brak logo

Rembud Sp. z o.o.

Tokarnia

Opinie o Rembud Sp. z o.o.

naiwni..... 2013-09-09 15:20:56
Witam wszystkich pisze ku przestrodze innych nie wierzyłam postom czytanym tu ale na własnej skurze sie przekonałam mąz pracując u pana [usunięte przez admina] i bedac juz w pracy w Niemczech przez 3 tygodnie nie dostał kasy naiwnie nabiera ludzi JEST TO CZŁOWIEK KTÓRY CHCE ZBIC KOKOSY na ciezkiej pracy innych ......UWAZAJCIE..... ,,,,,,,TO[usunięte przez admina]
2
ali 2013-09-15 09:20:13
potwierdzam opinie przedmówców LUDZIE jak najdalej od [usunięte przez admina]to [usunięte przez admina] tyle, ile ma długów to chyba sam nie wie
niepomogą żadne umowy itp. facet idzie po bandzie
1
szukający pracy 2013-12-02 18:29:12
Witam.
Proszę informację o jaką miejscowość chodzi dokładnie, bo Rembudów w kraju wiele.
1
KODE 2014-02-25 14:52:24
Witam

Ostrzegam wszystkich przed firmą REMBUD (kiedyś Tokpolbud) miejscowość Tokarnia. Zaopatrywaliśmy ich w materiały budowlane. Krakowskie Przedmieście 24OSTRZEGAM
wiaus 2014-07-23 12:48:14
potwierdzam opinie i przestrzegam przed podejmowaniem jakiejkolwiek współpracy z
Walentym Polaniakiem zawsze niewypłacalny zalega z płatnościami Rembud sp.zo.oTokarnia
1
belfer 2014-09-11 16:22:16
Witam również jak moi przedmówcy ostrzegam przed współpracą z firmą REMBUD!!!Tokarnia!!! Również zostałam oszukana. Ładne bajdy opowiada właściciel przez połowę miesiąc że pienądze to już będą w tym tygodniu, potem, w następnym, a potem jeszcze w następnym i tak schodzi miesiąc za miesiącem a pieniedzy nie wypałąca. Ja na dodatek dałam się nieźle wydudkać, bo mieliśmy podpisać umowę ale jakoś Panu schodziło i nie dotałam żadnej kasy tez i nie wiem jak i gdzie dochodzic swoich praw.
1
zuza 2014-09-24 20:02:07
Ostrzegam, gość nie wyplaca pieniędzy. Oszust jakich mało!!! Na dodatek kłamie, że już dokonał przelewu (po miesiacu walki) a wcale tego nie zrobil!!! Tak potrafi oszukiwać,ze jak żyję to czegoś takiego nie widziałam. Kłamie w żywe oczy!!!
mati 2014-10-03 08:24:22
Współpracuje z firmą REMBUD już kilka lat, prawda zdarzają się poślizgi z wypłacaniem pieniędzy ale jak do tej pory jestem wypłacony co do grosza. I zadowolony z współpracy.
1
nil 2014-10-13 22:31:16
tą ostatnią opinie to chyba sami sobie wystawili
Ps. po prostu OSZUST...................
osss 2015-01-20 18:04:05
W przypadku osób zainteresowanych pracą w przesiębiorstwie, trzeba o przesłać CV na adres podany na ich stronie. Ja tak zrobiłem i zastanawiam sie teraz czy są dodatki pozapłacowe – jeśli tak to jakie, jak jest z przełożonym i całym zespołem oraz jak wyglądała Wasza rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie?
