logo Alfavox Sp. z o.o.

Alfavox Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Alfavox Sp. z o.o.

jama chama 2016-04-19 20:11:24
A jak nie z UE to dostajesz cyrograf do podpisania że albo pracujesz u nich jeszcze przez 100 lat od śmierci albo zwracasz im koszty nie tylko szkolenia, ale i dojazdu, zakwaterowania i ekwiwalent czasu pracy, tj. 'całkowity koszt szkolenia'.
3
Ochotnik 2016-04-21 08:39:18
Zastanawiam się nad złożeniem tam papierów - jestem świeżo po studiach IT po ATH i myślę że 4k na rączkę dla absolwenta to niezła oferta. Czy może ktoś napisać jak przebiega rekrutacja ? Jakie pytania i z czego sie ewentualnie przygotować ?
Marian 2016-04-21 23:54:03
Proponuję podpisać żółte papiery bo za szkodliwe warunki pracy nie płacą. A latające muchy na sali nie naleją do pustego gara. A dzieci trzeba czymś nakarmić. Moje BMW czeka w garażu na wasze niewypłacone pensje.
1
Były_pracownik 2016-04-23 15:03:47
4k na rączkę?
Widzę, że prezesi coraz bardziej puszczają wodze fantazji przy pisaniu ofert pracy - a nóż jacyś naiwni uwierzą i się nabiorą ;P
No chyba, że mówimy o 80-godzinnym tygodniu pracy (+ niepłatne naturalnie nadgodziny i zaniżona kilometrówka) to ok ;P
Nowy 2016-04-24 16:54:10
Byłem ostatnio i Was i rozpykałem wszystkie pytania leadera o SIP, IP itd Mam ponad 4k na rączkę jako nowy więc jest to kwota w zasadzie osiągalna dla każdego. Od 1 zaczynam pracę ale póki co wydaje mi się że większość piszących tutaj to ludzie którzy po prostu nie zostali przyjęci.
Gimbus2000 2016-04-25 11:08:44
JA chciałem 6k na rękę ale chyba ich ta kwota już nie puszczała - zeszliśmy do 5500 na rączkę i uzgodniliśmy że 4 dni w tygodniu będe pracował zdalnie a tylko raz zjawiał się w firmie - wynika to z mojego wielkiego doświadczenia i stwierdzili że nie potrzebuję żadnego przedszkola IT.
1
hooe 2016-04-26 19:12:06
"byłem ostatnio i was rozpykałem (...)
"SIP IP itd" (...)
"kwota już nie puszczała" (...)
"wynika to z mojego wielkiego doświadczenia" (...)
(...)
Sama "Elita" widzę.
hooe 2016-04-27 08:16:35
JAM JEST ELITA BO PEWNIE NIE WIEM NAWET CO TO JEST ICMP ALBO ROUTING DYNAMICZNY I NIE CHCIELI MNIE DO ALFAVOXU CHOCIAZ UKONCZYLEM COS TAM Z IT.
3
Bytes 2016-04-29 00:30:06
No to chyba już ?
Kandydat 2016-05-02 16:56:00
Czy ktoś normalny może podzielić się normalną opinią nt. tejże firmy ? Póki co to jedynie można mieć uzasadnione wątpliwości że część tutaj piszących osób nie jest zbyt normalna co niezbyt dobrze świadcz o firmie.

A ja jako dość normalny biedny absolwent IT - licze na szczerą i wyczerpujaca odpowiedz.
dupavox 2016-05-03 21:15:29
przeczytaj wczesniejsze komentarze, bo zawsze jak pojawi sie jakas konkretna opinia, to zaraz potem wkracza sztab propagandowy alfavoxu i robi shit-storm
1
taaa 2016-05-04 21:25:41
Zadzwoń do kogoś z alfavoxu i zapytaj. Jak będzie zajęte to znaczy, że dzwonisz do siebie.
