logo Alfavox Sp. z o.o.

Alfavox Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Alfavox Sp. z o.o.

alfaLogSender 2016-08-20 02:34
od marca 17 osob z 35 sie.zwolnilo mysle ze kazdy juz swobodnie moze podpisywac sie z imienia i nazwiska. To koniec.
10
abdul 2016-08-21 17:18
Programiści też się zwalniają?
@m@d30 2016-08-25 07:58
A czy istnieje szansa na pracę na 3/5 etatu - jestem doświadczonym certyfikowanym inżynierem IT który pracuje obecnie już w 2 firmach ( po 16.00 monitoring systemów HAV w korpo , dwa dni w tygodniu obsługa dużej firmy w godzinach 8-16 ) i interesuje mnie możliwość ewentualnego wykorzystania pozostałych 3 dni .
lotnik 2016-09-03 20:25
Wszystko to jest działaniem nieuczciwej konkurencji... no bo przecież kto mógłby się mylić:)
6
Były_pracownik 2016-09-06 22:04
To by była wspaniała wiadomość, ale czuje, że nas wkręcasz.
Albowiem jak mówi znane przysłowie "złego diabli nie biorą"...
3
Były_pracownik 2016-09-06 22:15
Zadaj sobie "tyle" trudu (podobnie jak inni nowi pytający w kółko o to samo) i przewertuj wątek.
Podsumowując i krótko i ogólnie rzecz ujmując żałosna firma - dno i dwa metry mułu. Jeżeli lubisz być wykorzystywany i lubisz jak Cie robią w ch...a to polecam.
2
AV 2016-09-16 08:39
Jest dobra i równa podstawa - najniższa krajowa. Co do bonusów i premii to niektórzy mają wolne od 17. Umowa jest w pełni respektowana w punktach obowiązki pracownika.
4
Bliok 2016-09-19 03:37
Tomeczek pozdrawiam kojarzę jeśli pamiętam. I mi głowy nie wyprali. Prawda na zachodzie w zwykłej robocie więcej zarabiają. A do dziś na uczelniach wciskają kit o zarobkach rzędu 7 tyś. netto min. Nie dziwie się jak zarabiają heh 200 zł za 45 minut wykładu profesory. A naiwni się znajdą i po muleniu głowy na uczelni zarabiają po 1500 netto. A jak ktoś zarobi w polskiej firmie więcej to go zrobią w bambuko. Zagraniczne firmy płacą . Tylko trudno się dostać. O minimalnych pensjach w korpo nie wspomnę.
Propaganda i tyle. Sukcesu.
Filemon 2016-09-23 23:11
Ależ nie, no przecież że nie, wszystko jest cacy, że ludzie odchodzą to tak się złożyło akurat jakoś że ich autobus w drodze do pracy przejechał i odeszli. A tak to poza tym nieszczęśliwym wypadkiem to atmosfera w pracy rewelacja, wszyscy się kochają, tylko czasami szef zjedzie jak psa bo ma gorszy dzień, ale każdemu się może zdarzyć. A że po godzinach świątki piątki no obowiązki jak wszędzie. No a wypłata? Gorsze czasy, panie, to tak jest, ale wiesz, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, gdzie indziej na pewno nie jest lepiej.
6
Filemon 2016-09-23 23:32
Generalnie jest to firma działająca z nieprawdopodobną pasją (znaczy się tą szewską), poza tym jest to trochę takie miejsce zadumy - można przyjść, odpalić Visual Studio, raz po raz cicho zapłakać, no i wyjść po 8 godzinach ... na przerwę obiadową.
4
Filemon 2016-09-23 23:36
Zmieniłem, jak wszyscy inni raczej prędzej niż później. I mimo że to było już jakiś czas temu to zapamiętam sobie to doświadczenie na długo.
6
prawda boli 2016-09-24 12:40
firma postawiona na totalny wyzysk pracownika liczy się firma a nie robol i tak było jest i będzie.
Masz robić i się nie odszywać 24h/7 i tak zawsze będzie że za mało robisz że coś złe itp.
Nie polecam tej pseudo firemki nikomu.
9
Brajanek 2016-10-04 08:52
Firma dla absolwentów i studentów którzy będą robić za psie pieniądze - ludzie z doświadczeniem nie mają co tam szukać - marna płaca w stosunku do rynku, większość na lewo no i oczywiście darmowe nadgodziny i dyżury.
1
Olaf 2016-10-04 21:03
Widzę, że dział marketingu ostro walczy o zatuszowanie niebezpodstawnie negatywnej opinii. Jednak rotacja ludzi nie bierze się znikąd.
3
Filemon 2016-10-07 19:56
Zdefiniuj co znaczy "dobrą", bo coś mi się wydaje, że według tej definicji w branży softu nie ma "złych" firm.
Filemon 2016-10-09 12:33
Tylko w Alfavoxie zarobki są słabe, atmosfera słaba, możliwości zdobycia sensownego doświadczenia też słabe, warunki zatrudnienia często na papierze inne a w rzeczywistości inne. To co jest "dobre"? To, że wypłata jest w terminie - mimo, że bez nadgodzin?
6
Były_pracownik 2016-10-10 11:25
I myślisz skąd się ta mega rotacja bierze w alfavoxie?

