brak logo

Polanglo Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Polanglo Sp. z o.o.

kaziki19 2012-06-20 15:39:33
Mam jutro rozmowę kwalifikacyjną do Działu Marketingu. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego działu i pracy w tym dziale?
8
nik 2012-07-17 18:40:21
ktoś pracował w magazynie polanglo na Szyszkowej? kumpel mówił, że od 8 do 18? i ile płacą?
4
rysio 2012-08-15 11:18:06
od tych 10 lat zarobki poszly w dol.10 pln na godzine na umowie zlecenie.w sezonie praca po 12 godzin dziennie.
2
Ktoś 2013-12-06 17:22:03
Dziwie się, że ta sieć księgarni jeszcze istnieje. Mają coraz mniej klientów i problemy ze sprowadzaniem książek. Może i płacą więcej niż minimalna krajowa, ale nie ma żadnych szans na premię ani podwyżkę, nie wspominając o jakimkolwiek awansie na przykład na kierownika - w Polanglo kierownikiem nie zostaje pracownik, który na to zasłużył, ale osoba znikąd, która często nie ma pojęcia o tej branży. Poza tym, aby utrzymać się w tej firmie nie trzeba być dobrym pracownikiem, ale osobą, która potrafi się odpowiednio ustawić. Zdecydowanie nie polecam pracy w Polanglo.
6
Witam 2013-12-20 23:31:10
Witam, pracował ktoś w tej firmie jako przedstawiciel handlowy?
3
przedstawiciel 2013-12-26 17:17:43
tak pracują tam przedstawiciele handlowi.uciekaja gdzie pieprz rosnie
1
Ktoś 2014-04-22 17:31:47
To, że sieć księgarni jest znana nie jest równoznaczne z tym, że pracownik jest dobrze traktowany. Sieć "Biedronka" też jest znana, a niegdyś była w niej jedna z najgłośniejszych afer. ;-)
1
Ja 2014-06-15 10:04:24
a zwykły sprzedawca w księgarni też ma tak źle? Nie oczekuję kokosów (wciąż studiuję), mam dostać umowę zlecenie (zrozumiałe w sumie) i ma być to moja pierwsza poważniejsza praca. Mam się bać mimo to?
znającytemat 2015-01-07 23:41:34
człowieku - jeżeli znasz Polanglo naprawdę, to spójrz w lustro i odpowiedz sobie czy akceptujesz sam siebie ......
1
znajacy temat 2015-01-07 23:50:24
odpowiedź do " Gościa" z 25 stycznia 2014r. : Cytuję : lokalni "dyrektorzy" w szczególny sposób boją się o własne stanowisko ....( koniec cyt.) Hm... Prawdziwi Dyrektorzy z Polanglo ODESZLI. Zostali tylko ludzie "małego formatu". DYREKTORZY pisani dyrektorzy . Tak.... ta firma miała jeszcze 3- 5 lat temu ludzi " dużego formatu" - wymienić z nazwiska :):):) Pozdrawiam ICH serdecznie !!!!
1
aura 2015-01-19 18:41:52
Trochę pomyśl, zanim zajmiesz się PRem. Pracownik to nie niewolnik i za nikim nie musi iść. Nie jest to też chłop pańszczyźniany przypisany do swego przełożonego. Pracownik to niezależny człowiek, który ma swoje życie i własne cele. I darmowa rada dla Ciebie: Ty też masz prawo do własnych decyzji! Pracujesz w tej firmie, bo odpowiada Ci to z różnych względów. Będą lepsze opcje - zmienisz pracę.
PS - a jeśli od lat nie ma firmie zmian, to jest to raczej niepokojące....:)))
skwar 2015-03-28 01:36:00
Brawo.Od 2003 roku nic się nie zmieniło.
5
zero 2015-04-27 17:26:15
na poczatek uwaga w sezonie i po za zazwyczaj pracowac trzeba za pewne osoby bo im sie nie chce i siedza kontach a kierownik w internecie i zwróci uwage tobie bys pracowal,kierownik jest malo pomyslowy niewie gdzie co lezy i straszna pan pompka nie staje za pracownikami wogóle i powie ci tylko szybciej a w sezonie to wogóle,chyba za prace nie dostal tego stanowiska,ogólem zbyt duzo pracy za innych a za mało płaca i wsparci kierownictwa nie bedziesz miał a usłyszysz od niego także 8(
1
zero 2015-04-27 17:35:23
logistyk od kartonów specjalnych brawo a gadki co w merlinie znasz 8)
2
Samuel Zborowski 2015-05-21 23:12:55
Gdyby prawdą było to co pisze pani Pocahontas, już by tu od dawna nie pracowała. W końcu mali podli, widząc małą podłą, myślą sobie: To jedna z nas. Zostawmy ją.
2
Xxxx 2015-11-19 18:25:48
Pracuje w Polanglo od pewnego czasu na ul.Szyszkowej w Warszawie zatrudniony przez agencje. Stawka 12zł netto. Praca od 8-16 badź jak ktoś chce od 8 do 17 lub 18. Atmosfera w magazynie OK, każdy jest skory do pomocy... ( usunięte przez administratora )
8
R2ee 2015-11-20 21:18:36
Nowi pracownicy są wykorzystywani przez współpracowników, a w szczególności przez kierownika Michała. Dłużsi stażem pracownicy obijają się przez 8h, a nowi za...ją. Taka jest prawda. Zastanówcie się dobrze przed rozpoczęciem pracy, czy chcecie robić za innych. Ale sama praca nie jest ciężka.
1
R2ee 2015-11-21 21:14:25
Pracuję w tej firmie i widzę jak jest. Pamiętajcie, dłużsi stażem pracownicy wykorzystują nowych i każda nowo zatrudniona osoba twierdzi tak samo. Chętnie bym zwolnił się z tej "pracy", ale wiecie jest XXI wiek i jest ciężko z jakąkolwiek pracą... więc od pon do pt się męczę psychicznie z tymi hm...doświadczonymi pracownikami he. Przemyślcie 5 razy zanim się w Polanglo zatrudnicie.
1
Roland Orzabal 2015-12-13 22:52:19
Dla zarządu Polanglo można zrobić wszystko, z zarządem Polanglo nic.
2
fantazja 2016-01-04 08:44:49
Sezon raczej się skończył więc wątpie czy będą prowadzić rekrutacje.
Mariusz 2016-03-15 19:12:45
Olać rekrutację...
Dawajcie na magazyn:)
Ekipa zajebista atmosfera też cóż chcieć więcej.
Człowiek się narobi ale i zarobi i jeszcze z fajnymi dziewczynami pogawędzi:)
Pozdro dla chłopaków z magazynu (prócz pompki;)
Zaintereoswany 2016-03-30 18:59:07
Witam wszystkich,

czy ktoś posiada informacje odnośnie warunków i atmosfery pracy na magazynie, w Poznaniu przy ul. Wołczyńskiej?

Dzięki
Syryjczyk 2016-04-25 22:30:41
Egipt bez Nilu? Co roku Nil zalewa cały Egipt przez kilka miesięcy. Jego wody niosą żyzny muł bogaty w minerały, które zastępują najlepsze nawozy. Dzięki temu Egipcjanin ma trzy zbiory w ciągu roku. Kapłani nie tylko się modlili, ale przede wszystkim myśleli jak tę wodę rozprowadzić, pomieścić. Budowali kanały, tamy, sztuczne zbiorniki. Oxford jest Nilem dla Polanglo.
2
gas 2016-04-26 16:10:59
Ktoś znów puścił wodze fantazji ale znając życie to wpis zaraz zniknie.
1
dyrektor 2016-05-10 15:52:19
Meble zostały, tylko klasy brak...........
5
panna anna 2016-06-13 20:40:47
Dlaczego pousuwano krytyczne opinie o Polanglo? Kto to robi? GoWork czy moze Polanglo nie lubi słów prawdy o sobie?
Coś mało wiarygodny jest portal, który usuwa nieprzyjemne aczkolwiek prawdziwe opinie o firmach. Żenada!!
Gendun Czokji Nima 2016-07-12 21:09:27
Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć o firmie Polanglo, musisz odwiedzić którąś z kuchni na Szyszkowej. Np. interesuje Ciebie, co słychać w magazynie. Masz dwie kuchnie do wyboru. Pijesz kawkę w jednej, potem w drugiej kuchni. Czas leci, a Ty łykasz jak pelikan różne ciekawostki. Człowiek z którym konwersujesz z niejednego pieca chleb jadł. Przechodząc tak z kuchni do kuchni możesz odnieść wrażenie, że tego człowieka już gdzieś widziałe(a)ś. Może to sen? Jak to możliwe? To nie może być prawda.
Niech żyje opcja antyożarowska!!!
smerf 2016-07-22 00:00:22
Faktycznie negatywy zostały usunięte...
To dowodzi że strona - portal go work jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle powiem.
Zdzisiek 2016-08-08 23:15:47
Widać negatywne opinie są niewygodne dla firmy Polanglo.

Tak ciężko zaakceptować prawdę pisaną przez ludzi którzy widzą co się dzieje?
Tak przy okazji ciekawe ile kosztuje takie usunięcie niewygodnego komentarza?
4
piotr 2016-10-01 22:23:34
@Techncizny dobra dzieki za informacje bedzie mozna zrobić tak jak piszesz..szkoda tylko ze oni wlasnie nie wstawiaja zadnych ofert pracy tutaj bo tutaj to wiem ze wiekszosc ludzi zaglada i od razu mialoby gotowe oferty pracy i szybko mozna znalezc..
elf 2016-11-08 19:42:32
Czym jest mądrość? Oczywiście to zdolność przewidywania wylewów Nilu. Bogiem mądrości jest Thot. Jego personifikacją jest ptak ibis. Taki ptaszek z zagiętym dziobkiem. Wyjada jaja krokodyli. Jak wiemy tym czym był Nil dla Egiptu, dla naszej firmy jest Oxford. Religia starego Egiptu to dziś Koptowie, którzy muszą się kryć w katakumbach. Oni tylko modlą się o Nil. Prymat ma inna religia. Stary oksfordzki bóg mądrości płacze. Choćby podarł na sobie koszulę, jak prawdziwy Rosjanin, stare czasy nie wrócą.
2
Gal 2016-11-29 14:32:43
Chciałem się podzielić również swoim doświadczeniem. Bardzo nieprofesjonalne podejście do pracownika . Nie polecam . Pracownik to przedmiot , sezon i do widzenia . Rynek pracy jest bardzo duży więc wszędzie tylko nie "Polanglo"
Zostaw swoją opinię o Polanglo Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polanglo Sp. z o.o.