Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Transcom WorldWide CMS Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Transcom WorldWide CMS Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nick - 2012-07-15 12:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chronicznie chora firma ... ;//////
zdjecie uzytkownika
ddd - 2012-08-31 11:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z rekrutacją na stanowisko Specjalisty ds. Pozyskiwania Danych Teleadresowych? Ile płacą, co to za praca w ogóle?
zdjecie uzytkownika
uwaga - 2012-09-15 21:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam! praca tylko dla ludzi o mocnych nerwach i pecherzach!
zdjecie uzytkownika
k - 2012-10-13 21:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Transcom od jakiegoś czasu wszędzie pisze że zatrudnia na umowę o pracę.
Tylko zapomina wspomnieć że po 3 miesięcznym okresie na umowę zlecenie.
Ja dowiedziałam się o tym na się o tym na rozmowie kwalifikacyjnej.
Nie dostaniesz od razu umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-10-19 19:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem ogłoszenie na Negocjator Telefonicznego możne ktoś napisać jakie zarobki są na tym stanowisku bo to chyba nie jest żadna tajemnica mam taka nadzieje ??????
zdjecie uzytkownika
beemka - 2012-11-15 09:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widać, to wypowiadają się tu tylko niezadowolone osoby. Ale są też tacy, którym podoba się praca w Transcomie. Fakt, że wieszaków, toalet i sprawnych krzeseł jest za mało na taką ilość pracowników.
Ale: można dostać szybko umowę o pracę - ja dostałam po 2 miesięcach (dla osoby bez doświadczenia to chyba niezła opcja?), jak się starasz, to też szybko dostaniesz podwyżkę, ogólnie rzecz biorąc - jak nie cwaniakujesz i nie patrzysz "co zrobić, żeby się nie narobić" to firma też jest dla Ciebie ok. Grafik jest elastyczny, dostosowują się do studiów. Przerwy też nie jest tak mało, bo 15 min + 5 min po każdej godzinie. Poza tym w zeszłym roku były bony na święta (i to całkiem spora kwota), dofinansowują Ci prywatną opiekę medyczną i kartę sportową. Wypłata też jest zawsze na czas.
Ogólnie, ja dostrzegam więcej plusów niż minusów, szczególnie, że jestem jeszcze studentką i jakoś nie sądzę, żebym w innej firmie dostała lepsze warunki zatrudnienia.

Jeżeli ktoś zastanawia się między pracą w sprzedaży, a windykacją, to radzę wybrać ściąganie długów. Pracowałam w obu branżach i różnica jest nieziemska.

Pozdrawiam wszystkich obiboków, którzy przychodząc do pracy, sądzili że dostaną pieniądze za nic nierobienie i teraz wylewają tu swoje żale :)
zdjecie uzytkownika
kndkhd - 2012-11-26 08:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
yhy..szybko dostaniesz podwyżke??(usunięte przez administratora)..ja nie polecam nikomu pracy w tej firmie..i nie chodzi tylko o warunki o socjalne ale przede wszystkim i atmosfere która jakiś czas temu się zmieniła na gorsze. Gdybym tylko mogła znaleźć inną prace to na pewno już by mnie tam nie było. O(usunięte przez administratora)Transcom=nepotyzm=chaos organizacyjny=brak właściwego przepływu informacji=stresogenna atmosfera=niska płaca. Nie polecam!!!!
zdjecie uzytkownika
jurorka997 - 2013-01-02 17:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli to jest jak CALL CENTER?????....a oferta tak ładnie napisana....:/
zdjecie uzytkownika
trolololo - 2013-01-08 19:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem ile już pracujesz w tym transcomie ale może Ci wyjaśnie kilka kwestii. Po pierwsze: dofinansowanie do multisporta lub innych opiek medycznych są w korporacjach czymś zupełnie normalnym więc nie ma czym się jarać ;p tak samo jeśli chodzi o bony na święta, co do wynagrodzenia w terminie to też chyba szału nie ma chyba, że ktoś pracuje u jakiegoś prywaciarza, pójdź pracować do poważnej firmy np Banku to zobaczysz na czym polega różnica. Ja sama byłam bardzo zdziwiona, bo dopiero w innej firmie zobaczyłam co to znaczy przestrzegać przepisów i szanować pracowników. Jakbym była wredna to bym zgłosiła ich do inspekcji pracy i gdzieś jeszcze, pewnie by dostali takie kary, że musieliby zwolnić połowę pracowników :)
zdjecie uzytkownika
zanicnierobienie - 2013-02-16 18:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomijając różne opinie na temat firmy jako pracodawcy, poruszę temat pracowników.. nie dość, że w większości nie posiadają żadnego doświadczenia ani wiedzy (co rozumiem pierwsza praca, pierwszy kontakt z windykacją), nie prezentują sobą żadnego poziomu (w każdym sensie)... zero szacunku dla współpracowników, obsikane deski klozetowe, syf na stole po każdym posiłku, zasmarkane chusteczki na blendach, wulgaryzmy podczas każdej przerwy- po prostu dzicz.
