Taxat Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Taxat Sp. z o.o.

Ktoś 2014-09-25 22:53
no tak, ale podwyżki przeważnie się daje za wyniki z tymi różnie bywa, taka specyfika spraw, które się robi. Jeśli ktoś jest na prawdę dobry to nie powinien mieć problemu z wyegzekwowaniem należności a co za tym idzie z premią. Każdy kij ma dwa końce.
Kiedyś premie były wysokie, teraz trochę się to zmieniło, ale ludzi jest więcej i rodzaj spraw inny.
"Darcie ryja zarządu" - cóż, jeśli do niektórych nie docierają sprawy podstawowe i powielają swoje błędy praktycznie nie wyciągając wniosków - każdemu mogą puścić nerwy, zwłaszcza tym, którzy opłacają za takich składki i płacą pensje a w zamian dostają L4 i brak stosowania procedur. niektórzy sami się o to prosili zachowując się jak przedszkolaki i grali np w szachy w godzinach pracy. Trudno nie mieć o to pretensji.
Rozumiem, że ci, którzy odeszli lub zostali pożegnani mogą mieć zażalenia, ale chyba można osiągać jakiś poziom i wyrażać się odrobinę profesjonalnie, w końcu charakterystyka tej pracy to negocjacje a nie które opinie dają do myślenia odnośnie umiejętności autorów tych opinii.
Strona go work ogólnie ma charakter szyderczy, ponieważ, jak ktoś jest zatrudniony w jakiejś firmie i jest zadowolony to nie zwróci uwagi na te opinie a wyżywają się tu tylko ci, którzy czują się pokrzywdzeni i starają się wylać żółć w celu zaszkodzenia, zamiast być ponadto i żyć swoim życiem zamykając drzwi, np Taxatu za sobą.
Moje rozstanie z tą firma przebiegło normalnie, życzliwie, bez kąśliwości i dobrze wspominam pracę w tej firmie.
A jak ktoś nie pasował do zespołu lub nie sprawdził się w tej pracy to szuka winy poza sobą.
Jak dłużnik, który szuka winy wszędzie tylko nie w sobie. I to jako windykatorzy wiemy wszyscy.
Nie widzicie analogii? Pozdrawiam Taxat i wiem, że moje mosty nie zostały spalone.
Ktoś 2014-09-25 23:06
umknęła mi jeszcze jedna myśl, praca w Taxacie jest dla ludzi ambitnych, którzy lubią pokazać co potrafią i co znaczą. I to jest doceniane. Jeśli ktos myśli o ŁATWYM zarobku, to lepiej niech odpuści. Tam trzeba pracować a niektórzy ludzie to rekompensują swoja osobowością i jest zwyczajnie FAJNIE. Sprawy w obsłudze są wyzwaniem i można samemu sprawdzić swoje umiejętności. A każdy w tym zawodzie chyba lubi wyzwania.
ravalpo 2015-01-07 21:23
witam, przypominam iż firma windykacyjna jest po to aby nastraszyć ludzi i nic więcej nie mogą zrobić, jeśli zobaczą że ich ignorujesz, to zaczny rozmawiasz po ludzku, tzn. normalnie, a tak naprawdę trzeba mieć i ch głęboko w czterech literach .... nic nie mogą zrobić, jesli nie odbierasz telefonu i nie odpowiadasz na meile to mogą cię cmoknąć w (usunięte przez administratora) to jest tylko windykacja, za sprawy sądowe biorą tyle że wierzycielowi nie opłaca się ich wynajmować ponieważ weźmiesz L cztery parę razy i sama firma windykacyjna ma wywalone. Jeśli zrobisz wała na wielkie firmy telefoniczne lub bankowe na pere koła to mają swoich kulawych prawników opłacanych za kilkadziesiąt tysięcy złotych i kulaja sie na sprawy a ty nie możesz dojechać poniewaz "np PKO BP" warszawa zakłada ci tam sprawę a ty jestes z innego województwa i zwyczajnie nie masz jak dojechac na sprawe na czas, a nikt ci nie pokryje przyjazdu dzien wczesniej, wiec masz L4 na nogi lub stawy (odwołujesz się i masz rację)po roku unikania kontaktu staraja sie dowieźć w sądzie że ich unikasz a mają do tego prawo piszą pisma o udzielenie wyroku bez stawiennictwa i zazwyczaj im to wychodzi ( sądy są przekupne) udzielają takich wyroków. więc najlepiej się wymeldować z miejsca zamieszkania i wtedy jest amba fatima mieszkał tam a go ni ma, ewentualnie pogadać z pracodawcą żeby zmienił papiery na 1/8 etatu i jest po problemie, więcej na priv. ravalpo6@wp.pl pozdro dla windykacji :-)))
2
pogrom 2015-01-08 19:10
jak widać poglądy ravalpo6 są zachwiane przez nadmiar bajek np.hi-man. Właśnie dzięki takim osobnikom w kraju żyje się lepiej - zamiast myśleć jak dbać o przyszłość , tworzą baśnie i legendy na temat unikania prawa by umilić czas reszcie.
