brak logo

Etisoft Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Etisoft Sp. z o.o.

konf 2017-05-16 11:21
To jest chore,,starałam się o prace jako operatorka maszyn krojących,,,mam doświadczenie na produkcji 10 lat i nici,,,bo co,,bo małżonka pana brygadzisty ma pierwszeństwo...pozdrawiam,,,ręka ręke poprze
3
peru 2017-05-16 11:24
na pewno dostała za uroda
2
1948 2017-05-23 09:56
Wspominam Eti... zajejajnie...super kierownicy...kadra oki...pozdrawiam Idolki i flexo...
1
nadalpracujący 2017-05-23 11:22
@konf
Etisoft od początku była firmą tzw. "rodzinną" i przyjmowani byli ludzie z polecenia, teraz kiedy już się rozrosła są przyjmowani ludzie z zewnątrz, ale nadal pierwszeństwo mają ludzie z polecenia którzy nawet nie muszą przechodzić całego etapu rekrutacji, nad czym ja akurat ubolewam bo bóg raczy wiedzieć ile przez to wartościowych pracowników się do nas nie załapało, za to mamy sporo krewnych i znajomych królika którzy tylko patrzą jak tu zarobić a się nie narobić.
Największym przykładem kariery na czyiś plecach jest kariera od sprzątaczki do brygadzistki konfekcji w krótkim czasie, kto pracuje, pracował, ten wie o co chodzi :)
Dla jasności, ja przechodziłem całe sito rekrutacji, to dla uniknięcia zarzutów że też wjechałem do Etisoftu na czyiś plecach.
Jarek 2017-05-23 14:47
Pracuje jeszcze ktoś ze starej ekipy w HR i Księgowości?
nadalpracujący 2017-05-24 09:15
@Szerokie plecy
Jakoś niewiele z nią rozmawiam, bo karierowicze tego typu nie mają u mnie dużego szacunku...:)
śruba 2017-05-25 09:55
@nadalpracujący Myślę, że powody mogą być bardzo różne a jak podoba Ci się praca to daj spokój.
nadalpracujący 2017-05-25 11:27
@śruba
Brzydzę się protekcją i robieniem kariery po znajomości przez co dużo bardziej wartościowi ludzie nie mają możliwości awansu, więc nie widzę powodu aby dać spokój.
2
Karol 2017-06-06 22:19
Myśl, że większość firm i Etisoft również mają swoja politykę w kwestiach zatrudniania pracowników. Czasami coś dla nas dziwnego dla firmy jest korzystne, dlatego uważam, że nie trzeba się wtrącać!
nadalpracujący 2017-06-12 09:50
Czym innym jest jasna polityka kadrowa i dobór ludzi ze względu na wiedzę i umiejętności które posiadają, a czym innym perfidny nepotyzm gdzie jedynym wymogiem jest koga i jak blisko się zna, ale skoro dla niektórych jest to normalne i zgadzamy się z tym na tak niskim szczeblu, to potem nie dziwmy się że dzieje się tak w urzędach i innych państwowych instytucjach.
Ja mimo iż pracuję w Etisofcie nie mam zamiaru i nie będę się z czym takim zgadzał, bo mam do tego prawo, a to że muszę to robić w jakimś stopniu anonimowo z obawy przed szykanami to już inna sprawa.
1948 2017-06-13 10:41
A pan brygadzista i jedna z "idolek" nie ma z tym problemu...wszyscy mamy o nich zdanie a oni sie cieszą...500+ razy 6....
nadalpracujący 2017-06-13 11:27
Co ma związek dwojga dorosłych ludzi wspólnego z nepotyzmem?
Mówiąc "wszyscy" rozumiem że z każdym rozmawiałeś? czy tak sobie po prostu napisałeś, a co tam anonimowo to powiem że wszyscy...
Poza tym zaglądanie komuś do sypialni jest wybacz, ale trochę niegrzeczne, nie chciał byś aby Tobie zaglądali...
