brak logo

Agus Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Agus Sp. z o.o.

kandydat z intuicją 2015-02-05 21:14:01
UWAGA Bardzo dziwna firma..
Zarząd nie wie czego chce, ciągła zmiana decyzji...
W ogłoszeniach na stanowiska do tej firmy powinny być ujęte następujące wymagania niezbędne rozpoczęcia pracy wróżenie z głowy prezesowej,a pożądane umiejętności to brak pytań, praca bez szkolenia i jasnych oczekiwań oraz brak poczucia własnej wartości. Nie wszystko złoto co się świeci pamiętajcie.
9
zdecydowana 2015-05-19 22:49:44
Zdecydowanie, zarząd ma problem sam ze sobą, a co dopiero z zarządzaniem ludzmi.
Jesli nie chcecie pracować w niejasnych warunkach, z ciągłym mobbingiem to zastanówcie się 2 razy. przestrzegam.
5
Znajacy 2015-06-22 10:50:42
Potwierdzam, firma koszmar. Prezesowa (w rodzinne firmie) na sile, tak naprawde nie ma ani umiejetnosci zarzadzania zespolem ani pojecia co i dlaczego chce robic. Pamietaj: jak dzis mowi czerwone jest zielone to przytakuj, a jak jutro powie czerwone jest niebieskie tez przytakuj.
Polityczna poprawnosc, tolerowanie chaosu logicznego, braku decyzyjnosci, tolerancja na manipulacje i sciemnianie - to cechy najbardziej poządane by pracowac w tej firmie. I do tego system premiowy tak zorganizowany, ze kosmiczne nierealne cele nie pozwola ci zdobyc tej premii o ktorej tak duzo mowia na poczatku
2
Doświadczona 2015-07-28 08:21:23
Zdecydowany negatyw. Ta firma to pomyłka. Zwykły prywaciarz, który uważa, że ludźmi można pomiatać. Ciągła rotacja pracowników. Tylko dla desperatów, którzy na własnej skórze chcą doświadczyć co to mobbing i chamskie zachowanie.
2
Anna Us 2015-09-01 21:44:29
firma zarządza starsza pani z dwójka niewykwalifikowanych, zakompleksionych dzieci którym wydaje sie ze skoro sa właścicielami to wolno im wszytko. Mobbing na każdym kroku, bałagan i zero jakości. Dobra lokalizacja biura, beznadziejny czas pracy (9-18) i ogromna rotacja pracowników. Nie polecam.
7
Ambroży 2015-09-26 12:31:32
Firma rodzinna (mama prezes + 2 dzieci), zarządzana (o ile można mówić tu w ogóle o jakimś zarządzaniu) w bardzo niekompetentny sposób. Potworny chaos, brak przejrzyście sformułowanych oczekiwań, zadań, planów. Pozbawione jakichkolwiek umiejętności i przede wszystkim kultury osobistej dzieci prezesowej na każdym kroku próbują Ci pokazać jak beznadziejnie wykonujesz swoją pracę i jak bardzo beznadziejną osobą jesteś. Wynika to prawdopodobnie z ich ogromnego zakompleksienia. Ciekawe co by pokazali nie będąc u mamusi na garnuszku. Nie łudź się, że zostaniesz kiedykolwiek doceniony za swoją pracę, choćbyś nie wiem jak się starał. Jeśli znasz swoją wartość, masz wiedzę i umiejętności, to omijaj tą firmę szerokim łukiem, bo tylko w tobie stłamsi, to co najcenniejsze.
1
rozczarowana 2015-10-02 14:17:04
inna oferta przedstawiona na rozmowie, inna w umowie na papierze, niekompetentni ludzie w kadrach, celowe oszustwo, szkoda czasu na rozmowy etc
1
AM 2015-10-04 19:43:44
Rozczarowana, to ze ty dostałaś umowe to i tak sukces.. Ja pracowałam tam 2 tyg i dostałam umowe w ostatnim dniu juz kiedy zrezygnowałam..to u nich standard..
3
Mania 2015-10-14 21:16:56
ciekawe kto z rodziny to zamieścił :) znany na cały świat?? można zaklinać rzeczywistość na wszystkie sposoby a nadal nie zmieni się faktu ze to mała firma rodzinna w której rotacja to jedyne stałe słowo.
2
marianna 2015-10-26 08:33:36
UWAGA na tą "firmę". Ciągłe pojawiające się ogłoszenia o pracę świadczą o olbrzymiej rotacji. Nie jest to żadna międzynarodowa firma, tak jak piszą na stronie tylko zwykła mała rodzinna (mamusia, tatuś, syneczek i córunia). Bez żadnych tradycji wbrew temu co piszą na swojej stronie. W umowie o pracę jeśli taką wogóle dostaniesz znajdą się się inne zapisy niż te ustalone na rozmowie. Nigdy się nie zgadzaj na pracę dopóki nie zobaczysz umowy i to przez nich podpisanej.Praca od 9 do 18 z naciskiem na nadgodziny oczywiście niepłatne, bo inaczej od razu krzywo patrzą i stajesz się wrogiem. Syneczek i córunia nigdzie więcej nie pracowali oprócz firmy mamusi,nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy jak zarządzać ludźmi i wyładowują swoją frustrację na pracownikach. Niczego się tam nie nauczysz, bo nie ma od kogo i niewiele zarobisz, bo pensja płatna w ratach. Będziesz miał szczęście jeśli dostaniesz całość, lecz na to raczej nie licz. Produkty , które sprzedają nieatrakcyjne i nikt ich nie chce kupować, więc w firmie permanentna nerwowa atmosfera. Biuro w dobrym miejscu ale, małe i ludzie siedzą jeden na drugim. Decyzja należy do ciebie - Agus albo zdrowie.
