G Data Software Sp. z o. o.

Szczecinek

Opinie o G Data Software Sp. z o. o.

były 2016-01-17 21:07
@versus, poczytaj opinie innych byłych pracowników. Wynagrodzenie do bani, znajdą sto powodów by ci obciąć premię. Jak masz doświadczenie w handlu to omijaj tą firmę szerokim łukiem. Nie żartuję.
szczecinek 2016-01-18 13:56
ogolnie swojego czasu wyzywanie kłótnie były na porządku dziennym. Ludzie mają nagrane rozmowy jak prezes PK ich wyzywa przez tel., kiera DP również ponosiły emocje. Prezes ŁN przykład człowieka pt. "co kasa robi z ludźmi..." Zero pomysłów na prowdzenie firmy, wewnętrzne konflikty komunikacji, jeden wielki chaos. Płacą? Podstawy marne, warunki prowizyjne (ujdą) jednak gdy zaczniesz zarabiać za dużo, pożegnaj się z premiami - znajdą 100 powodów by uciąć jakiś %. Były osoby co miały premie powyżej 10k+ i zaraz się żegnały z firmą bo dyr handlowy na nich siadał:) Pracowałem tam kilka lat nigdy nie usłyszłem że jest OK, samoocena była bardzo niska. Nowa firma jest ze mnie bardzo zadowolona, nikt mi nie siedzi nad głową. Jedno jest pewne: firma uczy pracy i Ci co przetrwają odnajdą się później wszedzie w branży IT - dział handlowy. Oczywiście są grosi pracodawcy np. jakiś OPAK itp itd., jednak jak na tą branżę i te stanowisko jest G Data jednym z najgorszych pracodawców w Polsce. Jednak można się bardzo dużo nauczyć i nałapać kontaktów co potem zaprocentuje.
1
nołbady 2016-01-18 14:23
Chaos komunikacyjny, szukanie na siłę powodów do cięcia lub niewypłacania premii. Podstawa marna, prowizja zależna od partnerów (terenu). Dziel i rządź to motto tej firmy, do tego dochodzi brak wizji i pomysłu na rozwój. Wyciskanie z ludzi siódmych potów. Brak uczciwego, partnerskiego podejścia. Umowy i warunki współpracy zmieniają się jak w kalejdoskopie, zależne od humoru głównodowodzących. Pracownika traktują jako koszt, nie potencjał. Zawsze jest mało, nawet jak wyrobisz plany. Zawsze będziesz kontrolowany i zawsze będziesz miał poczucie, że kolejny dzień (nawet dobrze wykonanej pracy) będzie dla nich bezwartościowy. Plusem jest to, że będziesz miał okazję (potencjalny pracowniku) poznać wartościowych partnerów handlowych... którzy przygarną Cię z otwartymi ramionami :)
nołbady 2016-01-20 17:52
Wykrzesać, a wyciskać siódme poty to znaczna różnica. Na szczęście nie muszę już słuchać zapewnień ani zachęt bez pokrycia. Nie polecam pracy w tej firmie. Z tego co słyszałem to zmianie uległ cały dział handlowy. Sami sobie odpowiedzcie jak tam jest dobrze na "handlówce". Idę na piwo :). Zdrowie dla tych co jak ja odeszli :)
Alicja 2016-01-22 12:16
Czytam te opinie i sama nie wiem co mam o tym myśleć. Są porażające. Czy to wszystko prawda? Miałam złożyć CV do tej firmy. Słyszałam, że w logistyce zwalnia się miejsce, ale czy tam też tak jeżdżą po pracownikach czy tylko po handlowcach? Potrzebuję tej pracy i nie wiem co robić. Nie chciałabym zwalniać się po miesiącu. Proszę napiszcie jak jest naprawdę. Będę wdzięczna.
nołbady 2016-01-23 11:54
Nie mam pojęcia czy inwestują w pracownika, we mnie nie inwestowali. Czytaj ze zrozumieniem :)co piszą inni byli pracownicy i nie pakuj się do tej firmy.
moze nowy 2016-01-24 10:49
Ja tam złozyłem CV zobaczymy czy będę miał rozmowę i co tam bedzie. Sprobuje czemu nie, ale z tego co pisza inni to od 2012 do 2016 bez zmian. Nie wiem zobacze.
handlowiec 2016-01-27 10:22
@lupsi @dokorok - prędzej uwierzę w to, że DELL nie oszukuje partnerów niż G Data(Piotr, Łukasz - Marionetka za 25k/msc w rękach poprzednika tzw. dobry i zły pies, Darek) zmienią podejście do pracowników. Ale każdy sam podejmuje decyzje, ta strona jest tylko po to by opisać daną firmę.