Grabol 2017-06-13 11:42
Czytam to wszystko tutaj od jakiegoś czasu i się zastanawiam czy wy ludzie nie macie większych problemów?
Jak nie zaglądanie do portfela, to do sypialni po zazdrość o to że ktoś ma trochę lepiej niż wy.
Przecież nikt nikogo w Etisofcie na siłę nie trzyma, nie podoba się można złożyć wypowiedzenie i iść gdzie indziej, pracy na rynku jest mnóstwo, w takim oplu czy ngk będziecie 4 czy 5 lat pod agencjami pracy, a potem kopną was w tyłem bez słowa dziękuję, ale w tym tłumie pracującym w tych obozach pracy będziecie ciągle anonimowi i nie będzie was może kłuło w oczy to że ktoś ma trochę lepiej niż wy.
Też mi się trochę rzeczy nie podoba w firmie, ale nie wywlekam tego na forum publiczne bo to zakrawa o śmieszność, tym bardziej anonimowo.
@1984 Zanim się wypowiesz nazywając coś "wszyscy mówią" zastanów się czy na pewno wszyscy, ja Cię nie upoważniłem abyś się w moim imieniu wypowiadał, a jak Cię interesuje prywatne życie innych to zatrudnij się jako detektyw, będziesz szpiegował niewierne żony czy mężów i może wtedy zadowolisz swoje ego.
2
Joanna 2017-06-13 12:07
Obecnie firma poszukuje osób na stanowisko Drukarz komputerowy. Czy ktoś z Was pracuje właśnie w tym dziale firmy i mógłby powiedzieć czego mogą się spodziewać osoby, które przesłały swoją aplikację na tą ofertę pracy? W wymaganiach wymieniona jest biegła znajomość programów graficznych. Jak to wygląda w praktyce? Jak wygląda wdrażanie się nowego pracownika do pracy właśnie na tym stanowisku?
1948 2017-06-13 12:18
niech mi zagladają ale po rozwodzie hmmm,,, postaw się w ttej sytuacji a dopiero sie wypowiadej
2
ZabrzeMiastoCudów 2017-06-13 13:21
1948 pochwal się kim jesteś, to zaglądniemy Ci w życie i zobaczymy co tam siedzi, pośmiejemy się też wszyscy a i zapewne ktoś złotą radę zapoda.
Flexmaster 2017-06-14 16:46
1948 = Tomasz z flexo wyrzucony dyscyplinarnie za bójki na wigilii. Teraz jak widać pozostała zazdrość i płacz. P O Z D R O i weź się za swoje życie a innym daj spokój jak i cała reszta wcibskich osób. ŻAL!
Szerokie plecy 2017-06-15 15:51
Drukarz komputerowy czyli cyfrowy?
V1 2017-06-15 16:03
Etisoft bardzo fajna firmamożliwość rozwoju i awansu... Super team..
1948=konf + wsparcie druku.. 2017-06-15 22:47
FLEXMISTRZU LUB MISTRZYNI...WIECIE ZE TA FIRMA JEST DUŻA A ZARAZEM MAŁA... PLOTKI PLOTECZKI ROZCHODZĄ SIE SZYBKO... Bamber nie robi juz trzy lata a czy miał dyscyplinare to nie wiem..spytajcie kadrowej ... A robienie z siebie nie winiątek to troche nietegez... Zgadzam sie ze to nie miejsce na oczernanie ale T.M to moj kolega a jego żona to koleżanka i szkoda mi tego i tego... A o dzieciach nie wspomne... KAZDEMU Z NAS TA FIRMA pasuje..zarobki jako tako...atmosfera pi Zakopcu lepsza..hi hi.. ETISOFT GÓRĄ
10
1948KSG 2017-06-16 09:56
Witam,pracuje tu 15 lat,,,złego słowa o firmie nie powiem,,,kasa sie zgadza,,kadra ok,,,słynne idolki ok,,, poza jedną.... brudy pierzcie po za forum,,, WSZYSTKIM POLECAM ETISOFT
2
Gośka 2017-06-20 08:55
Etisoft Sp. z o.o. to bardzo fajna firma, polecam!
