brak logo

Borg Warner Turbo System Poland

Jasionka

Opinie o Borg Warner Turbo System Poland

aqaret 2016-01-07 23:21:50
Inżynier to nisza, możesz próbować swoich sił ale to potrwa szmat czasu
i 2016-01-10 14:58:26
Osoba która podejmię tam prace jako zwykły operator nie ma szans żeby zarobić 2000 zł na rękę.A to czemu?Po pierwsze ,obecnie osoby są zatrudniane na stanowiska przez agencje ,które jak wiadomo coś sobie skubią.Druga sprawa jesteście uzależnieni od wysokości premii w miesiącu ,gdzie jak wszyscy wiedzą często ona jest uszczuplana z powodu różnych czynników.Gdyby nie ta premia to byście zarabiali tyle ile chłop w markecie na kasie.Chcielibyście więcej zarobić ?To musicie tyrać nadgodziny o ile takie są planowane.A wcale nie jest takie pewne ,że na nie się załapiecie ,bo przeważnie te same mordy je tłuką.Ot w końcu znajomości :).Duży plus to socjal ,który jest na przyzwoitym poziomie(bony na święta,paczki),gdzie w większości firm jest on mierny lub nie ma go wcale.Osobiście w skali od 1-10 dałbym tej firmie 7, a parę już zwiedziłem.
Kaizen 2016-01-15 00:20:44
Wszystko fajnie pięknie. . Ale całe założenie Kaizenowskie które stara się wprowadzać Nasza firma prowadzi do tego ze będziemy pracować jak roboty .. ogólnie dla Pracodawcy dobrze ale dla pracownika nie. Niestety to jest teraz standard w większości koncernów takich jak Borg i najgorsze jest to że nasze dzieci będą miały jeszcze gorzej.

Zarobki nie najgorsze , ale na to ci firma stara się prezentować na zewnątrz szału nie ma. Socjal natomiast na wysokim poziomie co można pochwalić.
I oczywiście ewenementy takie jak szybkie awanse dla ludzi powiedzmy szczerze bez bogatego doświadczenia czy wykształcenia ale to jak w każdej innej firmie norma.
Jak na renomę firmy szczegolnie mistrzowie odstaja od standardów. Nagrody dla liderów za wspólne pomysły to żenada - wprowadzanie udoskonalen to ich praca, obowiązek! Ale najlepsze jest to że pomysły są wspólne-ŻENADA
Firma się rozwija więc pracownicy szukają okazji więc potocznie nazwijmy "podpieprzanie" to standard - Oj gdyby tak wszyscy starali się w Polskich firmach to żadna nie zostałaby sprywatyzowana lub zamknięta.
Ogólnie tak jak wszędzie bez znajomości czy lizania ...wiecie czego słabe szansę na awans chyba że dobra uczelnia i doświadczenie najlepiej w branży automotive.
kaizen2 2016-01-16 13:31:14
do Kaizen i Kosok, chyba w ogóle nie znacie pojęcia Kaizen, co to znaczy cytuję "ogólnie dla Pracodawcy dobrze ale dla pracownika nie."? Przecież Kaizen nie jest żadnym obowiązkiem (odsyłam do lektury), nie zgodzę się również, że korzyść jest po jednej stronie bo korzyść jest zawsze po obu stronach (sam fakt i świadomość, że coś sam zrobiłem daje mi satysfakcję). Cieszcie się, że nie macie narzuconych kilka pomysłów w miesiącu. w mojej ostatniej firmie z Podkarpacia wymogiem było zgłaszanie 3 pomysłów w miesiącu i nic za to nie dostawaliśmy. Traktowane było jak obowiązek. Poza tym dla większości osób, którzy pracuję W Borgu jest to pierwsza praca i nie mają porównania z innymi zakładami - koncernami. Jak dla mnie robota dobra, czyściutko, ludzie różni ale zdecydowanie lepsza ekipa niż w mojej poprzedniej firmie, socjal sobie chwalę bo kantyna to rzadkość i pozostałe dodatki. Kasa może nie najlepsza ale da się przeżyć.
