brak logo

Grenkeleasing Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Grenkeleasing Sp. z o.o.

anonim 2011-11-15 08:33:03
Odradzam pracę w tej firmie. Kiedyś było super, od kąd zmienił się prezes to totalna porażka. Zero szacunku do pracownika, wszyscy w ciągłym stresie. W chwili obecnej wolałabym siedzieć na bezrobotnym niż tam pracować.
1
ano 2012-01-31 09:16:38
hej, właśnie zastanawiam się nad pracą w dziale handlowym w tej firmie w Warszawie. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w tej firmie.
Z góry dzięki za opinię.
1
host 2012-08-20 11:37:31
Witam. Czy ktoś może dokładniej opisać warunki i podejście do pracownika w tej firmie ? Słyszałem raczej pozytywne opinie, ale chciałbym zaczerpnąć info od osób, które pracują/pracowały w tej firmie.
hia 2016-01-15 10:13:59
to oszuści !
rozczarowany 2016-02-23 15:27:28
Byłem na rekrutacji do Grenke na Przedstawiciela. Pojechałem do Wrocławia (200km) na całodzienne AC, z 6 osób wybrali 3 (w tym mnie). Po tygodniu kiedy już mieli dać ostateczną decyzję, jednak zdecydowali się na kolejne AC, po którym mi podziękowano za udział. Możliwość wyboru innych kandydatów była oczywista i nie mogę mieć o to pretensji, aczkolwiek zmienianie ustaleń i samego procesu rekrutacji w trakcie jej trwania świadczy o niskim poziomie kultury organizacyjnej firmy. Dodatkowo poświęcając cały swój dzień, nie można nawet liczyć na feedback z oceną.
Generalnie nie polecam.
kolejny_rozczarowany 2016-03-24 09:51:46
Byłem na rekrutacji przeszedłęm i się dostałem , OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM , nawet jeśli chcecie potrenować rozmowy , to ta firma do tego się nie nadaje, zwykli oszuści
Firma bigram , która prowadzi dodatkowo rekrutacje , niekompetentna , nie słowna , obiecują wysokie zarobki , żeby sciągnać ludzi na rozmowy , ponieważ nikt nie chce przychodzic !
odradzam ! lepiej wziąć i poczekac pare dni na kolejne telefony
kamil 2016-05-18 09:39:47
to w takim razie nie ozumiem o co sie tam rozchodzi, ja ktos przejdzie rekrutacje to sie cieszy bo ma prace, ty piszesz o tym otwarcie a pozniej piszesz, ze oszukuja ludzi wiec tak naprawde jak tam jest, na czym oszukuja ludzi powedz i dlaczego tak nie polecasz?
1
Pomidor 2016-11-26 22:13:08
Grenke to maleńka firma leasingowa z nieznaczącym udziałem w rynku polskim. Jest częścią niemieckiej korporacji o zasięgu międzynarodowym. Firma w Niemczech to również niewiele znaczący podmiot. Oferta firmy w Polsce to leasing maszyn i urządzeń, cenowo mocno odbiegający od standardów rynkowych. Praca w firmie to raczej nawalanka. We wszelakie obietnice raczej bym nie wierzył. Zwykłe bieganie po rynku i próby pozyskiwania partnerów do współpracy. Firma działa w niszy - tzn. w wartościach po które nie chcą się schylać pozostali gracze rynku leasingowego - jest to czasem plus ale za zwyczaj minus. Praca raczej dla młodziaków chcących się obyć w temacie leasingu maszyn i urządzeń - raczej nic więcej. Jak wszędzie duże parcie na wynik. Na ekstra kasę nie ma co liczyć. System motywacyjny to podstawa + stała premia przez 100 lat. Zrobisz mało nie ma premii. Zrobisz 999% masz tyle samo jak byś zrobił 100%. Firma rozwija się w tempie geologicznym. Rotacja personelu handlowego wyjątkowo duża nawet jak na rynek leasingu. Generalnie 50/50. Można porobić i nic więcej. Powyżej 2 lat sugerowana ucieczka. Dyrektorzy zmieniani razem z oponami albo nawet częściej więc pracę na tym stanowisku mocno bym odradzał chyba że ktoś tuninguje swoje CV. Tyle w temacie.
Zostaw swoją opinię o Grenkeleasing Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grenkeleasing Sp. z o.o.