logo Alfavox Sp. z o.o.

Alfavox Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Alfavox Sp. z o.o.

Były_pracownik 2016-11-27 16:26
Dobra rada dla Ciebie i innych zainteresowanych: olej!
Naprawdę szkoda marnować czas i wysiłek na tę żałosną firmę i lepiej przeznaczyć energię na znalezienie czegoś normalnego (co wiem, że może nie być łatwe). Tutaj naprawdę nikt (nieuczciwa konkurencja jak to ujął kiedyś biedny alfavox, he he :P ) nie płaci za dodawanie negatywnych komentarzy. Te opinie pochodzą od ludzi, którzy mieli to nieszczęście pracować u tych krętaczy.
Chociaż z drugiej strony może taka nauczka jest czasem i dobra, bo dzięki temu człowiek uczy się (a uczymy się podobno całe życie), że nie wolno ufać temu co mówi pracodawca, a juz napewno nie można ufać przełożonym, którzy sprawiają wrażenie takich przyjacielskich czy też nawet mówią wprost, że są po stronie zwykłych, szarych pracowników.
17
Napoleon Bonaparte 2017-01-02 10:08
Przybyłem, zobaczyłem i spi3r0liłem. TRAGEDIA !
11
Flakon 2017-01-03 12:54
Chciałem u nich pracować jako tester oprogramowania. trochę się martwię tymi opiniami.
4
jerzy 2017-01-22 22:05
to se strzep i przemyśl to jeszcze raz
5
Fantastyczny Zdzislaw 2017-01-26 11:04
Fantastyczna firma - zwłaszcza dział serwisu - równie fantastyczna jak pan kierownik <wycięto>. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cynizmu nie szukać.
1
Testerka 2017-02-13 22:12
Witam.
Czy ktoś może się sensownie wypowiedzieć?
Jest aż taka lipa w tej firmie?
Mam na dniach rozmowę sprawie pracy na stanowisko tester oprogramowania.
Chce zaczerpnąć "trzeźwych" opinii.
do tereski 2017-02-14 23:23
Tereska zatem przeczytaj te opinie, odpowiedź sobie na pytanie czy są trzezwe a zatem czy tu znajdziesz trzezwe.
2
Filip 2017-02-15 20:52
Jak się chce komuś dokopać to zawsze się uda. Najlepiej sprawdzić samemu firmę a na rozmowie pytać o wszystko
1
Testerka 2017-02-19 20:54
Sama sprawdzę jak jest.
Opinie niekoniecznie zawsze muszą być prawdziwe.
Testerka 2017-02-19 20:57
Pracujesz jako tester???
Czy jednak olałeś sprawę??
Fleksik 2017-02-21 10:05
Mam pytanie czy Alfavox prowadzi aktualnie rekrutacje ? i jakich ludzi potrzebują? Z góry dziekuję.
Testerka 2017-02-21 11:51
Fleksik - Alfavox prowadzi rekrutację.
Blondi 2017-02-21 11:59
Witam ja z rozmowy kwalifikacyjnej jestem zadowolona.
Przerażają mnie te Wasze opinie i Firmie....
M 2017-02-22 08:27
Dobre złudne wrażenie to ich specjalizacja :-) Jak nie wierzysz to sprawdź sama, ale tutaj chcemy ludziom oszczędzić czas i nerwy.
4
Były_pracownik 2017-02-22 22:46
alfavox prowadzi permanentną rekrutację. W końcu mega rotacja zobowiązuje.
4
Filipek 2017-02-24 19:14
Świetna firma ale tylko dla pracowitych ludzi sa miejsca.
Były_pracownik 2017-02-25 15:52
Masz na myśli frajerów, którzy będą robić fest nadgodziny za friko ku chwale alfavoxu? A do tego jeździć swoimi autami (i je zużywać) na delegacje za zaniżoną kilometrówkę?
5
Inspektor 2017-02-26 21:02
Sprawa nadaję się do zgłoszenia do PIP :
-nadgodziny za friko ku
-jeźdżenie swoimi autami na delegacje za zaniżoną kilometrówkę
6
Maja 2017-02-27 16:23
Członek Zarządu Alfavox Sp. z o.o. opowiedział dla naszego portalu na kilka pytań. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,878439,wywiad-michal-gora Zachęcam do zapoznania się z wywiadem oraz podzielenia się wrażeniami po jego lekturze. Która z informacji najbardziej Cię zaciekawiła?
kandydat 2017-02-27 18:39
Najbardziej zaciekawiły mnie te informację powyżej Twojego postu. Szczególną uwagę przykuł ten o PIP.
3
stx 2017-02-27 21:25
"Pracujemy w oparciu o metodykę SCRUM"

> Scrum (nie SCRUM) nie jest metodyką.
2
Maja 2017-03-01 11:32
@kandydat zastanawiasz się nad aplikacją do firmy? Na stronie internetowej Alfavox Sp. z o.o. znajdziesz informacje o aktualnych ofertach pracy: https://www.alfavox.pl/praca
Raper 2017-03-09 04:56
Bo w tym kraju A..., chcą Cię zrobić w Ch..
ofensywa 2017-03-09 07:03
Tak, wiem, ze w tym kraju A... chca ludzi z robic w Ch... to akurat nic nowego. balagan jest wszedzie, nieudacznicy zawsze znajda sobie kozla ofiarnego bo sami nie potrafi zadbac o atmosfere, tylko wysluguja sie kims. nie umieja nawet zwolnic, jendrus i macko np. zadzwonili do znajomego czy pracy nie ma dla kobiety ktorej chcieli sie pozbyc. debile, co zrobic.
6
Maja 2017-03-09 08:57
@ofensywa a Ty pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy Twoją opinię na temat warunków pracy.
Zainteresowany interesant 2017-03-20 07:30
A czy jest możliwość na wsparciu pracy na niepełny etat np. 2/3 dni w tygodniu od godziny 8 ? Obecnie pracuje jako 2 dni w tygodniu na rano oraz na pełny etat na noc ( monitoring i zarządzanie środowisk typu HA ) - czy ktoś się orientuje czy alfavox byłby zainteresowany podjęciem współpracy na takich warunkach ?
Jerzy 2017-03-21 20:38
szukamy wolontariuszy na pełen etat ale i Twoją ofertę rozpatrzymy. Mamy nadzieję, że masz poniższe cechy:
- przyznajesz się łatwo do błędu
- uwielbiasz swoją pracę do bólu
- lubisz brać odpowiedzialność za błędy kolegów
- potrafisz się poświęcać
- praca/wolontariat jest dla Ciebie najważniejsza
- wiesz, że kierownik ma zawsze racje
to zapraszamy do Naszego Zespołu
15
Marcin Pysz - Kierownik Działu Wsparcia Informatyc 2017-03-22 11:20
Dzień dobry,