Co do nagradzania mistrzów i liderów to się zgadzam bo powinno to być ich obowiązkiem a zgłoszenia powinny się opierać na naszych pomysłach.
Anrzej 2016-01-16 18:16:55
To jak w końcu jest bo widzę sporą różnice zdań.
Jedni zarabiają dużo a drudzy mało ? jak to jest w końcu ?
Hugo 2016-01-17 19:33:19
Ludzie jakie 2000 na reke na poczatek?
Zatrudniaja teraz każdego na agencje za marne 1800brutto plus premia(średnia z ostatniego roku to jakieś pewnie 150zł) choć ostatnio zdażyła sie pełna 300 ;D i jedziesz na agencji ile im sie podoba, bez niczego. co do socialu fakt z tym nie ma co, catering, karty muli sport/multi benefit, opieka medyczna LuxMed, paczki swiateczne. Tu ogromny plus dla firmy.
W innych dywizjach jest póki co dobrze z tego co słysze od znajomych, ale sadze że to przez to ze dopiero sie wszystko rozkreca, na poczatku na turbo też było super nikt nie narzekał, każdy żył ze sobą w zgodzie, ale tak to jest jak sie nagle najwieksze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] azy dostają do władzy, szybkie awanse na mistrzów liderów, 5-6 lat temu można było sie wybić. Teraz przychodzisz na produkcje i zapomnij że sie wybijesz, nie masz szans, wszystko obstawione super kumplami, liderzy mistrzowie trzymaja sie razem bardzo dobrze,
System MES, każdy mówi ze to wymóg klienta że to tylko po to, a później operator musi sie tłumaczyć czemu maszyna 3min nie pracowała, gdzie był co robił.
Powoli wszystko sprowadza sie do zrobienia z pracownika robota, któy bedzie stał i robił na okragło, ludzie robią ustalone cele, czasem uda sie nadgonić w godzinie 5/10min , i można przed kolejną godzina(bo norma godzinna) odpoczać, ale nie bo jak cie ktoś zobaczy to żle że 5 min chwilke siadziesz mimo że cel wykonałeś. Najlepiej stój 8h i rób na okrągło.
Mówicie też że w ciagu kilku lat mozęsz dojść do 3000 brutto, no jeśłi dostajesz raz w roku podwyżke 40kilka zotych brutto to troche tych lat ci zleci.....
Co roku przed podwyżkami rozmowy z liderami, opinie wzajemne pracownik-przełożony i z powrotem, ludzie czarno na białym piszą co w kim nie pasuje, chodzi o mistrzów o zachowanie o traktowanie pracowików, a i tak HR ma to gdzieś... . nic nie robiał, a mistrzowie i liderzy czasami traktują ludzi jak by byli niewiadomo kim.....
Ludzie i niby w firmie każdy do każdego jest na "ty" ale zachowania mistrzów i czasem niektórych liderów całkowicie od tej tezy odbiegają, sie wybili i teraz "pępki swiata" jak sie było zwykłym pracownikiem produkcji to wtedy sie inaczej zachowywało, każdy "swoj chłop" a teraz wyższe stanowisko to odrazu odmiania......
nowaa 2016-01-20 20:23:20
A stołówka jest w tej firmie ?? Jak to wygląda wgl ?? Jakieś obiady są ? Jakieś urozmaicenie czasu na przerwie ??
wacy 2016-01-21 10:10:46
nie zapomnij Hugo o kierowniku ;)
Nie wiem za co mu płacą, człowiek który nie ma pojęcia o niczym. Trzyma się tylko dzięki temu że kolesie go chronią i ukrywają przed Dyrektorem jaką czarną owcę mają w stadzie.
Pracownik z hali 2016-01-22 13:53:22
Taka aktywność wzięła się nie z nowego nicku, tylko z odkrycia tego forum. Nie jestem pracownikiem HR tylko produkcyjnym, nie napisałem jeszcze żadnego postu tylko dawałem odpowiedzi do już zamieszczonych komentarzy. Dużo przekłamania jest na tym forum. Czytając mam wrażenie, że to jedna i ta sama grupa osób lub osoba, która korzysta z wielu nicków.
