Asper Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Asper Sp. z o.o.

anonim 2011-05-14 12:39:36
A mi stuknelo dwa lata w asperze, co prawda cięzej tu o nowego klienta w porównaniu do( usunięte przez administratora )ale klimat pracy i zarobki lepsze niz w providencie i optimie. Tutaj w przeciwieństwie do konkurencji szanują pracownikow, są tez mozliwosci awansu, ja niestety odmowilam awansu na starszego przedstawiciela bo opiekuje się chora matka i nie mogę poświęcić wiecej czasu na prace. Gdy wcześniej pracowałam w ( usunięte przez administratora )Ale ogólnie polecam tylko pracowitym prace, teraz robi się tu powoli duża rotacja.
Adaśko 2011-05-23 22:33:52
Dla mnie spoko, nie ma przestojów w udzielaniu pożyczek, zobaczymy jak będzie później, co wyjdzie w praniu....
anonim 2011-10-20 10:07:25
CZY ASPER POZYCZKI DZIALA JUZ WE WLOCLAWKU? BO WIDZIALAM OGLOSZENIA O PRACE DLA PRZEDSTAWICIELI..
Przedstawiciel 2012-06-03 11:26:49
(usunięte przez moderatora) Nie, we Włocławku jeszcze nie.
tudor 2014-03-12 18:31:56
jeszcze nie, ale szukają teraz przedstawcieli handlowych na północno-wschodnią polskę, także może o to chodzi
Mateusz 2014-03-12 23:48:01
To może napisze ktoś, czy warto aplikowac do Asper na tego przedstawiciela oraz jakie narzędzia do pracy oferują?
Paweł 2014-03-23 18:00:10
Też bym prosił o informacje co takiego asper oferuje swoim przedstawicielom i czy wynagrodzenie to czysta prowizja, czy jest i podstawa?
Asper 2014-03-31 14:45:45
Wynagrodzenie Przedstawiciela na dzień dzisiejszy:
- prowizja od 7% do 9% przy zbiórkach
- premia za nowe, wznowione umowy od 50 do 100zł
- premie do 20zł za pożyczki równoległe
- liczne premie w ramach konkursów i celów indywidualnych
kandydatka 2014-05-16 13:02:50
Witam,
Wczoraj byłam na rozmowie w sprawie pracy na Przedstawiciela, niestety w Łodzi nie mają jeszcze Klientów i nie dostane pakietu klientów na start ale stawki mają dobre. Po okresie próbnym jest 7% ale są konkursy, poza tym tego jeszcze coś się zaczyna dziać lepszego w tej branży bo Asper zaczyna płacić nawet za odmowy, tylko czy to na stałe czy w konkursach? Zapomniałam dopytać...
kamil 2014-06-20 15:42:12
Asper poszukuje obecnie do pracy przedstawicieli, polegac to ma na udzielaniu pożyczek w domu klienta. Ktos tak pracuje i jest zadowolony, auto dają?
ilva 2014-07-20 12:40:04
Auto dostaja kierownicy. Przedstawiciel nie dostaje auta!!!! Ma teren, ktory jest w stanie obejsc lub objechac autobusem.
Bardzo przyjemnie sie pracuje, warto aplikowac jak ktos ma ikre i nie jest leniwy.
Ja pracuje ponad cztery lata i jestem bardzo zadowolona.
3
nemak 2014-09-30 21:00:24
Asper jest firmą z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem w branży finansowej, udzielającą pod nazwą Domowe Pogotowie Pożyczkowe pożyczek konsumenckich. Zaufało im już kilka tysięcy Klientów z województwa pomorskiego, warmińsko-mazurskiego i kujawsko-pomorskiego, firma nieprzerwanie uczestniczy w programie Rzetelna Firma i udostępnia szereg informacji świadczących o ich wiarygodności.
buka 2014-11-14 17:34:59
moim zdaniem najlepsze w całym pomyśle na biznes firmy Asper był wybór lokalizacji , regionu na którym będą pracowali. Wiadomo , że jesli chodzi zamożność mieszkańców naszego kraju to najgorzej wiedzie się właśnie w województwach o których pisze @nemak. Także chyba dlatego Asper radzi sobie obecnie tak dobrze
owijek 2014-11-28 22:13:52
Dobrze słyszeć, że firma Asper radzi sobie w branży całkiem dobrze. Ja myslałem, czy nie znaleźc tam u nich pracy, może jest na forum ktoś, kto poleca prace w tej firmie? Czy firma stawia na rozwój swoich pracowników i organizuje szkolenia, czy też podobne rzeczy? Jest szansa sie rozwinąć, awansować z czasem?
ola 2015-01-27 12:02:16
niemiła obsługa nie polecam
2
Asper 2015-01-27 13:30:40
Szanowna Pani Olu,
Prosimy o informację dotyczącą obsługi Pani osoby na adres mailowy: biuro@asper.com.pl

Niniejsza informacja jest dla nas niezbędna dla poprawy jakości obsługi Klienta.

