brak logo

CheMeS Sp. z o.o.

Sady

Opinie o CheMeS Sp. z o.o.

lllloooossssss 2012-02-05 18:12:25
hej czy ta firma jest godna polecenia
aktualnie_pracujący 2012-02-08 14:27:09
Co ty piszesz ????? ( usunięte przez administratora )sam saobie tą pracę wybrełes i jej warunki zaakceptowałes, jak się nie podoba to spadaj a nie pisz takich głupot ( usunięte przez administratora )
Ja tu też pracuje i sobie tą pracę bardzo chwalę, jest porządnie i nowoczesnie, sa jasne zasady i stały rózwój firmy, kasa jest zawsze na czas. Ja POLECAM !!
kkkkkkkkkkkkkkkkkk 2012-02-10 19:04:49
koledzy ja podziękowałem miałem tam pracować........dzięki za info.....
2
MIB 2012-07-14 09:02:23
Świetny pracodawca, znakomite warunki pracy, pracownicy są zadowoleni i uśmiechnięci przchodzą do pracy... Dodatkowym atutem tego polskiego przedsiębiorcy jest obniża( usunięte przez administratora ) Atmosfera pracy karygodna

Zdecydowanie odradzam.
były 2012-08-23 21:01:13
warunki w czasie pracy bywają zmieniane i czasami trzeba je zaakceptować bo kończy się na bruku więc sam spadaj. W przeciwieństwie do Ciebie przepracowałem w tej firmie 5 lat i wiem co mówię. Jest może i nowocześnie ale do porządności to tam bardzo dużo brakuje, a kasa jest na czas tylko w 50 % przypadków, bo biedna kadrowa ma na głowie tyle dodatkowych rzeczy, że fizycznie nie jest w stanie się wyrobić. Pracownik produkcyjny jest tylko od zapierdalania i nie ma nic do gadania. 11 maszyn, 2-óch pomocników, 2 kosze na śmieci, 3 miotły więc o 13.50 zaczyna się walka o miotłę do sprzątania. Brak podstawowych narzędzi, mercedesy firmowe to kompletny złom tylko grawitacja sprawia, że trzymają się w kupie, ale co tam pozdro dla \"starej gwardii\"
były 2012-09-18 13:16:30
nie ma to jak zmieniać opinie drogi pracodawco, kazdy wie jak tam jest i nic to nie pomoże jak komentarz MIB - odradzam !!!
drukarz 2012-10-21 14:23:49
żal mi ciebie chłopku roztropku.
bez wykształcenia, pochodzenie i zamieszkanie wiejskie, to gdzie ty masz sobie pracę znaleźć?! może dla kraju zaczniesz autostrady budować?! byłby z ciebie jakiś pożytek.
osobiście zalecam głęboko się zastanowić przed zatrudnieniem u macieja.
jest wiele innych firm, gdzie na was czekają.
pozdro dla starych, którzy tam jeszcze się trzymają mino wszystko))
były drukarz 2013-07-22 10:12:26
firma nie godna polecenia, pojęcie na temat poligrafii posiada tylko szef produkcji, kierownictwo - poziom pomocników, obiecują wysokie zarobki ale niestety to tylko obiecanki, jeżeli ktokolwiek chce nauczyć się prawdziwej poligrafii to proponuję Skanem Introl.
1
jeszcze z Janikowa 2014-04-23 17:51:59
Czyli jaki syf był,taki jest
lio 2014-06-28 17:14:52
syf? no wybaczcie. Czytam te bzdury i mi się serce kroi. Fajna wiarygodna firma , kasa zawsze na czas. Chcieć zawsze można więcej , ale trzeba coś dać od siebie. Stara kadra chwali sobie , i daje od siebie. Jeżeli ktoś chce pracować to będzie . Polecam!!!
lio 2014-06-28 17:16:31
potwierdzam!