Hugo 2016-01-22 19:08:25
Maciek 1800netto? nie wiem kto na poczatku zarabia 1800 na ręke, wiec chyba raczej mi sie nie pomyliło
Anrzej 2016-01-27 19:25:42
Czyli ile można w końcu na dzień dobry dostać w borgu na produkcji ?
1
1.23. 2016-01-28 11:53:52
borg wysyła nowych pracowników produkcji na jakieś szkolenia ? czy jak to wygląda ?
Anrzej 2016-01-29 21:37:53
netto ??!?!?!?!!!
Hugo 2016-01-30 23:01:51
1800 brutto!!!!! a najniższa krajowa ile wynosi???? od nowego 2016 roku 1850!!! wiec jaki z tego morał.... maciek prosze już skończ bo nie wiem skąd sie ty tu wziałeś i o czym ty wygadujesz... A jeśłi nie wiesz jak to wyglda na Turbo to sie nie wypowiadaj
grzeczny 2016-01-30 23:33:29
Potwierdzam, stawki na turbo zaczynają się od 1800 brutto, a potem podwyżki zależne od tego jak się "uaktywniasz"
1.23. 2016-01-31 15:42:53
A jak ze szkoleniami na produkcji
Anrzej 2016-02-01 10:59:31
czyli według ciebie ile dostaję nowy pracownik na dzień dobry netto ?
Widzę że strasznie podzielone zdania, nie wiem od czego to zależy
Olsen 2016-02-05 22:00:03
No dobra, pracownicy produkcyjni już sobie ponarzekali ale jak jest z umysłowymi? Jaka rotacja np. w zakupach, czy można się wybić solidna pracą, czy tylko lizaniem d...? Po jakim czasie zatrudnienia przez agencję przechodzi się na bezpośrednią umowę z Borgiem? Tj. jeśli się przechodzi w końcu.
Hugo 2016-02-06 11:04:42
Moze i wiem mniej od ciebie, ale nie wiem gdzie pracujesz i jak długo. Ale ja poprostu mówie jak to wyglada obecnie, a co ty widzisz i wiesz to mnie już nie interesuje. Może i zarabiasz 2000natto ale napewno nie robisz w Borgu rok, tylko żeby mieć taka stawke to conajmniej ze 4lata musisz tu pracować, bo nie mówie że nie można tu tyle zarabiać tylko ze na poczatek dostajesz 1800brutto plus premia(zalezy jaka jest) i umowa z agencja
Anrzej 2016-02-06 15:30:50
A jak to jest ze szkoleniami na produkcji ? to prawda że trwają 4 miesiące ?
Anrzej 2016-02-08 15:41:35
no ale nie rozumiem tego jeden nie dostanie nawet najniższej krajowej a drugi taki sam pracownik na tym samym stanowisku 2 koła do ręki ?
grzeczny 2016-02-11 01:43:11
Pomijając atmosferę, to wysokość podwyżki zależy od umiejętności ale tych polegających na podlizywaniu się... nie wciskajcie kitu, że jest inaczej.
poszwa 2016-02-15 23:36:47
przez jaka agencje przyjmuja do tego Borga?
Olsen 2016-02-17 10:11:26
Inter.Expert z Wrocławia. Nie wiem czy na produkcję też, ale oni rekrutują do biur. Agencja zarzeka się że nie zarabiają od stawki pracownika, nie wiem ile w tym prawdy.
1
nowa;)) 2016-02-18 13:11:29
Jest oferta pracy na stanowisko HR jest duże zainteresowanie wie ktoś może ?? Czy nie ma sensu składać CV bo i tak nie przyjmują nikogo albo już może kogoś przyjęli?
Marek 2016-02-29 13:55:10
Witam Was, mozecie mi powiedziec jak tam jest z pracą konstruktora ? czy te turbosprezarki sa tam rzeczywiscie rozwijane od koncepcji,konstruowane i obliczane przez Polaków, czy tak naprawdę wszytko robią niemcy a Polacy tylko klikaja w ansysie jak oni sobie zażyczą i robią dla nich rysunki i modele 3D wg wytycznych narzuconych przez niemców ?