Z poważaniem,
Asper
romek 2015-02-04 14:34:04
oo, ale super, że i sama firma się jakoś w to angażuje i odpowiada, widać, że chce poprawić jakość obsługi, dla mnie duży plus! niektóre firmy to naprawdę mają w nosi i pracowników i klientów nawet czasami, więc wiecie, a tutaj fajnie, ze można konkretne komentarze poczytać już i się wie na czym się stoi.
lokser 2015-02-25 19:57:14
Tez doceniam to, że firma dba o swoje dobre imię, nawet jesli to jakiś trudny i niezadowolony klient, a pewnie ich jest pełno, jak to w branży. Niemniej jednak to jest forum o tematyce pracy, to może napisałby ktoś, jak traktowani są tutaj pracownicy? Jak atmosfera, czy szefostwo jest przyjaźnie nastawione?
stary dk 2015-02-26 07:57:28
Pracuje w dwóch firmach jednocześnie, więc mam porównanie. W Asperze niestety też zaczyna być widoczny pressing na sprzedaż, kierownicy coraz bardziej cisną ale z tego co widzę to jest zachowana kultura pracy. Mówi się, że Przedstawiciel jest najważniejszy w Asperze ale kontrola jego pracy bardzo intensywna. Ja sobie cenię to, że nie muszę co tydzień meldować się w biurze, to jest wygodne. Wynagrodzenie też na dobrym poziomie - 7% za zbiórki to nadal więcej niż oferuje kilka innych firm, moja znajoma pracuje w icredit to tam jest porażka 3%!!!
1
maja 2015-03-12 18:53:55
@start dk czyli jaki jest ogólny poziom wynagordzenia własnie te 7% to jest już tak w miare dobrze, bo nie orientuje się jeszcze tak dobrze w temacie? Mam nadzieje, że też uda mi się kiedyś w podobnej firmie zatrudnić, ale jednak brakuje mi jeszcze trochę doświadczenia w tym temacie, wiec na razie nie będę aplikować.
kate 2015-03-17 20:29:21
Slabo. Nie polecam. Co chwile telefony do klientow, czy placili, ile placili itp. Robia z nas Przedstawicieli wariatow.
3
pracownik 2015-03-18 14:35:53
Premia za rownolegle........ buahahaaaaha
2
tomasz 2015-03-27 12:27:52
o co chodzi z tymi premiami równoległymi @pracownik? to jakie w końcu tam są w takim razie premie, bo ja już chyba się w tym momencie naprawde gubię.. sam chce podjąć u nich pracę tylko nie wiem jak to wszystko wygląda, bo sam szukam pracy, a co do premii to róźnie to bywa z tego widzę, więc nie wiem
Asper 2015-03-27 13:48:33
Szanowny Panie Tomaszu,
Potwierdzamy, że zgodnie z umową o współpracy premia / bonus za pożyczki równoległe oraz refinansujące nie występuje.

Chcemy również poinformować, że funkcjonują tak zwane cele indywidualne oraz promocje w ramach których Asper wypłaca bonusy za udzielanie ww pożyczek.

Ewentualne pytania proszę kierować na adres: biuro@asper.com.pl


Z poważaniem,
Asper
pracownik 2015-03-28 16:12:58
Bym zapomiał o najważniejszym, każdego Przedstawiciela od początku traktują jak złodzieja!
2
ola 2015-04-22 11:11:14
infolinia jest opryskliwa i nie nadaje sie na pierwszy kontakt z klientem. babka za kare pracuje. moze czas na zmiany.
1
klient 2015-05-08 12:17:21
Asper to fatalna firma dla przedstawicieli, duza mowia ze doradcy sa najwazniejsi a to g----no prawda,prowizja to tez obiecanki i te wszystkie konkursy to o d---e rozbic nie polecam tej firmy, klientow tez w banie robia naliczaja jakies koszta z powietrza jak spoznia sie ze splata.Polecam prace w firmie Finan lub Provident. sa wyplacalni i dobrze placa
1
ciekawska 2015-05-08 13:52:45
Czy firma działa już w Częstochowie?
Asper 2015-05-11 07:29:44

Na obecną chwilę firma Asper nie udziela pożyczek na terenie miasta Częstochowa.
Nie mniej jednak w niedługim czasie przewidujemy rozpoczęcie sprzedaży również w tym mieście.