Co do wypowiedzi @Jj: no comments. Brednie i tyle.
6
Brajanek, syn Janusza i Karyny, brat dźesiki 2016-10-19 07:47
Na stanowisku inżyniera wsparcie to niestety groszę - coś koło 1800 netto , co prawda podczas 1 rozmowy kwalifikacyjnej obiecają Ci góry i w ogóle pensję jaką podasz ale na sam koniec gdy będą chcieli Cię zatrudnić powiedzą że jednak nie masz na tyle doświadczenia / wiedzy abyś tyle zarabiał co chcesz i dadzą Ci ochlapy - jeszcze z łaską bo podobno serwis się nie utrzymuje i w zasadzie to do niego dopłacają.
11
ex-dev 2016-10-19 09:41
Weź udział w rekrutacji a sam się przekonasz ;)
7
Ukr 2016-10-19 10:20
hahahahaha:) co pracownika obchodzi czy serwis się utrzymuje czy nie. Tłumaczenie Januszy biznesu w stylu "nie mam nie zapłacę i martw się bym kiedykolwiek miał".
Ochłapy dają tam każdemu.
11
Zainteresowany specjalista 2016-11-22 10:48
Czesc wszystkim
Czy może coś ostatnio się zmieniło ? Bo mam ciekawą propozycję od nich ( kwota znacznie wyższ od 1800zł o których ktoś tam pisał ) ale jednak niesmak pozostaję po przeczytaniu tylu komentarzy i oleję tą firmę. No chyba że warto dać jej szansę? Propozycji pracy mam mnóstwo więc mam w czym wybierać ale alfavox daje najlepsze warunki finansowe.
nieolnik 2016-11-22 23:06
Odradzam tą prace. Przyjdziesz zobaczysz jak Cie potraktują. Obiecać to obiecają Ci złoty pałac. Ostatnim półroczu zwolnili 2 ludzi bo podobno za wolno pracowali. Nie polecam no chyba że lubisz być wykorzystany do granic możliwości
7
Były_pracownik 2016-11-27 16:26
Dobra rada dla Ciebie i innych zainteresowanych: olej!
Naprawdę szkoda marnować czas i wysiłek na tę żałosną firmę i lepiej przeznaczyć energię na znalezienie czegoś normalnego (co wiem, że może nie być łatwe). Tutaj naprawdę nikt (nieuczciwa konkurencja jak to ujął kiedyś biedny alfavox, he he :P ) nie płaci za dodawanie negatywnych komentarzy. Te opinie pochodzą od ludzi, którzy mieli to nieszczęście pracować u tych krętaczy.
Chociaż z drugiej strony może taka nauczka jest czasem i dobra, bo dzięki temu człowiek uczy się (a uczymy się podobno całe życie), że nie wolno ufać temu co mówi pracodawca, a juz napewno nie można ufać przełożonym, którzy sprawiają wrażenie takich przyjacielskich czy też nawet mówią wprost, że są po stronie zwykłych, szarych pracowników.
14
Napoleon Bonaparte 2017-01-02 10:08
Przybyłem, zobaczyłem i spi3r0liłem. TRAGEDIA !
9
Flakon 2017-01-03 12:54
Chciałem u nich pracować jako tester oprogramowania. trochę się martwię tymi opiniami.
3
jerzy 2017-01-22 22:05
to se strzep i przemyśl to jeszcze raz
2
Fantastyczny Zdzislaw 2017-01-26 11:04
Fantastyczna firma - zwłaszcza dział serwisu - równie fantastyczna jak pan kierownik <wycięto>. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cynizmu nie szukać.
1
Testerka 2017-02-13 22:12
Witam.
Czy ktoś może się sensownie wypowiedzieć?
Jest aż taka lipa w tej firmie?
Mam na dniach rozmowę sprawie pracy na stanowisko tester oprogramowania.
Chce zaczerpnąć "trzeźwych" opinii.
do tereski 2017-02-14 23:23
Tereska zatem przeczytaj te opinie, odpowiedź sobie na pytanie czy są trzezwe a zatem czy tu znajdziesz trzezwe.
2
Filip 2017-02-15 20:52
Jak się chce komuś dokopać to zawsze się uda. Najlepiej sprawdzić samemu firmę a na rozmowie pytać o wszystko
1
Testerka 2017-02-19 20:54
Sama sprawdzę jak jest.
Opinie niekoniecznie zawsze muszą być prawdziwe.
Testerka 2017-02-19 20:57
Pracujesz jako tester???
Czy jednak olałeś sprawę??
Fleksik 2017-02-21 10:05
Mam pytanie czy Alfavox prowadzi aktualnie rekrutacje ? i jakich ludzi potrzebują? Z góry dziekuję.
Testerka 2017-02-21 11:51
Fleksik - Alfavox prowadzi rekrutację.
Blondi 2017-02-21 11:59
Witam ja z rozmowy kwalifikacyjnej jestem zadowolona.
Przerażają mnie te Wasze opinie i Firmie....
M 2017-02-22 08:27
Dobre złudne wrażenie to ich specjalizacja :-) Jak nie wierzysz to sprawdź sama, ale tutaj chcemy ludziom oszczędzić czas i nerwy.
3
Były_pracownik 2017-02-22 22:46
alfavox prowadzi permanentną rekrutację. W końcu mega rotacja zobowiązuje.
3
Filipek 2017-02-24 19:14
Świetna firma ale tylko dla pracowitych ludzi sa miejsca.
Były_pracownik 2017-02-25 15:52
Masz na myśli frajerów, którzy będą robić fest nadgodziny za friko ku chwale alfavoxu? A do tego jeździć swoimi autami (i je zużywać) na delegacje za zaniżoną kilometrówkę?
3
Inspektor 2017-02-26 21:02
Sprawa nadaję się do zgłoszenia do PIP :
-nadgodziny za friko ku
-jeźdżenie swoimi autami na delegacje za zaniżoną kilometrówkę
3
Maja 2017-02-27 16:23
Członek Zarządu Alfavox Sp. z o.o. opowiedział dla naszego portalu na kilka pytań. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,878439,wywiad-michal-gora Zachęcam do zapoznania się z wywiadem oraz podzielenia się wrażeniami po jego lekturze. Która z informacji najbardziej Cię zaciekawiła?
kandydat 2017-02-27 18:39
Najbardziej zaciekawiły mnie te informację powyżej Twojego postu. Szczególną uwagę przykuł ten o PIP.
1
stx 2017-02-27 21:25
"Pracujemy w oparciu o metodykę SCRUM"

