Infakt Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Infakt Sp. z o.o.

ok 2015-08-17 14:50:27
ok
Kamila 2015-08-19 08:23:29
Brałam w tej firmie udział w dwóch rekrutacjach. Jedna w toku. Za pierwszym razem faktycznie nie byłam gotowa, ale spodobało mi się jak tam wygląda rekrutacja. Rozmowy z miłymi osobami. Informacja po każdym etapie. W moim przypadku znacznie szybciej niż obiecywali na rozmowie. Stwierdziłam, że chcę pracować w takiej firmie. Mimo, że potem znalazłam pracę to nadrobiłam w domu wiedzę i znów kandyduję. Jestem już na dalszym etapie niż poprzednio i mam nadzieję, że tym razem się uda. Nie wiem jak się tam pracuje, bo jeszcze nie miałam okazji, ale rekrutacja najfajniejsza w jakich brałam udział. Trochę mnie stresuje, że sporo etapów, ale z drugiej strony chcą dobrze poznać pracownika.
ona 2015-08-27 09:27:35
Brałam udział w procesie rekrutacji. Jest ona wieloetapowa, rozmowy odbywały się tydzień po tygodniu. Ludzie bardzo mili, wszelkie informacje bardzo jasno przekazane.
Poległam na ostatniej decydującej rozmowie, po prostu zjadł mnie stres:(
zainteresowany 2015-09-04 12:37:05
Bardzo proszę o opinię i ewentualne uwagi na temat współpracy z Infaktem od osób, które podjęły się pracy jako zdalni księgowi-partnerzy.
Czy warto? Jak w praktyce stosowana jest kara umowna w wysokości 10.000zł?
zainteresowany 2015-09-06 18:50:56
Czy możesz napisać coś więcej?Jak długo współpracujesz? Czy jesteś zadowolona(y)?W umowie zawartych jest mnóstwo kar na wysokie kwoty.Czy kiedykolwiek zdarzyła się sytuacja, w której Infakt mógł zastosować którąś karę? Jakie ogólnie mają podejście do Zleceniobiorcy?
kat 2015-09-08 10:28:41
Witam, jakie warunki finansowe proponuje infakt (przedsiębiorczy księgowy partner)? Jest to stała kwota za każdy prowadzony podmiot czy jest jakieś różnicowanie? Jaka to kwota?
4
ona 2015-09-15 08:47:28
Ciekawe czy po jednej nieudanej rekrutacji na zdalnego księgowego, można próbować swoich sił jeszcze raz, czy z góry jest się skazanym na przegraną
Były pracownik 2015-10-01 16:31:09
Ogólnie odradzam. Bardzo słaba atmosfera (choc utrzymuje sie pozory, że jest ok), pracownik jest cały czas pod kontrolą, wywieranie presji, a czasem trzeba po prostu wyluzować bo efektywność jest wtedy większa -
Pensja pewnie zależna od stanowiska, w przypadku księgowych na rynku w Krakowie jest dużo więcej ciekawych, lepiej płatnych możliwości. Słabe zaplecze (np. nie ma gdzie zjeść obiadu).
2
pracownik 2015-10-02 10:07:01
Polecam. Miła atmosfera, mnóstwo szkoleń. Liderzy dbają o rozwój pracowników - dla mnie to jest największym atutem tej firmy. Ciężko jest mi się zgodzić z opiniami powyżej - każdy wie na co się decyduje i jakie warunki przyjmuje. Osobiście bardzo sobie chwalę pracę w tej firmie.
1
yika 2015-10-15 19:19:32
Witam,pracuje ktoś jako zdalny księgowy?wychodzi się na swoje? jak wygląda współpraca? proszę o informacje
2
Nikole 2015-10-17 07:49:44
Pracuje jako zdalna księgowa. Traktuje to bardziej jak dorywczej zajęcie. Wynagrodzenie zależy od liczby klientów ilu możesz obsłużyć przy 60 klientach można powiedzieć że lepiej się wychodzi niż praca w zwykłym stacjonarny biurze rachunkowym.
8
Dorka36 2015-11-04 01:45:19
Czy można dowiedziec sie ile etapów rekrutacji przewidujecie na zdalnego księgowego oraz jaką wiedze trzeba posiadać by można było z Wami wspólpracować.Ja na razie powtarzam materiały o książce przychodów i rozchodów a planuję zacząć po nowym roku. poza tym mam pytanie jak wygląda wspólpraca, jaką umowę podpisujecie ze zdalnymi księgowymi, czy mozna mieć swoich klientów poza bazą od WAs?
