brak logo

Borg Warner Turbo System Poland

Jasionka

Opinie o Borg Warner Turbo System Poland

Anrzej 2016-02-06 15:30
A jak to jest ze szkoleniami na produkcji ? to prawda że trwają 4 miesiące ?
1
Anrzej 2016-02-08 15:41
no ale nie rozumiem tego jeden nie dostanie nawet najniższej krajowej a drugi taki sam pracownik na tym samym stanowisku 2 koła do ręki ?
grzeczny 2016-02-11 01:43
Pomijając atmosferę, to wysokość podwyżki zależy od umiejętności ale tych polegających na podlizywaniu się... nie wciskajcie kitu, że jest inaczej.
poszwa 2016-02-15 23:36
przez jaka agencje przyjmuja do tego Borga?
Olsen 2016-02-17 10:11
Inter.Expert z Wrocławia. Nie wiem czy na produkcję też, ale oni rekrutują do biur. Agencja zarzeka się że nie zarabiają od stawki pracownika, nie wiem ile w tym prawdy.
1
nowa;)) 2016-02-18 13:11
Jest oferta pracy na stanowisko HR jest duże zainteresowanie wie ktoś może ?? Czy nie ma sensu składać CV bo i tak nie przyjmują nikogo albo już może kogoś przyjęli?
1
Marek 2016-02-29 13:55
Witam Was, mozecie mi powiedziec jak tam jest z pracą konstruktora ? czy te turbosprezarki sa tam rzeczywiscie rozwijane od koncepcji,konstruowane i obliczane przez Polaków, czy tak naprawdę wszytko robią niemcy a Polacy tylko klikaja w ansysie jak oni sobie zażyczą i robią dla nich rysunki i modele 3D wg wytycznych narzuconych przez niemców ?
Pozdrawiam !
Marek 2016-03-01 16:02
sa na pracuj.pl
1
Marek 2016-03-02 18:10
to moglby sie ktos wypowiedziec jak wyglada tam praca konstruktora ?
Z gory dziekuje
2
Marek 2016-03-03 18:40
Dla mnie najwazniejsza jest rozwojowa praca, pozniej zarobki, pozniej atmosfera, dlatego chce wiedziec, czy konstruktorzy tam OD PODSTAW rozwijaja nowe koncepcje turbosprezarek, czy robia tylko zabudowy, bo wszystkie opcje zostaly juz dawno skonstruowane za granica. W ogloszeniu widzialem jako wymog dobra znajomosc powierzchniowki w catii, a to odrazu nasuwa myśl, że bedzie się tylko kreślarzem, bo nie wymagają znajomości mechaniki płynów, wytrzymałości materiałów i ogolnie mechaniki oraz ogolnego doświadczenia w maszynach przepływowych czy cieplnych.
Marek 2016-03-06 12:46
Ciekawe czy by rozwiali wszelkie wątpliwości czy by ściemniali po to żeby ryba połknęła haczyk, bo nie wiem czy warto wysylac i tracic czas na rozmowe :)
Zaa 2016-03-07 23:14
@Olsen, początek i wzmianka "..pracownicy produkcyjni sobie ponarzekali.." dowodzi że jesteś głąbem i pustakiem, szukaj pracy w kiosku, nam tu takich nie trzeba
Marek 2016-03-10 17:28
to zechce sie ktos wypowiedziec jak wyglada tu praca konstruktora ?
Pozdro
osia1401 2016-04-01 11:14
Czym się różni umowa z Agencji od tej z Borga??
osia1401 2016-04-01 11:20
Czym sie rozni umowa z Agnecjii od umowy z Borga?
Szczur 2016-04-10 14:48
A powiedzcie mi panowie jak wygląda sprawa z językami obcymi na produkcji ?
jest on wymagany ?
jak wygląda szkolenie ?
Szczur 2016-04-10 14:48
A powiedzcie mi panowie jak wygląda sprawa z językami obcymi na produkcji ?
jest on wymagany ?
jak wygląda szkolenie ?
elektro 2016-04-27 20:51
Witam, czy orientuję się ktoś ile może zarobić elektromechanik? Jaka panuje tam atmosfera?
1
yyy 2016-05-23 21:10
Ile zarabia operator produkcji ??
10
Turbo 2016-05-26 00:42
Od 1850 brutto, górnej granicy ponoć brak :)
Na rozmowie przedstaw swoje oczekiwania.
4
kozA 2016-06-15 09:10
Witam
Byłem na rozmowie na stanowisko elektromechanika. Pytania o dotychczasowe doświadczenie oraz z podstaw elektrotechniki. Oraz rozmowa w języku angielskim na temat zainteresowań. Z tego co się dowiedziałem to 2,4 k na rękę to max co można tam zarobić na tym stanowisku.
Pozdrawiam.
kozA 2016-06-17 15:24
Czy jest to dużo? Sam nie wiem,.. Lista wymagań bardzo długa, dolina lotnicza, firma z hameryki ;> i tak jak pisałem 2,4 na łapkę to max na umowie na stałe, nie ma raczej do tego premii. Dostałem się do innej firmy w okolicy na takie stanowisko i na dzień dobry zaproponowali 2,3 + 10% premii, co będzie po okresie próbnym to zobaczymy.
Rozmowa! 2016-06-17 20:03
2,4 k na rękę... a ręce masz dwie?
1
PopracowaćZnaleźćCośLepszego 2016-06-29 18:20
wiec na start każde stanowisko, chyba ze masz kilka lat doświadczenia to nie, start 1900 brutto, po okresie próbnym 2100 brutto, premia 350brutto co miesiąc, ale po odliczeniu reklamacji, usterek, wypadku na linii lub braku 100% produkcji, odbijają ją więc czasem wychodzi tylko 80zł, więc szału nie ma, a doświadczenie ludzie tutaj mająnaprawdę duże i bogate.

Moim zdaniem to bardzo przykre że w tak bogatej i dobrze prosperującej firmie, ludzie tak mało zarabiają (muszę dodać, że kto załapał się do pracy gdzie był zarząd w pełni zagraniczny, zwykli pracownicy dostali i po 3200 netto, a to ślub, a to dziecko w rodzinie itd. teraz 100 - 200zł netto to MAX przy zmianie umowy, wewnętrzne awanse lub przeniesienia, bardzo trudne do realizacji, no i ukochane Utrzymanie ruchu, stara gwardia, zwykłe chłopy z kluczem co jeden drugiego pyta się jak co naprawić, oczywiście są wyjątki i są naprawdę kompetentni i dobrzy pracownicy; 4200 brutto na start, wystarczy ze jesteś kolegą).

Nie ma osoby która by Bardzo zachwalała pracę tutaj, nie jest ciężko, nie ma wielkich wymagań, ale pieniądze są bardzo skromne i nie sprawiedliwe to największy minus.
Sebastian 2016-07-03 21:39
każdy pracownik ma zarobki adekwatne od tego jak głęboko wchodzi w tyłek i ile osób w tym roku podpierdzielił, patrząc na podwyżki liderów to widać że duży wpływ ma dobra relacja z mistrzami, to jest głównym trendem tutaj, umiejętności są nieważne, jedynie dobre układy. Na szczęście klan skorumpowanych mistrzów się pomału rozpada, bo jednego wypierniczyli na inny wydział więc jest światełko w tunelu że kiedyś będzie dobrze, pozostał jeszcze jeden i kierownik który jest nie porozumieniem i klaunem Lajkonika.
ignacy 2016-07-07 18:57
Cóż, nic dodać nic ująć. Cały czas te same osoby tylko inne loginy. Jeden popiera drugiego. Napiszę tylko tyle - nie psujcie atmosfery bo ta jest bardzo dobra i będzie jeszcze lepsza jak odejdziecie z tego zakładu. Pracuję od kilku lat w Borgu i nie narzekam. Robota jak wszędzie, jak mi nie będzie pasować to zmienię. Pozdrawiam montaż!
4
Ktos 2016-07-09 00:14
Pracowalem w borgu. Dostawalem lekko powyzej najnizszej krajowej. Oczywiscie zatrudnienie przez firme posredniczaca. W firmie widac ze sa pieniadze ale dla pracownikow nie ma. Kicha. Uklady pomiedzy pracownikami. Najgorsi to lidmeni. Wyjechalem do stanow i taka sama wyplate zrobie w dwa dni. Robiac to samo co w borgu. A borg to firma amerykanska. To tyle
1
Mateusz 2016-07-25 15:35
Tak z ciekawości koZa jaka to firma ?
Adddek 2016-07-28 18:51
Piote i inni:
Znaci jakieś firmy w strefie gdzie jeszcze można aplikować po skończeniu elektroniki ?
Borg, MTU, Goodrich ... gdzie jeszcze ?
3
ilonka 2016-08-01 15:20
Pewnie, że wszystko zależy od podejścia pracowników @wartki, ale najważniejsze jest to, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach. Pewnie i tak zarobki są całkiem niezłe, czyż nie? Dzięki za odpowiedź
nowa 2016-11-30 17:37
witam, za jakiś czas mam zacząć pracę w firmie borgwarner na produkcji. Jaka atmosfera panuje w tej firmie? czy warto rezygnować z dotychczasowej pracy (która nie jest szczytem marzeń) dla borga?
rafi 2016-12-16 10:12
A ile może zarobić w Borg Warner technik ds. testów? Kierunkowe wykształcenie elektroniczne, kilkuletnie doświadczenie w pracy w KJ i trochę mniejsze w branży automotive. Z góry dziękuję za informacje.
NoName 2017-01-19 21:03
Aktualnie w BorgWarner TS Rzeszów wszystkich przyjmują przez agencje pracy (stanowisko operator produkcji) zarobki 2200 brutto na ręke.Co do atmosfery w pracy to może być,ale praca bardzo szkodliwa na zdrowie (dużo szkodliwych substancji na zdrowie,nie ma płaconego szkodliwego).Co do pracy to za bardzo nie polecam za te pieniądze.
4
KDM 2017-02-10 18:54
Pracowałem w tej firmie i bardzo przykro to stwierdzic, ale od jakiegos czasu atmosfera w organizacji uległa pogorszeniu i niestety panuje tu wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo. Stanowiska, szczegolnie biurowe obsadzane sa znajomkami z innych wiodacych rzeszowskich firm, których kompetencje pozostawiaja wiele do życzenia. Co do kierownictwa - zasiedziane, faworyzujace ,,przytakiwaczy" nie posiadajacych wlasnego zdania. Praca tu jest dobra tylko na chwilę. Ogromna część tego co jest pokazywane na zewnątrz nijak ma sie do panujacej tam rzeczywistości. Sa w tej firmie ciekawe i wartosciowe osoby, ale co z tego jeżeli ich potencjal jest tłumiony przez nieudolne zarzadzanie? Na szczescie przygode z Borgiem mam juz za sobą i ciesze sie praca w normalnej atmosferze, gdzie pracownik jest szanowany i doceniany.
7
szibidi 2017-02-14 09:43
A czy orientuje się ktoś czy sa już przyjęcia do Turbo na tę nowa halę ???
Artek 2017-02-15 15:29
Tak juz sa. Trzeba wyslac cv na ich glownego maila lub jak masz tam kogos znajomego podac dokumenty.
Szibidi 2017-02-16 10:10
Dziekuje za odp :( A orientujesz się może czy poszukują osób na magazyn czy tylko na produkcję ??? Wysylalam cv w styczniu i póki co zero odzewu a niestety znajomości brak :(
inzynier z miedzynarodowym doswiadczniem 2017-02-24 19:04
Kochani, a 'maintenance engineer' zarobi na lape 6000 - 7000 PLN ?
Jest ogloszenie i wymog min. 5 lat doswiadczenia..
Mam doswiadczenie zagraniczne i nie wiem, czy wysylac, czy ponurzy panowie sie mnie przestrasza, zeby bylem w "UE", wiec nie dam sie zrobic w konia ( :
xXx 2017-02-26 21:56
nic z tych rzeczy, ja tez takie międzynarodowe mam, na rozmowie na konstruktora gadałem z Niemcem jakims tam ich szefem to powiedział mi cala prawde ze tu robi się za białego murzyna i konstruuje duperele, rozwój prawdziwy jest w Niemczech w jednej z filii i polecil mi tam skladac papiery :) btw zdziwil się w ogole ze z niemiec do polski chce wracac :) a pani z hr, która TYLKO po angielsku rozmawia siedziała i patrzyla się w biurko jak szpak w piz*e :)
2
Marny hr 2017-02-27 01:07
Też mam doświadczenie ponad 5 lat w tym zagranica. Po rozmowie w siedzibie firmy i rzuceniu 6k nawet nie dodzwonili.
Lucek 2017-03-07 14:13
Wiecie może czy przyjmuja jeszcze pracowników produkcyjnych do nowej hali czy skończyła sie juz rekrutacja???
Elmo 2017-03-11 14:27
Pracuję w borgu już kilka lat. Dziwi mnie że większość komentarzy jest negatywna. Owszem jak w każdej firmie na świecie są złe i dobre strony, jeszcze nikt wszystkim nie dogodził. Prawda jest trochę taka że lubimy sobie ponarzekać i jakby nie było będzie źle. A druga prawda jest taka że jak pojawiają się ciekawe stanowiska to ciężko znaleźć kogoś konkretnego nie bojącego się pracy i na prawdę pracowitego nie tylko z gadki ale i z czynu bo od tego co na CV do rzeczywistych wyników w pracy czasem daleko. Jest przyjętych sporo młodych ludzi którym jakby nie patrzeć praca w takiej firmie daje rozwój, i to na produkcyjnych i wyższych stanowiskach , a jak komuś nie odpowiadają warunki to droga wolna... Nie każdy od razu dostanie 5k i stanowisko dyrektora ;)
Zenio 2017-03-15 12:45
Gościu to ile tam zarabiasz 1700 zł w 21 wieku ze takie głupoty wypisujesz !!!!!!
Produkcyjny 2017-03-19 23:12
Przyjęcia są cały czas przynajmniej jeśli chodzi o produkcję a dokładnie montaż ponieważ cały czas brakuje ludzi i część nowych sama sie pozwalniała.
JarekJ 2017-03-20 17:34
Witam ,
pod poniższym linkiem zapraszam do wypowiadania się na temat Dywizji Transsmision

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1036443
Nowy 2017-03-21 10:13
Elmo 2017-03-11 14:27
Nie każdy od razu dostanie 5k i stanowisko dyrektora ;)
Czy dyrektor w Borgu zarabia 5k ?
Odyniec 2017-03-21 12:19
Witam
Ile można zarobić na początek na stanowisku magazyniera?
Orientuje się ktoś?
tarazo 2017-03-22 11:03
Ktoś się orientuje na ile może liczyć Application Engineer z kilkuletnim doświadczeniem w automotive? 9k brutto to dużo/mało?
EHkm 2017-03-23 21:21
2400 brutto, umowa na agencje na półtorej roku....
Odyniec 2017-03-24 11:53
To jest stawka dla świeżaka czy dla osób z doświadczeniem?
Zostaw swoją opinię o Borg Warner Turbo System Poland - Jasionka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Warner Turbo System Poland