brak logo

Sagra Technology Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Sagra Technology Sp. z o.o.

cust 2014-01-24 14:20
Super firma, nowoczesne technologie, kontakt z największymi firmami z Polski i totalny brak nudy. Mówię z perspektywy wieloletniego pracownika.
5
Ktosiek 2014-02-15 13:44
Ciężko zgodzić się z opinią powyżej, ale fakt, że po wprowadzonych zmianach organizacyjnych w firmie jest kilka osób, kórym pracuje się naprawdę dobrze.
Generalnie firma nie jest zła. Stabilne zatrudnienie, przynajmniej do niedawna, bo teraz ciężko być pewnym czegokolwiek.
Próbując szarpnąć się na trochę obiektywizmu:

Plusy:
- płaca na lokalnym poziomie rynkowym
- firma stabilna, mająca dobrą markę na rynku i dobry produkt
- wypłata zawsze na czas

Minusy:
- niemerytoryczne zasady awansu, a w zasadzie dla większości zespołu brak możliwości jakiegokolwiek awansu
- brak rozwoju
- Wyższe wynagrodzenie osób nowych niż doświadczonych pracowników
- bardzo duże dysproporcje płacowe między działami (osoby nietechniczne potrafią zarobić znacznie więcej niż np. doświadczeni, starsi programiści i nie mam na myśli tylko handlowców), wpływa to bardzo negatywnie na motywację większości organizacji
- arogancja i pomówienia ze strony kadry zarządzającej
- prezes, który na pewno ma dobre chęci, ale wiele wskazuje na to, że od jakiegoś czasu nie wie co dzieje się w jego firmie

Reasumując: Nie jest to zły pracodawca na lokalnym rynku, ale nie należy wiązać zbyt długich planów w ramach tej organizacji. Raczej pracodawca tymczasowy jeśli jest się wykwalifikowanym pracownikiem.
18
worker 2014-12-19 16:43
Muszę się zgodzić z powyższą opinią.
Dla kogoś, kto nie ma pracy to firma jest OK.
Bardzo fajni ludzie. Pracowało by się doskonale gdyby nie fatalne zarządzanie.
Niestety dyrektorzy są odrealnieni i żyją w swoim świecie i co gorsza nie współpracują ze sobą i ze swoimi pracownikami. Brak wiedzy w zarządzaniu wychodzi na każdym kroku.
Kiedyś w firmie liczyła się wiedza. Teraz doceniane jest raczej lizusostwo.
Od roku zaczął się proces powolnego odchodzenia dobrych, długoletnich pracowników.

4
worker2 2015-02-15 20:53
Po najnowszych zmianach personalnych jest nadzieja.
Kopytko 2015-03-22 18:32
Obecnie w Sagrze jest jak w telefonii komórkowej - nowi mogą więcej. Jak sobie wynegocjujesz to tak będziesz mieć. Co ważne, wszelkie obietnice trzeba mieć na piśmie, ponieważ jest już ogólnie przyjętą zasadą, że szefostwo (zarząd i dyrektorzy) nie dotrzymuje składanych obietnic. W Sagrze są bardzo duże dysproporcje i ciężko doszukiwać się merytorycznego, sprawiedliwego traktowania pracowników (nawet w ramach tego samego stanowiska, tego samego zespołu). Nie liczy się w firmie wiedza, doświadczenie, wykształcenie, wyniki, a niestety liczy się przede wszystkim wazeliniarstwo i umiejętności aktorskie, atrybuty prawdziwej korporacji.
Jak na 60-cio osobową firmę dziwne jest, że nie ma żadnej integracji pracowników, żadnych imprez, żadnych wspólnych wyjść, żadnego zgrania i budowania poczucia więzi z firmą. Pozornie dziwne podejście do budowania efektywnego zespołu, ale zespołem można zarządzać na różne sposoby. Jednym ze sposobów może być właśnie rozdrobnienie, wręcz skonfliktowanie ludzi i zespołów, ponieważ w takich realiach może być łatwiej zarządzać wykorzystując manipulacje i pomówienia. Na przykładzie Sagry to się sprawdza. Z integracji pozostają już tylko wigilie firmowe, gdzie ludzie słyszą o sukcesach i pięknych, coraz większych liczbach, jest gremialne klaskanie, uśmiechanie się do przełożonych, ale większość osób w żaden sposób nie odczuwa na własnej skórze tych sukcesów firmy.
W Sagrze można zarobić średnio jak na szczecińskie warunki, przede wszystkim jak jest się osobą spoza branży, bez wykształcenia i doświadczenia. Generalnie bardzo fajni współpracownicy.
Największa bolączka Sagry to tzw. "Sagra way". Przyjdziesz do firmy to po jakimś czasie poznasz to określenie, chyba że dobrze klaszczesz lub liżesz.
1
x 2015-09-25 20:25
Jeżeli Ty uważasz, że wymagania mają dość spore, to daj sobie spokój - szkoda Twojego czasu.
1
maniek 2016-05-19 14:49
hej! wydaje mi sie, że akurat rozwiązania tej firmy zwiększają efektywność i produktywność pracowników w terenie, automatyzują codzienne zadania i czynności, a przynajmnej taki ma byc cel ich wzytskich działań, więc sa profesjonalistami w każdym calu.
1
Giza 2017-02-04 10:43
Firma nie jest idealna, ale większość ludzi pracuje tam przez bardzo długie lata a to o czymś świadczy.

+ nowe technologie, od 2016r idą w bardzo dobrych kierunkach
+ fajna siedziba
+ stabilna pozycja na rynku

- komunikacja wewnętrzna wymaga zmian

1
Zostaw swoją opinię o Sagra Technology Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sagra Technology Sp. z o.o.