6
maru 2015-11-28 14:36:22
proszę o podanie przybliżonych kosztów jakie trzeba ponieść rozpoczynając partnerską współpracę z inFaktem
5
Waldemar 2015-11-30 20:37:55
Ile można wyciągnąć na rękę w tej firmie? Taki początkujący zdalny księgowy.Jakie są koszty oprócz Zus-u.Np. koszty pełnomocnictw, kurierów itp. Zostaje coś?
8
Post 2015-12-01 08:34:22
Nie polecam tej firmy, przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy dobrze się zastanówcie.
12
Anna Pisu, inFakt 2015-12-01 16:22:03
Witam serdecznie, detale rekrutacji na dane stanowisko staramy się ujmować w treściach ogłoszeń oraz kolejnych etapach procesu. W razie pytań pozostawiamy też namiary kontaktowe. Pozdrawiamy!
Waldemar 2015-12-01 19:57:33
Ponawiam pytanie:
"Ile można wyciągnąć na rękę w tej firmie? Taki początkujący zdalny księgowy.Jakie są koszty oprócz Zus-u. Np. koszty pełnomocnictw, kurierów itp. Zostaje coś? "
aniela 2015-12-13 16:01:03
Mam pytanie z jakich pytań składa się wstępny test jest trudny ?
aniela 2015-12-14 14:14:00
A ile trwa etap od napisania testu do rozmowy kolejnej ? kilka dni ? słyszałam, że jak napisze się test można czekać na telefon nawet tydzień ?
1
123 2015-12-17 11:33:03
Dzień dobry,
Czy obecnie poszukują Państwo partnera biznesowego na terenie Żywca i Bielska-Białej? Na jakiego maila można przesłać aplikację?
S.K. 2016-01-06 23:13:05
Infakt to nowoczesna i bardzo dobrze zorganizowana firma. Współpracuję z Infaktem ponad pół roku i jestem zadowolona. Polecam wszystkim, którzy chcą się rozwijać.
7
Anna 2016-01-13 13:14:32
Współpracuję z firmą Infakt prawie od roku. Jestem bardzo zadowolona. Firma daje świetne narzędzie do pracy (program do rozliczeń w "chmurze"), możliwość konsultacji problemów z doradcą podatkowym oraz specjalistami i co najważniejsze różnorodność firm które obsługuję - a to wiąże się z ciągłym poszerzaniem wiedzy i doskonaleniem.
Polecam ;)
3
kreon 2016-02-12 11:29:57
To zależy kto na to patrzy. Jesli chodzi o pracę w tej firmie to dla mnie dziwnie wyglądają oferty dla przedsiębiorczych księgowych. Jakby z góry coś im nie pasowało
Paulo 2016-02-13 00:19:50
Byłem zainteresowany pracą w tej firmie ale czytając komentarze, zniechęciłem się. Dużo negatywów, a te pozytywne są podejrzanie pozytywne. Chyba dam sobie spokój... szkoda czasu i energii.
4
Daria 2016-02-14 11:39:21
Paulo, w sumie nie dziwię Ci się, bo sama jak tak czytam, to mam poważne wątpliwości. Jednak nie chce się sugerować, wolę wysłać CV na księgową, poczekać aż mnie zaproszą i na rozmowie dowiedzieć się co i jak.
Edyta 2016-03-07 07:40:52
Jestem po pierwszym etapie rekrutacji i muszę powiedzieć, że jak do tej pory wszystko wygląda dobrze. Zasady są jasno określone. Czy wystarczająco dobre? To chyba zależy, kto czego konkretnie szuka i jakie ma oczekiwania. Kontakt bardzo sprawny, szybka informacja zwrotna. To jest duży plus bo takie czekanie i zawieszenie przy rekrutacji nie jest niczym fajnym. Także póki co jestem nastawiona bardzo dobrze.