Wiaus 14 2015-02-05 19:48:31
Chciałbym poznać szczęśliwca znam wielu oszukanych w ostatnim roku służę
danymi
ron 68 2015-02-08 14:21:56
Od października 2014 r 12 ludziom nie wypłaca pieniędzy za pracę w niemczech nie zapłacił kwatery turek wyrzucił nas o21 godz z mieszkania spiliśmy na budowie kierownik obcej firmy pożyczył nam 250 euro pod zastaw narzędzi na powrót do polski oszust to mało powiedziane
lola 2015-03-05 14:35:17
A czemu nie piszecie dlaczego wylecieliście z budowy , budowa to nie impreza 24 h ani izba wytrzeźwień. Zastanówcie się co piszecie.świętoszki.
mafia 2015-03-19 18:06:29
Nie polecam. Złodzieje, kretacze, oszusci
1
waga 2015-03-24 18:31:05
Szanowna "Lolu", a raczej ----rato, nie obrażaj ludzi, którzy chcieli zarobić na utrzymanie, nie wymyślaj nikomu od świętoszków. Wyjmij najpierw belkę z własnego oka, a dopiero potem szukaj źdźbła w oczach innych ludzi.
lol 2015-05-11 08:37:09
Wago dobre!!! Jak sie nie wie co pisać to się pisze bzdury, i jesteś w błędzie że to ...rata wymyśliła i napisała. to ja sama mówiłaś że mnie szanujesz.
ciekawski 2015-05-31 23:16:35
czy ktoś wie jak to było w Warszawie przy Sejmie,podobno ostro tam poległ?
jdrz@op.pl 2015-08-05 13:36:50
Święta LOLU!

Filozofia Twoja nie jest nikomu potrzebna. Jeśli nie znasz faktów to zamilcz lub napij się wrzątku. Praca na kontrakcie za granicą to cały czas 24h ciągłe napięcie i stres. Wystarczy, że nie otrzymujesz wynagrodzenia jesteś skazana na banicję, mieszkanie pod mostem, żebractwo, a słabi mogą się stoczyć.
Jeżeli mieszkasz i pracujesz w kraju możesz liczyć na pomoc rodziny. Z pracy masz dom do którego wracasz.Gdy Ci nie płacą masz prawo złożyć skargę do sądu.
Za granicą możesz liczyć sama na siebie i ludzi (choć nie zawsze)z którymi dzielisz podobny los. Zanim zaczniesz opluwać ludzi przeżyj z nimi to co przeżyli oni. Za granicą pijak nie znajdzie pracy, i nie wybiera się do pracy bo go na to nie stać. Opisywanie sytuacji w jakiej znaleźli się pracownicy wysłani przez naiwnego pracodawcę jakim jest właściciel firmy Rembud z Tokarni
zajęło by mi wiele stron. Ja tam pracowałem, byłem wśród tych ludzi i mam prawo
pisać - Przestrzegam wszystkich przed zatrudnieniem się w firmie Rembud.
Firmę REMBUD i Pana Prezesa proszę aby już nigdy nie oszukiwał ludzi, gdyż jeszcze nie naprawił krzywd tym którym jest dłużny pieniądze za pracę wykonaną.
Droga LOLU!
Stanowisko Kierownika budowy jest wolne, firma poszukuje osoby (naiwnej), jeżeli nią jesteś zgłoś się. Jak wroćisz to zapraszam Cię na forum. Będziesz mogła podzielić się swoimi wrażeniami i opinią. Forum ma chronić ludzi przed oszustwem, a nie głosić nieprawdziwe OPINIE o pracodawcach którzy na to nie zasługują.
PS. A za napisane obelgi jeżeli jesteś osobą honoru, powinnaś przeprosić.
Józef Despet-Rzepecki.
Były Kierownik budowy (w Niemczech) w firmie REMBUD sp. z O.O. jak wyżej.
