brak logo

Net-o-logy Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Net-o-logy Sp. z o.o.

pracownik 2011-03-24 02:26
W firmie praktykuje się wyznaczanie celów i \"nagród\". CELE są dla działu technicznego i konsekwencje ich są respektowane obcięciem premii itp. NAGRODY są dla działu handlowego - premie itp System premiowania zmienia się co roku a nawet częściej techniczny pracuje od rana do nocy bez nadgodzin i premii. a handlowy czeka na swoje nagrody i premie, nadgodzin nie muszą mieć.
anonim 2011-04-28 14:20
Praca ciekawa. Atmosfera świetna. Jak lubisz wyzwania projektowe to rozważ net-o-logy jako pracodawcę. Wiele się można nauczyć od kilku inżynierów. Ze szkoleniami nie ma problemu więc wiedza rośnie. Pracuję... i nie zmieniam pracy.
1
anonim 2011-06-09 03:10
A można prosić o rozwinięcie ?
Dtech 2012-02-16 23:31
Wypłacaja nadgodziny, premie rownież. Pracowałem u kilku integratorow i warunki oceniam jako dobre. Pracy nie zmieniam.
carbon 2012-02-23 12:09
Trochę się dziwię negatywnym opiniom na portalu. Może to kwestia czasu w jakim były pisane (2010r) - mam jednak wrażenie że sporo się zmieniło na + nie ma już rotacji pracowników jaka byla wcześniej i np. w dziale technicznym od dawna jest stały i świetny zespół.
Anonim 2012-04-26 09:42
Pozytywne opinie chyba pisali Pracodawcy ;-)
Faktem jest, że net-o-logy uczciwie rozlicza się za wykonaną pracę, ale jest to zasługa Głównej Księgowej, która jest jedynym profesjonalnym menadżerem w tej firmie. Pracownicy są również w porządku.
Poza tym nic dobrego nie można powiedzieć: Zarząd jest stronniczy, mysli tylko o kasie i dywidendach, nie ma zarządzania, nie ma wyznaczanych strategii i celów (poza finansowymi), ludzie są łatwo zwalniani, nie ma poczucia bezpieczeństwa pracy, braludzie są się kłócą i donoszą do Prezesa, pracuje się od rana do wieczora, ale również w weekendy i nikt tego nie widzi, maile po pólnocy to norma, zero polityki pro-rodzinnej. Wiele możnaby jeszcze napisać ...
Jeśli ktoś ma rodzinę i jakieś pasje w zyciu prywatnym, to musi o nich zapomnieć decydując się na pracę w tej firmie. Radzę unikać jak ognia.
Pracodawca 2012-05-06 23:13
Tym razem głos pracodawcy - jedyny z zamieszczonych w opiniach o spółce.

Zgadzam się, że Główna Księgowa (dla sprostowania Prokurent Spółki/Dyr. Finansowy) to profesjonalny Manager, ale to chyba raczej dobrze świadczy o Zarządzie spółki.

Co dotyczy godzin pracy. Wolą personelu była zapewnienie pełnej elastyczność czasu pracy co w konsekwencji może rodzić skutki w postaci pracy wieczorami czy w weekend (prostuję - tu raczej sprawy rozwoju osobistego czy akcje serwisowe) ale daje swobodę organizacji pracy w godzinach pozwalających na załatwianie spraw prywatnych wg własnych potrzeb.

Jak chcesz się rozwijać (nie wiele dokumentów a cele współtworzysz) to na pewno net-o-logy jest dobrym pracodawcą. Jak dla Ciebie atmosfera - ocena wg doradców jako rodzinna - jest cenna to net-o-logy jest dobrym pracodawca. Jak chcesz być oceniany wg sukcesów a nie raportów to net-o-logy jest dobrym pracodawcą.

Doświadczyłem osobiście będąc wiele
Pracodawca 2012-05-08 01:12
Cieszę za docenienie siły Zespołu.

Rotacja 25% to wartość dla całego okresu działalności czyli od 2004 roku. W roku 2010 wyniosła 3%, w roku 2011 wyniosła 7%.

Jeśli chcesz poznać opinię o pracy w net-o-logy proszę o bezpośredni kontakt. Wojciech MURAS


Pracodawca 2012-09-14 23:30
Jako Pracodawca apeluję o zakończenie dyskusji pozbawionej twardej merytorycznej analizy. Handlowca/Konsultanta oceniamy przez wyniki, inżyniera przez wiedzę. Reszta to opinia subiektywna.
inżynier 2012-11-15 09:50
szkoda, że właśiciele dogadali się z portalem i usuwają obiektywne opinie, może nie zawsze pozytywne...widziałem jakiś czas temu negatywne opinie o tej firmie i dziś już ich nie ma...
gosc 2012-11-22 06:29
A mi odpowiada. Każda firma ma swoje za uszami a trawa zawsze gdzieś indziej jest bardziej zielona.
Firma zapewnia mi moją podstawową potrzebę w postaci regularnej kasy a to że wymaga to nic nowego jedynie Państwowy Urząd Pracy nie wymaga zbyt wiele i płaci kasę (ale tylko przez kilka miesięcy)
dtech 2014-04-15 22:50
Płacą regularnie i jak masz kompetencje to zarobki nie gorsze niż u konkurencji a atmosfera lepsza. Kilka osób w zeszłym roku przeszło z dużych firm do netology.
Piotr Biela 2014-11-24 15:04
Panie Damianie - bardzo często chęci, pasja i zaangażowanie znaczą dużo więcej niż konkretne certyfikaty. Czy warto związać się z netology? Jestem przekonany, że tak - dlatego zapraszam na spotkanie w siedzibie firmy (dane kontaktowe znajdzie Pan poniżej). Mam nadzieję, że uda mi się odpowiedzieć na wszystkie Pańskie pytania i przekonać przynajmniej do próby podjęcia wyzwania :)

pozdrawiam
Piotr Biela / netology sp. z o.o.
Dyrektor ds. Technicznych
(usunięte przez administratora)
litem 2014-12-29 04:23
ale weźcie zobaczcie, ja w sumie też szukam jakiś info najlepiej sprawdzonych o tej firmie, co pradwa od niedawna więc za bardzo nie pomogę, ale chodzi mi o to, że nie mamy żadnej pewności kto pisze te opinie wyżej wiec nie wiem czy warto od razu zakładać że są ukartowane czy coś w ten deseń, chociaż mam mieszane uczucia
pracownik 2015-01-19 21:46
Nie rozumiem, skąd pojawiają się podejrzenia, że pozytywne opinie o Spółce są ukartowane? Oczekujecie, że GoWork jest tylko po to, żeby obsmarować firmę? Otóż przyjmijcie proszę do wiadomości, że są na świecie pracownicy zadowoleni ze swojej pracy, a jeśli mają coś przeciwko pracodawcy, po prostu szukają innej firmy zamiast wylewać wiadro pomyj na dotychczasowe miejsce pracy. Uważam, że w netology pracuje się dobrze, wynagrodzenie jest zawsze na czas, atmosfera jest niemal rodzinna, szans rozwoju jest wiele. Ale nie jest to z pewnością miejsce pracy dla osób, które nie mają ambicji i chcą wyłącznie odbębnić 8 godzin przy minimalnym zaangażowaniu.
1
iTSeba 2015-02-18 20:37
A czy jest szansa na pracę w firmie dla osoby która studiuje zaocznie ale dopiero na II roku, która ma wielką motywację do rozwoju, chęci do nauki, szkoleń i posiadająca już pewne doświadczenie w pracy na kierunkach IT ? Czy pierwsza selekcja jaka tam jest to studia ?
Michał 2015-03-04 16:49
Bartollini spróbuj w IBM, na wiele stanowisk tam szukają "z minimalnym zapleczem technicznym" bo oni sami chcą wyszkolić pracownika, nauczyć, itp..
pracownik 2015-03-09 15:49
Panowie,
proponuję wysłać swoje aplikacje na praca@netology.com.pl. Obecnie w netology trwa rekrutacja na stanowiska w dziale Helpdesk/Serwis. W procesie rekrutacyjnym liczy się, jak wspomnieliście, minimalne zaplecze techniczne i w dużej mierze chęć pracy i zaangażowanie. Zawsze warto spróbować, powodzenia.
2
bulterier 2015-07-13 13:20
Podbijam temat. Widzę, ze jednak rekrutacja nowa jest - http://www.netology.pl/Kariera/Kogo_poszukujemy
Czy ktoś powie czy warto? Jak wygląda u nich proces rekrutacji?
1
Natalia Komala 2016-05-09 09:01
@wer
Jesli interesuje Cię składanie aplikacji do naszej spółki to proszę zobacz jakich kandydatów poszukujemy : http://www.netology.pl/dzial-Kariera.html
Zapraszam do składania CV .
Natalia Komala 2016-06-17 09:50
Język Angielski nie jest wymagany aczkolwiek mile widziany :)
:) 2016-06-20 09:25
Ale chyba nadal pracujesz skoro określasz sobie mianem @pracownik więc skoro jest tak beznadziejnie, źle płatnie i w ogóle to, przecież pracy dla informatyków jest dużo można poszukać czegoś innego no chyba, że już się pracuje w innej firmie i konkurencji wystawia negatywy
Agnieszka 2017-02-28 08:49
Jakie macie doświadczenia z firmą Net-o-logy Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi opiniami na ten temat!
Kubson 2017-08-01 10:08
Nie jest tak źle w tej firmie. Ogólnie branża zadaniowa, multitasking, więc trzeba być naprawdę zorientowanym. Mam porównanie kilku firm w branży i net-o-logy wypada całkiem dobrze na tle konkurencji. Równie dobrze jest w it.expert i asseco, a reszta to porażka.
Kubson 2017-08-01 10:09
Nie jest tak źle w tej firmie. Ogólnie branża zadaniowa, multitasking, więc trzeba być naprawdę zorientowanym. Mam porównanie kilku firm w branży i net-o-logy wypada całkiem dobrze na tle konkurencji. Równie dobrze jest w it.expert i asseco, a reszta to porażka.
Agnieszka 2017-08-01 14:14
@Kubson możesz powiedzieć co dokładnie wyróżnia Net-o-logy Sp. z o.o. na tle innych firm z branży? Jakie są mocne strony tego pracodawcy? Takie konkretne informacje będą bardzo pomocne przy podejmowaniu decyzji o wyborze potencjalnego miejsca pracy.
Nick 2017-08-16 12:39
Chcę potwierdzić, że Net-o-logy jest bardzo profesjonalna firmą w swojej branży. Zastanawiam się dlaczego niektóre osoby dają sobie prawo do ustawiania firmy wg swoich poglądów?
Zostaw swoją opinię o Net-o-logy Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Net-o-logy Sp. z o.o.