1
WIOLA 2016-03-07 23:14:52
WITAM, PROSZE O TELEFON WS. PRACY W INFAKT? OTO MÓJ NUMER (usunięte przez administratora)- CHCIAŁAM UZYSKAC PORADY CZY WARTO I JAK SIE TAM DOSTAĆ, JAK WYGLĄDA WSPOLPRACA
Edyta 2016-03-08 09:39:46
Proponuję spróbować swoich sił poprzez ogłoszenie.
albert 2016-03-11 09:50:34
rzeczywiście można przeczytać tutaj dużo mieszanych opinii @Odradzam nie za bardzo rozumiem jak to nie można się od nich uwolnić? nie wiem czy wasze opnie nie są zwyczajnie przesadzone bo jednak wciąż ludzie ta pracują
Anna 2016-03-15 10:44:44
Opinie negatywne, które się pojawiają są dość mało precyzje. Co to znaczy, że od firmy nie można się uwolnić? Że ciągle kontrolują?
Czy ma ktoś z Państwa praktykę współpracy z tą firmą? Jak rozwiązywane są problemy na linii klient-księgowy? Jaką liczbę klientów się obsługuje-ilu faktycznie "da radę" ich obsłużyć miesięcznie korzystając z programu udostępnionego przez firmę? Jak wygląda w praktyce kwestia ka umownych? W jakich sytuacjach firma faktycznie po nie sięga?
Księgowa 2016-03-15 15:43:16
Nie przekonasz się, dopóki sam nie spróbujesz i tyle. Współpracuję już z Infakt jakiś czas i nie zgadzam się z większością negatywnych opinii. Trzeba pracować żeby zarobić. Prawdą jest, że wynagrodzenie mogłoby być wyższe, ale warunki umowy są znane i każdy podejmuje właściwą dla siebie decyzję:) Pozdrawiam wszystkich księgowych Infakt:)
2
Anna 2016-03-16 09:38:51
Pani Księgowo :-) Czy mogłabym w takim razie poprosić Panią o jedną konkretną opinię. Znam szczegóły współpracy, ale interesuje mnie kwestia kar umownych. Czy spotkała się Pani z ich zastosowaniem w praktyce? Nie tylko osobiście, ale w ramach firmy. Zapis w tym względzie jest bardzo szeroki.
Edyta 2016-03-16 13:22:14
Jestem już po zakończonej rekrutacji. Nawiązując do mojego wcześniejszego wpisu-rekrutacja do końca przebiegła sprawnie i szybko. Jedyną sprawą, która mi się nie podoba, jest kwestia uściślenia informacji dotyczących kalkulacji wynagrodzenia dopiero na sam koniec, w sposób delikatnienie ale istotnie odbiegający od wcześniej zaprezentowanej kalkulacji. Ja osobiście również mam problem z karą umowną, z jej bardzo ogólnie zarysowanymi granicami. Nie zakładam, że będzie mi się "należała". Ale, z mojej praktyki, życie pisze rożne scenariusze, klienci są różni i na takie ewentualności jest umowa. Na okoliczności odbiegające od normy. Tutaj zapis dotyczący kary jest bardzo ogólny i dla mnie wymaga wnikliwej analizy i przemyślenia. Stawia mnie jednak na pozycji takiej sobie. Także zachęcam do udziału w rekrutacji bo jest ciekawym doświadczaniem i również sprawdzeniem siebie. A dalej to już każdy sam decyduje. Natomiast chętnie poczytam opinie osób, które współpracują już z firmą, jakie mają doświadczenia, przemyślenia i uwagi :-)
Księgowa 2016-03-16 14:52:46
Nie spotkałam się z nałożeniem kary na księgowego. Firmie zależy przede wszystkim na tym, by nie współpracować z konkurencją, nie nawiązywać współpracy z klientami Infakt i pracować z pełną odpowiedzialnością za swoje działania. Nic w tym dziwnego wg mnie.
2
Edyta 2016-03-16 15:14:48
Dziękuję za odpowiedź. Sam zapis dotyczący kar za zakaz konkurencji nie jest dla mnie problematyczny. Chodzi o karę umową związaną z ewentualnym błędem np. w interpretacji przepisów lub zwykłą pomyłką, która zdarza się najlepszym.
Księgowa 2016-03-16 15:19:19
Warto wtedy dopytać drogą mailową. Taką metodę obrałam i ja. Otrzymałam bardzo precyzyjną odpowiedź na każde pytanie.
Edyta 2016-03-17 10:15:36
Pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie :-) Jak wydajny jest program? Działa bez większych problemów, w sensie zawieszania się przy przechodzeniu z dokumentu do dokumentu etc Jak sprawuje się w praktyce automatycznie szczytywanie danych z faktury? Nie wkradają się żadne błędy? Rozumie, że nie muszę już "z palca" uzupełniać np. danych kontrahenta? Niestety z moich doświadczeń (przechodzenie interfejsem) wynika, że owszem "klepać" nie trzeba, ale system bardzo się wiesza więc czasowo na to samo wychodzi i ciężko podgonić księgowanie.
