brak logo

Tollegno 1900 Poland Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Tollegno 1900 Poland Sp. z o.o.

kloss 2015-05-05 19:52
Pracowników którzy pracują parę lat i chcą pracować nadal w tej pseudofirmie nie szanuje się wcale !!! Produkcja dostała z łachy podwyżkę 160 zł brutto ale dla mechaników i elektryków prezesunio sknerzy i kombinuje jak ich wyrolować !!! Ogólnie ludzie są traktowani jak zło konieczne !!!
3
lena 2015-06-14 20:22
Witajcie,wkrotce moj 1szy dzien pracy w tej firmie,prosze o opinie czy kobiety tez maja tam tak ciezko bo w Work Service mowili ze w zasadzie Maszyny same pracuja a my np patrzymy czy nitka nie spada itd ,widzialam kobiety tam pracujace i nie Wygladalo To tak strasznie,dajcie opinie O pracy kobiet tam,pozdrawiam
1
pracownica 2015-06-17 17:42
popracujesz tam trochę to sama zobaczysz czy maszyny same idą i czy kobiety mają ciężko,póki normy od Was nie wymagają będzie ok.....ale później różnie bywa nikt za Was robić nie bedzie chciał...więc zależy jaka jesteś odporna fizycznie i psychicznie wszystko pięknie wygląda jak się patrzy a nie robi:)
2
rabin 2015-08-11 21:31
ludzie pomyscie zanim adaco lub word serwis skieroje was do pracy w toleegno zarobicie tyle ile w logo firmy 1900 choc naduzylem slowa firma asystenci kierownika dzialu maja 2700 a nic nie robia wyslugoja sie pracownikiem kierownicy dzialu maja 5000 i tez nie wiele wnosza prezes mieszka w grotnikach ma ponad 15000 i samochod zmienia co sezon wlosi zatrudnieni maja pensie w euro oraz rozlake z rodzina a my co mamy ,zapytajcie na zebraniu choc prezes jest slodszy od mojej zony potrzy ci w oczy i cie okrada zasadnicza w gore premia w dol licza sie koligacie rodzinne niz wyksztalcenie
6
rabin 2015-08-12 20:12
na zachete ludzie z adeco i word serwis dostali wczasy pod grusza 970 ale tylko dlatego zeby nie zrywali umowy puzniej jak przejda na toleegno odpracuja wszystko te pieniadze pochodza z potracanych skladek kazdemu pracownikowi odpracujecie to w sobotach tylko prowadzcie ewidencie bo kaska was wykreci ale tak jest wlasne bioro rachunkowe nowka fura jakub przyjaciel wspolnie trzepiemy pracownika
2
rabin 2015-08-12 20:52
wlosi pozamykali fabryki ze wzgledu na unijne przepisy caly zlom trafia do toleegno wloch to troche bogadszy rumun razem z prezesunio dziwnym trafem jak ma byc panstwowa inspekcja pracy lub inne instytucje dwa dni wczesniej prezesunio wie o wszystkim niech ktos zawiadomi cba w dupie im sie przelewa apeluje do stalych pracownikow albo stracicie zdrowie albo zycie non stop wypadki w pracy albo cie zastrasza i podpiszwsz ze wypadek jest z twojej winy albo cie zwolnia wypadki byly na farbiarni zmiazdzone rece poparzenia utrarata dloni na uszlachetnianiu ile potrzeba aby maz nie wrocil do domu kobiety myslicie
4
rabin 2015-08-14 15:51
ja na szczescie juz do pracy w toleegno po urlopie nie wracam jestem u rodziny w anglii i toleegno mi juz pachnie zla przeszloscia powodzenia dla znajomych i dla tych ktorzy do mnie dzwonia trzymajcie sie
2
ktoś 2015-09-12 01:16
robota jak każda inna 3 zmiany i zapierdziela sie 8 godziny ale nie jest tak zle nie ma wygórowanej normy co najmniej na wstępnym jak jest na innych nie mam pojęcia wygląd wnetrzsa i kibli odpycha a zwłaszcza przy czytniku
2
ekonomistka 2015-10-15 23:55
a jak wyglądają zarobki przez agencję - adecco? Bo nie wiem, czy jest to opłacalne czy nie, ile jest na rękę?
