brak logo

Witko Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Witko Sp. z o.o.

oceanolog 2013-05-11 07:43:03
na wymianę sprzętu czekam trzy miesiące, doradztwo przy doborze też do bani.
Hater 2013-05-12 23:37:12
Wszystkie negatywne posty Twoje? Nawet 5 minut nie czekales pomiedzy tymi dwoma. Zalosne
Nowa 2013-05-16 13:41:55
DO OSOB SZUKAJACYCH PRACY zatrudnilam sie w WITKO kilka miesiecy temu. Wiedze maja ogromna, atmosfera bardzo fajna, sa pomocni i konkretni. Negatywne opisy tu zamieszczone to bujdy i ciesze sie ze w nie nie uwierzylam zakladajac ze to wymysl tej samej osoby. Wracam do pracy. P.S. Chca zatrudnic kogos jeszcze - smialo bo warto!
Burza 2013-05-21 16:55:21
Uprzejmie dziekuje za blyskawiczna realizacje mojego zamowienia na cito - ekspresowa dostawa uratowaliscie mi Panstwo badania i wiele trudu! Uprzejmie dziekuje i polecam wszystkim!
nord 2013-05-21 21:47:22
Sorry bardzo, co to za opinie nagle się tu pojawiły, żenada. Błagam nie wchodźcie w to bagno
były 2013-05-22 07:40:25
Rzadko się zdarza aby na temat tak małej firmy aż tyle osób się wpisywało,chyba jest jednak coś na rzeczy gdy zdecydowana większość osób wypowiada się o niej NEGATYWNIE.
Obserwator 2013-05-22 21:15:50
Aż tyle POZYTYWNYCH wypowiedzi na portalu, który słynie z jadu i zgorzknienia świadczy tylko o jednym - jakiś uparciuszek loguje się pod różnymi nickami i torpeduje POZYTYWNE opinie wielu osób. Badania wskazują, że na zaprezentowanych 10 złych opinii przypada jedna POZYTYWNA. Zatem jest nieźle. Jestem obiektywną obserwatorką z zewnątrz. Moja rada - nie słuchać uparciuszka, tylko samemu się przekonać. Pozdrowienia. Milena
naukowiec 2013-06-02 07:03:34
A może tzw."obserwator" się nam przedstawi? Pachnie mi zarządem.
nowa 2013-06-05 07:37:03
Witam
Nie zgodzę się z opinią. Pracowałam tam kilka lat i na palcach jednej ręki wyliczę osoby, które nie były na tabletkach uspokajających. Szefowie są mistrzami mobbingu i manipulacji. Ludzi tresują jak zwierzęta. Dla nich każdy jest idiotą. Najśmieszniejsze jest to, że kilka osób wyśmiewanych przez nich na każdym kroku jest teraz na bardzo wysokich stanowiskach w innych firmach i znakomicie sobie radzą. Pracownicy Witko nie dajcie sobie wmówić, że jesteście nic nie warci bo to nie jest prawda.
mdnslkdnsl 2013-07-30 18:24:24
Ile zarabia się w Witko na stanowisku spec. ds. sprzedaży? Tzn. ile wynosi podstawa i ewentualnie ile premia jesli jest w ogole. Jaka atmosfera pracy, czy trudno jest wyrobic plan, w jakich godzinach praca? Dzieki za odp.
4
Marcin 2013-08-09 23:23:12
Podpisuje się imieniem specjalnie dla szefowej. Dziś byłem na rozmowie. I dziękuje nie skorzystam. Niby jedna z większych firm laboratoryjnych.
A szefowa uważa że :
a) NADGODZINY SIĘ NIE NALEŻĄ i upiera się że jest to zgodne z polskim prawem. Odsyłam do kodeksu pracy. Procesu przeciwko Orbit itd. Do przeczytania
b) W tej firmie 2,5 tyś netto to nie wiadomo co. I masz jeszcze za to całować po rękach chyba.
c) Z samej rozmowy da się wywnioskować będziesz pracował za gołe 2 tyś 12h dziennie. I jw. cytując "duży stres i wyzysk."

W dodatku szefowa ma jakąś manię kontroli. Musiała sprawdzać kto do mnie zadzwonił. I co chwile pytała. cytująć "Fatalna firma pod katem uslug jak i stosunku do pracownikow""Małżeństwo kierujące firmą nie tylko wydziera się na pracowników, ale również prowadzi ostrą walkę między sobą przy pracownikach."