Księgowa 2016-03-22 09:21:59
Program działa bez zarzutów. Zdarzają się problemy, ale są na bieżąco rozwiązywane. Program cały czas jest udoskonalany. Klepać nie trzeba, gdyż faktycznie dane kontrahenta i dane liczbowe sczytują się z dokumentu. Dokumenty wewnętrzne trzeba sporządzać ręcznie. Przechodzenie z dokumentu na dokument działa poprawnie.
Edyta 2016-03-22 12:16:27
Dziękuję bardzo za informację :-) Pozdrawiam
1
Edyta 2016-03-23 10:01:49
Prosimy precyzyjniej :-)
2
Nowa 2016-03-23 17:46:08
Czy mogę prosić o coś więcej na ten temat ? właśnie jestem na etapie rekrutacji i teraz zwątpiłam :(
OnaXXXX 2016-03-31 09:39:10
Czy jesteś w stanie powiedzieć coś więcej? Jak wygląda kwestia zarobków po tym okresie stażu? Można wiedzieć do jakiego działu aplikowałaś? Pytam, bo widziałam kilka ofert już wcześniej, a jestem jeszcze na studiach i zastanawiam się czy faktycznie zdobędę to doświadczenie mimo małych zarobków.
iza 2016-05-03 20:43:56
Widzę nieprzyjemną dyskusję poniżej i nie do końca rozumiem nastawienie ludzi do siebie nawzajem no i do firmy. Nie znam ich dokładnie, ale jeśli ktoś ma chęć wypowiedzieć się pozytywnie o dobrych warunkach, to po co to krytykować.
1
dociekliwy 2016-05-10 21:09:52
widzę ze na tym forum gina niektóre z postow. Klika tygodni wczesniej zwrocilem uwage na ciekawy, niekoniecznie pochlebny, wpis od "stazystki" dotyczyl rekrutacji w tej firmie a teraz juz go nie ma. Pozostal tylko jej jeden wpis. Stazystko jesli kiedys to przeczytasz opowiedz jeszcze raz o tej historii (usunięte przez administratora) a kazda informacja o potencjalnym pracodawcy jest na wage zlota
2
BB 2016-05-21 17:43:30
Pani Aniu proszę napisać coś więcej o współpracy z INFAKT. Ile firm udaje się Pani obsłużyć miesięcznie? Czy w kolejnych miesiącach współpracy otrzymuje się tylko klientów za 1 zł? Jakie są faktyczne koszty przesyłek kurierskich i inne wydatki zw. z obsługą klienta? Jak wygląda kwestia kar umownych, które najbardziej zniechęcają do współpracy z tą firmą.
1
Aldona 2016-06-08 11:40:23
Kiedys na tym forum było 116 opinii, teraz jest 90. Jak to możliwe?
2
gość 2016-07-20 20:28:49
Asystent wsparcia sprzedaży ma niezłe zatrudnienie, bo warunki pracy są bardzo dobre. Ale wypłata jaka?
Gość 2016-09-06 20:24:32
Ponieważ opinie zostały usunięte i nikt nie ma tu problemu z liczeniem :) Firma w której pracownicy zmieniaja sie tak szybko ze nie ma sensu zwracac uwagi na nowych. Wynagrodzenie w wiekszosci zenujace.
1
rtyujnhbv 2016-09-06 20:48:03
teraz to oni wstawili jakas nowa oferte na stanowisko office coordiantor Krakowie widzieliście? dosłownie pare dni temu dodane zastanwiam się wlasnie nad podjeiciem nie wiecie może na jakie mniej więcej zarobki będzie można liczyc w firmie u nich?dzieki
Kiki 2016-11-07 12:34:21
Nie polecam. Brałam udział w rekrutacji na pewne stanowisko, rekruter nie dość, że zapomniał o naszym spotkaniu w siedzibie firmy, nie pamiętał o poprzednich etapach rekrutacyjnych, które przeszłam. Ponadto przypisał mnie do innego procesu rekrutacyjnego niż ten w którym brałam udział. A jak już na spotkanie dołączył pan prezes, to było już tylko gorzej. Nie szanuje firmy, która nie szanuje swoich kandydatów.
2
Zostaw swoją opinię o Infakt Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infakt Sp. z o.o.