Jeśli przetrwasz tam dłużej niż 2 lata, to będą z Ciebie ludzie:) POWODZENIA
były 2016-01-28 15:14
Ten portal przedstawia opinie pracowników, byłych oraz aktualnych. Grom opinii przedstawiają ci, którzy pracowali w tej "firmie". Wszystkie negatywne komentarze nie są wyssane z palca, a wynikają z praktyki, także i mojej. Skoro wymienili cały skład handlowy to oznacza, że nie ma tam czego szukać. Każdy z nas, byłych, pracuje w innych, dobrych firmach. Mam porównanie traktowania mnie przez g datę, a przez nowego, zadowolonego pracodawcy. Nie pakujcie się tam, szukajcie partnerów, a nie panów i władców.
pracownik 2016-02-06 12:46
Nie pakujcie się tam, wszystkie negatywne opinie się zgadzają. Połowa ludzi z tej firmy szuka pracy, brak poszanowania pracownika to norma.
2
Zadowolony Pracownik 2016-02-08 10:16
Czytam te opinie i w głowie mi się nie mieści, że można na swojego Pracodawcę pisać takie paszkwile. Jak ktoś jest nieudacznikiem i leniem, to nie ma dla niego miejsca w tej firmie. Ci niby pracownicy nie odeszli sami a zostali zwolnieni bo nie mieli wyników. A co do tego, że połowa ludzi z firmy szuka pracy to kłamstwo. Ci co pracują są zadowoleni, że mogą w takiej międzynarodowej firmie pracować i uczyć się od najlepszych. Za swoją pracę są sowicie wynagradzani na poziomie europejskim dlatego nie odchodzą do innych firm.
2
były 2016-02-08 19:21
Rozumiem, że zmiana całego działu handlowego także jest paszkwilem. Rozumiem, że byli pracownicy są bezrobotni i tęsknią za GD? Jedyne co rozumiem to to, że jesteś nowym człowiekiem w firmie i nie znasz tych, którzy tam pracowali. Proponuję więcej ogłady i szacunku dla tych, którzy oddali swe serce, rozum i pracę w zamian otrzymując kopniaki. Widzę, że GD schodzi na psy skoro aktualni pracownicy potrafią się tak haniebny sposób wypowiadać o byłych. Życzę Ci sukcesów zadowolony pracowniku, szczerych sukcesów.
Zadowolony Pracownik 2016-02-09 06:41
Nie podoba Ci się wymiana całego działu handlowego. A niby dlaczego? Byli słabi, to należy wymienić na lepszych. Tak robią na całym świecie. Źle rozumiesz, bo nie jestem nowym pracownikiem. Pracuję tu już dłuższy czas. W G DATA pracuje wielu ludzi od kilku do kilkunastu lat i zapytaj ich to Ci powiedzą co ich trzyma w tej firmie. Dlaczego nie odchodzą, dlaczego pracodawca się ich nie pozbył. Bo obie strony są zadowolone. To chyba nie jest tak źle jak piszesz. A Ty i Tobie podobni może byli z was kiepscy pracownicy? A może poprzeczka była za wysoko? Tobie życzę pracodawcy, który postawi Cię do pionu. To wtedy wspominisz jak to w G DATA było luksusowo.
