Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o HAYS Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie HAYS Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ania - 2012-07-10 14:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez mam zle doswiadczenie z Hays. Nie polecam, ani osobom ktore szukaja pracy, ani pracodawcom.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2012-07-27 16:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Standardy w Hays pewnie są, ale niestety bardzo niskie. Byłem na dwóch rozmowach rekrutacyjnych i niestety kompletna żenada - nie miały dziewczynki kompletnie pojęcia o stanowisku na które rekrutują i nie mówiąc już o braku odpowiedzi po spotkaniu - to są chyba standardy białoruskie. Swoim znajomym nie polecam i sam nie wysyłam aplikacji.
zdjecie uzytkownika
były kandydat - 2012-08-08 03:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ściema jakich mało.
Na necie ile to tekstów nie napisanych jak to oni ludzi szanują że każdemu odpisują. Że dobierają najlepiej kandydatów.

Prawda jest taka :
Odpowiadałem w 100% wymaganiom.
Nie chcę wykonywać innej pracy.
Mimo to wysyłałem na stanowisko 3 razy CV. Za 3 cim zaprosili mnie na rozmowę. Po rozmowie 0 kontaktu. Mimo zapewnień że będzie odpowiedź. Mimo napisania emeila. I mimo próby telefonicznej na zasadzie odpowiedź będzie jak będzie.

I niby jak to sprawdzają ludzi w windach itd..
Jeśli na naprawdę inż stanowisko 0 testu angielskiego. 0 pytań technicznych jest sprawdzeniem kwalifikacji to ja dziękuję.
Pytanie w stylu czemu chcę pracować itd na poziomie Pań po socjologii itd bo takie tam właśnie pracują.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2012-08-10 10:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z chwilą gdy rozpoczęłam poszukiwanie atrakcyjnejszej pracy zwróciłam uwagę, że firma Hays ma bardzo dużo ofert z branży medyczno/farmaceutycznej.
Składałam kilka razy cv na oferowane stanowiska zwracając szczególną uwagę na to, że spełniam i mogę udokumentować potwierdzenie spełnienia wyszczególnionych wymagań.
Nigdy nie zaproszono mnie na rozmowę, ale po kilkumiesięcznej obserwacji ofert tej firmy zrezygnowałam nawet z wysyłania cv, ponieważ zauważyłam, że firma jakby się \"zapętliła\" w poszukiwaniach kandydatów.
Co najmniej co trzy miesiące puszczają te same ogłoszenia - zaciekawiło mnie to, bo nasz rynek pracy nie jest aż tak wielki, żeby szukać wciąż kandydatów na to samo stanowisko. Czyby rekruterzy robiąc jeden nabór, nie mogli utworzyć pewnej puli z kandydatów dotychczas zaproszonych na rozmowy i doprowadzać do zatrudniania już raz wybranych kolejnych kandydatów? A może nie umieją szukać? Co najmniej to dziwne, że poszukuje się co 3 miesiące dokładnie tego samego kandydata.
Nie spotkałam się dotąd z firmą, która działa tak dziwacznie. Porównuję tutaj oczywiście z innymi firmami rekrutującymi.
Niektórzy lubią jednak robić cokolwiek i w kółko to samo - ważne aby kasa się zgadzała :)
Dla mnie jest to firma mało wiarygodna po dłuższej obserwacji, a z ciekawości zaglądając na to forum postanowiłam też swoje trzy grosze dołączyć.
