brak logo

Emsold-Polen Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Emsold-Polen Sp. z o.o.

deker 2011-01-18 13:29:18
Kandydat na pracownika: 3 dni za darmo, bez ubezpieczenia, odzieży ochronnej, szkolenia BHP i jakiejkolwiek umowy. Po tym czasie kierowniczka decyduje, czy podpisać umowę na miesiąc. Przestarzały i awaryjny sprzęt.
1
mucha 2011-03-02 08:45:32
To prawda,maszyny są stare.Pracownicy zastraszeni zgadzają się na wszystkie decyzje jakie tylko podejmie kierownik względem ich osoby.Dlaczego młodzi ludzie uciekają,pracować za takie pieniądze w takich warunkach mało kto chce.Desperaci,albo ci co lubią być poniżani godzą się na takie traktowanie.Lub ci co mają nadzieję na lepsze czasy w tym zakładzie.Tylko czy te lepsze nastąpią???
gienka65 2011-11-02 08:55:36
zgadzam sie z powyższymi opiniami, ponadto nie spełniaja wymogów BHP ponieważ oszczędzają na odzieży ochronnej (rękawiczki do pracy przy gorących piecach), kierownictwo nie ma szacunku do swoich pracowników, a o podwyżce,. pomimo wilu przepracowanych lat, można zapomnie, a wręcz nie warto się upominac. praca odbywa się w warunkach szkodliwych dla zdrowia, opary z materiałów do produkcji gumowych wkładek obuwniczych są wdychane przez pracowników a żadne "szkodliwe" nie jest wypłacane
1
anonim 2011-11-03 07:59:50
...a jak się nie podoba to cyt. \" to już za bramę,na twoje miejsce czeka tabun ludzi..\"
anonim 2011-11-04 06:20:35
Przychylam sie do powyższych opinii, przepracowałam kilka lat w Emsold Polen i mogę śmiało powiedzieć ze takiego wyzysku jak tam dawno nie widziałm a atmosfera to już masakra pupile Pani kierownik mają bardzo dobrze i mają lekką pracę natomiast kto nie wchodzi w przysłowiowe cztery litery kierowniczce ma przechlapane zarobki kompletne dno .
anonim 2011-11-04 14:08:54
Atmosfera pracy w prezentowanym zakładzie daleka od standardów cywilizowanych krajów zachodu. Atmosfera jak w obozie, pracownik występuje pod numerem, a nie własnym nazwiskiem i nie może liczyć na żadne wsparcie ze strony np. brygadzistek, które w przestrachu chowają się po kątach jak tylko usłyszą kroki Dyrektora. Nie polecam!
lol 2011-11-04 14:27:48
Jeśli chodzi o odzież ochronną to owszem za buty zwracają, raz dali nawet fartuchy, teraz to tylko męskie t-shirty pod szyję aby nie świecić cyckami .Tylko co z dołem mamy świecić(usunięte przez administratora) bo na spodnie już nie dają ,może aby łatwiej było nas w nią kopać?
FRYGA 2011-11-08 13:35:49
Nie polecam.Niech was nie kuszą wysokimi zarobkami ,nowy długo nie zobaczy nic oprócz dniówki a długoletni pracownik aby zarobić musi mieć dobry asortyment a ten dostają wybrani,do tego drży czy mu nie zabiorą premii ,bo do tego są bardzo chętni wystarczy podpaść kierownictwu byle czym choćby tym że nie można zostać na nadgodziny,albo nie móc przyjść w sobotę,lub na inną zmianę.Zabranie wypracowanej premii za inne zdanie ,uśmiech czy nie "machanie" rękami.
anonim 2011-11-09 03:36:23
Zgadzam się z powyższymi opiniami.Nawet nie mamy porządnej szatni tylko kańciapę ze szklanymi drzwiami gdzie wszyscy przechodzą i nas ogladają.Ubrania wiszą na wieszakach luzem ,nierzadko na drugi dzień znajdują się na podłodze to samo z podeptanymi butami ,gnieździmy się jak mrówki jedna opiera się o drugą.Szafki są ale na pokaz, bo na kilka osób a jak się któraś szafka zwolni to i tak stoi pusta, bo nawet nie wiedzą co mają.
anonim 2011-11-11 06:57:19
nic tylko smierdzi klejem a nawet nie ma klimatyzacji........wstyd dla kierownictwa
anonim 2011-11-12 11:24:10
Mamy za to wiecznie zapchaną wentylację a na hali okna zainstalowane na stałe, jakby te kilka zawiasów naruszyło budżet firmy. W największe upały mamy ukrop, a zimą nie ma czym oddychać.
