brak logo

ABC Data Sp. z o.o. Magazyn

Sosnowiec

Opinie o ABC Data Sp. z o.o. Magazyn

zainteresowany 2014-01-29 23:42:43
Jeśli ktoś pracuje w tym magazynie i przypadkiem natknął się na mojego posta bardzo bym prosił o rzetelną opinie o tym miejscu pracy. Z góry dziękuje
2
lolo 2014-07-08 10:38:16
(usunięte przez administratora) największa chamówa w zagłębiu, nie radzę nikomu, rozmowa kwalifikacyjna z dwoma wieśniakami, w życiu nie rozmawiałem z większymi(usunięte przez administratora)na rozmowie kwalifikacyjnej. Trzymać się z daleka od tego (usunięte przez administratora).
4
xxx 2014-07-11 09:25:16
Nieciekawi ludzie, nieciekawa firma, nieciekawe zarobki.
6
ello 2014-12-11 18:25:04
Odświeżam temat - szukają kogoś na magazyn i się zastanawiam. Jak godziny, płaca , kierownictwo magazynu ?
ello 2014-12-19 16:00:44
Podbijam temat - może ktoś mógłby mi co więcej napisać ?
abcdata 2015-01-01 23:51:02
1300 zł brutto + premia, która jest odpowiednio zbijana, jeśli masz dużo nadgodzin. Zarobki nie przekroczą 1400 zł, na rozmowie obiecanki o 2000 zł po okresie próbnym, który trwa średnio pół roku (3 msc umowy 2-tygodniowe, 3 msc umowa o prace na okres próbny). Pracuje się średnio po 10h, jak wyjdziesz wcześniej to możesz się pożegnać z pracą. Odradzam, bo straszny wyzysk.
5
marian 2015-01-02 22:13:46
Pracuję tam już 2 rok i nie narzekam . Prawda, że są umowy dwutygodniowe a później okres próbny. Pracownicy którzy się wykazali dostają umowę na okres próbny na pewno wcześniej niż po 3 miesiącach. Drugim kłamstwem jest zbijanie premii jeśli ma się dużo nadgodzin. Osobiście nie spotkałem się ani razu z taką sytuacją. Dwójka z przodu to prawda nie pstra obiecanka. Owszem w sezonie pracuję się średnio po 10h ale jest za to płacone nie ma do odbiórki. Radzę spróbować swoich sił w szeregach ABC ponieważ jest jedną z niewielu z firm w Polsce, która ciągle się rozwija. Powyższe komentarze są zapewne osób, które wolą siedzieć w domu i czekać na "gwiazdkę z nieba" niż wziąć sprawę w swoje ręce.
prac 2015-03-12 10:34:14
Kto Ci placi za takie klamstwa ? Kierownictwo ABC czy Moreli ?
Praca tylko przez posrednika! Nie ma mozliwosci przejscia pod zaklad nawet po kilku latach pracy! Niektorzy pracuja po 6lat i wiecej pod posrednikiem!
Na poczatek przez trzy miesiace umowy po dwa tygodnie -praca od 15do 23.Po tym okresie umowa na trzy miesiace za 1300zl plus premia. W tym miejscu zaczyna sie NIELIMITOWANA praca. Zaczynamy o 16 i pracujemy... az caly towar zostanie wyslany! Bez sezonu jest to po 10 godzin od poniedzialku do piatku. W czasie sezonu praca po nawet 12 godzin. Jesli wyjdziezz wczesnien ucinana jest premia plus pogadanka z kierownikiem i Robertem -kierownikiem zmianowym. Jest to osoba ktora jest od 16 do 24 niekiedy dluzej i przez caly ten czas jedyne co robi to smaruje raczki kremem, usta pomatka i chodzi po stanowiskach pakowaczy czy paletowych uczac ich jak maja pracowac. Niezmiernie denerwujacy czlowiek. Jesli wytrzymamy i te 3 miesiace w chorej atmosferze jaka panuje na magazynie otrzymamy umowe na (roznie rok -dwa) oczywiscie tez pod posrednikiem. Wtedy dochodzi nam druga premia. Wyplata jest wtedy w okokicach 1800zl na reke... ale zeby nie bylo tak fajnie.... Prawda jest ze jesli jest wiecej nadgodzin to ucinaja premie i zawsze wychodzi mniej wiecej taka sama wyplata. NIE JEST TO DUZO WRECZ MALO- ktos pomysli ze to wiecej sporo niz najnizsza... tyle ze w tej wyplacie (ok 1800) jest po 10-12 godzin DZIENNIE. Wystarczy policzyc sobie ile to godzin miesiecznie i Ci ktorzy choc troszke znaja matematyke szybko sie zorientują ze to okolice najnizszej krajowej! Przypominam ze podstawa to 1300 zl brutto plus dwie premie uzaleznione od humorku kierownika i Roberta. Wiec jesli powiemy slowo za duzo badz zdazy nam sie gorszy dzien w pracy- wyplata bedzie mniejsza.
Nie polecam ten firmy. Wyzysk, chora ilosc nadgodzin ktore musimy robic i chora atmosfera wsrod pracownikow raczej nie wplywa pozytywnie na wizerunek firmy i chec pracy w niej. Przypominam ze gdy pracujemy ponad rok- nalezy nam sie odprawa- w ten firmie nie gdyz jestesmy zatrudnieni przez posrednika !
Praca dosc ciezka fizycznie gdyz musimy przez caly czas cos dzwigac. Bywa ze mamy jakas chwile luzniejsza gdyz musimy z magazynu zebrac np. Karty graficzne ale potem musimy np zaladowac 40 zasilac z obudowami podobnie jako pakowacz - raz male paczki ale na ogol sa to wielkie zamowienia gdyz jest to hurtownia wiec nikt tu nie kupuje 3 rzeczy.

