brak logo

Flora Sp. z o.o.

Praszka

Opinie o Flora Sp. z o.o.

admin 2015-08-10 15:33:54
Czy w firmie Flora Sp. z o.o. panuje dobra atmosfera pracy? Napisz o tym i pomóż innym podjąć decyzję.
Mafactor 2015-09-15 00:12:50
W porządku pracodawca. Dobre produkty, hojny system bonusów, fajna atmosfera, bez wyścigu szczurów i popisów.
JA 12 2015-11-05 05:51:51
Praca jak praca , przepracowałem tam kilkanaście lat . Typowa firma handlowa dla której liczy się wynik na koniec .
Brak rozwiazań rejonizacji pracy handlowców , na jednym terenie może pracować 3 handlowców którzy sobie wydzierają klienta miedzy sobą.
Socjal pod zdechłym zaorem , niema , bonusy wyłacane z dużym opóźnieniem , pensja dla szeregowców , niezbyt zadawalająca .
Ale ogólnie jak na piereszą pracę aby się nauczyć zawodu , dobra firma .
Odradzamprace 2016-01-17 15:54:53
Człowiek uczy się na własnych błędach, a ja jak chcę Was przed nimi ustrzec a najbardziej przed praca w tej firmie. Sądzę, że firma jest "totalną PORAŻKĄ". Firma chce zatrudniać osoby wykwalifikowane, ba... najlepiej z wykształceniem wyższym rolniczym nie mówiąc przy tym na 1-wszej rozmowie kwalifikacyjnej, że jest to praca za najniższą krajową czyli na rękę 1300 zł. Oprócz kwestii finansowych uważam, że jeżeli nie ma się znajomości w rejonie pracy, to niestety ale nie masz co liczyć na dłuższą współpracę w tej firmie na chyba, że jesteś zainteresowany pukaniem od drzwi do drzwi i pytaniem się "czy tutaj mieszka rolnik?". Oprócz tego pracownicy na wyższym szczeblu w firmie nie zachowują się profesjonalnie mówiąc co innego, a co innego robią. Ogólnie odradzam współpracę z tą firmą!!
4
tomaszjuln 2016-02-01 15:43:24
Hmm, trochę pracowałem rolniczej i najpierw na gospodarstwie, później w dystrybucji w (angielska firma)oraz wlasnie we Florze, obecnie zajmuje się skupem zbóż, a więc trochę obok sprzedaży agrotechnicznej. Warunki pracy pracy u dystrybutorow są mniej więcej zbliżone, wszędzie są widełki - robisz tyle zarabiasz tyle, proste jak budowa jednego sprzętu rolniczego. Ktoś kto to napisał powyżej chyba nie orientuje się jak wygląda praca PH w dystrybucji. Trzeba się znać na produktach, wiedzieć co zaoferować, jak zastosować. Flora oprócz swobody dla pracownika i spoko palety produktów oferuję jedno. Potrafia przyuczyć ludzi surowych - dać do zrobienia mniejszy plan , ale też i pensja z automatu pensje niższe. Pensja na poziomie dobrego sprzedawcy czyli 4-5 mln (tyle miałem) była z tego co pamiętam wyższa o 10-15% -niż u jednego z pobliskich dystrybutorów. Jak dla mnie, w porządku praca z logistyka SOR, materialem siewnym oraz z nawozami. Nie pracuje już we Florze, ale wspominam dobrze. Pozdrawiam Tomasz.
2
Krzysztof 2016-03-17 21:15:36
Firma Flora jest najmniej profesjonalną a zarazem najmniej poważną firmą w branży dystrybutorów z jaką miałem okazję niestety się spotkać. Nawozy a raczej i ceny na dramatycznym poziomie, wpajanie klientom wizji, iż najtańszy środek ochrony roślin w "cudownej mieszance" zdziała cuda w polu, mhmmm :). Handlowcy słabo wykształceni z marnym doświadczeniem. Socjalu brak, godnej pensji także, premie wypłacane w połowie przyszłego roku ! Nikomu nie polecam.
2
rep 2016-03-27 11:27:40
uuuu ja właśnie zakończyłem pracę po paru latach w firmie z liściem i chciałem uderzyć pomalu do flory ale chyba dam sobie spokój .
Krzysztof 2016-04-01 23:50:55
Kolego nie polecam... wynika tutaj jasno, że to byłby gigantyczny krok w wstecz. Jest wiele lepszych dystrybutorów, u których można poszukać swojej szansy.
franz 2016-05-07 14:06:54
zdecydowanie odradzam, nawozów brak lub w astronomicznych cenach, jak pisał kolego wyżej cudowne mieszanki środki mające zdziałać cuda, premie z rocznym opóźnieniem do tego brak czytelnych zasad ich naliczania, dobrze zarabiają tylko "starzy pracownicy"
Rajmundowi 2016-05-13 11:07:11
Twoja opinia jest oderwaną od rzeczywistości i jest jakimś belkotem. Sprawdź po ile Flora sprzedaje teraz nawozy. Konkurencja nie sięga. Kto nie pracował w tej firmie ten wie, jak w porzadku sie w niej pracuje i jak ludzie sa wobec siebie ok. Ludzkie, oczywiste zasady. Bez podpieprzania, wspólna pomoc, jasne reguły.
Onienie 2016-05-13 22:50:57
O nie nie twierdzisz, ze ludzie są wobec siebie okej ? pracujesz we florze od dawna ? raczej nie, ja tez już na szczęście nie... Przeczytałeś, ze nawozy w są w dobrej cenie na ich stronie internetowej ? azotowe są teraz wszędzie w dobrej kasie i będą w lepszej, a flora tu nie jest wyjątkiem. Jeżeli dla Ciebie "ludzką oczywistą zasadą" jest wypłacanie premii za sprzedane produkty w połowie kolejnego roku do super :) pogratulować wytrwałości !
tomahawk 2016-07-14 23:29:42
Pracuje od 1,5 roku, wcześniej pracowałem u konkurencji. Jest bardzo ok - plan powiązany ze sprzedażą poszczególnych produktów. Warunki ok, atmosfera bardzo dobra, nie mam przeciwskazań. Proste, przejrzyste zasady, jak mam jakiś problem rozmawiam z przełożonym i jest to rozwiązywane. Nikt nie donosi, nikt sie nie ponosi. Jest po prostu normalnie
2
Tomaszxxxxx 2016-10-21 00:05:18
W porządku firma. Zasady fair
Zostaw swoją opinię o Flora Sp. z o.o. - Praszka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flora Sp. z o.o.