6
alison 2015-11-02 09:41:12
Co jak co ale z tymi płatnościami na raty to spora przesada. Pracowałam tam jakiś czas i różne rzeczy można o tej firmie powiedzieć ale na pewno nie to, że ma kłopot z wypłacalnością. Wypłata zawsze była na czas i zawsze zgodnie z ustaleniami/umową. Z resztą uwaga nie dyskutuję bo to kwestia indywidualnych oczekiwań i odczuć.
1
Mariola 2016-03-09 11:37:15
Ja również bardzo chętnie wyślę swoje CV. Słyszałam oczywiście, że to wspaniała firma. Nie dość, że wypłaca pensje to jeszcze cały czas proponuje podwyżki. Ludzie się bronią przed nimi, więc odchodzą. W ten sposób firma daje szansę nowym pracownikom. Jaki cudowny jest ten świat.
3
Makaron25 2016-04-08 13:04:30
Czy można liczyć na świadczenia pozapłacowe typu ubezpieczenie zdrowotne lub karta sportowa?
Makaron25 2016-04-08 13:04:54
Czy można liczyć na świadczenia pozapłacowe typu ubezpieczenie zdrowotne lub karta sportowa?
1
azazell 2016-08-24 19:41:47
Generalnie bardzo ciekawa firma. Ma bardzo dużo kontaktów na świecie, ale w Polsce hhhmmm ciężki temat.
Rotacja jest naprawdę duża, bo nie każdemu pasuje traktowanie z buta przez Zarząd i ciągle jako pracownik musisz się domyślać o co im chodzi.
Bardzo dobry pracodawca jeśli chodzi o płacenie. Kasa na czas.
Uwaga na syna prezesowej, prowadzi bardzo nie etyczne metody współpracy podchodzące pod mobing.
Ludzie tam pracujący, po za Zarządem bardzo mili, pracowici ale trochę zaszczuci i zdecydowanie uzależnieni od kasy. Ale cóż coś za coś.
Generalnie, bardzo ciekawe miejsce pracy, godziwe wynagrodzenie.
Koku 2016-09-13 09:54:36
Nie wiem co się dzieje w firmie ale siedziby w Metropolitanie już nie mają. Może zmienili biuro, może ktoś ma jakąś informację?
mati 2016-10-07 12:04:58
Firma sie przeniosla do nowego biura na jana pawla, do najnowowczesniejszeo wiezowca z widokiem na panorame warszawy. wiec biuro nowe na full wypasie.
gargamel 2016-10-12 12:39:34
wyplata jest zawsze na czas, punktualnie, jeszcze nie zdarzyly sie opoznienia. obecnie szukaja specjalisty ds logistki - chodzi o eksport - koordynacja frachtu morskiego, kontenery, konosomenty, kontakt z klientem, stad ang.
Szoł 2016-10-12 13:18:31
No to prawda jest, specjalistę ds logistyki to tutaj zawsze chętnie przyjmą i to na całkiem niezłych warunkach, branża potrzebuję coraz to nowych rąk do pracy i głów do myślenia, spoko to wygląda, zwłaszcza że umowa o pracę jest tutaj dość sensowna.
łoł 2016-11-15 14:00:18
mam wrażenie że te zachęcające opinie piszą osoby, które w tej firmie nigdy nie pracowały.
lol 2016-11-21 08:51:13
Nie pomogą tutaj już żadne wpisy właścicieli. Smród za tą rodzinką ciągnie się od dawna. Niedługo już nawet "pies z kulawą nogą" nie przyjdzie na ich rekrutację. Cała ta "wielka" firma to mama, tata, syn i córunia oraz kilku smutnych pracowników, którzy rotują jak meteoryty. Najpóźniej drugiego dnia pracy będziesz już żałował, że przeczytałeś ich ogłoszenie. Później już tylko jak na plantacji bawełny, żadnych praw i traktowanie "z buta". Pamiętaj, za drzwiami tego biura prawa istnieją już tylko dla właścicieli.
ech 2016-12-09 21:01:50
Firma często szuka pracowników, chyba duza rotacja musi być, siedza tam też do nocy, wiec zero życia prywatnego. slabe wrażenia jak dla mnie...
confused 2016-12-10 11:26:39
na rekrutacji uzupelnia sie milion papierow, w firmie pracuje 10 osób a rekrutacja jak w korporacji, jakieś żarty, nauczcie sie swojego CV bo jak sie zapomni date co sie gdzie robilo to nieładnie:)
Zostaw swoją opinię o Agus Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agus Sp. z o.o.