Nie polecam pracy w tym magazynie! Wyzysk, male wyplaty uzaleznione od humorku kierownika, bardzo duzo nadgodzin, chora atmosfera, OBOBY KTORE SIEDZA NA HALI I PATRZA NAM NA RECE JAKBYSMY BYLI ZLODZIEJAMI
11
byly pracownik 2015-03-29 22:28:27
Zgadzam sie z wypowiedzia powyzej. Praca od 16 do 2, 3 w nocy zalezy jak szybko zejda noty. Raz w miesiacu czasami zdarzy sie isc na pierwsza zmiana (od 10 i niby do 18 ale czesto bywalo ze sie siedzialo godz lub wiecej dluzej) A w zime przed swiatami to juz nie mowie jak ciezko bywalo, do godz 5 nawet sie siedzialo masakra. No i duza rotacja ludzi.
5
Bartas 2015-09-01 23:42:58
Przez 3 miesiące będziesz na umowie 2-tygodniowej za 1500 zł (185 godzin). Później umowa próbna na 3 miesiące za 1700 zł (180-190 godzin mi wyszło).
Oczywiście obie wypłaty były z tzw. dodatkiem 150 zł za niepalenie.
I po 6 miesiącach jak psychicznie dasz radę to spokojnie 2k pln zawsze mi wychodzi, maks 2.2k pln, ale to już robisz cały czas nadgodziny i wydajność musisz mieć lepszą od 90% osób. Lepiej nie marnuj czasu i idź do prywaciarza za dużo lepsze pieniądze robić.
mir 2015-10-08 13:56:06
2000 zł za 10-12 godzin 5 dni w tygodniu to dużo?
W tym te niby "nocki" które liczą się od 24 godziny dopiero?
Z premią " nie wiadomo jaki ma dziś humor kierownik" ?

Przez takich łosi właśni w tym krają ludzie pracują za grosze!!!!!!!!!
Policz sobie przy tylu godzinach ile wychodzi Ci stawka godzinowa brutto!!!!!!

