brak logo

Forte Nowoczesne Protezowanie Sp. kom. Sp. z o.o.

Zielona Góra

Opinie o Forte Nowoczesne Protezowanie Sp. kom. Sp. z o.o.

anonim 2011-02-24 08:25:32
Ja (usunięte przez administratora) kto to pisał, ta firma wykorzystuje pracowników jak nikt inny.
sed 2011-03-23 08:41:29
He He posiadają wielu specjalistów to znaczy ilu - 80 % załogi nie posiada dyplomów protetyka słuchu tylko śmieszne kursiki 2 tygodniowe robione wewnątrz firmy . Takich ludzi nazywa się nie specjalistami a konowałami. Solidna firma - wyzysk i jeszcze raz wyzysk za najniższą krajową .
1
G... 2012-09-02 09:41:23
Firma forte pełna ludzi którzy myślą że coś wiedzą np panie kierownik Typu (usunięte przez administratora) ( pani kierownik która nie potrafi rozróżnic studium od studiów ). Głupia polityka firmy która ma za zadanie zmianę pracowników co parę miesięcy heee zawsze ten sam powód do zwolnienia \"nie tego szukamy\" KONKRETNY ARGUMENT. Jak czytam opinie o tej firmie które są pozytywne to mam 100 % pewności , że piszą to \"ludzie z centrali\".
Śmieszne jest to, że nikt tam nie jest bezpieczny, lecą wszyscy jak stoją, od płoteczek czyli asystentów handlowca po dyrektora handlowego. Możesz pracowac 10 lat i tak Cię zwolnią prędzej czy później bo tam bezpieczna jest tylko rodzina pani (usunięte przez administratora). A rodzina jest liczna i na wysokich stanowiskach na nizinach pracują ludzie którzy nie są spokrewnieni. Opinia jest moja zawiera prawdziwe opisy sytuacji, można wierzyc lub nie zawsze można się samemu przekonac bo tam wiecznie potrzebują do pracy :) haha
1
Ala 2012-10-26 09:24:12
A ja jestem pracownikiem tej firmy od 4 lat i jest mi przykro czytać te opinie osób - krzaków(anonimowych), które raczej wyrażają swój żal i gniew, że nie potrafiły sprawdzić się tutaj (o ile w ogóle kiedykolwiek tu pracowały). Mam zupełnie inne zdanie o firmie Forte, jestem zadowolona z pracy i relacji jakie tu panują i wcale nie pracuję w centrali tylko w sklepie. Większość ludzi, z którymi pracuję jest tu już długo, więc z tą rotacja pracowników to totalna bzdura. Zapewne osoby anonimowe, które nie pracują w Forte będą odpisywać negatywnie z zazdrości. Ciężko znieść fakt, że innym powodzi się lepiej. Z czystym sumieniem polecam swojego pracodawcę, jestem zadowolona, doceniona i spełniam się w pracy zawodowej.
1
odpowiedź dla Ali 2012-10-26 23:41:06
Ala ty też piszesz nie prawdę.
Rotacja pracowników jest bardzo duża, pracuje się za marne podstawy, zadowolony to jest ktoś - kto nie ma innej pracy na \"oku\".
A prawda jest taka iż firma zajmuje się aparatowaniem ludzi niedosłyszących a nie ma pracowników wykwalifikowanych do tego zawodu (przynajmniej duża większość),i NFZ tym powinien w końcu się zająć. Osobiście uważam to za wstyd iż firma \"Nowoczesne Protezowanie\" zatrudnia handlowców często niewykształconych. Dlatego nie polecam.
1
Helo 2012-11-07 22:33:34
Nie ma rotacji ...nawet wśród handlowców....no no dobre a co powiesz o Biel, Dzier, Ursu , Szcz, a ile to pracowników ostatnio przeszło do konkurencji ....
Co do Centrali - na stronie Forte jest galeria zdjęć z pracownikami Forte z szkolenia w Sypniewie kilka lat temu. Policz sobie ile osób na tych zdjęciach jeszcze pracuje policz policz kochana a przejrzysz na oczy.
1
agent \"Bolek\" 2012-11-14 17:09:44
wynajęci klakierzy budują wizerunek na potrzeby konkurencji.

To mój komentarz do takich wpisów. Widać \"profesjonalną\" robotę. Ciekawe ilu naiwniaków i frustratów łapie się na takie bajki.

Pewnie w Forte nie jest różowo - jak w większości firm ale od kilkunastu lat daje sobie radę na rynku. Daje ludziom pomoc i pracę pracownikom.

To są fakty!

Piszę to ponieważ jak widać anonimowi \"krytycy\" mijają się z prawdą. Nie do tyczy to wyłącznie firmy Forte. To taka nowa moda walki konkurencyjnej.
Może ten wpis otworzy oczy sporadycznym bywalcom takich forów...
stali bywali z tego żyją...
Ala 2012-12-05 11:03:08
Rotacja pracowników jest wszędzie, to jest oznaka rozwoju. W jakiej firmie trzyma się osoby, które słabo pracują albo nie chcą się rozwijać?

