logo Softsystem

Softsystem

Rzeszów

Opinie o Softsystem

.... 2016-03-08 13:19:54
Gratuluje p. Krzysztofie Wiercioch. Jutro moja kolej. Na 100 procent
1
.... 2016-03-09 18:39:28
Panie Wiercioch. Jesteś jak zona górala - ogólnie męcząca. Ale ok.Skrzywdzili Pana. Rozumie. Nie jestem też p. Pieczonką. Możemy się spotkać po niedzieli. Proszę podać jakieś namiary na siebie. Ja Pana znajdę.Ale tak jak mówiłem najpełniejszą,bezpośrednią i prawdziwą wiedzę na w/w Pani. Z nią powinien Pan porozmawiać. Oczywiście nie ma pewności że cokolwiek Panu powie ale spróbować trzeba jeżeli myśli Pan o walce o swoje dobre imie.
igor 2016-04-25 00:08:38
Tak z ciekawosci ile zarabia w Rzeszowie starszy programista z 10 letnim stazem ? Moze ktos podac widelki ?
zainteresowany 2016-04-29 15:19:14
Witam, czy w kwestii wynagrodzeń testera oprogramowania coś zmieniło się na lepsze czy stawka około 1600 netto (z czego połowa na własną działalność gospodarczą) jest nadal aktualna? Oczywiście mówię o Rzeszowie (z tego co wiem to w Lublinie jest już jakieś 2000 netto).
Przemysł 2016-06-08 09:22:46
Interesuje mnie oferta testera automatycznego. Na jaką stawkę może liczyć osoba bez doświadczenia świeżo po studiach w Lublinie?
Zozolek 2016-06-21 21:42:56
Nie wiem jak automaty. Mi na manualu po Zusie i vacie zostaje nieco ponad 1700 na rękę ;)
anonim 2016-07-07 20:36:57
Oferty przedstawiajcie sobie na stronach do tego przeznaczonych. Tu jest miejsce na opinie.
ZiomikPatolix 2016-07-11 10:36:38
"Posiadanie odpowiedniego doświadczenia raczej stanowi oczywisty wymóg do spełnienia, a skoro zapewniają zarobki na poziomie 2 tys to nie ma co narzekać."
2000zl dla osoby z doświadczeniem to dla Ciebie "nie ma co narzekać"? Matko boska chroń branże przed takimi ludźmi. Może jeszcze lodzika szefowi który z łaską zatrudnił? 1800zł to sprzątaczka zarabia u mnie w firmie na 1/2 etatu. 2000zł to na start powinno być. Dobrze, że niektóre dają tyle na stażach praktykach. Takie firmy trzeba omijać jeśli płaca takie grosze.
1
były_softsystemowiec 2016-07-13 19:14:47
A sprawdziłeś, czy te oczekiwania się spełnią?
Co do wyjazdów zagranicznych, zdarzają się wyjazdy do SCC na Florydę, ale to dla tych, którzy już parę lat pracują.
Lekcje angielskiego? Przynajmniej przez pierwsze dwa lata przymusowe (potem test) i niewliczone w czas pracy. Chyba że masz certyfikat, wtedy jesteś zwolniony.
były_softsystemowiec 2016-07-17 18:18:32
Tutaj jeszcze jedna uwaga, pomijana w ofertach. Firma zatrudnia na umowach śmieciowych: trzeba założyć działalność gospodarczą i samemu płacić składki na ZUS.
Nick 2016-07-18 09:48:09
do tej pory było pół etatu umowa o pracę i pół etatu działaność... ZUS płacił pracodawca, bo jest umowa o pracę, ale ubezpieczenie zdrowotne płaciło się samemu. Coś za coś, bo dzięki temu podwyżki były w kwocie netto
były_softsystemowiec 2016-07-18 20:52:15
Coraz fajniejsze i bardziej rozwojowe? One się przez długi czas nie zmieniają :)
5
Infopls 2016-07-19 00:11:09
Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad aplikacją, nie mniej jednak chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie przebiega rekrutacja - najpierw test - później rozmowa, ale czy ta rozmowa jest po angielsku? Czy na rozmowie padają pytania techniczne, czy po prostu pisze się test i jeśli przechodzi się dalej to już można być spokojnym?
StS 2016-07-19 08:11:18
Zależy na jakie stanowisko chcesz aplikować.
Jeśli na testera, to pierwsze masz testy, w tym test z j. angielskiego. Jeśli to przejdziesz będziesz miał rozmowę z lektorem po angielsku, ale raczej taką ogólną.
Jeśli na programistę, to po egzaminie, który jest po angielsku przeważnie nie ma już rozmowy po angielsku tylko po polsku, ale bardziej techniczna.
Jeśli to przejdziesz to potem już tylko uzgodnienie warunków.
Polar 2016-08-04 20:15:04
A nadal wystawiają faktury za korzystanie z firmowego sprzętu (ile to było 50 zł miesięcznie ?) do pracy :]. To był iście genialny pomysł z którym chyba ciężko się spotkać w innej firmie IT ?
anonim 2016-08-04 21:16:30
1. A co to są "wyjazdy angielskiego"? 2. Czy firma Ci płaci, żebyś ją tu reklamował?
xyz 2016-08-18 08:51:41
jakie zarobki brutto dla programisty z 5 letnim stażem możne zaproponować SoftSystem??? przeprowadzam sie z Wrocławia do Rzeszowa i chciałbym wiedzieć.... Pomoże ktoś??
xyz 2016-08-19 10:31:08
Hej
OK adam interesuja mnie widełki. za tydzien bede w rzeszowie z rodziną i zaczne czegoś szukac. fajnie by bylo jakbyscie mi podrzucili jakas w miare rzeczywista kwote.
JC 2016-08-23 11:13:15
xyz 4000 brutoo dostaniesz
anonim 2016-08-23 13:46:16
A nadal trzeba zakładać działalność?
tik tak 2016-08-23 14:47:05
trzeba zakładać działalność

JC chyba pracujesz w innym sofcie.... 4 brutto na start jako programista??? zapomnij nie w tej firmie
wiesiek 2016-08-29 13:07:26
Witajcje, moze ktos konkretnie podrzucic jakie sa zarobki dla SOFTWARE TESTERA w Softsystem, oraz jaki rzeczywiescie rodzaj umowy zostaje na tym stanowisku podpisany (B2B, zlecenie czy normalna o prace). Dzieki.
Byly 2016-08-30 11:07:24
Pół etatu i pół na kontrakt z własnej działalności jak wszystko opłacisz itd to zostanie Ci 1800 zł na rękę.
o malo co pracownik 2016-08-31 10:50:54
To chyba Mc Donald's jest lepszy jak to, jesli takie zarobki sa w Rzeszowie w IT. Dzieki za odpowiedz
abc 2016-08-31 22:04:25
Zarobki testera to ok 1800 zł na działalność+ 1/2 etatu, jak się chce całość UoP to mniej. Programista na start 2000 zł i podwyżki 100-200 zł co pół roku.
1
Były 2016-09-01 13:28:06
A kto normalny pracuje w IT w Rzeszowie jeśli w większych miastach zarabiasz 3x tyle i jesteś traktowany jak człowiek, a nie jak niewolnik ? No chyba, że kontraktorzy. Robisz doświadczenie 2-3 lata i wyjeżdżasz Kraków, Wrocław, Warszawa, Gdańsk. Ja popracowałem ponad 2 lata i poszedłem dalej. W Krakowie/Warszawie z doświadczeniem powyżej 5 lat i odpowiednimi kwalifikacjami na stanowisku Senior QA zarabiasz kwoty 5-cio cyfrowe.
katur 2016-09-12 15:22:50
no to podsumowując ile NETTO moge na start dostac jako programista a ile jako tester
kandydatka 2016-09-17 16:19:18
a czy ktoś może powiedzieć czy podczas rekrutacji największe znaczenie mają pisane testy z wiedzy komputerowej i angielskiego czy brane jest też pod uwagę wykształcenie oraz dotychczasowe doświadczenie? Ci co pisali i się dostali - jaki wynik z testu pozwoli na kwalifikację do kolejnego etapu rekrutacji? Naprawdę duża konkurencja i trzeba mieć wynik bliski 100%? I ile trzeba czekać na odpowiedź co do wyników? Mógłby ktoś z testerów napisać jak to wszystko wyglądało w jego przypadku?
Pozdrawiam :)
2
anonim 2016-09-22 13:56:58
Niemieckiego?
Smutasek 2016-09-22 15:07:40
niemieckiego?
z tego co piszą w ogłoszeniu wymagają języka angielskiego oraz mile widziana znajomość francuskiego...
trolololoo 2016-09-23 22:26:50
czy przy zakładaniu działalności firma jakoś pomaga we wszelkich formalnościach?
ciekawy 2016-09-25 21:45:11
napisze ktoś czego się można spodziewać na rozmowie z managerem i pracownikiem działu rekrutacji?
ja tez ciekawy 2016-09-26 11:59:38
@ciekawy kiedy masz rozmowe z managerem i kiedy byles pierwszy raz na egzaminie z angielskiego? :D
nico 2016-10-08 23:32:58
Premie regularnie - dwa razy do roku... Czasem 200 zl, a czasem nawet 400 zl(dla programistów z kilkuletnim doświadczeniem). Jeżeli to nazywasz "urozmaiceniem zatrudnienia" - to i owszem. Firma "urozmaica zatrudnienie" w jeszcze jeden sposób - supporty nocne. Jako główna atrakcja - 15zl dziennie za to że musisz być pod telefonem na każde zawołanie w środku nocy. Dzięki tym, i jeszcze innym atrakcjom, rotacja w firmie taka, że ciągle poznajesz nowych ludzi :)
nico 2016-10-09 20:26:43
Nigdzie nie napisałem ze to nic.. ktoś spytał o premie, to napisałem czego może się spodziewać. Ja po prostu półrocznej premii w wysokości 10% miesięcznego wynagrodzenia, nie nazwałbym "urozmaiceniem zatrudnienia". Ale tak, to lepsze niż nic...
Początkujący_Programista 2016-10-11 10:42:05
Ja będę aplikować na stanowisko programisty w Rzeszowie, jednak mam pytanie jak wygląda ten egzamin z programowania? Nie chodzi mi o pytania, tylko ogólnie jak to jest sformułowane: są podpunkty i jasno jest napisane co trzeba napisać czy treść jest taka ogólna i nie jest wspomniane np. że trzeba jakiś konkretny algorytm wykorzystać? Jak to jest z tym egzaminem? Będę wdzięczny za każdą informację.
TomTom 2016-10-11 14:52:13
W poważnych firmach za premię możesz sobie kupić samochód, a nie go zatankować, ale warunki są znane wszystkim. Każdy w Rzeszowie wie jak wyglądają zarobki w Soft Systemie więc każdy decydując się na pracę w tej firmie akceptuje to. Część pewnie liczy, że może coś się zmieni, ale uspokoję was od 10 lat niewiele się zmieniło więc nie ma na razie przesłanek, że nagle będzie jakaś rewolucja.
2
były_softsystemowiec 2016-10-12 19:01:29
Ciekawe. Kolejny post typu: pytanie i pochwała. Oto kilka poprzednich:

"Widzę, że Programista / Programista Testów Automatycznych ma tutaj całkiem nieźle chyba, prawda? Widze umowę o pracę i pakiet benefitów do tej umowy też"

"mowicie o tej ofercie dla programisty? bo widze ze szukaja w Rzeszowie na chwile obecną..oferuja m.in. dostęp do najnowszych technologii oprogramowania, wyjazdy zagraniczne, naukę języka angielskiego.."

"Na pewno jest szansa na odpowiedną premie do podstawy zarobków @kawanaławe, bo w końcu zależy im na pracownikach i na ich zadowoleniu z pracy. A atmosfera jaka?"

"a jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na testera oprogramowania to się wcale nie dziwię, że ich oferty sa tak popularne."

"Znajomość języka niemieckiego nie stanowi aż takiego dużego wymogu do spełnienia, bo przecież każdy musi znać choć podstawę jakiegoś języka, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? Podobno na to nikt nic nie wspominał, wiec pewnie jest dobrze. "

"Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze premie, co znacznie urozmaica zatrudnienie."

Czy to jakaś zorganizowana akcja?




4
klon 2016-10-12 21:14:51
Dzał HR czuwa ? Ale skoro można tu dowolnie oczerniać, to można też uprawiać mniej lub bardziej skuteczną reklamę... Trochę szkoda, że prawdziwych opinii tutaj coraz mniej
4
DołożęOdSiebie 2016-10-13 13:58:11
Hej, nie wiecie, jaka jest tam atmosfera? Chyba jest dobra komunikacja, skoro widzę, że ludzie kadzą na goworku.
Gall 2016-10-13 15:45:33
Tester bez doświadczenia ~1700netto; programista ~2200netto;
4
obecny pracownik konkurencji 2016-10-13 21:48:53
muszę wyrazić dosyć krzywdzącą opinię o firmie SoftSystem, a raczej o sposobie prowadzenia rekrutacji w Rzeszowie. Jestem po studiach informatycznych, mam 3 miesiące stażu jako tester oprogramowania i całkiem niedawno aplikowałem na stanowisko testera. Już podczas pierwszego telefonu dostałem propozycję napisania testu na stanowisko programisty, oczywiście odmówiłem. Po teście, już na może 10minutowej rozmowie rekrutacyjnej usłyszałem, że "na to stanowisko jest bardzo dużo chętnych więc możemy sobie powybrzydzać, nie możemy sobie na to pozwolić wśród programistów", po czym od razu dostałem odpowiedź negatywną. Takie zachowanie i takie słowa z ust managera uważam może za szczere, ale bardzo nieprofesjonalne jak wywieranie nacisku na aplikację na stanowisko, na które się nie chce aplikować. Przygodę z firmą zakończyłem na drugiej rozmowie rekrutacyjnej, nie wiem jak się pracuje w tej firmie, jakie są benefity, ale sposób w jaki jest prowadzona bardzo nieprofesjonalna rekrutacja bardzo wpłynął na moją opinię o tej firmie. Traktowałem tę firmę poważnie, ale okazała się bardzo niepoważna już na wstępie ;)
6
ZiomekZiomkowski 2016-10-15 12:07:38
Firma jest nie poważna, widełki płacowe są na żałosnym poziomie, zwłaszcza w Lublinie, i ten wymóg zakładania działalności. Dzięki Bogu znalazłem prace jako programista w lublinie za prawie dwu krotną stawkę netto. Odpuście sobie takie firmy jak Asseco, Comarch, Sofsystem, Billennium bo bedziecie robic za frajer gorzej niz w biedronce kasjer. Na dodatek zaczynaja ściągać ukrainców jako programistów, takze zloty okres konczy sie w IT.
7
były_softsystemowiec 2016-10-17 16:09:29
A nadal jest podział na "lepszy" Rzeszów i "gorszy" Lublin?
ZiomekZiomkowski 2016-10-18 07:59:39
No to powodzenia i podziękuj prawdopodobnie sobie i swojej rodzinie za to, że głosowali na PiS. <Życzę Ci zdobycia pracy i płaczu w ZUSie jak zobaczysz co Cie czeka....
1
były_softsystemowiec 2016-10-18 08:19:34
Też nie wiem w czym (zwróć uwagę na cudzysłów).
Zaciekawiony 2016-11-19 14:56:26
Witam,
chciałbym rekrutować na stanowisko programisty java i słyszałem, że najpierw trzeba zdać egzamin.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na czym to dokładnie polega, czego można się spodziewać i jak bardzo wysokie wyniki trzeba uzyskać z tego egzaminu i rozmowy aby dostać pracę?
Tomtom 2016-11-22 09:31:11
Jeśli umiesz cokolwiek i będzie Ci się chciało zakładać firmę i pracować za niską pensję to nie musisz się obawiać egzaminu.
były_softsystemowiec 2016-11-22 13:51:11
Trzeba kliknąć na "rozmowy kwalifikacyjne". No i samemu coś tam dopisać, jak już przejdziesz.
1
Testerka 2016-11-26 14:38:41
Z tego co zauważyłam to rekrutacja programistów jest prowadzona cały czas, zastanawia mnie jak jest z testerami?
Zostaw swoją opinię o Softsystem - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Softsystem