Nie można nie robić nadgodzin bo ląduje się na dywaniku!!!!!!
1
haha 2015-12-09 15:06:11
meso- chyba kpisz że możesz u nas nie iść na nadgodziny. U nas się pracuję aż noty zejdą :)
Od razu lecisz do kierownika gdy wyjdziesz po 8h.
2tyś można zarobić mając ok 10-12 godzin od poniedziałku do piątku przez cały miesiąc wraz z DOBRĄ premią kierownika. Psie pieniądze za BIEGANIE po hali z wózeczkiem i zbieranie towaru. Chyba że ktoś lubi biegać po 10 godzin :)
4
Nowy 2015-12-17 13:10:12
Witam! Jestem zatrudniony w ABC Data od 14 grudnia 2015r. Trafiłem tam poprzez agencję pracy Randstad w Katowicach. Za nim podjąłem się pracy czytałem komentarze, które przyprawiają o dreszcze i modliłem się aby to nie była prawda. Niestety jest, na dziale wysyłki, praca od 15 do 2-3 w nocy! Stołówka ma 10 krzeseł a pracowników jest około 100! Zero zaplecza socjalnego, atmosfera dramatyczna, a mało tego nawet jak idziesz do kibla zrobić co trzeba to za każdym razem trzeba odbijać się na czytniku!!! Jednym słowem dramat, praca dla osób które nie mają żadnych ambicji, rodziny, znajomych i żadnej pasji. Tempo niesamowite, nogi i ręce w chodzą do tyłka. Jeśli jesteś NOWY I ZASTANAWIASZ SIĘ NAD PRACĄ W ABC DATA - NIE POLECAM!
3
barthezz 2015-12-19 01:58:08
Nic nie jest łamane, bo nowi mają umowę 2-tygodniową, a ona nie podlega pod kodeks pracy. Dopiero po 2-3 miesiącach dostajesz umowę tymczasową, która częściowo podlega pod kodeks i tyle. Ogólnie praca to jest tragedia, ale tam robili same no lify bez znajomych, rodziny.
., 2016-01-06 11:39:35
Kolego... przez 3 miechy umowa co dwa tygodnie potem na 3 miesiace a nastepnie na dwa lata.
kandytat 2016-01-30 12:37:55
Hej, czy jest tam praca w godzinach 8-16? bo taką mam propozycję przez agencję.
jpa 2016-03-03 11:23:42
Beznadzieja,praca od 15 do oporu chociaż praca niby ma być od rana,nadgodziny ucinają,nie ma możliwości przejścia pod firmę chociaż jest tak obiecywane,przeważnie popracuje się miesiąc a potem jest się zwalnianym,ogólnie nie polecam tej firmy
3
malkolm 2016-03-10 23:09:26
Ostatnio pracowało tam dużo obywateli Ukrainy , czyżby nawet oni nie chcieli tam pracować bo dużo z nich się pozwalniało,to musi być [ fajna firma ]
3
stary 2016-04-17 08:39:20
Takie oszczędzanie na pracownikach doprowadzi do katastrofy w Sosnowcu. Mają bardzo dobrych pracowników, którzy wiele lat poświęcili pracy w tej firmie, są świetnymi magazynierami a wynagrodzenie mają żałosne, nic dziwnego że najlepsi szukają zatrudnienia u konkurencji. Nie sądzę by cudzoziemcy zastąpili ich. Zdumiewa brak starań ze strony przełożonych by zadbać o swoich pracowników, by ich zatrzymać. Debile z Warszawy zatrudniają cudzoziemców ze względu na niższe koszty, a w efekcie końcowym będą same straty jak starzy pracownicy odejdą. Doświadczenie magazyniera to niepodważalny priorytet, na szali kłaść to z "jakimiś marnymi oszczędnościami" na pracownikach = KATASTROFA KADROWA + BRAK DOŚWIADCZONEJ ZAŁOGI = ZAMKNIĘCIE MAGAZYNU. Kto Wam debile będzie jeździł na wózkach wysokiego składu? ukraińcy? kto Wam debile będzie zostawał po godzinach ? ukraińcy? Wasze stołki bardzo się chwieją .....
7
Łazior-magazynier 2016-06-01 19:56:16
Barts dobrze to opisał.Nic ująć, bo dodać można wiele! NIE POLECAM!!!!!! WYZYSK WYZYSK I JESZCZE RAZ ...WYCISKANIE OSTATNIEJ KROPLI KRWI Z CZLOWIEKA! Strata czasu,bo przyjmą na 2 tyg i nara!A to co obiecują przy umowie mija się z celem.Wszystko tylko nie ABC Data!
3
sądostateczny 2016-06-06 06:22:27