Z poważaniem,
Asper

ja 2015-05-14 21:54:21
Byłam pracownikiem Aspera. Nie polecam (usunięte przez administratora) . Byłam na rozmowie z Finanie i Nobilonie- tam jest jeszcze gorzej. (usunięte przez administratora)
mika 2015-07-21 17:26:59
@ja, a możesz dodac jakąś argumentację dlaczego niby tak nie polecasz. Masz dziwnie duże rozeznanie wśród całej konkurencji, może wręcz jesteś z acredito lyb szybkiej pozyczki i dlatego piszesz tutaj takie posty na asper i inne firmy. Przynajmniej ja tak odbieram ten Twój post i pewnie nie tylko ja...
vran 2015-07-21 19:59:39
Zależy jeszcze gdzie się wyląduje, bo nie w każdej palcówce jest tak źle jak mówisz, słyszałem, że na tych wyższych stanowiskach to zarobki są podobne do tych w konkurencji, wiadomo, że nie na każdym stanowisku się zarobi, ale tutaj nie ma takiego dużego ciśnienia i panuje raczej luźna atmosfera w pracy.
katrinka 2015-08-19 22:44:17
hmmm ja pracuje w Asperze od roku na terenie Gdyni i jestem zadowolona,czesto sa konkursy i premie nie mogę zlego słowa powiedzieć kierownictwo nas szanuje i pomaga gdy pojawia się problem z klientem,czy kazda inna sprawa zwiazana z praca,nikt nam nie kaze chodzic calymi dniami,w niedziele i swieta,Panie w biurze zawsze usmiechniete i zawsze pomocne az się chce pracować.To generalnie od ciebie zależy jak sobie klienta ustawisz,trzeba być stanowczym i nie pozwolić sobie wejść na glowe ale jednocześnie być ludzkim wobec klientów.Ja osobiście polecam bardzooo prace w tej firmie i mam nadzieje ze popracuje tu wiele lat.
baltu 2015-08-21 00:08:54
Jeżeli pracodawca szanuje pracownika to i pracownik szanuje pracodawcę, tak to zazwyczaj działa i nie ma co się dziwić. Pracownicy mówią dobre rzeczy na temat firmy bo i sami są w niej dobrze traktowani. Bo w tej firmie przede wszystkim można powiedzieć, że duży wpływ ma bardzo pozytywna atmosfera na zakładzie.
kiki 2015-08-21 09:24:07
Pozytywna atmosfera?! Bez zartow. Chyba sam dyrektor pisze te durne opinie.
Kiedys napisalam bardzo wnikliwa opinie na temat firmy, zeby kazdy wiedzial... niestety po kilku godzinach zostala usunieta. Dla mnie jasne, nie chca prawdziwych opini.
2
galitek 2015-09-20 11:30:46
@kiki - nie no, aż tak firma nie może działać na swoją niekorzyść. Żaden pracodawca nie chce żeby o nim źle mówiono, tym bardziej Asper. Wiadomo, że jeśli atmosfera w firmie jest pozytywna to aż chce się pracować, więc może ma rację @baltu że już się mogło zmienić. Szkoda tylko że nie ma żadnej bieżącej opinii. Zobacz, nie ma żadnych ofert pracy.
syty 2016-01-23 16:07:08
to prawda, takie praktyki raczej tam nie występują potwierdzam :) a widzieliście, że szukają teraz przedstawiciela i doradcy klienta na obszar tomaszowa mazowieckiego?
chib 2016-02-18 14:22:11
kolego od kiedy tak firma praktykantów potrzebuje ? Nie wiedziałem ani jednego ogłoszenia w tym temacie - tym samym zastanawiam się czy oni w ogóle nie tworzą zamkniętego grona, bo ogloszeń do nich już dawno nie było.
zzz 2016-02-20 21:27:01
może to nie kwestia tego, że zatrudniają ludzi po znajomości @chib. Jest duże prawdopodobieństwo, że zwyczajnie Asper ma komplet pracowników. Pozdrawiam
cinko 2016-02-22 22:43:34
zzz, nie maja kompletu 20 lutego wystawili oferte na przedstawiciela / doradce klienta. Praca w Bydgoszczy. Jak napisali wynagrodzenie w pierwszych dwóch miesiącach: 7% - 9% za zbiórkę i 50zl-100zl za umowę.
jaka 2016-02-28 11:06:15
chyba jeszcze nikogo na to stanowisko nie znaleźli bo oferta jest nadal akualna @cinko oprócz tego co piszesz to jest tez elastyczny czas pracy..ciekawe czy warto aplikowac
ertg 2016-03-03 16:44:05
@jaka aktulana na przedstawieloa jest napisali w ogloszeniu ze wynagrodzenie w pierwszych dwóch miesiącach: 7% - 9% za zbiórkę i 50zl-100zl za umowę..
ytys 2016-03-21 19:42:16
to wydaje mi się to całkiem rozsądne jak na pierwsze miesiące pracy :) ale chyba już tam kogoś przyjęli, bo oferta już całkiem się nie wyświetla nigdzie
manik 2016-05-07 11:50:10
tamta oferta nieaktualna, teraz szukają kierownika regionu, masz prawo jazdy to startujesz i z prowizji żyjesz jak król
1
Gość 2016-06-24 10:07:54
UWAGA Wszystko jest dobrze bywaja jednak losowe sytuacje a wtedy koszmar ARMADA firma która zatruje zycie poprzez telfony nieznane wizwiskami sraszeniem żadne tłumaczenia nie pomoga nawet nie przyslą zawiadomienia mozna poczyrtać co ludzie prezezywają pozdrawiam
kamień 2016-06-24 10:45:07
koordynatora regionalnego jak już coś (w Katowicach) - napisali że wymagana dyspozycjnność - ale to konkretnie oznacza?
Zostaw swoją opinię o Asper Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asper Sp. z o.o.