2013-10-01 22:14
cisza, chyba już zbankrutowali ...?
ktosiek 2013-11-06 10:54
Podbijam powyższe zapytanie: jakie zarobki-podstawa? Jakie auta (z gps?) ? Targety realne do wykonania? Jakie narzędzia pracy? Ile wizyt/dzień? Kierownictwo "normalne"? Jakieś szkolenia produktowe etc? Sposoby raportowania itd...? Proszę o konkretne odpowiedzi.
3
wkurzony za potraktownie 2014-02-08 14:22
Witam, napiszę coś z punktu widzenia repa , który pracował i w małej i dużej firmie farmaceutycznej. Czasami rozmowy mi nie wychodziły i nie było sprawy po prostu nie poszło ale po tym co zastałem tutaj postanowiłem się pierwszy raz wypowiedzieć...Pierwsza sprawa to firma rekrutująca dla sequoia - radfarm. Nie wiem czy celowo wprowadza w błąd co do informacji na temat ilości kandydatów na rozmowie w Warszawie? Na moje pytanie pan odpowiedział , że będą zaproszone dwie osoby...Na spotkaniu w Warszawie spotkałem się z trzema i nie wiem czy to byli wszyscy czy nie. Gdybym wiedział, że będzie tyle osób to dałbym sobie spokój bo dojazd ze Szczecina to cały dzień z głowy i prawie 500 zł mniej w portfelu (pociąg, taksówki coś do zjedzenia). Jak już jeżdżę na rozmowę to wiem , że mam 50 procent szans a tutaj na miejscu wychodzą jakieś jaja...Druga sprawa to sama rozmowa. Osoba tam pracująca była miła, tylko wyraźnie miała w dupie to co mówię. Zajęta telefonem i komputerem(swoją drogą uważam , że rozmowa przeprowadzona z komputerem przed twarzą osoby rekrutowanej to szczyt nieprofesjonalizmu i jest to po prostu niegrzeczne...) Rozmowa polegała na tym , że przedstawiłem ustnie swoje CV sam dodając sukcesy ponieważ nawet nie było o nie pytania. I teraz zastanawia mnie jedno czy wyjechałem o 5 rano i wróciłem o 22 po to , żeby opowiedzieć swoje CV przez 10 MINUT u pana , który nawet nie umiał udawać , że jest zainteresowany ?To po co ściągali mnie taki kawał drogi ?:D Nie wiem , czy było to spowodowany (jak się dowiedziałem ) ,że jedna z osób była z polecenia (tak twierdziła - swoją drogą trzeba być bystrym , żeby do tego się przyznawać :D) i rozmowa odbyła się , żeby wszystko było zgodnie z procedurami czy o co chodzi...Szczerze mówiąc po tym co zaobserwowałem to chyba jednak dobrze się stało , że nie dostałem tej pracy...
3
KasiaPelasia 2014-05-27 18:22
Do kolegi wkurzonyzapotraktowanie zgadzam się z Tobą w 100% ganianie ludzi na koniec kraju tylko po to żeby popitolić sobie za przeproszeniem o dupie marynie jest szczytem bezczelności i tak się pytam tych wszystkich mędrców z korporacji jak człowiek który przebywa na bezrobociu ma wywalić 500zł na pogawędkę w Warszawce???? Takie poczynania firm powinny być zabronione!!!Podobnie jak tyranie 12h w systemie 8h...Prawda jest taka ,że powinno się coś z tym zrobić bo firmy farmaceutyczne coraz częściej maja ludzi za gówno nawet nie za nic tylko za gówno!!!
NieNiewolnica 2014-05-29 15:27
"Jeżeli boisz się głosić prawdę- już jesteś niewolnikiem" . masz rację KasiaPelasia:)
stefan 2014-10-19 12:00
"odpowiednia jakość"?
To przed tą "jakością" produktów firmy ostrzegał swego czasu inspektorat sanitarny? ;o)
konik 2015-01-10 19:17
Na początek mogłoby być (jak desperacko szukasz pracy), ale uwzględnij,że firma ma bardzo złą opinię w środowisku i później może być ciężko znaleźć pracę w innej firmie farmaceutycznej.
do konik 2015-01-28 10:02
Dlaczego ma mieć ciężko ze znalezieniem pracy :D Bzdura z jaką się jeszcze nie spotkałem. :D Idzie do pracy, robi swoje nabiera doświadczenia, bądź wzbogaca już zdobyte i ewentualnie szuka dalej. Opinia firmy przy dalszych rekrutacjach nie ma żadnego znaczenia. Zamiast się wymądrzać w bzdurny sposób, lepiej odpowiedz zainteresowanemu na pytanie bądź nie siej niepotrzebnego fermentu. No chyba, że sam startujesz i specjalnie, to piszesz, aby mieć większe szanse na otrzymanie pracy.

