brak logo

Stokvis Tapes Polska Sp. z o.o.

Kowale

Opinie o Stokvis Tapes Polska Sp. z o.o.

sfinks 2011-03-30 05:38:02
hahaha, to tak w Gdańsku Cie przyjmą do pracy? to oszuści i wyzyskiwacze, tam sie pracuje max 3 lata i dostaje sie wilczy bilet z zarzutami ktorych sie nie zrobiło. Wszyscy niech uważaja na ta firme , tam skłócaja i wyrzacaja z pracy.
2
Robert 2011-05-25 10:32:40
uważajcie, bo wciąż zwalniają, za małe co nie co możną stracić prace, już tyle osób wyrzucili. Ja też muszę szukać lepszego zajęcia , nudzi mnie tu praca, atmosfera, ciągłe wyzwiska, podkładanie świni, więc kto się wybiera do firmy stokvis na kowalach niech się najpierw zastanowi za nim podejmie decyzje i otrzyma wilczy bilet jak go wyrzuca.,
2
yusk girl 2011-06-09 03:15:49
Uwaga na pracodawce i pracowników!!!!! Praca ogólnie bardzo zła, atmosfera bardzo napięta, mało płacą, praca przez 7 dni w tygodniu, po 16 godzin lub w systemie 3 zmianowym bez wolnych dni. Jeśli się ktoś zdecyduje to trzeba przemyśleć, atmosfera paskudna, donosicielstwo i kablarstwo, trzeba uważać na słowa, za reklamacje zabioeraja pensje bardzo duza rotacja, zwolnienia. Opryskliwość od przełożonych, [usunięte przez moderatora]
1
czarnulka 2011-06-09 03:20:47
Potwierdzam, pracuje i wiem co się dzieje jaki [usunięte przez moderatora], brak słowa, najlepiej żeby stali z batem i bili po plecach, jak nie dokończysz produkcji zabierają kasę nawet całą premie, ale jest sposób , można załatwić to z kierownikiem zmiany, troszkę stresujące ale kasa jest nawet w 70%. Wiec uważajcie ludziska, bo to firma wir....Najgorsze to ze trzeba donosić na swoich i kablować, dochodzi jeszcze obicie po pracy albo piwo w domu przy świecach..
1
Tom 2011-11-18 06:48:54
A ja pracuje tam już ponad 3 lata i jakoś się trzymam:P Odkąd tam jestem dyscyplinarkę dostały może ze dwie osoby za skrajne pijaństwo i bardzo dobrze, bo w takiej pracy nie można sobie pozwalać na takie akcje. Atmosfera też jest ok., na kierownictwo raczej nie narzekam, chociaż wiadomo, że nie zawsze wszyscy ci przypadną do gustu. Ogólnie ok.
kerrka 2011-11-21 12:32:06
Jak to na produkcji, zawsze się znajdą przodownicy i malkontenci:) Serio to nie spotkałam się z takimi strasznymi rzeczami, jak są opisane w komentarzach powyżej. Praca, jak praca – są obowiązki, których trzeba pilnować. Warunki są dobre – umowa o pracę na czas nieokreślony co rzadko się zdarza, bo większość teraz zatrudnia na umowy śmieciowe.
Tom 2011-12-12 21:33:25
Nie ma czegoś takiego, jak zabieranie pensji. Jeśli nie spełniasz warunków, to najwyżej nie dostaniesz całej premii, ale praktycznie się nie zdarzają takie sytuacje, trzeba by naprawdę wskoczyć na maszynę albo w ogóle nie przychodzić do roboty.
1
nikola 2012-02-16 23:19:54
firma porazka, wszystkie negatywne opinie to prawda, jest nawet gorzej, mnie nikt nie zwolnil, odeszlam sama, na szczescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestes tam [usunięte przez moderatora] itp itd, nie na moje nerwy i szacunek do samej siebie, najgorszemu wrogowi nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Kopara 2012-04-22 01:14:43
A mnie zwolnili bo ze niby kasy na razie nie maja. W ogole radze omijac z daleka.
Kamil 2012-04-23 18:46:23
W tej firmie to trzeba lizac tyłek pewnej osobie zeby jakos sie tam utrzymac... wywalaja ludzi z pracy bez żadnych skrupułów.. pracuje sie tam pod duza presją... nic nie mozna. nawet sluchac glupiej muzyki. oczywiscie maja do tego prawo ci co maja plecy. nie jedna osoba z tamtad odeszla z powodu pani [usunięte przez moderatora].
2
pani 2013-08-15 18:31:00
zgadzam sie w 100% z wiekszoscia,atmosfera tragedia,co druga osoba falszywa lacznie z kierownictwem i prawda jest to ze jak nie lizesz [usunięte przez moderatora] pewnym osobom to dlugo nie popracujesz ,pelno [usunięte przez moderatora] i wielkich pan.nie polecam wrecz przeciwnie,nie chcesz byc traktowany/a jak parobek nie idz tam
smok 2014-03-10 13:08:24
praca tam to jakaś porażka , nie polecam pracy w tej firmie. .(usunięte przez administratora)
jukihaj 2014-03-14 14:56:29
Witam,
Rownież nie polecam podejmowania pracy w tej firmie.
Stosowany jest mobbing, który jest zamiatany oprzez kierownictwo pod dywan.
Personel jest traktowany zbyt rygorystycznie, przedmiotowo, bez krztyny szacunku.
Nerwowa atmosfera, praca pod presją, zarobki niezadowalające.
Wszech obecne obmawianie, podkładanie świn.
Panstwowa inspekcja pracy powinna zainteresowac sie tym miejscem.
Marek 2014-03-14 16:02:21
Oj coś przeginacie z tymi opiniami, jak was poczytać to jakiś wyzysk jak w kopalni w Afryce. Pracuje tu więc wiem, nerwy bywają jak wszędzie, sporo ludzi to czasem ktoś się z kimś nie lubi, ale żeby ktoś mnie tu traktował bez szacunku, albo jeszcze mobingował to napewno nie. Zarobki jak wszedzie, niewysokie, to prawda. Opinie tu jacyś pewnie wywaleni z pracy malkontenci piszą, takim zawsze będzie niepasowało.
1
szaran 2014-04-10 10:47:04
nie wydaję mi się, że to są kłamstwa. Raczej chodzi o to, że ludzie idąc do Stokvis po prostu spodziewali się, że zastaną zupełnie co innego
domowy 2014-12-30 19:14:15
wchodziloem na stronę internetową firmy i powiem szczerze, że nie bardzo orientuje się czego mogę się spodziewać po tym miesjcu pracy. dokładniej to nawet nie widziałe żadnych ofert pracy na tamtej stronie - może jest szansa na uzyskanie informacji na temat wolnych stanowisk teraz w firmie ? pozdrawiam
1
Kufer 2015-02-04 20:07:26
Pracuję tam zaledwie kilka miesięcy ale mogę śmiało powiedzieć, że atmosfera jest w porządku, przełożeni również. Nie mogę zgodzić się,że jest tam wyzysk, mobbing i kij wie, co jeszcze.
3
belmondo 2016-01-26 12:43:43
krzysztof, gdzie w firmie Stokvis widziałes linie produkcyjną taśmy klejącej? przedmiot działalnosci firmy to tak jak bioły napisał - pianki uszczelniajace u wygluszajace.
praca w Stokvisie to przede wszystkim dobra atmosfera. pracownicy mają dość sporo luzu, w porownaniu do innych obozow pracy typu delphi czy flextronics. tak wiec z czystym sumieniem polecam.
3
pola 2016-05-04 13:59:22
Pracuję w Stokvisie ponad 2 lata i nie mam nic firmie do zarzucenia, jeśli chodzi o warunki zatrudnienia, socjal, atmosferę itd. Rotacja pracowników wcale nie jest duża, wbrew wcześniejszym wpisom, i jeśli do niej dochodzi to najczęściej z powodu znalezienia przez daną osobę pracy na lepszych warunkach gdzie indziej. Ja mogę pracodawcę polecić z czystym sumieniem - jak dotąd mój najlepszy.
3
Były pracownik 2016-08-19 15:20:11
Byłam pracownikiem w tej firmie prawie rok czasu i chciałabym się podzielić z wszystkimi moją opinią. Firma ma bardzo duże możliwości....,ale osoby zajmujące kierownicze stanowiska są niekompetentni ....tak jak wyżej ktoś opisał skłócają pracowników, panuje tam nieciekawa atmosfera, jest zrzucanie winy na osoby, które są na najniższych szczeblach w przedsiębiorstwie, kierownictwo nigdy nie przyzna się do błędu. Osoby, które pracują tam najdłużej stwarzają pozory "przyjaciół" a tak naprawdę skłócają wszystkich dookoła. Uważajcie na nich, bo przez te osoby można mieć duże problemy. Pracownicy , którzy mają swoje zdanie, są pracowici i przede wszystkim " mądrzejsi" od kierownictwa usuwa się je poprzez zastosowanie bardzo nieeleganckich form zwolnienia nie mając prawnych przesłanek. Ja zwolniłam się sama z racji znalezienia ciekawszej lepiej płatnej pracy. Muszę nadmienić ,iż firma zatrudnia osoby przez agencję. Nie chce dawać umów o pracę, a jak ktoś dostanie umowę o pracę po paru latach to jest szczęściarzem, bo zazwyczaj przed końcem przychodzą na taką osobę reklamacje....;)))) Na Manuale jest totalne wykorzystywanie Dziewczyn.Praca na akord za najniższą krajową ...Oprócz tego kilka razy w tygodniu pracują jako pomoc operatora, a w gruncie rzeczy Kobiety dźwigają ciężkie bale z materiałem , ciężkie skrzynki przekładają na palety z towarem lub wywożą ciężki towar paleciakiem przed magazyn. Rzadko, który Operator pomoże łaskawie..., a to powinni robić Operatorzy i Lotni. Tam jak ktoś jest Operatorem to myśli, że już awansował na Dyrektora, bo się tam tak czuje i panoszy ..:) Nie polecam tego zakładu pracy. Pozdrawiam Były pracownik :)
2
Pracownik 2016-08-22 17:54:28
Jak ktos jest bylym pracownikiem to wiadomo ze sie nie przyzna, ze go wyrzucili bo cos zawalil tylko zawsze jest najlepszy najmadrzejszy i niewinny tylko kierownik sie uwzial i go zwolnil. Operator ma wyliczony czas pracy i nie moze sobie maszyny wlaczonej zostawic i pojsc pomagac dziewczynom. W Stokvisie pracownicy maja umowy o prace na czas nie okreslony nie ma smieciowek a z agencji to tylko troche dziewczyw na manualu. I dobrze wiemy kto wylecial i za co i pozniej tu opinie nabazgral :-)
2
:( 2016-08-23 20:05:38
Potwierdzam mnie tez tak potraktowano !!!!!! Ostrzegam.
2
Nikita 2016-09-03 07:24:04
Operatorzy mają nadmiar czasu :) :) :) Tu dotyczy wpisu Pana Pracownika , ale ten nadmiar czasu wykorzystują na rozmowy telefoniczne i smsy tam gdzie nie sięgnie kamera, lecz w większości na swoim stanowisku pracy to robią i wielokrotnie odchodzą od swojego stanowiska pracy i maszyny !!!! Niekiedy chodzą sobie po całej hali po to, żeby poplotkować i po obgadywać, niektóre osoby zamiast zając się pracą . Tak więc nie zgadzam się z tym wpisem.
1
Walenie 2016-09-09 18:30:44
Jestem obecnym pracownikiem w STP, aktualnie poszukuję lepiej płatnej i w lepszej atmosferze pracy. Prawda jest taka, że największy syf robią kobiety, które tam pracują żeby sobie dorobić na siebie, bo ich mężusie zarabiają po kilkakroć, więc mają innych w dupie. Takie osoby przychodzą do pracy żeby tylko poplotkować, w 80% czasu pracy składa się obgadywanie innych i rzucanie komuś kłód pod nogi. Wcale nie lepsze jest kierownictwo, które samo nakłania do tego, jeśli podpadłeś/aś koledze kierownika, wiedz że będziesz zmieszany z błotem i gdziekolwiek byś się nie spojrzał, tam będziesz widział wzrok kierownictwa jak Cię obgaduje. Kierowniczka na takie rzeczy przymyka oko, ważne że produkcja się kręci. Ale czego oczekiwać za ledwo 2tys na rękę? Wiele osób znalazło sobie pracę dorywczą, bo niestety w tej firmie jako nowy operator nie da się zarobić.
1
fff 2016-09-13 13:11:37
Odpowiednimi zarobkami nazywasz 2tys na rękę z premią? Śmiech.
2
limbo 2016-09-20 14:47:01
są jak najbardziej odpowiednie na początek zatrudnienia, oczywiście jeśli z czasem będą systematycznie i znacząco rosnąć, to dla mnie podstawowy warunek
1
Zostaw swoją opinię o Stokvis Tapes Polska Sp. z o.o. - Kowale
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokvis Tapes Polska Sp. z o.o.