4
Joanna 2017-06-23 08:47
@Gośka
a co sprawia, że firma Etisoft jest godna polecenia?
@1948KSG
mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym dlaczego Etisoft jest dobrym pracodawcą? Czym wyróżnia się na tle innych firm z branży?
1
1948 2017-06-23 09:18
Taka firma to coś pieknego..kasa na czas...atmosfera super... Podwyżki co roku... Sami uprzejmi ludzie...szczerzy...miłosierni...pomocni... aż chce pracować się tu do emerytury...
3
1948 2017-06-23 09:18
Taka firma to coś pieknego..kasa na czas...atmosfera super... Podwyżki co roku... Sami uprzejmi ludzie...szczerzy...miłosierni...pomocni... aż chce pracować się tu do emerytury...
2
Marek 2017-06-25 08:52
Przeciez to jest prowokacja :D kasa na czas jest wszedzie chyba ze pracuje sie bez umowy na budowie. Moze kolega na podstawie doswiadczenia powie gdzie nie placa na czas ? :D
Atmosfera super ? mozesz napisac w ktorym dziale pracujesz ?
szczerzy-milosierni-pomocni - nawet w bajkach tak nie jest :D
do emerytury ? POWODZENIA !
1948 TORCA 2017-06-25 09:11
ETISOFT TO BAJKA...PRAWDZIWA I PIĘKNA...A MARKU JAK NIE PASUJE TOBIE NO COŻ...DRZWI I BRAM U NAS JEST SPORO TO WYBIERAJ KTÓR€DY WYJDZIESZ...
2
1948 PANY 2017-06-25 17:03
Mamed nigdy nic Tobie nie pasuje...ale w cztery oczy to taki milutki jesteś... ETISOFT PONAD WSZYSTKO...
2
Captch 2017-06-26 10:27
Pracowałem na magazynie. Atmosfery brak. Falszywosc. i jeszczet t.m. niby znawca a to debil ktorego teraz chcą zrobic leanloderem haha
1
PRZYSZŁY PRACOWNIK 2017-06-27 13:37
T.M. I T.M. to muszą być luje...napewno są w porządku... Czy Etisoft sponsoruje boks tajski?
4
Joanna 2017-06-27 13:52
@Captch mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy na magazynie? W ogłoszeniu o pracę firma oferuje między innymi umowę o pracę, możliwość podnoszenia kwalifikacji, pakiety dodatkowe, okazje do integracji. Jak te warunki wyglądają po rozpoczęciu pracy? Jakie możliwości rozwoju mają pracownicy?
Tylko bardzo proszę o kulturę wypowiedzi. Nie jest to miejsce do obrażania innych, a szczególnie indywidualnych pracowników firmy.
E 2017-07-01 11:31
Nie istnieje cos takiego jak podnoszenie kwalifikacji na magazynie Pani Joanno. Prosze zobaczyc ilu ludzi przewinelo sie przez magazyn oraz produkcje. Tylko maly procent pracownikow ma mozliwosc podnoszenia kwalifikacji nie mowiac o drabince rozwoju albo awansie. Niestety ale wyglada to tak ze ktos ambitny po czasie odchodzi nie widzac tu mozliwosci rozwoju a dodatkowo pieniadze ktore sa oferowane nie sa w zadnym wypadku dla ludzi kotwica i chwala sie na hali ze wysylaja swoje cv do konkurencji badz co chwile odchodza.