zdjecie uzytkownika
ambitny inżynier biznesu - 2012-09-26 13:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się w 100% z przedmówcą Filipem ! Mam identyczne dośwadczenia z konsultantką wszystko się zgadza, to jakaś paranoja. Oni dokladnie wiedzą co robią. Są w pełni świadomi syfu, w którym biorą udział ! Dlatego z ich ust nie słyszy się konkretów na temat pracodawcy, tylko po kilka razy od początku do końca rozmowy pada pytanie o wymagania finansowe :-) śmieszne poprostu... jako profesionalny rekruter taka pani powinna wiedzieć na jakim etapie rozmowy zadaje się takie pytanie!? Reasumując: jak ktos ambitny, błyskotliwy i mądry to widać po rozmowie, że takiego kandydata nie da się oszukać co w konsekwencji jest brakiem odzewu z ich strony :-) Oni szukają frajerów do wydojenia w biznesie na 6 miesięcy w porywach do 1 roku a najważaniejsze w tym wszystkim jest SPRZEDANIE kontaktów i expresowy wzrost sprzedaży :-( SMUTNE ale PRAWDZIWE. A INŻYNIER co tam inżynier, można z niego zrobić szmatę!!!!!!!!!! DO HAYS: Róbcie tak dalej a nie będzie kogo dymać bo wszyscy wyjadą do: Niemiec Holandii, Norwegii, Szwecji it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
zdjecie uzytkownika
Szukający pracy w Hays - 2012-10-05 10:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Faktycznie. Można nawet powiedzieć, że to [usunięte przez administratora], którzy budują bazy danych. Wymagania stawiają kosmiczne. Na spotkaniu próbują prowadzić rozmowę pod swoim kątem widzenia, a nie pod katem kwalifikacji rekruta. Mając niebagatelne doświadczenie w branży bo tylko 20-to letnie również w wielu krajach Europy wiem o czym mówię w swoim zawodzie. A tu panienka chce po angielsku rozmawiać o czystości kołnierzyka, depilacji pleców, itp.. W tematyce zawodowej totalna plaża. Nazwy firm typu Budimex, Budopol, KGHM to z kolei dla damulki pojęcia kosmiczne. Słyszała o nich z TVN 24. Zaczyna się farsa. Po tej b. często końcowej bo jedynej rozmowie damulka, autorytatywnie stwierdza o kolejnym spotkaniu w nieokreślonej przyszłości. Po interwencji - czas 3-y tygodnie-oddzwania Pani Kierownik Działu broniąc swojej liderki w firmie jakoby była zasłużonym pracownikiem. Ale nie dodaje, że chyba w rozbudowie bazy danych co jest większym dodatkiem niż uciążliwa analiza CV kandydata. Mając swoje CV naprawdę mocne taka WIELKA firma powinna wyławiać rodzynki, a nie masówka do pracy na zmywaku. Chociaż nawet taka praca uczy szacunku do zawodu. Pracownicy są z przydziału. Moderator Hays\'a wie o tym ale nie dodał, że to jest pro koryto. Poza reprezentacyjna siedzibą, na którą trzeba zarobić sprzedając kandydata za jego 3-y pobory miesięczne kłania się \"udziwniona\" baza danych tj: prosty wakat dla inżyniera = genialne stanowisko w ofercie. A ofert jest dziwnie strasznie dużo. Facet do kierowania zespołem chyba w życiu zaczynał od pilnika i motka lub od harcerskich podchodów po flagę innego hufca - nieprawdaż ? Nawet po marketingu na początku odsprzedał na podwórku koledze procę za gumę do żucia. A tu są same niespodzianki. Panienka po szkółce wliczając zerowe doświadczenie ma układać komuś życie ? FARSA I ŻENADA. Oto opinia o tej firmie z 4/5-go piętra ul.Złotej. Jak im mówię o wadach instalacji w tym budynku to są wielkie oczy, bo... nie zwracam uwagi na np. nowe tipsy paniusi. Zastępczyni mojego tematu dot. CV boi się o własną reputację=przyszłość i odsyła mnie delikatnie do zwierzchnika - ostoi firmy. Błędne koło po 6-u miesiącach. Nawet wspomnianego zmywaka nie zaproponowali, Szok na Al.J.Pawła II.
zdjecie uzytkownika
pp - 2012-10-25 13:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję wszystkim za opinię, zastanawiałem się nad aplikowaniem na jedno stanowisko do Berlina z Hays ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii poszukam innych ofert
zdjecie uzytkownika
niżynierrrrrr - 2012-11-05 11:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie tak. Tak to wygląda, że budują bazy danych tylko pytanie dla kogo? Sprzedają za granice kraju? Kto tak usilnie chce znać potencjał techniczny polskiego rynku? Być może inwestorzy w najbliższych latach będą otwierać (budować) nowe fabryki etc. i korzystają z usług takiego HAYS. Po co wszyscy inżynierowie do \\\"jednego worka\\\"? Już raz coś podobnego przerabialiśmy analogicznie w Katyniu, z ta różnicą, że cała inteligencja techniczna i wojskowa trafiła do jednego dołka. Podejżewam, że jakiś mądry czasowy filozof poradziłby sobie z tą problematyką wielkiego HAYS! Osobiście nie chciałbym, żeby jakieś zagraniczne organizacje \\\"macały\\\" nas personalnie nie wiadomo w jakim celu... Inżynierowie to osoby myślące dość często nieprzeciętnie i \\\"wielokanałowo\\\", nieładnie ich tak oszukiwać proszę Państwa. Poza tym to się czuje. Intuicja czasem gubi lecz ta inżynierska słusznie podpowiada.