1
ogarnięty 2016-02-09 20:57
co to za brednie: jakie sowite wynagrodzenie,do europy to tej firmie daleko, są równi i równiejsi! Jedni dostają kasę nie wiadomo za co - średnie kwalifikacje, inteligencja aż poraża, jest kilku takich ściema i nic więcej! co do logistyki to może będzie wakat za ta laskę co twierdzi, że ogarnia - a poza niemieckim niewiele umie- jeden chaos ta baba.... kolesiostwo, donosicielstwo i tacy mają - dobrze ktoś napisał kasa robi z człowiekiem różne rzeczy i robi są przykłady a jakie możliwości rozwoju .....chyba tylko dla wybranych
2
nołbady 2016-02-10 09:09
Panie "zadowolony pracowniku", to nieprawda, że w dziale handlowym pracują ludzie po kilkanaście lat. Po co ta propaganda, czemu ma służyć? Przecież "na handlowce" nie pracuje nikt powyżej dwóch lat :). Kiepscy pracownicy?! Człowieku, każdy z nas ma lepsze wynagrodzenie, pracujemy w lepszych firmach i jesteśmy lepiej traktowani. Ustawienie do pionu, sami się ustawcie, polityka zarządzania rodem z PGR. Pusty śmiech mnie ogarnia jak czytam ten "dobry pijar".
1
Arkadiusz 2016-02-10 13:25
No nie wierzę ciekawi mnie tylko, którym z tej trójki jesteś, PK,ŁN,czy może DP, nie wiem ale sądząc po tych kłamstwach to na myśl przychodzi mi tylko jedna i oczywista osoba z tej "EKIPY" dam ci radę z której skorzystasz albo nie, pamiętaj firma to ludzie a nie twoja chora wizja, bo jak ludzi nie będzie i nie będzie się o nich dbało, to nadal będzie się mierną "instytucją" a miernoty giną w morzu życia Sharky, pamiętaj o tym. A teraz do wszystkich innych syf syf i jeszcze raz syf, ale jeśli chcesz się nauczyć i dostać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i później bez problemu odnaleźć się w każdej innej firmie IT w Polsce i odnosić tam sukcesy i wiedzieć jak nie robić to polecam szczerze tylko wytrzymaj tam ponad 2 lata a zobaczysz jak to zaprocentuje.
Powodzenia

PS. A zwolnić stamtąd to powinno się 3 osoby i będzie Gitara :) bo są leniami i nie udacznikami których gnębiono w szkole. Jak między innymi określał tutaj jeden Pan wcześniej
1
eks wife 2016-02-10 14:32
Nie wierzę jak można tak oczerniać byłych pracowników mówiąc, że ich zwolniono. Wszyscy w dziale handlowym wymieniają się z częstotliwością ok. 1roku i to z własnej inicjatywny poprzez znalezienie lepszego i bardziej godnego zaufania pracodawcy który szanuje swoich pracowników płacąc przy tym normalne pieniądze. Pisanie o europejskich zarobkach jest daleko przesadzone bo nie można tak nazwać pensji zbliżonej do najniższej krajowej w PL!!!
Natomiast G Data o byłych pracownikach zawsze wypowiada się nagatywnie a jak pokazuje życie trafiają oni zawsze do znanych na rynku IT firm i korporacji i jakoś tam wciąż pracują.
1
były 2016-02-10 16:16
Szkoda słów, sądzę, jak i inni, że to jeden ze wspaniałej trójcy. Pracownicy zwalniają się sami, po co te kłamstwa o braku wyników. Każdy z nas zabierających głos zwolnił się sam i to jest prawda. Wiem, że nie ma żadnego i handlowca i rpha pracującego dłużej niż 1-1,5 roku. Prawdą jest, że nie tęsknimy za GD lecz przestrzegamy innych by tam nie pracowali. Wszyscy byli pracują w lepszych firmach, sam o tym wiesz, dlaczego się do tego nie odniesiesz? Europejskie wynagrodzenia to macie wy, wspaniała trójko, nikt inny. Od kiedy jesteśmy na Ty byś mi pisał, że ktoś ma mnie stawiać do pionu? Wspominam GD jako pasmo tragedii decyzyjnej, nędzy zarządzania oraz buty. Nie polecam.