Zabawnie jest potem oglądać program UWAGA o tematyce takich jednostek. :)
1
ja 2015-01-10 13:49
Wątpię czy jest jakaś różnica czy cv wyślesz czy zostawisz w sekretariacie, nawet jak się bujniesz, to szanse, ze przeprowadzą z Tobą rozmowę od razu, są marne. Co do zarobków, jak masz doświadczenie możesz rozmawiać, jak nie, to nie licz na więcej niż najniższa krajowa. No chyba, że rekrutacja będzie wyjątkowo słaba, to w akce desperacji mogą Cię przyjąć za większą stawkę.
2
kima 2015-01-20 10:40
Pracowałam tam rok, jeśli chodzi o atmosferę to jest naprawdę bardzo różnie. Zarobki kiepskie, jeśli chodzi o pracowników pracujących na umowę zlecenie. Jeśli chodzi o mnie, dostawała wynagrodzenie w terminie ale wiem ze niektórzy mieli problemy z otrzymaniem części wypłaty.
rav-alpo 2015-01-31 01:35
To niejebajka to fakty:-) Każda firma windykacyjna na początku zastrasza, a po miesiącu .... "jak możemy razem rozwiązać ten problem" odp. nie możemy, haha.To nie jednostki-jednostki były w latach 90-tych. Pojawiła się firma "kR....", z biegiem czasu takich firm powstało tysiące! Windykatorzy terenowi którzy chcieli za dojazd do klienta kasować parę stówek-nie wyszło :( nie ma mocy prawnej, ups, jak przykro.
Proste- weź kredyt, zapłać 3 raty (aby nie wyszło na wyłudzenie) i see you later
Za długi to się siedzi ale skarbowe itd, itp.
W firmach windykacyjnych zatrudnia się ludzi "wyszczekanych" tzn. "wyszczekany to nie znaczy mądry" odpowiednia intonacja głosu , stanowczość, i szybkie-pewne odpowiedzi. Ktoś słaby psychicznie wymięknie, windykator się czuje coraz pewniej i naciska- nagrywa rozmowe i "MAMY CIĘ" PRZYZNAŁEŚ SIĘ DO DŁUGU, jesteś mój! Najlepiej nie odbierać listów poleconych, normalne oddawać na pocztę. Jeśli chodzi o planowanie przyszłości Panie POGROM to proszę nie pierd...bo przyszłość w PL jest tak znikoma że w głowie się nie mieści. Ludzie którzy mają pieniądze to będą je mieć, ci co nie mają to nie będę ich mieć. Przykład Rosji-gospodarka na łeb na szyję leci, a który z producentów czegokolwiek w tym momencie narzeka ? żaden! Rosja jest sama sobie i przetrwa! Tak samo Polska powinna się odp... z UE i innych śmiesznych pseudo sojuszników ... tak jak i Rosja mamy bogate złoża większości surowców! To my jako centralny punkt międzynarodowy powinniśmy stawiać warunki a nie wchodzić w du... innym. Mamy siostrę Rosję, Ukrainę,Słowację, neutralną Białoruś, nawet mamy jedną kur...ę Niemcy, i Kochaną litwę! w tych Państwach jest moc i siła, a nie Kures...wo z UE, USA, Itd, itp.