6
Joanna 2017-07-04 13:26
@E
dziękuję za odpowiedź. Nie wiem ile osób pracowało na magazynie, czy produkcji, ponieważ nie jestem związana z firmą Etisoft. Jestem pracownikiem gowork.pl i po prostu zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w Waszej firmie oraz aby osoby, które zastanawiają się nad podjęciem w niej pracy mogły znaleźć na tym wątku przydatne informacje i odpowiedzi na swoje pytania.
Rzeczywiście, osoby które chcą się rozwijać nie zostaną długo w firmie, która nie oferuje im takich możliwości. Dopytywałam o to, ponieważ w ofertach pracy między innymi na magazyniera, operatora maszyn firma oferuje możliwość podnoszenia kwalifikacji. Piszesz, że mały procent pracowników ma taką opcję. Jacy są to pracownicy?
ONN,, 2017-07-12 15:06
Onn,, Widać że na dal poszukują niewolników na magazyn surowców do Etisofu, Pracuj.pl.W tej firmie jest wielka rotacja Wałszywość tych ludzi i głupota.O podwyżkach i awansie zapomnijcie ,Oni żyją świecie bajki.Nie polecam tej firmy, nie składajcie CV i nie zaśmiecajcie sobie papierów,,
Grabol 2017-07-12 18:10
Rotacja jest i owszem, ale odchodzą ludzie którzy w swoim mniemaniu mając 22 lata, zero doświadczenia od razu by chcieli być kierownikami, albo najlepiej dyrektorami, nie znając kompletnie systemu, procesu żądają po 3 tysiące na rękę.
Kiedy czytam takie wpisy sfrustrowanych małolatów którzy nie mając pojęcia o pracy chcieli by nie wiadomo ile zarabiać, najlepiej na pierwszą zmianę pracować i mieć wszystkie weekendy wolne to ogarnia mnie pusty śmiech, podwyżki są każdego roku, oczywiście zależnie od postępów oraz oceny rocznej.
Nie oczekuj że lecąc w kulki cały rok przyniosą Ci na kolanach aneks z podwyżką błagając abyś czasem nie odchodził i pozwolą przez 8 godzin bawić się telefonem.
Co do awansów to osobiście znam kilka osób którym jakoś się udało, co do życia w świecie bajki, to jak przeorają Cię w obozach pracy na strefie to może wtedy docenisz spokój i komfort pracy w Etisofcie, a póki co możesz iść wypruwać flaki za najniższą krajową na strefę.
1
On,, 2017-07-12 23:14
Grabol, Nie opowiadaj Bajki na dobranoc nie ma możliwości co do podwyżki ani awansie ,zapomnij.Nie polecam nikomu tej firmy.Pracy jest dużo i lepiej płatne , a co do obozów pracy już nie istnieją, to nie te czasy. Mobing jest KARALNY.
1
Amatorka 2017-07-14 12:21
Szukam pracy i jak poczytałam opinie to zupełnie nie wiem co mysleć. Tak różne opinie że nie wiadomo kto pisze prawdę a kto zwyczajnie kłamie! Słyszałam wcześniej wiele dobrego o firmie i dlatego jestem na tym wątku żeby uzupełnić informacje ale to nie są opinie.
Gowork 2017-07-15 19:36
A teraaz napisz prosze ile osob z produkcji ze stazem powyzej 5lat odeszlo i czy znasz powody ich odejscia. Mozesz do tego dodac osoby z dzialu handlowego, kadr i informatyków. Jezeli jestes taki rozeznany wsrod tych 22latkow to podaj druga strone medalu czyli osoby ktore stazem zapewne i Ciebie przebily, a znajomoscia maszyn i wiedza przebijaja obecnych i kierownikow.
Grabol 2017-07-17 13:23
Trochę osób odeszło bo nagle przestało im się podobać, bo już nie ma wielogodzinnych posiedzeń w jadalni, jedzenia przy maszynach cy też picia coli czy czego innego.
Ktoś kto złapał złe nawyki kiedy firma była mała ma problem przestawić się na inny system pracy gdzie przez to iż jest dużo więcej pracowników trzeba mieć na nimi jakąś kontrolę, wiele osób boli już to że nie mogą sobie palić papierosów ile chcą, że nie mogą oglądać filmów przy maszynach, gdzie ten "fajny ziomek" kierownik od niego wymaga dostosowania się, ale jak to? przecież piłem z nim wódkę...
W firmie następują naturalne zmiany które dotyczą każdej firmy kiedy się rozrasta, komu ciężko jest się z tym pogodzić wypada z gry na własne życzenie, zresztą niektórzy chyba już zapomnieli że są w pracy a nie na spotkaniu towarzyskim gdzie ogląda się filmiki na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ktoś 2017-07-17 18:46
Oczywistą sprawą jest, że firma musi dostosować się do rozwijającego się rynku pracy, musi wprowadzić pewne zasady i obowiązki pracownikom, aby Ci nie weszli pracodawcy na głowę. Oni też mają różne kontrole zewnętrzne, więc jako firmę trzeba ich zrozumieć. Jednak mówienie tutaj o tym, że ktoś odszedł, bo przyzwyczaił się do "lajtowej" pracy i braku zasad jest trochę błędne. Wystarczy zobaczyć jaka jest przepaść między zarobkami na poszczególnych stanowiskach, nawet na tych samych co jest wg chore. Wykonywanie tych samych prac, a różnica w zarobkach diametralna jest nieuczciwie w stosunku do pracowników. Przypuszczam, że to również wpływa na rotację w firmie stąd też wzięły się masowe zwolnienia. Możliwość rozwoju? W którym momencie? Bo chyba mało który pracownik poczuł jakiekolwiek wsparcie w rozwoju. Firma nie należy do najgorszych, bo to prawda- można trafić na gorsze, jednak nie gloryfikujmy tego przedsiębiorstwa, bo znajdują się też na rynku przedsiębiorstwa lepsze, więc zwolnienie z Etisoftu nie musi się równać z trafieniem w "gorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;.
2
gowork 2017-07-18 12:46
Jesteś monotematyczny. Może i są ludzie którzy odchodzą bo nie mają czasu na telefon w ręku albo posiedzieć przy fajce ale jest i wielu którzy widząc jakie mają możliwości rozwoju po prostu uciekają. Ileż to osób z produkcji dostało możliwość rozwoju czy awansu ? Na palcach jednej reki mozna zliczyc takie osoby dodajac ze wiele z tych osob i ich awanse sa szyte grubymi nicmi - po kolezensku. Produkcja jest w zasadzie traktowana po czesci jako "prosci ludzie" im najlatwiej narzucic czasy przerw czy wyjsc na papierosa. Szkoda ze to samo nie tyczy sie osob z biur gdzie ich praca jest chyba palenie papierosow oraz spotkania towarzyskie i nikomu to nie przeszkadza.
Na stanowiska biurowe gdzie moznaby wytypowac osoby z produkcji ktore stazem beda dochodzic do dwucyfrowki albo i juz maja - to przychodza osoby z zewnatrz - takie tu sa szczeble mozliwosci rozwoju.
Tak jak ktos napisal firma jest OK ale jezeli zakotwiczysz na produkcji to nie licz na to ze firma o Tobie pomysli - lepiej wziac kogos z zewnatrz. Pieniadze to samo. Mozesz zarobic w innych firmach i wiecej i mniej.
3
Norek 2017-07-19 08:15
Jestem po lekturze opinii i utwierdziłem się w przekonaniu, że narzekają na firmę głównie osoby będące na bakier z firmą. Dobrzy pracownicy nie narzekają.
2
Reaktywacja 2017-07-19 11:50
Gratuluję bystrosci. Do pozazdroszczenia.