miłego :)
konik 2015-01-29 17:29
Pracuję w farmacji wiele lat. Znam rynek, znam firmę, znam jej ludzi, znam metody działania i metody szkolenia pracowników. Wiem, jaką ma opinię na rynku.
Niestety jest to jedna z kilku firm o opinii zdecydowanie negatywnej.
Chętnie bym podał przykłady, ale nie wolno mi tego robić.
Odpowiedziałem na pytanie, ale nie ma obowiązku brania mojego zdania pod uwagę.
doKonikJa Edward 2015-02-12 12:59
Pracuję w farmie prawie 10 lat, nie spotkałem się z "problemem" znalezienia pracy jeśli PF/PM pracował w firmie o "niechlubnej" opinii. Osobiście nie spotkałem się ze złymi opiniami, wręcz przeciwnie. Farmaceuci są zadowoleni z produktów, które dobrze rotuję, aczkolwiek narzekali na brak profesjonalizmu osoby obsługującej (z racji możliwości dojścia o kogo chodzi nie wskazuję świadomie płci).
1
przedstawiciel 2015-04-25 19:42
A na którym forum,można prosić o adres, szukam właśnie pracy w tej branży, a każda informacja na wagę Złota. Proszę o podpowiedź gdzie szukać
ktos 2015-07-25 13:28
szanse rozwoju? jesli chcesz sie wybic, to szanse sa marne, stanowiska sa poobsadzane, a osoby na nich zasiadajace nie pozwola Ci osiagnac zbyt wiele. Jesli chodzi o samodzielnosc - nigdy nie bedziecie samodzielni, bo kazda najmniejsza decyzja musi przejsc przez kilka osob, zeby w dalekiej przyszlosci mogla byc podjeta.

Nie polecam
1
doradca 2015-07-25 14:55
W tej firmie nie masz szans na rozwój. Na początku obiecują Ci dużo, a po czasie wychodzi jak jest naprawdę. Jeśli wykazujesz chęci, zainteresowanie i chęć rozwoju, od razu jesteś sprowadzany do parteru. Ten, kto próbuje się wybić jest zagrożeniem dla "ulubieńców" i może się to źle dla Ciebie skończyć.
W firmie jest bardzo duża rotacja pracowników, nie podporządkujesz się wylatujesz. A szefostwo nic sobie z tego nie robi. W końcu ich ulubieńcy to przecież Anioły.
3
aniołek 2015-09-10 19:30
Nie pracuje w Sequoi ale biegałam się tam o pracę skuszona informacjami o wysokich zarobkach, narzędziach do lekarzy i aptek. Nie dostałam tam pracy a byłam na drugim etapie. Wg mnie dystrykt -suuper, kierownik sprzedaży- hmm, żal. Spóźnil się na rozmowę , nie bardzo wiedział o co zapytać i ogólnie było mało profesjonalnie. Firma miesci się na Białołęce, w domku :) Za szybą mają wystawione swoje preparaty i suple -zupełnie jak w aptece. A, powiedział,że zadzwoni czy tak czy nie, ale nie zadzwonił.
1
kandydat 2015-09-30 12:33
Spoznienie kandydata na rozmowe kwalifikacyjna skresla go na wstepie, a co jesli tak jak w Sequoi osoba rekrutujaca spoznia sie?
Taka firme tez trzeba skreslic.
Pozdrawiam.
3
M.H 2016-01-08 10:54
Rozmowa kwalifikacyjna trwała prawie godzinę. Z osobą prowadzącą dogadywałam się bardzo dobrze, rozmowa była merytoryczna i faktycznie dotyczyła wiedzy dot. sumplementów, witamin, związków odżywczych i mineralnych. Na zakończenie przyznał, że wypadłam bardzo dobrze i już może mi nieoficjalnie powiedzieć że przechodzę do kolejnego etapu. Powiedział, że za tydzień odezwą się do mnie z terminem II etapu. Ku mojemu zdziwieniu, dnia następnego o godzinie 22:30 dostałam SMS'a że zapraszają mnie jutro o 16ej i jest to jedyny możliwy termin. Takie podejście to jakaś kpina. Nie dość że sms to jeszcze o takiej porze.
1
@@@ 2016-01-22 18:03
Czy może ktoś odpowiedzieć na pytanie czy plany są do wypracowania i w jakiej kwocie jest ewentualna premia i o jakiej podstawie można myśleć ???
Kant 2016-04-17 14:46
Przemysł farmaceutyczny nie powstał by leczyć!Powstał by tworzyć klientów!
2
realista 2016-04-17 15:22
szkoleniowcem hi hi hi , szkoli jak się ludzi goli ( z Kasy)
2
work 2016-04-19 15:39
Witam
Pracowałam w firmie ok 2 lat, nie polecam.
