brak logo

Borg Warner Turbo System Poland

Jasionka

Opinie o Borg Warner Turbo System Poland

Sebastian 2016-07-03 21:39
każdy pracownik ma zarobki adekwatne od tego jak głęboko wchodzi w tyłek i ile osób w tym roku podpierdzielił, patrząc na podwyżki liderów to widać że duży wpływ ma dobra relacja z mistrzami, to jest głównym trendem tutaj, umiejętności są nieważne, jedynie dobre układy. Na szczęście klan skorumpowanych mistrzów się pomału rozpada, bo jednego wypierniczyli na inny wydział więc jest światełko w tunelu że kiedyś będzie dobrze, pozostał jeszcze jeden i kierownik który jest nie porozumieniem i klaunem Lajkonika.
ignacy 2016-07-07 18:57
Cóż, nic dodać nic ująć. Cały czas te same osoby tylko inne loginy. Jeden popiera drugiego. Napiszę tylko tyle - nie psujcie atmosfery bo ta jest bardzo dobra i będzie jeszcze lepsza jak odejdziecie z tego zakładu. Pracuję od kilku lat w Borgu i nie narzekam. Robota jak wszędzie, jak mi nie będzie pasować to zmienię. Pozdrawiam montaż!
4
Ktos 2016-07-09 00:14
Pracowalem w borgu. Dostawalem lekko powyzej najnizszej krajowej. Oczywiscie zatrudnienie przez firme posredniczaca. W firmie widac ze sa pieniadze ale dla pracownikow nie ma. Kicha. Uklady pomiedzy pracownikami. Najgorsi to lidmeni. Wyjechalem do stanow i taka sama wyplate zrobie w dwa dni. Robiac to samo co w borgu. A borg to firma amerykanska. To tyle
2
Mateusz 2016-07-25 15:35
Tak z ciekawości koZa jaka to firma ?
Adddek 2016-07-28 18:51
Piote i inni:
Znaci jakieś firmy w strefie gdzie jeszcze można aplikować po skończeniu elektroniki ?
Borg, MTU, Goodrich ... gdzie jeszcze ?
3
ilonka 2016-08-01 15:20
Pewnie, że wszystko zależy od podejścia pracowników @wartki, ale najważniejsze jest to, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach. Pewnie i tak zarobki są całkiem niezłe, czyż nie? Dzięki za odpowiedź
nowa 2016-11-30 17:37
witam, za jakiś czas mam zacząć pracę w firmie borgwarner na produkcji. Jaka atmosfera panuje w tej firmie? czy warto rezygnować z dotychczasowej pracy (która nie jest szczytem marzeń) dla borga?
4
rafi 2016-12-16 10:12
A ile może zarobić w Borg Warner technik ds. testów? Kierunkowe wykształcenie elektroniczne, kilkuletnie doświadczenie w pracy w KJ i trochę mniejsze w branży automotive. Z góry dziękuję za informacje.
NoName 2017-01-19 21:03
Aktualnie w BorgWarner TS Rzeszów wszystkich przyjmują przez agencje pracy (stanowisko operator produkcji) zarobki 2200 brutto na ręke.Co do atmosfery w pracy to może być,ale praca bardzo szkodliwa na zdrowie (dużo szkodliwych substancji na zdrowie,nie ma płaconego szkodliwego).Co do pracy to za bardzo nie polecam za te pieniądze.
5
KDM 2017-02-10 18:54
Pracowałem w tej firmie i bardzo przykro to stwierdzic, ale od jakiegos czasu atmosfera w organizacji uległa pogorszeniu i niestety panuje tu wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo. Stanowiska, szczegolnie biurowe obsadzane sa znajomkami z innych wiodacych rzeszowskich firm, których kompetencje pozostawiaja wiele do życzenia. Co do kierownictwa - zasiedziane, faworyzujace ,,przytakiwaczy" nie posiadajacych wlasnego zdania. Praca tu jest dobra tylko na chwilę. Ogromna część tego co jest pokazywane na zewnątrz nijak ma sie do panujacej tam rzeczywistości. Sa w tej firmie ciekawe i wartosciowe osoby, ale co z tego jeżeli ich potencjal jest tłumiony przez nieudolne zarzadzanie? Na szczescie przygode z Borgiem mam juz za sobą i ciesze sie praca w normalnej atmosferze, gdzie pracownik jest szanowany i doceniany.
12
szibidi 2017-02-14 09:43
A czy orientuje się ktoś czy sa już przyjęcia do Turbo na tę nowa halę ???