@Zainteresowany interesant Na chwilę obecną poszukujemy jedynie osób na pełen etat. W związku z powiększającą się bazą klientów i nowymi projektami, które prowadzimy obecnie taki model zatrudnienia jest dla obu stron - pracowników jak i firmy najbardziej odpowiedni. Ale dziękuję za zainteresowanie współpracą z naszą firmą. Zapraszam do kontaktu w przypadku Pana dostępności w pełnym wymiarze godzin.
Święty nad świętymi 2017-03-27 10:53
No cześć Pysiu, co tam u Ciebie Marcinie słychać ?
5
Luidzi 2017-03-31 12:05
Alfavox nie ominął hejt. Firmy takie zatrudniają ludzi wykształconych z otwartym umysłem i niestety chyba nie wszyscy mają takie głowy. Swoje braki przerzucają na firmę.
1
Zainteresowany interesant 2017-04-03 16:14
Panie Marcinie, dziękuję za informacje. Tak jak pisałem wcześniej interesuje mnie uzupełnienie wolnego czasu - w najbliższym czasie nie zamierzam zmieniać obecnego stanowiska ( jak pisałem wcześniej jestem administratorem środowisk HA DataCenter ) gdzie z pewnością mogę bardziej się realizować i rozwijać w interesującym mnie zakresie administracji IT. Jeżeli jednak zmienią Państwo zdanie - a patrząc iż prowadzicie Państwo rekrutację od ponad 2 lat oraz wysuwając wnioski na podstawie tutejszych komentarzy o braku osób i dużej rotacji, jest na to ogromna szansa - proszę o informację.
3
Ukrainec 2017-04-04 21:20
To nie hejt. Tak wygląda prawda o tej firmie.
15
YODA 2017-04-20 13:28
TAK WSPANIAŁA FIRMA ŻE WSZYSCY ODCHODZĄ GDYŻ GODNI JEJ NIE SĄ !.
9
Lola 2017-05-02 23:13
Wszędzie bywa lepiej i gorzej ale pracownicy związani z firmą przykładają się do pracy a nie wypisują bzdury.
Były_pracownik 2017-05-06 10:36
W przypadku normalnych firm może i owszem, ale nie w przypadku patologii...
7
Fiona 2017-05-07 09:54
Czy z całą pewnością nie da się powiedzieć o firmie coś dobrego? Chyba niektóre wypowiedzi są bardzo przesadzone! Czasami swoje wady przerzucamy na innych!
Ukr 2017-05-07 15:28
Najlepsze w tej firmie jest to, że można ją zmienić i zawsze ta zmiana będzie na lepsze.
13
Maja 2017-05-08 08:42
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Specjalisty ds. handlowych. Pracujesz w Alfavox? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego, jak wygląda praca na tym stanowisku.
BYŁY 2017-05-26 22:05
FAŁSZ WSZĘDZIE
Maja 2017-05-30 14:05
@BYŁY co sprawia, że tak twierdzisz? Nie zgadzasz się z opiniami jakie są zamieszczane na wątku? Bardzo chętnie usłyszymy również to jakim pracodawcą jest Alfavox z Twojej perspektywy.
Ciekawski 2017-06-08 09:30
Czy coś się zmieniło odnośnie warunków pracy bo od jakiegoś czasu brak wpisów skarżących się na takowo złe ?
Czy dalej poszukujecie jedynie na pełny etat czy może w końcu zmieniliście nastawienia z braku osób chętnych i szukacie kogoś na np. pół etatu ?
Flakon 2017-06-20 11:47
Słyszałem sporo dobrego o Alfavox-ie i myślę, że niektóre osoby mają satysfakcję jak kogoś przedstawia w złym świetle.
Ukr 2017-07-04 21:16
a uszy myłeś?
Flakon 2017-07-04 21:21
Czy jest tak źle, że nie można napisać pozytywnej informacji o firmie? Jak człowiek chce to zawsze znajdzie coś niekorzystnego i zrobi z tego aferę!!!
Maja 2017-07-05 08:44
@Ukr
a Ty jak oceniasz Alfavox Sp. z o.o. jako pracodawcę? Mógłbyś o tym powiedzieć coś więcej? Takie informacje mogą być cenne dla osób, które zastanawiają się właśnie nad podjęciem w tej firmie pracy.
Xiaoliu 2017-07-10 09:49
Kilometrowka jest pełno płatna. Samochodem swoim nie jeździmy bo są służbowe. Wszyscy mają płatne nadgodziny poza Project Managerami. ;)
Ogarnięty log 2017-07-11 14:10
Kilometrówka niby pełno-płatna a zdanie dalej twierdzisz że prywatnymi nie jeździcie bo są slużbowe - tak więc jak niby są kilometrówki pełnopłatne skoro jeździcie tylko służbowymi ? TAK SIĘ PLĄTACIE ŻE AŻ NIE POTRAFICIE 2 ZDAŃ BEZ KŁAMSTWA NAPISAĆ !!!!
NIE POLECAM. TO JUŻ LEPIEJ IŚĆ DO BIEDRONKI IT - COMARCHU czy WASKO.
2
Baden 2017-07-15 19:51
Czy Alfavox ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę nic znaleźć a chciałabym tu pracować, tym bardziej że są dobrzy.
futures 2017-07-16 21:52
Dlaczego PM-y nie mają płatnych nadgodzin?
mario 2017-07-17 19:39
"Dlaczego PM-y nie mają płatnych nadgodzin?"

Może to kara za to, że źle organizują pracę sobie i innym :D
2
Zostaw swoją opinię o Alfavox Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfavox Sp. z o.o.