3
gość 2015-08-06 09:34:35
to istna pomyłka
Walenty 2015-08-14 12:14:22
W nawiązaniu do oblegi pod adresem firmy Rembud Sp. z o.o., z siedzibą w Tokarni, odpowiadam Panu Józefowi Despet-Rzepecki na te jego kłamstwa. Dobrze, że się Pan ujawnił, gdyż wytłumaczymy wszystkim dokładnie jak sie sytuacja w Niemczech przedstawiała. Zatrudniłem Pana na stanowisku kierownika budowy, gdzie miał Pan wykonywać swoje czynności na budowie w miejscowości Lipsk w Niemczech na robotach zleconych przez inwestora Alles Klar! Handwerkerservice GmbH Gottesweg 83, 50969 Koln-Zollstock. Inwestor ten pozbył się Pana za wszelkie zaniedbania i brak wiedzy budowlanej, ponieważ wykonywał Pan czynności, które odbiegały od zaleceń Inwestora, np.: Stropy poddasza miały byc ocieplone wełną mineralna, a nastepnie położone płyty regipsowe, a Pan nakazał swoim pracownikom czyścic krokwie i chyblowac i tak przez 14 dni. Po tym zjawisku inwestor nakazał nam natychmiast usunąc takiego kierownika budowy,a na potwiedzenie tego faktu, mamy wszelkie e-meile od Inwestora o natychmiastowym usunięciu tego Pana z budowy. Brak wiedzy budowlanej z Pana strony, doprowadził do strat firmy na kwote 59 tyś. Euro.
Mimo, że firma poniosła takie straty, to tymczasem Pan swoje żale wypisuje na forum internetowym, pisząc to co Panu jest na rękę, a przy tym nie informując wszystkich zainteresowanych dlaczego tak żle było Panu na tej robocie w Niemczech. Po pewnym czasie podpisałem kontrakt z firmą NS PARTNERS w Warszawie na roboty w Niemczech, gdzie ponownie zatrudniłem Pana na kierownika budowy, uprzedzając aby sie nie powtórzyły te same zjawiska co na budowie w Lipsku. Dałem Panu pełnomocnictwo na reprezentowanie naszej firmy na terenie Niemiec w miejscowości Krefeld, to doprowadził Pan jeszcze do gorszej sytuacji niż poprzednio, gdyż na terenie tej budowy, sam Inwestor Pana wyrzucił za złe wytycznuie ław fundamentowych i wadliwe zazbrojenie i zabetonowanie, oraz za spożywanie alkoholu przez pracowników., których miał Pan pod opieką. Następnie po wyrzuceniu Pana Józefa z budowy, na drugi dzień zostali usunięci także pracownicy. Kolejny raz doprowadził Pan do strat naszej firmy, których nie można w żaden sposób odzyskać. Wypisując te kłamstwa na forum, trzeba byłoby się wczesniej zastanowic, kto doprowadził do takiej sytuacji, że nasza firma została usunięta z obydwu kontratów. Wiec ostrzegamy wszystkich pracodawców chcących zatrudnic takiego Pana na tsanowisku jak kierownik budowy, gdyż doprowadzi to tylko do strat finansowych i niepotrzebnych nieprzyjemności.Można by napisać jeszcze wiele na ten temat. ale myśle, że wszystkim, którzy to przeczytają wyjaśni jaki fachowiec jest z tego Pana Józefa Despet-Rzepeckiego jako kierownika budowy.

Prezes firmy:
Walenty Polaniak
1
Walenty 2015-08-14 14:01:50
W nawiązaniu do oblegi pod adresem firmy Rembud Sp. z o.o., z siedzibą w Tokarni, odpowiadam Panu Józefowi Despet-Rzepecki na te jego kłamstwa. Dobrze, że się Pan ujawnił, gdyż wytłumaczymy wszystkim dokładnie jak sie sytuacja w Niemczech przedstawiała. Zatrudniłem Pana na stanowisku kierownika budowy, gdzie miał Pan wykonywać swoje czynności na budowie w miejscowości Lipsk w Niemczech na robotach zleconych przez inwestora Alles Klar! Handwerkerservice GmbH Gottesweg 83, 50969 Koln-Zollstock. Inwestor ten pozbył się Pana za wszelkie zaniedbania i brak wiedzy budowlanej, ponieważ wykonywał Pan czynności, które odbiegały od zaleceń Inwestora, np.: Stropy poddasza miały byc ocieplone wełną mineralna, a nastepnie położone płyty regipsowe, a Pan nakazał swoim pracownikom czyścic krokwie i chyblowac i tak przez 14 dni. Po tym zjawisku inwestor nakazał nam natychmiast usunąc takiego kierownika budowy,a na potwiedzenie tego faktu, mamy wszelkie e-meile od Inwestora o natychmiastowym usunięciu tego Pana z budowy. Brak wiedzy budowlanej z Pana strony, doprowadził do strat firmy na kwote 59 tyś. Euro.