2
onaja 2015-10-28 13:48
Trzeba sie "p" z Piotrkiem S
11
silver 2015-11-04 21:18
Jeśli chodzi o pracowników to obecnie przyjmują wszystkich jak leci !!! Wszyscy do przyuczenia . Podobno w akcie desperacji ma zatrudnić ukraińców !!!
4
poszarpany 2015-11-04 21:30
Myśli że ci ze wschodu będą mu robić za 2 tyś.Włosi pewnie by chętnie się wynieśli tylko bidule już w europie nie mają dokąd !!! Ale pewno niedługo już naprawdę nie będzie miał kto robić w tollegno i będą zmuszeni. Chyba że naprawdę podwyższą zarobki ale nie przy tym prezesie !!!
3
pracownica 2015-11-07 18:49
Jak chciałaś się zatrudnić bezpośrednio to trzeba było przyjść w zeszłym roku ....bo od stycznia wszyscy są przez agencję 3 miesiące i bach ba zakład ...co większości osób te 3 miesiące na przyuczenie stanowczo za mało...nie wspomnę o tym że ledwo przejdą na zakład i już zaczynają chodzić na L4 totalna pomyłka jeden na kilkudziesięciu co się nadaje do takiej pracy reszta niestety nie kumata
2
@rabin 2015-11-13 23:45
pracowniy tolegno prawie 70 zl miesiecznie placicie na fundusz pracowniczy rocznie jest okolo 840 gdzie jest reszta poszlo na prywatne konto prezesunia poraz koleiny was wydymaja dostaniecie 246 i tyle a gdzie jest 400 zl do tesco kierownicy dzialu skierowani na obowiazkowa nauke jezykow angielskiego i wloskiego pensia w euro dla pionu kierowniczego nie wspomne ze prezesunio zatrudnil ukraincow dajcie znac ja zglosze do pewnych instytucji cba cbs
4
nowy 2015-11-14 13:33
a jak zarabiają mechanicy ?
2
@rabin 2015-11-17 17:33
byli koladzy i kolezanki z przedzalni tolegno oklamaliscie mnie w wielu kwestiach i wykorzystaliscie dzieki piotrowi wiem ze jest inaczej jak mi mowiliscie wykorzystaliscie moj pobyt za granica do prywatnych interesow ale w marcu bede w kraju i wrocimy do tej sprawy zainteresowanych przepraszam
2
jjj 2015-11-20 11:40
Umowa z firmą po 3 miesiącach pracy przez agencję.
1
jjj 2015-11-20 11:49
Ja jestem już w firmie po 3 miesiącach przez agencje. Nie jest żle jak sie chce pracowac. Trzeba uważać na starszych pracownikow bo chyba boją się nowych i gadają rózne rzeczy nieprawdziwe.
2
cbs 2015-11-25 12:48
kto płaci fundusz pracy i fgśp ....najpierw to sprawdź w google zanim zaczniesz pisać bzdury ...dziwić się że prezes ma ludzi za nic...skoro ma przed sobą takich szarych prostych roboli
2
vvvv 2015-12-09 18:19
ludzie przychodzą i odchodzą....zakład się rozwija a na święta pieniędzy brak
2
vvvv 2015-12-10 18:11
a z kim tu prowadzić inteligentne rozmowy ...jak większość nie ma tak naprawdę pojęcia o niczym ...nawet o pracy!!..poza tym nie dziwię się że nie ma nic dla starych pracowników na święta skoro rozdaje się pieniądze na prawo i lewo...wczasy pod gruszą dla każdego!!!!! z jakiej racji ??? niech przepracują w TOLLEGNO rok czasu na te frykasy a nie tak z marszu ...że każdemu się należy...każdy z nas przechodził pewne etapy by coś dostać a nie że teraz kazdemu...najciekawsze jest to że jest na nadróbki w soboty grudniowe a na premie świąteczne już nie ...żenada
3
mechanik 2015-12-14 16:52
a kto to wie...ile zarabiają
1
hehe 2015-12-21 01:02
motywuje..zobaczymy od stycznia jak normy znów podniosą ..będzie taka motywacja że hoho jak przy wypłacie premii nie zobaczą Ci he he he młodzi stażem....bo starzy jakoś dadzą radę jak zawsze ....ale nie nowi:)))będzie płacz i ból serca
1
krzys 2015-12-25 23:39
a ty taki inteligentny nabrales kredytow i lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesunio zebys nie stracil pracy napisz prawde badz raz szczery chociaz co moge wymagac od lizodupa
1
miras 2015-12-26 00:27
tolegno chyli sie ku updkowi przejmuje was konsorcium w tym roku poraz pierwszy siegneli po premie swiateczna pracownicza na wprost jest hurtownia alkocholi dostali po 400 bonow do kauflandu a wasz j h was okradl i oszukal chodzi po zakladzie ze spuszczona glowa wloski pajac przysli kontrahenci myslcie a ewentualni chetni do pracy jedzcie do donbasu z tamtad was przyjma z ostatniej chwili po nowym roku aneks do umowy j h staje sie niewyplacalny skonczy sie premia za niechorowalnosc choc 6 lat temy to samo zapownial w umowach jezeli klamco mowisz ze pisze neprawde daj znac na forum opublikuje moja umowe i napisz pracownikom otwarcie kim jestes i dlaczego rozwazasz zlikwidowanie wczasow pod grusza
1
vvvv 2015-12-26 19:20
powiem Ci dlaczego może likwidować wczasy za dużo osób uprawnionych ...niech wrócą te czasy że wczasy pod gruszą przysługiwały po roku czasu o ile zacząłeś pracę przed urlopem...co do przejęcia to chyba masz złe informacje ....za duże inwestycje by to opylić ..a i pewnie kasę z tego nie złą ma...co do premii za niechorowalność to ta zostanie he he bo ludzie i tak chorują ...ale ta druga jak przyjdzie za wydajność he he to nikt nie dostanie i nikt w zakładzie nie zostanie no chyba że Ukrainki:)))
3
miras 2016-01-28 01:49
slyszalem ze poubierali asystenyow kierownika w czerwone koszulki teraz ludzie sami pomyslcie otworzcie oczy na kogo i na czyja pensje pracujecie z tego co widac pol na pol koszulek czerwonych z normalnymi ostatnio dzwonilem do pani k s prubujac uzyskac informacje odnosnie pensji pracowniczej tak pokretnych informacji nigdzie nie uzyskalem czy w tym kraju sa odpowiednie instytucje aby ta sprawa sie zajac robcie cos a nie pijcie z prezesunio
1
zdziwiona 2016-01-30 23:58
jesteś na haju czy co???...bo nie rozumiem ....wszystko jest otwarcie napisane ile mają Ci z agencji a ile starzy pracownicy...pytanie kim Ty kurna jesteś...to żeś teraz zabłysnął z tymi czerwonymi koszulkami he he he ...ja też taką noszę i co mi zrobisz?????....jezzu człowieczku ogarnij się ....czerwone koszulki to pikuś ja chce żółte dla żółtodziobów zaczynających tutaj pracę ...by uwazać na nich jak na jajko by ich nie rozjechać po drodze he he eh
1
miras 2016-02-16 23:45
czleczku prostolinijny pracujesz w tej firmie i nie jestes w stanie napisac co lezy u podstaw twojego wynagrodzenia jak was i ciebie rozliczaja w mojej firmie wim a ty piszesz o haju kto tu jest na czym
1
pracownica 2016-04-24 17:44
pensja stała plus premia i dodatek za nocki
2
Pracownik 2016-06-03 16:04
Zalezy ile masz tych nocek w miesiacu a stawka jest różna ponieważ zależy od ilosci przepracowanych dni
1
yaa 2016-06-30 10:26
Witam,szukam stałej pracy i zainteresowałam sie Wasza firma,jak to wyglada na swieta? dostajecie jakies pieniadze i jak sie stoi z wypłatami na czysto? na spotkaniu twierdza ze 2800 brutto ze wszystkimi premiami
2
Olek 2016-11-28 18:06
Witam mam propozycję pracy jako mechanik ? Ktoś coś wie na temat zarobków mechanika bo w agencji jak mi powiedzieli to się uśmiałem do łez - 2000 zł brutto !!!
2
Informacyjnie 2017-02-09 13:12
Jest w naszej grupie konfident nazywa się Grzegorz Pod...ek . Jego brygadzistą jest Mariusz.Sz uważajcie na niego to wyjątkowy kapuś!