Kolego nie pisz na temat Uwagi czy innych plotkarskich stacjach! bo to Państwo i media nas wykańcza!
a to że nie ma siły na windykacje to nie hi-men! pretensje na wiejską :-)))
ps. za długi się nie siedzi :))))
1
załamka 2015-01-31 18:32
Uprzejmie przypominamy, że to jest forum dla pracowników, a nie błękitna linia pod tytułem "To nie moja wina, że mam długi. Ja jestem uczciwym człowiekiem, to ten kraj jest do kitu, więc ja mam prawo brać pieniądze i ich nie oddawać". Moje dziecko ma więcej poczucia uczciwości...
1
agatha 2015-02-01 07:54
Agato przestań już bronić taksówkowej szajki
1
pogrom 2015-02-02 19:15
Facet zamiast tworzyć nową mitologię i uczyć się jak oszukiwać weź się za pracę. Dobrze Ci to zrobi.
ja 2015-03-02 21:45
Skoro są tu byli pracownicy firmy to facet Filip S. dzwoni z 10 numerów pisze mejla, że mam natychmiast spłacić 800 złotych a nie, że ja chce spłacać 50 złotych i że go nie interesuje sytuacja, pisze mejle. Mówi, że jak komornik przyjdzie to zabierze spzęt moich rodziców a najlepiej jakbym posprzedawał wszystko
1
pogrom 2015-03-03 22:52
Płaczemy razem z Tobą loginie ,,Ja". To straszne.... To takie straszne że człowiek powinien myśleć zanim coś zrobi i zdawać sobie sprawe z idących za tą decyzją REAKCJI. Straszne.... :(
3
ja 2015-03-04 07:24
Pogrom skoro im zalezy na odzyskaniu pieniądz niech rozmawiają a nie s nie straszą. Każdy jest inny. Ja się chciałem dogadać to oni nie. Stalo sie zle i chce oddać tylko tyle ile mnie stać. Jak krzyczą i nękają to w ten sposób nie będę rozmawiał to nie na tym rzecz polega. Dobrze wie ta firma ze jak oddadzą do komornika ze względu na sytuację mogą nie dostać nic a tak po trochu zacznę splacac. Jak będą po ludzku rozmawiać to będę rozmawial
2
Anonymous 2015-03-24 20:35
Szefostwo ma spore wymagania, a warunki finansowe dość kiepskie. Do tego pensja naliczana w sposób mocno dziwny i niejasny - różna dla różnych osób na tym samym stanowisku. Rotacja ogromna - cały czas ktoś nowy. Jak już ktoś napisał, najlepiej się pracuje jak zarząd jest zajęty. Atmosfera ciężka. W standardzie obgadywanie innych pracowników za ich plecami. Motywowanie raczej przez kij niż marchewkę.
8
true 2015-05-14 19:32
Odnośnie pracy w taxat , wypowiem się tak . Możliwości rozwojowe firmy jak i osoby które chcą zmienić to w lepsze jutro , podziwiam i doceniam . Praca tam jest miła i przyjemna , robisz swoje starasz się i jesteś doceniany . Jeżeli jednak uważasz że należy Ci się wszystko tylko dla tego że tam pracujesz to tak to nie działa . Daj coś od siebie i dostaniesz coś w zamian . Jak ktoś się waha czy tam pracować mówię jasno zapraszam tam jest przyszłość.
3
vader 2015-05-19 00:30
praca w taxat? krótko:
1. targety podawane po terminie realizacji i tak błędne
2. formatki z założeniami nawet jak wcześniej podane to w miarę upływu czasu okazuje się że były "błędne"
3. założenia zmieniane w miesiącu 3 razy
4. nigdy nie wiesz czy twoje wykonanie jest dobrze obliczone bo przeciez założenia były błędne
5. ziomalstwo z przełożonym honorowane tylko trudno sie wbić
6. premia mocno uznaniowa bo nigdy nie wiesz jakie były rzeczywiste założenia i w jakim % je wykonałeś
7. robisz za siebie i tych co nie ma bo ich sprawy nie mogą leżeć
8. sprawy śmieci z pozyczek przez internet, kontakty to fikcja
9. podwyżki.... jak yeti....
z urlopem jest różnie ale l4 honorują

7
agata 2015-05-19 21:56
Tak tak, agatko
psuja 2015-06-15 18:34
Jolu, masz czas pisac takie brednie ?
Agata 2015-06-25 22:39
Jest taka maść w necie... Nie poszło w pracy , życie Cię dobiło !? Zero przebicia mierne umiejętności . Potem wylewanie żali publicznie bo w oczy za nic odwagi... Tak to jest jak się jest zerem co nie potrafi nic . :)
1
hmmmm 2015-06-27 18:10
Jaka firma, tacy pracownicy....
3
sweet 2016-01-06 21:00
Nawet życzeń od szefostwa nie było.
haha 2016-01-14 21:49
Hahaha, rzucili Ci 100zł podwyżki do najniższej krajowej i się cieszysz? Gratuluje ambicji!
Była 2016-01-18 20:38
Zgadza się. Tak było zawsze i widzę, że się nie zmieniło...
ozaki 2016-02-01 13:40
według mnie "BYŁA" to też wyrównanie np. inflacji tak mniej więcej. Jeżeli wszyscy w firmie dostają tyle samo to nie dziwi mnie czemu ciągle rekrutacje są. Teraz np. negocjatora szukają.
Była 2016-02-05 17:28
Praca w tym miejscu była jedną z mniej stabilnych. Może to impulsywność zarządu miała na to wpływ? Ale dało się wytrzymać tylko te pieniądze... Za 140% targetu jakieś niecałe 400 zł premii na rękę. To aż się dzwonić odechciewało później. I taka dyskryminacja osobowościowa i łamanie obietnic. Jak kogoś nie darzą sympatią z powodu głośnego wypowiadania własnego zdania to nie ma szans na podwyżkę. I to pomimo wyrabiania stale targetu na poziomie średnio 130%. A jak chcesz to odejdź, znajdzie się 4 na twoje miejsce. No tak....
1
Była 2016-02-10 17:10
Opieka medyczna? od kiedy?.. niezbędne narzędzia pracy to komputer, monitor, telefon i krzesło. A poza Wrocławiem firma nie ma żadnych siedzib, więc praca w Taxat tylko we Wrocławiu.
1
WinWin 2016-03-17 17:19
Test goni test, na każdym kroku jak w szkole. Nie polecam.
Joe 2016-03-19 14:14
A czego dotyczą testy o których mówisz, skąd one się biorą i co w sumie oznaczają? Bo powiem Ci, że mnie troszeczkę zaskoczyłeś tym, że to tak ruszyło.
Były 2016-04-09 12:00
Jest ogromna rotacja. Ludzie szybko uciekają.
On 2016-04-24 21:53
Testy z zakresu wiedzy którą powinnaś posiadaś przy windykacji, często to zagadnienia prawne, zasady doliczania kosztów itd ale najpierw jest z tego szkolenie więc nie ma zaskoczenia. No i znajomośś procedur.
Goldenline 2016-06-09 09:52
Firma jak firma, ma swoje wady i zalety.
marika 2016-06-17 11:54
Czy ktoś się orientuje, jak faktycznie wyglądają warunki zatrudnienia na stanowisku lider w diale windykacji przedsądowej we Wrocławiu? Świeża oferta pracy, zastanawiam się nad aplikacją. Co dokładnie oznacza ten przejrzysty sposób wynagrodenia? :)
nick@nick 2016-06-18 12:17
Lider też wykonuje zadania negocjatora. Kieruje grupą i odpowiada za jej wynik. Jednocześnie dzwoni i skipuje swoje sprawy (oczywiście ma ich mniej niż negocjator. Ale również odpowiada za wynik na nich). Nie wiem ile zarabiają i jak wygląda przełożenie wyniku grupy na ich wynagrodzenie. W przypadku premii za własne sprawy - jak inni negocjatorzy
Była :) 2016-06-20 10:33
Stanowisko lidera to mało ciekawe zajęcie. Długotrwałe nasiadówki z których nic nie wynika, ciągły ochrzan ze strony przełożonych, wymagania z kosmosu, śledztwa o pierdoły i zawsze wszystko źle. To nie stanowisko lidera, tylko nadzorcy kopanego w tyłek z obu stron. Wynagrodzenie wyższe, ale nie zawsze osiągalne. Ciekawa jestem dlaczego nie biorą liderów spośród negocjatorów, czyżby nikt nie chciał wykonywać tego podłego zajęcia? Ciekawe dlaczego...