W takiej branży, gdzie specjalistów jest mało to rotacja między firmami konkurencyjnymi zawsze jest, była i będzie. Zwracasz uwagę tylko na osoby, które odeszły lu zostały zwolnione, bo je znałaś, ale nie zwracasz uwagi na wartościowych specjalistów, którzy przyszli od konkurencji do Forte.

Medal ma zawsze dwie strony a kij dwa końce. Większość dobrych osób jest zadowolonych ze współpracy i to przemawia za Forte.
Ala 2012-12-05 11:06:26
A na oczy widzę dobrze i widzę wspaniałych ludzi, którzy pracują w Forte, może Ty widzisz tylko to co chcesz...
radek 2015-01-22 18:07:16
to własnie dlatego większość ludzie rezygnuje ze swojej dotychczasowej pracy i ma już inne perspektywy na to? dajcie może jakieś pomysły jak dobrze się zaprezentować podczas rekrutacji i też do tego dobrze wypaść po prostu. mam nadzieje, że teraz nie wezma do pracy, bo już mam większe doświadczenie niż ostatnio.
maja 2015-03-27 17:24:43
na pewno masz większe szanse, tylko pytaie czy już wysłałeś @radek? Mam nadzieje, ze tak, tylko w razie czego to napisz tutaj jak to wszystko wygladało, czy naparwde mozna było już konretnie cos podziałać już czy nie? Bo nadal ogłoszenia sa, ale chciałby jakieś informacje z pierwszej reki jednak. Pozdrawiam!
ktoś 2015-04-06 19:58:32
Nie polecam firmy. Tu liczy się kasa,kasa,kasa. Na porządku dziennym jest poniżanie pracowników. Liczy się rodzina i kasa. Jedna wielka manipulacja
3
gabi 2015-05-06 22:18:45
Witam jestem zainteresowana praca w Forte. Czy może mi ktoś napisać jak wygląda system prowizji w tej firmie i od czego zależy
2
ktoś 2015-10-19 21:42:44
Mylisz się firma robi co może ale dla siebie..bo pracownik jest nikim, no może maszynką do robienia kasy, bez odpowiedniego szkolenia. Pracowałem w tej firmie dość długo aby poznać ten system. Zgadza się każdy kto ma firmę chce zarabiać ale kosztem innych? Chodzi o traktowanie.. wyzywanie itp. a nowa pani dyrektor handlowa o której słyszałem co wyczynia...szok i to naprawdę delikatnie powiedziane. I co firma nic na to nie słyszała? Jak ten temat wychodzi już poza firmę to o czym to świadczy?
1
ja 2015-11-03 13:14:31
jakie są zarobki w tej firmie i od czego zależą.Czekam na rozmowę
kk 2015-11-10 10:30:20
Najlepiej samemu sprawdzić jakie są w firmie Forte zarobki, szkolenia, prowizje, plany, jak urządzają lokale i na jakim sprzęcie trzeba pracować...a potem znaleźć pracę w innej podobnej firmie i się przekonać jaka jest przepaść..jak profesjonalnie szkolą w innych firmach, jakie są płace, jakie prowizje za jakie plany, jak urządzają gabinety, jakie meble i sprzęt do badań z najwyższej półki. Niech każdy sam spróbuje i zobaczy na własne oczy.
1
Ania 2015-11-20 15:16:36
A ty chodzisz do pracy po co? Ja chodzę dla przyjemności i dla kasy. No jak jeszcze liczy się rodzina to chyba wymarzona posadka.
A jeśli chodzi o rotację to zazwyczaj osoby, które się nie sprawdzają rotują. Dowodem, że dobrze się pracuje, za godną podstawę i premie (jakich konkurencja nie płaci) są osoby, które pracują już 10 lat w firmie i dłużej.
Ja polecam pracę tutaj fajnym, życzliwym i solidnym osobom, które są w porządku. Wszyscy złośliwcy darujcie sobie składanie CV, nie chcemy Was w naszym zespole.
Kasia 2015-11-24 14:45:15
POLECAM!!!
Pracowałam w tej firmie przez 4 lata i niestety musiałam się przeprowadzić i zmienić pracę, ale tę w tej firmie wspominam bardzo dobrze.
Miałam samodzielne stanowisko, swój sklep pod opieką. Centrala mnie wspierała w każdym działaniu. Z serwisem zawsze mogłam porozmawiać o problemach Klientów, z działem marketingu o promocjach, dostawałam wsparcie w formie ulotek, druków, reklam w gazecie itp. Nigdy nie usłyszałam złego słowa na temat swojej pracy, nawet jak miałam słabszy miesiąc, a wręcz odwrotnie padały pytania jak mogą mi pomóc w realizacji planów. Zawsze otrzymywałam wypłatę na czas i prowizje od sprzedaży były jak dla mnie bardzo wysokie(wypracowywałam sobie drugą wypłatę za sprzedaż). Zawsze mogłam wziąć urlop, gdy chciałam i nikt nie robił problemu. Szefostwo są bardzo życzliwi, sami przyjeżdżali do mnie z nagrodami za wyniki. Oczywiście trzeba było się narobić, ale uważam, że nie ma nic za darmo. Jak się lubi handel i ludzi to polecam tę pracę. Ja ją bardzo lubiłam i niestety sama się przekonałam, że ciężko trafić do takiej firmy jak ta. Dziękuję za możliwość współpracy przez ten czas. Bardzo dużo się nauczyłam dzięki tej pracy.