( usunięte przez administratora ).
Oczywiście na rozmowie przedstawiona praca w najlepszym świetle, a jak się już podpisze umowę to wszystko wychodzi.
2
Farmaceuta 2016-06-11 13:05
No widze Ery po Twojej wypowiedzi, ze sie tam nadasz :-) ( cóż za debizlizm :-))
Jan 2016-08-01 18:29
Czy ta firma nadal funkcjonuje bo nie można się dodzwonić
Jan 2016-08-01 18:31
Czy ta firma nadal funkcjonuje bo nie można się dodzwonić
ihaaa 2016-10-12 12:42
Na pewno taki asystent działu marketingu oprócz dobrej podstawy dorzuca jakieś benefity socjalne. Ważne jest to, żeby zadbać o niezłe warunki finansowe, bo lepiej wypełnia się wszystkie obowiązki pracownicze.
1
Był(a) 2016-10-20 14:10
Dobra na początek przygody z branżą, plus za to, że każą robić wszystko, dzięki czemu na rozmowie do innej firmy nie powiesz, że nie wiesz bo nie wiedziałeś (aś), nie słyszałeś(aś), nie robiłaeś (aś). Perspektywa zostania na dłużej... odradzam.
Pracownik2 2016-10-20 14:13
Niestety to prawda...
Kaz 2017-01-02 09:27
Ludzie nie marudźcie. Mój znajomy pracuje w oddziale w Poznaniu i jest bardzo zadowolony. W każdym oddziale są ludzie i powinni dbać o atmosferę. Jak jest ok to nawet dwa dni opóźnienia w pensji nie są takie straszne. Czy wy zawsze wszystko płacicie w terminie.
Cyklon 2017-01-22 15:04
Jeśli posiadasz taka wiedzę na temat Sequoia to może wiesz czy potrzebują do pracy przedstawiciela medycznego? Jak mogą przedstawiać się zarobki? Z góry dzięki
REP 2017-02-02 18:29
Jakiś czas temu brałem udział w rekrutacji
I etap w Szczecinie - dostałem się,
II etap we Wrocławiu - dostałem się,
III etap w Warszawie (w "siedzibie") - brak odpowiedzi mimo zapewnień o informacji bez względu na wynik rekrutacji.
Każda rozmowa wyglądała tak samo. Pytania co robiłeś, jakbyś się zachował... Rozmowy między sobą nie różniły się niczym prócz osób przeprowadzających je.
Przejechałem prawie 2 tyś kilometrów by wziąć udział w 3 niemal identycznych dyskusjach. Dla mnie jest to kpina i brak szacunku. Firma zrobiła na mnie bardzo słabe wrażenie. Nie mam jednak z tym problemu bo pewnie gdybym dostał wtedy tą pracę nie miałbym tej, jaką mam dzisiaj - a tu złego słowa nie powiem.
pozdrawiam
jaro 2017-02-11 00:53
sprawdźcie w KRS- jest już nadzorca upadłościowy, o upadłość zgłosił PGF
4
Karol 2017-02-24 12:28
Czy firma prowadzi teraz rekrutację do działu logistyki?
Były pracownik 2017-02-25 10:30
Karol czytaj ze zrozumieniem firma ogłosiła upadłość, jest sprzedana wiec jak może szukać kogoś do pracy... ludzi się pozbywają a nie zatrudniają
Marta 2017-02-28 10:27
Jak oceniacie Sequoia Sp. z o.o. jako pracodawcę?
Były pracownik 2017-03-01 12:59
Fatalnie!!!
4
Marta 2017-03-07 09:56
Były pracownik, skąd takie zdanie? Może rozwiniesz swoją wypowiedź?
Adam 2017-04-06 14:46
A kierownik z północy wporzadku jest ?
PF 2017-04-22 02:51
Masakra
Luiza 2017-04-23 23:22
Czy może ktoś wie o nowej ofercie Sequoia ? Nigdzie nie mogę nic znaleźć a chciałabym dostać się tu do pracy. Słyszałam dobre opinie o firmie, więc może coś się dowiem?
Kosma 2017-04-26 18:05
To słychać:
Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, postanowieniem z dnia 9 stycznia 2017 roku wydanym w sprawie o sygnaturze akt X GU 1907/16 z wniosku Polskiej Grupy Farmaceutycznej Spółki Akcyjnej o ogłoszenie upadłości Sequoia spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, zabezpieczył majątek Sequoia spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (KRS 314275) poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Józefa Syski, posiadającego licencję doradcy restrukturyzacyjnego nr 194.

Zbudowali taką piramidę finansową, że musieli ten biznes położyć. Janusze biznesu. No chyba, że to było celowe działanie :)
KR 2017-05-09 17:01
Menedzment
Zostaw swoją opinię o Sequoia Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sequoia Sp. z o.o.