brak logo

SDL Poland Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o SDL Poland Sp. z o.o.

Były nikt 2015-12-30 18:10:37
Nie pracuje w tej firmie już jakiś czas ale zastanawia mnie kto pisze tutaj niepochlebne komentarze. Ja nie wspominam źle tej pracy a spędziłem tam dobre 7 lat.
Były nikt 2015-12-30 18:20:12
Teraz pracuje w innej bydgoskiej firmie na Kraszewskiego i nie jest lepiej. Tak samo trzeba się napracować. Może ciut więcej płacą.
korposzczur 2016-01-10 19:53:13
I co z tego, że jest specjalistą? Negatywne opinie są prawdziwe.
Rotacja ludzi jest nieustanna, co chwilę ktoś odchodzi do Atosa, na jego miejsce przychodzi "świeżak", który po jakimś czasie też idzie do Atosa, i tak dalej. Ludzie są ciśnięci do granic możliwości za naprawdę kiepskie pieniądze. NIKOMU nie zależy na pracownikach, grunt, żeby interes się kręcił.
5
pracująca 2016-01-13 23:54:50
Pracuję w tej firmie, w dziale DTP. Niestety, wpisy o niskich zarobkach i częstych nadgodzinach są prawdziwe, przy czym wymaga się wysokiego tempa pracy, bo jest znacznie mniej ludzi, niż powinno być zatrudnionych do zrealizowania zadań projektowych. Po roku pracy można dostać najwyżej 10% podwyżki, później też nie jest różowo. Ludzie odchodzą, na ich miejsce przychodzą nowi. Bo, jak ktoś słusznie zauważył, za 1700 zł na rękę można żyć, kiedy się mieszka u rodziców i ma pełną lodówkę. Samodzielnie raczej nie. Natomiast nie mogę narzekać na współpracowników i management. Zdecydowanie dobre doświadczenia pod tym wzgldem.
1
Inny 2016-01-20 13:57:26
Aktualnie jest masa otwartych pozycji. Wiem bo dostajemy email co jakiś czas by polecać pracowników (za to dostajemy także kase extra). Nie jest tak źle jakby się wydawało. Rotacja chyba coraz mniejsza z roku na rok a pracowników więcej. Ludzie super. Menadzerowie też spoko jak ktoś napisał wyżej. Firma mimo że duża nie jest jednak znana w Bydgoszczy. A można choć logo duże zainstalować. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi dziennie jeździ tędy samochodami i by się zastanawiali co to.
hehehe 2016-02-09 22:29:10
Jak rozumiem aroł to także Gwiazda co by sobie dał ogolić za 20 zł, cymbał,nieudacznik i stolarz z ograniczeniem umysłowym. Jakby inaczej się dostał do pracy. Widocznie angielski był za słaby by awansować. Żal...
2
hehehe 2016-02-10 17:54:10
Jak chodzi ci o mój wpis, to wiedz, że nie jestem z menedżmentu a jedną z tych wszystkich gwiazd, które zostały obrażone przez jak wcześniej myślały kolegę, a ostatecznie wyszło jakim śmieciem sam jest.
1
aroł 2016-02-10 21:51:45
Gardzę waszym lizodupskim podejściem i tymi żałosnymi pozytywnymi komentarzami na silę. Wręcz głupie jest wpisywanie tutaj rzeczy typu "Odpowiedź na: [korposzczur - 2016-01-10 19:53:13]:
Od znajomych wiem , że czasem rzeczywiście da się tutaj złapać, choć nie zawsze te oferty są dostepne. w tej chwili powinna być jeszcze opcja dla koordynatorów zarządzania oprogramowaniem"....przecież caly ten tekst jest tak buracki że się w głowie nie mieści..nawet nic nie wnosi do wczesniejszych opini, nie odpowiadał na pytanie.. ktos go sobie po prostu w wkleil nie wiem w ramach reklamy ? :) no ja piepr$e komentarz błyskotliwy jak kadra :D zreszta co ja sobie będe nerwy psuł.. dzięki Dormo za opinie :) najśmieszniejsze jest to że jutro zaraz po tym jak bede stał pod tymi cholernymi drzwiami aż mnie szpila wpuści łaskawie do pracy znowu będę z was szydził w kuchni, gadał nowym jacy jesteście hu%^owi opowiadając jak kłamiecie w oczy obiecując złote góry
joł!
3
aroł 2016-02-10 21:55:35
Co ty pieprzysz kolo :D 2400 bruttno to są dobre warunki ? Dla desperata po humanie z doświadczeniem z makdonalda :D
4
Paulina 2016-02-22 13:40:11
Wlasnie, zauwazylam ze jest oferta dla analityka danych z doświadczeniem. Czy to sa lepiej płatne stanowiska w tej firmie (w sensie zarobki 3000-4000 netto)? Coś mozecie powiedziec?