> Scrum (nie SCRUM) nie jest metodyką.
1
Maja 2017-03-01 11:32
@kandydat zastanawiasz się nad aplikacją do firmy? Na stronie internetowej Alfavox Sp. z o.o. znajdziesz informacje o aktualnych ofertach pracy: https://www.alfavox.pl/praca
Raper 2017-03-09 04:56
Bo w tym kraju A..., chcą Cię zrobić w Ch..
ofensywa 2017-03-09 07:03
Tak, wiem, ze w tym kraju A... chca ludzi z robic w Ch... to akurat nic nowego. balagan jest wszedzie, nieudacznicy zawsze znajda sobie kozla ofiarnego bo sami nie potrafi zadbac o atmosfere, tylko wysluguja sie kims. nie umieja nawet zwolnic, jendrus i macko np. zadzwonili do znajomego czy pracy nie ma dla kobiety ktorej chcieli sie pozbyc. debile, co zrobic.
6
Maja 2017-03-09 08:57
@ofensywa a Ty pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy Twoją opinię na temat warunków pracy.
Zainteresowany interesant 2017-03-20 07:30
A czy jest możliwość na wsparciu pracy na niepełny etat np. 2/3 dni w tygodniu od godziny 8 ? Obecnie pracuje jako 2 dni w tygodniu na rano oraz na pełny etat na noc ( monitoring i zarządzanie środowisk typu HA ) - czy ktoś się orientuje czy alfavox byłby zainteresowany podjęciem współpracy na takich warunkach ?
Jerzy 2017-03-21 20:38
szukamy wolontariuszy na pełen etat ale i Twoją ofertę rozpatrzymy. Mamy nadzieję, że masz poniższe cechy:
- przyznajesz się łatwo do błędu
- uwielbiasz swoją pracę do bólu
- lubisz brać odpowiedzialność za błędy kolegów
- potrafisz się poświęcać
- praca/wolontariat jest dla Ciebie najważniejsza
- wiesz, że kierownik ma zawsze racje
to zapraszamy do Naszego Zespołu
5
Marcin Pysz - Kierownik Działu Wsparcia Informatyc 2017-03-22 11:20
Dzień dobry,

@Zainteresowany interesant Na chwilę obecną poszukujemy jedynie osób na pełen etat. W związku z powiększającą się bazą klientów i nowymi projektami, które prowadzimy obecnie taki model zatrudnienia jest dla obu stron - pracowników jak i firmy najbardziej odpowiedni. Ale dziękuję za zainteresowanie współpracą z naszą firmą. Zapraszam do kontaktu w przypadku Pana dostępności w pełnym wymiarze godzin.
Zostaw swoją opinię o Alfavox Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfavox Sp. z o.o.