brak logo

Scorpio Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Scorpio Sp. z o.o.

Skonsternowany 2015-12-07 21:43:59
A mnie bardziej zastanawia skąd tyle starszych osób (seniorzy grubo po 70) nosi zakupy w reklamówkach z fioltetowym logo Scorpio i czerwoną krewetką?
Serio zachodzę w głowę. Widuje ich praktycznie w całej Łodzi.
Czy ktos jest w stanie wyjaśnić tą zagadkę?
Siatka 2015-12-07 22:56:11
Na rynku można kupić, za 50 groszy. Jak więcej to jeszcze Ci urwią coś z ceny.
Padłam ze śmiechu 2015-12-07 23:10:02
Czerwoną krewetkę - padłam:))) Faktycznie to logo wyglada jak krewetka. Nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi.

Jezeli natomiast chodzi o moją teorię odnosnie tego przedziwnego zjawiska, to sadzę, ze część pracownikow odbiera premię w towarze:))).
Bonarka 2015-12-22 21:34:39
miałeś, chamie złoty róg, miałeś chamie czapke z piór. Teraz bedziesz miał sprawy o mobbing, łapówki...
2
Spider z Brzeska 2015-12-24 01:07:35
Bonarka, ciekawe rzeczy piszesz. Mozesz rozwinąć temat? Jakie sa obecnie stawki?

Kiedyś słyszałem, ze kilka osób chciało sie skrzyknąc i proces grupowy zrobic o ciągłe zniesławienia ze strony właściela firmy.
1
Fifi 2015-12-25 22:15:40
Spider - stare czasy już minęły! Teraz samochodu już nie dostaniesz jak za dawny czasów Drupy z 2008 roku. Co to było? Land Rover?

Teraz jest godnie, ale skromnie. Popytaj innych kolegow zakupowców z branży.
1
UOKiK 2015-12-26 19:57:50
Dwa lata temu ta firma została już ukarana przez UOKiK kilkuset tysięczną karą za ustawianie cen na rynku farb offsetowych.

Jezeli faktycznie potwierdzi się to, o czym pisze Bonarka, to kary zapewne bedą wielomilionowe.

Krzesło prezesa gorące.
1
Cwaniak 2015-12-26 22:32:59
Prezes to bedzie mial juz dosc swojego crm. Tam sa wszystkie dowody.
Ligo 2015-12-28 07:58:56
Hej, taka firma napewno caly czas poszukuje specjalistow techniczno-handlowych
Bonarka 2015-12-28 09:16:39
Zerknij sobie bo moze masz dostep jak nadal kilku nielicznych. Na rozgrzewke 19.11.13 g. 11.00 spotkanie Prezesa i wspolwlasciciela.
erfgthyuj 2015-12-28 11:05:39
Dzieki Ligo, skontaktuje sie z nimi
Maryann 2015-12-28 12:40:02
Bonarka, wrzuć jakieś cytaty. Czy zawiadomiłas juz UOKiK i CBA?

erfgtHuju i ligo - marni z was prowokatorzy. Strasznie ponaciągane te wasze niby spontaniczne wymiany na forum. Najlepiej to oddaje poziom intelektualny obecniej kadry tejże firmy. Ośmieszacie sie tylko i wystawiacie genialną laurkę papie i jego drużynie.
krewetka 2015-12-28 13:03:54
U nas na miescie tez sie pojawily ostatnio te reklamowki z krewetkami, chyba dawali za darmo :)
raczek 2015-12-30 23:51:24
Krewetka podjedź to dostaniesz całą zgrzewkę siatek.
były 2016-01-07 15:55:17
AG tak mówił na reklamówki - siatki. A te "gamonie" jak nick: raczek nadal tak powtarzają.
byly 2016-01-13 20:24:08
Jak to żenada, że scorpio zawiadamia o śmierci swojego byłego pracownika i informuje o dniu jego pogrzebu w nekrologach. Takie rzeczy to robi rodzina zmarłego - tak dla Waszej informacji. Scorpio co najwyżej może wyrazić swoje kondolencje i smutek z powodu śmierci. Jak zawsze przekraczają wszelkie granice dobrego zachowania.
1
Związkowiec 2016-01-31 17:35:32
To wszystko jest mega drażniące i mam serdecznie dość. Proponuje założenie związków zawodowych. Przepraszam, że umieszczam to tutaj ale najszybciej się rozniesie i może zbierze się spora grupa, zwolenników tego pomysłu. Mam dość być popychadłem i słuchania pomysłów gwiazd ze spalonego teatru.
Bogu 2016-02-02 23:32:52
Związkowiec masz we mnie poplecznika. Uważaj tylko na fałszywych pseudo przyjaciół.
ytre 2016-02-04 20:41:26
Erty, to właśnie tak gwiazda ze spalonego teatru. Zgadnijcie kto zawsze uzywał w różnych hasłach pierwszych kilku liter z klawiatury...???

Nie wiecie?

Oczywiście Naczelny Informatyk krewetkarni:).

Poza tym Paie Erty-cie, marny z ciebie moderator dyskusji na tym formu. Zamiast pisać jakieś farmazony w stylu: " właśnie widziłem coś", napisz nam lepiej coś o tematach wczesniej poruszanych na formu przez bylych pracowników tj. zmowach cenowy za które firma została oficjalnie ukarana przez UOKiK ogromną karą finansową, "kupowaniu" zakupowcow u klientów...
Robotka 2016-02-05 15:21:20
Czy waszym zdaniem jest sens aplikowac na handlowca w tej dziedzinie? Pracowalam jako handlowiec w logistyce i za bardzo nie wiem czy warto isc w ta strone :)
Ciekawski 2016-02-05 17:53:25
Czy ktos moze rozwinąć kwestie płacenia prowizji przez krewetki dla kierowników działu zakupów klientów krewetek?

Czy jest to stała kwota, czy procent od dokonywanych zakupów?

Jezeli jest to sprawa nagminna, to moze warto zainteresować służby państwowe!
Przecież cierpi na tym zdrowa konkurencja, nie wspominając juz ze takie praktyki narażają na extra koszty właściwie firm, które zaopatrują sie u krewetek. Przecież możnaby kupić taniej taki sam towar!

Amorek 2016-02-05 23:06:55
Sodomia i gomoria tam panuje. Kiedyś napisze o gorących romansach na szczytach. Bara Bara Bara, riki tiki Andrew tak:)))
Sprzątaczka ze Strykowa 2016-02-06 22:27:02
Ciekawski, czy masz na myśli te gorące narady w Strykowie?
Robótka 2016-02-07 20:00:11
Dzieki Musik za merytoryczne uwagi. Mozesz podeslac swój adres email? Chciałbym wyslac ci moje CV, żebyś dokonał wstępnej weryfikacji.

Czy praca w Scorpio jest ciekawa i pełna wyzwań?
Romek 2016-02-23 22:26:51
Chętnie przyłączę się do związków. Irytuje mnie kwestia, że płaci się niezłe wynagrodzenia za kiepskie efekty handlowcom z offsetu a inni mają duże lepsze wyniki a brakuje odzwierciedlenia w portfelu. My też chcemy mieć godziwe zarobki. Nie będzie pieniążków to polubię konkurencję.
K 2016-02-24 00:05:10
Matole takie sprawy załatwiaj indywidualnie a nie na forum publicznym. Widzę, że jesteś lekko upośledzony i taka kanalię powinno się usunąć z tej firmy. Różnimy się tym, że my pracujemy uczciwie i nie dorabiamy na Blablacar jak niektórzy. Jedna wizyta w W-wie i jest stówka ? Wystarczy tylko dużo jeździć ? Mamy 1:1 ? Namierzą Cię i wypi…., będzie wtedy 1:2.
Romek 2016-02-26 18:45:59
Sam jestes matoł! Tych nierobów z ofsettu juz dawno powinni wyrzucić. Tylko koszty generują, a zarabiają wiecej od nas, pomimo tego, ze to my robimy największy obrót, a dla nas nie ma na podwyżki.
Co do blabla car to pudło matole! Ale słyszałem, ze ty na Uberze zacząłeś latać.
1
K 2016-02-28 17:27:01
Dziwnym trafem konta na Blabla zostały szybko usunięte.
Romek 2016-02-28 20:17:06
Weź sie do roboty nierobie. Sprzedaj paczkę kleju, wiadro farby, albo obciągnij sobie obciąg, a nie na jakimś blabla car przesiadujesz i czas trwonisz.

Blabla to masz w głowie dinozaurze poligrafi.
1
prawdziwy 2016-03-01 14:45:59
Jak widać, po wpisach, sama "inteligencja" pracuje teraz w "krewetce". No cóż tym co się chciało pracować już dawno odeszli. A swoją drogą to klienci coraz bardziej narzekają na "krewetkę" i ich pracowników. Dziwne ruchy się teraz tam wykonuje, coś zarządzania niedomaga.
Wurst 2016-03-01 23:27:35
Prawdziwy, jak juz nie pracujesz u nas, to opuść ten kanał. To jest strona dla prawdziwych krewetek! Krewetka nie jest dla wszystkich! Nie kazdy potrafi grać 8h dziennie, codziennie, od 15 lat w Tetrisa. To jest misja!
zauważone 2016-03-02 18:27:43
"K" nie tylko w W-wie a na całej A2 w obie strony na Blablacar niektórzy latają jak napisałeś.
Harry 2016-03-02 22:37:01
Ty Wurst, od serwisu to się odczep. Jak trzeba jechać cos naprawić, to jedziemy, a jak nic sie nie psuje to czekamy w gotowości! Tak praca! Czep sie lepiej obibokow od klejów.
Barbi 2016-03-04 21:57:13
Czy ktos mi moze powiedziec, kto z serwisu gra ciągle w tetrisa????
Pigment 2016-03-24 08:25:21
Taa Łebsko, ale bredzisz łebsko. Same dyrektory, kierowniki i zastępcy kierowników w tym waszym dziale, a robić nie ma komu. Stwórzcie sobie jeszcze jedno kierownicze stanowisko, a same menadżery bedą.
Zdzichu 2016-05-12 21:49:38
Meli, duży wybór obecnie. Nastąpiła kolejna fala eksodusu z tonącego okrętu. Do wzięcia są jeszcze stanowiska:

- specjalist ds. Technologii flekso
- specjalista ds. Technologii cyfrowych
- księgowa

Chodzą słuchy, ze wkrótce bedą wakaty w dziale tampo i serwisie.
3
Kosa 2016-05-15 11:58:13
Nawet lampkę na biurko trzeba przynieść z domu bo im szkoda.
1
jarek 2016-05-19 21:23:27
na jakie zarobki można liczyć?
Kik 2016-05-24 19:47:28
Bez zmian czyli co laska. Chyba ze do offsetu to masz dotacje.
Zbigniew G. 2016-06-03 23:36:49
Tydzień temu miałem okazję poznać, młodego człowieka od Was w Casto i poznać jego kulturę osobistą w negatywnym słowa znaczeniu. Nigdy bym się nie spodziewał tyle chamstwa, względem sporo starszej osoby. Tylko chciałem doradzić, że warto wynająć za 20 PLN transport marketu a nie dociążać 30 workami zaprawy, nową Skodę. Zapewne nie płacił z własnych ciężko zarobionych pieniędzy za to auto, to po co dbać. Życzę samych sukcesów wyszczekanemu blondynowi.
1
SC 2016-07-15 20:07:48
Tradycyjnie prawda przekrecona. Niewinne osoby obciazone a Panowie dalej beda podpierac palety i sie obijac. Pozdrowienia dla kierownika sciemniacza tym razem wszystko wyjdzie przed sadem.
9
Cyfra 2016-08-08 20:59:32
Teraz juz chyba dwoch szukacie. Kolejny mial Was dosc. Do tej firmy specjalista ? Chyba desperat ze spalonego teatru..
1
Fiucik 2016-08-22 21:08:42
Szkoda, że nie wiedziałem o tym forum wcześniej :( Stanowczo odradzam pracy w tej firmie. Nikomu nie polecam.
3
it 2016-08-24 18:10:54
ile można sobie życzyć na stanowisko w dziale zaopatrzenia do, którego trwa rekrutacja. Dodam, że mam 9 letnie doświadczenie w logistycznej obsłudze klienta?
Krzysiek 2016-09-19 18:06:54
Stanowczo odradzam pracy w tej firmie. Bez perspektyw.
4
Ten co widział wiele 2016-09-29 20:17:29
Firma jak firma wszystko można powiedzieć .Moja opinia co do zarządu OK .Prezes Tomek brak mi słów .I to w tym pozytywnym znaczeniu żeby nikt nie odczytał tego inaczej . Ale są osoby, które nie są prawdziwe i później obrabiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolegą z pracy .I to do Walczaków .
Pozdrawiam kolegę .
eska 2016-10-03 21:33:44
od ok. 3 lat tak jest i jak widać umiejętnie lawirują. Reszta się uczy i stara się naśladować.
1
Eska 2016-10-03 21:54:15
Zbyt duże aby tam iść.
Ten co widział wiele 2016-10-04 20:57:35
Oceń sam .I będziesz wiedział .
Dni 2016-10-04 21:46:09
Pewne rzeczy jest dość trudno ocenić z tego co ja wiem, trzeba przepracować przynajmniej 2 lata, aby zrozumieć faktyczny stan rzeczy i firmy, ale wydaje mi sie, że akurat jeśli chodzi o Scorpio to można się zorientować tak na początek tutaj na forum jak jest
1
Zostaw swoją opinię o Scorpio Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scorpio Sp. z o.o.