brak logo

Borg Warner Turbo System Poland

Jasionka

Opinie o Borg Warner Turbo System Poland

JarekJ 2017-03-20 17:34
Witam ,
pod poniższym linkiem zapraszam do wypowiadania się na temat Dywizji Transsmision

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1036443
Nowy 2017-03-21 10:13
Elmo 2017-03-11 14:27
Nie każdy od razu dostanie 5k i stanowisko dyrektora ;)
Czy dyrektor w Borgu zarabia 5k ?
Odyniec 2017-03-21 12:19
Witam
Ile można zarobić na początek na stanowisku magazyniera?
Orientuje się ktoś?
tarazo 2017-03-22 11:03
Ktoś się orientuje na ile może liczyć Application Engineer z kilkuletnim doświadczeniem w automotive? 9k brutto to dużo/mało?
EHkm 2017-03-23 21:21
2400 brutto, umowa na agencje na półtorej roku....
4
Odyniec 2017-03-24 11:53
To jest stawka dla świeżaka czy dla osób z doświadczeniem?
Ekhm 2017-03-31 06:48
To jest stawka dla swiezaka a czy masz doswiadczenie na podobnym stanowisku to ich nie obchodzi. Jesteś nowy i tyle
4
Reks 2017-04-03 13:37
W Borgwarner pracownicy produkcyjni i magazynierzy zatrudniani są przez agencję pośrednictwa pracy. Stawka startowa produkcyjnego to 2200 brutto na początek a magazyniera 2400 brutto. Bez rewelacji - typowa tania siła robocza. W zależności od zapotrzebowania umowę na Borgwarner można dostać po roku , dwóch latach albo wcale.
Nadmienię , że pracownikowi agencyjnemu nic się nie należy, zaden dodatek
4
Evitka 2017-04-06 18:41
Jesteście świetni,ale musicie się bardziej promować.Polecam płyty mini CD.Zbieram takie.Niech wszyscy pracownicy nagrywają na te płytki np.coś o firmie.Jest to tzw.promocja w wersji udio.Pozdrwiam i proszę o odpowiedź.
2
Joanna 2017-04-07 13:22
@Reks a na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
2
Reks 2017-04-08 16:48
Firma dopłaca się do posiłków z firmy kateringowej, opłaca ubezpieczenie pracownikowi, opiekę medyczną. Ponad to przynajmniej raz w roku są jakieś gifty od firmy w postaci Kurtek itp
4
bolo 2017-04-20 21:34
a jakie są dodatki? dla zatrudnionych na Borga nie przez agencje ?
1
Evitka Światowidka 2017-04-23 11:51
Bolo,ja co prawda nie pracuję,ale z tego,co wiem to różne.
Benny 2017-04-26 21:49
To, co mają pracownicy zatrudnieni na Borga, to ubezpieczenie na życie, prywatna opieka medyczna w Medyku, premia roczna w wysokości średnio jednej pensji miesięcznej. Wszyscy pracownicy, zazwyczaj łącznie z agencyjnymi otrzymują raz w roku wczasowe, bony na święta, dopłata do obiadów, premia miesięczna.
Pracownik na montażu obecnie z tego co się orientuję, dostaje na agencji na dzień dobry 2300 zł brutto, na Borga dochodzi ok 200 - 300 zł. Podwyżka co roku średnio 5%. Premia miesięczna 370 zł brutto. Dochodzi dopłata za nocki i godziny nadliczbowe. Każdy może przekalkulować, czy warto. Mając już jakiś tam staż w firmie, może się uzbierać.
3
bla 2017-04-27 11:40
Byłem ostatnio na rozmowie na produkcje mam czekać od 2 do 3 tyg na odpowiedź.
Czy po np. 2 latach można liczyć na awans ? Czy warto się angażować i poświęcić dla tej firmy? Potrzebuje stabilnej pracy ale nie ukrywam że 1800 zł na reke to mało. Mam mgr który tu nic nie pomaga mogę zainwestować w siebie i zrobić zaocznie inż. Co zrobić żeby w tej firmie zarabiać między 3tyś a 4 tyś . Jest to możliwe ?