2
ewa 2016-06-20 10:40
chyba wiesz na czym polega to stanwosiko wiec idac na rozwmowe i wyslaajac cv to chyba godzisz sie juz na to
aktualna 2016-06-22 08:29
Biorą, biorą :)
tomek 2016-06-22 11:30
kurcze, a widzieliście tutaj oferte pracy jako Negocjator - Specjalista ds. windykacji przedsądowej, bo nie wiem czy można zarobić tutaj dobrze i bez stresu, bo kasa dobra z tego jest, ale zastanawiam się czy warto.
:) 2016-06-22 12:50
Gdyby brali liderów spośród zatrudnionych osób to by nie szukali poprzez ogłoszenia. Ale pewnie nie znam się.
margy 2016-06-22 15:02
tak, widziałam tę ofertę kolego, ale obawiam się czy dam sobie radę z przeprowadzaniem wywiadu gospodarczego
Była2 2016-06-23 19:00
Biorą. Mało się orientujesz
1
Agata 2016-08-10 15:54
Lider to nie zawód, tylko funkcja. Niestabilna :)
2
Zawrzyj 2016-08-10 16:35
No wiadomo nie od dziś, że nie jest też tutaj jakoś tak bardzo prosto, bo jednak jest to dość skomplikowana branża, ale tez nie można narzekac jakoś za bardzo, wszystko jest przecież w porządku złaszcza jesli chodzi o pieniądze, które idzie zarobić tu
Marekk5 2016-10-06 23:48
Witam
Czy osoby pracujące w Tatax mogą się wypowiedzieć jak na chwilę obecną, wyglądają warunki zatrudnienia w tej firmie? Jaka umowa na wejście, jaka postawa na początek i po okresie próbnym i jak z prowizjami?
kmja-= 2016-10-07 09:08
no właśnie chciałam dowiedzieć się jak to jest z tym okresem próbnym konkretnie, chodzi mi mo to ile on trwa i ogólnie jakie procentowo są szanse żeby po nim zostać w firmie, wolę się dokładniej dowiedzieć
aga 2016-11-17 15:18
przez chwilę zastanawiałam się czy nie wysłać cv do tej firmy ale patrząc na te komentarze to mam wrażenie, że pracownicy mają problemy osobowościowe i emocjonalne. Pracowałam w Getbacku i bywało ciężko ale przynajmniej ludzie byli normalni a tutaj widze, że to jakas masakra...
6
Windykator 2017-01-03 19:48
To ta firma jeszcze w ogóle istnieje?
1
Xerok 2017-01-03 22:01
Nie przejmuj się ludzie bardzo lubią opluwać wszystkich i wszystko. Trzeba iść na rozmowę o wszystko bez skrepowania wypytać i sam się przekonasz że będzie ok.
2
Zaz 2017-02-12 08:23
Zawsze jest tak że na tego typu forach przeważają opinie negatywne. Nie przejmował bym się tym. Na pewno Taxat nie jest dla ludzi którym nie chce się pracować. Ja pracuję trochę i nie czułem się nigdy oszukany. Ponadto na zaufanie przełożonych też trzeba zapracować.
Ja2 2017-02-12 19:37
Współczuję Tobie i Twojej rodzinie..
Bernard 2017-02-21 20:37
Nie widzę aktualnych ofert pracy a interesuję się praca w dziale windykacji. Mam już spore doświadczenie w tym zakresie a ponieważ słyszałem dobre opinie o TAXAT chciałbym pracować. Czytałem wpisy i nie mam zamiaru traktować ich poważnie, sam sprawdzę.
Zostaw swoją opinię o Taxat Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Taxat Sp. z o.o.