:)) 2017-02-17 15:21
ha ha ha ...no pewnie tym bardziej że jest na zwolnieniu lek....to tak kapuje że hoho ....jakby nie było to zawsze przędzalnia wie wszystko pierwsza...a z tego co się chyba nie mylę on pracuje na innym dziale ...pozdrawiam informacyjnie manipulanta :))))
3
ja 2017-02-17 18:05
Witam, mam pytanie odnośnie laboratorium gdyż nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie. Jak wyposażone jest laboratorium? Za dodatkowe informacje też byłabym wdzięczna. Pozdrawiam.
pracownik 2017-02-17 21:08
bo ich nie znajdziesz....laboratorium jak laboratorium choć próbówek w nim nie ma:))...po co Ci to wiedzieć skoro tam nie ma przyjęć?....co masz na myśli dodatkowe informacje?
1
Ja 2017-02-18 10:47
W poniedziałek idę tam właśnie obejrzeć laboratorium itp. właśnie w sprawie pracy. Dodatkowe informacje typu na jakich sprzętach pracuja, jakie wykorzystują techniki pomiarowe. Pozdrawiam.
Lucek 2017-05-31 23:17
Po pierdoleni ludzie z tollegno jeżeli nie wiecie o co chodzi to nie wchodzcie na czyjeś profile na fb i nie komentujcie tego co tam jest napisane.
Byly Pracownik 2017-06-03 10:23
Wypadki były i będą.Jak w każdej firmie.Ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się jak dziki osioł i tak nikt tego nie docenia tylko opierdalaja za to że mogłeś zrobić więcej.Jak coś dobrze robisz to kierownicy czy zastępcy nie przychodzą i nie chwała cię.Ale jak zrobi się jedną rzecz źle to już zabierają premię.Nie przyjdą nie porozmawiaja przecież człowiek jest omylny.tylko jak zastępca zrobi źle to jego przełożony nie zabiera mu premi.najlepsze są Nocki.kierowników nie ma a więc zastępcy czekają do 12 w nocy i idą spać i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają to ze ktoś może coś sobie zrobić.budzą się około 4:00 4:30 rano albo siedzą w kantorkach u siebie i oglądają filmy na komórkach.Ja się pytam po co są kamery zamontowane? Niech kierownicy przejrzał zapisy i zobaczą.szkoda tylko że u zastepcow w kantorkach nie ma kamer.dużo by się dowiedzieli.Panie Dyrektorze Jakubiec Niech Pan Coś Z Tym Zrobi.
2
jaaa 2017-09-09 11:09
omijaj z daleka tą firmę nic dobrego tu niema socjal zero kasa mała soboty do odbioru dzień za dzień o urlopie zapomnij dadzą wtedy jak im pasuje a nie tobie podwyżek niema za to kamer coraz więcej hehe wielki Jakub patrzy
3
Tomas 2017-09-17 13:52
A Ukraińców u Was też zatrudniają? Ile zarabiaja ?
2
Ja 2017-09-29 13:54
Witam, jeśli chodzi o prace w laboratorium, to czy ktoś może przybliżyć jak wygląda laboratorium i czym się to rozni od pracy na produkcji?
Wer 2017-10-01 10:39
Haha na Ukrainki to szczególnie slini się nasz pomocnik Piotrek S. Ciekawe co jego konkubina Goska a to
7
Pracownica 2017-10-03 06:00
Uuu będzie miał Piotrek zadyme jak się dowie
8
Pracownica 2017-10-12 16:00
Piotrek to slini się na wszystkie.
6
Majster 2017-10-13 21:10
Ha ha ha... Racja chodzi bidak i szuka co by tu jeszcze puknac i to tak żeby Goska mu zadymy nie narobila.
7
Pracownica 2017-10-14 20:17
Widocznie mu nie daje skoro szuka pieprzy wszystko co na drzewo nie ucieka.
6
ja 2017-10-15 11:56
E.. on taki powolny w pracy to jaki w tych sprawach...
8
Zainteresowany 2017-10-16 21:24
Hej jak wyglądają u was zmiany?
Czy jak są nocki w jednym tygodniu to przechodzicie na popołudniówki w następnym i w następnym na ranki?
Zostaw swoją opinię o Tollegno 1900 Poland Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tollegno 1900 Poland Sp. z o.o.