1
Europejczyk 2016-02-11 08:08
Europejskie, to chyba są zarobki trójcy świętej. Zresztą DP dobrze o tym wiesz w końcu to twój post. Człowieku, który nie masz pojęcia o tym co robisz, udajesz, że coś robisz, pomysły bierzesz z książek, a bardziej z czapki. Zarząd, notorycznie uwala wynagrodzenia pracowników, notorycznie nie daje żadnych ustaleń na piśmie i ludzie sami odchodzą. Masz zaburzenia ze swoją osobowością, zatrudniasz nowych ludzi szkoląc ich z archaicznych materiałów, chodząc po sali prosisz o to by nie mówić jak jest w G DACIE. Człowieku jesteś żenujący, w końcu idź do zarządu powiedz jak to jest tu „europejsko” jak sam szukasz pracy, a może wysłać TWOJA CVkę do zarządu - G DATA miała dużą rotację, nawet nie wiesz kogo spotkasz dalej na swojej drodze i gdzie wysłałeś aplikację. Jesteś wiernym psem ogrodnika, ale tylko na pozór, pochwal się jak ryjesz tyłek by wejść w łaski pracowników, a może gdzie ostatnio CVke wysyłałeś. Ta firma nie ma porządnego zarządu, jak również kompetentnej osoby. Ta firma nikogo nie zwolni bo za te "europejskie" zarobki nikt tu nie będzie pracował – wyniki lecą na łeb na szyję, bo ludzi się nie motywuję. Stanowczo odradzam chyba, że chcesz jak wielu popracować 3 m-ce tak by mieć minimalną i szukać czegoś innego. P.s. tu chyba nikt nie dociągnął do 3 lat.
3
Pracownik zadowolony:) 2016-06-30 10:13
To głupie co piszesz. Jaka "Trójca" ? Tu tak nie jest. Zarząd jest na równi z pracownikami. Można nawet powiedzieć, że ze wszystkimi są kolegami. Atmosfera jest ok. Ludzie tu pracują długo nie tak jak piszesz około 3 lat najdłużej. Są osoby, które pracują po kilkanaście lat (różne działy) i sobie chwalą. Proszę nie pisz bzdur.
2
CzlowiekWidmo 2016-07-20 09:23
Zależy pod kogo trafisz. W tej firmie brak osób, które są dla pracowników i które chcą coś zrobić. No może jest taka jedna istota, której ta firma nie docenia i która prędzej czy później też zawinie żagle tylko chyba ona nie była stąd raz go widziałem koleś przekazem wiedzy na temat konkurencji wymiata jak nie wie to sprawdza i wie. Praca parę miesięcy w tej firmie to spoko opcja później już zaczyna się jazda, nie ma chwili wytchnienia. Znam historie, że można w tej firmie pracować - tylko nie koniecznie w tej lokalizacji, jest jeszcze jedna o której nigdzie nikt odziwo nie pisze, ciekawe dla czego i ciekawe dla czego tam rotacja jest niewielka - czyżby za mały pusz na wynik czy w końcu ktoś kto pracuje również dla ludzi ? Ktoś coś więcej może sie wypowiedzieć ? Ciekawią mnie opinie tamtych pracowników czy jest to samo.
G DATA Team 2016-07-20 15:50 [pracodawca]
Dzień dobry,
w tej chwili rekrutujemy na wspomniane stanowisko do naszego oddziału w Poznaniu. Poniżej link do oferty.

http://www.gowork.pl/praca_podglad,6362280

W Szczecinku mamy takie same wymagania, jeżeli interesuje Cię własnie ta lokalizacja CV prześlij na adres praca@gdata.pl.
____________________
Pozdrawiamy
G DATA Team
1
noChybaNie 2016-08-16 20:59
HAHAHA...
Nick 2016-09-14 14:54
Jak coś ja nic nie wiem.
Alamon 2016-09-19 21:27
Ale koleś gadasz bzdury... góra tylko myśli jak rozwalić atmosferę w tej pracy i dobrze im idzie powinni książki doktoranckie o tym pisać.
Jak chcesz rozmawiać o podwyżce to napisz wypowiedzenie, inaczej udowodnią ci że jesteś nikim.
Bardziej mnie śmieszy fakt dochodzenia kto co pisze tutaj, zamiast fakt naprawiania tego skąd te opinie się biorą. Dodam by wam ulżyło, że jestem byłym pracownikiem firmy więc dochodzenia nie musicie robić.