Oczywiście zdarzają się ludzie kulturalni, ale jest ich garstka.
zdjecie uzytkownika
a ja dziś 2013 - 2013-02-20 19:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
usłyszałam, 3 dni szkolenia za darmo (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-03-09 11:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również nie polecam.
Jest wiele firm windykacyjnych we Wrocławiu i to oferujących do podstawy wysokie prowizje.
( usunięte przez administratora )
Nie polecam! W innych firmach, czy też w bankach można zarobić 2-3 razy więcej. Szkoda czasu i nerwów na transcom.
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-03-09 11:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś napisał wcześniej, że Transcom szkoli ludzi do konkurencji-
tak to dokładnie wygląda!
Kto mądrzejszy, ten szybko ucieka do banku lub do innych firm!
zdjecie uzytkownika
madziara - 2013-04-17 13:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Dostałam dzisiaj sms o treści: Dzień dobry. Proszę o bardzo pilny kontakt. Transcom CMS Poland Sp. z o.o. Tel (usunięte przez administratora).
Sms przyszedł z innego telefonu. Czy ktoś z Państwa również otrzymał taki sms?
zdjecie uzytkownika
kkeerkwerrt rnt - 2013-05-14 11:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
" Zgodnie z art. 134 Kodeksu pracy „jeżeli dobowy wymiar czasu pracy pracownika wynosi co najmniej 6 godzin, pracownik ma prawo do przerwy w pracy trwającej co najmniej 15 minut, wliczanej do czasu pracy”. Obowiązkowi temu odpowiada stosowne prawo pracownika chronione jak każde roszczenie ze stosunku pracy. Czas przerwy pracownik może spożytkować wedle własnego uznania, np. przez zjedzenie posiłku, palenie tytoniu. W czasie przerwy pracownik może przebywać na terenie zakładu pracy w obiekcie zamkniętym albo może też wyjść poza ten obiekt i np. zapalić papierosa." - odnośnie zakazu wyjścia na zewnątrz stosowanego wobec szeregowych pracowników przez trans

zdjecie uzytkownika
kaseta - 2013-05-24 10:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak też dostałam sms o takiej treści zadzwoniłam tam a oni mówia ze to dotyczy mojego męża a przesłali wiadomość na mojego e-meila i na mój nr telefonu nie wiem o co chodzi
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-05-24 16:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A może Pani coś napisać więcej? ja zarobki,umowa o pracę czy zlecenie?pozdrawiam gorąco
zdjecie uzytkownika
tc - 2013-05-29 01:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyczuwam nutke zalu w twojej wypowiedzi.. widocznie nie byłes/as a tak dobra/y żeby dostac premie, ja pracuje tam 3 miesiace po niecałym 1,5 miesiaca dostałam umowe o prace nowe szkolenia i co niespodzianka podwyzke z mozliwoscia dorobienia sobie nadgodzinami które szybko mijały ze wzgledu na zajebista atmosfere która tam panuje.. widocznie to nie praca dla ciebie skoro sie tak wypowiadasz... wszystko zalezy od tego jakie masz podejscie i to jaki masz kontakt z innymi pracownikami.. szczerze polecam..praca ciezka czasami lecz jak sie trafi na niektórych specyficznych klientów to kupa smiechu i tyle.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 19:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze ktoś cos więcej odnosnie tych szkoleń w Transcom WorldWide CMS? Sa pełnopłatne, zdarzają sie wyjazdowe?
zdjecie uzytkownika
sbendnd - 2013-07-24 22:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W T osobom, które tam awansowały wydaje się że są nie wiadomo kim..a awansują tam nie najbardziej kompetentne, doświadczone osoby tylko te, które mają pozytywne relacje z przełożonymi. Nie zatrudniajcie się w tej firmie, jeśli nie chcecie żeby żeby Wasz iloraz IQ stanowczo się obniżył (spadł do poziomu sv). Firma na pewno nie promuje kreatywności, samodzielności. Najlepiej jeśli ślepo wypełniasz polecenia bezrefleksyjnych, nie umiejących rozwiązywać problemów przełożonych. Szkoda nerwów. Najgorsza z wrocławskich firm windykacyjnych
zdjecie uzytkownika
roman - 2013-12-19 10:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jakim cudem ta firma dalej ma w nazwie Transcom, przepaść pomiędzy dwoma pozostałymi oddziałami jest ogromna, no ale nie bez powodu na ich oficjalnej stronie na fb nie ma wzmianki o oddziale we Wroc .Tak jak wyżej jest napisane na awans lub podwyżkę możesz liczyć tylko jeśli się trzymasz z przełożonymi i donosisz na pozostałych współpracowników więc doświadczenie czy kompetencje nie są potrzebne.Pozostało tylko trzymać kciuki że wierzyciele się na nich wypną a konkurencja dobije, bo nie powinno być miejsca na polskim rynku dla takich firm.
zdjecie uzytkownika
cezary - 2014-02-04 18:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rzetelni nie dotrzymuj słowa podczas kontaktu teleficznego obiecują że od zadzwonią w ciągu paru nastu lub o omówionej godzinie. Niestety to się nie sprawdza. Mam samochód zajerestrowany na pół wpół właścicielkę i nie mogę podejmować żadnej decyzji rekomsaty jeśli nie ma przy telefonie nie ma dwonącym do biura dwóch właścicieli. Konsultancji przyjmując zgłoszenia reklamacyjne lub inne nie wiedzą kto może zgłaszać są nie wyszkoleni i nie raz podejmują decyzje błędne lub nie właściwe sprzeczne z prawem dla korzyści finansowej dla siebie i firmy w której są zatrudnieni( to jest tylko moja prywatna sugesja
zdjecie uzytkownika
cezary - 2014-02-04 19:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy się tłumaczą ,że nie ma kierownika, opiekuna i nie przyjmują skarji na siebie i nie chca przełańczać do innych konstatów (zielonego pojęcia) gdy ktoś usłszy o skarki reklamacyjnej to udaje a pożnie rozłącza się . Może wszyscy się obawiają o dobre imię, prace. Szanuje żetelność i ucziwość ani nie naciąganie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
cezar - 2014-02-04 19:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszyscy się tłumaczą ,że nie ma kierownika, opiekuna i nie przyjmują skarji na siebie i nie chca przełańczać do innych konstatów (zielonego pojęcia) gdy ktoś usłszy o skarki reklamacyjnej to udaje a pożnie rozłącza się . Może wszyscy się obawiają o dobre imię, prace. Szanuje żetelność i ucziwość ani nie naciąganie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ile placa na start - 2014-03-17 21:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ile firma płaci na starcie doświadczonemu negocjatorowi?? Doświadczenie ok 6 lat.Chce przyjśc od konkurencji bo sie bagno zrobiło.
zdjecie uzytkownika
Mała Mi - 2014-04-01 11:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A orientujecie się może jakie są warunki na stanowisku "Młodszego Specjalisty ds weryfikowania danych"we Wrocławiu? Bo na razie wiem jedynie, że zarobki są żałosne... A jak wygląda atmosfera i warunku takiej pracy?
Z góry dzięki za opinie
zdjecie uzytkownika
vb - 2014-04-02 14:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może ktoś napisać, jakie są zarobki na stanowisku, specjalisty ds sprzedaży kart kredytowych? Ile netto na ręke? Dzięki za szybkie info
zdjecie uzytkownika
Bozi - 2014-04-17 09:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś w ogóle pracuje w Transcomie? Zero opinii, moi państwo proszę o rzetelną opinię, ponieważ mam super ofertę pracy, ale nie chcę wpakować się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oby moje przypuszczenia były niesłuszne.
zdjecie uzytkownika
niezadłużona - 2014-04-29 10:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprawdzajcie adresy pod które wysyłacie listy. za chwilę wrzucam do skrzynki jako zwrot list przez was wysłany do : Czesław Zehmer- Poznań. Nie znam człowieka. Nigdy tu nie mieszkał. Listonosz twierdzi, że musi wrzucać listy pod adres napisany na kopercie. A ja mam co jakiś czas kłopot, bo poprzednio na nazwisko tego faceta przychodziły listy z banków.
na kopercie widnieje wasza firma z Wrocławia- ul Grabiszyńska.
zdjecie uzytkownika
Zadra - 2014-05-22 07:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Banda działająca w układzie poza prawnym nękająca ludzi za rzekome długi wyłudzone przez PKT lub inne podłe firmeczki typu Plej ,które naciągając ludzi sprzedają fikcyjny dług pochodzący w wyniku przestępstwa firmie ,która z prawem ma tyle wspólnego co dziwka z cnotą amen kropka tylko w tym porąbanym kraju jest możliwe tak bezkarne nękanie .
zdjecie uzytkownika
Polac - 2014-06-03 08:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie potrafią tak ładnie ominąć wszystkie kruczki prawne, że wygląda to na normalną i zdrową działalność. Nie wiem czy udałoby się udowodnić, że jest to poza prawem.
zdjecie uzytkownika
oscar - 2014-07-31 16:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zadra - 2014-05-22 07:39:32]:
niniejszy post użytkownika 'Zadra' tj. "Banda działająca w układzie poza prawnym nękająca ludzi za rzekome długi .....itd" zasługuje na wszczęcie postępowania sądowego wobec osoby, która napisała niniejszą treść z konkretnego adresu IP. Są to zarzuty a wręcz oskarżenia kierowane pod adresem przedsiębiorcy. Wyjątek jeżeli faktycznie ta firma tak funkcjonuje. Nie mniej jednak wymaga to wyjaśnienia. Postaram się zgłosić tą sprawę dalej.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-08-20 11:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak. Jeśli jesteś naprawdę zdolny i mądry nie dostaniesz tam pracy bo : Po pierwsze szukają naiwniaków za sześć złotych na godzinę, po drugie za roznoszenie ulotek płacą więcej, po trzecie może komputery działają ale sprzęd słuchawkowy wykracza poza jakikolwiek poziom, po czwarte zapomnij o jakiś obiecanych premiach, po piąte czytaj umowę bo będziesz chciał się zwolnić to Ci powiedzą że coś zapłacić musisz, po szóste chusteczki, wulgaryzmy, śniadanie leżące wszędzie to nie miła sprawa, po siódme jak się nie podoba to wypad, po ósme przełożony ma zawsze racje
zdjecie uzytkownika
Kas - 2014-08-21 19:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy opinie z 20 sierpnia 2014 dotycza firmy CreditExpress, Grabiszynska Wrocław?
zdjecie uzytkownika
Polac - 2014-08-22 01:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin Zabawne, ale obawiam się, że Twoja nieco głupkowata wypowiedź ma w sobie sporo racji ! Niby firma funkcjonuje od 2003 roku i tak naprawdę przez te ponad 10 lat powinni zdobyć nieco doświadczenia, ogłady i umiejętności sprzedażowych, prowadzenia działalności itp. A tutaj wiele wskazuje na to, że tak nie jest.
zdjecie uzytkownika
Turlas - 2014-12-16 09:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli firma dalej ma takie niebanalne podejście do pracowników jak napisał Marcin to już współczuję tym, którzy jednak podejmą z nimi pracę. Chyba, że coś od tamtego czasu się zmieniło na lepsze, bo trzeba przyznać, że możliwości firma ma naprawdę niezłe, szkoda tylko, że pieniądze takie śmieszne jak na taki zakres obowiązków.
zdjecie uzytkownika
pieniazki - 2015-01-15 13:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to jakies sa te pieniadze oferowane za prace w transcom bo przyznam ze najwazniejszym i najbardziej istotnym fakttem w pracy sa pieniadze ktore sa oferowane. prosilbym o biezaca informacje na ten temat bo wtedy moze mi to bardzo pomoc w wybraniu najlepszego pracodawcy. pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-18 19:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda, że ta forma zajmuje się konkretnie pozycjonowaniem? Bo mam nadzieje, ze mozna u nich na prace programisty się załapać, no nie? czekam na wszelkie informacje od was odnośnie zaorbków, bo tak zr 2 tys na ręke to to jest moje minimum jeśli chodzi o pozycjonowanie treści na stronach, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Kolasz - 2015-04-12 21:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem skąd biorą oni w ogóle pracowników. Ja wyszedłem w połowie rozmowy kwalifikacyjnej. Odrazu po tym jak dowiedziałem się jakie są warunki finansowe.
zdjecie uzytkownika
próbniak - 2015-04-27 04:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kolasz - 2015-04-12 21:22:54]:
widocznie nie wszystkim te warunki finansowe aż w takim stopniu ludziom przeszkadzają. Transcom nie płaci wiele , ale spokojnie samemu można się utrzymać
zdjecie uzytkownika
flek - 2016-01-13 09:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem tam 3 miesiace, fakt faktem, nie byla to praca marzeń , ale można się utrzymać, jeżeli ktoś potrafi wyrobić 160 h miesięcznie, a nie zwalnia się do domu przy każdej możliwej okazji albo totalnie olewa i nie przychodzi notorycznie do pracy.
zdjecie uzytkownika
NocnyMarek - 2016-01-14 01:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@flek a powiedz mi jakie tam były zarobki w Transcom WorldWide CMS Poland skoro pracowałeś trzy miesiące, to daj znac ile Ci zaproponowali i czemu nie byłeś trochę dłużej?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transcom WorldWide CMS Poland Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert