brak logo

Unijne Centrum Odszkodowań Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Unijne Centrum Odszkodowań Sp. z o.o.

anonim 2011-03-23 06:25:53
ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE JAK I WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ TO CO SIĘ W TEJ FIRMIE DZIEJE TO JEDEN WIELKI PRZEKRĘT CHOĆ NA POZÓR WYGLĄDA ZACHĘCAJĄCO,NIE DAJCIE SIĘ WCIĄGNĄĆ W ICH PRANIE MÓZGÓW I ZACHĘCAJĄCO WYGLĄDAJĄCE NARZĘDZIA PRACY,PŁACY ITP.KIERAT TOTAL!!!!!
Marta 1098 2011-04-05 05:49:14
Dokładnie w 100% zgadzam się z anonimem To co tam się dzieje to wałek na kasę utrudnianie pracy doradcą ciągłe dokładanie obowiązków a jednocześnie zabieranie możliwości uzyskania premii która jest wypłacana z miesięcznym przesunięciem, do tego po prostu w kopercie do kieszeni. Więc jeżeli komuś odpowiada praca za 1000zł /miesiąc bez możliwość rozwoju z kadra kierowniczą, która nic nie jest w stanie zrobić bez wiedzy i akceptacji wszechwiedzącego prezesa to proszę bardzo tylko żeby później nie było że nikt was nie ostrzegał, bo podczas prania mózgu wszystko wydaje się takie fajne ale jak już popracujecie trochę czasu to szybko zorientujecie się że to wszystko prawda.
uco 2011-05-20 10:47:36
co ty piszesz za głupoty!!! [usunięte przez moderatora] czesc ludzi zwolnił i niedługo spotykaja sie z nim w sądzie. obejrzyj sobie interwencje to sie przekonasz jaka panuje w Unijnym centrum odszkodowań atmosfera!!! Wiekszosc ludzi uciekła z firmy gdyż Firma UCO nie odprowadzała naleznego odszkodowania swoim klientom którzy zaufali unijnemu centrum odszkodowan
anonim 2011-07-17 15:16:28
ja sama zglosilam sie juz do interwencji bo kreca na temat unijne co kolejny program.dziwie sie ze tafirma jeszcze istnieje mnie oszukali ale nie zdaja sobie sprawy z kim zadarli.ukradli moje pieniadze a ja doprowadze ze beda nadzy
;) 2011-10-29 08:26:22
Mam nadzieję że po procesie ten kto zaczął ten temat opowie nam kto wygrał i kto komu płaci kasę. Czekamy z niecierpliwością....jeśli odwagi wystarczy naturalnie.... bo opluwać łatwo a zwłaszcza, gdy jest się sfrustrowanym nieudacznikiem, któremu nie udało się wykiwać Firmy. Cóż ...taka prawda !!!
niezadowolony 2011-12-31 09:26:44
Pracowałem rok czasu dla tej badziewnej firmy , szkoda że aż rok musiał minąć zanim na dobre się ocknąłem , nie płacili ludziom kasy którą już dawno mieli u siebie , dość miłem tłumaczenia się ludziom za kogoś , zresztą obejrzyjcie sobie sami http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Wyniki_Wyszukiwania,5808/index.html?id=5808&pagedType=&resultsPerPage=5&text=odszkodowa%C5%84
hr 2012-01-13 16:54:37
Wszystko zgadza się ! Przed chwilą był program o tych jak to napisał jeden z przedmówców ( pewnie właściciel UCO ) " nieudacznikach" ,którym UCO nie wypłaciło jeszcze pieniędzy. Ludzie w nieszczęściu zostali okradzeni a te dwie panie załatwiające interesantów muszą być naprawdę podłymi babami żeby tak z zimną krwią w oczy im kłamać. Wstyd, żeby człowiek człowiekowi :(((
anonim 2012-01-13 17:12:33
Złodzieje, Sama [usunięte przez moderatora]złodziej, czemu jeszcze ktoś nie zajął się tym.
oszukany 2012-01-13 23:33:48
Unijne to banda oszustów
Maciek 2012-02-06 21:23:09
UCO To jedna wielk Banda czekam na pieniadze od nich z pol roku i chyba ich juz nie zobacze. Zaluje ze podpisalem z nimi umowe, Kontaktu z nimi nie ma nie moge sie tam dodzwonic a osoby z ktorymi podpisywalem umowe juz tam nie pracuja. ZŁODZIEJE I OSZUŚCI!!!!!!!!!
Barbara z Łodzi 2012-04-04 23:49:36
Jestem prawdopodobnie kolejną osobą, która nie jest zadowolona z usług UCO. Każdą kwotę, którą firma ubezpieczeniowa przelewa na ich konto przetrzymują, zamiast wypłacić osobie poszkodowanej. Kręcą przy tym na różne sposoby, by tylko odwlec wypłatę. Ogólnie rzecz biorąc - nie polecam!!!
jacek 2012-04-18 20:31:04
Pracowałem tam jakiś czas temu. I chciałem przeprosić ludzi których wkręciłem w ten bajzel.Niestety sam nie wiedziałem co jest grane dopóki nie zaczęli dzwonić moi klienci, że nie dostają pieniędzy.ALE JEST SZANSA NA ODZYSKANIE ODSZKODOWANIA!! POLECAM NAPISAĆ PISMO, ZARAZ PO OTRZYMANIU INFORMACJI OD UBEZPIECZYCIELA O WYPŁACIE ODSZKODOWANIA. (... w związku uzyskaniem przez Państwa odszkodowania.... Przesyłam Panstwu mój nr konta... Dochodzą do mnie informacje, że nie wypłacacie Państwo pieniędzy terminowo. Zgodnie z regulaminem macie na to 14 dni roboczych. Po upłynięciu tego czasu udam się niezwłocznie na prokuraturę by dokonać zawiadomienia o przestępstwie. ) WSZYSCY KTÓRY TAK PISALI OTRZYMALI TERMINOWO ODSZKODOWANIE. Musi być nr konta, bo ich wytłumaczeniem jest że giną listy na poczcie z korespondencją o nr konta. Żałosne. Polecam wysłać z potwierdzeniem odbioru na nazwisko [usunięte przez moderatora]
kasia 2012-05-03 15:27:27
STANOWCZO ODRADZAM POWIERZENIE SWOJEJ SPRAWY KANCELARII UNIJNE CENTRUM ODSZKODOWAŃ, ZWLEKALI MI Z PRZESŁANIEM NA MOJE KONTO MOJEGO ODSZKODOWANIA 2 MIESIACE!!! DZWONłŁAM, PISAŁAM LISTY- WSZYSTKO BYŁO IGNOROWAN. DOPIERO PO OSOBISTEJ INTERWENCJI ŁASKAWIE MI JE PRZESŁALI. POZA TYM WSPÓŁPRACA Z NIMI POZOSTAWIAŁA WIELE DO ŻYCZENIA- NIEMILI, BRAK INFORMACJI O MOJEJ SPRAWY ITD... ODRADZAM
thor 2012-07-20 13:53:32
Firma stoi na skraju bankructwa, nie wypłaca w terminie pensji pracownikom, poszkodowanym nie wypłaca pieniędzy. Nie jest to wina firmy lecz polityki którą Prezes wprowadził czytaj... \" nie wypłacamy pieniędzy żadnemu klientowi\". W Łodzi firma jest znana u kilku komorników a spraw w sądach ma już masę. To dziwne iż ludzie cały czas czekają i myślą że odzyskają pieniądze. Firma jawnie przywłaszcza sobie pieniądze klientów które potem znikają z konta firmowego i pojawiają się pewnie na innych kontach fikcyjnych spółek zakładanych przez Prezesa. Klienci powinni już dawno zgłosić to na prokuraturę bo niech nie liczą że może z czasem odzyskaj pieniądze. Firma upada a Prezes już dawno powinien siedzieć. Ludzie czas nic nie zmieni tylko donos do prokuratury o popełnieniu przestępstwa o przywłaszczenie pieniędzy i rzetelne sprawdzenie wszystkich aktów notarialnych i lewych spółek.
danka 2012-08-17 23:39:33
Witam ja też mam problem z odzyskaniem swoich pieniędzy. Sprawa toczy się od września 2010 roku. Do tej pory nie mogę odzyskać pozostałej kwoty, którą przyznało mi Towarzystwo Ubezpieczeń. Wielokrotnie zwracałam się do nich z zapytaniem, ale ani ciągle mówiła to samo\" moja sprawa została skierowana na drogę sądową, ale do tej pory jeszcze nawet prawnik nie miał jej w ręku. Wiem, że wiele osób jest poszkodowanych przez UCO w Łodzi. Ja wysłałam pismo wezwanie do zapłaty za powierzeniem odbioru.Jeśli nie otrzymam pieniędzy w ciągu siedmiu dni to sprawę zgłaszam do prokuratury. Może ktoś już to uczynił i mógłby mi wskazać gdzie powinnam takie zawiadomienie skierować, czy do prokuratury w Łodzi,czy w swoim miejscu zamieszkania..
icee 2013-01-15 13:15:12
No i 14 stycznia 2013 Prezes UCO został aresztowany jako podejrzany o przywłaszczenie ok. 807 tys zł na szkodę 65 poszkodowanych w Polsce. Postępowanie trwa dalej z podowu , iż ocenia się że mogło dojść do przywłaszczenia kwoty ok. 2 mln zł na szkodę 300 osób.
Pamiętam , jak agenci tej firemki wmawiali poszkdowanym ,że im się nalęzy odszkodowanie z Unii i oni właśnie je załatwiają . Teraz będą załatwiać odszkodowania kolegom z celi więziennej , gdyż niewykluczone , iż wobec jakieś części agentów UCO zostaną też postawione zarzuty współdziałania w przestępstwie przywłaszczenia na szkodę poszkodowanych. Blady strach po tych informacjach padł na inne firmy , o których w kuluarach mówiło się że tak samo działały, ze nie wypłacały wynagrodzeń swoim agentom, ze bezprawnie zawierały bez zgody klienta ugody z TU. Od chwili ujawnienia informacji o aresztowaniu prezesa w niektórych firmach trwa gorączkowa sytuacja . Zobaczymy jak daleko takie patalogiczne działania sięgały i ile tych firemek co mają biuro w bagażniku zniknie teraz z rynku. Wreszcie przypadkowe i nieuczciwe osoby w tym prezesi tych firm zostaną zmuszeni do opuszczenia rynku odszkodowawczego. Nalezy się spodziewać wielu doniesień byłych agentów z różnych firm do organów ścigania w podobnych sprawach.
berka59 2013-01-16 11:49:01
Witam.Może ktoś mi powie -czy jest jakaś szansza na odzyskanie pieniędzy. Niestety, ale ja również jestem jedną z wielu oszykanych przez UCO. Moja sprawa jest w tej chwili na policji.
Władysław Biskup 2013-01-17 10:41:55
Do Berka : Niestety musze Cię zmartwić w zakresie odzyskania pieniędzy. UCO to społką z oo, z racji przepisów kodeksu handlowego odpowiada do wysokośi kapitału zakładowego. Spółka z oo wymagany kapitał 5 tys zł - czyli każdy może ją założyć. Nie wiem , jaki kapitał w rzeczywistości miała Wasza firma.Ale w pierwszej kolejności reguluje się zobowiązania wobec Skarbu Państwa ( ZUS, US itp ) na koniec pracownika. Prokuratura na pewno zabezpieczyła pozostały majątek , ale nie wiele on da , gdyż przed agentami sa jeszcze oszukani klienci , ktorzy też nie maja wielkich ( a prawie wcale ) szans na odzyskanie należności. Można założyć pozew zbiorowy - ale prawda jest taka : że nawet jeżeli każdy dłużnik uzyska w drodze postępowania sądowego wyrok przyznający mu stosowne należności - to też nie ma szans na odyskanie pieniędzy. Po wyroku kary więzienia ( a teraz nie ma obowiązku pracy w więzieniu więc prezes nie będzie zarabiał ) z wyrokami do komornika , a komornik nie ma z czego ściągnąć kasy , gdyż majątek prywatny prezesa już na pewno został rozdzielony po rodzinie , że nie ma szans na odzyskanie pieniędzy. A po 10 latach od zobowiązanie upada wobec prezesa. Ponadto sam komornik , który nie będzie widział możliwości przeprowadzenia egzekucji komorniczej wyda postanowienie o umorzeniu postępowania komorniczego stosownie do kpc i zamyka się problem. Nie ma i nie będzie pieniędzy. Ten komu się uda choć trochę odzyskać będzie szczęśliwcem ( Amber Gold ). W zakresie oszukanych agentów UCO jeszcze nie wiadomo czy w firmie zostały jakieś dokumenty wskazujące , że dany agent posiadał umowę , że przekładał podpisane z klientami umowy i że w ogole UCO jest mu coś winna, dokumenty mogą już nie istnieć, lub zostać sfałszowane.Nie wiadomo ilu agtentów, którzy posiadali wiedzę o przekrętach firmy zamiast poinformować organy ścigania mogło współpracować z prezesm i " naciągać klientów na zawrcie umowy , to wszystko dopiero bedzie ujawniać się podczas postępowaniam prokurat
Władysław Biskup 2013-01-17 10:46:45
Do Berka : sorry - wkradła się bląd techniczny - nie kazdy dłużnik lecz winno byc wierzyciel - gdyż kazdy agent czy poszkodowany Klient jest wierzycielem UCO. Przepraszam za niezawiniony błąd.
Pozdrawiam.
Władysław Biskup.
Votum SA
anonim 2013-01-23 10:02:17
Bzdury piszesz umorzenie komornicze, nie zamyka drogi do ponownego wznowienia postępowania egzekucyjnego, nakaz nie przedawnia się przez 10 lat a każde wznowione postępowanie egzek. powoduje że termin przedawnienia biegnie na nowo na kolejne 10 lat i tak można gościa do śmierci ścigać łącznie ze spadkobiercami.
berka59 2013-01-23 12:24:55
Do Anonim- podoba mi się to co Pan napisał- może za x lat kupię tylko sobie za te pieniądze np. bilet do kina. Będzie to lepsze niż NIC, które w tej chwili nam (wszystkim oszukanym przez UCO) się należy.Dzięki.
Jacek 2013-01-26 21:20:38
Witam. Klenci oszukani przez UCO.. macie możliwość wypowiedzenia umowy firmie z którą podpisaliście umowy i skorzystania z usług innej firmy...reprezentuję firmę Europejskie Centrum Odszkodowań,które jest Społką Akcyjną notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych...uzyskamy dla Was należne odszkodowanie..
Tel: 500 147 530 e-mail:j.alichniewicz@euco.pl gg:9949198 www.odszkodowania-biuro.pl
stasiek 2014-03-17 22:29:11
Unijne Centrum Odszkodowań opinii klientów w Internecie nie ma najlepszej, ale pracownicy podobno chwalą sobie atmosferę.
Hulak 2014-03-26 20:51:11
Atmosfera atmosferą pytanie czy kasa właściwa czy jakieś ochłapy. Bo mając takie opinie o firmie można się zastanawiać jak wielu mają klientów i (czy?) ich szybko stracą.
Janek 2014-04-07 13:45:46
Zarobek pewnie jakis jest, ale wpiszcie sobie Unijne Centrum Odszkodowań w google albo na you tube, wyskakują bardzo niepochlebne informacje.
johnny 2014-04-16 20:11:35
No to racja, informacje takie sobie, nawet rzekłbym złe, ale to głównie klienci ich oceniają, pewnie rozżaleni, w sumie wina branży trochę.
jarek 2014-05-30 02:55:01
Nie przywiązywałbym dużej uwagi do informacji na you tube, tutaj sa rzetelniejsze informacje o unijnym centrum odszkodowan jak dla mnie.
Paweł 2014-10-16 14:35:05
Wszystkich niezadowolonych zapraszam do kontaktu:
agenci.odszkodowania@gmail.com
aaazzz 2015-01-21 01:02:56
Wiem, że od rozmowy kwalifikacyjnej zależy nie tylko to, czy dostanę się do pracy, ale i to, na jakich warunkach będę ewentualnie pracować. Chce więc zatem przygotowac się do niej dobrze. Pomoże mi ktos w tym? czy istnieje szansa rozwoju zawodowego i zdobycia kwalifikacji zawodowych dziekuje za odpwoedz
Mana 2015-03-27 02:48:58
Generalnie rzecz biorąc praca chyba nie jest zbyt miła pracownikowi - pracuję w podobnym charakterze i klienci bardzo często zaczynają narzekać na swój samochód. Nie wiem, czy to tylko taki pojazd trzeba koniecznie brać czy on sam może dojechać, jak to wygląda na chwilę obecną w takich pojazdach? Dziekuję wam.
nc 2015-06-14 12:18:01
Właściciel firmy siedział i będzie siedział za oszustwo a wy chcecie dalej pracować z nim pracować co za barany takich ludzi nie szkolą a się rodzą
ono13 2016-05-19 14:16:10
Ludzie drodzy, czytam i czytam i nie wiem czy ostatnie wpisy dotyczą Unijnego Centrum Odszkodowań w Łodzi, czy jest mowa o innym miejscu. Jeśli piszecie o UCO w Łodzi, to spieszę Was poinformować, że ta firma nie funkcjonuje już od ... hmm... 2013 roku. Wiem, bo sama w niej do samego końca pracowałam. Atmosfera jak dla mnie była do pewnego momentu baaardzo ok, ale potem się wszystko spruło, ale ja nie o tym. Nie zawracajcie sobie już głowy tą firmą, bo ona istnieje, ale juz chyba tylko w KRS. Pozdrawiam wszystkich.
DR 2016-10-25 15:35:37
Poszukuję kontaktu z byłymi oraz z odchodzącymi z firmy agentami . Mam bardzo ciekawą i konkretną propozycję.
Korzystna oferta także dla początkujących w tej branży.
Napisz do mnie na maila
agenci.odszkodowania@interia.pl
Zapewniamy pełną dyskrecję.
Zostaw swoją opinię o Unijne Centrum Odszkodowań Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unijne Centrum Odszkodowań Sp. z o.o.