Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HAYS Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie HAYS Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sushi - 2013-03-15 17:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już od kilku miesięcy jestem "rekrutowana" na stanowisko prawnika..Pomimo,że rozmowa przebiegła bez zarzutów i po raz pierwszy mam poczucie,ze to stanowisko dla mnie...cisza:(A na moje zapytania na jakim etapie jest rekrutacja dostałam wymijającą odpowiedź,coś pokroju "osoba rekrutująca na to stanowisko w firmie jest na urlopie" .Moim zdaniem,tak jak napisał ktoś wcześniej,zatrudniono już kogoś na okres próbny i w razie gdyby ta osoba się wyłożyła trzeba trzymać innych naiwniaków w pogotowiu...Żenada i standardy rodem z Białorusi!Na szczęście w poniedziałek podpisuję umowę o pracę u innego pracodawcy o czym nie omieszkam uprzejmie powiadomić pani rekruterki.Niech wie,że ktoś z listy naiwniaków właśnie wypadł:)
zdjecie uzytkownika
Karola - 2013-07-06 23:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy są tu osoby, które pracują w Hays na stanowisku konsultanta? Chciałabym się dowiedzieć jak atmosfera w pracy, poziom stresu itd. Będę wdzięczna za ewentualną informację, którą agencję polecacie najbardziej dla osoby z doświadczeniem :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 21:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podobno biora strasznie wysokie prowizje, potwierdzi to ktoś? W ogóle ktoś pracował w samym Hays, a nie poprzez Hays? Mają jakiś socjal lub inne benefity?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 10:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto mi może powiedzieć czy aby dostać się do firmy HAYS Poland sp.z.o.o na stanowisko sekretarki trzeba mieć doświadczenie? jak dobrze trzeba znać angielski?
zdjecie uzytkownika
Gall - 2013-08-08 18:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zadzwoniła do mnie pani z Haysa. Po serii pytań potwierdzających fakt, że nie zadała sobie nawet trudu przeczytania mojego cv, usłyszałem, że nie spełniam warunków, jakie narzucił potencjalny pracodawca. Potem zapytała, czy nie chciałbym dalej aplikować na inne stanowiska. Jedyne co chciała wiedziać, to ile chciałbym zarabiać. Podsumowują w myślach naszą rozmowę, zacząłem się zastanawiać - po co zadzwoniła? Przecież mogłaby w tym czasie obejrzeć kolejny odcinek M jak miłość? O wiele ciekawsze.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 12:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gall a wiesz na jakie jeszcze stanowiska można aplikować do firmy HAYS Poland sp.z.o.o? gdzie można znaleść oferty pracy tej firmy?
zdjecie uzytkownika
Reni - 2013-09-04 22:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześc, pracowałam jako konsultant w HAYS a teraz jestem po stronie klienta. Wbrew temu co twierdzą niektórzy kandydaci firma ma dobre standardy natomiast dla konsultantów jest spora presja na wyniki. Za to dostają częste szkolenia, fajne bonusy (kilka razy pensja miesieczna) i sporo benefitów. Ważne też, że pracują też z dużymi firmami dla których się przyjemnie rekrutuje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-08 09:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reni, a możesz powiedzieć coś atmosferze pracy w Hays Poland? i jakie są godziny pracy tam wyznaczone?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-03 16:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kilkakrotnie rekrutowali dla mojego pracodawcy. Wszystkie osoby od "Hays" po 3 -12 miesiącach zostały wyrzucone na zbity pysk. Z tego wniosek że mają pseudo specjalistów lub pobierają łapówki od niektórych kandydatów za załatwienie pracy.
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2013-12-19 09:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reni dołączam się do pytań anonima jak wyglądają godziny pracy w tej firmie czy pracuje sie od pon do pt czy tez w weekendy sie zdarza ? a jak atmosfera miedzy pracownikami ? interesuje mnie też kluczowa sprawa czyli zarobki ;) bede wdzieczny za kazde indo !
