logo Fujifilm

Fujifilm

Warszawa

Opinie o Fujifilm

anonim 2011-05-09 05:09:03
Nie, to chyba [usunięte przez administratora] pisał :). Wysoka jest chyba tylko rotacja personelu w tej firmie.
anonim 2011-09-22 08:59:23
Noooo... normalnie się uśmiałem. Do łez. To faktycznie musiał pisać speedy ;-)))). W ramach dbania o wizerunek firmy dla tych naiwnych, co nie mieli okazji jej poznać. A jest to jedna wielka porażka. Potwierdzam - rotacja jak w tramwaju, atmosfera fatalna. Merytorycznie - nie matura, lecz chęć szczera.... ;-)))), więc jak ktoś jest specjalistą od... tych rzeczy, to ewentualnie może aplikować. Innym raczej odradzam.
Nolas 2012-02-24 20:31:33
Firma jak firma, raczej na 4+ . Zarobki wysokie jak na rynek warszawski. Kierownictwo pomaga, doradza i nie słyszałam, żeby kogoś zwolnili. Polecam niezorientowanym.
baaaardzodaaawnotemu 2012-03-08 23:10:38
To kolego Nolas, albo rzeczywiście słyszałes, ale bardzo mało, albo... to wpis kogoś z firmy, bo nie takie sztuki tam robią ;-))) [usunięte przez administratora], trzeba to przyznać, ma spory talent i wyobrażnię, jak z czarnego zrobić białe ;-)))
Ale jeśli chciałbyś usłyszeć coś więcej, to spytaj o początki obecności [usunięte przez administratora] w firmie ;-))))) Jak "nie zwolnił ludzi", którzy tam pracowali. I potem usłysz od zorientowanych jak mu się np. cała medycyna "rencami i nogami broniła" aby nie przejść pod jego światłe zarządzanie. I kto odszedł sam, a kogo "nie zwolnił" ;-))) I długo tak by można... KAM-owie, poligrafia, serwis... Więc Twoje opowieści o tym że... coś słyszałeś są po prostu wyssane z palca. Podobnie jak płace ;-)))) Każdy kto tam porozmawia o kasie przy rekrutacji usłyszy ile może dostać... ale za czas jakiś, jak popracuje, z premią itp.
Tytułem podsumowania... jeśli jest tam tak wspaniale i na 4+ to ciekawe czemu w firmie jest taka rotacja? Czyżby... niezgodność charakterów ;-)))...
Nolas 2012-03-12 16:42:23
Kolego baaaardzodaaawnotemu, zawsze jak się nie pracuje, to się pluje. Nie wiem dlaczego? AB też mi mówił, że jedna KAM'a go nienawidzi, no i co, pracuje, choć jest pod Speedy'm. Nie przesadzaj z tą rotacją. Pod AB jest OK. Popatrz na zdjęcie z naszego ostatniego spotkania wigilijnego, te uśmiechy na prawdę są szczere. FPD-POLECAM!!!
baaaardzodaaawnotemu 2012-03-13 00:34:56
Nolas - 2012-03-12 16:42:23

Kolego baaaardzodaaawnotemu, zawsze jak się nie pracuje, to się pluje. Nie wiem dlaczego? AB też mi mówił, że jedna KAM'a go nienawidzi, no i co, pracuje, choć jest pod Speedy'm. Nie przesadzaj z tą rotacją. Pod AB jest OK. Popatrz na zdjęcie z naszego ostatniego spotkania wigilijnego, te uśmiechy na prawdę są szczere. FPD-POLECAM!!!
... NASZEGO!!!!.... ;-)))))????!!!! W zestawieniu z poprzednim Twoim postem... NIE SŁYSZAŁEM... czy potrzebny jest jakikolwiek komentarz ;-)))) o tak trudnym słowie jak "obiektywizm", albo "wiarygodność" ;-)))) Widzę że [usunięte przez administratora] się zirytował i polecił poprawić image ;-))) Firmy. Bo co mu ktośtam będzie mówił, że w jego Księstwie królewny garbate bywają, a rycerze często cherlawi ;-))))
Nie zawsze - jak się nie pracuje, to się pluje. Jak dotychczas, z mojego doświadczenia tylko w FF spotkałem się z takimi żenującymi zachowaniami ludzi. Zaskakujące dla Ciebie? Ale jakoś tak na FF to s
crazol 2012-06-22 10:45:42
Po pierwsze od 2 lat firma się nazywa Fujifilm Europe i FFPD już nie istnieje. Jak zasuwasz i masz wyniki to pracujesz a jak próbujesz się migać to Speedy tak Cię dociśnie, że sam odejdziesz. Większość zespołu pracuje kilka lat, ale na początek, musisz przejść okres próbny podczas, którego nudzić się będziesz tylko pierwszego dnia. Struktura jest tak płaska, że wszystko widać i nie ma szans się schować. Atmosfera bardzo nieformalna, ale wszystko jest ustawione pod wyniki, bez premii pensja trochę poniżej a z premią dużo powyżej średniej, wszystko co się dzieje w firmie jest widoczne na fejsie.
Były 2012-07-12 23:19:27
a ja jestem z czasów FFDP kiedy na Spedego mówiliśmy \"słońce karpat\" + jego wspaniały kowbojski kapelusik. Krótko AB nigdy nie miałem lepszego Prezesa ale teraz poza Polska. KP zobaczcie na goldenie istny ideał, zapomniał dodać , że zupełnie nie liczy się z ludźmi i nikogo nie szanuje - typowy korpo-ludek. ( Pamiętajcie , ze dobre uczynki do nas wracają - niestety te złe też - wszystko przed \"Słońcem Karpat\" vel fałszywa gnida. ( usunięte przez administratora ) ale pracowałem tam tez z fajnymi ludźmi z pasja , wartosciami, inteligentnymi. U mnie jest tak , że staram się zapomnieć - nie pamiętać o gnidzie kp, a pamietac o wszystkich wspaniałych ludziach a jak widac ślad pozostał choć to juz parę dobrych lat.
pozdrawiam i życzą nie trafiac pod skrzydła KP Choc ludzie ponoć sie zmieniają czego życzę KP
były pracownik 2012-07-26 13:35:28
\"zero\" szacunku dla ludzi i ich pracy.
Kiedyś usłyszałem od kp, że jestem jak brylant i daje mi podwyżkę 100 zł brutto (słownie: sto złotych brutto).
Jakaś kpina totalna - odradzam z nimi współpracę.
były pracownik 2013-02-01 22:53:35
tak sobie czytam te Wasze informację i się zastanawiam ... czy z firmą coś nie tak czy z ludźmi, którzy tam pracują, czy może z Wami !
Pracowałem tam jakiś czas przez kilka lat i nie zauważyłem, żeby z nią było coś nie halo ...., ludzie - jak to w zespole - zawsze się znajdą nie zadowoleni ..., a KP .. hmmm . Fakt człowiekiem nie jest lekkim , ale popatrzcie gdzie jest FF teraz a gdzie była za LK ??? Nigdy nie było łatwo ..., ale jak robileś swoje to i nagroda Cię spotykała ..., i na pewno większa niż wspomniane wcześniej 100 brutto. Chciałbym zaznaczyć , że sam odeszłem z firmy ..., ale skłamałbym, że się nic od KP i AB nie nauczyłem ., wręćz przeciwnie, myślę, że dzięki nim jestem dzisiaj innym (trochę lepszym) człowiekiem niż jeszcze te 8-9 lat temu ... . I na koniec ... moje ulubione hało dyrektora : " Co Cię/Was powstrzymuje ... " ? Pozdrawiam starą gwardię z FF :)
FascynatkaFuji 2013-04-21 14:00:51
zawsze się znajdzie taka gnida w firmie że po latach jeszcze się śni. za moich czasów właśnie zaczynał swoje rządy [usunięte przez administratora] a potem dokoptował [usunięte przez administratora]. Wiele by opowiadać o tym jak to pensja jest obcinana o połowę po to byś na pewno wypracowała plan godzin itp. A jak niestety wyrobisz poza plan to i tak ci wyrównają. Z pracownika stałam się klientem.... i po kilku latach słyszę że co firma nie nie [usunięte przez administratora] naśle na swoich klientów kontrole wszystkich służb by im "pomóc" chyba zamknąć... Ludzie , handlowcy mają szpiegować klientów w zakładach foto i poligrafii itp.... chcesz zostać tajnym agentem do spraw podpie..... to wal do nich. A no i szacunek dla ludzi starszych (klientów) poprostu masakra
nika 2014-12-16 03:16:22
włąśnie ale na czym polega ten plan? czy jest określona ilość danych usłg kktóre trzeba wykonać/ sprzedać? czy jak to wygląda bliżej? a ja mam u sibie w mieście ten salon tego FF i widziałam ostanio tam info że zatrudnią, ale nauczona poprzenimi szukaniami pracy zawsze teraz patrzę sobie co internet ma mi do powiedzenia
jewhen 2015-01-30 00:13:47
i bardzo dobrze robisz. niestety , ale ja akurat słyszałem kilka nieprzychylnych opinii na temat pracy tutaj. Jednak najlepiej zrobisz jeśli znajdziesz kogoś kto pracuje tutaj w Fujifilm obecnie, bo mój informator był tu zatrudniony kilka lat temu. A wiadomo , że przez taki czas wiele w firmie potrafi się zmienić
Marionetka 2015-03-31 01:42:22
No a zastanawiam się jak moglibyśmy teraz te obecne zarobki przedstawić w zależności od tego jakie były w minionych latach. Co prawda wiele zmian firma przechodzi ale Fujifilm zawsze prezentował dosyć wysoki poziom. Nie wiem jak jest teraz, obawiam się że cięcia spowodowały spore spustoszenie w firmach i składowe.
rfgh 2016-05-07 12:52:29
ciekawe czy blizej wakacji beda mieli jakies promocje na zdjecia ;p
Zostaw swoją opinię o Fujifilm - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fujifilm