logo Sage Sp. z o.o.

Sage Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sage Sp. z o.o.

monia 2014-08-31 21:32:17
jak szukasz tam pracy to od razu ci powiem- nie rób tego.. atmosfera w firmie jest targiczna. Pracowałam tam 3 lata i przez ten czas dużo dowiedziałam sie o tej firmie. Pracownicy w Sage nie są w ogóle szanowani- czy jeteś dobrym, czy średnim czy beznadziejnym pracownikiem przez menagerów jetes traktowany jak śmieć. Nie wolno się wychylać z umiejętnosciami ani z kompetencjami bo cię zwolnią- bojąc się o własne cztery litery. Wiele osób przychodzi i po miesiacu rezygbnują.. Ja sama potrzbowałam dobrych kilku tygodni żeny wrócić do ładu psychicznego. Maenagerowie są dosłownie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] adnych kompetencji- ludzie przyjowani poznajomości tworzą swoje klitki. Handlowcą cały czas obniżają prowizje, innym je obiecują, zwodzą i tak w efekcie nic nie dostajesz.. wiele jeszcze mogłam bym napisać.. ale podsumowując- po tylku latach pracy tam nie nie jestem w stanie napisać o tej firmie dobrego słowa..
4
Pracowity 2014-09-05 18:39:52
Kompletnie nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałem kilka lat i niestety mam jak najgorsze zdanie na temat tej firmy. Atmosfera w firmie jest bardzo, bardzo zła. Ciagle zmieniające sie (zawsze na gorsze) systemy prowizyjne i brak doceniania ludzi, którzy maja własne zdanie oraz wysokie kompetencje. Należy mowić tylko to co jest "poprawne politycznie" , nie należy absolutnie miec innego zdania niż menagerowie czy zarząd. Sami menagerowie to niestety kompletnie niewyedukowani i bardzo kiepscy w zarządzaniu (przepraszam - nie wiedza co to zarządzanie). Zarobki bardzo kiepskie i wszyscy czyhaja jedynie na pretekst aby wprowadzić jakiś system aby tylko je obniżyć. Kompletnie nie polecam tej firmy bo wchodząc w nia wyjście z niej jest jak najcięższe trauma. Trzeba sie leczyć u specjalisty :)
9
czarna_porzeczka 2014-09-10 12:02:22
W jakim oddziale Sage pracowaliście? Interesuje mnie Łódź... oczywiście każda praca ma swoje minusy itp itd.. ale ile zarabialiście i czy prowizje jeśli zespół i osobiście zrobiliście target były wypłacane? Proszę o konkrety a nie o informacje rozżalonego pracownika bo tak, to każdy pisze o swojej pracy lub myśli w przypływie złości. proszę o podanie kwot tylko po to by zweryfikować wasze słowo "kiepskie". każdy pod tym słowem widzi co innego ;)

Pozdrawim
4
czarna_porzeczka 2014-11-26 17:36:40
Ok, juz wiem..bo pracuję...podstawa jest niska..co do prowizji will see... jak zrobi się plan to nie jest tragicznie.
Co do ludzi to bardzo fajni..i nie można narzekać..a i firma sama stara się "dbac" choć ponoć różnie to bywa...ogólne moje odczucia...OK i nie żałuję.
Jedyne co to mi nie do konca pasuje, to oczywiście standardy i wymagania proceduralne...hmm..chodzi mi o to...że wymagana jest ogromna ilość czynności..która nie zawsze równa się duża sprzedaż..a przecież nie jest to praca na taśmie..ale jak robsz plan to raczej nikt się nie czepia a i ty masz asa w rękawie w postaci 100% planu.
Zdziwionybardzo 2014-11-30 11:17:11
Pracowałem w oddziale we Wrocławiu. Teraz już tam nie ma nikogo. Zamykają go na cztery spusty. Rok temu nastąpiła zmiana większości pracowników w oddziale a nowi ludzie jak tylko byli zatrudniani szybko orientowali się w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzą - czyli niskie pensje , kiepska atmosfera w firmie, brak szacunku do ludzi , sprzeczne komunikaty ze strony kierowniczki lub ich brak albo kompletny brak logicznosci powodowały ze ludzie przychodzili i szybko uciekali. W samej firmie jest jakaś totalna rozpierducha bo zwolniono zarząd, kupę innych ludzi ale zostawiono nieudolnych menagerów. Nie polecam pracy bo naprawde nie wiadomo dokąd to wszystko zmierza.
3
mumin 2014-12-04 01:05:28
Witam, interesuje mnie opinia na temat pracy w Krakowie, warunki itp. Czy ktoś może podać konkrety?
2
Arczi 2014-12-20 15:33:49
A ja moi drodzy nigdy tam nie pracowałem ale za to pracowałem na programie Symfonia handel duużo lat.I coś Wam poradzę,uciekajcie gdzie was oczy poniosą,programy Sage są na wykończeniu.Firma Sage od wielu lat skupia się na sprzedaży a nie na rozwoju.Jeżeli macie choć trochę oleju w głowie to nie zużywajcie go na ten projekt.
5
kolo 2015-01-04 18:42:42
ja myślę , że aplikować warto. Z resztą jeśli czegoś nie jesteś pewny to większości rzeczy można dowiedzieć się właśnie z forum albo na rozmowie kwalifikacyjnej. Już na niej da się wyczuć czy firma jest rzeczywiście ok. Teraz widziałem , że rekrutują ludzi na stanowiska specjalisty ds sprzedaży oraz telekonsultanta sbb
pytający 2015-01-17 00:22:27
Jestem zainteresowany pracą w Sage W-wa. Co rozumiesz przez stanowisko telekonsultanta sbb?
tesla 2015-01-17 00:43:42
@kolo Chodzisz widząc w pracy naburmuszone osoby ? może one nie biorą antydepresantów. Nie zrozum mnie źle, zapewne jesteś szczęśliwym pracownikiem (może nawet telekonsultantem SBB) który zaczyna swoją pracę od zaparkowania służbowego Ferrari Enzo na zabytkowej kostce brukowej przy ogólno dostępnym olbrzymim parkingu, kończysz pracę o 16:30 i jesteś zwycięzcą. Jednak nie wszyscy mają takie szczęście.
2
siwucha 2015-01-25 00:35:41
Interesuje mnie praca konsultant/wdrożeniowiec w oddziale Warszawa. Jakie są warunki pracy słyszałem o jakiś planach do wyrobienia i od tego jest uzależniona Twoja pensja. Czy te plany są to wyrobienia czy są na bardzo wysokim poziomie????????
znawca 2015-04-01 17:59:34
jeżeli ktoś ma odrobinę pojęce o rynku to wie, że Sage jak Nokia przegapiła czas rozwoju. Ostatnie próby reanimacji są podejmowane..ale czy nie jest za poźno? co do samej pracy mam info z dobrego źródła...jestem ich klientem od lat i uważam że to praca dobra dla studenta lub osoby zaczynającej zabawe ze sprzedażą bo sprzedaża ciężko to nazwać..znaczy można bo pewnie maja plany..jak chcesz kupic to telefony dzwonia co 5 min a pod koniec miesiąca co minute itp..ale to raczej przypominać może taśme i call center...rzadko spotkania biznesowe....chyba że chcesz wydać 20000 na erp. wszstko przez telefon.. jak sie uprzesz to kogoś wysla...wspólpraca ogólnie dośc ciezka i mozolnie w sektorach dodatkowych rozwiazan, pomocy przy problemie. kupiłes to sie martw ;)
podobno w optimie sprawy maja sie lepiej..."handlowcy" sami mówią o swoich problemach - wystarczy ich troszke podpuscić.
ale lepiej pewnie w cv miec taka firmę..niż nie mieć nic ;) powodzenia i do usłyszenia wybrańcom
1
Trax 2015-04-21 17:15:10
Witam

a jak ze szkoleniami w sage?
Gienek 2015-05-04 08:00:34
NIE POLECAM. Lokalizacja - w otoczeniu hurtowni złomu i slamsów. Fatalna komunikacja publiczna i brak miejsc parkingowych. Firma zarządzana w sposób etatystyczny, używa skostniałych metod i narzędzi pracy, nieelastyczna w stosunku do konkurencji. BARDZO niestabilne zatrudnienie. 'Menedżerowie', 'kierownicy' i 'dyrektorzy', którzy nie mają kompletnie wiedzy (wykształcenia) o zarządzaniu ani kompetencji menedżerskich, blokują innowacyjne rozwiązania i kurczowo trzymają się stołków za wszelką cenę, nie ponoszą od lat odpowiedzialności za swoje błędy i nieudolność, są przenoszeni z działu do działu lub na sztucznie utworzone stanowiska. Wieczne zebrania zamiast rzeczowej rozmowy i pracy, chaotyczne bieganie w kółko i zerowy przepływ informacji między działami. Nie ceni się faktycznej wiedzy i doświadczenia szeregowych specjalistów - 'studenci będą najtańsi'. Atmosfera pracy - open space powoduje wieczne konflikty! Dział HR - naburmuszone, opryskliwe 'specjalistki', które nie znają prawa pracy i nie szanują pracowników.
11
Nie LUBIE SAGE 2015-05-22 15:08:46
A mnie to wygląda na wpis z HR firmy SAGE ..........
7
bżw 2015-10-31 07:52:50
Pracuję 8 lat w Sage jako programista.
Przeczytałem opinie.
Wypowiem się jak to moim zdaniem wygląda.

Podzielam większość z tego co napisali:
Arczi - 2014-12-20 15:33:49
Pracowity - 2014-09-05 18:39:52
Gienek - 2015-05-04 08:00:34

Co prawda innowacyjność stała się Świętym Graalem ale Agile/Scrum,
tak jak te ideologie zaimplementowano,
dramatycznie degradują jakość produktu.
Firma nie wysyła na kursy podnoszące umiejętności (chcą by
pracownicy sami się douczali i zdawali egzaminy Microsofta,
potrzebne im by być złotym partnerem czy jakoś tak),
za to oczekuje coraz więcej, płacąc realnie coraz mniej.
Dlaczego nie zależy firmie na rozwoju pracowników?
To proste, żeby nie zagrażali kompetencjami liderom.
Programiści uciekają, na ich miejsce są często awansowani
testerzy i ludzie z pomocy technicznej.
Formowane są całe nowe bezproduktywne działy.
Ci ludzie są wspaniale opłacani (do floty firmowej nie wsiądą),
ale za brak zysku wini się zwykłych pracowników.
Open space to kolejny Święty Graal nie do ruszenia.
Panuje hałas, a kierownictwo twierdzi że hałas pomaga im w pracy
koncepcyjnej. Reszta siedzi cicho bo się boi, wiadomo że normalny
rynek pracy jest - ale np. w jukeju (trudne słowo,
element korporacyjnej nowomowy).
Wymieniono zarząd, ale nowy jest jeszcze gorszy niż ten co był.
Są to obecnie tylko przekaźniki z centrali, znajdującej się
w jukeju (patrz wyżej), mówiące po polsku jakby im google tłumaczył
z angielskiego.



3
ano 2015-11-13 21:51:51
stabilne zatrudnienie w SAGE ? błagam ...
3
Klient 2016-01-03 12:40:17
Niestety jest to prawda i przez rok nic się nie zmieniło. Zarząd firmy w której pracuję błędnie wybrał Sage jako oprogramowanie ERP.
Widać brak specjalistów w Sage oraz bardzo złe zarządzanie.
Brak pomocy, spychologia. Program ma kolosalną ilość błędów i ciągle generuje nowe. Piszę to jako osoba z zewnątrz (klient), która nie może otrzymać pomocy w naprawie tych błędów, a musi pracować na wadliwym oprogramowaniu.
4
seller naciowy 2016-04-09 00:30:11
nie wiem jak do obecnych rekrutacji ma się fakt likwidacji wszystkich filii. Z tego słyszałem od pracowników wszyscy pracujący poza warszawa przechodzą na home office.
ERP Majster 2016-04-20 20:52:29
Hmmm z mojego wieloletniego doświadczenia wynika że programy po prostu trzeba dobrze wdrożyć.......... kto przeprowadził u was proces wdrożenia? Czy był taki proces przeprowadzony?
Angelo 2016-05-04 19:27:49
Witam. Mam pytanie do pracowników firmy Sage. Czy ktoś z Was pracuje/wie czym zajmuje się Dział Customer for Life?
Czy jest to jakiś dział utrzymania/ wsparcia/ serwisu?
Czy też może praca tam polega na obsłudze handlowej aktualnych klientów/użytkowników systemów (stanowiska pracy podobne do Key Account Manager)?
Z góry dziękuję za wszelkie konkretne informacje. Pozdrawiam.
ewulek 2016-05-05 12:52:22
obsługa handlowa aktualnych klientów .. Łódź zaprasza
Angelo 2016-05-05 14:55:34
@kicz Bardzo dziękuję Ci za wyjaśnienie. Dopytam tylko, czy dobrze zakładam, że chodzi o obsługę bieżących klientów, czy też jednak może o poszukiwanie nowych? I dodatkowo - rozumiem, że chodzi o pracę mobilną, a nie stacjonarną (jak to w handlu bywa;)?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
menek 2016-06-25 19:55:26
Fatalna atmosfera w CS, brak profesjonalnych szkoleń, liczą się cyferki - jak to w kolpo, na początku milusio, aby złapać pracownika, aby później trzymać za marną kasę. Tylko oczekiwania ponad normę. A na dodatek wyżywanie się niespełnionych, zakompleksionych kobiet na swoich pracownikach. Humorki i nieodpowiedzialne decyzje, plotkowanie po kątach. Do tego ciągłe uciszanie i szczeniackie traktowanie dorosłych ludzi i nieszanowanie ich, a wszystko pod przykrywką marki firmy Sage, która niestety jest mocno zacofana pod kątem programów i podejścia do pracowników. Typowe polactwo, brak pracy zespołowej i prawdziwej współpracy. Komunikacja żenująca. Spychologia. I toksyczna atmosfera.
6
Mike 2016-09-10 22:45:48
Zgadzam się z menkiem tez byłem pracownikiem SC. Nie polecam tej pracy nikomu nawet za dobra kasę ( a jest marna), wiem że parę osób zwolniło się z pracy i leczyło na nerwicę.
Mutlisport i opieka medyczna nie są tego warte.
Poniżanie ludzi przez zakompleksioną przełożoną to standard, nosi to znamiona mobbingu. Ci którzy to zgłaszali już nie pracują, dosięgło ich ramię sprawiedliwości. Typowa korporacja, nie można mieć własnego zdania i głośno mówić o swoich przekonaniach.
W działach handlowych można godnie zarobić o ile ma się twardy tyłek i potrafi sprytnie oszukiwać klientów.

1
dxffhyu 2016-09-10 23:18:24
@ Mike - masz racje że niektóre rzeczy nie sa warte naszego zdrowia psychicznego. Trzeba rozgraniczyć
2
pracownik 2016-11-01 21:19:53
Powiem w skrócie - praca bardzo mi się podoba. Pracuje w firmie kilka miesięcy ale codziennie jest coraz lepiej. Wiem że o firmie są różne opinie bo tez ludzie są różni i wymagają dziwnych rzeczy. Zarobki są bardzo w porządku, zwłaszcza jak realizujesz plany sprzedażowe to dużo ponad średnią krajową, ja osobiście mam poczucie że pracownik ma realny wpływ na to co dzieje się w firmie a Managerowie mają mocne nastawienie na swoich pracowników, żeby byli zadowoleni. Jest wiele opinii o traktowaniu pracowników przedmiotowo, jak cyferki itp podobno tak kiedyś było - od roku w firmie zmienił się zarząd i całe zarządzanie wywrócił do góry nogami, moim (i innych pracowników) zdaniem na duży plus.
Praca pełna wyzwań, nie dostaje się kasy za pierdzenie w stołek tylko za realny wkład - domyślam się że większość negatywnych opinii wychodzi od sławnego pokolenia Y które tylko chce i wymaga. Ja mam za sobą spore doświadczenie w różnych korporacjach a tutaj naprawdę czuje się rewelacyjnie.
polecam
Ruda 2016-11-30 12:56:58
Czy Ty na pewno masz na myśli srage tfu sage? Hahaha, litości. No chyba, że pracujesz w dziale marketingu. Pracowałam tam 5 lat i doszłam do jednego, kluczowego wniosku - managerom to się tam w du*** poprzewracało...ale w jednym masz rację.
Pracownicy mają realny wpływ na to co się dzieje w firmie pod warunkiem, że wchodzą kierownikowi w tyłek.
Minęło kilka miesięcy od kiedy odeszłam a nadal na samo wspomnienie tej firmy dostaję drgawek. Nie powiem, że wszystko było na minus - współpracownicy w większości rewelacyjni :)Jeśli chodzi o pensję to tragiczna nie była.
Natomiast kadra w CS - najgorsza jaką poznałam. I nie jest to jedynie moja opinia a naprawdę większości ludzi z którymi pracowałam.
Nikomu z czystym sumieniem nie polecę tam pracy - nie po tym co spotkało mnie oraz parę innych osób.
Kłania się pokolenie Y które chciało jedynie należnego mu szacunku.
yyyy 2016-12-05 17:37:46
Dobre warunki, szanse na rozwój i miła atmosfera.
Zostaw swoją opinię o Sage Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sage Sp. z o.o.