Branża bogata. ale ludzie którzy pracują w abc należą do biedoty, z wyjątkiem kilku ustawionych gości, taka mała klika - towarzystwo wzajemnej adoracji, kolesiostwo, znajomki układy i układziki, możesz być tęmpy i do niczego, po gimnazjum, podstawowe wykształcenie ale jak pijesz z przełożonymi i d... dajesz to nikt Cię nie zwolni, jesteś nie do ruszenia, taka mała mafia a nie żadna kadra kierownicza, niedouczeni , na stanowiskach są a dopiero robią szkolenia z zarządzania i kursy języka angielskiego mają tępaki na miejscu w abc, a firma za to płaci, zamiast zatrudnić odpowiednio przygotowane i wykształcone w tym kierunku osoby, inna firma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by nie inwestowała kasy ....
5
ole 2016-06-09 08:08:16
Do rządzenia jest kilkanaście ludzi, kolega kolegę mianuje liderem, same plecaki a na towar wala się porozrzucany wszędzie, pogięte i uszkodzone opakowania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach, kto nie nadaje się do roboty i nigdzie mu nie idzie to robią go kierownikiem i już oficjalnie może się o pier dalać :-) w piwnicy kurna mam lepszy porządek niż na tym magazynie jest :-) moje graty w piwnicy lepiej się mają niż za je biś cie drogi towar na abc magazynie hahahaha.......
6
Mastif 2016-06-22 10:35:34
O matko... To na tym magazynie faktycznie niezły bałagan! Gdzie jest kierownictwo, czy tam ktoś tym zarządza? Czy nadal jest ten sam kierownik?
2
onyks 2016-07-12 19:18:55
Hahahahahahahahahah..........dobre hahahahahahahahahaaaaa...........ale ubaw .....
4
noja 2016-07-15 15:42:03
Mako jeszcze tam nie robisz a już wchodzisz im w d.... bez mydła? lizusów tam już jest wystarczająco dużo i bez Ciebie!
2
Sebastian 2016-08-04 22:46:08
ABC DATA Sosnowiec omijać szerokim łukiem, 90% ludzi zatrudnionych na umowy tymczasowe przez agencje pracy, nadgodziny codziennie. Nie ma ludzi, którzy szkolą nowych pracowników, jest tylko szybka pokazówka co robić itd, często przeprowadzania przez osoby nie mające o tym żadnego pojęcia, ba często też przez pracowników zatrudnionych na umowy tymczasowe, którzy pracują od niedawna. Jak jesteś nowy to nie będziesz nawet wiedzieć kto jest twoim szefem. Nikt tak naprawdę nie kontroluje twojej pracy, ale jak coś pomieszasz zaraz ktoś cię odszuka i opieprzy, że coś zrobiłeś źle - mimo tego, że nikt ci nie wytłumaczył dokładnie jak poprawnie wykonywać swoją pracę. Zarobki niskie, rzędu 2 tysiace na rękę jak masz już umowę bezpośrednio z ABC po 2-3 miesiącach jechania na umowie od agencji. Całkowity brak możliwości awansu. Zmiany ustawione w takich godzinach by całkowicie nie mieć życia prywatnego do niedzieli. Panuje tam bardzo duże tempo pracy, nie ma żadnych norm po prostu jak jesteś wolniejszy niż reszta to jesteś na wylocie, przez co większość ludzi po prostu zapier**** jak szybko może. Ciężka praca fizyczna po 10-12h gdzie zawsze masz nadmiar rzeczy do zrobienia, a ludzi ciągle brak. Warunki pracy bardzo ciężkie, każdy pilnuje swojego nosa. Temperatura na hali w ciepłe dni nie do wytrzymania. Niby można robić przerwę 20min na jedzenie / sranie itd, ale trzeba się odbić za każdym razem jak się wychodzi. Kontrole wykrywaczami metalu, alkomatem do tego kamery śledzące każdy twój ruch. Ochrona zawsze ma cię za potencjalnego złodzieja, choćbyś nie wiem jak bardzo był wobec nich uprzejmy / grzeczny, sprawdzają nawet czy nie wyniosłeś karty pamięci do telefonu. To nie jest zwykła praca to jest OBÓZ PRACY.

Nie polecam, omijać szerokim łukiem.
10
Paulina 2016-08-06 19:14:07
Utrzymują się - bo zatrudniają ludzi na najniższą krajową na umowy tymczasowe przez agencje pracy i wyciskają z nich siódme poty, obiecując przy tym zatrudnienie bezpośrednio z abc po 2-3 miesięcznym okresie próbnym, a tak naprawdę po tym okresie cię zwalniają bo "nie wyrabiasz norm" i biorą następnego "na próbę".
7
kama 2016-08-24 11:29:06
Jak złożysz razem wypłatę od 3 osób to może będzie 5 tys zł :-D ale marketing szeptany uprawia się na tym forum i tak wam to nic nie pomoże, wizerunek firmy jest b.marny !
3
Rafał 2016-09-30 12:50:17
@wiseik
No ale niewiele się pomylił, dopiero w trzy osoby 5 tysięcy wyjdzie - ale uwaga, dopiero jak już mówimy o pracownikach co mają umowy na parę lat.

W innym przypadku jak są nowi co to mają umowy te miesięczne to oni dostają przecież najniższą krajową 1850 brutto to wychodzi ci jakieś 1400 na rękę lub mniej. I w takim przypadku jak trzy osoby zebrać to wychodzi 4200zł.

Nie żeby co miesiąc były nowe twarze na magazynie. Zaiste świetne stawki.
2
Zniesmaczony 2016-10-03 13:07:55
wiseik to chyba jeden z szefostwa magazynu abc, od razu pada pytanie ile delikwent pracuje w firmie by namierzyć gościa i odpowiednio upomnieć ...
dodatki? hahaha masz na myśli dodatkowe pieniądze, które się ludziom po prostu należą za robienie cały czas nadgodzin? No faktycznie wychodzi tego więcej niż 1400 netto - jak się robi po 10h dziennie, ale już nie róbmy z tego drugiej pensji i nie wiadomo jakich zarobków, tak jak pisali wyżej we trzech może 5 tysięcy będzie
Wile3k 2016-10-19 12:08:25
Ludzie, dostał się ktoś do pracy z was z wczorajszej rozmowy 18.10.16 od 11:30? Łysy obiecał że zadzwonią i cisza a dzisiaj na 14 już praca miała być...
wiseik 2016-10-19 20:24:24
Może jeszcze nie wszystkich zrkrutowali wiec spokojnie jak powiedzieli, że sie odezwą to pewnie to uczynią, a na jakie stanowisko aplikowałeś? na stonie internetowej nie mają żadnych ofert
Pracownik 2016-11-23 14:45:16
Tracking?
Zostaw swoją opinię o ABC Data Sp. z o.o. Magazyn - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o. Magazyn