Antyalamon 2016-09-20 09:15
Alamon, szacun za rozmowy z samym sobą. No chyba, że ktoś się pod Ciebie podszywa, ale dochodzenia nie będę robił. Raczej troll. Pozdrawiam :)
dd 2016-09-20 10:48
A wypłata dla operatora sekcji modelowania? tworzenie/ modyfikacja poszyć samochodowych na podstawie już istniejących oraz tworzenie nowych na podstawie produkcyjnych części/ prototypów/ innych danych to normalny obowiązek, a jak jest umowa o pracę to jeszcze lepiej.
Marian 2016-10-21 15:23
w Poznaniu na stanowisku handlowca proponują tysiąc osiemset złoty netto, czyli dwa i pół tysiąca złoty brutto. Z premią można dostać dwa tysiące , pięćset złotych netto. Czyli premia to siedemset złotych za wykonany plan maksymalnie . Jak na produkt z branży It to szału ta oferta nie robi a nacisk na wyniki olbrzymi. Pozyskiwanie klienta głównie przez telemarketing.
Mateusz Szabla 2016-11-08 11:29
Account Manager - czy ktoś w Państwa pracował lub pracuje na tym stanowisku poproszę o kilka Informacji gdyż zastanawiam się aby złożyć aplikacje na to stanowisko...dziękuję!
2
Peter 2016-12-01 20:41
Zaczynam rozumieć opinie negatywne na temat tej firmy. Aplikowałem na stanowisko Account Manager, po śmiesznej rozmowie na skype zostałem zaproszony do Poznania na rozmowę. Zapylałem 400 km aby się przywitać. Otrzymałem info że w terminie 2 tygodni dostanę odpowiedź, a tu ani pozytywnej ani negatywnej odpowiedzi. Jakaż żenada. Jak firma szuka pracownika gdzieś w Polsce to niech sobie zajedzie rekruter w dany teren a nie każą robić sobie wycieczki. Wypadałoby przynajmniej poinformować o wyniku rekrutacji. Teraz rozumiem co to znaczy nie szanować innych ludzi oraz czasu innych ludzi.
J( usunięte przez administratora ) Myślę że dobrze, że nie zostałem wybrany.
17
G Data Software Sp. z o. o. 2016-12-20 14:08
Dzień dobry,
rekrutacja na stanowisko Accout Managera wciąż trwa. Jeżeli chciał Pan uzyskać dodatkowe informacje o rekrutacji prosimy o kontakt z osobą przeprowadzającą rozmowę lub mail na adres naszego działu HR praca@gdata.pl.
______________
Pozdrawiamy
G DATA Team
3
PeterTree 2016-12-24 20:07
Połowa opinii skasowana, więc nie ma co tu pisać. Lepiej wejść do firmy i zapytać pracowników - nikt dobrze nie wypowie się na temat tego co tu panuje.
15
G Data Software Sp. z o. o. 2016-12-28 12:18 [pracodawca]
Dzień dobry,
jak widać posty są publikowane, a w szczególności te pisane znad wigilijnego stołu :)
Wybacz, że odpowiadamy dopiero teraz, ale administrator jak i pozostali pracownicy G DATA o których wspominałeś mieli w tym czasie przerwę świąteczną.
______________
Pozdrawiamy
G DATA Team
4
JM 2017-01-24 16:56
Czy ma ktoś telefon do działu HR?
G Data Software Sp. z o. o. 2017-01-26 11:18 [pracodawca]
Witaj,
najlepiej jak skontaktujesz się z nami drogą elektroniczną na adres praca@gdata.pl. Możesz tez skorzystać z danych kontaktowych dostępnych na naszej stronie https://www.gdata.pl/o-nas,kontakt
_____________
Pozdrawiamy
G DATA Team
2
życzliwy 2017-03-23 13:05
Dlaczego portal blokuje pojawianie się negatywnych komentarzy?!!
4
G Data Software Sp. z o. o. 2017-03-23 14:16 [pracodawca]
Staramy się nie dopuszczać komentarzy niezgodnych z regulaminem serwisu - http://www.gowork.pl/regulamin
______________
Pozdrawiamy
G DATA Team
1
życzliwy 2017-03-29 20:54
Nie naruszyłem ani jednego paragrafu regulaminu a wyraziłem tylko swą opinie o firmie.
ale cóż takie podejście jest zwyczajnie śmieszne jak i cała sytuacja w firmie...
Niszczcie ją dalej! jesteście na dobrej drodze do upadku.
5
G Data Software Sp. z o. o. 2017-03-30 15:05 [pracodawca]
Pod pseudonimem "życzliwy" napisał Pan 2 komentarze i oba są widoczne więc nie wiemy w czym sprawa. Chyba, że publikuje Pan także pod innymi nickami? W takim przypadku sprawa się komplikuje ponieważ nie wiemy o którym komentarzu jest mowa.
______________
Pozdrawiamy
G DATA Team
3
Życzliwy 2017-03-30 16:59
a Pod pseudonimem "szczęśliwie już nie pracujący" zostawiłem komentarz który Państwo usunęli ponieważ zdecydowanie odstraszał by Waszych potencjalnych nowych pracowników, i podkreślę ponownie nie naruszał on w żadnym punkcie regulaminu portalu. Powyższa przepychanka słowna jest śmieszna jak zawsze...
10
JohanParis 2017-04-19 20:32
Nie polecam, firma nie mówi prawdy na etapie rekrutacji - koloryzuje tak byś przyjął ofertę bo nie mają chętnych po zatrudnieniu okazuje się, że nie do końca wszystko jest tak jak powinno. (usunięte przez administratora)
6
Nel 2017-06-22 13:02
Specjalizacja firmy G DATA to usuwanie negatywnych uwag jakie zalewają ten portal na temat ich działalności.
6
G Data Software Sp. z o. o. 2017-06-22 13:49 [pracodawca]
Polecamy http://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy
Co do opinii to wystarczy zobaczyć wcześniejsze wpisy. Dostępne są tak te negatywne jak i pozytywne. Za wszystkie uwagi dziękujemy.
______________
Pozdrawiamy
G DATA Team
1
mlodzik 2017-07-21 11:37
Jakich pracowników ? Jak każdy kto tam przychodzi po 2-3 m-cach szuka nowe pracy... szkoda tu opisywać ta firmę bo i tak usuwają polowe komentarzy. Od momentu zatrudniania dalekiej rodziny jest tam coraz gorzej
2
Wycinak 2017-08-07 15:22
Nie polecam, niedoświadczony personel i bardzo duża rotacja - pracownicy sami odchodzą to daje do myślenia.
3
Kandydat 2017-09-04 08:46
A co powiecie o stanowisku: opiekun Rynku ? Ktoś ma jakieś doświadczenia bo zaxiekawila mnie oferta pracy ale za mniej niż 4000 netto nie zmienił pracy.
2
Johan 2017-09-19 16:45
To że tam tyle dostaniesz jak zaczarujesz firma nie ma pomysłu, kierownik jest jedną wielką wtopą finansową. Osoby z doświadczeniem odeszły. Nie nastawiaj się na super wyniki lecz na ganianie za cyferkami których możesz nie uzbierać. Ogólnie jak cenisz sobie 8h pracy z bezsensownym siedzeniem w biurze i co miesiąc odwiedzanie tych samym firm to polecam. Tylko sam się będziesz musiał uczyć ja się zastanawiam czy sięgną po rozum i z reanimują osoby które tu robiły dobrą robotę, a nie które tylko czekają do 10 tego za przelewem.
4
Edyta 2017-09-30 20:27
@Johan co masz na myśli pisząc o "bezsensownym siedzeniu w biurze"? Czy istnieją jakiekolwiek możliwości podnoszenia kwalifikacji w formie dodatkowych szkoleń?
2
Były 2017-10-04 17:27
Dwa ostatnie komentarze w dziwny sposó zniknęły???? Nie ma sensu pisać , bo panowie zarządzający nie potrafią przyjmować krytyki. Edyta , wiesz coś na ten temat?
1
Poszukiwacz 2017-10-09 17:12
Brawo dla zarządzających. Słyszałem, że firma mocno się rozwija i szuka nowych handlowców. W jaki sposób można do Państwa aplikować? Przez kontakt na stronie www?
3
Zostaw swoją opinię o G Data Software Sp. z o. o. - Szczecinek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie G Data Software Sp. z o. o.