I upieranie się przy swoim zdaniu. Mojsze jest mojsze niźlitwojsze. cytując " pozjadali wszystkie rozumy...."

Firma ma się za korporację a nie daja nic z korporacji jw nadgodzin nie pamietów medycznych nie itd.
A i na dzień dobry masz 3 letnią lojalkę!
W dodatku szefowa upiera się że jest to zgodne z prawem. Jaki polskim? Jaka korporacja czy jaka poważna firma daje coś takiego?
cytująć "gdy odchodzisz każą ci płacić za te "szkolonka"..."

Jeśli odejdziesz od firmy wcześniej płacisz za szkolenia.

Jaka firma ma PROFESJONALNY SERWIS PRZY MŁODYM ZESPOLE ? Na poznanie tej dziedziny poświęca się lata. Taka wiedzę mają 30 40 50 latkowie. Tam w serwisie są młodzi bo tanio
"
Ciągle szukają nowych pracowników, bynajmniej nie dlatego, że firma \"dynamicznie się rozwija\" jak twierdzą. Ludzie po 3-6 miesiącach odchodzą. "

Jw po 20 min rozmowie dziękuje trzymam się jak najdalej.
Tak naprawdę to wygląda mówiąc z samej rozmowy! Moje zdanie może być lekko błędne ale podejrzewam ze nie chcecie
2
Marcin 2013-08-09 23:29:42
Bardzo żałuje przejechania 600KM.
Nie pisze w celu zajęcia stanowiska bo jw za takowe dziękuje.
Firmę powinno skontrolować PIP. Jeśli szefowa uważa że działa zgodnie z prawem. Nie płacąc nadgodzin. W jej mniemaniu osoba jeździ sobie samochodem od tak? Niestety coraz więcej takich firm.
Już lepiej być kierowcą niż pracować w takiej firmie zarobisz to samo a polowe zadań mniej.

A pozytywne opinie to jak podejrzewam sama Szefowa.

W dodatku ogłoszenia są fałszywe 2*do roku jest ogłoszenie o inż serwisu. Nikt nie odpowiadał aż do teraz. W serwisie jest 4 osoby jak usłyszałem. Więc skad firma potrzebuje tak tych pracowników.
Raczej forma reklamy.

Jw NIE POLECAM PO SAMEJ ROZMOWIE.
Ciekaw jestem czy tam jest naprawdę 50 osób tak jak piszą. Bo na moje oko w firmie pracuje może połowa tego.
Marcin 2013-08-09 23:31:27
A i najlepsza jest ta tabliczka 20 *30 cm. Nikt nie wie o istnieniu takiej firmy jak pytasz. Firmy nie stać na plakat ? Kawałek blachy 1*2m do druku?

Bardzo się zawiodłem firmą która kreuje się na korporację. Ale jw może komuś się przydadzą informacje z 1 ręki których nie wiedzieć czemu nikt tu nie zamieścił.
Gostek 2013-08-09 23:51:54
Ile proponują tam przedstawicielom naukowym brutto?
Marcin 2013-08-10 10:39:19
do były
Czemu jeśli tak szybko odpowiedziałeś na pytania nie zamieściłeś info jak jest?
Tylko jw dymałem pół polki i nawet dziękuje za przyjazd nie usłyszałem.

Wystarczyła by mi informacja o 3 letniej lojalce i 2 tyś netto bym nie przyjechał. Przecież tylko młody i głupi się na to może zdecydować.

Już nie mówię że przy takiej firmy powinno być podane czy czasem jakiegoś weksla nie każą podpisywać. Czy nie odpowiadasz czasem za auto. Lub za towar w aucie. I co ukradną mi auto i będę miał pokryć np 30% wartości auta, towaru i jeszcze zapłacić kilka tyś za szkolenia? Przecież po to jest AC. I to firma ma starać się zatrzymać pracownika.
Czemu żadna firma w stylu konica minolta, siemens, jaka kolwiek nawet najmniejsza firma z przedstawicielami medycznymi nie ma takich warunków?
(usunięte przez administratora)
Dobra rozgoryczyłem się i wkurzyłem po prostu.
ja 2013-08-10 14:30:25
Tak, ale pewnie wysokośc zarobków wzrastają z każdym przepracowanym rokiem. Praca dosyc ciekawa i myśle że przez 3 lata tej lojalki nie bedzie te 2300
merck 2013-09-25 16:21:18
podwyżki tu to komety - ktoś słyszał o nich ale zniknęły.
delicja 2013-11-22 14:59:36
jestem byłym stacjonarnym pracownikiem(usunięte przez administratora) lubię śledzić ten wątek. wchodzę i patrzę, a tu zniknęła połowa wpisów... szkoda, były bardzo zabawne :) a co do pracy? Witko to jest takie małe państewko, w którym władza właścicieli jest absolutna. nie ma miejsca na dyskusję, polemikę czy własne pomysły (w każdym razie na poziomie szarego pracownika). wg mnie trzeba mieć odpowiednią konstrukcję psychiczną, aby to zaakceptować. być ambitnym, pracowitym i umieć się podporządkować. jest dużo pracy, dużo nauki. z pieniędzmi chyba zależnie od tego, co się wynegocjuje. z całą pewnością pensja (i ZUS) jest na czas. sporo pracowników lubi tą pracę. niektórzy wręcz się w niej zatracają. kilka osób pracuje od wielu lat. jeśli robisz, co Ci każą, to jest stabilnie. trzeba być dokładnym i skoncentrowanym. dla mnie ta praca była ona koszmarem, bo cenię sobie wolność, niezależność i radość tworzenia. w firmie Witko niestety tego nie ma. polecam absolwentom (ale tylko tym o stalowych nerwach) jako pierwszą pracę. dużo procedur, zarządzeń, nakazów, obyczajów, manipulacji i ideologii.
1
never ever come back 2013-12-11 19:00:39
zacznę od tego że jestem byłym pracownikiem serwisu tej firmy, I minęło już trochę czasu od kiedy rzuciłem Witko i zatrudniłem się w prawdziwej firmie jak wielu porządnych ludzi z Witko którzy nie chcą mieć do czynienia z (usunięte przez administratora).Generalnie bardzo nie polecam! dodam również,że ktoś kto tu sieje zamęt pozytywny o Witko to pewnie pani (usunięte przez administratora)lub (usunięte przez administratora) a to jedna wielka bzdura, Wierzcie mi Nie chcecie tam pracować!

pozdrawiam
1
kazia 2014-06-10 17:35:58
W roku 2013 uciekło z witko 21 osób na ok. 20 zatrudnionych.Niezły wynik prawda?
3
kazia 2014-07-01 16:13:02
fakty mówią za siebie- proszę sprawdź w kadrach.
znajomy 2014-07-07 20:04:13
zatrudniają przede wszystkim swoich znajomków i ich rodziny.
Normal 2014-10-21 22:08:55
Pozdrowienia dla VWR, Alchem... i kilku innych zazdrosnych nie mogących znieść faktu iż mała rodzinna firma istniejąca na rynku od ponad 25 lat cały czas się rozwija, zwieksza zatrudnienie itd. Witko to najzwyklejsza uczciwie dzialajaca firma, nikt tu nikogo nie oszukuje, wszystko jest jasne. Oczekiwania, wymagania, a co za tym idzie i wypłaty sa zawsze na czas i nie ma niespodzianek. Skoro było by tak tragicznie jak opisuje się to powyżej czy firma mogla by istnieć tyle lat w tak konkurencyjnym otoczeniu. Obowiązuje zasada wzajemności szanujesz firme to i firma szanuje ciebie . Pewnie ze nie wszystko jest idealne, ale nie ma idealnego pracodawcy tak jak i nie ma idealnego pracownika. Aby mieć wygórowane oczekiwania trzeba najpierw cos sobą reprezentować i przynosić mierzalne efekty swojej pracy.
janek 2014-12-02 16:44:00
Widać, iż zarząd uważnie czyta te wypociny sfrustrowanych pracowników- fakt - nie jesteście dobrze postrzegani na rynku pracy, pora zmienić podejście do ludzi. Nie wszyscy to lenie i krętacze.
Pozdrawiam- były już pracownik (na szczęście).
1
LOLEK 2014-12-11 14:33:35
Witam prosze o jakieś info na dniach mam miec rozmowę jako Pracownik Działu Obrotu Towarowego jakieś podpowiedzi. Pensja ? jakie godziny i jaka atmosfera
1
janko muzykant 2014-12-28 20:40:06
Zarządzie Witko - daj sobie spokój z pisaniem opinii o SOBIE SAMYCH !!!
To nieuczciwe i żenujące wystawiać laurki dla siebie- WSTYD.
Normal 2015-01-04 00:49:50
Drogi Panie Janko muzykant, zywo żałuje ze nie jestem w Zarządzie firmy, ale dzieki za nobilitacje , a swoja droga to zastanawiam sie po co twój wpis tutaj zaistniał i co ma na celu ? ( i bynajmniej nie traktuj tego jako pytania do Ciebie bo akurat twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje, i zdecydowanie lepiej abys juz nic tutaj nie pisał, moze jest jakies miejsce w sieci dla zakompleksionych, zawistnych, rozczasowanych swoją bezradnością małych ludzi
3
kazik 2015-01-26 16:13:17
Panie Jacku - powodzenia !!! Szkoda nocy zarywać.
1
do Wojti 2015-03-02 09:35:59
Wojti, takie jak sobie wypracujesz. Jedni narzekają inni nie. Nie wiem co masz na mysli "trafilem na ciekawe rozmowy" byłeś, widziałeś czy usłyszałeś od kogoś ... ? Wyrwane z kontekstu ... najprawdopodobniej, nawet jeżeli sam widziałeś.
były 2015-03-07 19:33:55
jest relacja jak w wojsku- WYKONAĆ I NIE MYŚLEĆ!!! Jesteś żołnierzem, szeregowcem.
1
kama 2015-03-08 19:30:27
moze ktos wyrazic swoja opinie na temat pracy przedstawiciela w WITKO? Jaka kasa? Jski system pracy?
były p-h 2015-03-21 16:34:24
Grzesiu- szczerze mówię - daj sobie spokój, chyba, że chcesz dostać zawału serca i zapomnieć o najważniejszym w życiu:RODZINIE.
2
janusz 2015-09-13 21:22:39
Pozdrowienia dla Jacka za nieustanne chwalenie firmy.
3
uksz 2015-10-22 13:11:37
Jakiś czas temu, przed rozmową kwalifikacyjną do WITKO, wszedłem na to forum. Niestety nie uwierzyłem w negatywne opinie o tej firmie, myśląc, że pisze je grupa sfrustrowanych, byłych pracowników. Zatrudniłem się w WITKO i niestety na własnej skórze doświadczyłem czym jest praca w tej firmie. W tym miejscu nie chcę oczerniać, ponieważ wiele z tego co dzieje się w tym "bałaganie" zostało już wymienione powyżej. Chciałbym przestrzec osoby, które ubiegają się o pracę w tej firmie, żeby się poważnie nad tym zastanowiły i nie testowały na sobie działań prowadzonych przez zarząd. Niestety większość złych opinii okazała się być prawdziwa. Jeśli nie macie w danym momencie innej opcji pracy, to jasne - próbujcie. Będziecie kolejną z licznych jednostek, które tam się pojawiły i odeszły. Poza tym stracicie mnóstwo zdrowia, bo zapewne nabawicie się nerwicy. Tak czy siak - powodzenia:)
4
lulubaby 2015-10-25 01:26:32
to wszystko co napisał uksz jest prawdą. pracownik witko
E. 2015-11-19 22:52:02
Specjalista ds. prawnych - ktoś coś wie? Jak praca prawnika dotycząca obsługi umów ma być powiązana z osiągięciami? Szczerze mówiąc czytając te 4 strony komentarzy mam poważne wątpliwosci. Dzięki wszystkim.
Simon 2015-11-20 15:33:41
@teko o ile mi wiadomo to na stanowisku marketingowym w Witko nie otrzymujesz premii. Poza tym nie łudź się, że przestarzały i konserwatywny zarząd pozwoli Ci na zrobienie czegoś kreatywnego w tym "bałaganie"
2
Janusz 2016-03-04 11:11:55
Jakie to słabe...
donek 2016-03-06 08:40:52
Zgadzam się w pełni z wypowiedzią którą napisał Uksz pare postów wyżej. Szczerze nie polecam.
1
serwisant 2016-04-25 01:13:25
Na jakie zarobki można liczyć w serwisie?
I czy firma oferuje pakiet medyczny
dramat 2016-04-25 13:52:32
hahaha ale żart
jonsi 2016-06-02 15:37:11
wg mnie co potrzeba miec w glowie żeby pisać samemu o sobie??? To że daja umowe o prace to norma o której dobry pracodawca nawet nie potrzebuje wspominać,ewidentnie firma witko to jedna z wielu która robi łaskę że zatrudnia pracowników
SzczęśliwiByliPracownicy 2016-08-18 08:23:45
pisali to Ci byli pracownicy, którzy się z tym zgadzają i mają takie a nie inne zdanie o tej firmie. Ze względu na duża rotacje pracownikow nie pisali tego WSZYSCY byli pracownicy, wiec jeżeli sie z tym nie zgadzasz, to masz takie prawo jak najbardziej i możesz przecież wyrazić tutaj swoją opinie nawet bardzo pozytywna. To czy ludzie po odejściu z firmy utrzymują ze sobą kontakt to jest ich osobista sprawa i nikomu nic do tego i to czy wypowiada sie jedna osoba czy kilka jednocześnie tez nie powinno nikogo interesować... Ale jesli sie nie zgadzasz z tym co zostało napisane to sprostuj proszę ten opis firmy.
3
SzczesliwiByliPracownicy 2016-08-18 13:13:58
To właśnie jest sprawiedliwa ocena, ponieważ mamy porównanie z innymi, normalnymi firmami i normalnymi prezesami... To nie jest opinia sfrustrowanego bezrobotnego który wyleciał z Witko tylko opis sytuacji tak naprawdę... Nie chcemy zniechęcić nikogo do przyjścia do tej firmy- wręcz przeciwnie!!! Każdy kto przyjdzie i odejdzie doceni następnego pracodawcę, który bedzie zarządzał firma w normalny sposób. Zatem epizod w witko jest jak najbardziej wskazany- pozniej moze byc juz tylko lepiej skoro pracowało sie w takim bagnie ;) to jest normalne ze nie wszyscy sie zgadzają z tym co jest napisane... Ale proszę w takim razie wskazać chociaz jedna rzecz, ktora była napisana a nie jest prawda... Ale chyba nie chodzi o to zeby sypać konkretnymi nazwiskami kto, jak i kiedy sie zachował w ten czy inny sposób, czy tez udowadniać sobie na sile swoje racje... Takie strony sa po to zeby każdy mogł przedstawić swoj punkt widzenia, a osoby szukające informacji o firmie mogły poczytać o plusach i minusach... Jeżeli znasz jakies plusy- przedstaw, bo póki co same ogólniki piszesz, ze nie ma co narzekać, ale merytorycznych argumentów brak.
2
X. 2016-08-18 21:17:21
Widać, ze dział marketingu w firmie nie spi i czuwa ;) dba o dobre imię firmy ;) bo któż inny mógłby napisać post reklamujący ofertę pracy?? Chyba nie osoba szukająca pracy dla której dodatkowi chętni to zbędna konkurencja :) poza tym sadzac po ilości ogłoszeń o prace z tej firmy "zaczepić na dłużej" chyba rzadko ma miejsce ;)
X. 2016-08-19 08:09:41
Moze nie powinno byc dużo ale często - faktycznie :) przepraszam za przejęzyczenie :)
SzczesliwyByłyPracownik 2016-08-24 21:25:40
Cała prawda.
były p-h (owiec). 2016-10-03 21:55:00
zaczepić na dłużej to oczywiście logiczne podejście - ale niestety nie w tej firmie..
1
janek 2016-10-03 22:07:57
nie tylko dosiadczenie ale przecież oporocz tego liczy się tez wyksztalcenie na przykład czy inne umiejetnosci
w 2016-11-27 19:48:59
nie liczy się żadne doświadczenie ..... baaa gorzej, im większe masz doświadczenie i wiedzę, tym gorzej dla ciebie. w tej firmie WSZYSTKO WIE TYLKO SZEF, pozostali mają kiwać głowami :) ....... albo żegnamy się :)
Zostaw swoją opinię o Witko Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Witko Sp. z o.o.