MARTA 2015-11-27 12:05:38
Pani Kasiu a była by możliwość kontaktu z Panią
kk@ 2015-11-30 09:06:11
Popłakałem się ze śmiechu
jm 2015-12-11 09:12:19
a jakie są prowizje zresztą czy wogóle są prowizje ze spzredaży. Dzięki za odpowiedz
Greta 2015-12-19 15:55:00
Zapomnij o prowizji, no chyba że zrobisz plan z kosmosu. Raczej nastaw się na mobbing! Dwie osoby które w tym roku doszły do firmy wietrzą wszędzie spisek. Na swój sposób to zabawne, ale jeśli są osoby o słabych nerwach to się szybko wypalą. Omijać szerokim łukiem!!!
1
8692 2016-01-11 20:01:34
Jedno powiem, szkoda Twojego czasu na tą firmę. Każdy widzi co się dzieje w tej firmie wystarczy popatrzyć na Dyrka.
1
Sisi 2016-01-12 09:04:26
A skąd się biorą klienci trzeba do nich jeździć i ich szukać.?czy tylko w punkcie obsługi a to przecież nie jest zależne od nas ilu ludzi przyjdzie a wtedy przecież kicha z premia
nick1 2016-01-13 20:59:46
Ta firma nie szanuje nie tylko pracowników. Ta Firma nie szanuje też klientów.Tym samym nie szanuje siebie. Góra nie wyciąga żadnych wniosków!!!
1
Kruk 2016-02-12 14:52:19
Potwierdzam szkoda czasu na tę firmę!
1
ahaa 2016-02-23 18:15:39
kasolina ciekawe kto cię upoważnił do otrzymania takich wiadomości ?
Kika 2016-03-12 11:26:22
I jeszcze teraz ta szkoła protetyczna! Jakieś żarty. Uczą osoby z zarządu które nie mają pojęcia o tych sprawach. Wiadomo chodzi o kasę.szkoda tylko tych dziewczyn które pewnie nie zdadzą egzaminu za dwa lata.paranoja czai się we wszystkim czego się dotkną.
1
zainteresowan 2016-03-17 21:59:53
Ile zarabia przedstawiciel hadnlowy w forte ? i czy czesto jest rotacja?dzisiaj jest moda na rotacje bezmyślne i niedoszkalanie pracowników;-(
ja 2016-05-13 06:34:20
No i Forte padło
1
9874 2016-05-20 19:45:10
Jak Forte padło ??
123 2016-06-08 21:14:19
Bardzo dziadowska firma. Daja umowę za najniższą krajową, a żeby pracownicy nie uciekali, wymagają podpisywania zobowiązań do przepracowania roku czasu, albo zapłaty dzikich pieniedzy za takie ich niby szkolenia. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM
5
elka 2016-06-21 20:45:15
zarobki 1850 zł brutto czyli 1355 zł na ręke. Premie po zrealizowaniu wydumanych planów tak max 300 zł, ale to i tak nie do osiągnięcia, a te narzędzia pracy ,co się tak podniecasz no to w końcu czyms musisz pracować, ale uważaj żeby ze starości ci się w rekach nie rozpadły bo w sumie to się nadają tylko do muzeum albo do skansenu.
5
helo 2016-07-07 13:59:20
Forte to już historia. Sprzedali się firmie Kind Warunki sprzedaży - tutaj było/jest trochę spekulacji - dobrze to rozegrali...
Powód sprzedania - kto go wie ale moja opinia jest taka - co roku było co raz gorzej, odejścia pracowników. lekarzy, brak możliwości rozwoju w dużych miastach.
Forte było mocne w pipiduwach do 30 tys mieszkańców - tam dawało się jeszcze wciskać ludziom i lekarzom kit. Ale kit się konczył...
4
były_pracow 2016-08-12 18:16:20
mam pytanie- czy w Forte pracownicy nadal trzęsą portkami ? Bo to dziwna firma. Widziałam ,że pzedłużają umowę po okresie próbnym tylko sierotkom co to siedzą cicho. Nie lubia kumatych i takich co to znają nie daj boże przepisy prawa pracy. A w sklepach taki syf. Dodam tez że na mechaników jest taka oszczędność , że nie używają ręczników papierowych tylko stare sprane ręczniki. Gdzie jest Sanepid?
1
greg 2016-08-13 16:37:03
@były_pracow czyli rozumiem, że Tobie nie przedłużyli i stąd taka "chłodna" ocena i analiza sytuacji? :)
Zostaw swoją opinię o Forte Nowoczesne Protezowanie Sp. kom. Sp. z o.o. - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Forte Nowoczesne Protezowanie Sp. kom. Sp. z o.o.