1
anonim 2011-11-12 11:33:06
Ja za to zastanawiam się dlaczego porządne pomieszczenie z prysznicami zamieniono na gospodarcze a zostawiono przedpotopową łaźnię oddzieloną zasłonką od wspólnych kibli z umywalnią[ w jednym kiblu kobieta ,drugim mężczyzna a dwie osoby myją ręce] żenada....
anonim 2011-11-16 11:15:22
W w.w. firmie rozporządzają się urlopami wypoczynkowymi tak jak im pasuje ,wzięcie jednego dnia z wcześniejszym miesięcznym powiadomieniem to jakbyśmy popełniały zbrodnię przeciwko emsold.Ale za to chętnie 'każą" nam brać urlopy by pokryć dni gdy nie ma pracy . Gdy nie mamy urlopu to żądają byśmy wypisywały bezpłatne[ tydzień miesiąc -nieważne pan każe sługa musi]. Za to latem możesz ledwie wyrwać 10 dni wypoczynku, i jak pokażesz że wykupiłeś wczasy.
Derr 2012-01-31 19:34:11
Dobra "atmosfera występuje" dobre , najwyraźniej ja jej tam nie widziałem . Być może nie występuje w moim otoczeniu .
ASEDO 2012-02-06 18:07:51
praca na zlecenie!!! i aż 6,40 na godzine mimo ze jest zimno i kaza pracowac z tzw. scinek... to sa smieci a nie material do pracy... jedyni pozadni ludzie to techniczni... jako jedyni znaja zycie! reszta boi sie jak tylko uslyszy kroki dyktatora! jak ci dyktuje tak ma byc... NIE ZA TAKIE PIENIADZE!!! jak zrobi sie cieplo ciekawe kto bedzie pracowal za te pieniadze! wykorzystywanie ludzi! i co najwazniejsze inwigilacja pracownikow (usunięte przez administratora) ale sa tez ci co pozadnie zarabiaja:) nie ma co gadac ma sie 1400- a pracuje sie za 5osob... i gdzie solidarnosc? (usunięte przez administratora) ... tam jest jak w talezu z zupka chińska... szybko bo ostygnie a jak ostygnie to sie zmarnuje! a gdzie nadzieja w mlodych ludzi! (usunięte przez administratora) a na nas juz nie beda bo dzieki takim jak wy mlodzi uciekaja za granice... MADE IN QRVA GERMANY!!!!
1
jojo 2012-05-21 08:02:51
to jest syf(usunięte przez administratora) tylko podać ich do gazety albo zadzwonić do szefostwa,a tego (usunięte przez administratora) i resztę tak zwanych /kierownictwo/oni się nie nadają tylko się panoszą i nie mają szacunku dla pracownika.Płacą za godziny a chcą akordu reszta to plociuchy ogółem dno nie polecam
1
peto 2012-07-09 20:52:23
ludzie nie łaście się na ich obietnice o zarobkach plus premia,chyba widmo,bo tylko patrzą jak je uj..ać .podnoszą normy aby (usunięte przez administratora) idziesz szczać nie na przerwie (usunięte przez administratora) ci z premii ,złapią cię z telefonem u..bią premie ona jest tylko na wabika.
1
ooo 2012-07-09 20:59:58
he ,he same zakazy w tym \'obozie\' a nic dla nas ,w zeszłym roku dali wczasy pod gruszą a w tym?ponoć dla wszystkich nie wystarczy ,chyba co niektórzy za mało dostali i teraz nie chcą się z nikim dzielić.
1
anonim 2012-07-09 21:05:06
A po co ci wczasy pod gruszą jak nie chcą dać urlopu wypoczynkowego, trzeba się prosić o 2 tygodnie a perełki dostają 3 bez gadania i kto komu liże ....
lolo 2012-12-06 19:16:38
Zasady zaczynają panować jak w niektórych sklepach , do toalety na przerwie czyli raz na 4 godz. dyro zagroził że pozamyka kible ,rozliczają z każdej minuty. Nie ma dnia aby nie było jakiejś afery albo pretensji ,do tego skąpi na piasek do posypania a odśnieżać nie ma kto .Kaloryfery zapominają do czego służą.komuś odwala zdrowo!
anonim 2012-12-16 14:43:02
no i zaskoczyła zima emsold , zero piasku , lód pod śniegiem tylko czekać jak ktoś złamie nogę, po schodkach to można zjeżdżać na sankach ,a przez plac to najlepiej przejść przy ścianie i to trzymając się jej dobrze, porażka..
Nowy 2014-11-18 13:14:11
Kurde szukają właśnie nowych ludzi do pracy i chyba się zgłoszę bo blisko mieszkam
,dobrze jednak ,że tu zajrzałem i nieco rozeznałem temat .Naprawdę jest tak zle ?
Ja 2015-01-03 13:19:14
pracowalam tam mi sie podobalo nie narzekam nie wiem jak teraz jest za czasow rzadow innego kierownictwa:)
alicja 2015-03-17 02:25:41
Emsold polen ! Uciekajcie ludzie z tam tad nim będzie za późno! To zaklad dla oblakanych a nie dla zdrowych ludzi ! :/
ADRIAN NO PROBLEM 2015-07-08 22:58:25
Jak z płacą dla worków z agencji pracy tymczasowej wygląda sytuacja ?