4
land 2017-04-27 11:58
@bla
Możesz napisać ile zaproponowali Ci brutto na umowie (bez dodatków)?
NoName 2017-04-27 21:30
Aktualnie W BorgWarner TS Rzeszów na produkcji na agencje pracy na start dają 2150brutto a na firmę dają na start 2400brutto.Ale mało kogo przyjmują na firmę wszystkich prawie dają na agencje.Duża rotacja jest.
land 2017-04-28 00:18
Dzięki za odpowiedź. Widać, że dla każdego jest inna stawka (mowa o produkcji przez agencję). Ja z kolei znalazłem ogłoszenie, w którym proponują wynagrodzenie od 2200brutto. Orientujesz się może czym spowodowana jest rotacja? Małe ilości zamówień czy jakieś straszne warunki? Idąc przez agencje jest realna szansa zostać dłużej niż 3msc czy przyjmują tylko na takie krótkie okresy - stąd wspomniana rotacja?
lol 2017-04-29 06:34
Duża rotacja jest spowodowana niskimi zarobkami na produkcji.Ogólnie pracy jest dosyć dużo zależy też w jakim systemie pracujesz 3 zmianowym albo 4 brygadówki (pracujesz w soboty,niedziele i święta zależy jak Ci wypadnie).A jak nie ma pracy na twoim stanowisku to rzucają Cię na inne linie.
Reks 2017-04-29 20:54
@Land. Kwoty uzależnione też są od tego na jaką linię trafisz. Na jednej jest lżejsza robota, mniej szkodliwa to i mniejsze zarobi, na drugiej ciężka to automatycznie ciut wyższe. Co nie zmienia faktu , że możesz trafić na linię za 2150 brutto, a po 2 miesiącach z racji spadku zamówień zostać przeniesionym na inną cięższą linię bez zmiany stawki. Większą i szybszą szanśe na dostanie umowy na firmę mają mężczyźni.
1
Reks 2017-04-29 20:59
@ble Ciężko powiedzieć czy warto się starać, na pewno jak się będziesz starał to kiedyś może, ale nie musi być to zauważone. Na pewno wiedz, że za nim dostaniesz awans na dane stanowisko to przez długi okres będziesz miał większy zakres obowiązków i odpowiedzialność ale niestety bez zmienionej umowy i bez większej kasy. Można powiedzieć, taki okres próbny za niższą pensję. Jak już sie doczekasz oficjalnego awansu to dostaniesz 300-500 zł brutto podwyżki.
2
Benny 2017-04-30 14:51
Na pewno warto, bo sam znam kilka osób które się wybiły na inspektora jakości czy do utrzymania ruchu, ale łatwo nie jest. Szczególnie że oprócz wykształcenia czy umiejętności liczy się dobra wola kierownika produkcji, który może wstrzymać każdy awans, zwłaszcza jeśli wiąże się to z przejściem do sąsiedniej dywizji. Mówię to z obserwacji. Innymi słowy grozi Ci stagnacja na stanowisku op. produkcji. Ale źle nie ma ;) Tak na marginesie, w tym miesiącu była większa korekcja wynagrodzeń i przynajmniej na obszarze produkcji pracownicy podostawali coś ok 15% więcej z podstawy.
2
Benny 2017-04-30 15:00
Aha, rozbieżności w wypowiedziach wynikają zapewne z tego, w jakiej dywizji ktoś pracuje - Turbo System, Transmission, Morse tec, Reman. W każdej z nich warunki zatrudnienia, klimat pracy i zarobki mogą się nieco różnić. Moje komentarze dotyczą części Turbo.
Benny 2017-04-30 15:20