1
Stopka 2017-07-24 22:27
Tak narzekacie na firmę a ja sprawdziłem ofertę pracy i potrzebują trzy osoby. Reszta ludzi nie ma zamiaru zmieniać firmy dlatego pytam w jakim celu tak skarżycie się? Może niektórzy sa mocno inspirowani przez kogoś? Mnie pracuje się tu dobrze i spokojnie.
1
Joanna 2017-08-09 15:12
Często praca biurowa może tak wyglądać @gowork ale to nie oznacza, że ludzie nie robią kompletnie nic. Kwestia awansów też może być dyskusyjna, na pewno dobrze, że jest taka możliwość, wtedy pracownicy mają większą motywację do pracy. Czy zdarzało się, że ktoś z produkcji przeszedł do biura?
Prostak z produkcji 2017-08-09 18:19
Kwestia awansów to kwestia sporna w naszej firmie, niby są przeprowadzane rozmowy z kandydatami do awansu, i niby wszystko wygląda ok, ale trudno oprzeć się wrażeniu że te rozmowy są robione dla "świętego spokoju" a tak naprawdę ten kto awansuje już jest dawno znany, to wszystko pokłosie początków firmy gdzie zatrudniani byli tylko znajomi i rodzina, także trudno się przebić będąc kimś z zewnątrz.
Inną sprawą jest myślenie ludzi z biura o pracownikach produkcji, dla nich to oni są najbardziej potrzebni, najbardziej wykształceni i w ogóle najlepsi i niezastąpieni, a produkcja? Banda pijaków bez kultury, to taki zasłyszany cytat wybitnie wykształconych pań z szarej na ostatnim wyjeździe, które po 3 w nocy już nie odbiegały poziomem upojenia od tych "prostaków z produkcji".
Taka jest niestety bolączka tej firmy, zbyt wysokie mniemanie o sobie ludzi z biura, i brak jakichkolwiek szans na awans ludzi z produkcji którzy nie posiadają wśród wyższej kadry wujka, ciotki, kuzyna czy brata.
Ja nie narzekam, mi produkcja odpowiada, ale przedstawiam swoją subiektywną opinię na podstawie obserwacji.
1
Prostak z produkcji 2017-08-09 18:19
Kwestia awansów to kwestia sporna w naszej firmie, niby są przeprowadzane rozmowy z kandydatami do awansu, i niby wszystko wygląda ok, ale trudno oprzeć się wrażeniu że te rozmowy są robione dla "świętego spokoju" a tak naprawdę ten kto awansuje już jest dawno znany, to wszystko pokłosie początków firmy gdzie zatrudniani byli tylko znajomi i rodzina, także trudno się przebić będąc kimś z zewnątrz.
Inną sprawą jest myślenie ludzi z biura o pracownikach produkcji, dla nich to oni są najbardziej potrzebni, najbardziej wykształceni i w ogóle najlepsi i niezastąpieni, a produkcja? Banda pijaków bez kultury, to taki zasłyszany cytat wybitnie wykształconych pań z szarej na ostatnim wyjeździe, które po 3 w nocy już nie odbiegały poziomem upojenia od tych "prostaków z produkcji".
Taka jest niestety bolączka tej firmy, zbyt wysokie mniemanie o sobie ludzi z biura, i brak jakichkolwiek szans na awans ludzi z produkcji którzy nie posiadają wśród wyższej kadry wujka, ciotki, kuzyna czy brata.
Ja nie narzekam, mi produkcja odpowiada, ale przedstawiam swoją subiektywną opinię na podstawie obserwacji.
pijak2 2017-08-09 20:35
Nie trzeba nic więcej dodawać. Dobrze napisane
Konrad 2017-08-13 18:49
Czy możecie mi podpowiedzieć coś więcej o pracy w kontrolingu? Czy ta oferta jest jeszcze aktualna ?
1948 MM 2017-08-14 19:29
KONTROLUJESZ CZY M.IN, ROMEO I JULIA PRACUJĄ...I KAJ SĄ..
Zostaw swoją opinię o Etisoft Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Etisoft Sp. z o.o.