1
Paweł 2016-03-02 21:38:38
Jak sobie narysujesz
3
Waldi 2016-03-20 00:50:57
Przesunięcie czasowe to chyba oczywiste.Ale 23 ? HAHAHA Chyba zwariowałeś zawsze są nadgodziny ;] kończy się + - ok. 1-2 w nocy za 2400 brutto. Zapraszam do teamu :)
5
xx 2016-03-20 15:20:37
To zależy, ile Jaśnie Pani uzna za stosowne Ci zapłacić. Ale wbrew pozorom kasa za nadgodziny to nie jest nic 'extra', tylko psi pracowniczy przywilej, o czym się w tej firmie zapomina. Jacor, skoro nie masz życia prywatnego i chcesz siedzieć, to będziesz idealnym pracownikiem! Codziennie 12 h na posterunku za 2000, nie TY pierwszy..
6
lol 2016-03-23 16:01:50
trzeba być po domu wariatów a nie lingwistyce żeby w ogóle tam CV wysyłać.. a na awans to ma wieksze szanse cieć z solidu niż ktokolwiek w tym chorym miejscu chyba że na lida :D dopie#$%ola ci obowiazkow i posadza na skrzynke :) POZDRO!
6
kandytat 2016-04-16 10:12:01
Witam.
Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie stanowiska młodszego inżyniera wsparcia technicznego SDL.
1. Jak wyglądają perspektywy rozwoju w firmie? Co z certyfikatami, możliwością awansu? Jak wygląda ścieżka kariery na tym stanowisku?
2. Na jakim poziomie kształtują się zarobki?
3. Wyżej sporo osób pisało o nadgodzinach. Ja niestety nie jestem w stanie i nie chcę ich realizować. Czy nie będzie to problemem?

Wiem, że na te pytania znalazłbym odpowiedź na rozmowie rekrutacyjnej, jednak szkoda abym brał dni wolne w pracy i stracił czas.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
tralala 2016-04-16 19:02:39
@ kandydat - szkoda Cię gościu, firma nie ma nic do zaproponowania ludziom z doświadczeniem. Nie ma opcji rozwoju, bo kto miałby o tym myśleć? Management z przypadku i rodzinnego nadania, często nieznający nawet podstaw angielskiego? Kadrowa, która ze słownikiem ortograficznym, kalkulatorem i kodeksem pracy miała w życiu tyle styczności, co ja z Koranem? A gdzie tu ogarnięcie planu rozwoju pracowników, systemu szkoleń, jak w normalnych korpo.. Nie inwestuje się w rozwój pracowników, bo tym szybciej odejdą.. Od nadgodzin się nie wymigasz, ta firma nadgodzinami stoi.. Zarobki hmm pewnie jak wszyscy - 1700 na rękę plus ile nadgodzin wysiedzisz :P i jak zostaną Ci policzone, bo to osobna kwestia..
5
Aktualny 2016-04-17 21:47:46
Cześć.
Ad1: Perspektywy są dość spoko. Ja pracuje na podobnym stanowisku i widać że idzie ku dobremu. Możliwości sporo. Swoje trzeba odczekać i udowodnić ale do Korpo to wiele brakuje. Atmosfera dość mało korporacyjna.
Ad2: Na juniora spokojnie te nawet 2300-2500 brutto dostaniesz. Oczywiście trzeba coś tam wiedzieć. Na wyższe stanowiska to różnie. Są ludzie którzy 4500 i więcej zarabiają,
Ad3: Nadgodziny od czasu do czasu oczywiście są. Trzeba się liczyć z takimi 10 godzinami na miesiąc. To praca z projektem więc różnie to bywa. Ja wybierać za bardzo nie mogę ale w innych temach chyba to nie jest problem.

Jest jeden minus. Masz dwóch szefów. Tu na miejscu i w innym oddziale firmy. Troszkę to czasami robi zamieszanie. Reszta ok. Super ludzie i atmosfera. Kierownicy także spoko. Nie czuć konkurencji.
5
Aktualny 2016-04-17 21:50:27
Przepraszam. 2300-2500 na ręke a nie brutto.
6
kandytat 2016-04-18 18:38:32
Dzięki za opinie. Widze, że są różne.
Zatem nie pozostaję mi nic innego jak pójść na rozmowę i samemu się przekonać.
1
M. 2016-04-20 00:19:46
Adam? :)
Kandydat 2016-04-27 11:25:59
Też zamierzam złożyć tam papiery na koordynatora. Rozmawiałem z pewnym Panem na targach o tej pozycji i nie wygląda to źle. Trzeba gdzieś zacząć swoją kariere w IT. Aktualnie pracuje w sprzedaży i wygląda na to że umożliwią mi przebranżowienie.