Artek 2017-02-15 15:29
Tak juz sa. Trzeba wyslac cv na ich glownego maila lub jak masz tam kogos znajomego podac dokumenty.
Szibidi 2017-02-16 10:10
Dziekuje za odp :( A orientujesz się może czy poszukują osób na magazyn czy tylko na produkcję ??? Wysylalam cv w styczniu i póki co zero odzewu a niestety znajomości brak :(
inzynier z miedzynarodowym doswiadczniem 2017-02-24 19:04
Kochani, a 'maintenance engineer' zarobi na lape 6000 - 7000 PLN ?
Jest ogloszenie i wymog min. 5 lat doswiadczenia..
Mam doswiadczenie zagraniczne i nie wiem, czy wysylac, czy ponurzy panowie sie mnie przestrasza, zeby bylem w "UE", wiec nie dam sie zrobic w konia ( :
xXx 2017-02-26 21:56
nic z tych rzeczy, ja tez takie międzynarodowe mam, na rozmowie na konstruktora gadałem z Niemcem jakims tam ich szefem to powiedział mi cala prawde ze tu robi się za białego murzyna i konstruuje duperele, rozwój prawdziwy jest w Niemczech w jednej z filii i polecil mi tam skladac papiery :) btw zdziwil się w ogole ze z niemiec do polski chce wracac :) a pani z hr, która TYLKO po angielsku rozmawia siedziała i patrzyla się w biurko jak szpak w piz*e :)
4
Marny hr 2017-02-27 01:07
Też mam doświadczenie ponad 5 lat w tym zagranica. Po rozmowie w siedzibie firmy i rzuceniu 6k nawet nie dodzwonili.
Lucek 2017-03-07 14:13
Wiecie może czy przyjmuja jeszcze pracowników produkcyjnych do nowej hali czy skończyła sie juz rekrutacja???
Elmo 2017-03-11 14:27
Pracuję w borgu już kilka lat. Dziwi mnie że większość komentarzy jest negatywna. Owszem jak w każdej firmie na świecie są złe i dobre strony, jeszcze nikt wszystkim nie dogodził. Prawda jest trochę taka że lubimy sobie ponarzekać i jakby nie było będzie źle. A druga prawda jest taka że jak pojawiają się ciekawe stanowiska to ciężko znaleźć kogoś konkretnego nie bojącego się pracy i na prawdę pracowitego nie tylko z gadki ale i z czynu bo od tego co na CV do rzeczywistych wyników w pracy czasem daleko. Jest przyjętych sporo młodych ludzi którym jakby nie patrzeć praca w takiej firmie daje rozwój, i to na produkcyjnych i wyższych stanowiskach , a jak komuś nie odpowiadają warunki to droga wolna... Nie każdy od razu dostanie 5k i stanowisko dyrektora ;)
Zenio 2017-03-15 12:45
Gościu to ile tam zarabiasz 1700 zł w 21 wieku ze takie głupoty wypisujesz !!!!!!
Produkcyjny 2017-03-19 23:12
Przyjęcia są cały czas przynajmniej jeśli chodzi o produkcję a dokładnie montaż ponieważ cały czas brakuje ludzi i część nowych sama sie pozwalniała.
1
JarekJ 2017-03-20 17:34
Witam ,
pod poniższym linkiem zapraszam do wypowiadania się na temat Dywizji Transsmision

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1036443
Nowy 2017-03-21 10:13
Elmo 2017-03-11 14:27
Nie każdy od razu dostanie 5k i stanowisko dyrektora ;)
Czy dyrektor w Borgu zarabia 5k ?
Odyniec 2017-03-21 12:19
Witam
Ile można zarobić na początek na stanowisku magazyniera?
Orientuje się ktoś?
tarazo 2017-03-22 11:03
Ktoś się orientuje na ile może liczyć Application Engineer z kilkuletnim doświadczeniem w automotive? 9k brutto to dużo/mało?
EHkm 2017-03-23 21:21
2400 brutto, umowa na agencje na półtorej roku....
1
Odyniec 2017-03-24 11:53
To jest stawka dla świeżaka czy dla osób z doświadczeniem?
Ekhm 2017-03-31 06:48
To jest stawka dla swiezaka a czy masz doswiadczenie na podobnym stanowisku to ich nie obchodzi. Jesteś nowy i tyle
1
Reks 2017-04-03 13:37
W Borgwarner pracownicy produkcyjni i magazynierzy zatrudniani są przez agencję pośrednictwa pracy. Stawka startowa produkcyjnego to 2200 brutto na początek a magazyniera 2400 brutto. Bez rewelacji - typowa tania siła robocza. W zależności od zapotrzebowania umowę na Borgwarner można dostać po roku , dwóch latach albo wcale.
Nadmienię , że pracownikowi agencyjnemu nic się nie należy, zaden dodatek
2
Evitka 2017-04-06 18:41
Jesteście świetni,ale musicie się bardziej promować.Polecam płyty mini CD.Zbieram takie.Niech wszyscy pracownicy nagrywają na te płytki np.coś o firmie.Jest to tzw.promocja w wersji udio.Pozdrwiam i proszę o odpowiedź.
2
Joanna 2017-04-07 13:22
@Reks a na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
1
Reks 2017-04-08 16:48
Firma dopłaca się do posiłków z firmy kateringowej, opłaca ubezpieczenie pracownikowi, opiekę medyczną. Ponad to przynajmniej raz w roku są jakieś gifty od firmy w postaci Kurtek itp
2
bolo 2017-04-20 21:34
a jakie są dodatki? dla zatrudnionych na Borga nie przez agencje ?
1
Evitka Światowidka 2017-04-23 11:51
Bolo,ja co prawda nie pracuję,ale z tego,co wiem to różne.
Benny 2017-04-26 21:49
To, co mają pracownicy zatrudnieni na Borga, to ubezpieczenie na życie, prywatna opieka medyczna w Medyku, premia roczna w wysokości średnio jednej pensji miesięcznej. Wszyscy pracownicy, zazwyczaj łącznie z agencyjnymi otrzymują raz w roku wczasowe, bony na święta, dopłata do obiadów, premia miesięczna.
Pracownik na montażu obecnie z tego co się orientuję, dostaje na agencji na dzień dobry 2300 zł brutto, na Borga dochodzi ok 200 - 300 zł. Podwyżka co roku średnio 5%. Premia miesięczna 370 zł brutto. Dochodzi dopłata za nocki i godziny nadliczbowe. Każdy może przekalkulować, czy warto. Mając już jakiś tam staż w firmie, może się uzbierać.
bla 2017-04-27 11:40
Byłem ostatnio na rozmowie na produkcje mam czekać od 2 do 3 tyg na odpowiedź.
Czy po np. 2 latach można liczyć na awans ? Czy warto się angażować i poświęcić dla tej firmy? Potrzebuje stabilnej pracy ale nie ukrywam że 1800 zł na reke to mało. Mam mgr który tu nic nie pomaga mogę zainwestować w siebie i zrobić zaocznie inż. Co zrobić żeby w tej firmie zarabiać między 3tyś a 4 tyś . Jest to możliwe ?
2
land 2017-04-27 11:58
@bla
Możesz napisać ile zaproponowali Ci brutto na umowie (bez dodatków)?
NoName 2017-04-27 21:30
Aktualnie W BorgWarner TS Rzeszów na produkcji na agencje pracy na start dają 2150brutto a na firmę dają na start 2400brutto.Ale mało kogo przyjmują na firmę wszystkich prawie dają na agencje.Duża rotacja jest.
land 2017-04-28 00:18
Dzięki za odpowiedź. Widać, że dla każdego jest inna stawka (mowa o produkcji przez agencję). Ja z kolei znalazłem ogłoszenie, w którym proponują wynagrodzenie od 2200brutto. Orientujesz się może czym spowodowana jest rotacja? Małe ilości zamówień czy jakieś straszne warunki? Idąc przez agencje jest realna szansa zostać dłużej niż 3msc czy przyjmują tylko na takie krótkie okresy - stąd wspomniana rotacja?
lol 2017-04-29 06:34
Duża rotacja jest spowodowana niskimi zarobkami na produkcji.Ogólnie pracy jest dosyć dużo zależy też w jakim systemie pracujesz 3 zmianowym albo 4 brygadówki (pracujesz w soboty,niedziele i święta zależy jak Ci wypadnie).A jak nie ma pracy na twoim stanowisku to rzucają Cię na inne linie.
Reks 2017-04-29 20:54
@Land. Kwoty uzależnione też są od tego na jaką linię trafisz. Na jednej jest lżejsza robota, mniej szkodliwa to i mniejsze zarobi, na drugiej ciężka to automatycznie ciut wyższe. Co nie zmienia faktu , że możesz trafić na linię za 2150 brutto, a po 2 miesiącach z racji spadku zamówień zostać przeniesionym na inną cięższą linię bez zmiany stawki. Większą i szybszą szanśe na dostanie umowy na firmę mają mężczyźni.
