Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Catermed Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Catermed Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gabriel - 2013-10-04 13:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim a o jakich śmiesznych umowach jest mowa w przypadku Catermed? Chodzi mi o to czy to jest zlecenie czy co?
zdjecie uzytkownika
aś - 2014-01-20 23:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Catermet to żenada przed podpisaniem umowy skaczą nad Tobą i przytakują na wszystko co chcesz a poźniej wychodzi co innago , (usunięte przez administratora)MASAKRA jakaś nie polecam nikomu pracy w tej firmie !!!
zdjecie uzytkownika
nim - 2014-02-16 12:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hyzio, no na szpitalne jedzenie zawsze się narzeka, bo dieta i zazwyczaj nisko tłuszczowe jedzenie mało komu smakuje, także nie ma co zrzucać winy na catermed.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-02-27 19:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hyzio, ciekawe skąd tyle wiesz, jakie jedzenie kupują i za ile, pewnie nigdy przy zakupach dla catermed nie uczestniczyłeś, nie napisałeś żadnej konkretnej informacji, zero liczb.
zdjecie uzytkownika
eddie - 2014-03-10 21:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racje żywieniowe dla szpitali przecież zawsze są obliczone co do grama i kaloryczności, tam się trzyma dietę, nie porównujcie tego z Catermed z tym, co macie w domu.
zdjecie uzytkownika
gibon - 2014-03-23 15:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ech, @jankiel strasznie dużo jadu w tej Twojej wypowiedzi. Co takiego zrobiła Ci ta szefowa, że jej tak nie cierpisz?
zdjecie uzytkownika
pot - 2014-04-14 21:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
duża dziewczynka, a takie błędy w pisaniu... nie dziw się potem, że Ci nie płacą w Catermed. Obyś w cateringu takich błędów nie popełniała
zdjecie uzytkownika
odi - 2014-06-19 18:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli zarabiacie takie grosze w Catermedzie to napisz jeszcze po ile godzin dziennie pracujecie, bo chyba nie na cały etat?
zdjecie uzytkownika
odi - 2014-06-22 16:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zacznie im naprawdę przeszkadzać to w tak zdecydowany sposób to dopiero wtedy zaczną składać skargi
zdjecie uzytkownika
heniek - 2014-09-04 11:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy CATERMED płaci za tzw. dzień próbny?
zdjecie uzytkownika
zuras - 2014-10-16 17:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja im akurat niczego nie współczuje bo i uważam , że raczej nie ma czego... wręcz przeciwnie praca w Catermedzie jest jak i każda inna. Łatwo pisać o pipie i sanepidach, każdy pisze o nich jeżeli widzi , że w pracy można mieć kontakt z pożywieniem. Nie znaczy to jednak , że od razu łamane są jakieś zasady
zdjecie uzytkownika
Szpital - 2014-12-03 15:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od 1 lisopada 2014 firma catermed objęła wyżywienie w Szpitalu gdańskim na Zaspie.....Opinie wkrótce :)
zdjecie uzytkownika
czas czas czas - 2014-12-31 15:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to teraz pewnie jak firma catermed objela to wyzywenie w szpitalu gdanskim to moze b eda potrzebowali nowych osob do pracy. o tym nie ma opini co tam w tym szpitalu ale dla mnei to nie jest istotne najwazniejsze jest to co sie dzieje w firmie i jak juz sie uda ze mnie przyjma to chcialbym wiedziec ile zarabiac bede?
zdjecie uzytkownika
ogolinek - 2015-01-16 09:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie. Można się zastanawiać czy nowy kontrakt jakoś znacząco poprawił sytuację finansową nie tylko firmy ale i samych pracowników. Domyślam się, że rąk do kasy to jest cała masa ale realnie patrząc powinno mieć to jakieś przełożenie. Ile teraz oferują nowym osobom, które zatrudniają, nie są to jakieś głodowe stawki?