zdjecie uzytkownika
abc - 2012-12-07 15:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!

Wydaje mi się, że opinie o budowaniu bazy są mocno przesadzone. Konsultant najzwyczajniej nie ma obowiązku kontaktować się z każdym aplukującym (odpowiada tylko na cv, które spełniają wymagania zawarte w ofercie).
np. jeżeli w ofercie jest biegła znajomość j. angielskiego to srednio na 10 przysłanych tylko w 2 ten warunek jest spełniony, reszta myśli na zasadzie.."uda się" " znam dobrze" - później okazuje się, że niestety niedostatecznie. Oczywiście było to na przykładzie znajomości języka, ale można to przełożyć również na inne kwalifikacje.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
karola88 - 2012-12-14 13:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
abc, co za bzdury. w hays nie odpisują na maile nawet jak się spełnia wymagania na dane stanowisko. po prostu olewają ludzi. sama byłam w takiej sytuacji. poza tym dziwne, że nie można się niczego dowiedzieć na temat potencjalnego pracodawcy. jedna wielka tajemnica. nie tak się robi. ja już olałam składanie cv do tej agencji, bo nigdy nikt się do mnie nie odezwał nawet jak wymagania spełniałam w 100%.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2013-02-14 14:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że robicie z igły widły. Ja codziennie od pół roku wysyłam ze 20 zgłoszeń na oferty do różnych firm, na które spełniam wymagania i odezwały się tylko dwie, jak się okazało oszuści (opisani zresztą na tej stronie negatywnie). Pod prawie każdą ofertą jest napisane, że zastrzegają prawo kontaktu tylko z wybranymi osobami. A tekst po rozmowie kwalifikacyjnej ,,odezwiemy się" i brak odzewu jest znany od dawna i ta firma to nic niezwykłego. Nie mówię, że to dobrze, ale ta firma nie jest żadnym wyjątkiem. Jestem stażystą w innej firmie i podczas rekrutacji rejestrowałem przychodzące CV do bazy i widziałem, ile tego przychodzi. Zgłoszeń ponad 100 na jedno miejsce, wybrali 10 osób na rozmowę. Trudno się dziwić.
Mam pytanie, bo faktycznie firma HAYS ma bardzo dużo ofert - czy komukolwiek udało się dostać pracę w tej firmie? Bo wszystkie wpisy w tym wątku są o tym, że ktoś po rozmowie nie dostał pracy.
zdjecie uzytkownika
sushi - 2013-03-15 17:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już od kilku miesięcy jestem "rekrutowana" na stanowisko prawnika..Pomimo,że rozmowa przebiegła bez zarzutów i po raz pierwszy mam poczucie,ze to stanowisko dla mnie...cisza:(A na moje zapytania na jakim etapie jest rekrutacja dostałam wymijającą odpowiedź,coś pokroju "osoba rekrutująca na to stanowisko w firmie jest na urlopie" .Moim zdaniem,tak jak napisał ktoś wcześniej,zatrudniono już kogoś na okres próbny i w razie gdyby ta osoba się wyłożyła trzeba trzymać innych naiwniaków w pogotowiu...Żenada i standardy rodem z Białorusi!Na szczęście w poniedziałek podpisuję umowę o pracę u innego pracodawcy o czym nie omieszkam uprzejmie powiadomić pani rekruterki.Niech wie,że ktoś z listy naiwniaków właśnie wypadł:)
zdjecie uzytkownika
Karola - 2013-07-06 23:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są tu osoby, które pracują w Hays na stanowisku konsultanta? Chciałabym się dowiedzieć jak atmosfera w pracy, poziom stresu itd. Będę wdzięczna za ewentualną informację, którą agencję polecacie najbardziej dla osoby z doświadczeniem :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 21:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno biora strasznie wysokie prowizje, potwierdzi to ktoś? W ogóle ktoś pracował w samym Hays, a nie poprzez Hays? Mają jakiś socjal lub inne benefity?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 10:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto mi może powiedzieć czy aby dostać się do firmy HAYS Poland sp.z.o.o na stanowisko sekretarki trzeba mieć doświadczenie? jak dobrze trzeba znać angielski?
zdjecie uzytkownika
Gall - 2013-08-08 18:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zadzwoniła do mnie pani z Haysa. Po serii pytań potwierdzających fakt, że nie zadała sobie nawet trudu przeczytania mojego cv, usłyszałem, że nie spełniam warunków, jakie narzucił potencjalny pracodawca. Potem zapytała, czy nie chciałbym dalej aplikować na inne stanowiska. Jedyne co chciała wiedziać, to ile chciałbym zarabiać. Podsumowują w myślach naszą rozmowę, zacząłem się zastanawiać - po co zadzwoniła? Przecież mogłaby w tym czasie obejrzeć kolejny odcinek M jak miłość? O wiele ciekawsze.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 12:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gall a wiesz na jakie jeszcze stanowiska można aplikować do firmy HAYS Poland sp.z.o.o? gdzie można znaleść oferty pracy tej firmy?
zdjecie uzytkownika
Reni - 2013-09-04 22:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześc, pracowałam jako konsultant w HAYS a teraz jestem po stronie klienta. Wbrew temu co twierdzą niektórzy kandydaci firma ma dobre standardy natomiast dla konsultantów jest spora presja na wyniki. Za to dostają częste szkolenia, fajne bonusy (kilka razy pensja miesieczna) i sporo benefitów. Ważne też, że pracują też z dużymi firmami dla których się przyjemnie rekrutuje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-08 09:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reni, a możesz powiedzieć coś atmosferze pracy w Hays Poland? i jakie są godziny pracy tam wyznaczone?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-03 16:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilkakrotnie rekrutowali dla mojego pracodawcy. Wszystkie osoby od "Hays" po 3 -12 miesiącach zostały wyrzucone na zbity pysk. Z tego wniosek że mają pseudo specjalistów lub pobierają łapówki od niektórych kandydatów za załatwienie pracy.
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2013-12-19 09:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reni dołączam się do pytań anonima jak wyglądają godziny pracy w tej firmie czy pracuje sie od pon do pt czy tez w weekendy sie zdarza ? a jak atmosfera miedzy pracownikami ? interesuje mnie też kluczowa sprawa czyli zarobki ;) bede wdzieczny za kazde indo !
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-01-10 19:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracowałem tam kilka lat i co do pytań (usunięte przez administratora)to nie jest to napewno Michael Page gdzie pracuje się od 8-21 - oficjalnie od 9 do 17 choć raczej to zależy jak się ustali z Menedżerem lub w jakim biurze w Polsce. Są osoby które pracują od 7-15 są takie które siedzą dłużej. Generalnie raczej patrzy się na wyniki niż na czas co niektórym może nie odpowiadać mnie osobiście pasowało. Teraz pracuję za granicą dla ich klienta ale czas w HAYS dobrze wspominam bo się sporo nauczyłem. Co do pensji to jest tam podział typu 50% podstawa (ponad średnią krajową przy juniorze) a drugie 50% to premie za wykonane projekty.
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-02-22 17:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy ktoś był w haysie na assessment centre na konsultanta? Jak to wyglądało, co trzeba było robić, jaka atmosfera, ile ludzi?
zdjecie uzytkownika
lokas - 2014-02-26 14:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka - 2014-02-22 17:16:13]:
Rywalizacja i zadawanie pytan na myslenie, podchwytliwie i ciekawie. Dla osob bez odpowiedniego doswiadczenia niestety nie ma miejsca bo nie uda im sie wybrnac z zakresu pytan.
zdjecie uzytkownika
oferta - 2014-02-27 09:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
preferencyjna oferta dla pracownika agencji pracy. proszę o kontakt.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
18 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAYS Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x