2
incognito 2014-09-22 18:54:30
pracowalem, nie polecam. Jest klika nazwijmy to pewnych kierowniczkow stanowiacych zamknieta klike i miedzy soba kreca lody a gdy im zaczynasz zagrazac albo zrobisz najciezsza robote dostajesz wylot. Przypuszczam ze szef nawet o pewnych "lodach" nie wie. Firma faktycznie b.nowoczesna ale nie ma to przelozenia na pracownikow. Atmosfera slaba, generalnie wyscig szczurow mimo ze czesc ludzi jest ok ale jak to mowia "utkneli". Wszedzie kamery, nawet w jadalni :) generalnie big brother. Za ta kasiore nie polecam.
2
kdbz 2014-11-27 15:53:26
Witam, Jeżeli ktoś jest zainteresowany to firma poszukuje drukarzy z minimum 2 letnim doświadczeniem w pracy na maszynie rolowej z opanowanymi technikami druku fleksograficznego i sitodruku. Praca na terenie Poznania. Oferują umowę o pracę oraz wysokie wynagrodzenie (płaca zasadnicza, premia, dodatek motywacyjny). Więcej szczegółów pod numerem tel (usunięte przez administratora). Jeżeli możecie proszę o przekazanie informacji swoim znajomym w pracy.
4
drukarz z chemesu 2014-12-11 11:52:10
a czy wy myślicie, że ktoś chce iść do tego skandynawskiego kołchozu ?? Tu jest stabilna praca, na nowoczesnych maszynach, w zdrowej i przyjemnej atmosferze. Wynagrodzenia i premie są w porządku, płacone zawsze na czas... Firma tylko w tym roku postawiła trzy kolejne nowe maszyny i podobno ma się rozbudować. To świadczy tylko o stabilności i dynamice przedsiębiorstwa ...
3
pracownik 2015-01-24 11:10:19
Takiej firmy i atmosfery nie ma nigdzie. Wszystko co powinno jest na czas i zawsze można liczyć na Prezesa.Warunki super i płaca też. Chemes nie jest firmą dla słabych ludzi. Jeśli się naprawdę chce pracować, rozwijać to TYLKO TU. POLECAM.
2
doradca 2015-02-27 00:56:12
firma się rozwija, będzie rozbudowa, pensja zawsze na czas, ale trzeba mieć wysoką odporność na stres, co niektórzy na stanowiskach kierowniczych są niestety omyłkowo ale to decyzja prezesa, pensję najlepiej sobie ustalić TWARDO na początku bo potem to niemożliwe żeby cokolwiek negocjować, są braki kadrowe więc to jedyny argument żeby ustalić sobie konkretne pieniądze, jest bardzo duża rotacja pracowników
szpindlowy 2015-03-05 18:08:46
zgadza się.bez Prezesa byłyby tylko pochmurne dni,wiatr wiałby bez przerwy.jest jak światło w tunelu.Bystrym wzrokiem ogarnia halę od krańca do krańca,uśmiechem rozjaśnia najciemniejszy mrok.Oby żył wiecznie .