Rotacja moim zdaniem nie jest duża, przynajmniej wśród pracowników zatrudnionych na Borga. Jeśli już, to odchodzą pojedyncze osoby. Inaczej sytuacja ma się w przypadku pracowników agencyjnych - to zrozumiałe. Dla jednych jest to pierwsza praca w życiu i mają wygórowane oczekiwania, niektórzy nie potrafią pogodzić życia prywatnego z pracą w systemie 3-zmianowym, jeszcze innym nie odpowiadają warunki środowiskowe, albo pracę traktują jako odskocznię do innej firmy. Brak stabilności zatrudnienia też gra tu pewną rolę, ale z obserwacji mogę stwierdzić, że po rozbudowie hali co raz więcej pracowników przechodzi na umowę borgowską przed terminem zakończenia umowy, co świadczy o sporych potrzebach kadrowych firmy i dobrze wróży firmie na kolejne lata.
Nie ukrywam że kwietniowa podwyżka mocno podniosła morale większości z nas.
Elene 2017-05-09 21:23
Mam pytanie czym sie zajmuje operator produkcji w borgu?
Darekddd 2017-05-10 01:31
To zależy od stanowiska. Możesz zakładać plastikowe wałki gdzie przeszkolenie trwa 10 minut, a również być na innych bardzo skomplikowanych stanowiskach wymagających kilkumiesięcznego szkolenia. Pracuję tu pół roku, po 3 miesiacach na agencji za 2100, umowa na borga na 2400 na 3 miesiące a teraz kolejna na 2 lata ze stawką 2800, nie mam co narzekać, niektórzy pracują po 2 lata nadal na agenci za stawki 2200-2300 brutto. Nparawdę dużo zależy od stanowiska i i lini, oraz zapotrzebowania i odpowiedzialności. Nie oszukujmy się nakładanie plastikowych kółek i zamykanie kurtyny znacznie sie różni od stanowiska na którym masz maszyny sterowanie komputeroweo, przezbrojenia, pomiary, itd. Naprawdę jest bardzo różnie, teraz w maju dużo nowych przyjęć ma być.
Evitka 2017-05-19 21:06
To skoro nie chcecie płyt mini CD rto może kasety do dyktafonu?Jak chcielibyscie się promowac?
1
odyniec2 2017-05-20 09:05
Witam , jakie zmiany sa w logistyce ( magazynie ) ? 2 ? 3 ? Czy 4-brygadowka ?
3
Reks 2017-05-21 23:05
Zależy o który magazyn pytasz?
1
odyniec2 2017-05-22 10:09
Wyszło ogłoszenie na zapotrzebowanie na magazyniera wiec nie mam pojęcia o ktory magazyn chodzi a chciałbym wiedzieć jak ze zmianami a przeważnie jakie sa ?
Krecik 2017-05-29 14:48
Witam. Wybieram się na rozmowę rekrutacyjna na stanowisko magazynier. Ile można teraz tam zarobić dalej zatrudniają przez agencję?
Cypisek 2017-05-31 08:20
Raczej zatrudniają na agencje pracy.Niektórzy pracują 1,5roku na agencje(dużo osób się wyzwalniało).Jak się nie mylę do dają jakoś 2200-2400brutto.
odyniec2 2017-06-01 15:52
Ciężka jest praca na magazynie?
Solala 2017-06-01 16:50
Jako operator produkcji na turbie wiecej zarobi sie na zmianach 1 2 3 czy na czterobrygadowce?
Domo 2017-06-14 10:38
A jak ze stażami ? Czy jest teraz zapotrzebownie i w jakich działach? I czy jest szansa później na zatrudnienie?
Joanna 2017-06-14 10:55
Niektórzy z Was wspominają o niedawnych podwyżkach oraz o tym, że łatwiej jest przejść z umowy z agencją do pracy będąc zatrudnionym bezpośrednio przez firmę. Czy w ostatnim czasie zaszły jeszcze jakieś zmiany, które wpływają pozytywnie na to jak pracuje się w Borg Warner?
Nick Chester 2017-06-17 23:34
