brak logo

Agus Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Agus Sp. z o.o.

kandydat z intuicją 2015-02-05 21:14
UWAGA Bardzo dziwna firma..
Zarząd nie wie czego chce, ciągła zmiana decyzji...
W ogłoszeniach na stanowiska do tej firmy powinny być ujęte następujące wymagania niezbędne rozpoczęcia pracy wróżenie z głowy prezesowej,a pożądane umiejętności to brak pytań, praca bez szkolenia i jasnych oczekiwań oraz brak poczucia własnej wartości. Nie wszystko złoto co się świeci pamiętajcie.
16
zdecydowana 2015-05-19 22:49
Zdecydowanie, zarząd ma problem sam ze sobą, a co dopiero z zarządzaniem ludzmi.
Jesli nie chcecie pracować w niejasnych warunkach, z ciągłym mobbingiem to zastanówcie się 2 razy. przestrzegam.
10
Znajacy 2015-06-22 10:50
Potwierdzam, firma koszmar. Prezesowa (w rodzinne firmie) na sile, tak naprawde nie ma ani umiejetnosci zarzadzania zespolem ani pojecia co i dlaczego chce robic. Pamietaj: jak dzis mowi czerwone jest zielone to przytakuj, a jak jutro powie czerwone jest niebieskie tez przytakuj.
Polityczna poprawnosc, tolerowanie chaosu logicznego, braku decyzyjnosci, tolerancja na manipulacje i sciemnianie - to cechy najbardziej poządane by pracowac w tej firmie. I do tego system premiowy tak zorganizowany, ze kosmiczne nierealne cele nie pozwola ci zdobyc tej premii o ktorej tak duzo mowia na poczatku
4
Doświadczona 2015-07-28 08:21
Zdecydowany negatyw. Ta firma to pomyłka. Zwykły prywaciarz, który uważa, że ludźmi można pomiatać. Ciągła rotacja pracowników. Tylko dla desperatów, którzy na własnej skórze chcą doświadczyć co to mobbing i chamskie zachowanie.
5
Anna Us 2015-09-01 21:44
firma zarządza starsza pani z dwójka niewykwalifikowanych, zakompleksionych dzieci którym wydaje sie ze skoro sa właścicielami to wolno im wszytko. Mobbing na każdym kroku, bałagan i zero jakości. Dobra lokalizacja biura, beznadziejny czas pracy (9-18) i ogromna rotacja pracowników. Nie polecam.
17
Ambroży 2015-09-26 12:31
Firma rodzinna (mama prezes + 2 dzieci), zarządzana (o ile można mówić tu w ogóle o jakimś zarządzaniu) w bardzo niekompetentny sposób. Potworny chaos, brak przejrzyście sformułowanych oczekiwań, zadań, planów. Pozbawione jakichkolwiek umiejętności i przede wszystkim kultury osobistej dzieci prezesowej na każdym kroku próbują Ci pokazać jak beznadziejnie wykonujesz swoją pracę i jak bardzo beznadziejną osobą jesteś. Wynika to prawdopodobnie z ich ogromnego zakompleksienia. Ciekawe co by pokazali nie będąc u mamusi na garnuszku. Nie łudź się, że zostaniesz kiedykolwiek doceniony za swoją pracę, choćbyś nie wiem jak się starał. Jeśli znasz swoją wartość, masz wiedzę i umiejętności, to omijaj tą firmę szerokim łukiem, bo tylko w tobie stłamsi, to co najcenniejsze.
4
rozczarowana 2015-10-02 14:17
inna oferta przedstawiona na rozmowie, inna w umowie na papierze, niekompetentni ludzie w kadrach, celowe oszustwo, szkoda czasu na rozmowy etc
2
AM 2015-10-04 19:43
Rozczarowana, to ze ty dostałaś umowe to i tak sukces.. Ja pracowałam tam 2 tyg i dostałam umowe w ostatnim dniu juz kiedy zrezygnowałam..to u nich standard..