Muszę wszystkie ciuchy mieć swoje ?
Jak z jedzeniem, dają coś ??
PIANKA 2015-08-12 17:39:44
NIE POLECAM .KIEDYŚ TAM PRACOWAŁAM DNO DO KWADRATU .TAK TO JEST PRAWDA, ŻE LIZUSY MAJĄ LEPIEJ ,A NA PREMIE TO TRZEBA 100% NORMY WYROBIĆ .Z TYMI URLOPAMI TO PRAWDA BRAK PRACY WYPISAĆ URLOP ,A W OKRESIE LETNIM BEZPŁATNY ALBO WCALE.NAJLEPIEJ JEŚĆ I PALIĆ W BIEGU NA PRZERWIE.URLOP NA ŻĄDANIE TZN.ŻE ZAPIŁEŚ NIE MOŻESZ ZACHOROWAĆ .POPROSIĆ O ZALICZKĘ TO JEDNOZNACZNA ODP.DYREKTORA TO NIE KASA ZAPOMOGOWA.BURAK JAK SIĘ PATRZY ,NIE WIEM JAK TERAZ ALE KIEDYŚ TO WIECZNIE NARĄBANY CHODZIŁ,A TERAZ BYĆ MORZE ABSTYNENTA UDAJE.WSZYSCY SIĘ CIESZĄ JAK JEDZIE NA URLOP BO SIĘ ZMĘCZYŁ TYLKO CIEKAWE CZYM.TAK TO RACJA ŻE BRYGADZISTKI CHOWAJĄ GŁOWĘ W PIASEK ŻENADA ,A CO NIEKTÓRE NIE MAJĄ POJĘCIA O SWOJEJ PRACY O SIĘ CWANIAKUJĄ JEDNA PRZED DRUGĄ ZAMIAST TRZYMAĆ SIĘ RAZEM.OGÓLNIE NIE POLECAM ZA ŻADNE SKARBY TAM NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ ."OBÓZ TO ZA MAŁO POWIEDZIANE "
'
akcja sanpedro 2016-05-16 21:04:31
Pracowałem tam kiedyś rok czasu i najpierw w garażu 2 dni na próbę a potem na chale mnie wzieli nie zapomne tej francy kierowniczki co zawsze sie pytała jak tam norma..to mój kolega jej kiedyś odpowiedział że norma w normie hehe i go zwolniła haha....3 zmianowa robota dyrektor wiecznie pijany w lato to tak gorąco tam było że masakra lizusów nie brakowało,warunki straszne sniadanie to w biegu sie jadło bo te zajebane piece non stop chodziły i trzeba było zapasu sobie narobić żeby isc na sniadanie..dawałem rade...ale jebłem po roku to wszystko i nie żałuję tej decyzji bo w takim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nigdy w życiu nie pracowałem ...ciekawe czy dalej tam pracuje Krystian Baranowski czy jakoś tak on z Bukowego był czy jest nie wiem....
2
iga 2016-05-18 16:17:50
to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a normy są nie do wyrobienia dla nowych WYCINANIE,OKLEJANIE,PAKOWANIE TO DOSTAJE NOWA A STARY TO TYLKO PAKOWANIE I NORMY TEŻ NIE WYRABIA
iga 2016-06-23 19:57:39
GORĄCE POZDROWIENIA DLA PANI WIOLETY I ALICJI GORĄCE JAK 33STOPNIE GORĄCA NA PRODUKCJI POT LECI PO OCZACH I TYŁK........ A OKNA NIE WOLNO OTWIERAĆ BO JE PRZEWIEJE SZOK SZOK RĘCE OPADAJĄ JAK JEDNA OSOBA RZĄDZI 30 KOBIETAMI I NIE WSTAWI SIĘ DO PREZESA ŻEBY COŚ W TYM KIERUNKU ZROBIŁ DLA DOBRA PRACOWNIKA BO STWIERDZAJĄ ŻE PAN PREZES WIDZI CO SIĘ DZIEJE NA PRODUKCJI SPACERUJE PO 7 RAZY W CIĄGU 8 GODZ A ONE GŁOWY NIE BĘDĄ NASTAWIAĆ I TYLE ( JAK PRACOWAŁA PANI JOLA TO WSZYSTKO ZAŁATWIŁA DLA PRACOWNIKA )POZDRAWIAM CIE JOLU
5
wojtas 2016-09-18 20:55:36
Nie polecam, atmosfera straszna zero szacunku dla pracownika!!
2
krystian 2016-10-08 16:45:04
witam , juz tam nie pracuje , zwolnilem sie w 2005
Zostaw swoją opinię o Emsold-Polen Sp. z o.o. - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emsold-Polen Sp. z o.o.