6
pracownik hali 2015-04-03 22:03:18
co Ty wypisujesz, pewnie od niedawna pracujesz i piszesz takie kłamstewka masz na myśli chyba wszechobecne kamerki które non stop pracują na wysokich obrotach żeby Prezes wszystko widział, ja właśnie się zwalniam po kilku latach pracy, nie polecam, u konkurencji jest lepiej (ccl, unicum, skanem), już byłem na rozmowach i mam lepszą kasę niż w chemesie
2
pracownik hali 2015-04-04 20:05:26
zdecydowanie nie polecam, jak ktoś chce tam pracować to się przekona po krótkim czasie że nie było warto, na rozmowie wstępnej obiecanki cacanki jeżeli chodzi o wynagrodzenie i fantastyczne premie kwartalne, nic bardziej mylnego dopytajcie szczegóły to tak kolorowo nie jest, wystarczy jedna nieobecność i nie masz premii kwartalnej no na miesięczną też to ma wpływ, na produkcji też tak bywa że cofają tobie zaplanowany urlop no taki jest szef produkcji potrafi mile zaskoczyć, tak więc po podpisaniu umowy nie masz co liczyć kiedykolwiek już na podwyżkę generalnie nie ma rozmowy potem to jak się nie podoba to się zwolnij na twoje miejsce są inni taka filozofia właściciela, trochę lat tam przepracowałem i wiem że zaangażowanie w tej firmie to sam dla siebie możesz docenić i tak jest zawsze stwierdzenie czy nie można było lepiej i szybciej, nie polecam, lepszy chociażby skanem
3
zainteresowany 2015-06-29 19:36:03
Powiedz kolego co jarasz,powiedz mi co zażywasz.Nie uderzyłeś się przypadkiem ostatnio w głowę?Może miałeś jakieś inne niepokojące wydarzenie?
1
pracownik hali 2015-07-23 22:19:53
odpowiadam na loret: akurat pracuję już bardzo długo i na dobrym poziomie a podwyżka niegdy nie była proponowana a pytanie się o podwyżkę to groteska, zawsze odpowiedź ta sama o d szefostwa: cytuję "no ostaakcie roztnio Twoje wyniki nieco spadły, są nieco niższe słupki" czyli wiadomo podwyżki nie będzie, poza tym w ostatnim miesiącu zwplnił się kolejny drukarz o długim stażu był pytał o podwyżkę i generalnie propozycja od szefa to delikatni mówiąc kpina, kolega przeszedłdo innej drukarni i ma zdecydowanie więcej, szczerze też jestem w trakcie rozmów, jesdnego co trochę żal to tego że poświęciłem kilka lat dobrej pracy w chemesie i na koniec nic z tego nie ma, tylko co chwila niezadowolenie że można szybciej i więcej, tak więc to co pisze LORET to jest tylko odszczeknięcie i nic więcej, zdecydowanie nie polecam firmy chemes, PAMIĘTAJCIE NOWI KANDYDACI NIE ZGADZAJCIE SIE NA SPOSÓB PREMIOWANIA, SZEF NIE MA WYBORU BRAKUJE LUDZI JEST DUŻA ROTACJA, MAŁO PŁACĄ A OBIECUJĄ POTEM ZŁOTE GÓRY TO TYLKO ZMYŁKA, SZEF ZNIENIA LUDZI JAK RĘKAWICZKI, LICZY SIĘ TYLKO WYNIK FINANSOWY A TY PRACOWNIKU JAK CI SIĘ NIEPODOBA TO ZASTĄPIĘ CIĘ INNYM - TO TAKIE PODEJSCIE JEST NA CODZIEŃ
2
Pracownik hali 2015-07-25 20:01:03
Jesli komus sie nie chce to znajdzie milion argumentów na nie. Pracuje od lat i nie ma lepszej firmy ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Powodzenia osobom odchodzącym z firmy CheMeS.
1
pracownik 2015-08-30 17:11:08
Wypłata na czas i tyle z plusów. Podwyżek - pewnie nigdy nie będzie.
Jedyny dział, który nie narzeka to handlowy. Pewnie nie mają co narzekać.
Reszta - tyrać. Do tego sposób premiowania. Coraz gorzej.
szpindlowy 2015-09-02 07:09:15
Czasami nawet mniejsze
airh 2015-09-05 22:28:49
Handlowiec 10 lat w branży - na co tam u Was mogę liczyć? Jaki macie system premiowania, 10.000 netto idzie wyciągnąć. Home office przejdzie?