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-01-10 19:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracowałem tam kilka lat i co do pytań (usunięte przez administratora)to nie jest to napewno Michael Page gdzie pracuje się od 8-21 - oficjalnie od 9 do 17 choć raczej to zależy jak się ustali z Menedżerem lub w jakim biurze w Polsce. Są osoby które pracują od 7-15 są takie które siedzą dłużej. Generalnie raczej patrzy się na wyniki niż na czas co niektórym może nie odpowiadać mnie osobiście pasowało. Teraz pracuję za granicą dla ich klienta ale czas w HAYS dobrze wspominam bo się sporo nauczyłem. Co do pensji to jest tam podział typu 50% podstawa (ponad średnią krajową przy juniorze) a drugie 50% to premie za wykonane projekty.
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-02-22 17:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy ktoś był w haysie na assessment centre na konsultanta? Jak to wyglądało, co trzeba było robić, jaka atmosfera, ile ludzi?
zdjecie uzytkownika
lokas - 2014-02-26 14:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka - 2014-02-22 17:16:13]:
Rywalizacja i zadawanie pytan na myslenie, podchwytliwie i ciekawie. Dla osob bez odpowiedniego doswiadczenia niestety nie ma miejsca bo nie uda im sie wybrnac z zakresu pytan.
zdjecie uzytkownika
oferta - 2014-02-27 09:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
preferencyjna oferta dla pracownika agencji pracy. proszę o kontakt.
zdjecie uzytkownika
vito - 2014-04-26 19:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeden z chyba najbardziej znanych pośredników pracy. wielu mogłoby brać przykład i to dobry przykład z Hays
zdjecie uzytkownika
keraj1503 - 2014-04-27 13:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rekrutowalem się przez tę firme, nie wiem jakie są w niej standardy
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-05-07 21:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@vito, a to dlaczego wielu mogłoby brac przykład z Hays, tylko dlatego, że są tacy znani, czy masz inna argumentację?
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-05-17 01:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nawet nie wysylajcie tam CV bo oni tylko na tym zarabiają.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-05-25 23:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Artur, to znaczy, że aplikowałeś jakoś do Hays i nie znaleźli Ci pracy, czy tylko tak wnioskujesz? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Leon - 2014-06-23 11:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wysłałem 4 CV do Haysa na różne ogłoszenia z mojej branży. I cisza, chociaż odpowiadałem w 100% stawianym wymaganiom. Piąte CV wysłałem bezpośrednio na ogłoszenie od pracodawcy - odzew był w ciągu kilku dni i dostałem od ręki bardzo dobra robotę, jeszcze zebrałem pochwały za tak mocne CV, doświadczenie branżowe i bardzo dobrą znajomość j. ang. Piszę ten komentarz jako apel zarówno do pracodawców, jak i do kandydatów - nie korzystajcie z wątpliwej jakośći usług haysa. To jest kompetne nieporozumienie. Ja już nigdy nie będę rekrutował na ogłoszenia takich firm. Jak myślicie, czy jakaś panienka po socjologii czy psychologii fachowo rekrutuje do branży budowlanej czy medycznej? NIE!!! Taka panienka patrzy pewnie na układ CV, fotkę, czy kropka jest tu czy tam, czy wyjustowany akapit, czyli na pierd...ły, natomiast nie rozumie sensu CV. Szkoda czasu, szkoda prądu. Odradzam!
zdjecie uzytkownika
SmutnaPrawda - 2014-07-12 13:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hays szuka jeleni ;) zatrudniaja do firm w ktorych nagle potrzebne sa rece do pracy (urlopy, wakacje stalych pracownikow) wiec praca po prostu tymczasowa. no chyba ze inzynier/ mgr inzynier bedzie wyjatkowym jeleniem i bedzie chcial pracowac za miske to wtedy moze dluzej zagrzeje ;) tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-13 15:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze jeleni to za duzo powiedziane. Hays jest doradztwem personalnym, od nich dobrze jest zaczac kariere zawodowa, znaleźć pierwsza prace, potem człowiek radzi juz sobie sam.
