logo Softsystem

Softsystem

Rzeszów

Opinie o Softsystem

anonim 2016-09-22 13:56
Niemieckiego?
Smutasek 2016-09-22 15:07
niemieckiego?
z tego co piszą w ogłoszeniu wymagają języka angielskiego oraz mile widziana znajomość francuskiego...
trolololoo 2016-09-23 22:26
czy przy zakładaniu działalności firma jakoś pomaga we wszelkich formalnościach?
ciekawy 2016-09-25 21:45
napisze ktoś czego się można spodziewać na rozmowie z managerem i pracownikiem działu rekrutacji?
ja tez ciekawy 2016-09-26 11:59
@ciekawy kiedy masz rozmowe z managerem i kiedy byles pierwszy raz na egzaminie z angielskiego? :D
nico 2016-10-08 23:32
Premie regularnie - dwa razy do roku... Czasem 200 zl, a czasem nawet 400 zl(dla programistów z kilkuletnim doświadczeniem). Jeżeli to nazywasz "urozmaiceniem zatrudnienia" - to i owszem. Firma "urozmaica zatrudnienie" w jeszcze jeden sposób - supporty nocne. Jako główna atrakcja - 15zl dziennie za to że musisz być pod telefonem na każde zawołanie w środku nocy. Dzięki tym, i jeszcze innym atrakcjom, rotacja w firmie taka, że ciągle poznajesz nowych ludzi :)
4
nico 2016-10-09 20:26
Nigdzie nie napisałem ze to nic.. ktoś spytał o premie, to napisałem czego może się spodziewać. Ja po prostu półrocznej premii w wysokości 10% miesięcznego wynagrodzenia, nie nazwałbym "urozmaiceniem zatrudnienia". Ale tak, to lepsze niż nic...
Początkujący_Programista 2016-10-11 10:42
Ja będę aplikować na stanowisko programisty w Rzeszowie, jednak mam pytanie jak wygląda ten egzamin z programowania? Nie chodzi mi o pytania, tylko ogólnie jak to jest sformułowane: są podpunkty i jasno jest napisane co trzeba napisać czy treść jest taka ogólna i nie jest wspomniane np. że trzeba jakiś konkretny algorytm wykorzystać? Jak to jest z tym egzaminem? Będę wdzięczny za każdą informację.
TomTom 2016-10-11 14:52
W poważnych firmach za premię możesz sobie kupić samochód, a nie go zatankować, ale warunki są znane wszystkim. Każdy w Rzeszowie wie jak wyglądają zarobki w Soft Systemie więc każdy decydując się na pracę w tej firmie akceptuje to. Część pewnie liczy, że może coś się zmieni, ale uspokoję was od 10 lat niewiele się zmieniło więc nie ma na razie przesłanek, że nagle będzie jakaś rewolucja.
4
były_softsystemowiec 2016-10-12 19:01
Ciekawe. Kolejny post typu: pytanie i pochwała. Oto kilka poprzednich:

"Widzę, że Programista / Programista Testów Automatycznych ma tutaj całkiem nieźle chyba, prawda? Widze umowę o pracę i pakiet benefitów do tej umowy też"

"mowicie o tej ofercie dla programisty? bo widze ze szukaja w Rzeszowie na chwile obecną..oferuja m.in. dostęp do najnowszych technologii oprogramowania, wyjazdy zagraniczne, naukę języka angielskiego.."

"Na pewno jest szansa na odpowiedną premie do podstawy zarobków @kawanaławe, bo w końcu zależy im na pracownikach i na ich zadowoleniu z pracy. A atmosfera jaka?"

"a jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na testera oprogramowania to się wcale nie dziwię, że ich oferty sa tak popularne."

"Znajomość języka niemieckiego nie stanowi aż takiego dużego wymogu do spełnienia, bo przecież każdy musi znać choć podstawę jakiegoś języka, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? Podobno na to nikt nic nie wspominał, wiec pewnie jest dobrze. "

"Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze premie, co znacznie urozmaica zatrudnienie."