3
new 2016-06-17 13:30:19
Tu powinna być opinia, ale nie chce mi się pisać.
ja 2016-06-19 09:15:10
a jednak xD
1
janusz 2016-06-21 11:08:53
No właśnie! Wymagania jak na nie wiadomo jaką posadę, a pensja jak w budce z kebabem! Jasne, nie zniechęcaj się, sprawdź sam. Ale będziesz żałował, jeśli spędzisz tam za dużo czasu, bo ścieżka kariery jest tam nierozwojowa... Jedynie stanowiska managerskie, na które bez koneksji, znajomości się nie dostaniesz.
1
janusz 2016-06-21 13:46:14
Chyba w branży tłumaczeniowej, kala-koala ;) Świat światem, ale "this is Poland!" i polski oddział, więc nie szalej tak z tymi porównaniami. Zarobki w tym oddziale są prawie najniższe na świecie (tylko jeden oddział z Azji wschodniej miał niższą stawkę godzinową, i to niewiele), więc nie porównuj tego naszego oddziału do całej firmy, bo zarządzany jest osobno. W GB na tym samym stanowisku dostajesz 2x więcej i to w funtach (!) w tej samej firmie. Co projekt, to przygoda... Słabe hasło reklamowe biorąc pod uwagę, że co projekt robisz to samo, tylko z innym klientem :D A prestiż w CV? Każda firma, która jest faktycznie z działu IT wcale nie skacze z radości, jak masz nabazgrane "5 lat na stanowisku koordynatora, ani razu nie awansowałem, 2x dostałem śmieszną podwyżkę, nie głodowałem, bo mamusia obiadki gotowała"...
4
janusz 2016-06-21 14:54:36
Tutaj najsłabiej, bo i kasa najmniejsza, i rozwój najgorszy. Można się tylko wyspecjalizować w DTP, a ten rynek nie jest rozchwytywany. Nie wiem, skąd ten wniosek, że tutaj można naprawdę dobrze zarobić... Licho jak cholera, a lepsze zarobki są w każdym innym mieście na tym stanowisku. Tu jest chyba najniższa płaca dla DTP w kraju :P
3
janusz 2016-06-21 16:24:24
Myślę, że to sprawa indywidualna, czy przymkną oko, czy nie. Jak jesteś dobry, to możesz mieć nawet mniejsze doświadczenie, ale musisz mieć szansę się wykazać, a tej możesz nie dostać, jeżeli CV nie spełnia wymagań. Co do zarobków, to mówię ogólnie. Poczytaj wszystkie komentarze; te pozytywne to propaganda wychodząca od managerów z tej firmy. Na każdym innym stanowisku jest strasznie duża rotacja, ludzie bez powodu nie odchodzą na potęgę z tego miejsca. A inni się przyjmują, bo pracy na rynku mało i z nadzieją idą do "międzynarodowej firmy", a jak zobaczą, co i jak, to zawijają manatki, albo czekają, kiedy tylko dostaną się gdzieś indziej (aż się wakat w MacDonaldzie zwolni :D - taki żarcik).
PROG 2016-07-21 19:58:34
Czy jako programista dostanę ponad 8 tysięcy brutto? 2 lata doświadczenia w JAVIE.
janusz2 2016-07-27 20:08:16
Czy ty poważny jesteś??
1
Paragon z biedronki 2016-07-27 22:28:41
dostaniesz cukierka na swieta, a nie 8 tys brutto
2
trzaskamprojekty 2016-07-28 23:25:28
@prog - dzięki stary, ubawiłeś do łez wszystkich sdlowiczów czytających to forum. Połowę z tej kwoty może zobaczysz po jakichś 4-5 latach pracy tu, po drodze będąc orżniętym na pensji kilka lub kilkanaście razy, bo kalkulator przerasta. Wpadaj, jest fajnie - hajsu tyle co kto napłakał, bez premii i socjala (o sorki, czasem rzucą owoce!), nadgodzin full opór, z kobietą się nie pokłócisz, bo nie będzie Cię widywać, w kadrach usmy cót świata po zawodówce, kuchnie o powierzchni 1,5m kw. na kilkadziesiąt osób na piętrze i ogólnie PRL, chaos i przypadek, również w zarządzaniu plus wieczne bombardowanie co zrobiłeś źle. Proszę i błagam - wyślij cv, zaśpiewaj na rozmowie 8k i daj znać, jaka była reakcja!
7
były ... 2016-08-03 09:18:56
Na świecie w tłumaczeniach liczą się firmy SDL i Lionbridge, jeżeli ktoś chce zostać profesjonalnym tłumaczem to przez 5 lat trzeba zapier..... potem można myśleć o pracy WSZĘDZIE Japonia,Australia,USA,UK trzeba mieć tylko will & skill. Pozdrowienia dla Jacka - to naprawdę porządny szef, ale szef nie kumpel....
2
ON 2016-08-04 14:48:38
Ja jestem programistą. Idzie zarobić 8tyś.
2
andrewz 2016-08-10 14:08:47
W polskim oddziale firmy nie ma wogole stanowiska programisty, wiec nie sciemniaj. Firma sie rozwija, ale marne warunki placowe powoduja ciagla rotacje. Wiekszosc nowych pracownikow ucieka po pol roku do firmy na A gdzie na poczatek dostaja 50% wiecej i benefity.

Premii nie ma zadnych, dodatkow tez nie ma. Taka prawda. Jaka praca? Jak wszedzie. Wszystko zalezy od dzialu i menedzera. Prawda jednak sa niskie zarobki i niewielkie mozliwosci rozwoju.
1
pajac 2016-08-10 22:25:18
Pozytywne?=zdobyte doświadczenie z softem
Negatywne=łamanie wszelkich norm biznesowych pracodawca-pracownik, prawo pracy interpretuje pseudo manager=brak prawa pracy, zasady BHP=na papierze.
Nie stój obojętny!
1
Ja 2016-08-17 14:53:57
Wejdź na olxa widziałam tam w zeszłym tygodniu chyba z 6 róznych stanowisk. Wyszukaj w kategorii praca Bydgoszcz koordynator projektów z językiem angielskim, a potem już możesz sobie wejść w inne ogłoszenia użytkownika. Z tego co widzę, to na olxie zawsze coś tam od nich jest.
1
Borysia 2016-08-22 14:37:43
Ogłoszeń jest dużo. Zawsze można odwiedzić stronę www.sdl.com. Ja tam znalazłam interesujące ogłoszenie.
1
Borysia 2016-08-22 14:40:11
Oczywiście chodzi o www.sdl.com
Bez kropki na końcu.
3
rejestr 2016-08-30 10:04:51
Firma z tego co wiem od koleżanki która tam pracuje cały czas się rozwija. Jakieś dwa/trzy lata temu było około 100 praconików teraz około 300. Pewnie rotacja też jakaś jest. Ludzie pewnie zmieniają pracę co jakiś czas.
4
N 2016-09-16 08:51:17
Bardzo wysokie wymagania wobec kandydatów, którym w zamian oferuje się stosunkowo niewiele. Oczekują biegłej znajomości języków obcych (minimum C1), doświadczenia, wykształcenia, ukończonych kursów, zaawansowanej znajomości programów graficznych, Office, gotowości do pracy na nadgodzinach (nawet codziennie) a w zamian oferują ok. 1700 zł na rękę i prywatną opiekę medyczną. Po roku podwyżka 100 zł. Smiech na sali. Atos w porównaniu do tego to chyba kraina mlekiem i miodem płynąca.
4
menago 2016-09-16 13:57:20
witam,

czy tam koordynator projektów może zarobić na start 2300- 2500 netto (bez nadgodzin) ? proszę o konkretną odpowiedź, bo nie wiem czy się umawiać na rozmowę.
korposzczur 2016-09-29 19:08:33
Branża zbrojeniowa????
Iza 2016-10-04 20:11:12
1700 na rękę
2
korposzczur 2016-10-12 18:54:20
Jak się mieszka z rodzicami i pełną lodówką...
cśśś 2016-10-12 21:58:44
Najważniejsze dla mnie jest to, żeby atmosfera każdemu odpowiadała, a skoro dbają o niezłe warunki to jeszcze lepiej.
2
Gosia 2016-10-25 16:24:23
Możecie coś powiedzieć czy warto odbyć tam praktyki? I wg czego oczekują od praktykanta?
Dudzik 2016-10-28 22:34:54
Firma ta jest masakra, odradzam. Nie wchodzicie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
składać podanie czy nie? 2016-11-20 22:27:40
Hej, czy ktoś może powiedzieć jak sytuacja wygląda w dziale finansów? jaka atmosfera, zarobki, szanse na rozwój?
oluś 2016-12-07 13:30:40
odbyłam rozmowę kwalifikacyjną i pomijając mega wysokie wymagania, 3 etapy rekrutacji, ogromną odpowiedzialność projektową zaproponowali mi 2400 brutto. zaśmiałam się i podziękowałam.
1
Zono 2016-12-07 22:04:37
Tutaj to akurat nie do konca prawda, bo mam koleżanke, która jakis czas temu dostala tam prace i nie oczekiwali od niej ani wczesniejszego doswiadczenia ani kursow ani znajomosci programów graficznych. Ona była od razu po studiach (niezwiązanych z pracą, robi coś z grafiką) i zaczela od szkolen po prostu. No tyle ze ten angielski jako tako chyba musiala znac, bo wiem ze sprawdzali.
Zostaw swoją opinię o SDL Poland Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SDL Poland Sp. z o.o.