szpindlowy 2015-09-06 17:03:36
Idzie wyciągnąć 10.000 ale na kwartał
co za wiara .... 2015-10-20 11:58:12
Jakim jesteś pracownikiem ( czyt. fachowcem ) tak Cię firma doceni , proste !!! To działa w dwie strony , a wypisywać pierdoły to każdy umie ! Skoro tak Wam źle to się zwolnijcie albo po prostu podpiszcie się pod Waszymi opiniami a sami Was zwolnią :) Co do podwyżek , jedyna dobra metoda zebrać się wszyscy i iść do szefa :) w kupie siła :) Pojedyńczo można w bierki grać , dziękuję za uwagę :)
1
szpindlowy 2015-10-21 16:54:01
Uważam że praca sama w sobie uszlachetnia.Dzięki kamerom można zostać gwiazdą internetu,Odporność na hałas wzmacnia hart ducha.Smród folii tylko wyostrza zapachy.Pieniądze szczęścia nie dają,dojazd do Sadów pozwala podziwiać piękno krajobrazu.Sam fakt pracy dla Pana Macieja powinien zastąpić smak chleba ze smalcem.O co się czepiacie?Wszystkim jest ciężko.dzięki Bogu,nie płacicie za korzystanie z toalety.Nie pobierają też od Was taksy klimatycznej.Jak się nie podoba,to wynocha do Berlina(ten sam kierunek}Za podobną pracę płacą w przeliczeniu tylko 12.000PLN m-c.Serdecznie pozdrawiam:=)
2
buziaczek 2015-11-01 14:49:53
Sprzęt najnowszej generacji począwszy od szczotek do sedesu aż po szypy do śniegu.To prawie technologia kosmiczna.
1
;) 2015-12-30 17:15:55
Czy znajomy dużo pije?Może bierze cos do nosa?Nie uderzyl sie przypadkiem w,głowę?
elax 2016-01-29 15:17:37
Lizusy kierowników przestańcie bronić tej popiepszonej firmy . Zadowoleni sa Ci co kapują na innych i łapią plusy w ten sposób , bo w pracy i rzetelności to się nie potrafią wykazać .W karygodny sposób traktuje swoich pracowników , kase dostajesz inną niż obiecują , kierownicy zawsze mają jakieś " ale " do Twojej pracy to ,że jesteś za wolny , jak za szybko robisz to niedokładnie - no ,ale cóż idiotą nie dogodzisz , sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafią zrobić wiec ryjem załatwiają resztę , załoga nie zgrana jeden na drugiego psioczy i donosi . Porażka ! Pozew do sądu jeszcze nie jeden dostaną .Życze im klęski :)
drukarz 2016-01-31 19:46:44
ELAX - chyba jesteś zwykłym hejtowcem. nie wiesz co piszesz i tylko w gębie jesteś mocny. U nas rusza budowa która potroi wielkośc naszego zakładu. Zapowiedziany jest przyjazd kolejnych czterech nowiutkich maszyn... i wiele więcej. Tu klęski nie będzie a wręcz odwrotnie. Co do kasy - na kasę trzeba zapracować dobrą robotą a nie gębą. Kasa jest zawsze na czas i ustalonej wysokości i do tego premie są. Od początku roku mamy podwyżkę, a na połowę roku zapowiedziana jest kolejna. Jeżeli jesteś taki mocny w swoich zdolnościach to zrób tak jak "łud" Tobie polecił ... Ja jestem dumny z naszej firmy, a Ty możesz tylko zazdrościć
drukarz 2016-02-20 00:59:09
-surak, tak. uważam iż firma pęka w szwach i dobrze że koparki zaczęły już jeździć bo nasze powierzchnie się podobno potroją... będzie miód malina na produkcji. Z tego co obserwuję i tak wszyscy biorą sobie nas za przykład i tylko próbują zabierać nam ludzi ale oni i tak wracają jak sie przekonają o pustych obietnicach ... więc jeśli jesteś zdolny - przełam się :)
pyra 2016-03-11 19:31:54
czy to prawda,ze sie sprzedaliscie?
pyra 2016-03-13 22:35:04
no macie korporacje na karku.Koniec opieprzania
1
Enrique 2016-04-06 01:23:34
Pie przycie takie farmazony że szok !! Żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska widząc te opinie , jedni by się osrali na temat chemesu , jedni cisną i wiadomo kto ma jakie gusta :) Firma jak firma , kasa ok , czasem lekkie opóźnienie z wypłatą max 1 dzień , atmosfera jak wszędzie : lizusy , kapusie i normalni ! Co do władzy w firmie : Ty jesteś ganany - nie masz humoru , Oni są gnani od góry też nie mają humoru , góra gnana od Prezesa też nie ma humoru - PROSTE JAK JEBA... !! Jak w małżeństwie , raz lepiej raz gorzej , ale swoje robić trzeba ! a jak są cwaniaczki co cisną na chemes to podajcie imiona , pokażcie jakie to cwaniaczki jesteście w internecie na anonimie ..... leje z Was .... Osoby , które się źle wypowiadają o naszej firmie to banda buraków - tyle w temacie !! Nie podoba się to nara !!
Jacek 2016-04-14 20:24:41
Był ktoś już na rozmowie na Snajpera Sprzedaży?
Proszę o wrażenia i spostrzeżenia, bo chcę wysłać papiery.
drukarz do przodu 2016-04-18 07:13:42
im wieksza firma tym wiekszy syf i balagan.A bylo tak przytulnie
rocky 2016-04-26 22:40:05
1. jak proszą na rozmowę to znaczy że zależy, ale trzeba walczyć o pensję bo potem to możesz się jedynie zwolnić, nie dostaniesz
2. podwyżka premii uznaniowej którą zawsze można zabrać, pdwyżka to byłaby gdyby była podwyższona podstawa
3. jest kłopot z zatrudnieniem do działu handlowego, duża rotacja szczególnie w dziale niemieckim, no ioczywiście pensja na poziomie 2200 netto no i perspektywa podwyżek ale to tylko żeby zachęcić, potem nic tylko pracuj
4.jest rozbudowa to fakt i to dobrze bo to gwarancja że firma nie padnie
5. jest sprzedana w pewnym procencie nie wiem ile ale słyszałem że 30% pozostałe po 5 latach i to będzie koniec obecnego szefa, potem już inny własciciel
6. będą kolejne nowe maszyny
7. atmosfera pozornie fajna ale jak popracujesz to delikatnie mówiąc nie ma przyjaźni jest rywalizacja, wytykanie błedów to najważniejsze, no i pisanie maili do wszystkich świętych
8. pensja na czas

SAMI ZDECYDYJCIE CZY CHCECIE TUTAJ PRACOWAĆ
NAPISAŁEM TO CO WIEM A WYMYŚLAC GŁUPOT NIE BĘDĘ
8.
9
obecny 2016-05-10 23:20:12
Sorry Rocky - jesteś żenujący :)
rocky 2016-05-11 23:19:34
obecny ty chyba jesteś nieobecny, to co napisałem to prawda, na co dzień to widzę, wybór należy do tych co chcą się tutaj zatrudnić, opinia o firmie niestety nie jest najlepsza
4
drukarz z daleka 2016-10-18 00:34:06
A drukarz może dostać 5 tys. na rękę?
drukarz z daleka 2016-10-22 00:02:17
A słyszałem, że w Poznaniu to swobodnie można zarobić piątkę na rękę.
Brud 2016-11-08 21:16:52
Rocky sama prawdę napisał
Oo 2016-11-23 02:16:58
Witam czy ktoś słyszał o drukarnia powstającej w Nakle nad Notecią w Parku Przemysłowym
kodeks 2016-12-04 15:56:41
umowa o pracę jest taka, że sąd pracy powinien się za to zabrać. Dziwie się, ze nikt tego jeszcze nie zgłosił.
1
Zostaw swoją opinię o CheMeS Sp. z o.o. - Sady
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CheMeS Sp. z o.o.