4
Mania 2015-10-14 21:16
ciekawe kto z rodziny to zamieścił :) znany na cały świat?? można zaklinać rzeczywistość na wszystkie sposoby a nadal nie zmieni się faktu ze to mała firma rodzinna w której rotacja to jedyne stałe słowo.
2
marianna 2015-10-26 08:33
UWAGA na tą "firmę". Ciągłe pojawiające się ogłoszenia o pracę świadczą o olbrzymiej rotacji. Nie jest to żadna międzynarodowa firma, tak jak piszą na stronie tylko zwykła mała rodzinna (mamusia, tatuś, syneczek i córunia). Bez żadnych tradycji wbrew temu co piszą na swojej stronie. W umowie o pracę jeśli taką wogóle dostaniesz znajdą się się inne zapisy niż te ustalone na rozmowie. Nigdy się nie zgadzaj na pracę dopóki nie zobaczysz umowy i to przez nich podpisanej.Praca od 9 do 18 z naciskiem na nadgodziny oczywiście niepłatne, bo inaczej od razu krzywo patrzą i stajesz się wrogiem. Syneczek i córunia nigdzie więcej nie pracowali oprócz firmy mamusi,nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy jak zarządzać ludźmi i wyładowują swoją frustrację na pracownikach. Niczego się tam nie nauczysz, bo nie ma od kogo i niewiele zarobisz, bo pensja płatna w ratach. Będziesz miał szczęście jeśli dostaniesz całość, lecz na to raczej nie licz. Produkty , które sprzedają nieatrakcyjne i nikt ich nie chce kupować, więc w firmie permanentna nerwowa atmosfera. Biuro w dobrym miejscu ale, małe i ludzie siedzą jeden na drugim. Decyzja należy do ciebie - Agus albo zdrowie.
11
alison 2015-11-02 09:41
Co jak co ale z tymi płatnościami na raty to spora przesada. Pracowałam tam jakiś czas i różne rzeczy można o tej firmie powiedzieć ale na pewno nie to, że ma kłopot z wypłacalnością. Wypłata zawsze była na czas i zawsze zgodnie z ustaleniami/umową. Z resztą uwaga nie dyskutuję bo to kwestia indywidualnych oczekiwań i odczuć.
2
Mariola 2016-03-09 11:37
Ja również bardzo chętnie wyślę swoje CV. Słyszałam oczywiście, że to wspaniała firma. Nie dość, że wypłaca pensje to jeszcze cały czas proponuje podwyżki. Ludzie się bronią przed nimi, więc odchodzą. W ten sposób firma daje szansę nowym pracownikom. Jaki cudowny jest ten świat.
5
Makaron25 2016-04-08 13:04
Czy można liczyć na świadczenia pozapłacowe typu ubezpieczenie zdrowotne lub karta sportowa?
Makaron25 2016-04-08 13:04
Czy można liczyć na świadczenia pozapłacowe typu ubezpieczenie zdrowotne lub karta sportowa?
1
azazell 2016-08-24 19:41
Generalnie bardzo ciekawa firma. Ma bardzo dużo kontaktów na świecie, ale w Polsce hhhmmm ciężki temat.
Rotacja jest naprawdę duża, bo nie każdemu pasuje traktowanie z buta przez Zarząd i ciągle jako pracownik musisz się domyślać o co im chodzi.
Bardzo dobry pracodawca jeśli chodzi o płacenie. Kasa na czas.
Uwaga na syna prezesowej, prowadzi bardzo nie etyczne metody współpracy podchodzące pod mobing.
Ludzie tam pracujący, po za Zarządem bardzo mili, pracowici ale trochę zaszczuci i zdecydowanie uzależnieni od kasy. Ale cóż coś za coś.
Generalnie, bardzo ciekawe miejsce pracy, godziwe wynagrodzenie.
Koku 2016-09-13 09:54
Nie wiem co się dzieje w firmie ale siedziby w Metropolitanie już nie mają. Może zmienili biuro, może ktoś ma jakąś informację?
mati 2016-10-07 12:04
Firma sie przeniosla do nowego biura na jana pawla, do najnowowczesniejszeo wiezowca z widokiem na panorame warszawy. wiec biuro nowe na full wypasie.
gargamel 2016-10-12 12:39
wyplata jest zawsze na czas, punktualnie, jeszcze nie zdarzyly sie opoznienia. obecnie szukaja specjalisty ds logistki - chodzi o eksport - koordynacja frachtu morskiego, kontenery, konosomenty, kontakt z klientem, stad ang.
Szoł 2016-10-12 13:18
No to prawda jest, specjalistę ds logistyki to tutaj zawsze chętnie przyjmą i to na całkiem niezłych warunkach, branża potrzebuję coraz to nowych rąk do pracy i głów do myślenia, spoko to wygląda, zwłaszcza że umowa o pracę jest tutaj dość sensowna.
łoł 2016-11-15 14:00
mam wrażenie że te zachęcające opinie piszą osoby, które w tej firmie nigdy nie pracowały.
lol 2016-11-21 08:51
Nie pomogą tutaj już żadne wpisy właścicieli. Smród za tą rodzinką ciągnie się od dawna. Niedługo już nawet "pies z kulawą nogą" nie przyjdzie na ich rekrutację. Cała ta "wielka" firma to mama, tata, syn i córunia oraz kilku smutnych pracowników, którzy rotują jak meteoryty. Najpóźniej drugiego dnia pracy będziesz już żałował, że przeczytałeś ich ogłoszenie. Później już tylko jak na plantacji bawełny, żadnych praw i traktowanie "z buta". Pamiętaj, za drzwiami tego biura prawa istnieją już tylko dla właścicieli.
5
ech 2016-12-09 21:01
Firma często szuka pracowników, chyba duza rotacja musi być, siedza tam też do nocy, wiec zero życia prywatnego. slabe wrażenia jak dla mnie...
1
confused 2016-12-10 11:26
na rekrutacji uzupelnia sie milion papierow, w firmie pracuje 10 osób a rekrutacja jak w korporacji, jakieś żarty, nauczcie sie swojego CV bo jak sie zapomni date co sie gdzie robilo to nieładnie:)
2
Kandydatka na sekretarkę 2017-02-10 08:46
Słyszałam, że z poprzedniego biura musieli się wynieść, bo mają kłopoty finansowe. Czy z pensją też są problemy?
5
ja 2017-02-10 15:13
jasne, maja problemy finansowe i przenosza sie do lepszego i drozszego biura....co za bzdury.
Paulina 2017-04-04 15:45
Jak w firmie wygląda możliwość rozwoju pracownika?
Miro 2017-07-31 16:20
Miejsce pracy dla ludzi zupełnie bez żadnych ambicji. Chyba, że ktos jest długotrwale bezrobotny, ale to na własne ryzyko. W biurze stare komputery, stare komórki, totalny syf.
1
kkttt 2017-08-04 17:28
Rozwój? Jedyne co można tu zrobić to się cofnąć, a nie rozwijać.
Paulina 2017-08-14 12:40
@kkttt- a jakie są plusy związane z pracą w Agus Sp. z o.o.? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany z pracodawcą? Czy jest możliwość pracy w ramach umowy o pracę? Jest to cenna informacja - bardzo często świadczy to o stabilności zatrudnienia.
kkttt 2017-09-15 17:44
Po okresie próbnym umowa na czas określony. O stabilności to świadczy, ale praca w której jesteś w stanie pracować dłużej niż okres próbny, gdzie nie traktują Cię jak wycieraczki do butów, mimo doświadczenia jakie posiadasz, firma gdzie wiesz co należy do Twoich obowiązków. Umowę o pracę dostaniesz niemal w każdej firmie. chyba, że mówimy o pracy fizycznej.
1
Paulina 2017-09-18 11:56
@kkttt - dziękuję za Twoją odpowiedź. A czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o Agus? Konkretne informacje będą najbardziej cenne. Warto też zauważyć, że to co Tobie w firmie nie odpowiadało, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Mam nadzieję, że będziesz mógł uzupełnić swoją wypowiedź.
Zostaw swoją opinię o Agus Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agus Sp. z o.o.