zdjecie uzytkownika
ŁW - 2014-07-31 15:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jako konsultant z innej agencji (i krótkich praktykach w HAYS) chciałabym wyjaśnić kilka rzeczy:
1. niewielka ilość informacji odnośnie oferty/firmy wynika z tego, że Klienci agencji rekrtuacyjnych nie przekazują nam dostatecznej ilości informacji; na rozmowach z kandydatami przekazujemy wszystkie informacje, które nam wolno przekazać - jaki niby miałby być cel zatajania wielkości zespołu czy struktury?! z logicznego punktu widzenia - co miałby na tym zyskać konsultant?
2. na aplikacje odpowiadamy wybiórczo - logiczne jak dostaje się ich kilkadziesiąt/kilkaset tygodniowo... brak feedbacku po spotkaniu - zgadzam się, że jest to karygodne, ale informacje, że Klient sie nie odzywa albo jest na urlopie są w 99% prawdą; jeżeli firma po otrzymaniu aplikacji się do nas nie odzywa to też niewiele możemy zdziałać? uwierzcie, dla nas to też jest frustrujące. ponadto jeżeli nie ma odzewu z naszej strony w przypadku 100% zgodności z profilem (którą o dziwo każdy na tym forum deklaruje) to istnieje możliwość, że Państwo aplikowali do naszego Klienta bezpośrednio - w takim przypadku firma i tak nie przyjmie od nas Waszego CV (zalecam wysyłanie aplikacji w rozsądnych ilościach a nie na zasadach masówek)
3. co do komentarza, że rekrutaują "panienki po psychologii lub socjologii" to nie do końca rozumiem - czy oczekiwane jest, że do branży medycznej będzie Państwa rekrutował lekarz albo farmaceuta a do budowlanki kierownik projektu?? bądźmy rozsądni.
4. pieniędzy za otrzymane CV niestety nie dostajemy, a szkoda bo bylibyśmy najlepiej opłacanym zawodem w Polsce. nie do końca rozumiem zarzuty, że firma/konsultant zarabia na zatrudnionych kandydatach - przecież nikt nie pracuje za darmo - to jest nasza praca i, jak każdy, jesteśmy rozliczani z efektywności; absurdalne jak zarzut 'nie chodźcie do lekarza bo on na tym zarabia"
agencja jak agencja. pamiętajcie, że jest tylko pionkiem i małym ogniwem, które nie ma w tym całym procesie zbyt wielkiego wpływu na to, co się dzieje po wyjściu kandydata z naszego biura...
mój komentarz oczywiście nie dotyczy niekompetentnych konsultantów, którzy zdarzają się tak często, jak niekompetentni specjaliści w każdej innej branży
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-09-21 13:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ŁW - 2014-07-31 15:31:41]:
ad.4. Chodzi także o (a) sprzedaż CV bez zgody kandydatów i (b) wykorzystanie w innych rekrutacjach. Pierwsze przytrafiło mi się w dwóch agencjach (na szczęście nie Hays, bo bym to napisał wprost), drugie jest powszechne i jak się domyślam dotyczy także Hays.

Wszystkie agencje próbują to załatwić ogólnikową zgodą na przetwarzanie danych osobowych, w swoim domyśle rozciągając znaczenie tej zgody także na inne rekrutacje i inne podmioty, innych swoich klientów.
zdjecie uzytkownika
kadi - 2014-09-21 18:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAYS Poland jest firmą doradztwa personalnego, należącą do międzynarodowej grupy HAYS plc, notowanej na giełdzie w Londynie i największej firmy rekrutacyjnej w Wielkiej Brytanii. Grupa posiada ponad 390 biur w 27 krajach na całym świecie, w których łącznie pracuje 8 300 specjalistów. Posiadają sporo ofert pracy na różnych stanowiskach i branżach także nie można uogólniać warunków.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAYS Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x