Pozdrawiam !
Marek 2016-03-01 16:02:48
sa na pracuj.pl
1
Marek 2016-03-02 18:10:55
to moglby sie ktos wypowiedziec jak wyglada tam praca konstruktora ?
Z gory dziekuje
1
Marek 2016-03-03 18:40:05
Dla mnie najwazniejsza jest rozwojowa praca, pozniej zarobki, pozniej atmosfera, dlatego chce wiedziec, czy konstruktorzy tam OD PODSTAW rozwijaja nowe koncepcje turbosprezarek, czy robia tylko zabudowy, bo wszystkie opcje zostaly juz dawno skonstruowane za granica. W ogloszeniu widzialem jako wymog dobra znajomosc powierzchniowki w catii, a to odrazu nasuwa myśl, że bedzie się tylko kreślarzem, bo nie wymagają znajomości mechaniki płynów, wytrzymałości materiałów i ogolnie mechaniki oraz ogolnego doświadczenia w maszynach przepływowych czy cieplnych.
Marek 2016-03-06 12:46:40
Ciekawe czy by rozwiali wszelkie wątpliwości czy by ściemniali po to żeby ryba połknęła haczyk, bo nie wiem czy warto wysylac i tracic czas na rozmowe :)
Zaa 2016-03-07 23:14:22
@Olsen, początek i wzmianka "..pracownicy produkcyjni sobie ponarzekali.." dowodzi że jesteś głąbem i pustakiem, szukaj pracy w kiosku, nam tu takich nie trzeba
Marek 2016-03-10 17:28:43
to zechce sie ktos wypowiedziec jak wyglada tu praca konstruktora ?
Pozdro
osia1401 2016-04-01 11:14:01
Czym się różni umowa z Agencji od tej z Borga??
osia1401 2016-04-01 11:20:40
Czym sie rozni umowa z Agnecjii od umowy z Borga?
Szczur 2016-04-10 14:48:06
A powiedzcie mi panowie jak wygląda sprawa z językami obcymi na produkcji ?
jest on wymagany ?
jak wygląda szkolenie ?
Szczur 2016-04-10 14:48:30
A powiedzcie mi panowie jak wygląda sprawa z językami obcymi na produkcji ?
jest on wymagany ?
jak wygląda szkolenie ?
elektro 2016-04-27 20:51:56
Witam, czy orientuję się ktoś ile może zarobić elektromechanik? Jaka panuje tam atmosfera?
yyy 2016-05-23 21:10:12
Ile zarabia operator produkcji ??
4
Turbo 2016-05-26 00:42:54
Od 1850 brutto, górnej granicy ponoć brak :)
Na rozmowie przedstaw swoje oczekiwania.
3
kozA 2016-06-15 09:10:11
Witam
Byłem na rozmowie na stanowisko elektromechanika. Pytania o dotychczasowe doświadczenie oraz z podstaw elektrotechniki. Oraz rozmowa w języku angielskim na temat zainteresowań. Z tego co się dowiedziałem to 2,4 k na rękę to max co można tam zarobić na tym stanowisku.
Pozdrawiam.
kozA 2016-06-17 15:24:16
Czy jest to dużo? Sam nie wiem,.. Lista wymagań bardzo długa, dolina lotnicza, firma z hameryki ;> i tak jak pisałem 2,4 na łapkę to max na umowie na stałe, nie ma raczej do tego premii. Dostałem się do innej firmy w okolicy na takie stanowisko i na dzień dobry zaproponowali 2,3 + 10% premii, co będzie po okresie próbnym to zobaczymy.
Rozmowa! 2016-06-17 20:03:41
2,4 k na rękę... a ręce masz dwie?
PopracowaćZnaleźćCośLepszego 2016-06-29 18:20:58
wiec na start każde stanowisko, chyba ze masz kilka lat doświadczenia to nie, start 1900 brutto, po okresie próbnym 2100 brutto, premia 350brutto co miesiąc, ale po odliczeniu reklamacji, usterek, wypadku na linii lub braku 100% produkcji, odbijają ją więc czasem wychodzi tylko 80zł, więc szału nie ma, a doświadczenie ludzie tutaj mająnaprawdę duże i bogate.

Moim zdaniem to bardzo przykre że w tak bogatej i dobrze prosperującej firmie, ludzie tak mało zarabiają (muszę dodać, że kto załapał się do pracy gdzie był zarząd w pełni zagraniczny, zwykli pracownicy dostali i po 3200 netto, a to ślub, a to dziecko w rodzinie itd. teraz 100 - 200zł netto to MAX przy zmianie umowy, wewnętrzne awanse lub przeniesienia, bardzo trudne do realizacji, no i ukochane Utrzymanie ruchu, stara gwardia, zwykłe chłopy z kluczem co jeden drugiego pyta się jak co naprawić, oczywiście są wyjątki i są naprawdę kompetentni i dobrzy pracownicy; 4200 brutto na start, wystarczy ze jesteś kolegą).

Nie ma osoby która by Bardzo zachwalała pracę tutaj, nie jest ciężko, nie ma wielkich wymagań, ale pieniądze są bardzo skromne i nie sprawiedliwe to największy minus.
Sebastian 2016-07-03 21:39:22
każdy pracownik ma zarobki adekwatne od tego jak głęboko wchodzi w tyłek i ile osób w tym roku podpierdzielił, patrząc na podwyżki liderów to widać że duży wpływ ma dobra relacja z mistrzami, to jest głównym trendem tutaj, umiejętności są nieważne, jedynie dobre układy. Na szczęście klan skorumpowanych mistrzów się pomału rozpada, bo jednego wypierniczyli na inny wydział więc jest światełko w tunelu że kiedyś będzie dobrze, pozostał jeszcze jeden i kierownik który jest nie porozumieniem i klaunem Lajkonika.
ignacy 2016-07-07 18:57:12
Cóż, nic dodać nic ująć. Cały czas te same osoby tylko inne loginy. Jeden popiera drugiego. Napiszę tylko tyle - nie psujcie atmosfery bo ta jest bardzo dobra i będzie jeszcze lepsza jak odejdziecie z tego zakładu. Pracuję od kilku lat w Borgu i nie narzekam. Robota jak wszędzie, jak mi nie będzie pasować to zmienię. Pozdrawiam montaż!
1
Ktos 2016-07-09 00:14:00
Pracowalem w borgu. Dostawalem lekko powyzej najnizszej krajowej. Oczywiscie zatrudnienie przez firme posredniczaca. W firmie widac ze sa pieniadze ale dla pracownikow nie ma. Kicha. Uklady pomiedzy pracownikami. Najgorsi to lidmeni. Wyjechalem do stanow i taka sama wyplate zrobie w dwa dni. Robiac to samo co w borgu. A borg to firma amerykanska. To tyle
1
Mateusz 2016-07-25 15:35:59
Tak z ciekawości koZa jaka to firma ?
Adddek 2016-07-28 18:51:49
Piote i inni:
Znaci jakieś firmy w strefie gdzie jeszcze można aplikować po skończeniu elektroniki ?
Borg, MTU, Goodrich ... gdzie jeszcze ?
1
ilonka 2016-08-01 15:20:19
Pewnie, że wszystko zależy od podejścia pracowników @wartki, ale najważniejsze jest to, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach. Pewnie i tak zarobki są całkiem niezłe, czyż nie? Dzięki za odpowiedź
nowa 2016-11-30 17:37:53
witam, za jakiś czas mam zacząć pracę w firmie borgwarner na produkcji. Jaka atmosfera panuje w tej firmie? czy warto rezygnować z dotychczasowej pracy (która nie jest szczytem marzeń) dla borga?
Zostaw swoją opinię o Borg Warner Turbo System Poland - Jasionka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Warner Turbo System Poland