Mimo, że firma poniosła takie straty, to tymczasem Pan swoje żale wypisuje na forum internetowym, pisząc to co Panu jest na rękę, a przy tym nie informując wszystkich zainteresowanych dlaczego tak żle było Panu na tej robocie w Niemczech. Po pewnym czasie podpisałem kontrakt z firmą NS PARTNERS w Warszawie na roboty w Niemczech, gdzie ponownie zatrudniłem Pana na kierownika budowy, uprzedzając aby sie nie powtórzyły te same zjawiska co na budowie w Lipsku. Dałem Panu pełnomocnictwo na reprezentowanie naszej firmy na terenie Niemiec w miejscowości Krefeld, to doprowadził Pan jeszcze do gorszej sytuacji niż poprzednio, gdyż na terenie tej budowy, sam Inwestor Pana wyrzucił za złe wytycznuie ław fundamentowych i wadliwe zazbrojenie i zabetonowanie, oraz za spożywanie alkoholu przez pracowników., których miał Pan pod opieką. Następnie po wyrzuceniu Pana Józefa z budowy, na drugi dzień zostali usunięci także pracownicy. Kolejny raz doprowadził Pan do strat naszej firmy, których nie można w żaden sposób odzyskać. Wypisując te kłamstwa na forum, trzeba byłoby się wczesniej zastanowic, kto doprowadził do takiej sytuacji, że nasza firma została usunięta z obydwu kontratów. Wiec ostrzegamy wszystkich pracodawców chcących zatrudnic takiego Pana na tsanowisku jak kierownik budowy, gdyż doprowadzi to tylko do strat finansowych i niepotrzebnych nieprzyjemności.Można by napisać jeszcze wiele na ten temat. ale myśle, że wszystkim, którzy to przeczytają wyjaśni jaki fachowiec jest z tego Pana Józefa Despet-Rzepeckiego jako kierownika budowy.

Prezes firmy:
Walenty Polaniak
1
Władek 2015-08-25 20:44:43
Olku, tak powinno być i z pewnością jest w dużych i solidnych firmach. Niestety w pozostałych firmach kandydat dowiaduje się jedynie, że: słowo prezesa więcej znaczy niż kilkanaście podpisanych dokumentów. Jeżeli zacznie żądać dodatkowych pisemnych gwarancji, to dowie się, że jak mu się nie podoba, to nie musi się zatrudniać. W obecnej sytuacji na rynku pracy nie ma się co dziwić, że ludzie podejmują ryzyko i wyruszają trochę w nieznane, bo mają nadzieję, że może trafią na uczciwą firmę i zabezpieczą byt sobie i rodzinie. No a potem często kończy się rozczarowaniem.
Urb 2015-10-02 20:52:21
Ludzie odradzam tego typa i ta firme to sa krentacze i sa nie wyplacalni maja kilka spolek i oszukoja ludzi i pod wykonawca podpisalem z nimi umowe na spora kwote i teraz bede sie sadzil z nimi bo nie dosc ze moi ludzie zrobili przygotowania pod budowe wystawilem im fv to nawet nie stac ich aby zaplacic za drobiazki a co dopiero jak by byla kwota na kilkanascie tysiecy pracownikom zaplacilem ze swoich bo tak trzeba a te sciemniacze z Prezesem na czele albo nie odbieraja tel nie odp na maile to do tego jesli łaskawie Prezes odbierze to wiecznie za tydzien i tak w kolko to sa kretacze i sciemniacze naprawde moze prezes odniesie sie do tego ale taka jest prawda moge dac wam 20 swiadkow i nawet zdjecia zalaczyc ze sa kretaczami sciemniaczami jak nie wierzycie to mozna sprawdzic w KRD lub w BIK sam ich tam umiescilem bo takie firmy trzeba tępic pozdrawiam i odradzam.
Urb 2015-10-02 21:01:24
I niech oowie cos na ten temat Prezes P Walenty to udostenie fotki a nawet nagrane rozmowy telefoniczne gdzie pojawia sie na sprawie sadowej i miech ktos powie ze takich ludzi ktos szanuje takich to tylko karac i karac bo przez takich ludzie sie zrazaja do innych firm
Zbyszek 2015-10-05 11:37:57
Ludzie! błagam - czytajcie teksty ze zrozumieniem. Firma Rembud Gliwice Sp. z o.o., o której pisze Oliwka, to zupełnie inna firma niż Rembud Tokarnia, odnośnie której wypowiada się Władek. Nie mają ze sobą nic wspólnego. Oferta firmy Rembud Gliwice wydaje się być interesująca, ale Rembud Tokarnia zbiera samą krytykę byłych pracowników i podwykonawców.
Zbyszek 2015-11-07 18:50:16
Firma na której forum jesteśmy, to firma REMBUD z miejscowości Tokarnia, krytykowana zarówno przez pracowników jak i podwykonawców.
Jest prawdą, że firm o nazwie Rembud jest ogromna ilość i pewnie wiele z nich jest firmami dobrze prosperującymi.
Rembud z Tokarni nie jest natomiast godny zainteresowania.


Ryszard 2016-02-18 20:02:11
W nawiązaniu do dyskusji Pana Walentego Polaniaka Prezesa Firmy Rembud sp zo.o
chciałbym mu przypomnieć naszą ostatnią rozmowę po zakończeniu robót w Lipsku
o zapytanie kiedy będzie pan łaskaw zapłacić zaległe wynagrodzenie za rzetelną pracę mimo iż pan otrzymał całość wynagrodzenia od inwestora potrącił tylko 2000E jak zabezpieczenie gwarancyjne odpowiedział mi Pan że i nie pierwszy i nie ostatni będziesz wy ...ny chiałbym żeby ostatnim byłem ja Bezczelność pana przekracza wszystkie granice ponoć jest Pan bardzo chory i nie może się stawić w sądzie przy tym prowadzi Pan "kontrakty'w Niemczech
oszukany 2016-02-19 12:35:16
Niestety w niektórych firmach budowlanych nie ma co liczyć na dobre zarobki, umowa o pracę ma tylko wartość papieru na którym jest sporządzona, a pieniędzy nie tylko, że nie ma na czas, ale czasem nie ma nigdy. Pozostaje tylko "bujanie się" po sądach, a wyrok i tak nie może zostać wykonany, bo nie ma z czego sciągnąć.
oszukany 2016-02-20 22:43:08
Jesteśmy na forum firmy Rembud z TOKARNI , to mała miejscowość między Myślenicami a Jordanowem. Ta firma z całą pewnością nie poszukuje kosztorysantów do trzech różnych miast w Polsce. Odnośnie zarobków w tej firmie i przestrzegania umowy, to odsyłam do wpisów byłych pracowników tej firmy, zamieszczonych powyżej.
Miałem już nie wpisywać nic odnośnie tej firmy, ale wszystko się we mnie burzy, gdy przez zamieszanie Rembud z TOKARNI wychodzi na koncern mający filie w trzeh różnych miastach, oferujący dobre zarobki, uczciwe umowy i terminowe zapłaty. TO NIE TEN REMBUD !
oszukany 2016-03-16 18:29:13
Firmy REM-BUD COMFORT z woj, ślaskiego nie znam, a to właśnie oni poszukują kosztorysanta. Ja odradzam jedynie pracę w firmie Rembud Sp. z o.o. w Tokarni koło Myślenic na jakimkolwiek stanowisku, ale oni chyba już nikogo nie szukają. To są zupełnie dwie różne firmy. Problem polega na tym, że w każdej miejscowości jest po kilka firm o nazwie Rembud.
oszukany 2016-03-17 21:25:54
To nie ja Wam mieszam. To jest forum firmy Rembud Sp. z o.o. z Tokarni, a pracę w tej firmie odradzam. Oni z całą pewnością nie szukają kosztorysanta. Chciałem tylko sprostować sytuację, bo na forum tej nierzetelnej firmy zaczęła się dyskusja na temat kosztorysantów do Katowic i Przasnysza, których poszukuje inna firma. Widzę jednak, że szkoda włączać się i prostować, bo czytacie informacje bez zrozumienia. Sami plątacie wszystko, a ja chciałem tylko ostrzec przed nieuczciwą firmą. Przeczytajcie sobie wcześniejsze wpisy. Ja już się nie będę odzywać, bo nie warto.
stan 2016-03-19 19:11:26
Albo nie potrzebują pracowników, bo nie mają robót (mówię o Rembud z Tokarni)
Krzychu 2016-03-21 15:56:22
Jeżeli się "Diego" dowiadywałeś i widziałeś ogłoszenie, to czemu się nie zatrudniłeś (a może -aś) ?
Oj "Diego", "Diego", chyba znam Twoją tożsamość. Starasz się poprawiać opinię Rembudu z Tokarni, ale pozytywne wpisy o tej firmie może załączać tylko ktoś z rodziny W.P. Nie wygłupiaj się więc, tylko ciesz się, że dostaniesz 3 x 500, albo może więcej (?, dzięki łaskawości umiłowanej przez lud małopolski pani premier. Rembud (z Tokarni) musi mieć świadomośc, że "wdzięczność" osób z niewypłaconymi należnymi świadczeniami będzie im towarzyszyć dłuuuugo.
Doris 2016-04-13 10:56:15
Mamy pytanie do pracowników RB, wasza firma realizuje inwestycje Wille Lazurowa w Warszawie. Ponoć co tam RB nie poszło i musieli skuwać 600m2 stropu. Może mi ktoś potwierdzić ten fakt. Obawiam się, iż nowe mieszkanie będzie wtopą !, a nie wymarzonym miejscem do życia.
msmm 2016-08-03 12:58:33
Polecam firmie zmienić recepcjonistkę. Brak szacunku do osoby dzwoniącej i je sobie śniadanie w telefon szeleszcząc papierkami i mlaszcząc. Nie umie udzielić informacji na pytania, ponieważ wyraźnie po jej słowach można stwierdzić, że nie jest w temacie, ale i tak próbuje "dyskutować".
@Diego 2016-09-23 09:55:39
Coś ci się Krzychu całkiem pomieszało w głowie.
Nie wiem za kogo ty mnie masz.
Nie mam żadnych dzieci.
Jak ci 500 + w głowie to sobie zrób nawet całą gromadkę.
Walek 2016-09-28 15:51:57
"Diego" , coś powoli czytasz, skoro odpowiadasz na maila po 3 miesiącach. Nie doczytałeś tego jednak dokładnie, w mailu Krzycha było więcej informcji, a nie tylko o dzieciach i 500+. Nie obrażaj ludzi, bo i tak jest za dużo nerwóe, spokojnie.
miron 2016-10-01 17:52:59
Widzę, że pojawiło się kilka nowych rekrutacji w ostatnich dniach. Jak stawki spawacza?
Zostaw swoją opinię o Rembud Sp. z o.o. - Tokarnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rembud Sp. z o.o.