Reks 2017-04-29 20:59
@ble Ciężko powiedzieć czy warto się starać, na pewno jak się będziesz starał to kiedyś może, ale nie musi być to zauważone. Na pewno wiedz, że za nim dostaniesz awans na dane stanowisko to przez długi okres będziesz miał większy zakres obowiązków i odpowiedzialność ale niestety bez zmienionej umowy i bez większej kasy. Można powiedzieć, taki okres próbny za niższą pensję. Jak już sie doczekasz oficjalnego awansu to dostaniesz 300-500 zł brutto podwyżki.
2
Benny 2017-04-30 14:51
Na pewno warto, bo sam znam kilka osób które się wybiły na inspektora jakości czy do utrzymania ruchu, ale łatwo nie jest. Szczególnie że oprócz wykształcenia czy umiejętności liczy się dobra wola kierownika produkcji, który może wstrzymać każdy awans, zwłaszcza jeśli wiąże się to z przejściem do sąsiedniej dywizji. Mówię to z obserwacji. Innymi słowy grozi Ci stagnacja na stanowisku op. produkcji. Ale źle nie ma ;) Tak na marginesie, w tym miesiącu była większa korekcja wynagrodzeń i przynajmniej na obszarze produkcji pracownicy podostawali coś ok 15% więcej z podstawy.
2
Benny 2017-04-30 15:00
Aha, rozbieżności w wypowiedziach wynikają zapewne z tego, w jakiej dywizji ktoś pracuje - Turbo System, Transmission, Morse tec, Reman. W każdej z nich warunki zatrudnienia, klimat pracy i zarobki mogą się nieco różnić. Moje komentarze dotyczą części Turbo.
Benny 2017-04-30 15:20
Rotacja moim zdaniem nie jest duża, przynajmniej wśród pracowników zatrudnionych na Borga. Jeśli już, to odchodzą pojedyncze osoby. Inaczej sytuacja ma się w przypadku pracowników agencyjnych - to zrozumiałe. Dla jednych jest to pierwsza praca w życiu i mają wygórowane oczekiwania, niektórzy nie potrafią pogodzić życia prywatnego z pracą w systemie 3-zmianowym, jeszcze innym nie odpowiadają warunki środowiskowe, albo pracę traktują jako odskocznię do innej firmy. Brak stabilności zatrudnienia też gra tu pewną rolę, ale z obserwacji mogę stwierdzić, że po rozbudowie hali co raz więcej pracowników przechodzi na umowę borgowską przed terminem zakończenia umowy, co świadczy o sporych potrzebach kadrowych firmy i dobrze wróży firmie na kolejne lata.
Nie ukrywam że kwietniowa podwyżka mocno podniosła morale większości z nas.
Elene 2017-05-09 21:23
Mam pytanie czym sie zajmuje operator produkcji w borgu?
Darekddd 2017-05-10 01:31
To zależy od stanowiska. Możesz zakładać plastikowe wałki gdzie przeszkolenie trwa 10 minut, a również być na innych bardzo skomplikowanych stanowiskach wymagających kilkumiesięcznego szkolenia. Pracuję tu pół roku, po 3 miesiacach na agencji za 2100, umowa na borga na 2400 na 3 miesiące a teraz kolejna na 2 lata ze stawką 2800, nie mam co narzekać, niektórzy pracują po 2 lata nadal na agenci za stawki 2200-2300 brutto. Nparawdę dużo zależy od stanowiska i i lini, oraz zapotrzebowania i odpowiedzialności. Nie oszukujmy się nakładanie plastikowych kółek i zamykanie kurtyny znacznie sie różni od stanowiska na którym masz maszyny sterowanie komputeroweo, przezbrojenia, pomiary, itd. Naprawdę jest bardzo różnie, teraz w maju dużo nowych przyjęć ma być.
Evitka 2017-05-19 21:06
To skoro nie chcecie płyt mini CD rto może kasety do dyktafonu?Jak chcielibyscie się promowac?
1
odyniec2 2017-05-20 09:05
Witam , jakie zmiany sa w logistyce ( magazynie ) ? 2 ? 3 ? Czy 4-brygadowka ?
2
Reks 2017-05-21 23:05
Zależy o który magazyn pytasz?
1
odyniec2 2017-05-22 10:09
Wyszło ogłoszenie na zapotrzebowanie na magazyniera wiec nie mam pojęcia o ktory magazyn chodzi a chciałbym wiedzieć jak ze zmianami a przeważnie jakie sa ?
Zostaw swoją opinię o Borg Warner Turbo System Poland - Jasionka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Warner Turbo System Poland