5
Były_pracownik 2016-05-05 22:56:31
@Kandydat

Tak jak napisał dupavox przeczytaj wcześniejsze komentarze - chyba wszystko zostało już napisane.
A firma faktycznie nie jest normalna, więc lepiej poświęcić czas i energię na znalezienie czegoś właśnie normalnego.

@teraz
Nie bój, w alfavoxie jest mega rotacja, więc za niebawem napewno jakieś nowe ogłoszenia się pojawią.
2
kfa 2016-05-07 21:10:46
Są, tylko że nie wystawia już ich Alfavox, tylko pośrednicy, bo tak to by ludzie nie zaaplikowali.
Nie wiem, dlaczego akurat od tej firmy zaczynasz rozeznanie.
Co jest niefajne - przecież piszą ludzie, że wszystko już było powiedziane. Jeśli Ci faktycznie zależy, to przewiń chociaż stronę do tyłu.
4
hhebyłemjużwprzedszkolu 2016-05-28 20:45:03
He he malowanki miałem w przedszkolu, ale jeszcze na komunistyczne ćwiczenia Kima nie wzywali. Choć ze wspólnego gara trzeba członkostwu wsunąć pod tatarską pazuchę.
2
hhebyłemjużwprzedszkolu 2016-05-28 20:54:49
He he malowanki miałem w przedszkolu, ale jeszcze na komunistyczne ćwiczenia Kima nie wzywali. Choć ze wspólnego gara trzeba członkostwu wsunąć pod tatarską pazuchę.
1
Trick 2016-06-11 18:08:30
Trzy rzeczy których nie znajdziesz w AlfaVox:
- rozwój osobisty
- miła atmosfera pracy
- wysoka jakość
O powyższych trzeba zapomnieć!!
3
Pluszak 2016-06-13 17:30:42
Niccc ciekawego
1
LAmusnakole 2016-06-13 17:35:20
Wystarczy odpocząć i nic nie podpisywać.
Napoleon 2016-06-16 11:31:07
Polecam masochistą - na rozmowie bajka i w ogóle a potem brutalne zderzenie z rzeczywistością.
5
russo 2016-06-18 18:34:51
O każdym poza kapo ale na to stanowisko rekrutacji nie ma.
Alamakota 2016-06-29 19:13:14
3-5 tyś brutto
Ukrainec 2016-06-29 20:41:33
Kieszonkowe na fajki:)
4
Koleś 2016-06-30 22:30:11
Ta, SRUM chyba. SRUM na wszystkie zasady, ważne żeby pozory były. A ten pakiet motywacyjny to zaiste imponujący.
2
No-i-pozamiatane 2016-07-04 22:22:42
Tomeczek..? A może.. Tomiczek?
A to słowniczek:
"Jest teraz na topie" - już absolutnie nikt nie chce tej roboty, więc ogłoszenia wiszą nawet w pośredniaku
"Wydaje mi się" - Tylko mi się wydaje, mogłoby się wydawać
"Dobra kasa" - etat od 8 do 20
"Nie wiem jak to wygląda" - wstyd się przyznać
3
No-i-pozamiatane 2016-07-05 14:42:02
Plusy? Możesz się skutecznie nauczyć jak nie należy robić i dlaczego, tj. czym to się kończy.
2
UniaGarczar 2016-08-05 22:52:31
Oferty pracy AlfaVox przypominają. Sprzedaż ratalną dla seniorów.
(usunięte przez administratora) Tylko szybko się to kończy jak to z Unii.
1
alfaLogSender 2016-08-20 02:34:05
od marca 17 osob z 35 sie.zwolnilo mysle ze kazdy juz swobodnie moze podpisywac sie z imienia i nazwiska. To koniec.
8
abdul 2016-08-21 17:18:15
Programiści też się zwalniają?
@m@d30 2016-08-25 07:58:13
A czy istnieje szansa na pracę na 3/5 etatu - jestem doświadczonym certyfikowanym inżynierem IT który pracuje obecnie już w 2 firmach ( po 16.00 monitoring systemów HAV w korpo , dwa dni w tygodniu obsługa dużej firmy w godzinach 8-16 ) i interesuje mnie możliwość ewentualnego wykorzystania pozostałych 3 dni .
lotnik 2016-09-03 20:25:06
Wszystko to jest działaniem nieuczciwej konkurencji... no bo przecież kto mógłby się mylić:)
4
Były_pracownik 2016-09-06 22:04:32
To by była wspaniała wiadomość, ale czuje, że nas wkręcasz.
Albowiem jak mówi znane przysłowie "złego diabli nie biorą"...
3
Były_pracownik 2016-09-06 22:15:11
Zadaj sobie "tyle" trudu (podobnie jak inni nowi pytający w kółko o to samo) i przewertuj wątek.
Podsumowując i krótko i ogólnie rzecz ujmując żałosna firma - dno i dwa metry mułu. Jeżeli lubisz być wykorzystywany i lubisz jak Cie robią w ch...a to polecam.
2
AV 2016-09-16 08:39:56
Jest dobra i równa podstawa - najniższa krajowa. Co do bonusów i premii to niektórzy mają wolne od 17. Umowa jest w pełni respektowana w punktach obowiązki pracownika.
3
Bliok 2016-09-19 03:37:59
Tomeczek pozdrawiam kojarzę jeśli pamiętam. I mi głowy nie wyprali. Prawda na zachodzie w zwykłej robocie więcej zarabiają. A do dziś na uczelniach wciskają kit o zarobkach rzędu 7 tyś. netto min. Nie dziwie się jak zarabiają heh 200 zł za 45 minut wykładu profesory. A naiwni się znajdą i po muleniu głowy na uczelni zarabiają po 1500 netto. A jak ktoś zarobi w polskiej firmie więcej to go zrobią w bambuko. Zagraniczne firmy płacą . Tylko trudno się dostać. O minimalnych pensjach w korpo nie wspomnę.
Propaganda i tyle. Sukcesu.
Filemon 2016-09-23 23:11:23
Ależ nie, no przecież że nie, wszystko jest cacy, że ludzie odchodzą to tak się złożyło akurat jakoś że ich autobus w drodze do pracy przejechał i odeszli. A tak to poza tym nieszczęśliwym wypadkiem to atmosfera w pracy rewelacja, wszyscy się kochają, tylko czasami szef zjedzie jak psa bo ma gorszy dzień, ale każdemu się może zdarzyć. A że po godzinach świątki piątki no obowiązki jak wszędzie. No a wypłata? Gorsze czasy, panie, to tak jest, ale wiesz, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, gdzie indziej na pewno nie jest lepiej.
5
Filemon 2016-09-23 23:32:08
Generalnie jest to firma działająca z nieprawdopodobną pasją (znaczy się tą szewską), poza tym jest to trochę takie miejsce zadumy - można przyjść, odpalić Visual Studio, raz po raz cicho zapłakać, no i wyjść po 8 godzinach ... na przerwę obiadową.
4
Filemon 2016-09-23 23:36:02
Zmieniłem, jak wszyscy inni raczej prędzej niż później. I mimo że to było już jakiś czas temu to zapamiętam sobie to doświadczenie na długo.
6
prawda boli 2016-09-24 12:40:25
firma postawiona na totalny wyzysk pracownika liczy się firma a nie robol i tak było jest i będzie.
Masz robić i się nie odszywać 24h/7 i tak zawsze będzie że za mało robisz że coś złe itp.
Nie polecam tej pseudo firemki nikomu.
9
Brajanek 2016-10-04 08:52:56
Firma dla absolwentów i studentów którzy będą robić za psie pieniądze - ludzie z doświadczeniem nie mają co tam szukać - marna płaca w stosunku do rynku, większość na lewo no i oczywiście darmowe nadgodziny i dyżury.
1
Olaf 2016-10-04 21:03:13
Widzę, że dział marketingu ostro walczy o zatuszowanie niebezpodstawnie negatywnej opinii. Jednak rotacja ludzi nie bierze się znikąd.
2
Filemon 2016-10-07 19:56:53
Zdefiniuj co znaczy "dobrą", bo coś mi się wydaje, że według tej definicji w branży softu nie ma "złych" firm.
Filemon 2016-10-09 12:33:53
Tylko w Alfavoxie zarobki są słabe, atmosfera słaba, możliwości zdobycia sensownego doświadczenia też słabe, warunki zatrudnienia często na papierze inne a w rzeczywistości inne. To co jest "dobre"? To, że wypłata jest w terminie - mimo, że bez nadgodzin?
5
Były_pracownik 2016-10-10 11:25:20
I myślisz skąd się ta mega rotacja bierze w alfavoxie?

Co do wypowiedzi @Jj: no comments. Brednie i tyle.
5
Brajanek, syn Janusza i Karyny, brat dźesiki 2016-10-19 07:47:11
Na stanowisku inżyniera wsparcie to niestety groszę - coś koło 1800 netto , co prawda podczas 1 rozmowy kwalifikacyjnej obiecają Ci góry i w ogóle pensję jaką podasz ale na sam koniec gdy będą chcieli Cię zatrudnić powiedzą że jednak nie masz na tyle doświadczenia / wiedzy abyś tyle zarabiał co chcesz i dadzą Ci ochlapy - jeszcze z łaską bo podobno serwis się nie utrzymuje i w zasadzie to do niego dopłacają.
10
ex-dev 2016-10-19 09:41:12
Weź udział w rekrutacji a sam się przekonasz ;)
7
Ukr 2016-10-19 10:20:32
hahahahaha:) co pracownika obchodzi czy serwis się utrzymuje czy nie. Tłumaczenie Januszy biznesu w stylu "nie mam nie zapłacę i martw się bym kiedykolwiek miał".
Ochłapy dają tam każdemu.
9
Zainteresowany specjalista 2016-11-22 10:48:15
Czesc wszystkim
Czy może coś ostatnio się zmieniło ? Bo mam ciekawą propozycję od nich ( kwota znacznie wyższ od 1800zł o których ktoś tam pisał ) ale jednak niesmak pozostaję po przeczytaniu tylu komentarzy i oleję tą firmę. No chyba że warto dać jej szansę? Propozycji pracy mam mnóstwo więc mam w czym wybierać ale alfavox daje najlepsze warunki finansowe.
nieolnik 2016-11-22 23:06:53
Odradzam tą prace. Przyjdziesz zobaczysz jak Cie potraktują. Obiecać to obiecają Ci złoty pałac. Ostatnim półroczu zwolnili 2 ludzi bo podobno za wolno pracowali. Nie polecam no chyba że lubisz być wykorzystany do granic możliwości
4
Były_pracownik 2016-11-27 16:26:29
Dobra rada dla Ciebie i innych zainteresowanych: olej!
Naprawdę szkoda marnować czas i wysiłek na tę żałosną firmę i lepiej przeznaczyć energię na znalezienie czegoś normalnego (co wiem, że może nie być łatwe). Tutaj naprawdę nikt (nieuczciwa konkurencja jak to ujął kiedyś biedny alfavox, he he :P ) nie płaci za dodawanie negatywnych komentarzy. Te opinie pochodzą od ludzi, którzy mieli to nieszczęście pracować u tych krętaczy.
Chociaż z drugiej strony może taka nauczka jest czasem i dobra, bo dzięki temu człowiek uczy się (a uczymy się podobno całe życie), że nie wolno ufać temu co mówi pracodawca, a juz napewno nie można ufać przełożonym, którzy sprawiają wrażenie takich przyjacielskich czy też nawet mówią wprost, że są po stronie zwykłych, szarych pracowników.
2
Zostaw swoją opinię o Alfavox Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfavox Sp. z o.o.