zdjecie uzytkownika
Dzik - 2015-01-30 21:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracuje kilka miesiecy w kontrakcie konsorcjum i dziwią mnie te komentarze. Praca jak praca, może szału nie ma, ale normalnie
zdjecie uzytkownika
Tomo - 2015-01-31 01:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dzik, hej, a możesz napisac jeszcze kilka słów na temat pracy w Catermed? Bo jednak normalnie trochę mało mówi. Ile w ogóle catermed proponuje na start jeśli chodzi o pracę przy tym kateringu? Jest szansa tutaj na umowę o pracę, czy raczej nie ma co myśleć o takich rzeczach i wszystko na co można liczyć to zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Dzik - 2015-02-02 22:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomo, sluchaj, ja mam umowe o prace,, normalnie sie pracuje, jak Robisz nadgodziny to dostajesz wolny dzien. Mozesz zjesc obiad, jak masz problem to kiierowniczka idzie na reke. No fakt, na wyplate wczasow pod grusza czekasz I czekasz, ale wypPlata zawsze 10.
zdjecie uzytkownika
witer - 2015-02-16 09:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam szczerze, że po firmie Cetermed nie spodziewałem się żadnej umowy o pracę Rzadko który pracodawca mając zatrudnić osoby przy obsłudze wydarzeń decyduje się na umowie o pracę nie mówiąc że od razu się tego nie robi. Jednak to dobry prognostyk na przyszłość, firma powinna dbać o pracowników i to jest dobry tego przykład.
zdjecie uzytkownika
Tomo - 2015-03-05 22:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki za odpowiedzi i przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. To te nadgodziny są oddawane zgodnie ze stosunkiem 1:1,5 czy jak? Bo chyba tak mówi kodeks pracy, że albo oddają 150% wypłaty albo w dniach wolnych czyli za 1 godzinę ma się 1,5 godziny. W końcu jest ta umowa o prace, czy nie, bo widze, że toya chyba pracował inaczej.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-22 02:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
kumo - 2015-03-22 02:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma CATERMED Sp. z o. o. rozpoczęła działalność w marcu 2001 roku - oferując profesjonalne usługi w zakresie żywienia. Catermed działa na obszarze Polski Południowej (woj. małopolskie, śląskie, opolskie, świętokrzyskie oraz podkarpackie) , a pochodzą jak pewnie większość na forum już wie z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Lavik - 2015-04-16 00:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli pracujesz 21 w tej firmie i stwierdzasz, że jest źle to czemu nie odszedłeś. Coś podejrzana jest Twoja wypowiedź. I nie wydaje mi się mało autentyczna.
zdjecie uzytkownika
gadanie - 2015-04-30 04:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy tutaj może napisać wszystko. JA potrzebuje potwierdzonej informacji na temat zakresu obowiązków. pilna sprawa- oby ktośsięzlitował i napisałto co potrzeba
zdjecie uzytkownika
baryłka - 2015-05-19 13:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowy o pracę w Catermedzie?? NA pewno nie w szpitalu Narutowicza i JP2, możesz o tym zapomnieć. Stawka to ( usunięte przez administratora )zł netto/h. Praca 12h/1dzień wolnego. Jak masz fajną osobę do zmiany to grafik można ułożyć do swoich potrzeb. Praca ogólnie sama w sobie nie jest zła. Wydajesz posiłki pacjentom w szpitalu. W JP2 kuchnie są w miarę nowe i zadbane, na większości oddziałach jest wszystko potrzebne do pracy. Posiłki są dowożone pod budynek i potem należy wszystko przygotować potrzebne do wydania jedzenia. Atmosfera na oddziałach jest bardzo przyjazna, personel szpitala jest bardzo profesjonalny i miło się tam pracuje. Problem pracy w Catermed zaczyna się natomiast na poziomie pracownik - "brygadzistka". Jest/(są?) nią osoba kompletnie niekompetentna. Jest niby odpowiedzialna za przyjęcie osoby do pracy. Ja pracowałam tam z polecenia wiedziałam gdzie, co będę robić i za ile. (nie dowiedz się tego od niej przez telefon). 