Czy to jakaś zorganizowana akcja?




4
klon 2016-10-12 21:14
Dzał HR czuwa ? Ale skoro można tu dowolnie oczerniać, to można też uprawiać mniej lub bardziej skuteczną reklamę... Trochę szkoda, że prawdziwych opinii tutaj coraz mniej
5
DołożęOdSiebie 2016-10-13 13:58
Hej, nie wiecie, jaka jest tam atmosfera? Chyba jest dobra komunikacja, skoro widzę, że ludzie kadzą na goworku.
Gall 2016-10-13 15:45
Tester bez doświadczenia ~1700netto; programista ~2200netto;
9
obecny pracownik konkurencji 2016-10-13 21:48
muszę wyrazić dosyć krzywdzącą opinię o firmie SoftSystem, a raczej o sposobie prowadzenia rekrutacji w Rzeszowie. Jestem po studiach informatycznych, mam 3 miesiące stażu jako tester oprogramowania i całkiem niedawno aplikowałem na stanowisko testera. Już podczas pierwszego telefonu dostałem propozycję napisania testu na stanowisko programisty, oczywiście odmówiłem. Po teście, już na może 10minutowej rozmowie rekrutacyjnej usłyszałem, że "na to stanowisko jest bardzo dużo chętnych więc możemy sobie powybrzydzać, nie możemy sobie na to pozwolić wśród programistów", po czym od razu dostałem odpowiedź negatywną. Takie zachowanie i takie słowa z ust managera uważam może za szczere, ale bardzo nieprofesjonalne jak wywieranie nacisku na aplikację na stanowisko, na które się nie chce aplikować. Przygodę z firmą zakończyłem na drugiej rozmowie rekrutacyjnej, nie wiem jak się pracuje w tej firmie, jakie są benefity, ale sposób w jaki jest prowadzona bardzo nieprofesjonalna rekrutacja bardzo wpłynął na moją opinię o tej firmie. Traktowałem tę firmę poważnie, ale okazała się bardzo niepoważna już na wstępie ;)
9
ZiomekZiomkowski 2016-10-15 12:07
Firma jest nie poważna, widełki płacowe są na żałosnym poziomie, zwłaszcza w Lublinie, i ten wymóg zakładania działalności. Dzięki Bogu znalazłem prace jako programista w lublinie za prawie dwu krotną stawkę netto. Odpuście sobie takie firmy jak Asseco, Comarch, Sofsystem, Billennium bo bedziecie robic za frajer gorzej niz w biedronce kasjer. Na dodatek zaczynaja ściągać ukrainców jako programistów, takze zloty okres konczy sie w IT.
12
były_softsystemowiec 2016-10-17 16:09
A nadal jest podział na "lepszy" Rzeszów i "gorszy" Lublin?
ZiomekZiomkowski 2016-10-18 07:59
No to powodzenia i podziękuj prawdopodobnie sobie i swojej rodzinie za to, że głosowali na PiS. <Życzę Ci zdobycia pracy i płaczu w ZUSie jak zobaczysz co Cie czeka....
2
były_softsystemowiec 2016-10-18 08:19
Też nie wiem w czym (zwróć uwagę na cudzysłów).
Zaciekawiony 2016-11-19 14:56
Witam,
chciałbym rekrutować na stanowisko programisty java i słyszałem, że najpierw trzeba zdać egzamin.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na czym to dokładnie polega, czego można się spodziewać i jak bardzo wysokie wyniki trzeba uzyskać z tego egzaminu i rozmowy aby dostać pracę?
Tomtom 2016-11-22 09:31
Jeśli umiesz cokolwiek i będzie Ci się chciało zakładać firmę i pracować za niską pensję to nie musisz się obawiać egzaminu.
były_softsystemowiec 2016-11-22 13:51
Trzeba kliknąć na "rozmowy kwalifikacyjne". No i samemu coś tam dopisać, jak już przejdziesz.
1
Testerka 2016-11-26 14:38
Z tego co zauważyłam to rekrutacja programistów jest prowadzona cały czas, zastanawia mnie jak jest z testerami?
anonim 2016-12-18 12:38
Trzeba zaglądać na stronę. Zresztą po co Ci cały czas, nie można raz się zgłosić?
Szukająca_Pracy 2017-01-03 13:13
witajcie,
na pracuj.pl pojawiła się oferta dla testera oprogramowania w firmie SoftSystem, niestety w wymaganiach jest język francuski. Czy ktoś z pracowników lub zorientowanych osób mógłby powiedzieć na jakim poziomie jest on wymagany i czy rekrutacja jest też prowadzona dla osób bez znajomości tego języka? Próbowałam zapytać o to Panią rekruterkę, jednak żadnej odpowiedzi nie uzyskałam.
I jeszcze jedno - czy firma SoftSystem należy do tych, które kontaktują się bardzo długi czas po wysłaniu CV? Aplikowałam bezpośrednio do pracodawcy tydzień temu i nadal brak odzewu :/
Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
StS 2017-01-03 15:22
Teraz w SoftSystemie prowadzona jest rekrutacja na testera z francuskim. W ogłoszeniu jest informacja, że szukają kogoś z bardzo dobrą znajomością j. francuskiego, czyli pewnie B2/C1. Jeśli wysłałaś swoje CV, a nie znasz francuskiego to zapewne odezwą się do Ciebie dopiero jak będą mieć wolny wakat na testera tylko z j. angielskim, o ile spełniasz wymagania.
Jeśli masz jakieś pytania to poprostu zadzwoń do firmy i tam Cię połączą do odpowiednich osób.
Pozdrawiam
ZiomekPISda 2017-01-05 12:40
Do mnie odezwali się po pół roku ;) Dzieki Bogu liczyłem na siebie i swoje umiejętności bo warunki finansowe jakie firma oferuje są żałosne!
Pozdrawiam i nie polecam chyba ze jestes studenciakiem i "wiecej Ci nie trzeba bo jestes młody".
3
chce_sprobowac_jeszcze _raz 2017-01-05 15:34
A mnie nurtuje pytanie czy po odrzuceniu kandydatury po rozmowie z menadżerem jest określony jakiś czas po którym znów można próbować swoich sił w rekrutacji?

kon 2017-01-07 12:12
Obawiam się, że nie ma to sensu, co innego gdybyś testy uwalił. Tym bardziej, że z rozmowa z managerem nie jest techniczna, żeby się doszkolić, więc co zmienisz CV o 180 stopni albo twarz? Nowe ciuchy? Nie podpasowałeś komuś i ok, znam przypadki, że odpadali ludzie ze świetnym CV, angielskim na poziomie C1, a potem dostawali pracę w firmach dużo większych, co jasne nie w Rzeszowie tylko dalej... nie ma reguły po prostu, dla mnie jest tam dziwna rekrutacja - kumpel do N**** we Wrocławiu się w cuglach dostał z tym samym CV, a tu go nie chcieli, chyba że się manago poczuł zagrożony, że podwładny ma lepsze studia i eng prawie jak native.........
chce_sprobowac_jeszcze _raz 2017-01-07 13:00
bardziej chodziło mi o to, że chciałbym spróbować jeszcze raz, ale na inne stanowisko. Domyślam się, że w takim przypadku jest inny test i i inny menedżer.
anonymous 2017-01-07 19:25
Dodam, że zwalniają również z byle powodu.
4
Kandydato 2017-01-08 10:11
Z byle powodu? Tzn.???
Mar 2017-01-10 08:41
Z byle powodu? Nigdy nie slyszalem zeby kogokolwiek zwolnili... mam nawet gosci w zespole ludzi co sie opierdalaja i jakos nic z nimi nie robia :) co do rekrutacji to nawet na to samo stanowisko mozesz sie zglaszac, ale tu chyba dopiero po pol roku.
2
chce_sprobowac_jeszcze _raz 2017-01-10 10:06
Po pół roku mogę jeszcze raz spróbować na to samo stanowisko czy to obowiązuje na inne stanowiska też?
1
Mar 2017-01-10 20:01
Na to samo ;) Na inne chyba możesz normalnie próbować
Anonymous 2017-01-11 13:16
Zdarzało się, że nie przedłużali pracownikom umowy po okresie próbnym. Nie wiadomo dlaczego.
ZiomekPISda 2017-01-12 09:56
A to nie ma innych firm w Lublinie? Uczepiliście się jednej najgorszych firm w tym mieście jak mucha gówna.
Gówno płacą i to jeszcze na DG, nie przedłużają z byle powodu (przyjdzie studenciak i na stażu za free będzie robił/doświadczenie) dziwne szefostwo które nie ma pojęcia. No ludzie drodzy oszczędzicie mi spamu
1
były_softsystemowiec 2017-01-12 17:03
To raczej "z niewiadomego powodu" niż "z byle powodu".
2
KrS 2017-01-17 12:42
@Mar Niestety ja znam paru gosci ktorych SoftSystem zwolnil bo sie nie sprawdzili. Firma ma swoja specyfike i jednak trzeba pokazać sie sie człowiek stara.
gad 2017-01-19 13:37
tester 5,5k brutto
programista 7-11 k brutto

więc nie wiem czy tak słabo płacą ... może trzeba lepiej negocjować.....
były_softsystemowiec 2017-01-21 11:01
Albo przed wpisaniem takiego posta sprawdzić, czy dotyczy on właściwej firmy, bo podane zarobki są dużo wyższe niż w SoftSystemie.
4
były_softsystemowiec 2017-01-21 11:05
Ewentualnie zaznaczyć, że to są zarobki kwartalne, wtedy odpowiadałyby tym z SoftSystemu.
5
Nikola 2017-04-10 19:50
Witam ! Jak sytuacja w tej firmie teraz? Znajomi juz stamtad poodchodzili dawno i pare lat temu swoja dz8alanosc ttzeba bylo miec. Jak jest teraz warto aplikowac?
Paulina 2017-04-11 12:37
Jakie benefity oferuje Softsystem?
Nick 2017-06-14 12:27
UWAGA

W ogłoszeniach rekrutacyjnych piszą, że oferują umowę o pracę, ale uważajcie - to jest kłamstwo.

Dowiadujecie się o tym dopiero na drugiej rozmowie kwalifikacyjnej. Podstawą pracy jest założenie własnej działalności gospodarczej oraz praca dla Softsystem na pół etatu.
6
były_softsystemowiec 2017-06-15 19:20
Dokładnie tak. W Lublinie były osoby, które wynegocjowały sobie umowę o pracę na cały etat. Miały kłopoty: nagonka, czepianie się bzdur itd. O ile wiem, te osoby znalazły potem zatrudnienie w innych firmach.
1
Paulina 2017-08-30 13:13
@były_softsystemowiec a na jakim stanowisku w ogłoszeniu firma Softsystem oferowałą umowę o pracę? Teraz szukają TESTERA OPROGRAMOWANIA i nie ma w ogłoszeniu mowy o umowie o pracę (http://www.gowork.pl/praca/inne;b/rzeszow;l?oferta_opinie=pracuj.pl5440648). Czy moglibyście sprecyzować?
Madklok 2017-09-15 20:47
@ Paulina
Umowa o prace 1/2 etatu + własna działalność
Paulina 2017-09-18 09:42
@Madklok dzięki za odpowiedź. Ale nie ma tak jak pisał @Nick takiej informacji w ogłoszeniu. Zatem pracownik przed podjęciem pracy dowiaduje się o tych warunkach?
Softi 2017-09-25 16:52
Dowiaduje się podczas rozmowy, jeśli nie jest to Twoja pierwsza praca to może warto poszukać dalej.
Paulina 2017-09-27 12:07
@Softi a jeżeli pierwsza to warto próbować swoich sił? Czyli polecasz pracę Softsystem dla osób wkraczających na rynek pracy? Możesz powiedzieć dlaczego?
Zostaw swoją opinię o Softsystem - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Softsystem