Witam orientuje się ktoś jak kształtują się warunki finansowe w dziale jakości dla nowych przybyszy z 2-3 letnim doświadczeniem ?
Paweł 2017-06-27 20:31
Witam, jak wygląda sytuacja w Dywizji Morse Systems ? Byłem ostatnio na rozmowie i jak narazie jestem pozytywnie nastawiony. Jednak wypowiedzi, które tutaj czytam nie wprowadzają w większości w optymizm.
artur 2017-07-02 13:42
Z tą dopłatą do obiadów nie przesadzaj. Firma, która serwuje obiady jest z jakiś tam względów preferowana mimo, że posiłki są jadalne tylko na pierwszej zmianie. Z powodu niesolidności, brudu, niechlujstwa wiele osób z usług tej firmy zrezygnowało i zamawiają posiłki w pizzerii w Jasionce lub na lotnisku. Ci pracownicy nie dostają żadnej dopłaty. Na mieście też można zjeść, ale BW nic ci nie dołoży. Nie ma takiej opcji. BW udaje, że problemu nie ma, a tymczasem tę firmę "kateringową" pogoniły wszystkie zakłady ościenne właśnie ze względu na jakość.
2
Pracownik 2017-07-02 19:27
Ciekawe jak Ci ta pizze zrobia.Nie przeginajcie I nie piszcie głupot jak o firmie I kateringu.Wszystko jest na poziomie.
Reks 2017-07-02 23:18
I jak poszła rekrutacja?
Reks 2017-07-02 23:20
Do łatwych praca nie należy, jak to w robocie, czasem lepiej czasem gorzej, ale musisz nie raz się pozapieprzać.
Papek 2017-07-06 08:27
Cześć, mam pytaneczko. Doszły mnie sluchy, że dużo osób odchodzi z Borga bo robi się tam kicha, to prawda?
8
Marcin 2017-07-06 20:10
Jak tam pracowalem to zarabial ok 12 tys na miesiac nie mowiac o premiach.
Pracownik tymczasowy 2017-07-14 18:36
Tak to prawda, ludzie mają dość wykorzystywania, szczególnie Ci co udzielają się dla firmy a nawet nie mogą liczyć na solidną podwyżkę czy zmianę stanowiska., coraz większa presja kierownictwa na pracę, płaca nie należy do najwyzszych, dlatego też wybierają inną drogę.
2
Mary 2017-07-22 10:36
Witam, mam pytanie odnośnie pracy inspektora jakości w dywizji Turbo System- na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik na takim stanowisku ?
pracownij 2017-07-23 10:23
6000-9000 brutto z niemieckim biegłym.
Transmisja 2017-07-28 21:19
hmm jeśli jesteś z zewnątrz i posiadasz doświadczenie to nie licz , że sypną Ci kokosy, będą woleli zatrudnić kogoś z wewnątrz bez doświadczenia tylko po to by dać mniej kasy.

Na dywizji Transmission ostatnio była sytuacja, gdzie poszukiwali inspektorów jakości, o dziwo osoby z zewnątrz nie spełniły wymogów rekrutujących a osoby z produkcji, które pracują od nie dawna dostały to stanowisko. Powód? Prozaicznie prosty, osoby z zewnątrz i z doświadczeniem oczekują zdecydowanie więcej kasy aniżeli to ile firma jest w stanie dać. Lepiej zatrudnić osobę z produkcji dać 100 zł brutto podwyżki przy zmianie stanowiska - a niech się cieszy .
7
JarekJ 2017-07-31 12:56
Witam ,
pod poniższym linkiem zapraszam do wypowiadania się na temat Dywizji Transsmision

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1036443
1
Rezon 2017-08-13 21:33
Ile można zarobić w magazynie na poszczególnych stanowiskach ?
Zostaw swoją opinię o Borg Warner Turbo System Poland - Jasionka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Warner Turbo System Poland