1 dzień w pracy byłam z nią umówiona na 7 miała mi pokazać oddział jak się pracuje itp. pojawiła się po pół godzinie wpadła tylko ze mną na kuchnie, odrazu jakiś telefon odebrała i sobie poszła (jeszcze wspomniała że ja na pewno wszystko wiem). Na szczęście zmianowa zostawiła mi kartkę co mniej więcej robić o których godzinach i jakoś poszło. Po tygodniu już się ze wszystkim zapoznałam i pracowało mi się bardzo dobrze. Mimo różnych akcji brygadzistki (przymykałam oko na pewne sytuacje bo nie jestem typem osoby która donosi) Niestety wszystko obróciło się przeciwko mnie, uznały mnie za wroga otoczenia bo czasami się konstruktywnie odezwałam a ona już że ją atakuje (kompleks niższości). Problemy zaczęły się kiedy moja zmianowa zaczęła narzekać na pracę i się w końcu zwolniła ( usunięte przez administratora )oskarżyły mnie że to moja wina iż się zwolniła, ? , chore kobiety. Zmieniły mi oddział do pracy (miała to być kara za moje 'zachowanie') Oczywiście pracowało mi się tam też całkiem dobrze (a myślały że sobie nie dam rady). W końcu podziękowała mi za moją pracę z powodu że nie mogłyśmy się dogadać. ? No przepraszam bardzo ale że ja charowałam tam za ( usunięte przez administratora ) za h i byłam bardzo dobrym pracownikiem to coś z nią jest nie tak! Braki w JP2 są okropne, rotacja pracowników bardzo duża, ciekawe czy Pani Prezez pochwaliła by za zwolnienie dobrego pracownika. Chociaż większość osób jest tam zwalnianych przez to że nie podoba się szanownej Brygadzistce, część osób się zwalnia w sposób po prostu nie przychodzi do pracy (część wysyła smsa rano część w ogóle wyłącza tel), część po prostu odchodzi po miesiącu bo okazuje się że ( usunięte przez administratora ) zł za miesiąc pracy to tragedia, część też odchodzi bo są to osoby starsze nie dające rady pracować na cięższych oddziałach. Mnie zwolniona bo chciałam znać grafik swój do końca miesiąca a brygadzistka nie umiała (nie chciała) mi go przesłać (nie było fajne dowiadywać się z dnia na dzień jak się przychodzi do pracy), w konsekwencji mi podziękowała bo to jej zdaniem jest niedogadanie się. Ale wyszło mi to na dobre, zmobilizowało mnie to do szukania nowej pracy i w ten sam dzień zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną i dostałam inna pracę! Także dziękuje za podziękowanie mi za pracę szanowna brygadzistko od siedmiu boleśći!!Jak jesteś osobą w miarę młodą i w jakimś stopniu chociaż ambitną NIE DZWOŃ TAM O PRACĘ!!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-05-25 13:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Pracownik KSS - 2015-05-25 13:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Jestem długoletnim pracownikiem KSS im JP II .Znam zaistniała sytuację.

Pani pisząca powyższą opinie na temat firmy Catermed oraz jej brygadzistki została zwolniona z pracy w trybie natychmiastowym z powodu niesubordynacji, lekceważącego traktowania współpracowniczek i innych pracowników i niedogadywania się z załogą Catermedu. Mająca duże poparcie na swoim oddziale w osobie z rodziny uważała,że może obrażać wszystkich dokoła.Nie nadawała się do pracy w kolektywie.
Co do firmy Catermed - nie ma obowiazku w niej pracować.
zdjecie uzytkownika
Nela - 2015-07-13 17:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik KSS - 2015-05-25 13:01:17]:
Hej Na jakie wypłaty można liczyć w firmie? Kocham gotować wszyscy znajomi zachwalają mnie. Jestem dość młodą osobą szybko się uczę myślę o pracy w gastronomii odszukałam ofertę POMOC KUCHENNA Poniżej link czy ktoś powie coś więcej o zarobkach możliwości zatrudnienia osoby młode początkujące? link : http://www.gowork.pl/praca/turystyka-hotelarstwo-gastronomia;b/krakow;l?oferta_opinie=konektia.pl66683
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Catermed Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Catermed Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert